Connect with us

Featured

O mai fi cineva la pupitrul SIE..?/Panizza, protectorul din Centrala DGSE/SIE, încălecat de Clotilde!

Publicat

pe

Au fost vremuri nu chiar atât de îndepărtate, în care se spunea că nu mai poți da o palmă în București, pentru că toți erau nepoții Cămătarilor sau Sportivilor! Iar acum aproape nicio instituție a statului român, fie ea de forță, de control, de urmărire penală sau informativă nu mai înaintează un dosar, pentru că toți cei vizați sunt ba acoperiții americanilor, ba ai francezilor, mai nou… Astfel că nu mai este funcționar care să nu fie ”legendat” ba că ”e omul FBI”, al CIA sau al DGSE!

(Preluare National – Catalin Tache):

Soțul Sergiu Moroianu are un mic imperiu imobiliar
 Iar toată această paralizie indusă a structurilor nu face decât să demonstreze încă o dată că, adevăratul blestem care pare a lovi din nou nemilos societatea românească nu este neapărat faptul că avem o debilă clasă politică! Cât mai ales că prea mulți din ofițerii noștri uită pur și simplu că au depus jurământul militar numai și numai în fața statului român! Astfel că, decât să se lamenteze că nu îl poate ”instrumenta” pe unul sau pe altul ba că e cu francezii, ba că e cu americanii, aceștia ar trebui să își mai încerce atunci norocul și în privat! Că doar nu sunt condamnați pe viață la locul de muncă, unul cât se poate de bine plătit, aducător de pensii speciale la vârste fragede și sinecuri la tot neamul!
Panizza, protectorul din Centrala DGSE

Astfel că dacă tot ”se știe” cine se află în spatele ”experimentului Clotilde”, ofițerii de contrainformații ai Serviciului de Informații Externe ar face bine să mai tempereze și ei din avântul înalților protectori ai acesteia, precum ”fantomele” franceze Adam Martial, Herve Dages și Chiristian Panizza. Nu de alta, dar altfel nu vom face decât să sărim din ”lacul” american al CIA în ”puțul” francez DGSE!

”Casa Groazei” de pe strada Roma!

Ce poate fi mai plăcut decât o scurtă plimbare pe jos, indiferent de anotimp, între Piața Amzei și Piața Dorobanți…? Astfel că și funcționarii cu vipușcă Adam Martial și colonelul Herve Dages au tot făcut-o… Până la discreta vilă de pe strada Roma, cea care tinde să devină o adevărată ”Casă a groazei” pentru credibilitatea serviciilor secrete românești. Cele cărora Clotilde Marie Brigitte Armand, ajunsă din Guadelupe, primarul Sectorului 1 din Capitală le râde în nas tocmai din locația de pe strada Roma! Acum, ce este drept, aproape că nu este vreo structură mai ”brează” decât alta în această speță, numai că SIE ar trebui să se simtă totuși ceva mai mult cu ”musca pe căciula” contrainformativă! Nu de alta, dar deja se creionează tot mai mult un tablou al transformării unei bune părți a serviciului într-o adevărată ”anexă” a Direction General de la Securite Exteriueure.

”Casa groazei” de pe strada Roma

Acolo de unde, din biroul său din Centrala DGSE de pe Bulevardul Mortier nr. 141, șeful influentei Divizii de Spionaj Finnaciar, Christian Panizza continuă să asigure toată protecția necesară ”năbădăioasei” primărițe din Sectorul 1. Cea care a ajuns să urle în gura mare ce contracte să fie anulate și care să fie redirecționate, știind că pe ”culoarele” justiției nu pot fi împinși decât cei care nu ar pricepe noile ”realități geo-strategice”. Dar și pentru că astfel SIE ar face bine să mai atenueze impactul a tot felul de ”acoperiri”mai mult sau mai puțin credibile, precum cea a chiar soțului liderei useriste.

”Războiul matematicienilor”, purtat între ”Păduri”!

Și să se tranșeze astfel, în cele din urmă, într-un fel sau altul, și ”războiul matematicienilor” purtat la un moment dat în interiorul ”partidului anti-sistem” între Nicușor Dan și Sergiu Moroianu. Și despre care inițiații sistemului sunt convinși chiar și în ziua de astăzi că a fost unul purtat de fapt ”între cele două Păduri”. Cu toate că, din punct de vedere academic, între cei doi chiar că nu prea are cum să existe termen de comparație, mai ales că se spune că matematica nu minte niciodată. Astfel că, da, ce este drept, Nicușor Dan a fost olimpic la matematică! Numai că soțul lui Clotilde Armand a absolvit cea mai prestigioasă unitate de învățământ superior în domeniu din lume, Massachussets Institute of Technology.

O mai fi cineva la pupitrul SIE..?

Iar după doctoratul în Boston, acesta a mai obținut un master la Ecole Polytechnique din Paris, un postdoctorat la Hamburg și unul la Toulouse, activând în prezent la Institutul de Matematică ”Simion Stoilow” al Academiei Române. De asemenea, dacă Nicușor Dan se fălea că la vârsta lui stă încă într-un apartament ceaușist de bloc muncitoresc, Sergiu Moroianu este proprietarul unui adevărat imperiu imobiliar, format din zeci de terenuri pe care le deține direct sau împreună cu soția Clotilde. Uite însă că, totuși, în ciuda atacurilor dezlănțuite ale matematicianului userist Sergiu Moroianu împotriva matematicianului userist Nicușor Dan cu ceva vreme în urmă, tot cel din urmă a reușit să îi ia fața lui Clotilde Armand și să fie – de fapt mai mult să se dea!- primar general al Capitalei. Așa că dorința de răzbunare este încă vie în planurile operative ale unora…

La schi, în Austria…

Dacă până acum ofițerii români s-au mulțumit să asiste impasibili cu monitorizarea vilei din strada Roma, acolo unde Martial sau Dages transmiteau regulat ordinele lui Panizza, de această dată se pot mișca și ei barem mai cu talent. Și având timpul necesar la dispoziție pentru a fructifica informația că, odată cu venirea sezonului rece, Clotilde Armand tot va pleca la schi. Dar nu pe Valea Prahovei.

Clotilde Armand vrea să schieze cât mai singură în Austria…

Și nici măcar în Alpii francezi. Ci în Austria! Acolo unde, mai ales după ieșirea de la guvernare și după ce astfel simt implicit răsuflarea DNA în ceafă, tot mai mulți lideri useriști au fost instruiți să își găsească loc de câte un ”team – building”. Pentru a putea primi ”feedback”ul cuvenit pentru activitățile desfășurate în România, departe de orice eventual ”cablat” neavenit…

Exclusiv

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Publicat

pe

De

Punctul de vedere oficial al Guvernului

Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.

Provocările legate de autenticitate

Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.

Contextul legislativ

În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

Femeile-politician și feminismul extremist: O analiză critică

Publicat

pe

De

O dezbatere necesară

Într-un articol publicat în Cotidianul Național, jurnalista Claudia Marcu subliniază importanța unei discuții despre feminismul contemporan, evidențiind confuziile create de mișcarea feministă și de pretențiile auto-proclamate ale unor persoane care se consideră feministe. Potrivit ei, egalitatea de gen este adesea percepută în mod greșit, iar manipularea ideii de egalitate între femei și bărbați înrăutățește situația.

Egalitatea de gen: o ironie?

Marcu argumentează că atunci când femeile cer drepturi egale cu cele ale bărbaților, s-ar putea să nu realizeze că, în multe privințe, ele beneficiază deja de mai multe drepturi. Un exemplu dat este protecția specială pe care femeile o primesc în contexturi dificile, un avantaj pe care bărbații nu-l au. Ea consideră că trăsăturile și calitățile bărbaților și femeilor sunt diferite, fiecare având roluri specifice în societate.

Femeile în politică: o performanță contestată

Autoarea analizează necesitatea implicării femeilor în politică și dacă acestea pot cu adevărat aduce o schimbare pozitivă. Ea menționează exemple despre femei lideri precum Margaret Thatcher și Angela Merkel, subliniind că, deși au avut realizări semnificative, uneori aceste decizii au avut consecințe negative pentru societate.

Compromisuri și supraviețuire

Marcu își amintește de o oportunitate profesională din cariera sa timpurie, când a fost chemată să se alăture unui partid puternic. Ea a refuzat, conștientizând că politica presupune compromisuri care contravin idealismului ei personal. Potrivit ei, pentru a supraviețui în politică, multe femei își sacrificed calitățile feminine, intrând într-o luptă dură și confruntativă.

O lume ideală și nevoia de independență

Autoarea reflectează asupra rolului femeii în societate, subliniind faptul că, în trecut, femeile puteau rămâne acasă, fiind întreținute de bărbați. Acum, ambele sexe sunt nevoite să lucreze pentru a face față costurilor vieții. Marcu observă, de asemenea, că dorința de independență financiară a crescut în rândul femeilor, ceea ce a dus la o diminuare a rolului bărbatului și, implicit, la frustrări în relațiile romantice.

Impactul feminismului extremist

Feminismul dus la extrem, conform analizei, a dus la o criză a natalității și a diminuat simțul matern decât și dorința de a deveni mamă. Această căutare a puterii și carierei pare să fie o revenire la matriarhat, în timp ce nevoile fundamentale ale femeilor sunt neglijate.

Misoginism și meritocrație

Marcu abordează și subiectul egalității de gen în Uniunea Europeană, vizând salarizarea echitabilă. Deși recunoaște competențele femeilor în multe domenii, ea subliniază că este greșit să se impună salarii egale pentru competențe diferite. În opinia ei, meritocrația și obiectivitatea ar trebui să prevaleze, fără a ține cont de sexul persoanelor.

Citeste in continuare

Anchete

Tribunalul București, invadat de gândaci: Probleme de igienă la Sema Parc

Publicat

pe

De

O situație alarmantă la nivelul instanțelor comerciale

Publicația Lumea Justiției a relatat că Tribunalul București se confruntă cu o nouă problemă serioasă la sediul său din Sema Parc, unde funcționează două secții comerciale, respectiv a VI-a și a VII-a.

Invazie de gândaci în sălile de judecată

Conform informațiilor obținute, aceste două secții au fost afectate de o invazie de gândaci. Problema nu se restrânge doar la arhivele cu dosare, ci afectează și birourile judecătorilor, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile de muncă și igiena în instanțele din capitală.

Implicarea autorităților și reacții publice

Situația a generat îngrijorare în rândul personalului și al părților implicate în procesele judecătorești, care se așteaptă la măsuri rapide din partea autorităților pentru a remedia această problemă. Asemenea condiții pot avea un impact negativ asupra funcționării justiției și asupra încrederii cetățenilor în sistemul judiciar.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Exclusiv6 zile ago

Efectele schimbării de atitudine la IPJ Prahova

Introducerea unei persoane integre în funcția de inspector șef Se pare că numirea unei persoane integre în funcția de inspector...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii de Penitenciare, filmați de deținuți: Îngrijorări și critici din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Polițiștii de penitenciare au fost filmați de deținuți în timpul apelului, o activitate extrem de importantă în orice penitenciar. Filmările,...

Exclusiv6 zile ago

Calcularea gradațiilor salariilor conform Legii 153/2017: Exemplu practic

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul dezvăluie modul de calcul al gradațiilor de la 1 iunie 2023, conform articolului 11...

Exclusiv7 zile ago

Carmen Gheorghe revine la Poliția Locală Ploiești, in timp ce fostul director Cătălin Albu se confruntă cu probleme penale

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești Decizia instanței Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv