Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Conferentiarul de la UPG-SRI haituit de SRI si DGA, pedepsit aspru pentru ca nu a dat spaga la SRI si OMV PETROM/ Licitatii trucate si lipsa de transparenta

Publicat

pe

Societatea comercială A S.R.L. a fost înfiinţată în iulie 1991 de conferenţiarul de la UPG-SRI hăituit în prezent de SRI şi DGA, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE RESURSE MINERALE Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze, fiind prima firmă din România de consultanţă în domeniul petrolier.

            Firma a finalizat 170 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 150 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 1 raport de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare a unei sonde în perioada 2000-2013 pentru: S.C. ROMFOR S.A., ROMPETROL S.A., S.N.G.N. ROMGAZ S.A., OMV PETROM, AURELIAN OIL & GAS PLC, RAFFLES ENERGY Pte Ltd, WINTERSHALL S.A. KASSEL, NOVOMET (Rusia), TRANSION S.R.L., iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor ROMTEX International, L.L.C., Houston, Texas, S.U.A. şi AMROMCO Energy, L.L.C., Delaware, S.U.A., pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.

Societatea comercială A S.R.L. dispune de un nucleu de bază de specialişti cu experienţă de lucru (atât în ţară, cât şi în străinătate) în activitatea de producţie şi cercetare în domeniul petrolier.

Directorul firmei, EXPERT atestat A.N.R.M., conferenţiar doctor inginer la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE Ploieşti, la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ, are o experienţă de 36 ani în domeniul industriei petroliere, producţie, proiectare, învăţământ universitar. A lucrat un an şi jumătate în Nigeria pentru NATIONAL NIGERIAN PETROLEUM CORPORATION, ca supervizor în proiectarea şi execuţia unor parcuri de rezervoare şi aproape trei ani pentru compania petrolieră americana AMOCO, ca inginer de zăcământ.

Pentru partea de geologie şi geofizică este responsabilă soţia– EXPERT atestat A.N.R.M.,, inginer geolog la S.C. A S.R.L., cu o experienţă de 26 ani în domeniul geologiei petroliere, atât la PETROM-I.C.P.T. Câmpina, cât şi la DanOil Consulting S.R.L. Câmpina.

Ceilalţi angajaţi importanţi ai firmei S.C. A S.R.L. au fost: SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer de zăcământ şi SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer geolog, fiecare cu o experienţă de 7 ani în domeniul petrolier. De la 01.05.2013 aceste ultime 2 angajate ramase au fost cedate catre PICOIL INFO CONSULT Campina, care se afla printre cele 4 firme selectate de OMV PETROM la licitatia din septembrie 2012 sa efectueze in continuare studii de zacamant pentru OMV PETROM.

În decursul timpului firma A S.R.L. a şcolarizat şi alţi tineri ingineri care în prezent lucrează la numeroase firme din domeniul petrolier, agreate de OMV PETROM SA.

În cei peste 26 de ani de activitate, firma A S.R.L. a avut un comportament corect faţă de toţi partenerii de afaceri.

De la 01.05.2013 ultimii angajaţii au fost cedaţi unei firme concurente, după ce aproape un an de zile au fost ţinuţi acasă (din lipsă de lucru) cu salariul întreg.

În relatiile contractuale cu OMV PETROM S.A. A a intalnit cazuri de cerere de mita, discriminare, conflicte de interese, uz de influenta, licitatii trucate si lipsa de transparenta, limbaj necorespunzator si jigniri, precum si favorizare firme, pe care le-a sesizat conducerii OMV PETROM S.A. si nu s-au luat masuri impotriva coruptilor, ci impotriva A, prin rezilierea tuturor contractelor pe care le avea in derulare, fapt care a dus aproape la falimentarea firmei A S.R.L. si la disponibilizarea a 6 angajati din cei 7 ai firmei.

 1. Cerere de mita:
 2. la repartizarea studiilor la licitatii pentru fiecare firma se implica si Domnul Catalin Lazar, care in anul 2009 a venit personal la asociaţii A acasa pentru negocierea unui procent din valoarea contractului pe care A trebuia sa i platescă dupa incasarea banilor pe contractele efectuate. Deoarece au refuzat sa il platească (nu incasaseră banii), Domnul Catalin Lazar nu i-a mai invitat la licitatia urmatoare din mai 2010, când ocupa funcţia de Technical Expertise Office, Petroleum Expertise Department, Reservoir Business Unit şi era membru cheie în comisia de atribuire studii de zăcământ la licitaţiile organizate de OMV PETROM. Au fost reinvitaţi la licitaţii dupa ce au făcut plângere la OMV PETROM, cand au sesizat situatia creata de Domnul Catalin Lazar catre Domnul Spencer Florian Coca – Director Petroleum Engineering Exploration & Production şi Domnul Gheorghe Marcian – Head of Department Petroleum Expertise Department, dar nu s-a luat nici o măsură impotriva respectivului. Au facut o plangere la care a dat curs Shoaib Mahboob, Head of Investment Office, Finance and Services Division -E&P, Procurement Department si astfel au reusit sa fie din nou invitati la licitatii. Domnul Catalin Lazar a continuat insa cu presiunile asupra A impunandu-le sa i  se angajeze sotia, iar dupa refuzul lor i-a defavorizat in mod repetat si continuu, fiind sprijinit de altfel de sefii sai, Spencer Florian Coca si Gheorghe Marcian. In alta ordine de idei a reusit sa-si angajeze sotia la firma SERVPETROL Câmpina, care efectua de asemenea studii de zacamant acordate prin licitatii de Domnul Catalin Lazar. De fapt, incepand din anul 2010, tripleta Spencer Florian Coca-Gheorghe Marcian-Catalin Lazar a facut tot ce a putut ca sa intrerupa colaborarea OMV PETROM cu firma A, Domnul Catalin Lazar, fiind mentinut in aceeasi pozitie si ulterior promovat, incalcand codul de etica al OMV PETROM.
 3. Domnul Gheorghe Marcian – Head of Department Petroleum Expertise Department, Exploration & Production, a solicitat in repetate randuri mita pentru lucrarile repartizate, in perioda 2006-2007, conditionand si avizarea lucrarilor de aceste avantaje materiale.
 4. Discriminare: Gheorghe Marcian impreuna cu Spencer Florian Coca si Smaranda Bratu  – Director Departament Rezerve, pe data de 07.10.2011 au reziliat 2 contracte pe care A le-a avut cu OMV PETROM pe motiv de intarziere, in timp ce celorlalte firme care se aflau in aceeasi situatie ca si A li s-au acceptat amanari, apoi, fara motiv li     s-au mai anulat inca 2 contracte pe care A S.R.L. le avea in derulare cu OMV PETROM S.A., desi erau in termen, fara ca sa fie macar anuntati.
 5. Conflict de interese: Catalin Lazar membru important in comisia de licitatii, in anul 2009, a devenit actionar cu 15% din actiuni, prin intermediul sotiei sale, Mioara Lazar, la firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, firma care participa la licitatii organizate de OMV PETROM. Mentionam ca firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING a lucrat în continuare pentru OMV PETROM, fiind acceptata la licitatia din septembrie 2012.
 6. Limbaj necorespunzator si jigniri: doamna Smaranda Bratu i-a jignit de mai multe ori atat in cadrul sedintelor de avizare interna afirmand ca toate lucrarile A sunt „copy-paste”, chiar daca acestea erau complet diferite de cele vechi si aduceau noi informatii si rezerve OMV PETROM, cat si in cadrul sedintelor de confirmare a rezervelor cu Agentia Nationala de Resurse Minerale, spunand ca sunt „experti prosti”.
 7. Favorizare firme: Domnul Iulian Sorici, expert superior la Agentia Nationala de Resurse Minerale, a avut pana in anul 2012 (cand si-a dat demisia din A.N.R.M., se pare in urma informarilor A) atributii si rol decizional in toate sedintele de confirmare a resurselor si rezervelor de petrol si a detinut din anul 2000 prin sotie, Carmen Sorici, firma GEO CLAS, care a avut mai multe contracte cu OMV PETROM S.A., cat si cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Dansul a avut in acea perioda un rol activ in timpul sedintelor de confirmare organizate de Agentia Nationala de Resurse Minerale, luand decizii importante privind calitatea lucrarilor efectuate de firmele concurente, precum si in avizarea studiilor efectuate de propria firma Geo Clas. Mentionam ca OMV PETROM S.A. a tratat preferential firma Domnului Iulian Sorici, deoarece acesta putea dispune amenzi impotriva OMV PETROM
 8. Uz de influenta:
 9. Spencer Florian Coca care a fost seful comisiei de licitatie din septembrie 2012, a avantajat clar asocierea de firme RFD OIL AND GAS-ENID OIL, pentru a primi contracte foarte bine platite de la OMV PETROM pentru 5 ani (cu valori de 10-30 ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme similare din România), fapt reflectat in plecarea ulterioara a acestuia la aceasta firma, fiind de fapt chiar actionar (!) impreuna cu Florin Mocanescu (alt actionar), fost consilier OMV PETROM si membru in comisia de avizare ale studiilor de zacamant (care a hotarat rezilierea unilaterala a tuturor contractelor A cu OMV PETROM). Aici menţionam că RFD OIL AND GAS S.R.L., o firma înfiinţata in anul 2010, initial cu 3 angajaţi preluaţi din OMV PETROM S.A. (desi OMV PETROM S.A. interzice firmelor colaboratoare sa preia personal instruit în cadrul şi pe cheltuiala OMV PETROM S.A.), în anul 2011 a primit fără licitaţie contracte de peste 800 000 Euro, suma care a depăşit valoarea totală a contractelor obţinute împreuna de toate celelalte 10 firme care executau studii de zăcământ pentru OMV PETROM S.A. şi care împreună dispuneau de un număr de circa 100 de angajaţi (A, BEKATA CONSULTING, GEO CLAS, GEOPETROL, ENGINEERING PRODUCTION & TRADING, ENID OIL, EXPERT SERV, PETROLIFERA MUNTENIA, PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, PICOIL INFO CONSULT). RFD OIL AND GAS S.R.L. este o firma stabilita într-un paradis fiscal din Cipru. Administratorul firmei este Robert-Petrică Lovin, soţul fostului consilier de la Ministerul Culturii, Carmen Croitoru. Carmen Croitoru, membru al partidului politic PDL, a fost implicata în mai multe scandaluri cu bani publici prin altă firmă a sa, Cultural Comunication S.R.L., care îl avea ca angajat unic pe soţul acesteia, acelaşi Robert-Petrică Lovin.
 10. Domnul Florin Mocanescu, fost director PETROM, in prezent consultant independent si actionar la R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., care a avut atributii in comisiile de avizare a studiilor efectuate de terti pentru OMV PETROM S.A., are stranse legaturi de afaceri cu Dan Dinu, care a inceput colaborarea cu PETROM din anul 1998, cand si-a deschis prima firma: ENADIS PETROLEUM S.R.L. cu urmatorul actionariat: Elena Dinu – sotie: 33%, Octavian Crintea – 33% (care in anul 2008 i-a cesionat actiunile lui Marius Velescu, director PETROM) si Marioara Baicu– 33% (un interpus pentru Florin Mocanescu, director PETROM). In anul 2001, Domnul Dan Dinu si-a deschis o alta firma: ENID OIL S.R.L., ca asociat unic, firma cu care lucreaza in prezent pentru OMV PETROM S.A. Cu firma ENADIS PETROLEUM S.R.L. continua sa lucreze pentru S.N.G.N. ROMGAZ S.A. si OMV PETROM. Domnul Florin Mocanescu a detinut si 96% din actiunile firmei Aurul Negru, firma care a derulat contracte in perioada 1998-2008 cu PETROM S.A. (perioada cand Florin Mocanescu ocupa functia de director PETROM), apoi cu OMV PETROM
 11. Licitatii trucate si lipsa de transparenta:
 12. in cadrul DEPARTAMENTULUI EXPERTIZA PETROLIERA din cadrul OMV PETROM S.A. exista de mai mult timp o politica interna de avantajare a unor firme la atribuirea contractelor, in detrimentul intereselor OMV PETROM S.A. si a celorlalte firme. Avantajarea firmelor se materializeaza prin faptul ca inainte de fiecare licitatie se cunosteau valorile studiilor din bugetul OMV PETROM S.A., iar listele cu studiile si valorile acestora erau puse numai la dispozitia Domnului Dan Dinu de la firma ENID OIL S.R.L., care mult timp s-a erijat in ,,seful” celorlalte firme care participa la licitatie, impartind studiile dupa bunul sau plac si dupa interese personale. In sprijinul acestei afirmatii va putem pune la dispozitie E-mail-ul primit de A S.R.L. de la Dan Dinu in data de 03.07.2009, in care se pot vedea studiile si preturile pentru licitatie, iar pe ultima coloana firmele desemnate de Dan Dinu pentru efectuarea studiilor respective. Mentionam ca termenul limita de depunere a ofertelor pentru aceasta licitatie era 07.07.2009. Mentionam ca numai in anul 2011 A a facut 2 plangeri la conducerea OMV PETROM S.A. pentru a sesiza nereguli in modul de desfasurare a procedurilor de licitatie si faptul ca A a fost defavorizata in fata altor firme, plangeri la care nu a primit nici un raspuns, insa ambele licitatii au fost anulate. Patronul firmei A, conferenţiarul hăituit, a fost ameninţat violent de Dan Dinu, patronul ENID OIL, în sediul A.N.R.M. şi de Florea Minescu, patronul POLITEH, profesor la UPG, în parcarea sediului ROMGAZ Ploieşti, să lase preţurile studiilor licitate mai jos, ca să poată dânşii să ia toate lucrările, fiindcă firma A nu trebuie să trăiască.
 13. Firma A S.R.L. a fost descalificata de la Licitaţia pentru Lot 1, publicată pe website www.e-licitatie.ro, cu numărul 136073/30.05.2012 şi pe www.ted.europa.eu cu numărul 2012 / S 103-172996 / 06/01/2012. Prin aceasta licitaţie OMV PETROM S.A. a dorit de fapt să asigure intrarea în legalitate a contractelor pe care doreşte să le ofere firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L., cu preţuri de cel puţin zece-treizeci ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme din România (de exemplu RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L. a primit numai pentru lotul 3, minimum 4 contracte pe an in valoare de 1 600 000 Euro fiecare). In septembrie 2012 la licitatia pentru preselectia firmelor colaboratoare cu OMV PETROM pe domeniul studiilor de zacamant, Gheorghe Marcian a decis eliminarea firmei A, impreuna cu Spencer Florian Coca, pentru a sprijini firmele preferate ale dansilor. Marea castigatoare a acestei licitatii a fost consortiul dintre proaspata firma RFD OIL AND GAS (inregistrata in anul 2010 in Cipru, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis 2, 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU) si ENID OIL, patronata de bunul prieten al lui Gheorghe Marcian, Dan Dinu (totdeauna bine informat in legatura cu situatia si valoarea studiilor de zacamant scoase la licitatie), asociat cu Florin Mocanescu (la vremea aceea consilier OMV PETROM). De altfel atat Spencer Florian Coca, cat si Florin Mocanescu au plecat recent din OMV PETROM la RFD OIL AND GAS, unde sunt si actionari. (R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., din BUCURESTI SECTORUL 1, jud. BUCURESTI Stare societate: ÎNREGISTRATA, din data de 23.04.2010 CIF: RO26821514     Reg. Com.: J40/4208/2010 CAEN (rev. 2 2009): 610 STR. PADURII, Nr. 5, Loc. BUCURESTI SECTORUL 1, Sector 1, Jud. BUCURESTI Administrator este Lovin Robert-Petrica, ca si al firmei RFD OIL AND GAS Ltd, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis, 2 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU, fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L.). Deci practic firma RFD OIL AND GAS Ltd, inregistrata in Cipru (conform M.O.) este fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. Ambele firme au acelasi administrator: Lovin Robert-Petrica.

Informari asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre OMV PETROM S.A., care a ales sa ne rezilieze toate contractele in derulare ale A si catre:

-Conducerea si Comisia de Etica OMV PETROM S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),

-Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Domnului Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie,

-A.N.R.M.: Domnului Presedinte Alexandru Pătruţi si Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru (care a avut o deosebita influenta la rezilierea contractelor A, refuzand de asemenea prelungirea termenelor numai pentru A, avand firme protejate si intre timp a fost obligat sa-si dea demisia la 01.05.2013). Aproape imediat dupa demisia fortata a Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru si trecerea acestuia ca şi consilier la firma protejată S.C. GASOIL SERVICE S.R.L. din Băicoi, Prahova, anchetată recent pentru evaziune fiscală, a fost arestata Iarmila Ghiţan (a fost reclamata pentru pretinderea a 1000 Euro pentru oferirea unui atestat A.N.R.M., caz descris pe larg in presa), din comisia de acordare atestate A.N.R.M., care elibera atestate numai prin solicitarea de foloase necuvenite,

-DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, CONSILIUL CONCURENTEI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, PRESA (s-a publicat un articol in ziarul PUTEREA pe data de 30.03.2012 si altul in Revista KAMIKAZE nr. 43/30 octombrie-5 noiembrie 2013 (atasate), cu mare impact la public, mai ales in mediul on line).

Singurul lucru pe care A a reuşit să-l obţină în urma sesizărilor este faptul că din 2012 OMV PETROM a început să publice toate licitaţiile sale pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi nu intern, ca până atunci.

Din corespondenţa E-mail purtată cu un fost director în OMV PETROM rezultă că îl admiră (pe patronul A) pentru ce-a făcut, dar să fie totuşi atent că ăia sunt în stare să dea cu maşina peste tine. Dânsul a fost dat afară de la OMV PETROM pentru că nu şi-a călcat în picioare etica profesională şi nu mult timp după ce i-a dat patronului A avertismentul prietenesc că ar putea fi asasinat de OMV PETROM pentru denunţurile sale, a decedat prematur în condiţii ciudate.

Deoarece au refuzat să dea mită la OMV PETROM şi A.N.R.M. pentru avizarea contractelor câştigate la licitaţie, pe data de 07.10.2011 OMV PETROM a reziliat toate contractele pe care A le avea în derulare. Menţionăm ca in urma a 3 tranzacţii avocaţiale încheiate prin negocieri îndelungate cu OMV PETROM au reuşit sa recupereze o mică parte din banii datoraţi de OMV PETROM pentru lucrările efectuate, dar neplătite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. Au încercat să solicite daune morale pentru prejudiciile aduse firmei, dar nici o casă de avocatură nu a vrut să-i reprezinte.

Consideram necesar sa mai mentionam ca in timpul colaborarii pe care au avut-o cu OMV PETROM (care a inceput in anul 1992), in special in perioada 2007-2011, desi au facut toate eforturile pentru a raspunde cu ONOARE la toate solicitarile OMV PETROM, au fost traumatizati moral, indignati si totodata contrariati de multe aspecte negative, care au adus grave prejudicii firmei A, care au dus in final la falimentarea acesteia.

În anul următor, 2012, au fost scoşi şi de pe piaţa licitaţiilor cu lucrări similare la S.N.G.N. ROMGAZ S.A., întrucât au refuzat să plătim o taxă lunară de protecţie necondiţionată bunului coleg de facultate Dan Paul Ştefănescu, Director Producţie ROMGAZ Mediaş. Au făcut numeroase plângeri la DNA şi Ministerul Energiei şi singurul lucru pe care au reuşit să-l obţină este faptul că din 2016 S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a început să publice toate posturile vacante scoase la concurs pe site-ul propriu: www.romgaz.ro şi nu intern, ca până atunci.

 

Datorită faptului că au refuzat să facă parte din profitul firmei decanului Nistor Iulian, bun prieten şi coleg de facultate cu o figură proeminentă din OMV PETROM, Florin Mocănescu, patronul firmei căpuşă OMV PETROM: RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), unul din principalii sponsori ai UPG, cu sprijinul NR. 2 SRI Prahova, col. (r) Titus Ştefan (pensionat forţat în iunie 2016 şi angajat imediat la ELECTRICA Ploieşti ca şef serviciu de către naşul său de cununie, directorul societăţii), căruia A i-a refuzat acordarea unor foloase necuvenite în bani, i s–a fabricat conferenţiarului în ianuarie 2016 un dosar penal de luare de mită, fără probe materiale care să-l incrimineze pe conferenţiarul hăituit şi fără să reuşească să organizeze un flagrant.

Conferenţiarul hărţuit este un personaj incomod atât pentru UPG Ploieşti, cât şi pentru unii dintre sponsorii UPG Ploieşti (OMV PETROM, RFD OIL and GAS – cu care a avut nişte conflicte, începând din anul 2012). Mocănescu Florin, fost director Petrom şi consultant OMV Petrom, patronul firmei RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), coleg de facultate şi bun prieten cu Coloja Mihai Pascu şi Nistor Iulian, din conducerea UPG, a avut plângere din partea conferenţiarului la DNA pentru o licitaţie controversată organizată de OMV Petrom în anul 2012. Din corespondenţa E-mail un fost angajat OMV PETROM, care s-a stabilit în S.U.A., rezultă că toţi ştiu ce făcea Mocănescu ş.a. pe vremuri la Petrom. In urma sesizărilor sale conferenţiarul a fost convocat la DNA Bucureşti în 2015, ca să dea o declaraţie despre corupţia la OMV Petrom şi RFD OIL and GAS şi cum a afectat aceasta activitatea firmei A S.R.L. Tot în 2015 DNA Bucureşti, Secţia de Combatere a Corupţiei, a emis o ordonanţă, în care a clasificat acţiunea asociatului Mocănescu Florin în firma RFD OIL and GAS şi anume Coca Florian Spencer (actual Country Manager al controversatei firme MAZARINE Energy care a preluat în condiţii secrete 19 zăcăminte de ţiţei şi gaze şi 200 angajaţi de la OMV Petrom), ca infracţiune de abuz în serviciu, care a afectat prin aceasta activitatea firmei A S.R.L. şi a trimis spre soluţionare cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Conferenţiarul hăituit a fost forţat să accepte cererea lui Nistor Iulian, decanul de la facultatea Foraj (IPG) de a-i angaja nepoata (absolventa UPG) la firma sa, A S.R.L., în perioada 2009-2011 (care pleca din timpul programului de la A S.R.L. sub diverse pretexte, el aflând ulterior că era angajată şi lucra în acelaşi timp şi la UPG). Nepoţica decanului a plecat în anul 2011 de la A S.R.L. prin demisie, deoarece unchiul Nistor Iulian îi găsise o bursă de doctorat în Olanda la Universitatea Utrecht, prin Universitatea Bucureşti. De asemenea în anul 2012 prodecanul de la facultatea Foraj (IPG), i-a solicitat să-i angajeze soţia la firma sa, A S.R.L. Nu a putut să-i onoreze cererea întrucât firma nu mai avea activitate. În compensaţie rectorul Coloja Mihai Pascu a preluat-o la programul său de doctorat cu bursă plătită de UPG. Decanul Nistor Iulian şi-a înscris protejata apropiată la programul său de doctorat cu bursă plătită de UPG şi a angajat-o ulterior la UPG, după susţinerea tezei catastrofale (să o înţelegem: este absolventă a facultăţii de matematică, fără nici o legătură cu industria de ţiţei şi gaze). Irinel I.

Va urma

[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/08/Cum-capuseaza-statul-OMV-PETROM-auto-capusandu-se_KAMIKAZE.pdf” title=”Cum capuseaza statul OMV PETROM auto-capusandu-se_KAMIKAZE”]

 

 

 

Actualitate

Procesul lui Hunter poate fi o perdea de fum peste adevăratele probleme ale Americii

Publicat

pe

De

Hunter Biden, fiul poznaș al președintelui american care abia se mai ține pe picioare, în sondaje fiind deja prăbușit, a fost găsit vinovat de toate cele trei acuzații federale: purtarea armelor de foc fără autorizație, mințirea autorităților că avea permis de port armă și deținerea de droguri de mare risc.

Că „micuțul” mare șugubăț e dependent de cocaină și de fete de pe acareturile pentru adulții înfometați, asta mai puțin contează pentru electoratul american. Dar să te încurci cu femeia fratelui mort, Hallie, iar aceasta să te dea în primire, asemenea fostei neveste, Kathleen, întrece orice limită a înțelegerii umane. Cât despre chemarea fiicei Naomi în exercițiul apărării, ce să mai zici? Petrecărețul individ, ce-și uită laptop-ul la service și nu-i pasă de filmele cu narco-partidele amoroase, îl acuză, nu-l scuză. Chiar dacă n-ar fi fost fiu al președintelui, tot s-ar fi umplut de oprobiu, cum se ticsește o vidanjă până la supraplin.

Fosta soție, Kathleen Buhle, a descris în fața judecătorului motivul pentru care s-a despărțit de Hunter. Divorțul a apărut în urma abuzului de droguri, care-l făcea din om, neom.

Depoziția fiicei acuzatului mai mult l-a înfundat. Ea a explicat că tatăl nu mai era în toate facultățile mintale, când consuma droguri. În timpul achiziției armei de foc, n-ar fi fost conștient de gravitatea situației. Asta susțin apărătorii săi.

Acuzatorul public, David Weiss, numit în timpul administraţiei lui Trump, l-a învinovățit pe fiul lui Biden de trei infracţiuni grave şi şase infracţiuni fiscale minore în California, susţinând că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari între 2016 şi 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, escorte, maşini de lux şi diverse obiecte de mare valoare.

Afacerea Burisima nu intră în acest dosar. În proces nu se face vorbire despre ajutorul „neprecupețit” dat lui Puiu Popoviciu, afaceristul român scăpat de ghearele justiției cu ajutorul avocaților lui Hunter. Nici despre vânătorile sale din România. Datele din dosar nu prezintă locația în care a sălășluit în timpul vizitei din țara noastră. Nici despre cum Joe Biden, pe vremea când era vicepreședinte, în administrația Obama, îl șantaja pe Poroșenko, președintele Ucrainei de atunci, cu banii americani, contra schimbării procurorului general care ancheta afacerea Burisima. Deci și pe fiul său, mare om de afaceri.

Hunter Biden a fost condamnat zilele trecute. El riscă câțiva ani de închisoare și o amendă de 750.000 de dolari. Practica judiciară americană e mai blândă, dacă nu a avut precedente penale.

Chiar dacă e președintele în funcție, la fel ca orice părinte, tatăl – Joe Biden își apără odrasla. Într-o „depoziție de presă,” susține că el și cu Jill (soția actuală) sunt mândri că fiul lor a reușit să scape de dependența de droguri. Cât despre condamnare, președintele a anunțat că avocații vor face recurs.

„Eu și Jill vom fi mereu alături de Hunter și de ceilalți membri ai familiei, cu dragostea și sprijinul nostru. Nimic nu va schimba vreodată afecțiunea părintească,” a mărturisit Joe Biden presei.

Poate că nu toată lumea știe că Jill nu este mama naturală a lui Hunter. Neilia, cea care a dat viață odraslei nărăvașe, a murit în 1972, într-un accident de mașină. Naomi, sora lui Hunter Biden, a decedat pe loc. Hunter și fratele său mai mare, Beau, au fost răniți grav, dar au supraviețuit. Tatăl lor, Joe, își depunea jurământul de congresman. Prenumele de Hunter vine de la numele de fată al mamei. Avea doi ani, când Neilia a fost ucisă în accident. Un camion a intrat frontal în mașina lor.

În urmă cu aproape zece ani, Beau a murit de cancer, iar Hunter s-a îndrăgostit de cumnata care acum îi dă în vileag apucăturile narcomane.

Fiul penal al președintelui în funcție s-a născut în Delaware, în anul 1970. Tot în aceeași comunitate, după zeci de ani, avea să-și uite laptopul la o firmă de reparații. Angajații, bănuind ceva suspect, au deschis computerul și au dat peste documente federale. Speriați, au chemat FBI-ul. Așa s-au descoperit fotografiile de la orgiile lui Hunter. Depozițiile de martori ale celor două soții au confirmat comportamentul celui „dus cu pluta printre gagici” și l-au înfundat și mai mult.

Republicanii sunt nervoși pe acest proces, fiindcă tulbură agenda publică, iar alegătorii nu sunt atenți la mesajele lui Donald Trump.

Karoline Leavitt, secretarul de presă al campaniei candidatului republican, a prevestit că „dominoul cocainei din fruntea familiei Biden se va încheia în 5 noiembrie 2024”.

Procesul lui Hunter poate fi o perdea de fum peste adevăratele probleme ale Americii. Iubitorii de cancan, cei curioși despre ce se întâmplă în budoarele puterii, căutătorii de perle în ape tulburi nu obțin, astfel, afrodisiacul global al fericirii, ci doar adrenalina de sărit peste vreo masă.

Hunter nu e decât o beizadea, ca multe altele de pe Pământ. Avem și noi astfel de specimene, dar nu sunt puse atât de sus sub reflector.

Marius Ghilezan

Citeste in continuare

Actualitate

Oficinele democrate din SUA intră deja în fibrilație.

Publicat

pe

De

Știu că Biden va pierde puterea, după alegerile prezidențiale din toamnă. Project 2025 – programul revizuit și readaptat al vechiului „Make America Great Again,” prin care Donald Trump dorește să redea forța economiei americane, să reducă drastic cheltuielile publice și să lase mai mulți bani pentru firme și angajați, sperie establishmentul.

  „Dacă va câștiga alegerile prezidențiale din toamna anului 2024, Donald Trump va schimba radical administrația, împreună cu echipa sa. Va crește puterea președintelui, va restrânge dreptul la migrație, își va pune oameni loiali în justiție, va restricționa politicile de vize pentru țările musulmane, va schimba din temelii politicile comerciale ale Americii, va retrage trupele militare din Europa, va întări rolul NATO pe banii celorlalte state aliate,” se scrie într-o analiză publicată de The New York Times, intulată „Dacă Trump învinge.”Consilierul principal al lui Trump în domeniul imigrației, Stephen Miller, a declarat că în a doua administrație, deportările imigranților ilegali vor crește de zece ori, mai mult de un milion pe an. Viitorul președinte ar plănui să acorde militarilor din Garda Națională mai multă putere în controlul imigrației. Ar dori să le dea dreptul să și aresteze. Va construi tabere de cantonare a imigranților în domicilii temporare. Își propune să revigoreze planul său mai vechi de „țară terță”, pentru a trimite în alte țări americane, chiar și în Africa, imigranții ilegali, contra unor stipendii guvernamentale, mai scrie publicația progresistă.Administrația sa ar dori ca viitorii copii născuți din părinți fără acte de rezidență în SUA să nu mai aibă dreptul la cetățenie. Contra unei sponsorizări de un miliard de dolari, făcută de petroliști, ar fi promis că în mandatul său, va da de pământ cu reglementările și va reduce drastic taxele de exploatare a resurselor, dezvăluie Sierra Club, spunând că mai mulți congresmeni au demarat o anchetă privind acest aspect. „Politica industrială a lui Trump va fi un dezastru ecologic.”

  Pentru cei care au o memorie mai scurtă, reamintim că în timpul mandatului trecut, Trump a retras SUA din Acordul climatic de la Paris. Conform anchetei The New York Times, el va modifica sistemul, în sensul că își va lua de la sine puterea de a refuza să cheltuiască bani pe care Congresul i-a stabilit pentru anumite programe. Establishmentul se sperie că va face concedieri masive din aparatul de stat și va trece puzderia de agenții în subordinea sa.

  Va institui o domnie de forță, se tem unii. Majoritatea americanilor își doresc un președinte cu mâna de fier în mănușa de forță. Creștinii s-au săturat de persecuțiile progresiste, de agendele turbate de mediu, de restricțiile impuse vieții de cheltuielile aberante din războaie care nu sunt ale americanilor. Administrația Biden și activii din sistem se mai tem că, odată ajuns președinte, Trump va pune potera justiției pe ei, de parcă administrația Biden a fost mielușea, când procurorul de caz din New York i-a tras lui Trump 34 de capete de acuzare pentru o serie de cheltuieli neraportate fiscului.

  Cât despre intenția sa de protecționism, nimic nu e o noutate. Dorește să fixeze taxe de import de minim 10 % din valoarea produselor sau serviciilor, într-un „așa numit tarif de bază universal”. Invers decât Joe Biden, care a dat cu nemiluita subvenții industriașilor europeni pentru relocarea fabricilor pe teritoriul SUA. Frica de îndepărtarea de Noua Ordine Mondială le guvernează, dar și persecută mințile, de parcă SUA nu s-ar putea dezvolta după principiul brătienist „prin noi înșine”.

  Va continua războiul comercial cu China, nici asta nu este o noutate. Dorește ca schimburile comerciale să fie net în favoarea SUA. Dacă în primul mandat, nu a dat afară oamenii din sistemul de intelligence, acum este dator să o facă. Iată o altă temere a structuriștilor post-adevărului și a finanțatorilor societăților în civil. Retragerea din angajamentul militar cu Europa îi sperie și mai mult pe diavolii războaielor. De multă vreme, Donald Trump susține că America pierde prea mulți bani cu NATO, recomandând mărirea contribuției statelor aliate la bugetul Alianței Nord-Atlantice. Fricoșii sau ofticoșii săi lansează zvonuri repetate despre cum va retrage Trump SUA din NATO.

  Cea mai grea provocare pentru făuritorii războiului din Ucraina – sau, mă rog, profitorii acestuia – ar fi să se țină de promisiunea că va opri războiul Rusia-Ucraina, „în 24 de ore”. Și ce dacă va ceda 20% din teritoriul Ucrainei Rusiei? Așa era stabilit și în Acordul Minsk 3, de care administrația Biden a fugit ca dracu’ de tămâie. Project 2025 este o șansă de salvare a Americii. Cine nu-și dorește un frate mare puternic?

  Paul Krugman, editorialist la New York Times: Project 2025, creat de un think-thank conservator, de fapt agenda politică a lui Donald Trump, dacă ajunge la Casa Albă, ar trebui să îngrijoreze foarte multă lume. Planurile consilierilor săi de a deporta milioane de imigranți (se presupune că doar cei fără acte), ar micșora forța de muncă din SUA și ar perturba enorm climatul economic. Propunerile sale protecționiste (care ar fi foarte diferite de măsurile vizate ale lui Biden) ar putea însemna un război comercial global. Atacurile sale asupra independenței Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii riscă o inflație mult mai mare.

  Marius Ghilezan

  Citeste in continuare

  Actualitate

  Cum va arăta următorul secol co-imaginat de copii? Pe 15 iunie, filmul inovator Guvernul Copiilor 2, va putea fi văzut în premieră, la Cinema Unirea din Slănic Prahova

  Publicat

  pe

  De

  Guvernul Copiilor 2 | Government of Children 2, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, va putea fi văzut de către spectatorii mari și mici într-o proiecție specială ce va avea loc la Cinema Unirea din Slănic Prahova sâmbătă, 15 iunie, de la ora 16:15, în cadrul Caravanei Zilelor Filmului Românesc.

  Filmul prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung. Trailerul poate fi urmărit pe: https://youtu.be/ReVlPhDWL6I

  Din echipa filmului fac parte profesioniști de excepție din industria cinematografică precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC și Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, artistul 3D principal Alexandru Pop și compozitorul de muzică Sebastian Androne-Nakanishi care semnează muzica originală a filmului.

  Pentru realizarea filmului actual s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a prototipa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste tehnici. Metodologia de lucru a fost împărtășită în trecut în cadrul conferinței TEDxBoldandBrilliant și, de curând, în cadrul Conferinței AI din cadrul CINETic și în cadrul Conferinței AI organizată de Senatul României.

  Universul artistic “Government of Children” a debutat ca prima franciză transmedia din România, fiind un proiect artistic inițiat în 2017 cu multiple axe de inovare conceptuală și tehnologică, reunind filme, extensii de realitate virtuală multi-premiate, seriale web și workshop-uri axate pe imaginație civică. Extensiile de realitate virtual au propulsat România pe harta mondială a inovației, aducând prima nominalizare la European Metaverse Awards și primul premiu Meta oferit unui proiect european. Primul lung-metraj al universului cinematografic, Guvernul Copiilor I, lansat în 2019, a fost primul documentar din România în care s-a folosit tehnologia stereoscopică pentru a augmenta prezența copiilor pe ecran. Proiectul, în ansamblul său, definește un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie în lucrarea sa doctorală, noetic fiction sau noe-fi, care își propune să ne invite să ne imaginăm viitoruri axate pe evoluția conștiinței umane, nu doar pe evoluția tehnologiei, așa cum ne propune genul science-fiction.

  „Cred cu tărie că fiecare dintre noi este un potențial ‚arhitect al viitorului’ (Buckminster Fuller) și avem o forță imensă de a co-crea lumi vizionare. Government of Children este unul dintre cele mai ambițioase proiecte holistice pe care le-am inițiat, care se concentrează pe gândire vizionară, imaginație civică și design societal pe termen lung. Din întregul univers transmedia, filmul actual este poate cea mai sofisticată călătorie cinematografică și una dintre cele mai emoționante pentru că am avut șansa să intervievăm pentru prima dată copii din sfere marginalizate, copii din comunități care nu au acces la proiecte creative în mod constant. Îmi doresc ca acest proiect cinematografic să ajungă la oameni, să îi inspire, să îi motiveze să creadă în ei înșiși și în forța lor creativă infinită.” spune Ioana Mischie.

  Guvernul Copiilor 2 este co-produs de STUDIOSET PRODUCTION și STORYSCAPES cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Filmul face parte dintr-un proiect transmedia susținut de: Altex, Mc Cann România, CARAT România, CKBB, Enel România, NHOOD, DEMENTOR, Women in Immersive Technologies, META și a fost susținut prin servicii sau resurse oferite de: Cutare Film, Cinema Lights, Școala Buzău, Studio 82, Therapist. Grafica a fost realizată de Studio Shentzu.

  Guvernul Copiilor II a avut premiera pe marile ecrane din România pe 26 aprilie și este distribuit de  STUDIOSET și ASOCIAȚIA STORYSCAPES.

  Partener media principal: Radio Guerrilla

  Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Cinemagia, IQ Ads, Smark, GoKid, CineFan, LiterNet, Movie News, Observator Cultural, Revista FILM, AARC – All About Romanian Cinema, Munteanu Recomandă, Cinefilia, BIZ, Haute Culture, Cărturești, Itsy Bitsy.

  Processed with VSCO with g3 preset

  Ioana Mischie este cineastă de origine română (scenaristă/regizoare), transmedia artist/futurist, multi-premiată pentru film, VR și concepte inovatoare. În anul 2018 a fost bursieră Fulbright în cadrul USC – School of Cinematic Arts, din Los Angeles, California și a avansat domeniul transmedia storytelling, pentru cercetarea căruia a primit calificativul Summa cum laude. Proiectele sale cinematografice au călătorit la peste 250 de festivaluri din întreaga lume (Venice Biennale IFF, Palm Springs ISFF, IFF Hamptons, IFF, Thessaloniki IFF, Beijing ISFVF) și la numeroase programe internaționale (Berlinale Talents – Script Station, Sundance Workshop – Capalbio, Biennale College Cinema VR), fiind premiate de The Webby Awards, SXSW Hackathon, GoEast IFF. A debutat în calitate de regizor la Channel 4 în Marea Britanie cu două seriale documentar cu un număr record de vizionări în UK. Este co-fondator al asociației Storyscapes și lector universitar în cadrul UNATC. Imaginând lumea ca un loc de joacă neo-creativ, ea crede că povestitorii sunt “arhitecți ai viitorului” (Buckminster Fuller).

   

   

  Citeste in continuare

  Aveți un PONT?

  ARTEHNIS

  Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
  Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
  Garantăm confidențialitatea!

  Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
  Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
  Departament Investigații - Secția Anticorupție

  TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

  Știri calde

  Exclusiv2 zile ago

  Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

  Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

  Exclusiv2 zile ago

  Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

  Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

  Exclusiv3 zile ago

  „Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

  Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

  Exclusiv3 zile ago

  Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

  Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

  Exclusiv4 zile ago

  De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

  S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

  Exclusiv5 zile ago

  PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

  Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

  Exclusiv5 zile ago

  Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

  Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

  Exclusiv6 zile ago

  Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

  Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

  Exclusiv6 zile ago

  Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

  Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

  Exclusiv7 zile ago

  IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

  La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

  Exclusivo săptămână ago

  EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar/A fost sesizate BEJ si IPJ Prahova

  Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

  Exclusivo săptămână ago

  Voit sau nu, o mare bataie de joc la Sectia de Votare de la Scoala 19 Ploiesti

  Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

  Ancheteo săptămână ago

  Acuzatii de frauda in alegerile locale la Stoenesti -Aricestii Rahtivani/Prahova/De noaptea mintii/Politia a amendat pe reclamant

  Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor sunt numeroase sesizări ale încălcării legislației electorale, fiind semnalate de la contravenții...

  Exclusivo săptămână ago

  Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus pentru o „gaura” de 60.000 euro! /Candidatul PSD la Primaria Comarnic, a ieșit la rampa și … s-a murdărit la gură cu minciuni!

  Dupa umilinta premierului, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești, Ciolacu a fost umilit si de asa...

  Exclusivo săptămână ago

  O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN CUZA” si sindicatele afiliate FEDERATIEI PUBLISIND la nivelul municipiului Ploiesti isi manifesta sustinerea pentru domnul doctor BOGDAN NICA pentru postul de Primar al Municipiului Ploiesti si pentru domnul inginer IULIAN DUMITRESCU pentru postul de Presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

  O Noua Bomba ce anunta dezastrul Clanului Cosma si PSD-ului Prahova/Exclusiv/SAPAS – SINDICATUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SI ASISTENTEI SOCIALE „ALEXANDRU IOAN...

  Partener media exclusiv

  stiri actualizate Raspandacul

  Parteneri

  Top Articole Incisiv