Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Conferentiarul de la UPG-SRI haituit de SRI si DGA, pedepsit aspru pentru ca nu a dat spaga la SRI si OMV PETROM/ Licitatii trucate si lipsa de transparenta

Publicat

pe

Societatea comercială A S.R.L. a fost înfiinţată în iulie 1991 de conferenţiarul de la UPG-SRI hăituit în prezent de SRI şi DGA, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE RESURSE MINERALE Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze, fiind prima firmă din România de consultanţă în domeniul petrolier.

            Firma a finalizat 170 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 150 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 1 raport de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare a unei sonde în perioada 2000-2013 pentru: S.C. ROMFOR S.A., ROMPETROL S.A., S.N.G.N. ROMGAZ S.A., OMV PETROM, AURELIAN OIL & GAS PLC, RAFFLES ENERGY Pte Ltd, WINTERSHALL S.A. KASSEL, NOVOMET (Rusia), TRANSION S.R.L., iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor ROMTEX International, L.L.C., Houston, Texas, S.U.A. şi AMROMCO Energy, L.L.C., Delaware, S.U.A., pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.

Societatea comercială A S.R.L. dispune de un nucleu de bază de specialişti cu experienţă de lucru (atât în ţară, cât şi în străinătate) în activitatea de producţie şi cercetare în domeniul petrolier.

Directorul firmei, EXPERT atestat A.N.R.M., conferenţiar doctor inginer la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE Ploieşti, la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ, are o experienţă de 36 ani în domeniul industriei petroliere, producţie, proiectare, învăţământ universitar. A lucrat un an şi jumătate în Nigeria pentru NATIONAL NIGERIAN PETROLEUM CORPORATION, ca supervizor în proiectarea şi execuţia unor parcuri de rezervoare şi aproape trei ani pentru compania petrolieră americana AMOCO, ca inginer de zăcământ.

Pentru partea de geologie şi geofizică este responsabilă soţia– EXPERT atestat A.N.R.M.,, inginer geolog la S.C. A S.R.L., cu o experienţă de 26 ani în domeniul geologiei petroliere, atât la PETROM-I.C.P.T. Câmpina, cât şi la DanOil Consulting S.R.L. Câmpina.

Ceilalţi angajaţi importanţi ai firmei S.C. A S.R.L. au fost: SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer de zăcământ şi SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer geolog, fiecare cu o experienţă de 7 ani în domeniul petrolier. De la 01.05.2013 aceste ultime 2 angajate ramase au fost cedate catre PICOIL INFO CONSULT Campina, care se afla printre cele 4 firme selectate de OMV PETROM la licitatia din septembrie 2012 sa efectueze in continuare studii de zacamant pentru OMV PETROM.

În decursul timpului firma A S.R.L. a şcolarizat şi alţi tineri ingineri care în prezent lucrează la numeroase firme din domeniul petrolier, agreate de OMV PETROM SA.

În cei peste 26 de ani de activitate, firma A S.R.L. a avut un comportament corect faţă de toţi partenerii de afaceri.

De la 01.05.2013 ultimii angajaţii au fost cedaţi unei firme concurente, după ce aproape un an de zile au fost ţinuţi acasă (din lipsă de lucru) cu salariul întreg.

În relatiile contractuale cu OMV PETROM S.A. A a intalnit cazuri de cerere de mita, discriminare, conflicte de interese, uz de influenta, licitatii trucate si lipsa de transparenta, limbaj necorespunzator si jigniri, precum si favorizare firme, pe care le-a sesizat conducerii OMV PETROM S.A. si nu s-au luat masuri impotriva coruptilor, ci impotriva A, prin rezilierea tuturor contractelor pe care le avea in derulare, fapt care a dus aproape la falimentarea firmei A S.R.L. si la disponibilizarea a 6 angajati din cei 7 ai firmei.

  1. Cerere de mita:
  2. la repartizarea studiilor la licitatii pentru fiecare firma se implica si Domnul Catalin Lazar, care in anul 2009 a venit personal la asociaţii A acasa pentru negocierea unui procent din valoarea contractului pe care A trebuia sa i platescă dupa incasarea banilor pe contractele efectuate. Deoarece au refuzat sa il platească (nu incasaseră banii), Domnul Catalin Lazar nu i-a mai invitat la licitatia urmatoare din mai 2010, când ocupa funcţia de Technical Expertise Office, Petroleum Expertise Department, Reservoir Business Unit şi era membru cheie în comisia de atribuire studii de zăcământ la licitaţiile organizate de OMV PETROM. Au fost reinvitaţi la licitaţii dupa ce au făcut plângere la OMV PETROM, cand au sesizat situatia creata de Domnul Catalin Lazar catre Domnul Spencer Florian Coca – Director Petroleum Engineering Exploration & Production şi Domnul Gheorghe Marcian – Head of Department Petroleum Expertise Department, dar nu s-a luat nici o măsură impotriva respectivului. Au facut o plangere la care a dat curs Shoaib Mahboob, Head of Investment Office, Finance and Services Division -E&P, Procurement Department si astfel au reusit sa fie din nou invitati la licitatii. Domnul Catalin Lazar a continuat insa cu presiunile asupra A impunandu-le sa i  se angajeze sotia, iar dupa refuzul lor i-a defavorizat in mod repetat si continuu, fiind sprijinit de altfel de sefii sai, Spencer Florian Coca si Gheorghe Marcian. In alta ordine de idei a reusit sa-si angajeze sotia la firma SERVPETROL Câmpina, care efectua de asemenea studii de zacamant acordate prin licitatii de Domnul Catalin Lazar. De fapt, incepand din anul 2010, tripleta Spencer Florian Coca-Gheorghe Marcian-Catalin Lazar a facut tot ce a putut ca sa intrerupa colaborarea OMV PETROM cu firma A, Domnul Catalin Lazar, fiind mentinut in aceeasi pozitie si ulterior promovat, incalcand codul de etica al OMV PETROM.
  3. Domnul Gheorghe Marcian – Head of Department Petroleum Expertise Department, Exploration & Production, a solicitat in repetate randuri mita pentru lucrarile repartizate, in perioda 2006-2007, conditionand si avizarea lucrarilor de aceste avantaje materiale.
  4. Discriminare: Gheorghe Marcian impreuna cu Spencer Florian Coca si Smaranda Bratu  – Director Departament Rezerve, pe data de 07.10.2011 au reziliat 2 contracte pe care A le-a avut cu OMV PETROM pe motiv de intarziere, in timp ce celorlalte firme care se aflau in aceeasi situatie ca si A li s-au acceptat amanari, apoi, fara motiv li     s-au mai anulat inca 2 contracte pe care A S.R.L. le avea in derulare cu OMV PETROM S.A., desi erau in termen, fara ca sa fie macar anuntati.
  5. Conflict de interese: Catalin Lazar membru important in comisia de licitatii, in anul 2009, a devenit actionar cu 15% din actiuni, prin intermediul sotiei sale, Mioara Lazar, la firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, firma care participa la licitatii organizate de OMV PETROM. Mentionam ca firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING a lucrat în continuare pentru OMV PETROM, fiind acceptata la licitatia din septembrie 2012.
  6. Limbaj necorespunzator si jigniri: doamna Smaranda Bratu i-a jignit de mai multe ori atat in cadrul sedintelor de avizare interna afirmand ca toate lucrarile A sunt „copy-paste”, chiar daca acestea erau complet diferite de cele vechi si aduceau noi informatii si rezerve OMV PETROM, cat si in cadrul sedintelor de confirmare a rezervelor cu Agentia Nationala de Resurse Minerale, spunand ca sunt „experti prosti”.
  7. Favorizare firme: Domnul Iulian Sorici, expert superior la Agentia Nationala de Resurse Minerale, a avut pana in anul 2012 (cand si-a dat demisia din A.N.R.M., se pare in urma informarilor A) atributii si rol decizional in toate sedintele de confirmare a resurselor si rezervelor de petrol si a detinut din anul 2000 prin sotie, Carmen Sorici, firma GEO CLAS, care a avut mai multe contracte cu OMV PETROM S.A., cat si cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Dansul a avut in acea perioda un rol activ in timpul sedintelor de confirmare organizate de Agentia Nationala de Resurse Minerale, luand decizii importante privind calitatea lucrarilor efectuate de firmele concurente, precum si in avizarea studiilor efectuate de propria firma Geo Clas. Mentionam ca OMV PETROM S.A. a tratat preferential firma Domnului Iulian Sorici, deoarece acesta putea dispune amenzi impotriva OMV PETROM
  8. Uz de influenta:
  9. Spencer Florian Coca care a fost seful comisiei de licitatie din septembrie 2012, a avantajat clar asocierea de firme RFD OIL AND GAS-ENID OIL, pentru a primi contracte foarte bine platite de la OMV PETROM pentru 5 ani (cu valori de 10-30 ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme similare din România), fapt reflectat in plecarea ulterioara a acestuia la aceasta firma, fiind de fapt chiar actionar (!) impreuna cu Florin Mocanescu (alt actionar), fost consilier OMV PETROM si membru in comisia de avizare ale studiilor de zacamant (care a hotarat rezilierea unilaterala a tuturor contractelor A cu OMV PETROM). Aici menţionam că RFD OIL AND GAS S.R.L., o firma înfiinţata in anul 2010, initial cu 3 angajaţi preluaţi din OMV PETROM S.A. (desi OMV PETROM S.A. interzice firmelor colaboratoare sa preia personal instruit în cadrul şi pe cheltuiala OMV PETROM S.A.), în anul 2011 a primit fără licitaţie contracte de peste 800 000 Euro, suma care a depăşit valoarea totală a contractelor obţinute împreuna de toate celelalte 10 firme care executau studii de zăcământ pentru OMV PETROM S.A. şi care împreună dispuneau de un număr de circa 100 de angajaţi (A, BEKATA CONSULTING, GEO CLAS, GEOPETROL, ENGINEERING PRODUCTION & TRADING, ENID OIL, EXPERT SERV, PETROLIFERA MUNTENIA, PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, PICOIL INFO CONSULT). RFD OIL AND GAS S.R.L. este o firma stabilita într-un paradis fiscal din Cipru. Administratorul firmei este Robert-Petrică Lovin, soţul fostului consilier de la Ministerul Culturii, Carmen Croitoru. Carmen Croitoru, membru al partidului politic PDL, a fost implicata în mai multe scandaluri cu bani publici prin altă firmă a sa, Cultural Comunication S.R.L., care îl avea ca angajat unic pe soţul acesteia, acelaşi Robert-Petrică Lovin.
  10. Domnul Florin Mocanescu, fost director PETROM, in prezent consultant independent si actionar la R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., care a avut atributii in comisiile de avizare a studiilor efectuate de terti pentru OMV PETROM S.A., are stranse legaturi de afaceri cu Dan Dinu, care a inceput colaborarea cu PETROM din anul 1998, cand si-a deschis prima firma: ENADIS PETROLEUM S.R.L. cu urmatorul actionariat: Elena Dinu – sotie: 33%, Octavian Crintea – 33% (care in anul 2008 i-a cesionat actiunile lui Marius Velescu, director PETROM) si Marioara Baicu– 33% (un interpus pentru Florin Mocanescu, director PETROM). In anul 2001, Domnul Dan Dinu si-a deschis o alta firma: ENID OIL S.R.L., ca asociat unic, firma cu care lucreaza in prezent pentru OMV PETROM S.A. Cu firma ENADIS PETROLEUM S.R.L. continua sa lucreze pentru S.N.G.N. ROMGAZ S.A. si OMV PETROM. Domnul Florin Mocanescu a detinut si 96% din actiunile firmei Aurul Negru, firma care a derulat contracte in perioada 1998-2008 cu PETROM S.A. (perioada cand Florin Mocanescu ocupa functia de director PETROM), apoi cu OMV PETROM
  11. Licitatii trucate si lipsa de transparenta:
  12. in cadrul DEPARTAMENTULUI EXPERTIZA PETROLIERA din cadrul OMV PETROM S.A. exista de mai mult timp o politica interna de avantajare a unor firme la atribuirea contractelor, in detrimentul intereselor OMV PETROM S.A. si a celorlalte firme. Avantajarea firmelor se materializeaza prin faptul ca inainte de fiecare licitatie se cunosteau valorile studiilor din bugetul OMV PETROM S.A., iar listele cu studiile si valorile acestora erau puse numai la dispozitia Domnului Dan Dinu de la firma ENID OIL S.R.L., care mult timp s-a erijat in ,,seful” celorlalte firme care participa la licitatie, impartind studiile dupa bunul sau plac si dupa interese personale. In sprijinul acestei afirmatii va putem pune la dispozitie E-mail-ul primit de A S.R.L. de la Dan Dinu in data de 03.07.2009, in care se pot vedea studiile si preturile pentru licitatie, iar pe ultima coloana firmele desemnate de Dan Dinu pentru efectuarea studiilor respective. Mentionam ca termenul limita de depunere a ofertelor pentru aceasta licitatie era 07.07.2009. Mentionam ca numai in anul 2011 A a facut 2 plangeri la conducerea OMV PETROM S.A. pentru a sesiza nereguli in modul de desfasurare a procedurilor de licitatie si faptul ca A a fost defavorizata in fata altor firme, plangeri la care nu a primit nici un raspuns, insa ambele licitatii au fost anulate. Patronul firmei A, conferenţiarul hăituit, a fost ameninţat violent de Dan Dinu, patronul ENID OIL, în sediul A.N.R.M. şi de Florea Minescu, patronul POLITEH, profesor la UPG, în parcarea sediului ROMGAZ Ploieşti, să lase preţurile studiilor licitate mai jos, ca să poată dânşii să ia toate lucrările, fiindcă firma A nu trebuie să trăiască.
  13. Firma A S.R.L. a fost descalificata de la Licitaţia pentru Lot 1, publicată pe website www.e-licitatie.ro, cu numărul 136073/30.05.2012 şi pe www.ted.europa.eu cu numărul 2012 / S 103-172996 / 06/01/2012. Prin aceasta licitaţie OMV PETROM S.A. a dorit de fapt să asigure intrarea în legalitate a contractelor pe care doreşte să le ofere firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L., cu preţuri de cel puţin zece-treizeci ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme din România (de exemplu RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L. a primit numai pentru lotul 3, minimum 4 contracte pe an in valoare de 1 600 000 Euro fiecare). In septembrie 2012 la licitatia pentru preselectia firmelor colaboratoare cu OMV PETROM pe domeniul studiilor de zacamant, Gheorghe Marcian a decis eliminarea firmei A, impreuna cu Spencer Florian Coca, pentru a sprijini firmele preferate ale dansilor. Marea castigatoare a acestei licitatii a fost consortiul dintre proaspata firma RFD OIL AND GAS (inregistrata in anul 2010 in Cipru, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis 2, 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU) si ENID OIL, patronata de bunul prieten al lui Gheorghe Marcian, Dan Dinu (totdeauna bine informat in legatura cu situatia si valoarea studiilor de zacamant scoase la licitatie), asociat cu Florin Mocanescu (la vremea aceea consilier OMV PETROM). De altfel atat Spencer Florian Coca, cat si Florin Mocanescu au plecat recent din OMV PETROM la RFD OIL AND GAS, unde sunt si actionari. (R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., din BUCURESTI SECTORUL 1, jud. BUCURESTI Stare societate: ÎNREGISTRATA, din data de 23.04.2010 CIF: RO26821514     Reg. Com.: J40/4208/2010 CAEN (rev. 2 2009): 610 STR. PADURII, Nr. 5, Loc. BUCURESTI SECTORUL 1, Sector 1, Jud. BUCURESTI Administrator este Lovin Robert-Petrica, ca si al firmei RFD OIL AND GAS Ltd, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis, 2 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU, fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L.). Deci practic firma RFD OIL AND GAS Ltd, inregistrata in Cipru (conform M.O.) este fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. Ambele firme au acelasi administrator: Lovin Robert-Petrica.

Informari asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre OMV PETROM S.A., care a ales sa ne rezilieze toate contractele in derulare ale A si catre:

-Conducerea si Comisia de Etica OMV PETROM S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),

-Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Domnului Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie,

-A.N.R.M.: Domnului Presedinte Alexandru Pătruţi si Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru (care a avut o deosebita influenta la rezilierea contractelor A, refuzand de asemenea prelungirea termenelor numai pentru A, avand firme protejate si intre timp a fost obligat sa-si dea demisia la 01.05.2013). Aproape imediat dupa demisia fortata a Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru si trecerea acestuia ca şi consilier la firma protejată S.C. GASOIL SERVICE S.R.L. din Băicoi, Prahova, anchetată recent pentru evaziune fiscală, a fost arestata Iarmila Ghiţan (a fost reclamata pentru pretinderea a 1000 Euro pentru oferirea unui atestat A.N.R.M., caz descris pe larg in presa), din comisia de acordare atestate A.N.R.M., care elibera atestate numai prin solicitarea de foloase necuvenite,

-DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, CONSILIUL CONCURENTEI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, PRESA (s-a publicat un articol in ziarul PUTEREA pe data de 30.03.2012 si altul in Revista KAMIKAZE nr. 43/30 octombrie-5 noiembrie 2013 (atasate), cu mare impact la public, mai ales in mediul on line).

Singurul lucru pe care A a reuşit să-l obţină în urma sesizărilor este faptul că din 2012 OMV PETROM a început să publice toate licitaţiile sale pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi nu intern, ca până atunci.

Din corespondenţa E-mail purtată cu un fost director în OMV PETROM rezultă că îl admiră (pe patronul A) pentru ce-a făcut, dar să fie totuşi atent că ăia sunt în stare să dea cu maşina peste tine. Dânsul a fost dat afară de la OMV PETROM pentru că nu şi-a călcat în picioare etica profesională şi nu mult timp după ce i-a dat patronului A avertismentul prietenesc că ar putea fi asasinat de OMV PETROM pentru denunţurile sale, a decedat prematur în condiţii ciudate.

Deoarece au refuzat să dea mită la OMV PETROM şi A.N.R.M. pentru avizarea contractelor câştigate la licitaţie, pe data de 07.10.2011 OMV PETROM a reziliat toate contractele pe care A le avea în derulare. Menţionăm ca in urma a 3 tranzacţii avocaţiale încheiate prin negocieri îndelungate cu OMV PETROM au reuşit sa recupereze o mică parte din banii datoraţi de OMV PETROM pentru lucrările efectuate, dar neplătite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. Au încercat să solicite daune morale pentru prejudiciile aduse firmei, dar nici o casă de avocatură nu a vrut să-i reprezinte.

Consideram necesar sa mai mentionam ca in timpul colaborarii pe care au avut-o cu OMV PETROM (care a inceput in anul 1992), in special in perioada 2007-2011, desi au facut toate eforturile pentru a raspunde cu ONOARE la toate solicitarile OMV PETROM, au fost traumatizati moral, indignati si totodata contrariati de multe aspecte negative, care au adus grave prejudicii firmei A, care au dus in final la falimentarea acesteia.

În anul următor, 2012, au fost scoşi şi de pe piaţa licitaţiilor cu lucrări similare la S.N.G.N. ROMGAZ S.A., întrucât au refuzat să plătim o taxă lunară de protecţie necondiţionată bunului coleg de facultate Dan Paul Ştefănescu, Director Producţie ROMGAZ Mediaş. Au făcut numeroase plângeri la DNA şi Ministerul Energiei şi singurul lucru pe care au reuşit să-l obţină este faptul că din 2016 S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a început să publice toate posturile vacante scoase la concurs pe site-ul propriu: www.romgaz.ro şi nu intern, ca până atunci.

 

Datorită faptului că au refuzat să facă parte din profitul firmei decanului Nistor Iulian, bun prieten şi coleg de facultate cu o figură proeminentă din OMV PETROM, Florin Mocănescu, patronul firmei căpuşă OMV PETROM: RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), unul din principalii sponsori ai UPG, cu sprijinul NR. 2 SRI Prahova, col. (r) Titus Ştefan (pensionat forţat în iunie 2016 şi angajat imediat la ELECTRICA Ploieşti ca şef serviciu de către naşul său de cununie, directorul societăţii), căruia A i-a refuzat acordarea unor foloase necuvenite în bani, i s–a fabricat conferenţiarului în ianuarie 2016 un dosar penal de luare de mită, fără probe materiale care să-l incrimineze pe conferenţiarul hăituit şi fără să reuşească să organizeze un flagrant.

Conferenţiarul hărţuit este un personaj incomod atât pentru UPG Ploieşti, cât şi pentru unii dintre sponsorii UPG Ploieşti (OMV PETROM, RFD OIL and GAS – cu care a avut nişte conflicte, începând din anul 2012). Mocănescu Florin, fost director Petrom şi consultant OMV Petrom, patronul firmei RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), coleg de facultate şi bun prieten cu Coloja Mihai Pascu şi Nistor Iulian, din conducerea UPG, a avut plângere din partea conferenţiarului la DNA pentru o licitaţie controversată organizată de OMV Petrom în anul 2012. Din corespondenţa E-mail un fost angajat OMV PETROM, care s-a stabilit în S.U.A., rezultă că toţi ştiu ce făcea Mocănescu ş.a. pe vremuri la Petrom. In urma sesizărilor sale conferenţiarul a fost convocat la DNA Bucureşti în 2015, ca să dea o declaraţie despre corupţia la OMV Petrom şi RFD OIL and GAS şi cum a afectat aceasta activitatea firmei A S.R.L. Tot în 2015 DNA Bucureşti, Secţia de Combatere a Corupţiei, a emis o ordonanţă, în care a clasificat acţiunea asociatului Mocănescu Florin în firma RFD OIL and GAS şi anume Coca Florian Spencer (actual Country Manager al controversatei firme MAZARINE Energy care a preluat în condiţii secrete 19 zăcăminte de ţiţei şi gaze şi 200 angajaţi de la OMV Petrom), ca infracţiune de abuz în serviciu, care a afectat prin aceasta activitatea firmei A S.R.L. şi a trimis spre soluţionare cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Conferenţiarul hăituit a fost forţat să accepte cererea lui Nistor Iulian, decanul de la facultatea Foraj (IPG) de a-i angaja nepoata (absolventa UPG) la firma sa, A S.R.L., în perioada 2009-2011 (care pleca din timpul programului de la A S.R.L. sub diverse pretexte, el aflând ulterior că era angajată şi lucra în acelaşi timp şi la UPG). Nepoţica decanului a plecat în anul 2011 de la A S.R.L. prin demisie, deoarece unchiul Nistor Iulian îi găsise o bursă de doctorat în Olanda la Universitatea Utrecht, prin Universitatea Bucureşti. De asemenea în anul 2012 prodecanul de la facultatea Foraj (IPG), i-a solicitat să-i angajeze soţia la firma sa, A S.R.L. Nu a putut să-i onoreze cererea întrucât firma nu mai avea activitate. În compensaţie rectorul Coloja Mihai Pascu a preluat-o la programul său de doctorat cu bursă plătită de UPG. Decanul Nistor Iulian şi-a înscris protejata apropiată la programul său de doctorat cu bursă plătită de UPG şi a angajat-o ulterior la UPG, după susţinerea tezei catastrofale (să o înţelegem: este absolventă a facultăţii de matematică, fără nici o legătură cu industria de ţiţei şi gaze). Irinel I.

Va urma

Cum capuseaza statul OMV PETROM auto-capusandu-se_KAMIKAZE

 

 

 

Actualitate

Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina MAE e solicitat oficial să spună cîți etnici români au murit ori au fost răniți. Deputatul AUR Dan Tănasă a adresat, astfel, o interpelare către ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

”În nordul Bucovinei şi Transcarpatia, aproape 400.000 de etnici români simt efectele unui război care se duce la peste 1.000 de kilometri depărtare. Și în Cernăuți, alarmele antiaeriene au sunat de mai multe ori pe zi, iar oamenii devin din ce în ce mai panicați, mai ales că foarte mulți au ajuns în orașul de lângă granița cu România ca refugiați. Războiul lansat anul trecut de Rusia are efecte serioase și asupra comunităților de etnici români zona Bugeacului” afirmă deputatul.
Tănasă vrea să știe, în consecință, dacă România are o statistică privind numărul de etnici români din Ucraina care au fost răniți, capturați sau au pierit în război și care este suportul oferit de către statul român pentru etnicii români din Ucraina în contextul războiului.

Citeste in continuare

Actualitate

Când și unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Publicat

pe

Într-un mediu supus provocărilor climatice și umidității constante, protejarea structurilor împotriva infiltrării apei devine esențială pentru menținerea durabilității și integrității acestora. Aici intervin hidroizolațiile lichide, tehnologii inovatoare care au captat atenția industriei construcțiilor datorită eficacității lor remarcabile în prevenirea problemelor cauzate de umezeală.

De la acoperișuri și terase, până la fundații și instalații industriale, aceste soluții impermeabile au transformat modul în care ne raportăm la protecția împotriva apei. Află din rândurile de mai jos când și unde este recomandat să le folosești!

Ce sunt hidroizolațiile lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt materiale de acoperire utilizate pentru a crea o barieră impermeabilă pe suprafețele construcțiilor sau structurilor, împiedicând infiltrarea apei și protejând astfel împotriva deteriorării cauzate de umezeală. Acestea sunt denumite „lichide” deoarece se aplică sub formă de lichid și se transformă ulterior într-o membrană continuă și etanșă. Acestea sunt compuse adesea din polimeri modificați, precum poliuretanul sau bitumul modificat, care oferă o rezistență excelentă la apă și umiditate.

Caracteristicile hidroizolațiilor lichide sunt impresionante:

  • au capacitatea de a se lipi de aproape orice tip de suprafață, indiferent dacă este vorba de metal, beton, lemn sau plastic;
  • le aplici cu ușurință, fie prin pulverizare, vopsire sau cu ajutorul unei spatule;
  • le poți aplica în straturi succesive pentru a obține grosimea dorită;
  • previn apariția mucegaiului și a altor probleme asociate cu umezeala.

Alege-o și obține protecție optimă împotriva infiltrărilor de apă cu hidroizolația lichidă de la Mathaus!

Când este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt o soluție excelentă într-o varietate de situații de construcție. În cazul clădirilor noi, le poți utiliza pentru a asigura protecția împotriva infiltrărilor de apă încă din stadiul inițial al construcției, pentru a preveni apariția problemelor de umiditate și deteriorarea structurii clădirii.

De asemenea, hidroizolațiile lichide pot fi de mare ajutor în cazul clădirilor vechi, fiind utile pentru a remedia problemele de umiditate deja existente. Le poți aplica atât pentru protecția exteriorului, cât și a interiorului clădirii, contribuind la menținerea unui mediu sănătos și confortabil în interior.

Tipul de construcție care poate beneficia cel mai mult de hidroizolații lichide este cel al clădirilor cu fundații în zone cu nivel ridicat al apei subterane sau în zone cu umiditate ridicată. Acestea pot preveni infiltrarea apei în structură și pot asigura o protecție eficientă împotriva umidității.

Unde este recomandat să folosești hidroizolații lichide?

Hidroizolațiile lichide sunt extrem de eficiente în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau pivnițele. În astfel de zone, unde nivelul de umiditate poate fi constant ridicat, hidroizolațiile lichide oferă o barieră impermeabilă și durabilă împotriva apei. Astfel, se previne deteriorarea structurii și se asigură un mediu curat și igienic.

Balcoanele, terasele și acoperișurile sunt cele mai expuse zone la variațiile de temperatură și la precipitații. Hidroizolațiile lichide pot fi o soluție excelentă pentru a preveni deteriorarea acestora. Ele oferă o protecție eficientă împotriva pătrunderii apei și a altor elemente nocive, precum radiațiile UV sau schimbările de temperatură. Astfel, se prelungește durata de viață a acestor suprafețe și se minimizează nevoia de reparații și întreținere constantă.

În zonele cu trafic pietonal intens, cum ar fi coridoarele sau scările exterioare, hidroizolațiile lichide pot îmbunătăți rezistența la uzură și pot prelungi durata de viață a suprafețelor. Acestea oferă o protecție eficientă împotriva frecării și abraziunii cauzate de traficul intens.

În cazul clădirilor vechi, care pot avea probleme de etanșeitate datorită vechimii sau a calității materialelor folosite inițial, hidroizolațiile lichide pot fi o soluție eficientă pentru a preveni eventualele infiltrări de apă. Acestea pot reface bariera de protecție a structurii și pot preveni deteriorarea cauzată de apă. Astfel, hidroizolațiile lichide pot contribui la conservarea și întreținerea clădirilor vechi, protejându-le de efectele negative ale umidității și infiltrărilor de apă.

Sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide

Iată câteva sfaturi practice și recomandări în utilizarea hidroizolațiilor lichide:

  1. Alege tipul de hidroizolație lichidă potrivit pentru cerințele specifice ale proiectului tău. Există o varietate de produse pe piață, fiecare având proprietăți și caracteristici diferite. Este important să ții cont de factori precum tipul de suprafață care trebuie hidroizolat, condițiile de mediu, precum și durabilitatea și rezistența dorită.
  2. Înainte de aplicarea hidroizolației lichide, este esențială o pregătire corespunzătoare a suprafeței. Aceasta trebuie să fie curată, uscată și netedă pentru a asigura o aderență bună a produsului. Trebuie să repari orice crăpături sau găuri, dar să îndepărtezi și eventualele pete de ulei sau grăsime.
  3. Aplică hidroizolația lichidă respectând instrucțiunile producătorului. De obicei, este necesară aplicarea a două sau trei straturi, cu timp de uscare între ele. Este important să asiguri o acoperire completă a suprafeței pentru a evita apariția punctelor slabe sau zonelor neprotejate.
  4. După aplicarea hidroizolației lichide, este recomandat să o verifici periodic pentru a evalua starea acesteia și a asigura o protecție eficientă pe termen lung. Trebuie să remediezi eventualele deteriorări sau probleme cât mai curând posibil pentru a preveni daune mai mari.

Deși hidroizolațiile lichide sunt deosebit de utile în protejarea diferitelor structuri împotriva apei, este esențial să le aplici în mod corect și în situațiile potrivite. Folosește informațiile din acest articol pentru a face alegerea potrivită și a-ți proteja investiția pe termen lung!

Citeste in continuare

Actualitate

PREVENIM CRIMINALITATEA CU BANI DIN VALORIFICAREA BUNURILOR CONFISCATE

Publicat

pe

De

Ministerul Justiției, condus de ministra liberală Alina Gorghiu – prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și în colaborare cu mediul asociativ de specialitate – va derula în următoarele luni o campanie de prevenire a criminalității, de protecție a victimelor și de educație juridică. Proiectul are o finanțare inițială de aproape 1,3 milioane lei, sumă ce va fi suplimentată din valorificarea bunurilor confiscate din procedurile judiciare penale.
Campania constă în asistență și protecție a victimelor infracțiunilor (inclusiv în situații de urgență), măsuri de prevenire a criminalității și cursuri de educație juridică. Beneficiarii principali sunt victime ale infracțiunilor, persoane aflate în situații de risc sau de vulnerabilitate la criminalitate și copii cu vârsta între 10-17 ani din zone expuse infracționalității.
Prin această campanie, produsele provenite din fărădelegi sunt reutilizate într-un scopuri benefice societății, precum înlăturarea efectelor negative ale criminalității asupra victimelor și prevenirea infracționalității în rândul celor foarte tineri.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P

Sindicatele reprezentative și-au dat mâna și atacă pe toate fronturile. Sistemul penitenciar zguduit din temelii!  Polițiștii din penitenciarele Târgșor...

Exclusiv2 zile ago

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

Ce tupeu are celebrul Pescobar! Taverna Racilor, închisă după ce a ”plouat” cu amenzi. Pe toate le-a ignorat, iar acum...

Exclusiv2 zile ago

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman...

Exclusiv3 zile ago

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale?

Va este cunoscut subiectul ascunderii HG 1086/2004 ( emisa de guvernul Nastase, nesecreta, nepublicata), de catre MAI, politistilor si jandarmilor...

Exclusiv4 zile ago

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Exclusiv4 zile ago

Imediat după moartea Sharei, polițiștii din Dumbrava Roșie, intenționat sau nu, au compromis grav ancheta

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat duminică seară, că a trimis Corpul de Control la IPJ Neamț. Corpul de...

Exclusiv4 zile ago

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor?

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Exclusiv4 zile ago

A patra federație din sistemul penitenciar intră in joc și toate cele 4 federații din sistemul penitenciar sunt de azi in actiune/proteste

Oamenii simpli ,care nu respectă legile, sunt trași la răspundere și plătesc pentru asta, guvernanții care nu iși respectă propriile...

Exclusiv6 zile ago

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala

La IPJ Prahova lucrurile s-au cam imputit si politistii corupti care au sustinut o grupare de criminalitate economico-financiara organizata ar fi trebuit s-o...

Exclusiv6 zile ago

Directorul medical din cadrul Penitenciarului Spital Rahova a schimbat halatul medical cu cel de abuzator

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Exclusivo săptămână ago

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusivo săptămână ago

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare”

Ploieștiul sub mandatul PSD-istului Andrei Volosevici a devenit un oras problema ce figurează la multe capitole pe ultimele locuri în...

Exclusivo săptămână ago

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)!

Termen nou, 21.09.2023. Amanarea asta nesfarsita a judecatii exceptiei OUG 59/2017 este o situatie nemaivazuta vreodata in istoria CCR si...

Exclusivo săptămână ago

Cum rămâne cu ,,nu încercăm să îl absolvim de rigorile legii”? Și cu ,,nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”?

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusivo săptămână ago

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei. Păi, cel tinerel este Robert Popa îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!