Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Procesul public al conferenţiarului de la UPG/SRI hăituit de SRI şi DGA, pedepsit aspru pentru că nu a dat şpagă la SRI si OMV PETROM, a început

Publicat

pe

Grigoraş Ioan Dan este patronul firmei ADDECO S.R.L. înfiinţată în iulie 1991, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE RESURSE MINERALE (A.N.R.M.) Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze.

       Firma a finalizat 170 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 150 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 1 raport de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare a unei sonde în perioada 2000-2013 pentru: S.C. ROMFOR S.A., ROMPETROL S.A., S.N.G.N. ROMGAZ S.A., OMV PETROM, AURELIAN OIL & GAS PLC (UK), RAFFLES ENERGY Pte Ltd (UK), WINTERSHALL S.A. KASSEL (Germania), NOVOMET (Rusia), TRANSION S.R.L., iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor ROMTEX International, L.L.C., Houston, Texas, S.U.A. şi AMROMCO Energy, L.L.C., Delaware, S.U.A., pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.

Grigoraş Ioan Dan este EXPERT atestat A.N.R.M., conferenţiar doctor inginer la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE din Ploieşti, la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ, are o experienţă de 36 ani în domeniul industriei petroliere, producţie, proiectare, învăţământ universitar. A lucrat un an şi jumătate în Nigeria pentru NATIONAL NIGERIAN PETROLEUM CORPORATION, ca supervizor în proiectarea şi execuţia unor parcuri de rezervoare şi aproape trei ani pentru compania petrolieră americana AMOCO, ca inginer de zăcământ.

Deoarece ADDECO S.R.L. a refuzat să dea mită la OMV PETROM şi A.N.R.M. pentru avizarea contractelor câştigate la licitaţie, pe data de 07.10.2011 OMV PETROM a reziliat toate contractele pe care le avea în derulare. În urma a 3 tranzacţii avocaţiale încheiate prin negocieri îndelungate cu OMV PETROM a reuşit sa recupereze o mică parte din banii datoraţi de OMV PETROM pentru lucrările efectuate, dar neplătite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. Cazul a fost mediatizat şi în presă. A încercat să solicite daune morale pentru prejudiciile aduse firmei, dar nici o casă de avocatură nu a vrut să o reprezinte pe ADDECO S.R.L..

Informări asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre OMV PETROM S.A., care a ales sa rezilieze toate contractele in derulare si catre:

-Conducerea si Comisia de Etica OMV PETROM S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Domnului Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie,

A.N.R.M.: Domnului Presedinte Alexandru Patruti si Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru (care a avut o deosebita influenta la rezilierea contractelor ADDECO S.R.L., refuzand de asemenea prelungirea termenelor numai pentru ADDECO, avand firme protejate si intre timp a fost obligat sa-si dea demisia la 01.05.2013). Aproape imediat dupa demisia fortata a Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru, a fost arestata Iarrmila Ghiţan (a fost reclamata pentru pretinderea a 1000 Euro pentru oferirea unui atestat A.N.R.M., caz descris pe larg in presa), din comisia de acordare atestate A.N.R.M., care elibera atestate numai prin solicitarea de foloase necuvenite,

DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, CONSILIUL CONCURENTEI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, PRESA (s-a publicat un articol in ziarul PUTEREA (Răzvan MATEESCU) pe data de 30.03.2012 si altul in Revista KAMIKAZE (Alexandru CĂUTIŞ) nr. 43/30 octombrie-5 noiembrie 2013 (ataşate), cu mare impact la public, mai ales in mediul on line).

Singurul lucru pe care ADDECO S.R.L. a reuşit să-l obţină în urma sesizărilor este faptul că din 2012 OMV PETROM a început să publice toate licitaţiile sale pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi nu intern, ca până atunci.

În anul următor, 2012, ADDECO S.R.L. a fost scoasă şi de pe piaţa licitaţiilor cu lucrări similare la S.N.G.N. ROMGAZ S.A., întrucât Grigoraş Ioan Dan a refuzat să plătească o taxă lunară de protecţie necondiţionată bunului său coleg de facultate Dan Paul Ştefănescu, Director Producţie ROMGAZ Mediaş. A făcut numeroase plângeri la DNA şi Ministerul Energiei şi singurul lucru pe care a reuşit să-l obţină este faptul că din 2016 S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a început să publice toate posturile vacante scoase la concurs pe site-ul propriu: www.romgaz.ro şi nu intern, ca până atunci.

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/27/exclusiv-conferentiarul-de-la-upg-sri-haituit-de-sri-si-dga-pedepsit-aspru-pentru-ca-nu-a-dat-spaga-la-sri-si-omv-petrom-licitatii-trucate-si-lipsa-de-transparenta/

Datorită faptului că a refuzat să le facă parte din profitul firmei rectorului Universităţii Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti Coloja Mihai Pascu – informator SRI, după ultimele dezvăluiri din presă (ataşate) şi decanului Nistor Iulian (precum şi la numeroşi şefi de departamente/catedre, ca şi preşedintelui de sindicat), buni prieteni şi colegi de facultate cu o figură proeminentă din OMV PETROM, Florin Mocănescu, patronul firmei căpuşă OMV PETROM: RFD OIL and GAS (înregistrată în Cipru şi în România), unul din principalii sponsori ai UPG, cu sprijinul NR. 2 SRI Prahova, col. (r) Titus Ştefan (pensionat forţat în iunie 2016 şi angajat imediat la ELECTRICA Ploieşti ca şef serviciu de către naşul său de cununie, directorul societăţii), căruia Grigoraş Ioan Dan i-a refuzat acordarea unor foloase necuvenite în bani, i s–a fabricat în ianuarie 2016 un dosar penal de luare de mită fără probe materiale, bazat iniţial pe interceptări ilegale, care nu l-au incriminat în nici un fel şi apoi după o urmărire penală asiduă de cca. 10 luni, fără să se reuşească organizarea unui flagrant, au fost obţinute sub presiune declaraţii false de la 32 studenţi, majoritatea angajaţi OMV PETROM, care au cumpărat fără aprobarea lui Grigoraş Ioan Dan şi fără delegaţie, bonuri de carburant pe firma ADDECO S.R.L. de la o staţie distribuţie OMV PETROM, fără ca ADDECO S.R.L. să aibă contract cu aceasta.

Totuşi pe data de 09.10.2017, la avertismentul ADDECO S.R.L., OMV PETROM a acceptat să storneze toate cele 23 facturi emise ilegal pentru clientul fictiv ADDECO S.R.L., recunoscându-şi practic greşeala şi prin urmare faptele de care Grigoraş Ioan Dan este acuzat nu mai există. Însă procesul continuă, pentru că cei care refuză să dea şpagă trebuie aspru pedepsiţi. Acum ADDECO S.R.L. a solicitat OMV PETROM să i se plătească daune morale şi materiale pentru această greşeală.

Menţionăm că OMV PETROM este principalul sponsor al UPG şi Grigoraş Ioan Dan a primit numeroase ameninţări de la rectorul şi decanul menţionaţi pentru că pe data de 20 iunie 2013, a semnalat Consiliului Naţional de Etică faptul că există elemente de plagiat, copiate după teza sa de doctorat – susţinută în anul 1999, în teza de doctorat susţinută în anul 2007 la UPG Ploieşti de către prietenul rectorului UPG/SRI, Marcian Gheorghe, director la OMV PETROM.

Unele din neregulile flagrante care apar la Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti au fost relatate recent în presă:

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/30/exclusiv-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-este-subordonata-sri/

http://www.flux24.ro/exclusiv-universitatea-sri/

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/02/exclusiv-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-a-fost-preluata-de-s-r-i-noi-dezvaluirisalarii-nesimtite-la-universitatea-s-r-i/

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/16/exclusivrectorul-coloja-mihai-pascu-informator-sri-de-la-universitatea-petrol-gaze-din-ploiestisri-incurajeaza-plagiatele-la-tezele-de-doctorat/

Rectorul Mihai Pascu Coloja de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, împreuna cu decanul Facultăţii de Ingineria Petrolului si Gazelor, profesorul Nistor Iulian, amândoi buni prieteni si colegi de facultate, care conduc UPG in prezent după bunul lor plac, i-au făcut loc la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ (GPIZ) ca profesor lui col. (r) SRI Marian Rizea, fost agent al Securităţii ca poliţie politică comunistă. Si ca securistul Marian Rizea sa aibă obiectul muncii, adică cursuri de predat, Mihai Pascu Coloja si Nistor Iulian, au îndepărtat cu ”ajutorul” col. (r) SRI Ştefan Titus un cadru didactic cu vechime de 30 de ani in UPG (Grigoraş Ioan Dan) si l-au lăsat pe drumuri. Grigoraş Ioan Dan avea toate cursurile tipărite, dar si pe format electronic, ca sa-l „ajute” in munca pe col. (r) SRI Marian Rizea.

Operaţiunea de îndepărtare a lui Grigoraş Ioan Dan de la UPG Ploieşti in folosul col. (r) SRI Marian Rizea a avut loc cu ajutorul unui ofiţer de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, Iulian I. Iordache, soţul lui Iordache Adriana Florentina (fostă Şelaru), fosta studenta, angajata OMV PETROM si principal delator al cadrului didactic (Grigoraş Ioan Dan) pedepsit cu un dosar penal. Ofiţerul SICE Iulian I. Iordache a fost recompensat pentru „lucrare” cu transferul de la Politia Buşteni, Prahova la SICE IJP Prahova Ploieşti si cu dublarea salariului (!). Dosarul penal fabricat într-o singură zi la SICE a fost trimis de urgenţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, fostului colaborator al col. (r) SRI Titus Ştefan şi anume Valentin Teodorescu, fost maior SRI şi transferat în decembrie 2012 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Descinderea la locuinţa lui Grigoraş Ioan Dan din data de 21.11.2016 a fost una în forţă, la care au participat 4 ofiţeri DGA şi 4 mascaţi de la Jandarmerie, dar în urma percheziţiei corporale, auto şi imobiliare, precum şi a actelor firmei, nu au găsit nimic care să le atragă atenţia şi care să-l incrimineze în mod direct, după cum au recunoscut şi dânşii. A fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu mare alai, fără cătuşe însă, unde au fost aşteptaţi de toate televiziunile marcante, deşi i se promisese contrariul. Cazului i s-a făcut o publicitate excesivă în mass media, conform materialului ataşat, i s-a arătat clar şi faţa, spre deosebire de cazul colegului său, tratat cu discreţie, care fusese arestat în septembrie 2016 în urma unui flagrant reuşit în care s-au găsit cca. 8000 Euro primiţi mită în aceeaşi zi de la cca. 80 studenţi. A fost condamnat recent la 3 ani cu suspendare. Alt coleg a avut un caz similar în octombrie 2015 şi a fost condamnat atunci la 2 ani cu suspendare, soţia dânsului fiind judecător. Totodată o distinsă procuroare a afirmat într-o şedinţă publică, uitând de aceste cazuri menţionate mai sus, sau de faptul că Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a fost desemnată de Coaliţia pentru Universităţi Curate (Societatea Academică din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Federaţia Studenţilor din Elveţia) drept cea mai coruptă universitate din România, în Raportul integrităţii universitare din România, că Grigoraş Ioan Dan a distrus imaginea UPG, atât pe plan naţional, cât şi mondial (!).

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/05/30/exclusiv-noua-mafie-din-republica-lui-ghita-xi-se-joaca-la-doua-capete/

Alt delator al lui Grigoraş Ioan Dan a fost studentul Ibrahim Desouky Ahmed Abd El-Latif, pătruns prin admitere frauduloasă la programul de Master în limba română (atât în anul 2014, cât şi în anul 2016), care declară că nu cunoaşte limba română (menţionăm că în conformitate cu Regulamentul UPG, orice student masterand înscris la cursurile în limba română, trebuie să participe la cursurile obligatorii pregătitoare de 1 an pentru învăţarea limbii române sau să prezinte un certificat de competenţă lingvistică pentru limba română, eliberat de către instituţii abilitate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice), cu atât mai mult cu cât acesta a obţinut la examenul de admitere în limba română note de 10. De altfel acest student a devenit recent eroul unui scandal în presă, cu privire la faptul că la UPG se dau masterate şi doctorate, fără ca studenţii să cunoască limba română. În prezent dânsul este fericitul deţinător de două diplome „false de masterat” în limba română obţinute cu ajutorul rectorului UPG Coloja Pascu Mihai şi decanului UPG Nistor Iulian şi a fost admis cu nota 10 la doctorat sub coordonarea decanului UPG Nistor Iulian.

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/07/28/exclusiv-la-universitatea-petrol-gaze-din-ploiesti-se-dau-masterate-si-doctorate-fara-ca-studentii-sa-cunoasca-limba-romana-cu-acoperirea-celor-de-la-d-j-i-s-r-i-prahova-d-n-a/

http://www.flux24.ro/exclusiv-fabrica-de-masterate-si-doctorate-acoperita-de-sri/

Primii avocaţi plătiţi în avans ai lui Grigoraş Ioan Dan au fost Popa Mihai Eugen, cel mai renumit penalist din Ploieşti, care după o săptămână i-a dat ţeapă, renunţând să-l mai reprezinte, dar şi fără să-i returneze banii şi partenerul său, Olteanu Nicolae Florin, colegul de şcoală primară şi de liceu al lui Grigoraş Ioan Dan, fiind prieten cu el de 54 de ani, care nu a scris nici o hârtie cu excepţia facturii şi din 45 de martori audiaţi a asistat numai la 7. În plus bunul său prieten a colaborat cu Parchetul împotriva lui Grigoraş Ioan Dan şi a favorizat unul din martori, pe care îl apăra într-un dosar separat de evaziune fiscală produsă de LUKOIL.

http://www.flux24.ro/exclusiv-omul-procurorului-portocala-om-cheie-la-revolutie-mineriada-si-anchetator-la-brasov-in-1987/

La procedura de cereri şi excepţii din camera preliminară Grigoraş Ioan Dan a apelat la Casa de Avocat Coltuc, pe care a păstrat-o şi pentru fond, iar tariful a fost de 10 ori mai mic decât cel plătit celor 2 avocaţi escroci din Ploieşti.

Toţi avocaţii au avut un rol pur decorativ, întrucât toate actele, memoriile, plângerile, cele 7 sesizări la Inspecţia Judiciară le-a elaborat personal cu soţia, în prezent fără serviciu ca şi Grigoraş Ioan Dan şi de asemenea fără asigurare de sănătate, prin grija celor cărora nu le-au dat mită şi i-au pedepsit cum se cuvine.

Grigoraş Ioan Dan a ajuns într-un mare impas căci exact în noaptea zilei de 11.08.2017, când a început judecata pe fond, prezidată de Trandafirescu Zinica, agent al Securităţii ca poliţie politică comunistă şi stabilită de ÎCCJ că a încălcat drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, avocatul său Coltuc Marius Vicenţiu a fost arestat. Soţul lui Trandafirescu Zinica a fost implicat indirect în fabricarea dosarului meu penal de către SICE, iar fiul Doamnei Judecător, fost poliţist şi avocat, este în arest la domiciliu, pentru organizare grup infracţional şi trafic de ţigări, dar lui Grigoraş Ioan Dan i s-a refuzat recuzarea acesteia, deşi a făcut şi sesizare la Inspecţia Judiciară în acest sens. Trandafirescu Zinica i-a sugerat în şedinţă publică în două rânduri să continue procesul cu o avocată propusă de Domnia Sa (!).

În dimineaţa zilei de 17.10.2017 avocatul colaborator desemnat de Casa de Avocat Coltuc (patronul acesteia fiind acum in control judiciar, dupa iesirea din arest survenit la inceputul judecatii lui Grigoraş Ioan Dan) sa-l reprezinte la termenul de judecata pe fond, cand incepea reaudierea tuturor celor 49 de martori, a fost accidentat grav de o masina care a intrat in masina dansului. O alta coincidenta?

https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/26/exclusivacademia-u-p-g-ploiesti-s-r-i-presa-fara-agenturi-din-s-r-i-daca-mai-exista-este-invitata-la-procesul-public-pe-fond-al-conferentiarului-de-la-upg-ploiesti-haituit/

Pe parcursul urmăririi, cercetării penale şi judecătoreşti pentru inculpatul Grigoraş Ioan Dan i-au fost încălcate numeroase drepturi, menţionate în memoriile făcute, precum şi în cereri şi excepţii. Nu s-a ţinut seama de nici una din menţiunile sale. În plus, pe data de 01.08.2017 prin Încheierea Tribunalului Prahova s-a stabilt ca în timpului controlului judiciar Grigoraş Ioan Dan să-şi reia activitatea la UPG, deoarece nu are altă sursă constantă de venit lunar şi nici asigurare de sănătate, fiind suferind de 3 maladii cronice şi totodată i s-a permis să poată părăsi ţara atunci când este nevoie. Peste numai 3 zile Încheierea a fost contestată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi respinsă de Curtea de Apel Ploieşti. În cadrul şedinţei respective Grigoraş Ioan Dan a fost umilit şi ameninţat pe un ton ridicat atât de judecător, cât şi de procuror şi ca urmare a făcut o sesizare către Inspecţia Judiciară. Procuroarea a afirmat că nu este adevărat că nu are asigurare de sănătate, ceea ce este aberant şi oricum la pregătirea profesională tehnică de excepţie Grigoraş Ioan Dan poate să-şi găsească oricând un loc de muncă. Domnia Sa a uitat să precizeze că nimeni nu angajează un cetăţean aflat sub cercetare judecătorească, dar a mai subliniat că nu are ce căuta la UPG, pentru că este un pericol social. Nici Grigoraş Ioan Dan nu vrea să se mai întoarcă la UPG, dar doreşte sincer să-şi demonstreze nevinovăţia şi să poată ieşi liniştit la pensie, chiar înainte de termen, căci întruneşte vechimea necesară în muncă. Soţia mai are cca. 15 ani până la pensie, dar în România nu o angajează nimeni. A participat la numeroase concursuri, după ce duşmanii lor, cărora nu le-au dat şpaga solicitată, le-au distrus firma, dar a ieşit invariabil pe locul secund. Antepenultima dată a câştigat concursul soţul unei grefiere de la Curtea de Apel Ploieşti. Au însă amândoi numeroase oferte de muncă în străinătate, ceea ce este singura soluţie pentru a le rezolva situaţia financiară şi profesională.

Dosarul penal a fost iniţiat pe baza unor interceptări ilegale, care nu-l incriminează pe Grigoraş Ioan Dan în nici un fel, interceptările oficiale şi urmărirea ambientală oficială au fost făcute pe baza declaraţiei false (lipsă din dosarul penal!) a unui fals student (!). A fost ascultat şi telefonul soţiei care nu este implicată în dosarul penal.

Col. (r) SRI Titus Ştefan le-a ascultat ilegal telefoanele, al său şi al soţiei, încă de la începutul anului 2014. El este persoana căreia îi dădea raportul renumitul procuror Mircea Negulescu „Portocală-Zdreanţă”, după cum se relatează recent şi în presă.

Pe parcursul anchetei Grigoraş Ioan Dan a primit nenumărate provocări pentru încălcarea controlului judiciar, printre care: încercarea de a fi contactat de un martor important, primirea de telefoane la ore nepotrivite (în toiul nopţii) de pe numere ascunse sau ciudate, chemarea sa la supraveghere judiciară pe 02.06.2017, zi liberă, când sediul Poliţiei era închis, dar a reuşit să cheme la poartă un poliţist care a venit totuşi cu dosarul pregătit pentru a semna de prezenţă (!). A fost provocat de o persoană de la ANPC Braşov să facă o intervenţie pentru un student la UPG, de contabilul firmei ADDECO pentru altă intervenţie la un profesor de la UPG, sau de medicul de familie pentru a lua legătura cu unii martori. Toate persoanele menţionate sunt şantajabile şi Grigoraş Ioan Dan nu a răspuns la nici o provocare şi nici la apeluri suspecte de la numere de telefon necunoscute sau ascunse.

Grigoraş Ioan Dan speră ca totuşi puterea justiţiei să triumfe în statul de drept, iar în cele din urmă adevărul să iasă la iveală.

În dosarul penal 1092/105/2017 de la Tribunalul Prahova, conform actualului cod penal şi de procedura penală Grigoraş Ioan Dan riscă cca. 40 de ani de închisoare pe nedrept. Dacă există totuşi statul de drept şi Grigoraş Ioan Dan speră cu tărie acest lucru, va fi declarat nevinovat, conform adevărului. Dacă nu, va fi nevoit să-şi caute dreptatea la CEDO.

Grigoraş Ioan Dan a făcut petiţii la Societatea Română pentru Drepturile Omului, Ministerul Justiţiei, Ministrul Justiţiei, Prim-Ministru, Avocatul Poporului, Preşedintele României, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL ROMANIA, Institutul de Cercetari Juridice Academician Andrei Radulescu, Organizatia Pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei, Asociația Magistraților din România, APADOR-CH ROMANIA, Asociația pentru consolidarea democrației și protejarea drepturilor omului – PRODROM, Romanian Community Coalition-Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, România Curată etc. dar după cum se aştepta nu a primit nici un răspuns, sau instituţiile menţionate şi-au declinat competenţa. Se pare că în România dreptatea nu este pentru oamenii care muncesc şi trăiesc decent, cinstit şi respectă cu stricteţe legile statului.

Menţionăm că pe parcursul vieţii sale de 61 de ani Grigoraş Ioan Dan nu a primit niciodată nici o sancţiune, atât personal, cât şi pe firmă şi şi-a plătit întotdeauna toate taxele la stat, fără întârziere şi a ajuns la concluzia că răsplata unei munci cinstite este doar UMILINŢA.

După cum se poate remarca din documentul de faţă, aportul SRI la fabricarea şi instrumentarea dosarului penal al lui Grigoraş Ioan Dan a fost determinant. (Irinel I.).

Actualitate

Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România: Calitate și Performanță Garantată

Publicat

pe

conveioare romania

SKBS România se afirmă pe piața echipamentelor industriale printr-o diversificată gamă de conveioare și lifturi hidraulice, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de logistică și producție. În acest articol, vom analiza avantajele și caracteristicile acestor echipamente, explicând de ce SKBS România este partenerul de încredere pentru afacerea ta.

De ce să Alegi Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România?

Fiabilitate și Rezistență

Produsele SKBS România sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate. Aceste echipamente sunt concepute să reziste în condiții de utilizare intensivă, garantând o funcționare pe termen lung fără probleme.

Eficiență Operațională Superioară

Gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România este optimizată pentru performanță maximă. Datorită tehnologiei avansate, aceste echipamente permit manipularea rapidă și eficientă a materialelor, reducând timpul de operare și costurile asociate.

Adaptabilitate și Versatilitate

Indiferent de dimensiunea și tipul materialelor transportate, gama de conveioare și lifturi hidraulice oferită de SKBS România poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei afaceri. Aceste soluții flexibile maximizează eficiența și productivitatea.

Tipuri de Conveioare Disponibile la SKBS România

Conveioare cu Bandă

Concepute pentru transportul produselor de dimensiuni variate și forme diverse, conveioarele cu bandă oferite de SKBS România asigură o mișcare lină și continuă a materialelor. Acestea sunt ideale pentru diverse aplicații industriale.

Conveioare cu Role

Aceste conveioare sunt perfect adaptate pentru transportul produselor grele sau voluminoase. Sistemele cu role de la SKBS România sunt robuste și eficiente, capabile să manipuleze sarcini mari fără dificultăți.

Conveioare Modulare

Pentru flexibilitate maximă, conveioarele modulare sunt alegerea perfectă. Acestea permit configurarea și extinderea sistemului în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect. SKBS România oferă conveioare modulare care pot fi integrate cu alte echipamente pentru soluții personalizate.

Lifturi Hidraulice de la SKBS România

Lifturi Scissor (Foarfecă)

Aceste lifturi sunt ideale pentru ridicarea și poziționarea precisă a încărcăturilor. SKBS România oferă lifturi scissor cu capacități variate de ridicare, adaptabile pentru diverse aplicații industriale.

Lifturi cu Platformă

Proiectate pentru ridicarea materialelor la diferite niveluri, lifturile cu platformă sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate, asigurând o operare sigură și eficientă.

Lifturi Verticale

Pentru transportul materialelor pe verticală în spații limitate, lifturile verticale sunt soluția ideală. SKBS România oferă lifturi verticale fiabile și eficiente, potrivite pentru depozite și unități de producție.

De ce să Colaborezi cu SKBS România?

Expertiză și Profesionalism

Echipa de specialiști de la SKBS România, cu vastă experiență în domeniu, se angajează să ofere soluții personalizate și suport tehnic de înaltă calitate.

Tehnologie de Vârf

Utilizând tehnologii de ultimă generație, SKBS România asigură performanța și fiabilitatea echipamentelor sale. Investițiile constante în inovație permit companiei să ofere produse de top, adaptate nevoilor pieței.

Servicii Complete

SKBS România oferă nu doar echipamente de calitate, ci și servicii complete de instalare, mentenanță și suport tehnic. Astfel, fiecare client beneficiază de soluții integrate și eficiente.

Concluzie

SKBS România se remarcă prin gama sa variată de conveioare și lifturi hidraulice de înaltă performanță. Cu o combinație de fiabilitate, eficiență și flexibilitate, aceste echipamente sunt alegerea ideală pentru orice afacere care dorește să-și optimizeze operațiunile. Alegând SKBS România, investiți în calitate și profesionalism, asigurând succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România, vizitați site-ul nostru oficial și descoperiți soluțiile adaptate nevoilor dumneavoastră.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi o pompă de stropit de calitate? 6 criterii de luat în considerare

Publicat

pe

O pompă de stropit este esențială pentru întreținerea eficientă a grădinii sau culturilor tale, asigurând distribuția uniformă a pesticidelor, fertilizanților sau a apei. Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a face cea mai bună alegere!

1. Tipul pompei

Pe piață există diferite tipuri de pompe de stropit, iar printre cele mai cunoscute se numără cele cu acțiune manuală și versiunile cu acumulator. Cele dintâi sunt compacte și ușor de transportat, fiind ideale pentru grădini mici și plante de interior. Cu toate acestea, acestea pot necesita un efort fizic semnificativ, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru suprafețe mari sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Pe de altă parte, modelele cu acumulator sunt mai puternice și pot acoperi suprafețe mai mari, dar sunt, de asemenea, mai costisitoare și pot necesita întreținere specializată.

2. Capacitatea rezervorului

Acesta influențează cât de mult poate stropi pompa într-o singură încărcare, devenind astfel un factor cheie în funcționarea eficientă a sistemului de irigare. Factorii care influențează alegerea capacității rezervorului includ dimensiunea și tipul grădinii, frecvența de udare necesară și disponibilitatea apei. Dacă ai o grădină mare sau o livadă, vei avea nevoie de o pompă cu un rezervor de capacitate mare.

Un rezervor prea mic poate necesita umpleri frecvente, consumând timp prețios și creând inconveniențe. Alegerea echilibrului dintre capacitate și greutate este o altă considerație importantă. În timp ce un rezervor de capacitate mai mare poate stoca mai multă apă, acesta poate deveni dificil de transportat.

3. Materialul pompei

Plasticul, de exemplu, are avantajul de a fi mai ușor și mai ieftin comparativ cu alte materiale. Cu toate acestea, este puțin durabil decât oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu. Pe de altă parte, oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și uzură. Totuși, aceste versiuni sunt mai grele.

Materialul pompei poate avea, de asemenea, un impact asupra considerațiilor de mediu și de sănătate. Unele materiale pot fi mai ecologice decât altele. De exemplu, o pompă de stropit din plastic este potrivită pentru stropirea plantelor comestibile, în timp ce un model din oțel inoxidabil este adecvat pentru utilizarea de substanțe chimice puternice.

4. Presiunea de lucru

Reprezintă forța cu care apa este împinsă prin furtunul pompei. Acesta este un parametru esențial în funcționarea și performanța pompei, având un impact direct asupra vitezei și distanței la care apa poate fi stropită. Presiunea determină viteza și distanța la care apa poate fi stropită. Pentru aplicații de stropire la distanță mare sau pentru distribuirea apei la înălțimi mai mari, va fi necesară o pompă cu o presiune de lucru mai mare.

Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la irosirea apei și la deteriorarea plantelor, în timp ce o presiune prea scăzută poate duce la o udare ineficientă. Unele modele permit reglarea presiunii, oferindu-ți astfel mai multă flexibilitate în utilizare. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă în cazul grădinilor cu plante de diferite tipuri și dimensiuni, permițându-ți să ajustezi presiunea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

5. Ușurința în utilizare și ergonomia

Designul ergonomic al unei pompe de stropit este esențial pentru a asigura manevrabilitatea acesteia. O pompă de stropit de înaltă calitate ar trebui să vină cu un manual ce oferă instrucțiuni clare și precise despre montarea, utilizarea corectă și sigură, precum și despre întreținerea și depozitarea acesteia. Funcțiile automate sau semi-automate pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului. Acestea pot include setări prestabilite pentru diferite tipuri de irigare, un sistem de auto-curățare sau un mecanism de oprire automată.

6. Accesoriile incluse

Poți găsi pompe de stropit ce vin dotate cu duze suplimentare și alte unelte care ajută la întreținere sau îmbunătățesc funcționalitatea pompei. Accesoriile de calitate superioară vor rezista mai mult timp la uzură și vor contribui la o performanță optimă a pompei. Alegerea unei pompe de stropit care vine cu un kit complet de accesorii îți va economisi timp și efort.

 

Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, vei putea să faci o alegere informată și să te bucuri de o grădină bine întreținută și sănătoasă. Nu uita să alegi un model de pompă de stropit care să fie calitativ!

Citeste in continuare

Actualitate

România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană

Publicat

pe

De

Forţele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de şase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locţiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

Ofiţerul român se va afla la bordul Puitorului de mine şi plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanţa, anunţă MApN.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români şi străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania şi Turcia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, număr de bordaj 274, a intrat în serviciul Marinei Române în 1981 şi a fost reparat ultima oară la începutul acestui an, la Şantierul Damen din Mangalia, pentru aproape 10 milioane lei.

Anul trecut, România a cumpărat două nave britanice „vânător de mine”, HMS Blyth (lansată la apă în 2000) şi HMS Pembroke (lansată la apă în 1997), la mâna a doua, pentru 150 milioane euro.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, a intrat de anul trecut în dotarea Marinei României, urmând ca anul acesta să vină şi a doua navă. (F. Jipa).

Sursă foto: SMFN

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv7 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv