Connect with us

Featured

Georgia este ţară gazdă a unui exerciţiu militar NATO, „Agile Spirit”

Publicat

pe

Georgia este ţară gazdă a unui exerciţiu militar NATO, „Agile Spirit”, analiştii în securitate susţinând că în acest fel statul georgian demonstrează că nu este pro-rus, aşa cum a reieşit din mai multe decizii pe care Georgia a întârziat să le ia în ultima perioadă, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, scrie Stars and Stripes.

În ultimele luni, Guvernul Georgiei a fost aspru criticat pentru că nu a sancţionat invazia Rusiei în Ucraina şi pentru că a refuzat să trimită echipamente militare Kievului pentru a-i ajuta pe ucraineni să lupte împotriva ruşilor.

De asemenea, prim-ministrul Irakli Garibashvili a descris extinderea NATO ca pe principala cauză a războiului început în februarie 2022 de ruşi, astfel urmând retorica propusă de Kremlin ca o justificare a invaziei.

Cu toate acestea, luni, militari străini din aproape 24 de state NATO şi partenere au mers în Georgia pentru a participa la exerciţiul „Agile Spirit”, Tbilisi arătând, astfel, că rămâne deschis cooperării cu alianţa occidentală.

Exerciţiul care presupune participarea a 3.500 de militari străini se desfăşoară în Georgia din 2011, la trei ani după „Războiul de cinci zile”, în care forţele ruseşti au năpustit ţara şi care a dus la crearea a două regiuni separatiste, Abkhazia şi Osetia de Sud.

Forţele ruseşti încă se află în regiune, iar mulţi georgieni se tem de cum se va încheia războiul din Ucraina, susţin analiştii, întrucât cred că Moscova ar putea încerca ulterior să ocupe întregul teritoriu georgian, mai scrie Stars and Stripes.

Exerciţiul la nivel de brigadă, la care participă 10 ţări din fostul bloc estic, se desfăşoară în mai multe locaţii din Georgia şi la o bază aeriană din Turcia. (A. Soare).

Sursă video: DVIDSHub

Actualitate

IULIAN DUMITRESCU, PREȘEDINTE PNL PRAHOVA: „PREFECTUL PRAHOVEI, EMIL DRĂGĂNESCU, SĂ FIE DEMIS DIN FUNCŢIE DUPĂ CE S-A DOVEDIT CĂ A MINŢIT ÎN CEEA CE PRIVEŞTE CAUZA SURPĂRILOR DE LA SLĂNIC”

Publicat

pe

De

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a solicitat demiterea prefectului Emil Drăgănescu.

„Și-a depăşit atribuţiile legale care îi reveneau şi s-a implicat direct şi brutal în campania electorală în favoarea PSD

*În contextul raportului de expertiză tehnică elaborat de Departamentul de Geotehnică și Fundații din cadrul Universităţii Tehnice de Construcții București la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, este evident faptul că lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale pe Valea Slănicului nu au absolut nicio legătură cu surpările care au avut loc în centrul localităţii Slănic. Având în vedere că, într-un mod total mincinos şi alarmist, prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a indicat o legătură cauzală, înaintea raportului de expertiză tehnică, acesta trebuie să plece din funcţie sau să fie demis de către Premier. Din dorinţa de a fi sluga clanului Cosma, care a lansat această teorie conspiraţionistă şi mincinoasă, prefectul Drăgănescu şi-a depăşit atribuţiile legale care îi reveneau şi s-a implicat direct şi brutal în campania electorală în favoarea PSD și a candidatului partidului la președinția CJ Prahova, Virgiliu Nanu (fostul prefect în timpul căruia au început surpările).

Prezentarea acestui raport este de natură să lămurească opinia publică şi mass media cu privire la cauzele surpărilor de la Slănic. Cu această ocazie, sper că presa de bună credinţă va face corecturile necesare şi va demonta fake-news-ul pornit de la clanul Cosma cum că există o relaţie între lucrările la extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în localităţile de pe Valea Slănicului şi surpările din localitatea Slănic, condusă de PSD-istul Costea Daneluş. Îi cer prefectului Drăgănescu să demisioneze din funcţie pentru că nu se poate ca, de la nivelul acestei funcţii, să promovezi teorii conspiraţioniste şi să generezi panică în rândul populaţiei. După ce că era responsabilitatea sa directă, ca şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să gestioneze situaţia de criză creată de alunecările de la Slănic, prefectul a preferat să intre într-un joc politicianist şi să arate astfel că este sluga clanului Cosma – PSD. Se pune întrebarea dacă nu cumva ce a făcut PSD la Prahova intră în categoria încălcării legii penale – articolul 404 din Codul penal: Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Raportul experţilor arată, fără putinţă de tăgadă, că, la Slănic, nu s-a acumulat nici apa din şanţuri şi nici nu au fost scurgeri de la reţeaua de alimentare cu apă a HidroPrahova. „Date fiind cele anterior prezentate, surparea pare a fi cauzată de un fenomen natural de sufoziune mecanică ce a afectat depozitele nisipoase ale terasei pleistocene din acest areal. Zona de sufoziune, aflându-se cel mai probabil la confluența a 2 sau 3 cursuri de apă subterană, a apărut prin antrenarea particulelor fine din stratul de pietriș spre aval, creând goluri sub stratul de argilă cu plasticitate ridicată. Acest lucru a fost pus în evidență de datele satelitare care au arătat o tasare în timp a întregii zone”, se arată în raportul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (pag.29).

Lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale în localităţile de pe Valea Slănicului reprezintă unul dintre proiectele cele mai importante derulate în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Judeţean. Faptul că nişte iresponsabili de la PSD şi slugi ale clanului Cosma au încercat să pună sub semnul îndoielii, în ciuda evidenţelor, securitatea lucrărilor arată disperarea celor care au ţinut Prahova în lanţuri şi subdezvoltare timp de trei decenii. Clanul Cosma şi PSD fac eforturi disperate pentru a opri acest proiect de infrastructură atât de necesar şi care are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa prahovenilor de pe Valea Slănicului. Pentru că ei nu sunt în stare să construiască, vor să demoleze o investiţii utilă şi foarte apreciată de prahoveni.”

Citeste in continuare

Administratie

„Minciuna grosolană a clanului Cosma şi a slugii lor obediente, PeSeDistul Virgiliu Nanu, privind Lamborghiniul galben a fost demontată chiar de proprietarul mașinii în cauză.”

Publicat

pe

De

„Este doar o mostră a ticăloşiilor de care s-au ținut clanul Cosma şi PSD Prahova în toată această perioadă. La fel cum este o dovadă că Nanu este doar o marionetă plimbată în lesă şi dispusă să spună orice.

Am însă încredere în prahoveni că ştiu ce le poate pielea mafioților din clanul Cosma, că înțeleg lupta mea cu ei şi că, pe 9 iunie, vor alege să continuăm proiectele atât de importante pentru județul nostru”, a mai precizat Presedintele PNL Prahova. (Sava. N).

 

Citeste in continuare

Actualitate

MINCIUNA PSD-ISTĂ A DURAT PUŢIN! A FOST DESCOPERIT PROPRIETARUL MAŞINII DE LUX FOLOSITĂ DE PSD ÎN SCANDALUL ÎMPOTRIVA LUI IULIAN DUMITRESCU

Publicat

pe

De

(Preluare Necenzurat.ph):

Scandalul maşinii de lux (Lamborghini) folosită de PSD Prahova în comunicatul de vineri seară, a cărui ţintă a fost preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, s-a încheiat!
După ce, ieri, Dumitrescu a anunţat public faptul că nu a venit la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Ploieşti cu o astfel de maşină, aşa cum au susţinut pesediştii, a fost depistat şi adevăratul proprietar al bolidului.
Este vorba despre omul de afaceri ploieștean Răzvan Chivu.

„Subliniez că nu sunt membru de partid și nu am nici un interes nici față de PSD, și nici față de PNL. Mai mult, nu am afaceri în Ploiești sau Prahova. Mă ocup de hotelurile pe care le am pe litoral și vin la Ploiești să-mi văd familia și prietenii din copilărie. Sunt destul de cunoscut în oraș, multă lume știe că mașina respectivă este a mea, și nu vreau să las să se înțeleagă că am cine știe ce legături cu vreun partid sau altul. Sunt un tip principial și pentru că nu vreau să fiu amestecat în niciun fel de joc politic, sau de altă natură.Într-adevăr, mașina din fotografii este a mea. Vineri, la 14.50, am parcat acolo unde este fotografiată pentru că am avut ceva de rezolvat în zonă. Mașina, care are numărul de înmatriculare CT.27.RAZ a fost parcată acolo aproximativ 30 de minute. Probabil că atunci a și fost fotografiată”, a declarat acesta pentru publicaţia Observatorul Prahovean.

În acest context, Iulian Dumitrescu spune că aceasta este doar o mostră a ticăloşiilor de care s-au ținut clanul Cosma şi PSD Prahova în toată această perioadă.

„Minciuna grosolană a clanului Cosma şi a slugii lor obediente, PeSeDistul Virgiliu Nanu, privind Lamborghiniul galben a fost demontată chiar de proprietarul mașinii în cauză. Este doar o mostră a ticăloşiilor de care s-au ținut clanul Cosma şi PSD Prahova în toată această perioadă. La fel cum este o dovadă că Nanu este doar o marionetă plimbată în lesă şi dispusă să spună orice. Am însă încredere în prahoveni că ştiu ce le poate pielea mafioților din clanul Cosma, că înțeleg lupta mea cu ei şi că, pe 9 iunie, vor alege să continuăm proiectele atât de importante pentru județul nostru”, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusivo zi ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusivo zi ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverseo zi ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Exclusiv2 zile ago

Pseudojurnalista si „Clanul Cosma – PSD Prahova” care inseamna fake news, intoxicare, dezinformare, agresivitate fara margini si violenta gratuita

Vineri, 10 mai 2024, cu ocazia lansării candidaţilor Partidului Naţional Liberal Ploiești pentru alegerile locale din 9 iunie, printr-un comunicat...

Exclusiv2 zile ago

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice,...

Exclusiv2 zile ago

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de...

Exclusiv2 zile ago

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către...

Exclusiv5 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv5 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv5 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv6 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv6 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv6 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv7 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!