Connect with us

Exclusiv

O noua spargere la Penitenciarul Ploiesti/Istoria se repeta ca in cazul „POPOTEI”, ca doar comisarul șef Valentin Matei beneficiaza de protectia unor ofiteri corupti din IPJ Prahova

Publicat

pe

In Ajun de Bilanț al sistemului penitenciar, directorul IMPUTERNICIT al Penitenciarului Ploiești, comisar șef de poliție penitenciară Valentin Matei, fură startul și atrage toate reflectoarele asupra domniei sale, băgându-l in umbra pe protectorul său, chestorul de poliție penitenciară Dan Halchin, care ii tolerează toate prostiile (si infractiunile, am adauga noi!), dezvaluie cei de la FPP.

Ziua de 8 Martie 2024 a fost sărbătorita intr-un mod inedit in Penitenciarul Ploiești prin inregistrarea unui eveniment negativ unic in istoria penitenciarului.

Un birou din cadrul penitenciarului a fost spart, așa că ziua de 8 Martie a fost dedicată cercetărilor penale, o echipa de la criminalistică a fost solicitată și s-a deplasat in interiorul Penitenciarului Ploiești pentru a desfășura activități specifice. Au fost realizate planșe foto, au fost prelevate amprente, se vizualizează inregistrările video și se așteaptă un rezultat.

Toate acestea in curtea directorului Valentin Matei, fiu de securist.

Este absurd de ințeles dar biroul care a fost spart și in care au fost găsite fișete cu ușile deschise, acte răvășite,imprimanta pornită și cu documente in ea , este biroul sindicatului cu care Matei a dezvoltat un război pe viață și pe moarte, un fel de care pe care.

După ce ofițerul informații clasificate din Penitenciarul Ploiești s-a pensionat , și cu care domnul comisar șef Valentin Matei a dus un război de gherilă, intins pe ani de zile, de făcuse unitatea varză, ca să nu iși iasă din mână și să iși continue obiceiurile,domnul director Valentin Matei s-a reorientat brusc și a dezvoltat același tip de război cu liderul sindical Cătălin Pătrânoiu.

In Penitenciarul Ploiești, de când la conducere se află domnul Valentin Matei, unitatea nu are tihnă. Că e ofiterul informații clasificate,că e directorul adjunct, că e un agent din pc1, ori liderul sindical, domnul Matei este intr-un continuu război, din orice,cu oricine,numai liniște să nu fie.

Despre isprăvile domnului Valentin Matei l-am informat personal pe directorul general al A.N.P., chestor de poliție penitenciară Dan Halchin insa până in momentul de față nu a făcut nimic altceva decât să adune probe, care nu prea l-au ajutat, impotriva sesizatorilor, nicidecum impotriva celui care de ani de zile terorizează o unitate intreagă.

In lipsă de adversari, domnul director Valentin Matei, s-a indreptat impotriva proaspătului lider sindical. Cu ajutorul comisiei de disciplină, care este formată de domnia sa, l-a sanctionat pe liderul sindical pentru că a luat apărarea unui membru de sindicat ce fusese abuzat de dir. Adj. SDRP,din dispozitia sa. Despre directorul adj SDRP care a făcut o așa mârlănie, numai de bine, e istorie si nu mai este in functia de dir.adj. SDRP. Când lucrurile se imput, nimeni nu te mai tine in brațe. Suntem in instanță cu această cauză si vom câștiga. Nu suntem singurii, din păcate pentru unitate.

De curând, dușmanul de moarte al domnului Valentin Matei, fostul ofițer informații clasificare, a câștigat procesul impotriva domniei sale și a anulat o sancțiune aplicată abuziv. In afară de asta , instanța l-a obligat și la despăgubiri in valoare de 2050 ron. După ce soluția va rămâne definitivă vom cere directorului general să numească o comisie de cercetare administrativă și sumele ce se vor câștiga in instanță să fie recuperate de la director și de la membrii comisiei de disciplină care fac abuzuri, dovedite in instanță.

Instantele din Prahova dau semne de revenire si dau dreptate dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova/Din nou…

 

Cum luptele domnului Valentin Matei sunt pe viață și pe moarte, sancționarea liderului sindical nu a fost suficienta, i-a sanctionat și soția, tot in mod abuziv, iar acum suntem in situația in care biroul sindical a fost spart și răvăsit și incercăm să ințelegem până unde vor merge aceste lucruri și câtă toleranță are și directorul general al ANP.

De curând abuzul asupra liderului sindical s-a repetat, de fapt asistăm la o formă continuată de abuz.

Liderul sindical a aplicat pentru o procedură de schimbare din funcție, spc, și ca urmare a incheierii procedurii acestuia i-a fost schimbată funcția, din agent supraveghetor, in agent post control, funcția fiind vacantată de către un alt coleg care efectua serviciul in pc1 si pc2.

Fiind vorba de liderul sindical care nu este simpatizat de către domnul director Valentin Matei, acesta activând ca membru in alt sindicat concurent, situația de față făcându-l pe domnul Matei managerul sindicalist activ, activând puternic in sindicatul directorilor care fac prostii și au nevoie de protectie ( SNPP) acesta i-a creat liderului sindical un al trei-lea pc, pc3, cu un regim special de program, program de 8 ore, ca să il despartă pe liderul sindical de soția cu care făcea naveta la 70 de km de unitate. In afară că măsura este clar abuzivă și ținteste in liderul sindical, fiind singurul cu un astfel de program,ceilalti având program 12 ore cu 24 și 24 cu 48, aceasta crează și o pagubă in bugetul unitătii, de la 1 Martie 2024 unitatea fiind nevoită să deconteze două transporturi in loc de unul. Dar ce contează, banii nu sunt din buzunarul domnului Matei, sunt de la bugetul de Stat.

Toate nelegiuirile domnului Matei nu ar fi fost posibile dacă pe functia de dir.adj. SDRP era un ofițer titular cu personalitate, acesta având atributul organizării sectorului operativ in condiții de eficiență și eficacitate și dacă la conducerea ANP era un director general ce nu avea traume in relația cu liderii sindicali.

Este clar că tot ce i se intâmplă liderului sindical de la Penitenciarul Ploiesti este doar o răzbunarea personală a directorului sindicalist Valentin Matei , o hărțuire in formă continuată. Am informat constant conducerea ANP despre evoluția evenimentelor din Penitenciarul Ploiești, urmează să facem o informare amplă către doamna ministră a justiției Alina Gorghiu și in paralel vor sesiza și alte organe competente.

Nu vom ceda niciodată in fața abuzatorilor, oricâte pile vor avea, mai declara cei de la FPP.

Noi o sa ii dezmagim pe cei de la FPP daca spera ceva in privinta biroului din cadrul penitenciarului care a fost spart, (o echipa de la criminalistică a fost solicitată și s-a deplasat in interiorul Penitenciarului Ploiești pentru a desfășura activități specifice. Au fost realizate planșe foto, au fost prelevate amprente, se vizualizează inregistrările video și se așteaptă un rezultat, un mare bla, bla, bla).

Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin Matei nu este la prima abatere de acest gen si beneficiaza de protectia unor ofiteri din cadrul IPJ Prahova, ofiteri corupti care protejeaza aceasta grupare de criminalitate economico-financiara organizata din care face parte si acest „zeus”. Mai mult, el s-a cercetat singur si s-a scos „basma curata”, in opina sa!

Va dezvaluiam in episodul trecut ca, saptamana trecuta, angajati si fosti angajati, actuali pensionari, toti implicati in dosarul “popota” au fost chemati la audieri, pe rand sau toti odata , asta mai putin conteaza. Tot pentru spargerea unui birou si furat de bani si acte. Ce credeti? Ofiteri corupti si/sau la ordinul unor ofiteri corupti cu functie de conducere au incercat clasarea acestui dosar, dosarul fiind intors la cercetari de catre un judecator. Acest dosar a stat la „naftalina” de atunci, de cand a fost intors de la instanta, adica din data de 22.07.2022, tocmai datorita protectiei de care se bucura aceasta grupare.

Mai mult, in stilul acestei caracatite, Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin Matei a intocmit o plangere penala pagubitilor ca sa scape el de raspunderea penala care il incumba.

Grotesc este faptul ca, pe bani publici, ofiteri din IPJ Prahova au incercat sa ii faca „jocul” comisarului de politie penitenciara Valentin Matei incercand sa ii ancheteze pe pagubiti cam ca ar fi dat documente din urmarirea penala care au aparut in ziarul Incisiv de Prahova. In fapt s-a urmarit doua obiective, timorarea pagubitilor si antrenarea celor de la ziarul Incisiv de Prahova intr-un eventual dosar penal. Pacat ca aceste lucruri se intampla pe sub „nasul ” sefului IPJ Prahova, Comisar șef de poliție Gabi Teodor MANUC. S-au cheltuit bani publici doar la intimidare cand se putea observa din start ca dosarul a fost intors de catre instanta la cercetare, deci a fost public. Au incercat si ei saracii…

Deci, cei de la FPP  sa isi puna  „pofta în cui” cu aceasta afirmatie: „Nu vom ceda niciodată in fața abuzatorilor, oricâte pile vor avea”.

Comisarul șef Valentin Matei face ce face pentru ca vrea si pentru ca poate, este deasupra legii.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul

Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC nu realizeaza ca a nimerit la conducerea unei „serparii” plin cu politisti corupti, nu realizeaza ca s-a format o caracatita inca de pe vremea fostului procuror Negulescu Mircea – NIMIC nu se va intampla.

Atata timp cat, avem ofiteri corupti care sifoneaza despre perchezitiile ce vor avea loc, atata timp cat avem ofiteri corupti care danseaza cu interlopi si acopera infractori, tinand dosarele la sertar (printre care cele cu violenta si amenintari asupra unui concurent de pe piata) si/sau fabrica dosare penale la ordinul acestor infractori, nimic NU se va schimba.

Atata timp cat ofiteri corupti au inchis ochii la disparitia unui SITE ARHEOLOGIC, inscris in REPERTORIUL ARHEOLOGIC NATIONAL, administrat de MINISTERUL CULTURII si PATRIMONIULUI NATIONAL, la furturile dintr-o primarie (dobedite de Curtea de Conturi dar clasate de caracatita politistilor corupti), la clasarea dosarului in care, dovedit, un fost primar cu coronavirus participa la campanii electorale printre locuitori NIMIC NU se va schimba.

Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC nu realizeaza ca in cazul tepei imobiliare si ale constructiilor ilegale de la WHITE TOWER cercetarile s-au efectuat de catre politisti din Dambovita tocmai pentru ca erau suspiciuni mult prea rezonambile ca in IPJ Prahova se plimba „coruptia” pe holurile conducerii (pana si procurorii verticali au realizat acest aspet)- NIMIC nu se va schimba!

Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC  NU realizeaza ca acest inspectorat de politie a fost condus, ba din postura de sef plin, ba din din postura de adjunct de un personaj care sifoneaza cand au loc perchezitii si care acopera grupari de crima organizata -Nimic nu se va schimba si incidente violente precum cel  petrecut acum cateva zile, în intersecția de la Biserica „Sf. Vineri” din Ploiești vor mai aparea. Asta e rezultatul acestui management defectuos realizat de gruparea ce a luat nastere sub epoca lui „Portocala”!

Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC , fara a face ingerinte in dosarele subordonatilor, nu solicita cu subiect si predicat dosarele care stau in sertare si/sau nelucrate – NIMIC nu se va schimba!

Atata timp cat, Comisarul șef de poliție Gabi Teodor MANUC – NU trimite  pe cei de la BIROUL CONTROL INTERN sa verifice, in mod obiectiv, suspiciunile rezonabile – NIMIC nu se va schimba. (Spunem obiectiv deoarece, se pare ca cei de la Biroul Control Intern au fost „marsutizati”/pacaliti sa decapiteze un sef de politie al unui oras, tot la nascocirile acestei grupari de criminalitate economico-financiar organizata, inclusiv in interes politic. Nu ne este simpatic acest sef de politie al unui oras, „cerectat” de cei de la intern, cand a gresit noi i-am dedicat un amplu articol, dar asta NU ne va impiedica sa nu ii luam apararea, mai ales ca cunostem ca in spatele acestor actiuni este ceva abscons).

Sa mai reamintim ca toate aceste golanii ale politistilor corupti (este adevarat, doi politisti corupti s-au trecut repede la pensie in urma dezvaluirilor noatre de cca 3 ani de zile, unul – fost sef pe la Politia Orasului Baicoi, celalat – penduland intre Arme si Munitii cu DGA – pentru protejarea acestei grupari de crima organizata)  sunt girate si aparate de la varful MAI, de „specialistul” care si-a dat teza de doctorat in incompetenta si a coordonat cazul luării de ostatici de la Oneşti din martie 2021, unde doi bărbaţi au fost ucişi? Ar fi de prisos!
Deci, revenim: cei de la FPP  sa isi puna  „pofta în cui”!

De-a lungul timpului am scris despre demisii dubioase, amintim demisia unui doctor in stiinte economice, care luase examenul de director economic; despre legaturile directorului Matei Valentin cu secretara Anghelache, pe care insista sa o mentina in functie si nu era pusa la dispozitie conform dispozitiilor legale; despre angajarile dubioase ale unor rude; despre influientarea comisiei de disciplina cadre; despre influienta in comisia de selectare la munca a detinutilor; despre faptul ca angajatii au fost  muscati de plosnite ; despre evadarile care au speriat zile bune locuitorii Ploiestiului; despre nerespectarea Acordului Colectiv , despre apropierea sa (co)interesata de interlopi din mafia deseurilor (prin „livrarea” de „muncitori”/”arestati” cu precadere spre aceasta caracatita, totusi nu putem intelege incapatanarea ANP de a-l tine in functie atata vreme .

Apropierea comisarului șef de poliție penitenciară Valentin Matei (co)interesata de interlopi din mafia deseurilor (prin „livrarea” de „muncitori”/”arestati” cu precadere spre aceasta caracatita:

BOMBA ECOLOGICA DE LA PLEASA UNDE Recop Recycling SRL Pleasa a INCALCAT TOATE LEGISLATIILE SI LEGILE IN DOMENIU cu sprijinul detinutilor „livrati” de „Zeus”, pe numele lui de scena  – a directorului Matei Valentin, sprijin COINTERESAT. Grupare acoperita de ofiteri CORUPTI din IPJ Prahobva si de la varful MAI!

.

Vom reveni, cu drag! (Cristina T,).

PENITENCIARUL PLOIESTI/ZIUA SI PROBLEMELE !

https://www.incisivdeprahova.ro/2023/10/30/la-piovra-caracatita-a-fost-inventata-chiar-la-penitenciarul-ploiesti-cica-italienii-vin-sa-ia-lectii-direct-de-la-comisarul-sef-de-politie-penitenciara-valentin-matei-imputernicit/

 

TRIUMVIRATUL – Penitenciarul Ploiești nu reușește să scape de scaieți

Din nou revenim la Mânăstire!/Ați ghicit!  Penitenciarul Ploiești!/ Subiectul nostru Maica stareță ,, Magdalena”(Toma Magdalena)/Update – Drept la Replica

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusiv

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Publicat

pe

De

Nu mai este nimic de mirare.
Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei.
In data de 16.05.2024, interlopii au luat cu asalt poarta penitenciarului, in jurul orelor 20.00  au sosit și jandarmii.
Nemulțumirea a fost legată de faptul că un membru al familiei a fost agresat.
Valentin Matei fiind preocupat de lucruri mai puțin legale a uitat că trebuie să asigure integritatea deținuților.
Nu mai departe de luna trecută a avut loc un incident pe secție , ce a constat într-o altercație între deținuți , la care a fost prezent chiar directorul.
SE ÎNTÂMPLĂ LA PENITENCIARUL PLOIESTI!
Demisii dubioase, survenite in urma amenințărilor directorului Valentin Matei, încălcări ale Acordului Colectiv, hărțuirea cadrelor, imixtiune sindicală, imixtiune in activitatea comisiei de disciplină cadre, imixtiune in activitatea comisiei de selecție la muncă a deținuților, legături cu mafia gunoaielor…
Cam asta este CV-ul lui Valentin Matei !
Se pare că Penitenciarul Ploiești este luat pe persoană fizică de către directorul IMPUTERNICIT Valentin Matei.
Alina Gorghiu, ministra Justiției,  ar trebui sa se aplece mai aprofundat la teroarea de la Penitenciarul Ploiesti si sa verifice rapoartele Corpului de Control de la MJ si ANP privind sitiatia grava din acest sistem de aparare, situatie critica care treneaza de prea mult timp. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

Publicat

pe

De

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si care furnizeaza instrumente puternice pentru asigurarea transparentei si tratamentului egal in materia salarizarii, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul!
La data de 17 mai 2023, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată Directiva (UE) 2023/970 a Parlamentului European și a Consiliului din 10 mai 2023 de consolidare a aplicării principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare între bărbați și femei, prin transparență salarială și mecanisme de asigurare a respectării legii.
Putem sa o denumim linistiti Directiva anti-Grecu intrucat isi propune sa elimine cel mai murdar instrument folosit de DGF impotriva voastra, lipsa de transparenta a metodologiei de salarizare, a formulelor de calcul salarial si a elementelor salariale.
Subliniez ca dispozitia este intrata in vigoare. Statele au deadline pana pe 7 iunie 2026 sa modifice ordinea juridica care eventual contravine directivei, pentru realizarea conformarii cu Directiva.
(art 34 Statele membre asigură intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege și a actelor administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive până la 7 iunie 2026. Statele membre informează de îndată Comisia cu privire la aceasta.)
Asta inseamna ca structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) deja pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei.
7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!
Pe 7 iunie 2026 se raporteaza lui Ciolacu care da mai departe la UE: „Sa traiti! Am executat! Cu stima, chestoru’ contabil Dorel, seful DGF-MAI”
Nimic nu opreste contabilii din structurile mentionate, crescuti de mici ca niste securisti, sa desecretizeze si sa publice in MO, inca de pe acum, metodologia de aplicare a Legii 153 din 2017.
OMAI S/7/2018 este secretizat doar pentru ca tine cu dintii de secretizare, despotul mai mare peste contabilii din MAI. (Probabil ca un rahat similar exista clasificat ” secret de serviciu” la MAN si SRI)
Are nevoie sa il tina ascuns ca sa va manevreze linistit cu falsuri intelectuale si calcule paguboase. Abuzul are nevoie de intuneric.
Prin comparatie, MJ are publicata in monitorul oficial, aceeasi metodologie de aplicare a Legii 153 din 2017, utilizata pentru politistii de penitenciare. (Ordinul nr. 2415/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare)
Va prezint mai jos doar cateva articole din directiva, mai precizeaza Emil Pascut:
CAPITOLUL II
TRANSPARENȚA SALARIALĂ
Articolul 5
Transparența salarială înainte de angajare
(1) Candidații la ocuparea unui loc de muncă au dreptul de a primi, de la angajatorul potențial, informații cu privire la:
(a)
nivelul inițial de remunerare sau intervalul aferent acesteia, stabilit pe baza unor criterii obiective, neutre din punctul de vedere al sexului, care urmează să fie atribuit pentru postul în cauză; și
(b)
după caz, clauzele relevante ale convenției colective de muncă aplicate de angajator în legătură cu postul respectiv.
Aceste informații se furnizează într-un mod care să asigure o negociere în cunoștință de cauză și transparentă în ceea ce privește remunerația, de exemplu printr-un anunț de post vacant publicat, înaintea interviului de angajare sau, în alt mod.
(2) Angajatorul nu solicită din partea candidaților informații cu privire la istoricul lor salarial în cursul raporturilor lor de muncă curente sau anterioare.
(3) Angajatorii se asigură că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare se derulează în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare („dreptul la egalitatea de remunerare”).
Articolul 6
Transparența procesului de stabilire a remunerațiilor și a politicii privind evoluția remunerației
(1) Angajatorii pun la dispoziția lucrătorilor, într-un mod ușor de accesat, criteriile care sunt utilizate pentru a determina remunerația, nivelurile de remunerare și evoluția remunerației. Aceste criterii trebuie să fie obiective și neutre din punctul de vedere al sexului.
(2) Statele membre îi pot scuti pe angajatorii cu mai puțin de 50 de lucrători de obligația legată de evoluția remunerației prevăzută la alineatul (1).
Articolul 7
Dreptul la informare
(1) Lucrătorii au dreptul de a solicita și a primi, în scris, în conformitate cu alineatele (2) și (4), informații cu privire la propriul nivel de remunerare și la nivelurile medii de remunerare, defalcate în funcție de sex, pentru categoriile de lucrători care prestează aceeași muncă ca ei sau o muncă de aceeași valoare ca a lor.
(2) Lucrătorii au posibilitatea de a solicita și de a primi informațiile menționate la alineatul (1) prin intermediul reprezentanților lucrătorilor, în conformitate cu dreptul intern și/sau cu practicile naționale. De asemenea, au posibilitatea de a solicita și de a primi informațiile prin intermediul unui organism de promovare a egalității.
Dacă informațiile primite sunt inexacte sau incomplete, lucrătorii au dreptul de a solicita, personal sau prin intermediul reprezentanților lucrătorilor, clarificări și informații suplimentare și rezonabile în legătură cu oricare dintre datele furnizate, precum și de a primi un răspuns motivat.
(3) Angajatorii informează anual toți lucrătorii cu privire la dreptul lor de a primi informațiile menționate la alineatul (1) și la acțiunile pe care le au de întreprins lucrătorii pentru a-și exercita acest drept.
(4) Angajatorii furnizează informațiile menționate la alineatul (1) într-un termen rezonabil, dar, în orice caz, în termen de două luni de la data formulării cererii.
(5) Lucrătorii nu sunt împiedicați să divulge informații despre remunerația lor în scopul asigurării aplicării principiului egalității de remunerare. În special, statele membre introduc măsuri de interzicere a clauzelor contractuale care limitează posibilitatea lucrătorilor de a divulga informații despre remunerația lor.
(6) Angajatorii pot solicita lucrătorilor care au obținut informații în temeiul prezentului articol, altele decât cele referitoare la propria remunerație sau propriul nivel de remunerare, să nu utilizeze informațiile respective în alt scop decât pentru a-și exercita dreptul la egalitatea de remunerare. (Sava N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Publicat

pe

De

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe vremea cand Necsulescu Sorin (socrul „marionetei” Andrei Volosevici) si fratele sau o pastoreau, primul fiind sef sector Securitate economica la SRI Prahova, acum la Conpet ditamai seful!.

„Cred că toţi cei care ascultă acest fragment înţeleg mai bine de ce sunt atacat dimineaţa, la prânz şi seara pe un anumit post de televiziune naţional deţinut de un afacerist prahovean refugiat la sud de Dunăre.
Este simplu ca „bună ziua”: lupta mea în Prahova este cu clanul mafiot Cosma şi cu asociaţii săi care mizează pe înlocuirea mea cu marioneta lor, Nanu.
Voi continua proiectele importante pentru judeţul nostru, dar am nevoie ca prahovenii să spună NU clanului Cosma pe 9 iunie şi să-i trimită astfel la lada de gunoi a istoriei politice pe cei care au ţinut Prahova în lanţuri”, a transmis Presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Ca sa explicam ce protectii au acesti „baietasi” trebuie sa ne intoarcem un pic, in timp, pentru a reveni in zilele noastre la „Swinging-ul politic” si socrul „marionetei” Andrei Volosevici:

Precizam ca, ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe vremea cand SRI-istul Sorin Necsulescu (socrul edilului Andrei Volosevici) si fratele sau o pastoreau, primul fiind se sector Securitate economica la SRI Prahova.

„Prăbuşirea Conpet” începe la sfârşitul anului 2005, iar principalii responsabili pentru acest lucru sunt:  fosti directori dar si  Ioan Talpeş (fost şef al SIE).

De bună seamă că un anume rol o fi jucat şi „lichidatorul”, adică firma lui Mark Rich. Greu de spus deocamdată care a fost şi rolul jucat de doi oligarhi ruşi. Decapitarea Conpet s-a făcut, aşadar, pe două căi, dar care au avut acelaşi numitor comun:  GLENCORE ENERGY UK L.T.D.

Toate acestea s-au întâmplat direct sub nasul SRI Prahova, care, conform atribuţiilor pe care le avea prin lege, era obligat să informeze superiorii din conducerea centrală a SRI şi pe preşedintele României, inclusiv DIICOT, despre faptul că actualul şi foştii directori ai Conpet, prin cererea de faliment a companiei, au pus în pericol securitatea energetică şi siguranţa naţională a României, în favoarea unui grup de crimă organizată.

Compania naţională Conpet nu se afla în niciun caz, în ciuda crizei economice devastatoare, în situaţia de a-i fi fost cerut falimentul. Cu atât mai puţin chiar Conpet însuşi!

Cu toate acestea, la o analiză sumară a dosarului de insolvenţă nr. 4113/62/2010 – judecat în ianuarie 2010, la Curtea de Apel Braşov (o altă coincidenţă: procesul între RAFO Oneşti – debitor, şi acelaşi GLENCORE ENERGY – creditor, tot la Curtea de Apel Braşov s-a judecat) -, se observă un lucru ciudat, în măsură a da peste cap întregul Cod de Procedură de Drept Comercial: printre cei 15 creditori care ar fi cerut insolvenţa Conpet se afla, la poziţia 15, chiar… Conpet.

Mai exact, Conpet vroia falimentul Conpet?

Practica juridică în domeniu ne arată faptul că la masa credală apar cei care au împrumutat o anumită societate sau care au prestat diverse servicii şi, deoarece aceasta nu şi-a onorat datoriile (ori nu a plătit respectivele servicii), atunci creditorii cer falimentul ei, scoaterea la licitaţie a bunurilor şi recuperarea datoriilor din vânzările cu pricina. În aceste condiţii, ce ar trebui să înţelegem, că societatea de stat Conpet este datoare sieşi iar pentru a-şi recupera creanţa, şi-a cerut singură falimentul?

Şi despre care faliment e vorba, atâta vreme cât, cel puţin din datele oficiale, Conpet a încheiat şi anul 2009, şi anul 2008, şi anul 2007 pe profit, şi nu pe pierdere? Pe de altă parte, pe lista de aşa-zişi creditori care au emis pretenţii la banii Conpet se află şi controversata RAFO. Asta în condiţiile în care, cu un an in urma la data respectiva, datoria pe care o avea Conpet la RAFO a fost plătită, conform Bursei de Valori Bucureşti, care menţiona că „Rafo Oneşti şi-a majorat capitalului social cu suma de 2,42 milioane RON, ce reprezinta creanţa certă, lichidă şi exigibilă plătită de Conpet SA”. Virarea banilor de la Conpet către RAFO s-a realizat în data de 25 iulie 2009.

Mai trebuie menţionat încă un aspect important: aceiaşi ofiţeri SIE care au lucrat la acest dosar complicat au trimis de două ori (o dată în 2009, iar a doua oară în 2010) rapoartele cu concluziile referitoare la ciudata falimentare a Conpet către Preşedinţia României. În ambele dăţi rapoartele s-au întors de la Cotroceni, către SIE, cu rezoluţia: „Neconcludent”! Vom reveni cu dezvaluiri senzationale pana ajungem la „Swinging-ul politic” din prezent. (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv