Connect with us

Administratie

Generali în rezervã și ofițeri de rang înalt ai Structurilor de Apărare ale României , reprezentanți ai Casei de Pensii, ai SRI, SIE, STS , MAPN etc au prezentat amplu evoluția Sistemului Național de apărare al Țării

Publicat

pe

Dacã pentru personalul în activitate lucrurile sunt cât de cât acceptabile , prin majorarea salarialã de 10% acordatã bugetarilor, dublatã de mãsura cresterii soldei de grad, ce mai mare pe care o cunoaștem, despre care unii afirmã cã i se datoreazã exclusiv premierului Ciucã, fãrã sã aibã acces la informațiile care validezã interventiile unor reprezentanți sindicali, dar mai ales ai unor ofițeri de prestigiu din cadrul asociațiilor cadrelor militare în rezervã și retragere, situația camarazilor noștri aflați în rezervã și retragere/pensionari militari, nu este una acceptabilã sens în care azi , 10 Decembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, am dat curs invitatiei Ligii pentru apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, condusã de către domnul general de brigadã (r) ,Nicolae Gropan, care a reunit la Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, sub tema : ” Drepturile cetățeanului în uniformã din România între teorie și practicã „, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor statului, reprezentanți ai Uniunii Europene, magistrați, militari, profesori universitari, reprezentanti sindicali și cei ai structurilor asociative din Sistemul de Apărare Ordine Publica și Sigurantã Naționalã, precizeaza FPP.

Singurele organizații sindicale care au răspuns ordinului de chemare al camarazilor militarii au fost Confederația Sindicala Cartel Alfa și Federația Polițiștilor de Penitenciare, apreciind cã nu este corect sã ne lãsãm camarazii în urmã , pentru cã impreunã am dăruit ani de viatã , slujind aceasta tarã sub sub jurãmânt, semnând un contract cu țară în acest sens, simbol pe care actualii politicieni nu îl pot înțelege .

Jur credintã patriei mele România,

Jur să-mi apăr țară chiar cu prețul vietii,

Sã respect legile Tarii și regulamentele militare,

Așa să-mi ajute Dumnezeu !

În cadrul întâlnirii , generali în rezervã și ofițeri de rang înalt ai Structurilor de Apărare ale României , reprezentanți ai Casei de Pensii, ai SRI, SIE, STS , MAPN etc au prezentat amplu evoluția Sistemului Național de apărare al Țării, indicând deciziile politice și responsabilii de situația actuala în care a ajuns Armata României, dar și celelalte instituții din domeniul siguranței națională.

În urma analizelor și discuțiilor s-a convenit ca princialul obiectiv al acestei alianțe sã fie abrogarea imediatã, prin OUG sau initiativã legislativã a are. 40 din OUG 57, are. IIV din OUG 59/2017, are. 41 și 84 din OUG 114/2018 și OUG 130/2018 care au creat inechități sociale.

De asemenea, un obiectiv îndrăzneț, dar asumat , este sindicalizarea armatei, pe modelul armatei germane, în așa fel încât și militarii sa fie reprezentați, sens în care lideri sindicali cu experimenta vor oferi suport.

Întâlnirea s-a finalizat prin semnarea unui Act Manifest, care va fi înaintat către Președintele României , care este și șeful CSAT, premierului României, miniștrilor de resort, președinților Camerei Senatului și Camerei Deputaților, prin care se vizează:

 • indexarea corecta a pensiilor militare,
 • înlăturarea discriminărilor,
 • reintroducerea sporurilor pentru medalii și ordine militare, care sa fie adăugate la pensii, fără sa fie plafonate la nivelul maxim al salariului în plata, ci sa se adauge peste,
 • introducerea unei sume compensatorii la pensionare, în principal pentru militarii din teatrele de operațiuni, sub forma de retã viagerä, în cuantum de 1000 / lunã.

În perioada următoare urmeazã sã se stabilescã și alte întâlniri pentru proiectarea planului de acțiuni, mai precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit 21 de migranți sirieni și irakieni ascunși într-un camion condus de un cetățean turc la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin .

Publicat

pe

De

Pe 23.06.2024, un camion condus de un cetățean turc s-a prezentat la punctul de frontieră pentru a intra în România.Șoferul transporta profile metalice din Turcia spre Franța și avea sigiliul vamal aplicat de Turcia.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control de rutină și au descoperit că șuruburile mecanismului de închidere a ușilor prezentau urme de desfacere. Au desigilat compartimentul de marfă și au descoperit 21 de persoane ascunse în interior.

Cei 21 de migranți au declarat că sunt sirieni și irakieni și s-au urcat în camion într-o parcare din Sofia, Bulgaria, ajutați de șofer.

Șoferului turc i s-a interzis intrarea în România pentru 5 ani. Migranții și șoferul au fost predați poliției bulgare pentru investigații suplimentare, transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Modificări în regulamentul privind cariera militară în România

Publicat

pe

De

Ministerul Apărării Naționale a modificat și completat regulamentul privind formarea profesională și evoluția în cariera militară în Armata României.

Printre cele mai importante modificări se numără:

 • Locotenenții care au absolvit cursul avansat pot ocupa funcții de comandant de companie sau funcții de comandă corespunzătoare armelor de luptă sau armelor pentru sprijin de luptă, în structuri militare de nivel 1, dacă au cel puțin 2 ani de experiență în prima funcție de la baza ierarhiei militare în cadrul structurilor militare de acest nivel .
 • Locotenenții care au absolvit cursul avansat pot ocupa funcții de execuție specifice domeniilor funcționale în structuri militare de la nivelul 1 până la nivelul 3 inclusiv, dacă au împlinit cel puțin 3 ani din stagiul minim în gradul deținut.
 • Maiștrii militari clasa a III-a și plutonierii care au împlinit cel puțin 3 ani de stagiu în gradul deținut și au absolvit cursul de carieră necesar pentru înaintarea în gradul următor pot ocupa funcții de execuție în cadrul structurilor militare până la nivelul 4 inclusiv.

Deasemenea, s-au modificat și completat Normele privind organizarea și funcționarea sistemului de ierarhizare și selecție în vederea evoluției în carieră a cadrelor militare.

Printre modificări se numără:

 • S-au actualizat competențele comisiei de selecție nr.1.
 • S-au modificat regulile privind organizarea și funcționarea sistemului de ierarhizare și selecție în vederea promovării în funcții și/sau înaintării în grad a cadrelor militare din Direcția generală de informații a apărării și structurile subordonate acesteia.
 • S-a introdus o nouă prevedere care acordă puncte suplimentare candidaților care au fost instructori militari pentru o perioadă cumulată de 2 ani.
 • S-au actualizat modelele fișelor de evaluare întocmite de comisiile de selecție. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Un șofer turc beat a atacat cu cuțitul un polițist de frontieră la Siret.

Publicat

pe

De

Sâmbătă seara, în jurul orei 23:30, un șofer de camion turc de 55 de ani a încercat să depășească coloana de camioane din PTF Siret, în timp ce polițiștii de frontieră efectuau controlul de ieșire din România.

Polițistulde frontieră aflat în serviciu a intervenit pentru a-l opri pe șofer, moment în care acesta a coborât din camion și l-a ata cat cu un cuțit.Polițistul a reușit să imobilizeze agresorul și să îl încătușeze.

Testulde alcoolemie a arătat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Acum, șoferul turc este cercetat pentru ultraj și conducere sub influența alcoolului, transmite sursa citata. (Sava N.).

 • PTF Siret este un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina.
 • Ultrajul este o infracțiune care constă în împotrivirea, prin violență sau amenințări, la un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
 • Conducere sub influența alcoolului este o infracțiune care constă în conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte ! Modificarea codului muncii Din 31 mai 2024, persoanele singure din...

Exclusiv20 de ore ago

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo. Directorul...

Diverse4 zile ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv5 zile ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv6 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv7 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo săptămână ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusivo săptămână ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv