Connect with us

Exclusiv

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Publicat

pe

 Ca să ne facem o părere obiectivă vom da câteva precizări:

 ,,Doamna” a facut parte din fostul serviciu de protectie SIPA  la Penitenciarul Târgșor și este nepoata domnului colonel Păltânea , fost șef al SRI Prahova. Coincidenta sau nu, Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI este baiatul fostului sef de la Financiar din SRI Prahova, colegul si „mana dreapta” a colonelului Paltanea Corneliu.

C.c.t.d…Q.e.d….

Poate acum intelegeti, alaturi de noi, de ce s-a incercat musamalizarea furturile, falsurile si a tuturor acestor infractiuni savarsite intr-un sistem de siguranta nationala (Penitenciarul Ploiesti), atat de catre parchete, cat si de conducerile ANP si MJ!

După ce a avut câteva aventuri zgomotoase pe la Penitenciarul Târgșor  a fost ,, promovată,, la Penitenciarul Ploiești.

Aici după o perioadă îl atrage în mrejele sale pe domnul Dănescu Dan, căsătorit la acea dată, tată a doi copii, ofițer superior în paza penitenciarului, cu care ulterior se căsătoreste.

O altă legătură interesantă este faptul că familia Dănescu și familia Brânzan , au împărtit același apartament în perioada când apartamentul familiei Brânzan a ars de la o priză defectă.

Motoul Reginei: ,, Nu pot să mă stăpânesc, dacă într-o zi nu fac rău, nu mă simt bine”

Promovată pe funcția de șef Serviciu Logistic ,,doamna” descoperă cu ajutorul subordonaților cum se poate sustrage banul public.

Cu ajutorul soțului a efectuat înscenări persoanelor incomode care puteau să se opună planurilor acesteia, obligându-i sub diverse forme să plece din unitate.

Este cunoscut cazul domnului Tudor Adrian, subofițer în cadrul blocului alimentar pentru persoanele private de libertate, căruia i s-a înscenat lipsa unei cantități de brânză.

Motivul înscenării a fost acordarea sporului de 50% domnului Gigel,,Bucătarul”, omul de încredere al reginei la Blocul alimentar al persoanelor private de libertate, structură care culmea se afla în subordinea directă a domnului  soț, Dănescu Dan.

  Scenariul este deja cunoscut și arată modul în care aceasta își premedita faptele. Cazul a fost prezentat Instanței de Judecată întrucât agentul nu a putut suporta umilința și nedreptatea, pentru că amica reginei de concedii și petreceri, doamna Anghelache Ramona, care ,, ea face legile în secretariatul penitenciarului”, ilegal nu a înregistrat contestația depusă în termen împotriva măsurii administrative și a ascuns-o până la depășirea termenului.

Pentru a-și asigura siguranța pe posturile vacante ,,Regina” participa în comisiile de concurs, unde erau selectați oameni care să facă parte din această caracatita.

,,Omerta”, ,,Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în acest sistem corupt.

Sistemul a fost devoalat de aroganța fără măsură a ,,Reginei”, care considera penitenciarul propietatea ei personală și care s-a împiedicat de cea mai simplă și cunoscută regulă din lumea hoților, respectiv,, Să nu furi niciodată de la un polițist”.

Cum a premeditat ,, Regina” furtul și cum Dumnezeu a făcut ca acest sistem mafiot să cadă.

Soarta a făcut ca la Penitenciarul Ploiesti să se transfere o persoană care nu făcea parte din sistemul ,,Reginei”, o persoană integră, recunoscută ca atare și care prin faptul că urma prevederile legale a devenit incomodă, pentru faptul că a început să depisteze neregulile de tip mafiot, reușind să stopeze furtul de la magazia de alimente pentru persoanele private de libertate.

Situația era gravă și disperată, pentru faptul că ,,Regina” nu mai putea să facă ce vrea iar băieții din sistem – ,,Beneficiarii” – care serveau gratis muschiuleți și alte produse, nu mai aveau ce mânca.

Pe surse se pare că o parte din muschiuleți ajungeau pe sectiile de deținere unde se transformau în bani, iar banii circulă…

Ca să realizați cât de mare a fost impactul, gîndiți-vă că ,,doamna” Cristea Nicoleta, după 20 de ani de activitate ca responsabil AFV (alimente deținuți) a cerut transferul pe funcția de  responsabil AUTO, funcție de pe care după 2 ani s-a pensionat cu merite deosebite, cu pensia umflată cu sporul de 50% și diplomă de angajat merituos.

Prin urmare sistemul a folosit una din cele două strategii pentru a scăpa de persoana incomodă, respectiv a promovat-o gestionar la popota unității.

A doua strategie este înscenarea, șantajul și eliminarea din sistem.

Persoana nou promovată, care ar fi trebuit ,,să-și rupă gâtul”, dar dovedește neașteptat talent organizatoric și culinar și câștigă simpatia și admirația colegilor, care încep să folosească serviciile Popotei, inclusiv directorul Brânzan și chiar soțul ,,Reginei”.

Întrucât ,,Regina” achiziționase multe bunuri pentru popotă și care nu au mai ajuns faptic în uzul acesteia, pentru a-si asigura o cale de a scăpa de persoana incomodă, nu îi intocmește fișa postului, fapt pentru care acesta nu a fost plătită pe noua funcție.

Și ca bolovanul din poveste care o ia la vale, povestea mafiei de la Penitenciarul Ploiesti o ia ușor la vale.

Cum s-a descoperit de fapt ,,Caracatița”!

Persoana numită ,,Gestionar la Popotă” constată că nu are ustensile suficiente pentru servirea mesei personalului înscris și ca să vă faceți o idee de la circa 12 persoane care se înscriau la masă s-a ajuns la circa 60 de persoane, un mic botez. Ca o virgulă, unii veneau din concediu de odihnă să-și cumpere mâncare pentru acasă.

Prin urmare persoana face rapoarte motivate pentru ustensile de bucătărie, dar surpriză – ,,Regina ”- le refuza sistematic pentru că de fapt conform datelor din contabilitatea penitenciarului popota figura super dotată.

Datorită situației reale lucrătoarea pentru a face față noii situații, solicită ajutorul familiei pentru a o sprijini în desfășurarea activității.

Familia, respectiv soțul (ATENTIE, comisar sef de politie in cadrul IPJ Prahova, dupa datele de ultima ora intrate in posesia noastra), este de acord ca pentru binele soției să o sprijine, fapt pentru care se cumpară mașină de spălat vase, plite, cuptoare, chiuvete inox și multe alte ustensile, inclusiv un gril electric care urmau să fie donate Penitenciarului. De ce donate? Pentru că prin donație îți poti proteja interesul și donația poate fi retrasă.

Ce face ,,Regina” ? În aroganța ei viciază dorința donatorului   și dă dispoziție doamnei Deacu Mihaela să întocmească un contract ilegal de sponsorizare, pe care semnat ilegal de,, Zeus din Olimp” Matei Valentin, cu complicitatea consilerului juridic Negoiță Elena. Ilegalitatea este evidentă, Direcția Juridică a ANP pronunțându-se fără nici o ezitare.

La sfârsit de an Gestionarul (care avea studii economice), constată cu ocazia inventarierii anuale neregulile din gestiune și solicită directorului Brânzan Celestin să ia măsuri de remediere a situației.

Domnul director care avea o relație specială cu ,,Regina”, o roagă să reglementeze situația, iar aceasta promite că se va ocupa.

,,Regina” pregătește înscenarea în vederea înlocuirii lucrătorului incomod prin trimiterea forțată în concediu de odihnă, cu scopul de a – i face loc credincioasei Cristea Nicoleta .

,,Regina” pentru a acoperi furturile instituie o procedură ilegală de predare a gestiunii popotă, constând în fapt în predarea acesteia fără a fi efectuată inventarierea.

Deși nu avea atribuții legale privind popota, aceasta fiind în coordonarea exclusivă a directorului și fără a exista o delegare de sarcini a acestuia ,,Regina” dispune trimiterea Gestionarului Popotei în concediu (era atributul directorului) și o trimite ilegal pe Cristea Nicoleta să facă recunoașterea, pregătind preluarea gestiunii și șicanele.

Primul lucru pe care îl face ,,Regina” este că nu precizează de la început cine va prelua gestiunea.

Al doilea lucru este că o pune pe Cristea Nicoleta, ilegal, fără dispoziție scrisă, să verifice în 30 de minute, aleatoriu anumite alimentele din beci, să ia unica cheie de la acestă încăpere și să ridice cardul de cumpărături..

În dimineața zilei de 23.03.2020 în loc să facă inventar conform prevederilor legale, pentru a-și arăta puterea de Regină ordonă ilegal lui Buzea Cornel să spargă popota unității și să fure documentele personale justificative ale persoanei prejudiciate  între care se afla și o sumă de bani.

Scopul ,,Reginei ” era de a fura documentele facturile pentru produsele aduse de gestionar și a acoperi furturile vechi.

Documentele furate au fost găsite în beciul la  care a avut doamna Cristea Nicoleta cheia de acces .

După sesizarea spargerii la poliție, pregătește operațiunea de acoperire cu documente false și instruiește persoanele loiale.

Ne referim inclusiv la Procesul-Verbal  stințifico-fantastic întocmit de specialistul în domeniu Polifrone Ciprian (fost șofer), în colaborare cu grupul infracțional Cristea Nicoleta mâna dreaptă a Reginei, Anghelache Ramona prietena de suflet a Reginei, Buzea Cornel promovat de Regină din agent pază în responsabil Cazarmare, Deacu Mihaela  doamna nașă de cununie a surorii lui Zeus din Olimp, Matei Valentin și cu sprijinul nemijlocit al domnilor Matei Valentin și Brânzan Celestin și al relațiilor acestora…

Ca urmare a meritelor scriitoricești deosebite în domeniul ștințifico – fantastic domnul Polifrone Ciprian este promovat 6 luni la ANP, ca să-i învețe și pe alții și să obțină o pensie,, binemeritată”.

Este inadmisibil ca la ANP unde cerințele profesionale sunt superioare și renumerate conform atribuțiilor, să fie promovate cadre care au comis infracțiuni și sunt cercetate pentru acestea precum și ascunderea faptelor penale și nesesizarea organelor judiciare .

Culmea culmilor, pentru a menține controlul informațiilor care au ajuns la poliție, minunata ,,Regină” a fost desemnată circa 2 ani ca persoană de contact, să comunice informații poliției, pînă la ieșirea la pensie,, cu merite deosebite”.

Gravitatea faptelor este imensă, întrucât acestea au avut loc în perioada ,,Stării De Urgență”și urmare a închiderii popotei pe o perioadă de circa 2 ani de către grupul infracțional, a fost pusă în pericol siguranța alimentară a cadrelor Penitenciarului, care efectuau treimea la sediu.

Precizăm că ANP condus la vremea respectivă de onor Ungureanu Tiberiu, tăticul domnului Brânzan Celestin și al doamnei Anghelache Ramona, pe care i-a crescut la Penitenciarul Mărgineni, s-a îmbolnăvit subit de ,,cataractă intelectuală”, acoperind ilegalitățile comise.

        Cum este posibil  ca tu ANP să nu sesizezi încălcarea tuturor prevederilor legale care stau la baza funcționării sistemului penitenciar și să nu observi că inventarierea lui Polifrone, nu respectă forma și fondul, respectiv a făcut inventar într-o locație și a adus liste de inventar din altă locație. E ca și cum faci inventarierea fizic la magazinul de haine din Omnia și aduci liste de inventar cu alimente de la Halele Centrale.

        Este incredibilă incompetența, culmea platită cu multi bani publici.

  Prin adresa nr H/101136/782/P/2020/29.01.2021, Corpul de Control al Ministrului Justitiei. sub semnatura, recunoaste ca a fost sesizata comisia de disciplina din cadrul MJ impotriva a 3 politisti de penitenciare cu functii de executie/cu functii de conducere din cadrul Penitenciarului Ploiesti pentru abateri disciplinare care in opinia noastra si a judectorului de camera preliminara sunt infractiuni. Printre cei vizati de comisia de disciplina era si simpaticul nostru imputernicit la comanda unitatii, Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI.

Numai ca comisia de disciplina nu s-a mai intrunit si in mod miraculoas toti au fost premiati si promovati, Valentin Matei devenind chiar seful Penitenciarului Ploiesti. 

In fapt, sub protectia sefului ANP si al consilierului MJ (Ungureanu Tiberiu) se incearca o NOUA musamalizare ordinara in prezent!

Prin Nota de Constatare nr 6104/6870/7459/05.06.2020, D.I.P (Directia Inspectie Penitenciara), sub semnaturile comisarilor Marian Popescu, Roxana Ionita si aprobat de actualul consilier al Ministrului Justitiei, Ungureanu Tiberiu (care la aceea data era seful Directiei) se constata o serie de ilegalitati cu conotatii penale si in loc sa se sesizeze organele de cercetare penala pentru furturile si falsurile depistate propun o serie de masuri, printre care sesizarea comisiei de disciplina din cadrul MJ impotriva lui Constantin Brazan (directorul Unitatii la aceea data), Valentin Matei, director adjunct la aceea data.

Drept justă  pedeapsă pentru merite deosebite , domnul director Brânzan Celestin a fost recompensat de domnul director general ANP Ungureanu Tiberiu  cu spor de 50%, pe termen de 6 luni, anul 2020 deși în nota nr.6104 din 05.06.2020, domnul Ungureanu Tiberiu (actualmente consilier al Ministrului Justitiei) aprobă sesizarea comisiei de disciplină din cadrul ANP pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prev.de .art.140 lit.b,l,p,coroborate cu prevedetrile art.119,lit.a din Legea nr.145 din 2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, pentru deficiențele identificate în prezenta notă de constatare în sarcina acestuia. Ulterior, Branzan Celestin s-a pensionat, cu pensia „umflata”, pe bani publici, inlocuitor la comanda fiind promovat, tot pentru „merite deosebite”, comisarul sef Valentin Matei care fusese propus spre cercetare la comisia de disciplina.

Furturile din cadrul Penitenciarului Ploiesti si falsurile fac obiectul mai multor dosare penale si chiar daca s-a incercat musamalizarea, un judecator de camera preliminara a constatat cele de mai sus si a dispus continuarea si completarea cercetarilor.

Reamintim ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.
Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului. (Cristina T.).

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

Exclusiv

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Publicat

pe

De

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a fost bătut cu simț de răspundere, de politisti verticali

Un şmecher corupt, fost ofiter la IPJ Prahova, s-a autoinvitat ieri seara la o petrecere a politistilor din activitate, la o locatie din Bucov.

Astfel, acesta s-a prezentat tot cu ifose de smecher și a facut avansuri sexuale la mai multi participanti, motiv pentru care a fost bătut cu simț de răspundere.

Dupa ce a fost batut, coruptul putinist hartuitor „Capitan la 15 ani” (ce detine o diploma care contine 7 file in limba rusa – aicia stabilit un nou record mondial la…fuga.

Sursele noastre precizeaza ca nu stiu daca, in prezent, acesta s-a oprit din alergat sau a ajuns pe la un spital sa isi „linga” ranile.

Numele coruptului Sandu (alias Alexandru) Frangulea apare in dosare penale inca de la aparitia sa pe „scena” la IPJ Prahova, dar mereu a beneficiat de „protectia” unor procuroare, asa cum am dezvaluit in articolele anterioare.

Astfel, numele coruptului de la sefia Anticorputie Prahova apare si in dosarul FOSTULUI SECRETAR DE STAT in Ministerul Justitiei Doru Crin Trifoi care a fost urmarit penal de procurorii DNA in dosarul „Lauruc”. In acest caz isi „varase” nasucul si procurorul Placinta Constantin, protectorul mafiotilor din petrol conform dezvaluirilor ziarelor din acea perioada, fostul socru a lui Andrei Volosevici, ca sa ajungem la gruparea de criminalitate economico-financiara organizata din prezent, grupare protejata de la varful M.A.I..

Reamintim ca, la data de 15 septembrie 2022, comisarul șef Alexandru Frangulea a fost numit cu sprijinul lui Eduard Miritescu la conducerea Serviciului Județean Anticorupție Prahova, pentru interesele dolosive ale unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata locala (aici). Dupa dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova in dosarul WHITE TOWER politistul corupt a iesit la pensie, pe modelul corptului Zabava Ciprian (aici).

Frangulea Alexandru – alias’ Capitan la 15 ani

Supranumit asa in sistem pentru iucompetenta sa si modul in care urca in grad, inainte de termen, in loc sa fie anchetat si judecat pentru fapte de coruptie.

Si-a inceput furtunoasa cariera la economic in cadrul IPJ Prahova, unde s-a remarcat prin incompetenta crasa si multiple fapte de coruptie, unele pur si simplu „gainarii”.

Ca si prietenul sau, procurorul „Portocala”, Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – s-a remarcat prin arestarea ilegala a unui om de afaceri care, dupa ce acesta a stat 10 luni in arest, s-a constatat un prejudiciu ZERO, pe firma anchetata de acest incompetent.

Tot pe cand „lucra” la economic in IPJ Prahova, Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – efectua controale in Oborul din Ploiesti. Aici, a pantentat o schema de mare maestru in faradelegi. Toti tarabagii din Piaţa Obor aveau voie sa isi vanda marfurile doar daca luau de la Capitan la 15 ani bani cu CAMATA! Cine indraznea sa nu apeleze la ajutorul sau pentru imbogatirea proprie, era drastic „potcovit”, cu amenzi si nu numai. Sa nu mai spunem de „vamuiri”…

Era renumit pentru sicanele facute colegilor prin apelarea cu sesizari false  la Corpul de Control al Ministrului M.A.I..

Ultima astfel de incercare de a haitui colegii din economic cu acest Corp de Control s-a intors impotriva Capitanului la 15 ani. Astfel, seful sau s-a ales cu o sesizare la parchet unde a fost si condamnat cu suspendare pentru pastrarea la sertar a unui dosar penal ce il avea ca subiect pe fiul unui sef al IPJ Prahova.

„Capitan la 15 ani” a fost salvat, dar a fost mutat la 955 in cadrul IPJ Prahova, unde a zacut ceva timp pe post de „telefonista”, de unde a fost iarăși salvat de procuroarea de la Parchetul General (E. R.) si mutat la cadre la IPJ Prahova, acolo unde a ramas cativa ani.

Aceeasi procuroare il salveaza din nou (dupa cativa ani) si il aduce la BCCO Prahova, unde este marginalizat de colegi si unde s-a remarcat prin FURTURI, chiar furturi de la colegii de la BCCO.

De mentionat ca aceasta „mutare” s-a efectuat impotriva vointei lui Eugen Serghie (care s-a opus vehement avand in vedere ca avea cunostinta de faptele sale infractionale), comisar-sef la Brigada de combatere a criminalitatii organizate la aceea data. Daca tot este la pensie, domnul Dosaru Viorel poate spune public de la cine a primit „presiuni”/ordin pentru mutarea „Capitanului la 15 ani” de la cadre la BCCO.

Cum va dezvaluiam, Frangulea Alexandru – alias Capitan la 15 ani – fura chiar de la colegii sai de la BCCO. S-a remarcat chiar prin furtul unui sigiliu M.A.I. al lui Spiridon Nicoleta pentru ca, dupa cateva zile, sa il arunce prin birou ca sa lase impresia ca aceasta l-a pierdut.

Cand si-a dat seama ca la noul loc de munca nu poate sa avanseze conform stilului sau care i-a adus porecla de „Capitan la 15 ani”, Frangulea Alexandru da din „urechiusele” sale corupte si ajunge sef la Arme si Munitii, serviciul in care incepe sa isi faca relatii cu oameni de afaceri (si nu numai), efectuand controale doar in beneficiul unor societati comerciale si in detrimentul altora, sa nu credeti ca pe „ochi frumosi”. Vom reveni. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Publicat

pe

De

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Sau cum s-au transformat cei de la IGPR-DOP in agentii coruptiei si in slugile DGF, in scopul pagubirii sefilor de post din tara!
Pana in anul 2023, fisa cadru pentru sefii de post, intocmita de DOP continea atributiile de prevenire coruptie impuse de OMAI 62/2018.
Insa, in 2022 au inceput sa apara primele sentinte definitive pe majorarea de anti-coruptie de 12,5 %.
Este foarte probabil ca cloaca de mafioti din aparatul central, condusa de DGF, s-a alarmat ca nu va dura mult si informatia va incepe sa circule, avand ca rezultat o explozie a proceselor pentru obtinerea majorarii anti-coruptie, introduse de toti sefii, inclusiv de sefii de post.
Pe cale de consecinta, s-au gandit ce sa faca sa diminueze paguba, cum sa isi pregateasca din timp, aparari pentru respingerea proceselor in instanta.
Dispozitia IGPR 14/2023 a furnizat pretextul pentru modificarea fisei cadru pentru sefii de post si, pe cale de consecinta, a fiselor de post.
Dispozitia 14/2023 nu a avut ca obiect sa reglementeze in domeniul OMAI 62/2018 si nu a dispus sa fie eliminate din fisa postului sefului de post atributiile de prevenire coruptie. Seful IGPR nu e ministru. Nu poate bloca el, ordinele ministrului. Are doar dreptul si obligatia sa le puna in executare. Si atat!
Insa, repet, Dispozitia 14 furniza pentru DOP si altii (papusarii care au avut putere sa influenteze DOP), pretextul pentru modificarea fiselor cadru de post si ulterior a fiselor de post pentru sefii de post.
DOP a primit instructiuni ( pe gura, bineinteles, ca sa nu ramana urme si la o adica sa fie doar ei trasi la raspundere disciplinara si eventual penala) sa elimine ilegal din fisele de post ale sefilor de post, atributiile de prevenire coruptie.
Pe cei de la DOP se pare ca nu ii da inteligenta afara din casa si in plus, sufera si ei, ca multi altii adusi la centru, de sindromul slugarniciei absolute. Ca nu doar nu sunt adusi pe competenta.
Si au executat obedienti ce li s-a cerrut, chiar daca era ilegal (adica se incalca OMAI 62/2018 care obliga imperativ ca orice fisa de post de sef, orice sef, sa contina atributii de prevenire coruptie).
Concret, in vara lui 2023, in iulie, a aparut noua fisa cadru pentru sefi de post care surprinzator nu mai continea atributiile impuse de OMAI 62/2018.
Deci cea veche continea, cea noua nu mai continea.
Intentia DOP de frauda a ordinului 62/2018 e clara pentru ca fisa veche cadru continea atributii de prevenire coruptie. Deci ei clar au cunoscut existenta si continutul OMAI 62/2018, cand au facut fisa cadru veche.
Trebuie evidentiat si ca OMAI 62/2018 era o norma publicata in Monitorul Oficial.
Deci tot prostul, si daca este grajdar la o ferma de tara si nu are treaba cu MAI, este prezumat de lege ca are cunostinta de continutul OMAI 62/2018.
DOP a fost doar primul instrument folosit ca agent al raului, in slujba DGF, in scopul pagubirii sefilor de post.
Dupa emiterea fisei cadru ilegale, au fost atrasi si implicati in conduita ilegala, alti functionari, respectiv cei de la IPJ-uri, membri in comisiile care redactau efectiv fisele pentru sefii de post, pe baza fisei cadru emise de DOP.
E foarte interesant ( si dubios in acelasi timp) ca, potrivit OMAI 140/2016, clocit de DGMRU, o alta structura matraguna) intr-o comisie de analiza postului fac parte tot felul de „specialisti”, mai putin specialistul in lege, in drept, adica consilierul juridic.
Astfel, potrivit ordinului, Membrii comisiei de analiză a postului sunt:
a) psihologul de unitate,
b) un reprezentant al structurii de resurse umane,
c) lucrătorul desemnat cu securitatea şi sănătatea în muncă sau, în lipsa acestuia, o persoană desemnată din cadrul structurii competente cu atribuţii în domeniul inspecţiei muncii;
d) şeful nemijlocit al titularului postului.
Niciuna dintre functiile de mai sus, nu presupune pentru ocupare, licenta in drept. Deci in comisie pot fi de la licentiati in psihologie, pana la absolventi de mecanica, arte frumoase, horticultura sau teologie.
De ce lipseste dintr-o astfel de comisie, specialistul in lege, consilierul juridic, platit de fiecare ipj ca sa verifice si sa certifice ca este legala, conduita IPJ? Cel mai probabil era nevoie de ” spatiu” pentru momentele in care se face o manevra la fisa de post si era mai sigur sa nu fie prin zona, un consilier juridic.
Consilierii, stim cu totii, sunt alesi pe spraceana sa fie tot neam de sclavi, insa nu se stie cand vreodata se trezeste simtul legalitii in vreunul si incepe sa pune piedici ” de legalitate”, conducerii.
A doua chestie care te izbeste efectiv in ochi cat de mizerabila, cat de ordinara este! Cica daca exista o fisa cadru, membrii comisiei de analiza a postului sunt scutiti sa mai verifice si ei, actele normative aplicabile! ( art. 6 (3) din anexa 1 la ordinul 140/2016)
Aici este clar o lucratura, o strategie impotriva sefilor de post, pusa la cale de un grup organizat. Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!
Cam asta e concluzia mea, la acest moment, pe baza informatiilor primite neoficial din diferite surse si puse cap la cap.
Cine stie mai multe sau stie ca altul este adevarul, il invit sa dezvaluie!
 Stiti cand o sa va dati seama ca s-a pregatit cu DOP , terenul pentru aparare? Cand veti primi intampinare si in ea va scrie ca reclamantul sef de post (asa se va invoca si la sef financiar, logistica, cazier, etc) nu are in fisa postului atributii anti-coruptie, mai dezvaluie Emil Pascut. (cerasela N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Publicat

pe

De

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că a, constatat o diferență de atitudine legată de comunicarea informațiilor solicitate: dacă mulți dintre comunicatorii din Poliție au înțeles să ne livreze materialul în scârbă, cu răspunsuri incomplete și mult întârziate, sfidând limita celor 10 zile de răspuns, impuse de Legea 544/2001, am avut surpriza să primesc răspunsuri de la Jandarmi sau Pompieri odată cu mesajul de confirmare, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul!

Mai mult decât atât, am primit telefoane de la comunicatori, prin care își exprimau mulțumirea pentru faptul că Sindicatul Diamantul se interesează și analizează și problemele lor. Probabil, aș fi citit cu oarecare scepticism o asemenea informație, dar acesta-i adevărul!

Stimați colegi, jandarmi și pompieri, chiar dacă nu aveți dreptul de afiliere sindicală, aveți posibilitatea să susțineți financiar Sindicatul Diamantul, prin virarea impozitului de 3,5% în contul nostru. Formularul se depune la ANAF până în data de 25 mai, chiar dacă deja ați depus undeva, se ia în considerația ultimul beneficiar. Puteți descărca formularul aici:

Spre deosebire de Poliție, am extins perioada de investigare cu încă doi ani, 2018-2019, ca să înțeleg dacă bănuielile mele legate de impactul clasei politice asupra dinamicii pensionărilor în MAI au suport în realitatea statistică. Deja pot afirma cu certitudine: în 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Dar vreau să vă prezint datele comunicate de ISU Suceava, absolut extraordinare:

Inițial am crezut că, probabil, comunicatorii au inversat eronat raportul și mi-au pus la dispoziție procentul de ocupare a funcțiilor. Dar analizând cu atenție graficul și pornind de la observația că unitățile de pompieri, jandarmi sunt structuri dislocate în zona urbană și cu personal mult mai puțin numeros decât în poliție, de ordinul câtorva sute pe județ, ajung la concluzia că nu este nici o greșeală!

Acum rămâne să ne imaginăm cum gestionează situațiile de urgență într-un județ deloc ușor, precum Suceava, o unitate cu 28% personal! Aici situația, este mai mult decât disperată și vedem prea bine că mandatul ultimelor 4 ani a adus la decizie o gloată de politicieni iresponsabili, nocivi, în stare să distrugă țara, mai dezvaluie sursa citata.

Stimate cetățean, care erai odinioară asmuțat de clasa politică și media împotriva militarilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor – tocmai pentru a-ți redirecționa încărcătura emoțională negativă generată de supărările pandemice și postpandemice – și strigai cu ură contra ”specialilor”; te uitai cu dispreț la condițiile de pensionare și rânjeai la extraordinara măsură de majorare a vârstei de pensionare; ”de rând cu toată lumea” a celor care nu se bucură de drepturile și libertățile accesibile tuturor, nu ai decât să înțelegi acum de ce nu va mai avea cine să te care în spate la inundație, ori nu mai ajunge echipajul de pompieri la incendiu… Uite d-aia, mai precizeaza Vitalie Josanu. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusivo zi ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv2 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv2 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv3 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusiv4 zile ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusiv4 zile ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Exclusiv4 zile ago

Asistăm neputincioși la eutanasierea Poliției Române!/G-ral maior rez Cristian Marian Gomoi: România nu își merită polițiștii!

„POLIṬIA ROMÂNĂ MACELĂRITĂ DE CLASA POLITICĂ , ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ! De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR”

Ce rețele mafiote ar fi trebuit să beneficieze de protecție? Raspunsul il gasim la IPJ Prahova!  Gruparea infracțională care a...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Exclusivo săptămână ago

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale.

După ce acum câteva zile, un angajat a sărit la gâtul directoarei economice, gravida in cinci luni, pentru anumite nemulțumiri,...

Exclusivo săptămână ago

FOTO /WHITE TOWER (XXVIII)/Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulante, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Exclusivo săptămână ago

In noul acord de serviciu la MAI, o taxa de smecherie, un bir asupra neafiliatilor sindicali, de 0,5% din salariul lunar, care sa fie impartita intre federatii?

Cum s-a transformat FSNPPC-ul lui Zelca in Federatia Haiducilor din MAI, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. „Zelca si...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!