Connect with us

Featured

Returo, schema suveică prin care se sifonează banii românilor/Se confirma dezvaluirile noastre si de alte ziare titrate!

Publicat

pe

Iata ca si alte ziare incep sa isi dea seama de „Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?”, cum am denumit noi serialul din investigatia noastra.

Iata ce dezvaluiam noi, acum cateva zile….

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje.

SGR Returo au un singur contract pentru colectarea ambalajelor care de fapt sunt deșeuri de ambalaj , iar aceștia au subcontractat în Prahova.
Cui altcuiva decât lui Recop – condusa de renumitul Catalin Mureșan, cel din mafia desurilor.
De ce acestuia ? Este singurul care știe cum sa păcălească sistemul și singurul care are în spate ofițeri , subofițeri,  politicieni ce-l pot proteja.
 
Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil
Aceeași mafie a deșeurilor lasă fără autorizație de mediu societatea Ecorin reușind sa facă nefuntionala stația de epurare din Ploiești .
Și uite asa o mulțime de societăți prezintă la diferite licitații autorizații ce nu mai sunt valabile dar agenția de mediu acoperă și autorizează Recop mai departe .
Mafia deșeurilor și statul paralel
 Acest amalgam produce dezastru din punct de vedere economic și al mediului
Frauda pe fata atât la bugetul statului dar și în rândul cetățenilor
 Multinaționalele prin personaje controversate , angajați ai ministerului mediului și companii conduse de fosti oameni ai sistemului produc dezastru din punct de vedere al mediului
SGR Returo și ministerul mediului nu răspund concludent la întrebările adresate pe legea 544 ….ce ascund aceștia vom afla în curând
 Ce au de acoperit oare?
Nume grele ale unor multinaționale amestecate în acest scandal ….întâlniri secrete pe bani grei  între aceștia.
SGR Returo  nu funcționează…nu reușesc sa colecteze deșeurile de ambalaj generate pe piața
 Exemplu elcovent: ce urmărește Noel Maguire (reprezentant al unei companii a oamenilor grei ce schimba legea când vor și cum vor ) prin întâlnirile cu Nelu Modovan (reprezentant al unei multinationale)
Și nu sunt singurii care fac cărțile….vom da detalii de aceștia unde au lucrat cu cine țin legătură și care este scopul lor
Cert este faptul ca, deșeurile de ambalaj …transformate la comanda doar în ambalaj (vom reveni și la acest aspect) sunt plimbate în cantități fizice mici dar pe documente umflate!
Care este legătura între firma Geodis și Recop?
Cum vor sa facă monopol în România grupul G otr-ul G și SGR Returo…
Cine sunt oamenii grei din spatele acestor afaceri? Aflam impreuna!
Mai grav este ca, in toate aceste afaceri se „sparg” milioane de euro venite din fonduri europene!
Garda de mediu este învățată/forțată sa nu facă controale pe afacerea SGR Returo , Min Mediului schimbând de la sine putere denumirea de deșeu ambalaj în ambalaj (ca și cum acesta nu ar fi fost folosit).
În multe locuri, pentru ambalaje Returo seamănă cu o adevărată cursă enduro
Revenim cu legăturile dintre aceasta mafie din toată tara și cu abuzurile celor de la mediul ce lasă poluarea sa fie în România ca la ea acasă și evaziunea sa fie în floare ca doar statul paralel are nevoie de „Cash”.
Vor ieși la iveala legaturile  Consiliului Concurentei care lasă SGR Returo  și anumite filme sa facă monopol în România și creează direcția de colectare a ambalajelor (deșeuri ambalaj) .
Niciun punt de colectare a ambalajelor (tonomate sau nu) nu are autorizație de mediu iar garda de mediu națională asculta de statul paralel și nu se ating de aceștia.
Trebuie urgent ca DNA sa se trezească și sa facă lumina , la fel și parchetul European sa intervină în rezolvarea problemelor și distrugerea acestor mafioți și acoliți mai ales ca discutam și de cheltuirea unor fonduri europene.
Iata ce dezvaluie Cotidianul National sub semnatura – Claudia Marcu, azi:

„Acționarii de la Returo, în marea lor majoritate străini, dat fiind că avem hipermarketuri și producători de băuturi răcoritoare, încasează sute de milioane de lei din sticlele nevalidate și nereturnate. Micii comercianți sunt la un pas de faliment, dat fiind că transportul cu operatorul Returo le deteriorează flacoanele și ajung să primească jumătate din bani, iar populația renunță ori pentru că aparatele se blochează, ori pentru că nu au unde să le returneze.

Graba ministrului Mircea Fechet de a porni sistemul de garanție returnare a fost un fel de a pune carul înaintea boilor. Infrastructura de aparate pentru flacoane a fost instalată doar la marile rețele de magazine, unde sunt cozi permanente, dar și blocaje, dat fiind că oamenii nu au unde să se ducă. Micii comercianți sunt și ei țepuiți de Returo, pentru că plătesc integral garanțiile pentru flacoane, însă primesc doar jumătate din bani înapoi.

”Micile magazine încep să nu mai accepte flacoane Returo din cauza faptului că, atunci când trimit sacii la Returo, rata de recunoaștere a flacoanelor și de acceptare la plată este de 50%. Deci dacă trimite 100 de sticle, primește banii doar pe 50 de sticle. Acest lucru se întâmplă pentru că, pe transport, flacoanele respective se deteriorează, fenomen pe care noi l-am semnalat de la început. Mi se pare o mare prostie să aduni flacoane goale și să ai pretenția ca acestea să și rămână întregi pe durata transportului, acestea fiind în saci și fără protecție. În centrele de colectare Returo acest control se face automat și, dacă etichetele nu sunt perfecte sau flacoanele sunt deformate, scanerul respectiv nu le recunoaște și nu le validează”, ne-a declarat Radu Lăzăroiu, director general al Romaqua.

Saci de lux

Micul comerciant nu are nicio vină, el ia sticla perfectă și plătește cei 50 de bani la fiecare cei 100 de clienți care i-au dat sticlele, iar în momentul ăla el iese în pagubă, ne spune conducerea Romaqua.. ”În plus, comercianții sunt obligați să achiziționeze de la Returo și sacii aceia galbeni, cu sigla Returo, pe care plătesc 6-7 lei pe bucată. Iar sacii aceia, după ce sunt umpluți, sunt păstrați cu grijă de comerciant, deși îi ocupă spațiul pentru marfă, și după care vine un transportator, cu dubițe, în general, și le înghesuie, le presează, ca să-i încapă cât mai multe. Prin presare, se produc deteriorări”, a afirmat Radu Lăzăroiu, directorul general al Romaqua.

Acesta arată că marile magazine au instant raportare în sistemul Returo, însă micile magazine strâng sticlele, dau comandă când au sacii plini, iar durata de la sacul preluat de la magazinul mic până la validare este cam de 3 săptămâni. ”Deci după aproape 20 de zile ai certitudinea că o să primești ceva bani. Toată treaba asta este gândită ca o suveică prin care să se scoată bani. Consecința este că hipermarketurile vor beneficia de o piață mai mare, deoarece micii comercianți vor renunța să mai achiziționeze produse cu ambalaj Returo, pentru că intră pe pierderi. Or, fără băuturi răcoritoare, apă și bere, micile magazine nu vor supraviețui”, ne-a precizat directorul general al Romaqua, Radu Lăzăroiu.

Unde se duc banii

Returo este o societate pe acțiuni format din Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare, Asociația Berarilor, Asociația Retailerilor pentru Mediu și Ministerul Mediului. Producătorul, când pune pe piață sticle returnabile, este obligat să plătească garanția la Returo, deci marfa pusă pe piață are garanția plătită. Din această garanție, Returo trebuie să plătească pentru toate flacoanele care intră în sistem. Potrivit raportărilor Returo, în luna mai, numai la plastic, au fost puse în vânzare 285 milioane de flacoane și recuperate 140 de milioane, deci o rată de returnare de 49%. De la 1 ianuarie până la 1 iunie, au fost puse pe piață 1,150 miliarde de plastice și au fost recuperate 313 milioane, deci s-au plătit garanții doar pentru 27%. Per total, în 6 luni, excedentul Returo a fost de 650 milioane de lei.

”Banii aceștia nu sunt doar de la micii comercianți, ci și de la consumatori. Sunt foarte mulți cetățeni care, din cauza faptului că aparatele se tot blochează sau că se formează cozi prea mari, renunță să mai returneze. Cei mai mulți care nu pot returna sunt cei care nu au unde să se ducă, pentru că pe raza localității nu au nici mici comercianți, nici aparate moderne. Să faci 60 km cu un sac de pet-uri în mașină nu este rentabil. Ce face Returo cu banii? Dau salarii mari, operatorul de transport contractat de Returo este o firmă franceză, plătesc utilaje pentru punctele de colectare, sortatoare, care cine știe când vor veni, și nimeni nu stă să verifice treburile acestea”, ne-a mai spus Radu Lăzăroiu.

Închid magazinele

Reprezentanții Romaqua semnalează faptul că abia 50% din micii comercianți au apucat să facă contractul cu Returo și sigur va trimite ministerul Garda de Mediu peste ei.

”Dar ei o să facă altceva. Nu vor mai cumpăra produse Returo, ca să nu aibă treabă cu Garda de Mediu, cu amenzile de 50.000 de lei. Păi dacă unui mic comerciant îi dai 50.000 de lei amendă, l-ai închis, mai face și infarct. Asta nu gândește nimeni. Și investiția era de 5-10 euro un abonament de date, 150 de euro un terminal, un telefon cu o cameră care să scaneze și o aplicație Returo instalată. Și atunci rezolvai toate problemele. Dar nu se vrea, pentru că în momentul în care ai monitorizarea în timp real, nu mai poți să te joci cu garanțiile nerevendicate. Eu nu am văzut prerogativele Consiliului de supraveghere al Returo, care a fost desemnat undeva prin februarie, deși sistemul a pornit în ianuarie”, a afirmat Radu Lăzăroiu, director general al Romaqua.

Vom reveni cu Investigatia noastra! (Cristina T.).

Exclusiv

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Publicat

pe

De

Când Șoarecele se Crede Leu

Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar – un eveniment neașteptat pentru mulți, iar acesta s-a implicat profund în conducerea IPJ Neamț. Agitația sa nu este determinată nici de compasiunea față de victime, având în vedere că au avut loc și alte decese pe drumuri, fie când era prefect fie când era șef al ATOP, nici de starea drumurilor. De fapt, problema este legată de „lezmajestate!”

Printr-un schimb de mesaje pe Facebook în miez de noapte cu socru-său, s-a evidențiat o frustrare profundă: deși deține funcția de prefect de câteva luni, singurul loc unde este recunoscut ca prefect al județului Neamț este propria sa pagină de Facebook. Parcă nimeni nu îi simte prezența sau lipsa, la fel ca atunci când era președinte al ATOP.

De ce era necesar să fie informat de către Poliție când deja avea raportul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență? Nu cumva situația arată orgoliul unui șoarece care a fost lăsat să preia rolul unui leu și acum așteaptă să fie tratat conform propriilor sale dorințe? Este posibil să fie supărat că gestul său de apreciere către Ministerul Afacerilor Interne, făcut pe pagina sa de Facebook, nu a fost răsplătit cu recunoștință din partea conducerii IPJ Neamț?

Sursa captura: tvneamt.ro

Domnul Bourceanu, cu toată experiența sa ca șef ATOP, ar putea trece cu vederea această „scăpare” a conducerii IPJ Neamț, implicate activ în menținerea liniștii și ordinii publice în județ, cu resurse umane limitate și suprasolicitate din cauza factorului politic.

Frustrarea sa pare să fie amplificată de amenințarea de a demite colegi din motive discutabile. Chiar dacă unul dintre ei poate pleca oricând având pensia asigurată, funcția actuală reprezintă singurul motiv care îl ține în sistem. Celălalt coleg amenințat este titular, iar o demitere abuzivă ar fi greu de justificat din punct de vedere profesional.

Reacția domnului Bourceanu pe Facebook poate fi văzută ca un răspuns la provocarea socrului său, iar Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” intervine menționând că doar el poate înțelege cu adevărat sensul expresiei „zen puturos”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor referitoare la depistarea șoferilor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în pofida unor reglementări legislative recente.

Deși au fost emise acte normative actualizate, inclusiv o Hotărâre de Guvern pentru aplicarea acestor reglementări, eșecul conducerii din Direcția Rutieră a MAI și din IGPR/MAI de a actualiza procedurile de depistare a conducătorilor auto sub influența substanțelor interzise a stârnit critici dure. Mai mult, conducătorii MAI și IGPR pare să apere fotoliile ocupate, lansând acuzații nefondate împotriva polițiștilor rutieri, sugerând că aceștia ar acționa ilegal în privința depistării șoferilor care conduc sub influența drogurilor.

În tentativa de a-și justifica poziția, autoritățile au început să promoveze interpretări discutabile ale unor studii, susținând că turbinele eoliene nu ar afecta sănătatea oamenilor și a animalelor, deși numeroase plângeri au fost formulate în sens contrar. Această atitudine a provocat tensiuni în rândul polițiștilor rutieri ce au fost învinuiți că ar acționa în neregulă în aplicarea legii, deși procedează în conformitate cu Codul de Procedură Penală și regulile existente.

Sindicatul Europol a făcut publice aspecte din legislația actuală care contrazic acuzațiile aduse polițiștilor rutieri. Prin detaliile prezentate, se subliniază că conform Codului Penal, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive reprezintă o infracțiune, necesitând întocmirea unui dosar penal.

Încercările de reinterpretare a legislației privind conduita polițiștilor rutieri au determinat o reacție vehementă din partea surselor oficiale considerate responsabile pentru aceste acțiuni, dar acestea par să ignore prevederile legale și protocoalele existente. Criticile aduse autorităților privește atitudinea de negare a realităților și presiunea pusă asupra poliției pentru a face modificări discutabile ale regulilor existente.

În concluzie, Sindicatul Europol avertizează cu privire la confuzia creată și presiunea injustificată exercitată asupra polițiștilor rutieri, atrăgând atenția asupra necesității respectării riguroase a legislației existente pentru asigurarea aplicării corecte a legii în domeniul rutier. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Extinderea parcurilor eoliene pe pajiștile permanente – Schimbări controversate în peisajul rural

Publicat

pe

De

Într-un recent articol semnat de jurnalista Claudia Marcu din Cotidianul Național, s-a dezvăluit că guvernul a aprobat amplasarea eolienelor pe pajiștile permanente, în detrimentul spațiilor de pășune pentru animale. Acest demers a fost justificat prin posibilitatea ca oile și vitele să se hrănească sub zgomotul generat de turbine. Cu toate acestea, fermierii din diverse regiuni ale lumii au raportat că animalele lor au fost afectate negativ de prezența eolienelor.

Autoritățile au început promovarea unor studii care ar atesta că turbinele eoliene nu afectează sănătatea oamenilor și a animalelor, argumentând că acestea vor fi amplasate departe de localități și ferme zootehnice. Însă, tot mai mulți oameni au semnalat efectele adverse ale eolienelor, mai ales asupra animalelor. Cu toate acestea, Guvernul a decis să permită amplasarea eolienelor și a panourilor fotovoltaice pe pajiștile permanente, modificând normele metodologice în acest sens.

Ministerul Agriculturii a susținut că aceste măsuri sunt parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, cu scopul de a crea un cadru legal pentru investițiile în surse de energie regenerabilă pe terenurile deținute de stat. Potrivit Ministerului, impactul social al proiectului ar include crearea de noi locuri de muncă în mediul rural și sprijinirea creșterii animalelor pe pajiști în mod durabil și orientat către piață.

Modificările aduse normelor metodologice prevăd că utilizarea pajiștilor permanente în sistem dual ar cuprinde atât pășunatul și producția de furaje, cât și generarea de energie electrică din surse regenerabile. Aceste activități ar trebui să nu afecteze buna exploatare a pajiștilor, iar suprafața ocupată de turbine și instalațiile aferente nu ar trebui să depășească 20% din suprafața totală a pajiștii.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv18 ore ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusivo zi ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul testelor antidrog: dezvăluiri explozive și critici aspre la adresa IGPR

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit un atac nemilos al IGPR îndreptat împotriva lui Andreica, considerat a fi...

Exclusiv5 zile ago

Sporul de performanță în discuție: dezvăluiri din interiorul MAI

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință cu tema majorării pentru creșterea capacității operaționale Sindicatul Europol...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv