Exclusiv
Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/ Recop Recycling SRL, Tymbark si Haier Tech din Ariceştii Rahtivani
Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.
Dupa dezvaluirile noastre s-a incercat un control la Pleasa dar probabil amenintarile celor care vin in control si “proptelele” lui Muresan Catalin inca mai functioneaza. Sau, cel putin asa se spera. Un serviciu special a avut “curiozitatea” sa monitorizeze si “Tehnic” conversatiile celor implicati in aceasta caracatita.
Pana vom reveni pe aceasta tema si la inregistrarile audio cum Recop Recycling SRL a “obtinut” contractual cu Tymbark (“lasa ca nu il mai bagam si pe ala in schema…aruncam deseurile la canal…”), va precizam, momentan, ca in aceasta afacere sunt peste doua milioane de euro evaziune fiscala. (Vom veni cu documente).
In mod surprinzator pentru investigatia noastra, in ecuatia „Bomba ecologica de la Pleasa”, a aparut si Grupul chinez Haier care detine o fabrica de 53 mil. euro in Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.
Compania Haier Tech România, parte a Haier Group, prin unitatea de producţie de echipamente frigorifice din Europa isi recicleaza deseurile (spuma poliuretanica de la fabrica de frigidere) tocmai la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin.
Spuma poliuretanica din frigiderele este suflata aproape exclusiv cu CFC 11. Pleacand de la datele dintr-un studiu Oekopol, care a facut o evaluare a eficientei reciclarii si tinand cont de particularitatile Romaniei, se poate estima ca un frigider contine aproximativ 300 g de CFC-11 in spuma.
Gradul de recuperare a CFC din spuma la reciclare trebuie sa fie de minim 90% conform standardelor impuse (WEEE Labex, CENELEC). Adica reciclarea conform standardelor europene de mediu a unui frigider inseamna 270 g de CFC-11 eliminate corespunzator, fara a afecta mediul.
Efortul financiar pentru reciclarea corecta a acestor deseuri electrocasnice care sunt si periculoase ar fi considerabil dar mai simplu si usor este reciclarea la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin.
Ne ramane sa publicam doar inregsitrarile audio si anumite contracte, de exemplu cel cu care Calin Cristina faciliteaza contractul cu “parandarat”.
In inregsitrarile noastre video prezentate se pot observa de culoare galbena, deseurile provenite de la Compania Haier Tech Aricestii Rahtivani, un adevarat pericol la „Bomba ecologica de la Pleasa”, adica la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin. Vom reveni. (Cristina T.).
BOMBA ECOLOGICA DE LA PLEASA UNDE Recop Recycling SRL Pleasa INCALCA TOATE LEGISLATIILE SI LEGILE IN DOMENIU.
.
Exclusiv
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
Punctul de vedere oficial al Guvernului
Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.
Provocările legate de autenticitate
Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.
Contextul legislativ
În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).
Exclusiv
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete, în special în rândul celor din SRI, aripa lui Coldea (aici). Silviu Prigoană a fost presat să vândă compania la un preț derizoriu, ceea ce a stârnit o reacție în lanț dintre diferite facțiuni cu influență (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc.
Investigații în mafia deșeurilor
Ziarul Incisiv de Prahova a inițiat o investigație amplă asupra afacerii deșeurilor, subliniind licitațiile controversate din 2017 și 2018 pentru operarea Stației de Tratare TMB din Ploiești, câștigate de firme cu legături obscure. Interesele personale și conflictele de interese au fost evidente, implicând funcționari publici și politicieni care au manipulat procesele de licitație în favoarea unor cercuri restrânse.
Alianta Pricarariu-Oprinoiu și trecutul întunecat
Felix Prisacariu, fost director Veolia, a jucat un rol central în schemele de corupție. După ce a fost dat afară, el a conspirat cu senatorul USR, Aurelian Oprinoiu, și procurorul Aurelian Mihăilă pentru a se răzbuna și a prelua controlul asupra afacerilor cu deșeuri din județul Prahova. Aceste interacțiuni subliniază natura vicioasă a relațiilor dintre politică și criminalitate.
În mod interesant, în 2017, Felix Prisacariu a reușit să achiziționeze un autoturism Volkswagen Touareg de la firma Glencora, alias Demeco, pentru doar 5.000 de lei, deși un autoturism nou în acea perioadă avea un cost minim de aproximativ 41.000 de euro. Această tranzacție ridică semne de întrebare asupra surselor sale de venit și asupra integrității procesului de achiziție, care ar putea atrage atenția organelor de cercetare penală. (qed si/sau c.c.t.d)!
Concluzie
Moștenirea lui Silviu Prigoană este profund afectată de corupția și luptele interne dintre diferitele facțiuni. Investigațiile continuă să dezvăluie un sistem complex de interese nefirești, subliniind urgent nevoia de transparență și reformă în gestionarea afacerilor deșeurilor din județul Prahova.
Vom reveni cu detalii despre cum s-au făcut presiuni în stilul procurorului „Portocala” pentru ca martorii să declare neadevăruri, în beneficiul intereselor dolosive ale celor două grupări de criminalitate economico-financiară organizată din Statul Paralel al generalului SRI Florian Coldea. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de crima organizată în interiorul Poliției Române, cu legături directe la nivel înalt. Această rețea este condusă de chestorul Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al Poliției Române, și implică alți oficiali, inclusiv un fost șef al IPJ Prahova, respectiv Ginel Preda (aici).
-
Exclusivacum 18 ore
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 5 zile
Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor