Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/Cum s-a dat de gol rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI) că ține legătura cu SRI

Publicat

pe

Pe data de 03.10.2018 rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI), Coloja Pascu Mihai, a fost chemat cu mandat de aducere (pentru că nu s-a prezentat la citația anterioară din 12.09.2018) la Tribunalul Prahova să dea o declarație de martor în procesul conferențiarului Grigoraș Ioan Dan, hăituit de DGA și SRI pentru că a refuzat să dea șpagă la SRI și OMV PETROM.

Rectorul UPG/SRI a mintit in numeroase randuri, contrazicand si declaratia data inițial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, pe data de 09.09.2016. Printre altele a declarat ca nu l-a chemat la discutii pe inculpat, dupa acuzatiile adresate de 2 studenti straini, asa cum a facut cu celalalt profesor, Muresan Alexe Calin, caruia i s-a organizat un flagrant de primire 8000 Euro mita de la 80 studenti intr-o singura zi, sub motivul ca Grigoraș Ioan Dan avea deja dosar penal (ceea ce este neadevărat), in decembrie 2015 si deja ar fi dat declaratie la Parchet (ceea ce este neadevărat), deci cu un an înainte de realitate (21 noiembrie 2016). Poate rectorul UPG/SRI se referea la dosarul de inalta tradare, fabricat de SRI inca din 2014, despre care Coloja Pascu Mihai știa, avand informatii directe de la SRI, el fiind “sursa” celebrului col. SRI CROITORU DANIEL  fost sef Sector Contraspionaj si fost sef Sector Prevenire si Combatere Terorism in cadrul DJI Prahova, aflat in subordinea SRI, după cum s-a relatat în presă:

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/30/exclusiv-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-este-subordonata-sri/

 

De asemenea dansul a relatat ca Titus Stefan, col. (r) SRI, a dorit sa-l cunoasca, anul trecut, cu ocazia unui simpozion la UPG, fiindca amandoi au fost citati in presa de scandal. A mai mentionat: colegii lui Titus Stefan (din SRI) si colegii lui Grigoraș Ioan Dan i-au relatat ca Titus Stefan a fost vecin cu Grigoraș Ioan Dan. Cum colegii lui Grigoraș Ioan Dan nu aveau de unde sa stie acest lucru, decat daca il cunosteau direct pe Titus Stefan si sunt doi colegi și prieteni ai rectorului care il cunosteau foarte bine pe Titus Ștefan, deci este greu de crezut ca rectorul nu-l cunostea dinainte pe Titus Ștefan. Titus Ştefan a fost foarte bun prieten si colaborator cu profesorii de la UPG/SRI: Albulescu Mihai Adrian, Trifan Cornel, ambii mari experti in spagi, dupa cum este relatat in presa. De asemenea rectorul relatand: colegii din SRI ai lui Titus Stefan l-au informat pe Coloja Pascu Mihai ca Titus Ștefan și Grigoraș Ioan Dan au fost vecini, ceea ce subliniaza inca o data legatura stransa dintre rector si SRI Prahova. Aceasta precizare a fost omisa cu buna stiinta de judecatoarea securista Trandafirescu Zinica, dânsa facand referire in depozitia rectorului numai la colegii lui Grigoraș Ioan Dan și nu și la colegii lui Titus Ștefan din SRI. Rectorul a mentionat ca nu a auzit de Titus Stefan, desi acesta a fost student în perioada 1987-1992, obținând diploma de Inginer mecanic, Specializarea Utilaj petrolier, la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, student în 2001 la Curs de perfecţionare: Psiho – Pedagogie, Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, student în perioada 2002-2006, cu diploma obţinută de Economist licenţiat, Specializarea Finanţe-Bănci, Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice, din 2008 Doctorand, domeniul fundamental Ştiinţe Inginereşti, domeniul de doctorat Inginerie Industrială, Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, iar în perioada 2008-2011 Asistent universitar/Lector universitar la UPG/SRI. După absolvirea UPG/SRI în perioada noiembrie 1992 – aprilie 1993, Titus Ștefan a ocupat funcția de Inginer tehnolog la SC UPETROM 1 MAI SA Ploieşti, iar după mai puțin de un an a fost încadrat în mai 1993 ca ofițer SRI la UM 0735 Ploieşti, respectiv DJI SRI Prahova. Titus Ștefan a fost nr. 2 SRI Prahova, sef sector Apararea Constitutiei, pensionat fortat in iunie 2016. Rectorul UPG/SRI Coloja Pascu Mihai a declarat că nu a auzit de Titus Ștefan decat din presa de scandal si din plangerea facuta de Grigoraș Ioan Dan la Senatul Romaniei.

La intrebarea referitoare la parerea dansului despre activitatea profesionala a lui Grigoraș Ioan Dan, Coloja Pascu Mihai a mentionat ca nu îl cunoaste (!). Dansul cunoaste foarte bine insa studentii care au facut plangeri impotriva lui Grigoraș Ioan Dan.

Judecatoarea securista a refuzat sa adreseze martorului intrebarea lui Grigoraș Ioan Dan privind amenintarile proliferate la adresa sa de rector, dupa ce Grigoraș Ioan Dan a facut plangere la Consiliul National de Etica asupra plagierii tezei sale de doctorat de prietenul rectorului Marcian Gheorghe, director la OMV PETROM. Intrebarea voia sa scoata in evidenta dusmania pe care i-o poarta rectorul lui Grigoraș Ioan Dan. Rectorul nu a recunoscut de asemenea plagiatul facut de Marcian Gheorghe asupra tezei de doctorat a lui Grigoraș Ioan Dan.

De asemenea rectorul a mintit cu seninatate ca studentul egiptean Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif cunoaste foarte bine limba romana, contrar declaratiei data la Parchet de Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif si ca examenele la masteratele in limba romana se pot da si in limba engleza; total fals, conform Regulamentului UPG. De asemenea rectorul a mai afirmat gogomania ca de fapt Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif nu s-a prezentat la examen (atunci de ce a mai facut plangere???) si ca parca nici Grigoraș Ioan Dan nu s-a prezentat la examen (atunci inseamna ca nu avea cum sa primeasca ce s-a relatat in denunturile unor studenti). Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, Service Delivery Manager la firma Weatherford, care a absolvit la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti doua programe de master in limba romana, cu lucrarile de diploma de disertatie aferente, in 2016 si 2017, la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, desi chiar dansul declară că nu cunoaşte limba română (menţionam că în conformitate cu Regulamentul UPG, orice student masterand înscris la cursurile în limba română, trebuie să participe la cursurile obligatorii pregătitoare de 1 an pentru învăţarea limbii române sau să prezinte un certificat de competenţă lingvistică pentru limba română, eliberat de către instituţii abilitate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice), cu atât mai mult cu cât acesta a obţinut la examenul de admitere în limba română numai note de 10. Prestigioasa firma de servicii petroliere Weatherford, unde lucreaza eminentul student, care se situeaza printre primele 3 firme de profil din lume, este unul din sponsorii principali ai UPG si de altfel cateva din salile de la UPG poarta numele firmei. Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif se lauda peste tot ca este sprijinit de liderii UPG si anume de 2 personalitati extrem de controversate: rectorul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, profesorul Coloja Mihai Pascu si de decanul Facultatii de Ingineria Petrolului si Gazelor, profesorul Nistor Iulian, amandoi buni prieteni si colegi de facultate, care conduc UPG in prezent dupa bunul lor plac.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a reusit sa castige recent titlul binemeritat de cea mai corupta universitate din Romania, fiind de altfel cea mai citata pe site-ul de specialitate teiadna.ro”. UPG a fost desemnată de Coaliţia pentru Universităţi Curate (Societatea Academică din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Federaţia Studenţilor din Elveţia) drept cea mai coruptă universitate din România în Raportul integrităţii universitare din România.

Rectorul Mihai Pascu Coloja si-a sprijinit prin mijloace frauduloase amanta: Conf univ. dr. ing. ec. Daniela Angela Buzoianu, sa ajunga de la Directoarea Casei de Cultura a Studentilor, pana la functia de Prorector. Rectorul ajuns la varsta pensionarii, ca si sfetnicul sau de incredere decanul Iulian Nistor de la Foraj, bunul sau coleg de facultate, au fost realesi impreuna in functii. Mihai Pascu Coloja, impreuna cu spagarii veterani: profesorii Lazar Avram si Cornel Trifan, au girat si au dat recomandari pretioase pentru lucrarile stiintifice ilustre ale unor condamnati la puscarie.

Mai menţionam că acest student, Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, a fost admis cu nota 10 ca doctorand la UPG în septembrie 2016 sub coordonarea profesorului ”emerit” Nistor Iulian. In concluzie o sa devina si doctor in stiinte ingineresti. Ne intrebam cum se intelege oare cu decanul Nistor Iulian, deoarece studentul nu cunoaste limba romana, solicitand in mod abuziv cu sprijinul rectorului ca toate examenele sale sa fie sustinute in limba engleza (si care au fost luate bineinteles cu nota maxima), iar conducatorul de doctorat nu prea cunoaste limba engleza. Mentionam ca la orice discutie oficiala cu conducerea UPG acest student solicita translator romana-engleza(!).

De asemenea rectorul a afirmat ca Grigoraș Ioan Dan a cerut spaga celor 2 studenti straini, contrar declaratiilor acestora date la Parchet, respectiv de unul dintre ei și in instanta. Rectorul a declarat la inceput ca toate aspectele legate de mita le cunoaste exclusiv din declaratiile studentilori, deci o contradictie grosolana. La intrebarea judecatoarei, nu a explicat cum s-au confirmat afirmatiile celor 2 studenti, mentionand ca s-a discutat cazul in Consiliul Facultatii si in Senatul Universitatii, care au luat cunostinta de cele relatate.

Din declaraţia rectorului la Parchet: „s-a constituit o comisie de examinare care a susţinut examenul la disciplinele Analiză de risc investiţional în industria de petrol şi Evaluarea economică a zăcămintelor de hidrocarburi cu toată grupa astfel că nu cred că au fost cazuri de masteranzi care să fi dat bani profesorului Grigoraş întrucât acesta nu a avut putere de decizie asupra notării”. In acest caz declaraţiile martorilor care susţin că au oferit bonuri de carburant pentru promovarea acelor examene (din datele de 14.12.2015 si 18.12.2015) sunt nesincere și de fapt nu i-au dat nimic profesorului Grigoraș.

Rectorul a mai afirmat ca scandalul de la UPG legat de persoana lui Grigoraș Ioan Dan a aparut si in numeroase ziare din strainatate, care de fapt nu s-a gasit, dar probabil dansul are informatii pe alta filiera securista. Rectorul a mai subliniat ca Grigoraș Ioan Dan a distrus imaginea imaculata a universitatii, atat pe plan national, cat si mondial, ceea ce  aminteste de remarca similară a unei procuroare agresive de la Curtea de Apel Ploiesti, pe data de 04.08.2017, care i-a anulat ridicarea controlului judiciar lui Grigoraș Ioan Dan.

Intr-un final apoteotic rectorul a avut o iesire nervoasa, neconsemnata, intarita de niste expresii neconsemnate la adresa presei de scandal care l-a terfelit cu nerusinare.

Referitor la audierea martorului urmator: o fosta studenta, Grigoraș Ioan Dan a reusit sa demonstreze prin intrebarile puse ca studentii nu au fost anuntati dupa proba scrisa de rezultate, ci au fost invitati imediat la proba orala, unde au corectat impreuna lucrarile. De asemenea martora a subliniat ca Grigoraș Ioan Dan nu a cerut niciodata nimic, atat in timpul cursurilor (contrazicand depozitiile schimbate in instanta pe 13.06.2018, fata de cele date la Parchet de Iordache (Selaru) Adriana Florentina si Gavriloiu Elena, invatate probabil de judecatoare si procuror sa faca acest lucru), cat si la examen. De fapt Iordache (Selaru) Adriana Florentina a adaugat remarca ca Grigoras Ioan Dan solicita foloase necuvenite in timpul cursurilor, remarca adaugata la sugestia procuroarei de ședință, Trandafir Florina, fapt neconfirmat de declaratiile celorlalti 30 de studenti denuntatori. Iordache (Selaru) Adriana Florentina stia vag ca sotul ei este polițist, dar nu știa de fapt cu ce se ocupă acesta (!). Bineînțeles că nu i-a povestit nimic soțului despre cazul profesorului Grigoraș Ioan Dan. Dosarul penal al conferentiarului universitar Ioan Dan Grigoras a fost fabricat de catre Gheorghe Duma si Iulian I. Iordache de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IJP) Prahova Ploiesti (ultimul fiind soţul lui Iordache Adriana Florentina (fostă Şelaru), fosta studenta, angajata OMV PETROM si principal delator al cadrului didactic Grigoraş Ioan Dan, pedepsit cu un dosar penal).

În continuare se asteaptă declarația la Tribunalul Prahova a decanului UPG/SRI, Nistor Iulian, în prezent dispărut de la domiciliu, precizeaza pentru redactia Incisiv de Prahova profesorul Grigoraș Ioan Dan. (Paul D.).

 

 

31

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/10/excluisivlegatura-dintre-procurorul-mircea-negulescu-portocala-zdreanta-si-cei-care-l-au-paradit-pe-conferentiarul-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pentru-ca-nu-dat-spaga-la/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/21/exclusivsomam-public-ipj-prahova-sa-nu-puna-botul-la-incercarea-de-musamalizare-dosarului-penal-de-la-secariaincercari-de-musamalizri-ordinare-cu-concursul-sefului-m-comarni/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/19/exclusivprietenul-lui-portocala-seful-de-post-vladimir-manea-fugit-de-la-locul-accidentului/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/31/doi-ani-de-la-reluarea-aparitiei-mediul-line-ziarului-incisiv-de-prahova-ora-adevarului/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/08/exclusivvladimir-manea-zis-panarica-militianul-care-furat-21-mc-material-lemons-pentru-spaga-procurorului-zdreanta-este-sub-asediul-celor-pe-care-teroriza/

 

30

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/07/cum-favorizat-o-procuroare-de-la-parchetul-de-pe-langa-tribunalul-prahova-ca-un-sef-de-post-sa-dea-spaga-procurorului-portocala-21-mc-lemn-pentru-vila-acestuia-aflata-constructie/

 

https://www.youtube.com/watch?v=79_x_gCsvd0&feature=player_embedded

ora 6:25-6:28 (24:06-27:31)

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/01/exclusivdecizia-iccj-scaf-nr-9552014-prin-care-s-constatat-calitatea-de-colaborator-al-securitatii-judecatoarei-trandafirescu-fosta-ionita-zinica-din-cadrul-sectiei-penale-tribunalului-praho/

 

29

http://www.ziareph.ro/2018/07/25/exclusiva-refuzat-sa-dea-mita-la-serviciul-roman-de-informatii-romanian-intelligence-service-sri-si-la-prestigioasa-companie-petroliera-austriaca-omv-petrom-si-a-fost-aspru-pedepsit-risca-30-de/

 

28

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/07/25/exclusiva-refuzat-sa-dea-mita-la-serviciul-roman-de-informatii-romanian-intelligence-service-sri-si-la-prestigioasa-companie-petroliera-austriaca-omv-petrom-si-fost-aspru-pedepsit-risca-30-de/

 

27

http://news.ournet.ro/item/revoltator-povestea-unui-profesor-universitar-care-este-umilit-d-0657522066e2973dce1872011aa78ec9

 

26

https://www.bzi.ro/revoltator-povestea-unui-profesor-universitar-care-este-umilit-de-lupta-anti-coruptie-risca-30-de-ani-de-inchisoare-pentru-ca-a-refuzat-sa-dea-spaga-659377

 

25

http://www.ziareph.ro/2018/03/14/exclusivuniversitatea-petrol-gaze-upgsri-din-ploiesti-imagine-compromisa-de-spagari-si-securisti/

 

24

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/14/exclusivuniversitatea-petrol-gaze-upgsri-din-ploiesti-imagine-compromisa-de-spagari-si-securisti/

 

23

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/02/05/exclusivconferentiarul-universitar-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-scutit-de-control-judiciar/

 

22

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/01/04/exclusiv-conferentiarul-universitar-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-ascultat-si-supravegheat-cu-disperare-de-autoritati/

 

21

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/11/22/exclusivconferentiarul-universitar-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-primit-raspuns-de-la-comisia-cercetare-abuzurilor-combaterea/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/11/13/exclusivs-r-prahova-fost-condusa-numai-de-lucratori-ai-securitatii-sau-dupa-caz-agenti-ai-politiei-politice-comunistelista-securistilor-din-s-r-prahova/

 

20

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/11/10/exclusivconferentiarul-universitar-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-primit-un-raspuns-partial-de-la-comisia-control-activitate-sri/

 

19

https://www.comisaruldeprahova.ro/2017/10/25/procesul-public-al-conferentiarului-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-a-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-a-inceput/

 

18

http://www.ziareph.ro/2017/10/25/procesul-public-al-conferentiarului-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-a-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-a-inceput/

 

17

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/10/25/exclusiv-procesul-public-al-conferentiarului-de-la-upgsri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-inceput/

 

16

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/27/exclusiv-conferentiarul-de-la-upg-sri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-a-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-licitatii-trucate-si-lipsa-de-transparenta/

 

15

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/26/exclusivacademia-u-p-g-ploiesti-s-r-i-presa-fara-agenturi-din-s-r-i-daca-mai-exista-este-invitata-la-procesul-public-pe-fond-al-conferentiarului-de-la-upg-ploiesti-haituit/

 

14

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/16/exclusivrectorul-coloja-mihai-pascu-informator-sri-de-la-universitatea-petrol-gaze-din-ploiestisri-incurajeaza-plagiatele-la-tezele-de-doctorat/

 

13

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/02/exclusiv-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-a-fost-preluata-de-s-r-i-noi-dezvaluirisalarii-nesimtite-la-universitatea-s-r-i/

 

12

http://www.flux24.ro/exclusiv-universitatea-sri/

 

11

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/30/exclusiv-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-este-subordonata-sri/

 

10

http://www.flux24.ro/exclusiv-fabrica-de-masterate-si-doctorate-acoperita-de-sri/

 

9

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/28/exclusiv-la-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-se-dau-masterate-si-doctorate-fara-ca-studentii-sa-cunoasca-limba-romana-cu-acoperirea-celor-de-la-d-j-i-s-r-i-prahova-d-n-a/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/06/07/lista-publicata-in-decembrie-2015-de-lumeajustitiei-ro-cu-procurorii-si-judecatorii-declarati-lucratori-sau-colaboratori-ai-securitatii-precum-si-numele-conspirative-ale-acestora/

 

8

http://evz.ro/omul-procurorului-negulescu.html

 

7

http://www.flux24.ro/exclusiv-omul-procurorului-portocala-om-cheie-la-revolutie-mineriada-si-anchetator-la-brasov-in-1987/

 

[https://www.incisivdeprahova.ro/2017/05/30/exclusiv-noua-mafie-din-republica-lui-ghita-xi-se-joaca-la-doua-capete/]

 

https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/declaratie-bomba-a-sefului-sri-prahova-col-constantin-marin-a-recunoscut-in-fata-procurorilor-dna-ca-ofiterii-sri-din-subordine-lucrau-dosare-penale-cu-procurorul-mircea-negulescu-incalcand-protocolul-secret-dintre-piccj-si-sri-mr-teodorescu-valentin-afla?print=1

 

6

https://www.observatorulph.ro/exclusiv/71870-marturia-unui-profesor-din-upg-rapit-in-nigeria-video

 

5

https://adevarul.ro/locale/ploiesti/un-profesor-dincadrul-upg-ploiesti-rapit-rebeli-nigeria-jumarilede-porc-le-au-lasat-bagaj-1_57fe56125ab6550cb87f31c9/index.html

 

4

https://www.youtube.com/watch?v=14l2rycG5ZY

 

3

http://gazetadecluj.ro/la-omv-petrom-un-fost-angajat-luat-un-contract-de-peste-130-de-milioane-de-euro/

 

2

https://www.avocatura.com/forum/viewtopic.php?t=26866

 

https://www.avocatura.com/stire/8482/avocatul-daniel-trandafirescu-fiu-de-judecatoare-si-politist-implicat-intr-o-gru.html

 

https://evz.ro/tata-comisar-sef-mama-judecator-beizadeaua-avocat-care-proteja-reteaua-asasinilor-de-1058321.html

 

1

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/acuzatii_de_fraude_si_coruptie_la_omv_petrom-41419.html

 

https://www.cancan.ro/tanarul-care-a-luat-o-cu-japca-pe-asistenta-lui-capatos-si-a-suparat-tatal-adjunctul-ipj-prahova-nu-mi-a-placut-sa-l-vad-cu-daniela-crudu-14888153

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv