Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/A refuzat sa dea mita la SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII – Romanian Intelligence Service (SRI) si la prestigioasa companie petroliera austriaca OMV PETROM SI A FOST ASPRU PEDEPSIT/ Risca 30 de ani de inchisoare

Publicat

pe

Lupta anti-coruptie in Romania nu mai are limite.

Povestea conferenţiarului universitar roman de la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE – University Petroleum-Gas din Ploieşti (UPG), hăituit de SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII – Romanian Intelligence Service (SRI) şi DIRECTIA GENERALA ANTICORUPTIE – General Anticorruption Directorate (DGA), pedepsit aspru pentru că nu a dat şpagă la SRI și la compania petroliera austriaca OMV PETROM

Grigoraş Ioan Dan este patronul firmei ADDECO S.R.L. înfiinţată în iulie 1991, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE RESURSE MINERALE – National Agency for Mineral Resources (A.N.R.M.) Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze.

           Firma a finalizat 170 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 150 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 3 rapoarte de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare pentru 3 sonde, în perioada 2000-2015 pentru: S.C. ROMFOR S.A., ROMPETROL S.A., S.N.G.N. ROMGAZ S.A., OMV PETROM, AURELIAN OIL & GAS PLC (UK), RAFFLES ENERGY Pte Ltd (UK), WINTERSHALL S.A. KASSEL (Germania), NOVOMET (Rusia), TRANSION S.R.L., iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor ROMTEX International, L.L.C., Houston, Texas, S.U.A. şi AMROMCO Energy, L.L.C., Delaware, S.U.A., pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A. semnat pe data de 25.01.2002, cu sprijinul ADDECO S.R.L.

Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.

Grigoraş Ioan Dan este expert atestat A.N.R.M., ex-conferenţiar doctor inginer la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE – University Petroleum-Gas din Ploieşti, la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ (GPIZ) al Facultatii Transportul, depozitarea si distributia hidrocarburilor – Petroleum Geology and Reservoir Engineering Department from the Transportation, Storage and Distribution of Hydrocarbs Faculty, are o experienţă de 37 ani în domeniul industriei petroliere, producţie, proiectare, învăţământ universitar. A lucrat un an şi jumătate în Nigeria pentru NATIONAL NIGERIAN PETROLEUM CORPORATION, ca supervizor în proiectarea şi execuţia unor parcuri de rezervoare şi aproape trei ani pentru compania petrolieră americana AMOCO, ca inginer de zăcământ.

Deoarece ADDECO S.R.L. a refuzat să dea mită la OMV PETROM şi A.N.R.M. pentru avizarea contractelor câştigate la licitaţie, pe data de 07.10.2011 OMV PETROM a reziliat toate contractele pe care ADDECO S.R.L. le avea în derulare. Menţionăm ca in urma a 3 tranzacţii avocaţiale încheiate prin negocieri îndelungate cu OMV PETROM, ADDECO S.R.L. a reuşit sa recupereze o mică parte din banii datoraţi de OMV PETROM pentru lucrările efectuate, dar neplătite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. Cazul a fost mediatizat şi în presă. ADDECO S.R.L.a încercat să solicite daune morale pentru prejudiciile aduse firmei, dar nici o casă de avocatură nu a vrut să-i reprezinte.

Informări asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre OMV PETROM S.A. (are a ales sa ne rezilieze toate contractele in derulare) si catre:

-Conducerea si Comisia de Etica OMV PETROM S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Ministry of Economy: Domnului Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie,

A.N.R.M.: Domnului Presedinte Alexandru Patruti si Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru (care a avut o deosebita influenta la rezilierea contractelor ADDECO S.R.L., refuzand de asemenea prelungirea termenelor numai pentru ADDECO, avand firme protejate si intre timp a fost obligat sa-si dea demisia la 01.05.2013). Aproape imediat dupa demisia fortata a Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru, a fost arestata Iarmila Ghiţan (a fost reclamata pentru pretinderea a 1000 Euro pentru oferirea unui atestat A.N.R.M., caz descris pe larg in presa), din comisia de acordare atestate A.N.R.M., care elibera atestate numai prin solicitarea de foloase necuvenite,

DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE – National Anticorruption Directorate (DNA), CONSILIUL CONCURENTEI – Competition Council, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, PRESA (s-a publicat un articol in ziarul PUTEREA (Răzvan MATEESCU) pe data de 30.03.2012 si altul in Revista KAMIKAZE (Alexandru CĂUTIŞ) nr. 43/30 octombrie-5 noiembrie 2013, cu mare impact la public, mai ales in mediul on line).

Singurul lucru pe care ADDECO S.R.L. a reuşit să-l obţină în urma sesizărilor este faptul că din 2012 OMV PETROM a început să publice toate licitaţiile sale pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi nu intern, ca până atunci.

În anul următor, 2012, ADDECO S.R.L. a fost scoasă şi de pe piaţa licitaţiilor cu lucrări similare la S.N.G.N. ROMGAZ S.A., întrucât a refuzat să plătească ca mita o taxă lunară de protecţie necondiţionată bunului coleg de facultate al lui Grigoraş Ioan Dan și anume Dan Paul Ştefănescu, Director Producţie ROMGAZ Mediaş. Grigoraş Ioan Dan a făcut numeroase plângeri la DNA şi Ministerul Energiei şi singurul lucru pe care a reuşit să-l obţină este faptul că din 2016 S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a început să publice toate posturile de angajare vacante scoase la concurs pe site-ul propriu: www.romgaz.ro şi nu intern, ca până atunci.

Firma lui Grigoraş Ioan Dan, ADDECO S.R.L., nu a avut niciodata nici o legatura cu UPG, nu a beneficiat de nici un avantaj de la UPG, respectiv nu a folosit spatii sau utilitati din UPG, asa cum fac alti distinsi profesori pentru firmele proprii. Datorită faptului că Grigoraş Ioan Dan a refuzat să le facă parte din profitul firmei rectorului Universităţii Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti Coloja Mihai Pascu – informator SRI, după ultimele dezvăluiri din presă (ataşate) şi decanului Nistor Iulian (precum şi la numeroşi şefi de departamente/catedre, ca şi preşedintelui de sindicat), buni prieteni şi colegi de facultate cu o figură proeminentă din OMV PETROM, Florin Mocănescu, patronul firmei căpuşă OMV PETROM: RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), unul din principalii sponsori ai UPG, cu sprijinul SERVICIULUI ROMAN DE INFORMATII – Romanian Intelligence Service (SRI) Prahova, colonel (rezerva) Titus Ştefan (pensionat forţat în iunie 2016 şi angajat imediat la ELECTRICA Ploieşti ca şef serviciu de către naşul său de cununie , directorul societăţii), căruia Grigoraş Ioan Dan i-a refuzat acordarea unor foloase necuvenite în bani, i s–a fabricat în ianuarie 2016 un dosar penal de luare de mită fără probe materiale, bazat iniţial pe interceptări ilegale, care nu l-au incriminat în nici un fel şi apoi după o urmărire penală asiduă de cca. 10 luni, fără să se reuşească organizarea unui flagrant, au fost obţinute sub presiune declaraţii false de la 32 studenţi, majoritatea angajaţi OMV PETROM, care au cumpărat fără aprobarea lui Grigoraş Ioan Dan şi fără delegaţie, bonuri de carburant pe firma ADDECO S.R.L. de la o staţie distribuţie OMV PETROM, fără ca ADDECO S.R.L. să aibă contract cu aceasta.

Totuşi pe data de 09.10.2017, la avertismentul ADDECO S.R.L., OMV PETROM a acceptat să storneze toate cele 23 facturi emise ilegal pentru clientul fictiv ADDECO S.R.L., recunoscându-şi practic greşeala şi prin urmare faptele de care este acuzat Grigoraş Ioan Dan nu mai există. Acum ar trebui ca OMV PETROM să plătească daune morale şi materiale pentru această greşeală.

OMV PETROM este principalul sponsor al UPG şi Grigoraş Ioan Dan a primit numeroase ameninţări de la rectorul şi decanul menţionaţi pentru că pe data de 20 iunie 2013, a semnalat Consiliului Naţional de Etică faptul că există elemente de plagiat, copiate după teza sa de doctorat – susţinută în anul 1999, în teza de doctorat susţinută în anul 2007 la UPG Ploieşti de către prietenul rectorului UPG, Marcian Gheorghe, director la OMV PETROM. Gheorghe MARCIAN este cunoscut si sub porecla de “Domnul 10%”, datorita comisionului de spaga minim pe care il percepe pentru orice lucrare contractata de OMV PETROM pe care o avizeaza.

Menţionam că în urma sesizărilor lui Grigoraş Ioan Dan, acesta a fost convocat telefonic în 2 rânduri la DNA Ploieşti în 2013-2014, ca să dea declaraţii despre sus numitul Marcian Gheorghe, director la OMV Petrom, care i-a solicitat mită în mai multe rânduri pentru avizarea lucrărilor câştigate la licitaţie de firma sa ADDECO S.R.L.

Unele din neregulile flagrante care apar la Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti au fost relatate recent în presă.

Rectorul Mihai Pascu Coloja de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, împreuna cu decanul Facultăţii de Ingineria Petrolului si Gazelor, profesorul Nistor Iulian, amândoi buni prieteni si colegi de facultate, care conduc UPG in prezent după bunul lor plac si al amantelor acestora, i-au făcut loc la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ (GPIZ) ca profesor, colonelului (rezerva) SRI Marian Rizea, fost agent al Securităţii ca poliţie politică comunistă. Si ca securistul Marian Rizea sa aibă obiectul muncii, adică cursuri de predat, Mihai Pascu Coloja si Nistor Iulian, au îndepărtat cu ”ajutorul” col. (r) SRI Ştefan Titus un cadru didactic cu vechime de 30 de ani in UPG (Grigoraş Ioan Dan) si l-au lăsat pe drumuri. Grigoraş Ioan Dan avea toate cursurile tipărite, dar si pe format electronic, ca sa-l „ajute” in munca pe col. (r) SRI Marian Rizea.

Operaţiunea de îndepărtare a lui Grigoraş Ioan Dan de la UPG Ploieşti in folosul col. (r) SRI Marian Rizea a avut loc cu ajutorul unui ofiţer de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, Iulian I. Iordache, soţul lui Iordache Adriana Florentina (fostă Şelaru), fosta studenta, angajata OMV PETROM si principal delator al cadrului didactic (Grigoraş Ioan Dan) pedepsit cu un dosar penal. Studenta respectivă nu l-a acuzat pe inculpat că acesta i-ar fi cerut foloase necuvenite, sau că i-ar fi dat mită acestuia, ci doar că a auzit zvonuri(!). Ofiţerul SICE Iulian I. Iordache a fost recompensat pentru „lucrare” cu transferul de la Politia Buşteni, Prahova la SICE IJP Prahova Ploieşti si cu dublarea salariului (!). Dosarul penal fabricat într-o singură zi la SICE a fost trimis de urgenţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, fostului colaborator al col. (r) SRI Titus Ştefan şi anume Valentin Teodorescu, fost maior SRI şi transferat în decembrie 2012 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Descinderea la locuinţa lui Grigoraş Ioan Dan din data de 21.11.2016 a fost una în forţă, la care au participat 4 ofiţeri DIRECTIA GENERALA ANTICORUPTIE – General Anticorruption Directorate (DGA) şi 4 mascaţi de la Jandarmerie, dar în urma percheziţiei corporale, auto şi imobiliare, precum şi a actelor firmei, nu au găsit nimic care să le atragă atenţia şi care să-l incrimineze în mod direct pe Grigoraş Ioan Dan, după cum au recunoscut şi dânşii. Grigoraş Ioan Dan a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu mare alai, fără cătuşe însă, unde au fost aşteptaţi de toate televiziunile marcante, deși se promisese contrariul. Cazului i s-a făcut o publicitate excesivă în mass media, conform materialului ataşat, i s-a arătat clar şi faţa lui Grigoraş Ioan Dan, spre deosebire de cazul colegului său, tratat cu discreţie, care fusese arestat în septembrie 2016 în urma unui flagrant reuşit în care s-au găsit cca. 8000 Euro primiţi mită în aceeaşi zi de la cca. 80 studenţi. Acesta fost condamnat recent la 3 ani cu suspendare și apoi in alt dosar la 2 ani cu suspendare. Alt coleg a avut un caz similar în octombrie 2015 şi a fost condamnat atunci la 2 ani cu suspendare, soţia dânsului fiind judecător. Totodată o distinsă procuroare a afirmat într-o şedinţă publică, uitând de aceste cazuri menţionate mai sus, sau de faptul că Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a fost desemnată de Coaliţia pentru Universităţi Curate (Societatea Academică din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Federaţia Studenţilor din Elveţia) drept cea mai coruptă universitate din România, în Raportul integrităţii universitare din România, că Grigoraş Ioan Dan a distrus imaginea UPG, atât pe plan naţional, cât şi mondial (!).

Au aparut recent in presa numeroase dezvaluiri despre spagarii si securistii care au compromis imaginea Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, numita si UPG/SRI.:

Rectorul ajuns la varsta pensionarii, ca si sfetnicul sau de incredere Decanul Iulian Nistor de la Foraj, bunul sau coleg de facultate, au fost realesi impreuna in functii. Mihai Pascu Coloja, impreuna cu spagarii veterani Lazar Avram si Cornel Trifan au girat si au dat recomandari pretioase pentru lucrarile stiintifice ilustre ale unor condamnati la puscarie, caz relatat pe larg in presa.

Alt delator al lui Grigoraş Ioan Dan a fost studentul Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, pătruns prin admitere frauduloasă la programul de Master în limba română (atât în anul 2014, cât şi în anul 2016), care declară că nu cunoaşte limba română (în conformitate cu Regulamentul UPG, orice student masterand înscris la cursurile în limba română, trebuie să participe la cursurile obligatorii pregătitoare de 1 an pentru învăţarea limbii române sau să prezinte un certificat de competenţă lingvistică pentru limba română, eliberat de către instituţii abilitate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice), cu atât mai mult cu cât acesta a obţinut la examenul de admitere în limba română note de 10. De altfel acest student a devenit recent eroul unui scandal în presă, cu privire la faptul că la UPG se dau masterate şi doctorate, fără ca studenţii să cunoască limba română. În prezent dânsul este fericitul deţinător de două diplome „false de masterat” în limba română obţinute cu ajutorul rectorului UPG Coloja Pascu Mihai şi decanului UPG Nistor Iulian şi a fost admis cu nota 10 la doctorat sub coordonarea decanului UPG Nistor Iulian. Studentul respectiv nu l-a acuzat pe inculpat că acesta i-ar fi cerut foloase necuvenite, sau că i-ar fi dat mită acestuia, ci doar că a auzit zvonuri(!).

Primii avocaţi plătiţi în avans ai lui Grigoraş Ioan Dan au fost Popa Mihai Eugen, cel mai renumit penalist din Ploieşti, care după o săptămână i-a dat ţeapă, renunţând să-l mai reprezinte, dar şi fără să-i returneze banii şi partenerul său, Olteanu Nicolae Florin, colegul de şcoală primară şi de liceu al lui Grigoraş Ioan Dan, fiind prieten cu el de 55 de ani, care nu a scris nici o hârtie cu excepţia facturii şi din 45 de martori audiaţi a asistat numai la 7. În plus bunul său prieten a colaborat cu Parchetul împotriva sa şi a favorizat unul din martorii lui Grigoraş Ioan Dan, pe care îl apăra într-un dosar separat de evaziune fiscală produsă de LUKOIL.

La procedura de cereri şi excepţii din camera preliminară Grigoraş Ioan Dan a apelat la Casa de Avocat Coltuc, pe care a păstrat-o şi pentru fond, iar tariful a fost de 10 ori mai mic decât cel plătit celor 2 avocaţi escroci din Ploieşti.

Toţi avocaţii au avut un rol pur decorativ, întrucât toate actele, memoriile, plângerile, cele 9 sesizări la Inspecţia Judiciară Grigoraş Ioan Dan le-a elaborat personal cu soţia, multa vreme fără serviciu ca acesta şi de asemenea fără asigurare de sănătate, prin grija celor cărora nu le-a dat mită şi i-au pedepsit cum se cuvine.

Grigoraş Ioan Dan a ajuns într-un mare impas căci exact în noaptea zilei de 11.08.2017, când a început judecata pe fond, prezidată de Trandafirescu Zinica, agent al Securităţii ca poliţie politică comunistă şi stabilită de INALTA CURTE de CASATIE si JUSTITIE – High Court of Cassation and Justice (ÎCCJ) că a încălcat drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, avocatul său Coltuc Marius Vicenţiu a fost arestat. Soţul lui Trandafirescu Zinica a fost implicat indirect în fabricarea dosarului penal al lui Grigoraş Ioan Dan de către SICE, fiind adjunctul şefului Poliţiei Prahova, iar fiul Doamnei Judecător, fost poliţist şi avocat, este în arest la domiciliu, pentru organizare grup infracţional şi trafic de ţigări in colaborare cu mafia din Republica Moldova, dar lui Grigoraş Ioan Dan i s-a refuzat recuzarea acesteia pentru conflict de interese, deşi a făcut şi sesizare la Inspecţia Judiciară în acest sens. Trandafirescu Zinica i-a sugerat în şedinţă publică în două rânduri să continue procesul cu o avocată propusă de Domnia Sa (!). Incepand cu 1995, Trandafirescu Zinica timp de 13 ani a fost detasata ca director la Penitenciarul de femei Targsor Prahova.

În dimineaţa zilei de 17.10.2017 avocatul colaborator desemnat de Casa de Avocat Coltuc (patronul acesteia fiind in control judiciar, dupa iesirea din arest survenit la inceputul judecatii lui Grigoraş Ioan Dan) sa-l reprezinte la termenul de judecata pe fond, cand incepea reaudierea tuturor celor 49 de martori, a fost accidentat grav de o masina care a intrat in masina dansului. O alta coincidenta? In final pe data de 23.02.2018 Casa de Avocat Coltuc a reziliat unilateral contractul de asistenta juridica si l-a lasat balta pe Grigoraş Ioan Dan. Pe data de pe 06.03.2018 Grigoraş Ioan Dan a semnat un contract de asistenţă juridică cu domnul avocat Adrian Toni Neacşu, fost judecator si președinte al Tribunalului Vrancea si fost membru in Consiliul Superior al Magistraturii – Superior Council of Magistracy (CSM), neindreptatit de asemenea de sistem.

Pe parcursul urmăririi, cercetării penale şi judecătoreşti lui Grigoraş Ioan Dan i-au fost încălcate numeroase drepturi, menţionate în memoriile făcute, precum şi în cereri şi excepţii. Nu s-a ţinut seama de nici una din menţiunile sale. În plus, pe data de 01.08.2017 prin Încheierea Tribunalului Prahova s-a stabilt ca în timpului controlului judiciar Grigoraş Ioan Dan să-și reia activitatea la UPG, deoarece nu are altă sursă constantă de venit lunar şi nici asigurare de sănătate, fiind suferind de 3 maladii cronice şi totodată i s-a permis să poată părăsi ţara atunci când este nevoie. Peste numai 3 zile Încheierea a fost contestată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova – Prosecutor’s Office attached to the Prahova Tribunal-Law court şi respinsă de Curtea de Apel Ploieşti. În cadrul şedinţei respective Grigoraş Ioan Dan a fost umilit şi ameninţat pe un ton ridicat atât de judecător, cât şi de procuror şi ca urmare a făcut o sesizare către Inspecţia Judiciară. Procuroarea a afirmat că nu este adevărat că nu are asigurare de sănătate, ceea ce este aberant şi oricum la pregătirea sa profesională tehnică de excepţie poate să-și găsească oricând un loc de muncă. Domnia Sa a uitat să precizeze că nimeni nu angajează un cetăţean aflat sub cercetare judecătorească, dar a mai subliniat că Grigoraş Ioan Dan nu are ce mai căuta la UPG, pentru că este un pericol social. Nici Grigoraş Ioan Dan nu vrea să se mai întoarcă la UPG, dar dorește sincer să-și demonstreze nevinovăţia şi să poată ieşi liniştit la pensie, chiar înainte de termen, căci întrunește vechimea necesară în muncă. Soţia sa este un geolog de petrol experimentat, cu 27 ani experienta in proiectare, mai are cca. 15 ani până la pensie, dar în România nu dorea nimeni sa o angajeze. A participat la numeroase concursuri, după ce duşmanii familiei, cărora nu le-au dat şpaga solicitată, le-au distrus firma și a ieşit invariabil pe locul secund. Ultima dată a câştigat concursul soţul unei grefiere de la Curtea de Apel Ploieşti- Ploiesti Court of Appeal. Amândoi soții Grigoraș au numeroase oferte de muncă în străinătate, ceea ce este o soluţie pentru a-și rezolva situaţia financiară şi profesională

Dosarul penal a fost iniţiat pe baza unor interceptări ilegale, care nu-l incriminează în nici un fel pe Grigoraş Ioan Dan, iar interceptările oficiale şi urmărirea ambientală oficială au fost făcute pe baza declaraţiei false (lipsă din dosarul penal!) a unui fals student (!). A fost ascultat şi telefonul soţiei care nu este implicată în dosarul penal.

Col. (r) SRI Titus Ştefan le-a ascultat ilegal telefoanele, al lui Grigoraş Ioan Dan şi al soţiei, încă de la începutul anului 2014. El este persoana căreia îi dădea raportul renumitul procuror Mircea Negulescu „Portocală-Zdreanţă”, după cum se relatează recent şi în presă. Titus Ştefan a fost cadru didactic: lector universitar în perioada 2008-2011 la UPG şi a obţinut doctoratul la UPG, domeniul fundamental Ştiinţe Inginereşti, domeniul de doctorat Inginerie Industrială Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică. Col. (r) SRI Titus Ştefan a fost foarte bun prieten si colaborator cu profesorii de la UPG/SRI: Albulescu Mihai Adrian, Trifan Cornel, ambii mari experti in spagi, dupa cum este relatat in presa, presedintele de sindicat Dinu Florinel, rectorul Coloja Mihai Pascu, decanul Nistor Iulian si avocatul Olteanu Nicolae Florin, fost procuror militar sef si fost cadru didactic la UPG/SRI. In urma comportamentului acestor persoane si amenintarilor facute impotriva lui Grigoraş Ioan Dan, reiese ca acest grup a actionat impotriva sa.

Decanul UPG/SRI Nistor Iulian i-a solicitat lui Grigoraș Ioan Dan de a-i angaja nepoata (absolventa UPG/SRI Tulbure Maria Angela) la firma acestuia, ADDECO S.R.L., în perioada 2009-2011 (care pleca din timpul programului de la ADDECO S.R.L. sub diverse pretexte, ea fiind angajată şi lucra în acelaşi timp şi la UPG/SRI).

Grigoraş Ioan Dan a fost avertizat recent de două surse ca inca din anul 2014 i s-a fabricat un dosar de urmărire informativa pentru înalta trădare de către SRI in baza căruia este ascultat si supravegheat in permanenta 24/7, prin toate mijloacele disponibile, inclusiv prin satelit. Efectul tehnic al ascultării si supravegherii este foarte uşor de depistat. Întrucât nu au existat probe pentru înalta trădare, i s-a fabricat alt dosar penar pentru luare de mita, bazat pe 32 de declaraţii false, fară probe materiale sau flagrant.

Firma lui Grigoraş Ioan Dan, ADDECO S.R.L., a deranjat firma RFD Oil and Gas, inregistrata si in Romania si in paradisul fiscal offshore din Cipru, cu angajati furati de la OMV PETROM, ai carui actionari sunt Mocanescu Florin si Coca Spencer Florian, fosti directori la OMV PETROM, care au obtinut de la OMV PETROM contracte de sute de milioane de Euro, fara licitatie. RFD Oil and Gas a castigat la licitatia din septembrie 2012, condusa de Spencer Florian COCA, in calitate de presedinte de comisie, toate contractele OMV PETROM pentru studii de fezabilitate pentru zacaminte de hidrocarburi, in valoare de zeci de milioane de Euro, eliminand firmele concurente (incluzand ADDECO S.R.L.).

Administratorul firmei RFD Oil and Gas este Robert-Petrică Lovin, soţul consilierului de la Ministerul Culturii, Carmen Croitoru. Carmen Croitoru, membru al partidului politic PDL al fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost implicata în mai multe scandaluri cu bani publici. În urma sesizărilor lui Grigoraş Ioan Dan, acesta a fost convocat telefonic la DNA Bucureşti pe 17.02.2015, ora 10:00, ca să dea o declaraţie despre corupţia la OMV PETROM şi RFD OIL and GAS şi cum a afectat aceasta activitatea firmei ADDECO S.R.L. Pe data de 22.05.2015 DNA Bucureşti, Secţia de Combatere a Corupţiei, a emis o ordonanţă, în care a clasificat acţiunea asociatului Mocănescu Florin în firma RFD OIL and GAS şi anume Coca Florian Spencer (actual Country Manager al controversatei firme MAZARINE Energy care a preluat în condiţii secrete 19 zăcăminte de ţiţei şi gaze şi 200 angajaţi de la OMV PETROM), ca infracţiune de abuz în serviciu, care a afectat prin aceasta activitatea firmei ADDECO S.R.L. şi a trimis spre soluţionare cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. In momentul cand a inceput procesul mentionat, au fost lansate acuzatiile penale impotriva lui Grigoraş Ioan Dan.

Pe parcursul anchetei Grigoraş Ioan Dan a primit nenumărate provocări pentru încălcarea controlului judiciar, printre care: încercarea de a fi contactat de un martor important, primirea de telefoane la ore nepotrivite (în toiul nopţii) de pe numere ascunse sau ciudate, chemarea sa la supraveghere judiciară pe 02.06.2017, zi liberă, când sediul Poliţiei era închis, dar a reuşit să cheme la poartă un poliţist care a venit totuşi cu dosarul pregătit pentru a semna de prezenţă (!). A fost provocat de o persoană de la AGENTIA NATIONALA pentru PROTECTIA CONSUMATORULUI (ANPC) Braşov – Brasov County Commissioner for Consumer Protection să facă o intervenţie pentru un student la UPG, de contabilul firmei ADDECO pentru altă intervenţie la un profesor de la UPG, sau de medicul de familie pentru a lua legătura cu unii martori. Toate persoanele menţionate sunt şantajabile şi Grigoraş Ioan Dan nu a răspuns la nici o provocare şi nici la apeluri suspecte de la numere de telefon necunoscute sau ascunse.

Grigoraş Ioan Dan speră ca totuşi puterea justiţiei să triumfe în statul de drept, iar în cele din urmă adevărul să iasă la iveală.

În dosarul penal 1092/105/2017 de la Tribunalul Prahova, conform actualului cod penal şi de procedura penală Grigoraş Ioan Dan riscă cca. 30 de ani de închisoare pe nedrept. Dacă există totuşi statul de drept şi Grigoraş Ioan Dan speră cu tărie acest lucru, va fi declarat nevinovat, conform adevărului. Dacă nu, va fi nevoit să-și caute dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO/EHCR).

Grigoraş Ioan Dan a făcut petiţii similare la Societatea Română pentru Drepturile Omului, Ministerul Justiţiei, Ministrul Justiţiei, Prim-Ministru, Avocatul Poporului, Preşedintele României, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL ROMANIA, Institutul de Cercetari Juridice Academician Andrei Radulescu, Organizatia Pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei, Asociația Magistraților din România, APADOR-CH ROMANIA, Asociația pentru consolidarea democrației și protejarea drepturilor omului – PRODROM, Romanian Community Coalition-Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, România Curată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova – Prosecutor’s Office attached to the Prahova Tribunal-Law court, Tribunalul Prahova – Prahova county Tribunal-Law court, Consiliul Superior al Magistraturii – Superior Council of Magistracy (CSM), Inspectia Judiciara – Judicial Inspection, SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII – Romanian Intelligence Service (SRI) etc., dar după cum se aştepta, nu a primit nici un răspuns, sau şi-au declinat competenţa. Se pare că în România dreptatea nu este pentru oamenii care muncesc şi trăiesc decent, cinstit şi respectă cu stricteţe legile statului.

Pe parcursul vieţii sale de 62 de ani Grigoraş Ioan Dan nu a primit niciodată nici o sancţiune, atât personal, cât şi pe firmă şi și-a plătit întotdeauna toate taxele la stat, fără întârziere şi a ajuns la concluzia că răsplata unei munci cinstite este doar UMILINŢA, precizeaza intr-un Memoriu transmis redactiei, profesorul  Grigoraş Ioan Dan. (Irinel I.).

 

Actualitate

În total, în țară intră anual în acest fel circa 36 de miliarde de euro.

Publicat

pe

De

Rețineți o cifră. Cifra 36. Adăugați-i zerourile necesare. Ca să iasă 36 de miliarde. Și scrieți la capătul lor „euro”. Aceasta este suma calculată de experți, ca intră în România în fiecare an de pe urma concetățenilor noștri care muncesc în străinătate. Un aport uriaș, care ar putea fi destinat dezvoltării României. Dar niciodată în mod direct. Așa cum ar fi mulți tentați să creadă.

Banii trimiși din străinătate de milioane de români plecați la muncă peste hotare, cei mai mulți în Uniunea Europeană, reprezintă anual o sumă uriașă. Să vedem unde se duc acești bani, cum se întorc ei în UE, cât pierdem și cât câștigăm de pe urma depopulării României. Și mai ales să vedem dacă există vreo cale de a întoarce în folosul nostru circuitul acestor bani.

Pentru a mă face cât mai bine înțeles, voi preciza că mă aflu într-o scurtă vacanță de câteva zile, pe care am decis să o petrec itinerant într-o rulotă închiriată, în special în Bucovina. O zonă de o frumusețe cu adevărat răvășitoare, extrem de bogată, dacă ne gândim la ceea ce îi oferă relieful, natura și mai ales oamenii ei. Trec prin sate frumoase, spectaculoase chiar, în care au fost construite în ultimii ani un număr impresionant de mare de case cochete și bine îngrijite. Totul sclipește de curățenie și uneori mă gândesc dacă nu cumva am aterizat în vreuna dintre cele mai pitorești localități din Elveția sau din Franța. Din păcate, pe străzi nu zăresc decât oameni în vârstă. Foarte puțini tineri. Și mai puțini copii. Și pretutindeni unde mă opresc să vorbesc cu bucovinenii, le citesc tristețea din priviri și din vorbe. Localitățile, deși arată spectaculos, sunt depopulate. Fii și nepoții oamenilor vârstnici cu care discut nu se mai întorc în România decât rareori. În vizită. Pentru a-și vedea neamurile. Iar neamurile îmbătrânesc și mor cu zile. Aceasta este introducerea. Să vedem și care ar fi explicația.

Pretutindeni aflu două lucruri extrem de importante. Primul e că oamenii au plecat și pleacă în continuare din țară, pentru că aici, în afară de munca câmpului, nu mai au alte locuri de muncă. Asta se întâmplă pentru că România s-a dezindustrializat cu o viteză uluitoare după decembrie 1989. Oprindu-mă rând pe rând în diverse localități, aflu ce a existat ca mică și mare industrie și ceea ce azi nu mai există. Prin urmare, în esență, aceasta este cauza vidului de populație în putere din mai toate localitățile Bucovinei. Extrapolând, cam așa ceva se întâmplă în întreaga țară.

Al doilea lucru important pe care-l aflu este că, legați afectiv de locurile în care s-au născut și de bătrânii pe care i-au lăsat în urmă, românii plecați în străinătate, care între timp au dat acolo naștere unor copii pe care-i cresc în altă cultură, făcând însă eforturi să le conserve strămoșeasca limbă română, trimit o parte din banii câștigați în țară. Fac chiar investiții modeste în beneficiul părinților lor. Și sume consistente sunt alocate pentru construcția și îngrijirea spectaculoaselor vile, cele mai multe păstrând notele arhitecturii tradiționale, pe care am șansa să le admir. Vile în care însă în loc să locuiască cu mic cu mare o întreagă familie, nu stau decât unul-doi bătrâni.

Și acum să încercăm să facem un calcul. De fapt, l-au făcut alții. Oameni specializați în așa ceva. În total, în țară intră anual în acest fel circa 36 de miliarde de euro. O bună parte din acești bani, care vin cumva din Uniunea Europeană, se întorc tot în statele partenere. Pentru că, în absența unei industrii, care să susțină asemenea dezvoltări urbanistice, cele mai multe materiale de construcții și unelte provin din state ale Uniunii Europene. Ca și întreaga tehnologie necesară. Bătrânii care trăiesc în Bucovina, la fel ca și bătrânii care trăiesc în alte zone ale României, nu-și acoperă toate necesitățile în regim de subzistență. Treptat, oricât de harnici sunt, ei nu mai au capacitatea de a munci și de a-și procura toate alimentele necesare de pe urma exploatării pământurilor pe care le dețin. Ca să nu mai vorbesc de restul produselor necesare într-o gospodărie. Aproape toate mărfurile sunt de import. Ele sunt aduse în țară prin intermediul rețelelor comerciale provenite din state europene partenere. Așa că, una peste alta, cei mai mulți bani sosiți în țară se întorc cam de unde au plecat, fără ca în România ei să producă valoare adăugată. Dar să mergem cu raționamentul și mai departe.

Este evident că familiile de români care muncesc în străinătate și care trimit într-o formă sau alta circa 500 de euro pe an în România rețin mult mai mult din câștig pentru ei înșiși. Se întrețin, își cresc copiii cu acești bani și pleacă în diverse vacanțe. Prin urmare, cea mai mare parte a veniturilor milioanelor de români rămân în străinătate. Ca să nu mai vorbim de profiturile substanțiale pe care le realizează de pe urma lor societățile din Europa de Vest.

Și acum să încercăm să tragem o concluzie extrem de simplă. Am auzit o mulțime de oameni politici și am citit chiar și programele unor partide prin care se propun fel de fel de soluții, care de care mai spectaculoase, pentru ca România să recupereze această uluitoare forță de muncă de milioane de români, care au ales să plece în străinătate generând cea mai mare migrațiune din istorie a unui popor care nu a trecut prin vreo uriașă calamitate naturală sau printr-un război pustiitor. Una dintre soluții, care e este prezentată cel mai frecvent, este ca statul român să aloce de la buget o consistentă sumă de bani pentru orice familie de români care alege să se reîntoarcă în țară pentru a-și întemeia aici o afacere. De fapt, toate aceste soluții se dovedesc a fi simple paleative. Dacă românii au plecat din țară în număr de milioane, din motivul că România, prin prostiile liderilor ei, s-a dezindustrializat, soluția de a recupera cumva această dramatică pierdere de oxigen uman este pur și simplu ca partidele politice, în urma unei înțelegeri pe termen lung, a unui proiect adecvat de țară, să decidă reindustrializarea României. După care, găsind aici locuri de muncă – pentru că trebuie să reținem că nu toți cei patru milioane de români sunt antreprenori – conaționalii noștri se vor întoarce în mod natural în țară, copiii acestora vor învăța să vorbească limba română fără accent străin, școlile noastre din sate se vor dezvolta, iar grădina Maicii Domnului va prospera.

Sorin Rosca Stanescu

Citeste in continuare

Actualitate

Rent a car o solutie de mobilitate in oras

Publicat

pe

De

În căutarea unei soluții rapide și avantajoase pentru transport, sau în situația în care propria mașină este în service și aveți nevoie de o alternativă eficientă, serviciile de închirieri auto devin opțiunea ideală. Indiferent dacă sunteți rezident al Bucureștiului sau vizitator străin, acest tip de serviciu se adaptează nevoilor tuturor. Companiile specializate în inchirieri auto din capitală oferă o gamă variată de vehicule, de la modele compacte ideale pentru deplasări ușoare în oraș, până la mașini de dimensiuni medii potrivite pentru călătorii mai lungi sau grupuri mai mari de pasageri.

Flexibilitatea este unul dintre principalii avantaje ale acestor servicii, acoperind atât necesitățile persoanelor fizice, cât și ale celor juridice. Indiferent dacă aveți nevoie de o mașină pentru o zi, o săptămână sau chiar mai mult timp, puteți găsi o ofertă adecvată, adaptată fiecărei situații. Alegerea unei companii de încredere este esențială pentru a beneficia de condiții clare și transparente, evitând surprizele neplăcute legate de tarife ascunse sau de servicii necorespunzătoare.

În București, capitala vibrantă a României, serviciile de închirieri auto sunt extrem de populare datorită cererii constante din partea localnicilor și a vizitatorilor. Într-o metropolă aglomerată unde mobilitatea rapidă și eficientă este crucială, închirierea unei mașini oferă libertatea de a explora orașul și împrejurimile sale în propriul ritm. De la vizite la atracțiile turistice celebre precum Palatul Parlamentului sau Muzeul Național de Artă al României, până la escapade în natură în Parcul Herăstrău sau pe malurile râului Dâmbovița, o mașină închiriată facilitează accesul la toate aceste locuri fără griji legate de transport.

Pe lângă beneficiile evidente în ceea ce privește mobilitatea locală, închirierea unei mașini în București devine o opțiune atrăgătoare și pentru cei care doresc să exploreze frumusețile naturale ale României în afara capitalei. De exemplu, munții Carpați oferă o panoramă spectaculoasă și numeroase posibilități pentru turiștii aventurieri. Trasee celebre precum Transfăgărășanul sau Transalpina sunt accesibile mult mai ușor cu propriul vehicul, permițând descoperirea peisajelor pitorești și a satelor tradiționale.

Pentru turiștii străini care ajung în București prin intermediul aeroportului, serviciile de închirieri auto sunt adesea prima opțiune pentru a începe călătoria fără întârzieri. Companiile oferă opțiuni de rent-a-car direct la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), facilitând preluarea imediată a mașinii la sosirea în țară. Acest aspect este crucial mai ales pentru cei care nu doresc să depindă de taxiuri sau de transportul public în primele momente ale șederii lor în România.

Beneficiile închirierii unei mașini nu se limitează doar la confortul și libertatea de mișcare în oraș și în afara acestuia, ci includ și aspecte legate de economie și de siguranță. Companiile serioase asigură flote de vehicule bine întreținute, dotate cu tehnologii moderne de siguranță și confort, precum sisteme avansate de navigație GPS și dotări de siguranță activă și pasivă. Acest lucru contribuie la o experiență de condus mai sigură și mai relaxantă pentru toți clienții, indiferent de destinațiile alese sau de durata șederii în țară.

În concluzie, serviciile de închirieri auto din București sunt esențiale pentru oricine caută o soluție flexibilă și convenabilă de transport în capitala României și în regiunile înconjurătoare. Indiferent dacă sunteți turist în căutare de aventuri sau rezident care are nevoie de o alternativă temporară pentru mașina personală, opțiunile variate de închiriere vă permit să găsiți exact ceea ce vă potrivește. Cu o planificare adecvată și alegerea unei companii de încredere, experiența dumneavoastră în România poate fi mai plăcută și mai lipsită de stres, beneficiind de toate avantajele oferite de acest serviciu versatil și indispensabil.

În momentul în care pășim pe pământ românesc prin Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, ne întâmpină oportunități variate pentru închirierea unei mașini direct în incinta aeroportului. Această facilităte reprezintă un avantaj major pentru călătorii care doresc să își înceapă aventura în România fără întârzieri sau complicații legate de transportul de la aeroport. Companiile de rent a car oferă un spectru larg de opțiuni, de la mașini compacte potrivite pentru deplasări în oraș, până la vehicule de dimensiuni medii sau mari, ideale pentru familii sau grupuri mai mari de călători.

Beneficiul principal al serviciilor de închirieri auto disponibile la Aeroportul Otopeni este accesibilitatea imediată și comoditatea. După sosirea în terminal, călătorii pot rezerva și prelua rapid o mașină direct din incinta aeroportului, evitând astfel necesitatea de a căuta alte mijloace de transport sau de a face rezervări complicate din timp. Această soluție este extrem de apreciată de către turiștii și oamenii de afaceri care apreciază eficiența și flexibilitatea oferită de o mașină personală în timpul șederii lor în țară.

Mai mult decât atât, variatele opțiuni disponibile în cadrul serviciilor de închirieri auto la Aeroportul Otopeni permit călătorilor să aleagă mașini în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia. De exemplu, cei care călătoresc singuri sau în cuplu pot opta pentru modele compacte sau economice, care sunt perfecte pentru explorarea orașului și pentru deplasările de scurtă durată. Pe de altă parte, familiile sau grupurile mai mari pot alege mașini de dimensiuni medii sau mari, care oferă confortul și spațiul necesar pentru călătorii mai lungi sau pentru transportul bagajelor voluminoase.

Companiile de rent a car Otopeni pun la dispoziție clienților lor nu doar mașini moderne și bine întreținute, ci și o gamă variată de servicii suplimentare, menite să îmbunătățească experiența de conducere și să asigure o călătorie sigură și confortabilă. Printre aceste servicii se numără inclusiv asigurările complete pentru mașină și pasageri, asistența rutieră 24/7 în caz de nevoie și posibilitatea de a adăuga accesorii utile precum scaune auto pentru copii sau sistem de navigație GPS.

În plus față de aspectele practice, închirierea unei mașini de la Aeroportul Otopeni oferă și beneficii semnificative în ceea ce privește economia de timp și costuri. Comparativ cu alte opțiuni de transport, cum ar fi taxiurile sau transportul public, închirierea unei mașini poate să fie mai convenabilă și mai rentabilă, în special pentru călătorii care doresc să exploreze diverse destinații sau să aibă libertatea de a alege propriile rute și opriri pe durata șederii lor în România.

În concluzie, opțiunile de rent a car disponibile la Aeroportul Otopeni sunt esențiale pentru toți cei care ajung în România și doresc să își gestioneze transportul într-un mod eficient și fără stres. Prin facilitarea accesului la mașini moderne și diverse, aceste servicii contribuie la confortul și flexibilitatea călătoriilor, facilitând explorarea tuturor frumuseților și atracțiilor pe care România le oferă. Daca aveti nevoie de o oferta de rent a car bucuresti avantajoasa va stam la dispozitie in orice moment.

Citeste in continuare

Actualitate

De ce trebuie sa alegi informat un serviciu de inchirieri auto

Publicat

pe

De

Sezonul estival aduce in Romania mii de turisti straini dornici sa exploreze aceasta minunata tara, cunoscuta pentru peisajele sale variate, bogatia culturala si istoria fascinanta. Majoritatea acestor turisti aleg sa calatoreasca cu avionul pana in Romania, iar aeroporturile internationale, in special Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) din Bucuresti, devin principalele puncte de sosire. Odata ajunsi aici, acesti vizitatori sunt in cautarea unor alternative de transport care sa le permita sa se deplaseze rapid si confortabil catre destinatiile lor preferate, fie ca vorbim de litoralul Marii Negre, frumusetea naturala a Carpatilor sau orasele istorice precum Brasov, Sibiu si Sighisoara. In acest context, ofertele companiilor de inchirieri auto din Bucuresti se dovedesc a fi cele mai rapide si mai avantajoase solutii pentru a asigura o mobilitate optima.

Companiile de inchirieri auto din Bucuresti au reusit sa isi adapteze serviciile pentru a raspunde nevoilor diverse ale turistilor, oferind o gama larga de vehicule, de la masini economice la SUV-uri si vehicule de lux. Diversitatea ofertelor permite fiecarui turist sa gaseasca masina potrivita pentru nevoile sale, indiferent daca calatoreste singur, in cuplu, cu familia sau in grupuri mai mari. De asemenea, flexibilitatea contractelor de inchiriere, care pot varia de la cateva zile la cateva saptamani sau chiar luni, contribuie la atractivitatea acestor servicii.

Un aspect important care contribuie la popularitatea inchirierilor auto in Bucuresti este accesibilitatea si usurinta cu care se poate rezerva o masina. Majoritatea companiilor ofera posibilitatea de a face rezervari online, prin intermediul unor platforme intuitive si usor de utilizat. Aceste platforme permit compararea rapida a ofertelor, vizualizarea detaliilor despre fiecare vehicul disponibil si efectuarea unei rezervari in doar cateva minute. In plus, multe companii ofera si aplicatii mobile, facilitand astfel procesul de inchiriere pentru cei care prefera sa gestioneze totul de pe smartphone-ul lor.

Siguranta si confortul sunt prioritati esentiale pentru companiile de inchirieri auto din Bucuresti. Flotele de vehicule sunt intretinute in mod regulat si dotate cu echipamente moderne de siguranta. Majoritatea masinilor sunt echipate cu sisteme de navigatie GPS, permitand turistilor sa se deplaseze cu usurinta chiar si in zonele necunoscute. In plus, multe companii ofera asistenta rutiera 24/7, asigurandu-se ca clientii lor beneficiaza de suport in caz de incidente sau probleme tehnice, indiferent de ora sau locul in care se afla.

Un alt avantaj major al inchirierilor auto in Bucuresti este reprezentat de ofertele speciale si pachetele promotionale disponibile in perioada sezonului estival. Aceste oferte includ reduceri substantiale pentru inchirierile pe termen lung, pachete care includ asigurari suplimentare sau optiuni de inchiriere cu kilometraj nelimitat. Astfel, turistii pot alege varianta cea mai avantajoasa pentru bugetul si planurile lor de calatorie, beneficiind totodata de un serviciu de inalta calitate.

Turistii care sosesc pe Aeroportul Otopeni au avantajul suplimentar de a putea inchiria o masina imediat dupa aterizare. Numeroase companii de inchirieri auto au birouri si puncte de preluare direct in incinta aeroportului, facilitand astfel procesul de inchiriere pentru cei care doresc sa isi inceapa calatoria fara intarziere. Indiferent de ora de aterizare, fie ca este vorba de zboruri matinale sau sosiri tarzii in noapte, aceste servicii sunt disponibile non-stop, asigurand astfel o mobilitate constanta si accesibila.

Inchirieri auto aeroport Otopeni ofera si avantajul de a putea explora imediat Bucurestiul si imprejurimile sale. Capitala Romaniei este un oras vibrant, plin de atractii turistice, de la faimoasa Casa Poporului, unul dintre cele mai mari si impresionante edificii administrative din lume, pana la parcurile linistite si muzeele bogate in istorie si arta. O masina inchiriata permite turistilor sa viziteze aceste locuri in ritmul lor, fara a fi constransi de orarele transportului public.

Pentru cei care doresc sa exploreze mai departe, inchirierea unei masini ofera libertatea de a vizita unele dintre cele mai frumoase destinatii ale Romaniei. De la Castelul Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula, pana la Transfagarasan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, si Delta Dunarii, un paradis al biodiversitatii, Romania are multe de oferit si merita explorata in detaliu. Inchirierea unei masini ofera flexibilitatea necesara pentru a descoperi aceste comori ascunse, permitand opriri spontane si itinerarii personalizate.

Companiile de inchirieri auto Bucuresti Otopeni pun un accent deosebit pe calitatea serviciilor oferite si satisfactia clientilor. Personalul este bine instruit si pregatit sa ofere asistenta si sfaturi utile, asigurandu-se ca fiecare client beneficiaza de o experienta placuta si fara probleme. De la explicarea detaliata a conditiilor de inchiriere si pana la recomandari privind cele mai bune trasee si destinatii de vizitat, echipele de suport sunt dedicate sa transforme fiecare inchiriere intr-o experienta de neuitat.

In concluzie, sezonul estival in Romania atrage un numar impresionant de turisti straini, iar companiile de inchirieri auto din Bucuresti ofera solutii ideale pentru a raspunde nevoilor acestora. Cu o gama variata de vehicule, oferte avantajoase, si servicii de inchiriere disponibile non-stop la Aeroportul Otopeni, inchirierea unei masini devine cea mai rapida si mai convenabila metoda de a explora frumusetile Romaniei. Siguranta, confortul si flexibilitatea oferite de aceste servicii asigura o experienta de calatorie placuta si fara stres, permitand turistilor sa se bucure pe deplin de sejurul lor in aceasta tara minunata. Indiferent daca planurile de calatorie includ descoperirea oraselor vibrante, aventuri in natura sau vizite la obiective turistice istorice, inchirierea unei masini reprezinta solutia perfecta pentru a maximiza timpul si libertatea de miscare. Daca doriti sa beneficiati de cea mai avantajoasa optiune de rent a car otopeni puteti sa va alegeti o masina online de pe inchirieriauto-bucuresti.com

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte ! Modificarea codului muncii Din 31 mai 2024, persoanele singure din...

Exclusiv19 ore ago

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo. Directorul...

Diverse4 zile ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv5 zile ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv6 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv7 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo săptămână ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusivo săptămână ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv