Exclusiv
Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)
Asa cum dezvaluiam, prin Nota de Constatare nr 6104/6870/7459/05.06.2020, D.I.P (Directia Inspectie Penitenciara), sub semnaturile comisarilor Marian Popescu, Roxana Ionita si aprobat de actualul consilier al Ministrului Justitiei, Ungureanu Tiberiu (care la aceea data era seful Directiei) se constata o serie de ilegalitati cu conotatii penale si in loc sa se sesizeze organele de cercetare penala pentru furturile si falsurile depistate propun o serie de masuri, printre care sesizarea comisiei de disciplina din cadrul MJ impotriva lui Constantin Brazan (directorul Unitatii la aceea data), Valentin Matei, director adjunct la aceea data.
Mai precizam ca, drept justă pedeapsă pentru merite deosebite , domnul director Brânzan Celestin a fost recompensat de domnul director general ANP Ungureanu Tiberiu cu spor de 50%, pe termen de 6 luni, anul 2020 deși în nota nr.6104 din 05.06.2020, domnul Ungureanu Tiberiu (actualmente consilier al Ministrului Justitiei) aprobă sesizarea comisiei de disciplină din cadrul ANP pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prev.de .art.140 lit.b,l,p,coroborate cu prevedetrile art.119,lit.a din Legea nr.145 din 2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, pentru deficiențele identificate în prezenta notă de constatare în sarcina acestuia. Ulterior, Branzan Celestin s-a pensionat, cu pensia „umflata”, pe bani publici, inlocuitor la comanda fiind promovat, tot pentru „merite deosebite”, comisarul sef Valentin Matei care fusese propus spre cercetare la comisia de disciplina.
Furturile din cadrul Penitenciarului Ploiesti si falsurile fac obiectul mai multor dosare penale si chiar daca s-a incercat musamalizarea, un judecator de camera preliminara a constatat cele de mai sus si a dispus continuarea cercetarilor.
In serialul nostru vom devoala toata aceasta operatiune, cu documente si vom constata cum se FURA in Penitenciarul Ploiesti (de la gresie, frigidere, cuptoare, etc – pana si branza au incercat sa o fure), falsificarea gestiunilor si ale actelor contabile si persoanele implicate. Cert este ca s-a furat din bani publici si cei care au furat si au girat falsurile au fost promovati si rasplatiti cu sporuri de 50% la salariu.
Si, pentru eventualii „carcotasi”, sa nu avem probleme in instanta, va precizam ca cele dezvaluite de noi au fost constatate si de catre un judecator care prin incheierea finala (dezinvestire) penala nr 1050/2022, pronuntata la data de 22 iulie 2022 de catre Judecatoria Ploiesti, Sectia Penala, in temeiul art 341 alin 6 lit B) C. proc. pen., a admis plangerea formulata de petent impotriva Ordonantei nr 2600/P/2022 a Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, mentinuta prin Ordonanta 14/II/2022 din 03.03.2022 a prim -procurorului in contradictpriu cu intimatii Danescu Ana Maria Izabela, Cristea Nicoleta, Brazan Celestin, Polifrone Ciprian Danut si Anghelache Ramona!
Astfel, s-a desfiintat solutia atacata (cele doua ordonante ale parchetului) si a trimis cauza in vederea inceperii URMARIRII PENALE si pentru a COMPLETA URMARIREA PENALA.
Direcția Inspecție Penitenciară, în adresa nr. 6104 /6870/ 7459/ 05.06.2020, la pagina 8, paragraf 6, constată : ,,din aspectele anterior menționate se constată că operațiunea de inventariere a produselor din depozitul popotei și parțial din popota cadre a unității s-a efectuat, fără a exista o decizie scrisă a directorului unității în acest sens, cu eludarea prevederilor art.8 din OMJ 1846/2010”.
In fapt, Inspectia Judiciara a constatat fapte penale pe care conducerea ANP le-a ascuns sub pres, iar cei implicati in loc sa fie sanctionati au fost promovati cu salarii de „merit”, ca doar bugetul de stat este la cheremul baietilor destepti.
Fapte penale savarsite pentru acoperirea unor furturi de la Penitenciarul Ploiesti
Cristea Nicoleta, de la Penitenciarul Ploiesti, chiar dacă în fișa postului nu are atribuții de gestionar (aceasta fiind responsabil auto, AGCH și transmisiuni) a încălcat prevederile art.31, din OMJ 1318/C/2012, (gestiunea popotă se află în subordinea directă a directorului), și toate prevederile legale în vigoare(OMJ 1846, OMJ1318, Legea Contabilității, Legea gestionarului cu garantie materială constituită).
La rubrica gestionar primitor apare compartiment AUTO (al cărui responsabil este) și alte semnături și nu semnătura gestionarului popotă conform prevederilor legale.
In data de 20.03.2020, nu s-a efectuat predarea-primirea gestiunii popotă conform OMJ 1846/2010 printr-o comisie desemnată, nu s-a semnat procesul-verbal de predare-primire, iar d-na Cristea nu a primit calitatea de gestionar popotă.
Astfel, Cristea Nicoleta a întocmit raportul cu numărul 25415/23.03.2020, aratand calitati paranormale, mentionand un număr al unei decizii a directorului, înainte ca aceasta să fie emisă pe Decizia zilnică pe Unitate, decizie care se emite și o aprobă directorul, după ora 14, 00, pentru ziua următoare.
In fapt, la numărul 25415/23.03.2020, a fost înregistrat in locul altui document, respectiv un referat de necesitate (conform oglinzii informatice a registrului de numere on-line).
Astfel s-a incercat prin falsuri si infractiuni succesive sa se demonstreze ca în urma inventarierii alimentelor din depozitul alimente, au existat diferențe mari la unele alimente, respectiv brânză telemea, varză murată, murături (Minciuna dovedită de comisia de inventariere condusă de doamna Toma Magdalena).
In procesul de custodie, documentele care au stat la baza achiziționării din banii personali ai reclamantului din dosarul penal de drept a bunurilor materiale, furate din birou la data și pe timpul inventarierii lui Polifrone nu au fost găsite, dar comisia condusă de Toma Magdalena le-a găsit, dar în altă locație, respectiv , depozitul alimente, depozit la care d-na Cristea a deținut cheile din data de 20.03.2020. Chiar, ce vroiau, sa fure si branza?
Intrebari pe care trebuie sa le desluseasca organele de cercetare penala:
De ce în falsul Proces Verbal de inventariere nr.25728/26.03.2020, întocmit de domnul Polifrone Ciprian și semnat de Cristea Nicoleta , după spargerea din 23.03.2020, nu apar listele de inventar cu bunuri din contractul de sponsorizare, dar în Procesul Verbal de inventariere 30453/01.07.2020, întocmit de dna Toma Magdalena apar ?De ce a semnat și a fost de acord cu concluziile din procesul verbal întocmit de Polifrone Ciprian?
Interese obscure!
Mai mult, prinsi cu minciuna si cu faptele penale, Deacu Mihaela gestionar la compartimentul Popota da o declaratie de inventariere de noaptea mintii:
„Mentionez ca la data de 23.03.2020, comisia de inventariere NU a inventariat obiectele de inventar eu am semnat lista in necunostinta de cauza (crezand ca lista cu alimente e in dublu exemplar)”.
Vom reveni, devine din ce in ce mai interesant.
Vom constata cum s-a furat si acoperit bunurile care erau doar scriptic inregistrate in contabilitate- metoda „casarea”! (Cristina T.).
Exclusiv
O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene conferite de calitatea de simplu cetatean, calitate care nu ii prieste deloc.
Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, la sesizarea unor cetateni, infractorul narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri a fost sanctionat contraventional pentru oprirea autovehiculului in loc interzis (aici), acesta tradeaza in modul specific si incearca o noua repozitionare prin prezentarea unei stiri care vizeaza situatia unor spatii detinute de comerciantii de flori din zona platoului Halelor Centrale.
Un demers dubios
Pentru cititori acest lucru nu ar avea o semnificatie aparte si ar putea fi privit ca o stire care prezinta un demers al noii administratii (aici).
Insa, pentru cunoscatori, prezentarea unui astfel de material ridica mai multe semne de intrebare.
Primul dintre acesta este legat de situatia juridica a autorului care a prezentat o situatie care (aici), din putinele informatii pe care le detinem, are legatura cu faptele pentru care este acuzat in dosarul penal instrumentat de domnul procuror Mihaila Mihai, Seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pentru care a fost cazat in arestul IPJ Prahova si/sau IPJ Dambovita, sa fim mai exacti.
Poate infractorul incearca vigilenta domnului procuror!
De aceea se impune verificarea modului de respectare a obligatiilor impuse prin masura preventiva a controlului judiciar si daca aceste abordari constituie o incalcare a obligatiilor.
Încercarea de a se adapta noilor condiții
Un al doilea semn de intrebare vizeaza incercarea de repozitionare in siajul noii administratii, acesta uitand, in maniera caracteristica unui tradator, faptul ca aceste tipuri de situatii erau cele care ii confereau un atu in relationarea cu fosta administratie condusa de primarul Volosevici Andrei, care la randul sau fusese avertizat, la inceputul mandatului, de legatura nefireasca si asocierea nepotrivita cu acest tradator.
Un trecut marcat de cunoștințe dubioase
Asocierea de la care se pare ca i s-a tras atat sfarsitul politic dar si inceputul problemelor judiciare.
Daca ar fi manifestat putina atentie si ar fi pus cap la cap toate informatiile publice, macar cele publice, si-ar fi dat seama ca nu era decat o chestiune de timp pana cand acesta va fi victima gruparii infractionale, grupare care a actionat si in timpul fostului procuror Negulescu, care ii furniza informatii cu privire la persoanele cercetate in dosarele penale instrumentate si cu privire la masurile, in special preventive, care urmau a fi dispuse in privinta acestora.
Cu toate ca ascensiunea infractorului i s-a datorat exclusiv procurorului Negulescu, acesta nu a ezitat sa intoarca miseleste armele impotriva acestuia in momentul in care Negulescu a avut primele probleme judiciare.
Caracterul infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Bine ca macar el nu a avut tupeul inimaginabil sa il minta privindu-l pe acesta in ochi, preferand sa ii intoarca spatele precum o curva.
Acesta este caracterul, acesta este omul.
Aceasta este adevărata față a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri ale cărui acțiuni reflectă degringolada morală și etică. În loc să manifeste loialitate și respect, a ales să se războiască cu cei care i-au fost aliați, dovadă că trădarea este un risc inerent în carierele marcate de crima organizată și corupție (aici).
Această situație subliniază nevoia urgentă de a restaura integritatea în administrația publică și de a acționa împotriva corupției, asigurând un climat de transparență și responsabilitate în comunitate. (Cristina T.).
Exclusiv
Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar
Exclusiv
Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale
Relații complicate și scandaluri personale
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa