Exclusiv
Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

În nota DIP se constată că doamna Cristea Nicoleta se face vinovată de mai multe încălcări ale prevederilor legale, dar la final nu se iau măsuri legale, și paradoxal este premiată de domnul Brânzan Celestin cu spor 50% pe 3 luni în anul 2020.
Despre achiziții:
În fișele de inventar apare un cuțit cumpărat prin SEAP, în valoare de 102,99 de ron, care nu a existat fizic niciodată și despre care nu sunt referinte(dispărut fără urmă)
Despre mobila de bucătărie care ar fi fost comandată pentru popota in anul 2018 ( ???? ) casată în 2019 (????) și cum a dispărut
(Pe factură apar două seturi. Oare cine și-a comandat mobila pe banii statului?)
În cursul lunii octombrie 2019 domnul Buzea întocmește un bon de transfer, prin care mobila de bucătărie din gestiunea popotă trece în depozit Cazarmare. Acest transfer s-a făcut fictiv doar în înregistrările contabile, deoarece fizic această mobilă nu exista.
În nota de informare către directorul unității înregistrat cu nr. B2-40809 din 24.10.2019, Buzea Cornel afirmă citez ,, din cauza utilizării într-un mediu cu umiditate ridicată și în urma defecțiunii apărute la instalația de alimentare cu apă și a inundării popotei mobila de bucătărie din PAL a suferit degradări semnificative, astfel starea acesteia nu mai corespunde normelor de igienă corespunzătoare unei popote,,. Iar doamna Dănescu pune rezoluția în data de 06.11.2019, citez : ,,mobila de bucătărie nu mai poate fi folosită pentru scopul pentru care a fost achiziționată. A fost retrasă din locație. Propun efectuarea unei cercetări administrative,,.
Domnule Matei Valentin – referitor la Procesul -Verbal întocmit de scriitorul ștințifico-fantastic Polifrone Ciprian, adus la cunoștință prin aprobarea Procesului Verbal nr. 30453 din 01.07.2020 vă rog să ne precizați cu ce aparatură omologată si certificată metrologic, ,,performantă” s-a realizat cântărirea și măsurarea cantităților produselor alimentare, menită să fie atât de precisă, întrucât nu a fost trecută în procesul verbal, fapt obligatoriu, rezultând următoarele diferențe cantități : amidon 0,018kg, cimbru 0,001kg, cârnați 0,085kg,curcuma 0,02 kg, esență migdale 0,014 L, esență portocale 0,043L, oțet 0,06gL, pulpe pui 0,056kg, scobitori 0,45 cutii, (cutiile erau începute), scorțișoară 0,03 kg slănină afumată 0,116kg.
Cum s-a stabilit stoc faptic ,,fulgi chili “ 0,078 kg existent într-o râșniță de unică folosință din sticlă, cu capac sigilat, care, dacă s-ar fi desfăcut capacul ar fi condus la distrugerea totală a acesteia?
De fapt conform martorilor Crucianu Claudiu și Oprea Florin singurul aliment inventariat în popotă a fost un cîrnat preparat de 40 de cm, care culmea nu apare în lista de inventar (probabil casat prin consumare).
În data de 29.07.2019 domnul Matei Valentin semnează contractul de sponsorizare cu numărul 37420 , un contract ilegal conform Legii nr. 32/1994, alineatul 4 litera a și b, fapt precizat de Direcția Juridice a ANP, deși nu avea atribuții pentru a semna acest document și nu a respectat înțelegerea de a întocmi un contract de donație.
Prin contract de sponsorizare toate bunurile cuprinse în contract intrau în posesia patrimoniului penitenciarului Ploiești, odată cu data întocmirii contractului. (furt mascat, documentul a fost anulat prin convenție, la propunerea DIP)
Domnul Matei Valentin în prezent, deși ANP și Ministerul Justiției i-au pus în vedere conform convenției de anulare a contractului de sponsorizare, să îi fie restituite bunurile în conformitate cu prevederile art.1635, 1637 și 1639, din Codul Civil și să achite contravaloarea bunurilor care nu au putut fi restituite, refuză ilegal prin adresa nr.B2 3273/15.09.2022.
În declarația de martor la întrebarea organului de cercetare penală ,,Cine a solicitat să se dispună depozitarea brânzei din gestiunea popotă în camera frigorifică a gestiunii AFV ?,, domnul comisar șef răspunde, citez ,,-Stiu doar că o anumită cantitate de brânză a fost depozitată într-o camera frigorifică, pentru a nu se strica, nu știu cărei gestiuni aparținea acea cameră. Am știut că era vorba de brânza adusă de doamna Călin Cristina.,,
În Nota de informare nr B2 26075/02.04.2020 a agentului principal Chelu Mihăiță, acesta afirmă că :,, în data de 27.03.2020, am fost informat de domnul comisar șef Polifrone Ciprian că în punctul de control nr.1 au fost aduse 2 cutii sigilate de brânză. Mi s-a transmis să ridic cutiile cu 2 persoane private de libertate. În jurul orei 7,50-8,00 am venit în PC1 și am ridicat cutiile de brânză, urmând să le depozitez în camera frigorifică din depozitul de alimente, deoarece în cadrul popotei nu există spațiu suficient de mare pentru a păstra o cantitate mai mare de brânză”.
UPS!!! Cu branza ce ai avut? Chiorăiau mațele de foame?
„În data de 30.03.2020 popota și camerele destinate depozitării alimentelor au fost sigilate cu sigiliul domnului comisar șef Matei Valentin”.
,,Am ridicat problema referitoare la brânza depozitată în camera frigorifică, iar domnul Matei Valentin mi-a spus să o păstrez în continuare până la finalizarea cercetării.”
Toma Magdalena a dat lovitura de gratie „matelor” si poftei Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești
Domnul Ap.Chelu Mihai este premiat pentru faptul că, fără temei legal, (documente de intrare în gestiune), a preluat (ascuns) brânza din poarta penitenciarului Ploiești, brânză telemea înregistrată în contabilitatea și inventarul popotei din anul 2019, data achiziționării și întocmirii procesului verbal de custodie, sustras la data de 23.30.2020 și găsit ulterior de comisia condusă de președinte Toma Magdalena.
Matei Valentin a semnat o adresă Nr.B2/29065/PPPH/03.07.2020 și prin care a indus în eroare organele de cercetare penală, sub aspectul că au comunicat faptul, că nu era finalizată cercetarea DIP, din cadrul ANP. În fapt aceasta fiind finalizată din luna iunie 6104/6870/7459/05.06.2020, iar ca urmare și efect juridic, organele de cercetare au înaintat dosarul cu propunere de clasare, clasare anulata de instanta care a dispus inceperea urmaririi penale.
Matei Valentin, aprobă procesul verbal nr.30453 din 01.07.2020 și dispune punerea în aplicare a propunerilor comisiei de inventariere condusă de Toma Magdalena – cu casarea și perisabilitățile întocmite de Cristea Nicoleta și semnate de Dănescu Izabela, fără a-i da posibilitatea persoanei vatamate să ia la cunoștință de concluziile comisiei, fără să-i pună la dispoziție o copie a procesului verbal cu anexele și listele de inventar aferente. Deși aceasta a făcut nenumărate sesizări cu privire la acest aspect, inclusiv la ANP, care au asigurat-o că va primi un exemplar din PV nr.30453/01.07.2020, acest lucru nu s-a întâmplat.
Matei Valentin, deși semnează Procesul Verbal de inventariere nr.30453/01.07.2020, și dispune luare de măsuri prin rezoluție pe prima pagină persoanelor – Șef serviciu logistică (Dănescu Izabela), Consilier juridic (Negoiță Elena) și contabilul șef (Zamfir Ana Maria), nu ia nici o măsură, iar ulterior la solicitarea organelor de cercetare penală pune la dispoziție un alt PV de inventariere nr.35045, din 01.08. 2019, care nu avea nici o relevanță și ascunde falsul comis de Polifrone Ciprian, eliminând posibilitatea comparării rezultatului celor două inventarieri și nu precizează, nu informează și nu pune la dispoziție contestația la procesul –verbal al lui Polifrone Ciprian.
Mai mult în data de 16.07.2020, pentru a acoperi falsurile, îi încalcă flagrant dreptul de a lua la cunoștință persoanei vatamate de a face contestație la Inventarierea condusă de Presedinte Toma Magdalena, prin adresa nr.B2 30453/PPPH/15.07.2020 , semnată de Negoiță Elena, consilier juridic și director Matei Valentin si aceasta (persoana prejudiciata) achita la casieria unității suma de 57,79 lei, reprezentând contravaloarea unor obiecte de inventar găsite lipsă la inventar, fiind astfel șantajată cu deblocarea garanției materiale, fără a-i arăta documentele și listele de inventar, fără a avea cunoștință de unde rezultă lipsa acestora la inventar, motivând că procesul verbal nu a fost redactat, deși el era semnat din data de 01.07.2020. (numărul Notei de imputare este chiar numărul de înregistrarea al Procesului Verbal de inventariere, semnat de dânsul în data de 01.07.2020).
Daca la cele de mai sus reamintim prima incercare de musamalizare si de acoperirea acestor furturi, prin adrese oficiale care din punctul nostru mai mult i-au ingropat in…penal, asta pentru a avea tot tabloul infractional:
La data de 03.04.2020, prin adresa nr 26020/PPPH/03.04.2020, Directorul de la aceea data, Celestin Branzan informeaza oficial IPJ Prahova ca, „suportul optic al inregistrarilor ale camerelor de supraveghere din zona corpului administrativ se stocheaza pe o perioada de maxim 9 zile (o mare „gogoroata”, contrara tuturor prevederilor legale si ordinelor interne), iar inregsitrarile din data de 23.03.2020 NU au fost SALVATE.
Sa specificam ca la aceea data Valentin MATEI esra director adjunct si raspundea de supraveghere ar fi de prisos, cei din sistem cunosc aceste aspecte iar fapta este PENALA!
Mai mult, prin adresa nr B2 29113/PPPH/25.08.2021, simpaticul nostru imputernicit la comanda unitatii recunoaste ca:
- nu a existat dispozitie scrisa a directorului unitatii de constituire a comisiei de spargere a butucului (din biroul unde se furase acte si bani, vom detalia in alt articol);
- nu a existat dispozitie scrisa a directorului din data de 19.03.2020 de predare-=primire a gestiunii POPTEI;
- NU exista o lista o documentelor si numerele de inregistrare pentru acestea;
- Nu exista o informare scrisa a doamnei comisar sef de penitenciare Toma Magdalena;
- Nu exista decizie de delegare a atributiilor, etc.
Cu privire la Anghelache Ramona, personajul cu numerele de inregistrare false, momentan ne rezumam sa citam din aceasta, urmand sa ii acordam un articol separat: ,,În secretariatul meu, eu fac legile”.
Vom reveni cu documente si declaratii din filmul mafiot de proasta calitate – marca Penitenciarul Ploiesti.
Reamintim doar ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.
Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului. (Cristina T.).
Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?
Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)
Exclusiv
Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 3 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum 2 zile
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial