Social
Tipuri de fungicide recomandate in functie de cultura: fructe, legume si cereale
Fiecare tip de cultura in parte are specificul si nevoile proprii, motiv pentru care agricultorii trebuie sa fie atenti la orice detaliu care poate influenta dezvoltarea plantelor si a fructelor.
Alegerea diferitelor tipuri de fungicide in acord cu specificul fiecarei culturi este unul dintre secretele pe care trebuie sa le ai in vedere, daca iti doresti sa obtii o recolta pe masura asteptarilor tale.
Totodata, utilizarea rationala a oricarui tip de solutii de protectie impotriva daunatorilor din gama PlantMaster determina un control mai bun al bolilor, asa ca acestea trebuie alese in raport cu specificul culturii.
Fungicide pentru tomate si legume
Atat tomatele, cat si celelalte tipuri de legume pot prezenta un numar ridicat de patogeni, insa si oferta de substante de combatere este la fel de variata. Astfel, poti alege fie folosirea unor substante ecologice, fie a unora chimice.
Printre solutiile cu omologare pe cultura ecologica se numara substante pe baza de ciuperca Trichoderma asperellum care, aplicata in sol, controleaza dezvoltarea ciupercilor patogene si elimina pericolul aparitiei unor boli precum fuzarioza plantutelor la tomate, ardei si vinete.
Mana cartofului este una dintre bolile care poate avea efecte dezastruoase asupra culturii tale. Strategia impotriva acestei boli este o tema de mare actualitate, iar specialistii in domeniu recomanda folosirea solutiilor cu efect preventiv, pe baza de cimoxanil si oxiclorura de cupru.
Fungicide pentru grau si cereale
Alege o substanta pe baza de tebuconazol, din grupa triazolilor, care actioneaza prin blocarea formarii ergosterolului. Aceasta substanta intra in componenta peretelui celular al ciupercilor patogene si ofera un bun control asupra bolilor cu impact economic la grau, orz, triticale sau rapita.
Tratamentele de acest tip pot fi aplicate pe seminte, inainte de semanat. Ele au rolul de a preveni boli care se transmit prin acestea sau prin sol, precum malura sau taciunele, dar si pe culturile in sine, in timpul vegetatiei. Totodata, regulatorul de crestere actioneaza pentru dezvoltarea uniforma a tulpinilor principale si a fratilor, pentru o mai buna evolutie a sistemului radicular si pentru evitarea cresterii excesive in inaltime ori a riscului de cadere.
Principalele boli ale culturilor de cereale (grau, orz, secara, ovaz) sunt:
-
fainarea;
-
fuzarioza;
-
rugina neagra;
-
rugina bruna (intalnita la culturile de grau si secara);
-
rugina galbena (specifica in randul culturilor de grau);
-
arsura frunzelor (intalnita la culturile de orz).
Particularitatile utilizarii unor fungicide pe culturile de rapita
Putregaiul negru, putregaiul alb, putregaiul cenusiu, alternarioza si fainarea sunt unele dintre cele mai agresive boli care pot afecta cultura de rapita. Pentru un control eficient al acestor infectii, poti opta pentru folosirea unui fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa, cu substante active, ca boscalid si dimoxistrobin.
Fungicide pentru pomi fructiferi
La fel ca in cazul culturilor de legume, si in cazul livezilor exista o multime de alternative care te pot ajuta in lupta impotriva daunatorilor. Un astfel de exemplu sunt substantele pe baza de difenoconazol. Acestea actioneaza direct asupra agentilor patogeni si prezinta si cea mai indelungata actiune post-aplicare, comparativ cu alte solutii pe baza de triazoli.
Exclusiv
O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene conferite de calitatea de simplu cetatean, calitate care nu ii prieste deloc.
Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, la sesizarea unor cetateni, infractorul narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri a fost sanctionat contraventional pentru oprirea autovehiculului in loc interzis (aici), acesta tradeaza in modul specific si incearca o noua repozitionare prin prezentarea unei stiri care vizeaza situatia unor spatii detinute de comerciantii de flori din zona platoului Halelor Centrale.
Un demers dubios
Pentru cititori acest lucru nu ar avea o semnificatie aparte si ar putea fi privit ca o stire care prezinta un demers al noii administratii (aici).
Insa, pentru cunoscatori, prezentarea unui astfel de material ridica mai multe semne de intrebare.
Primul dintre acesta este legat de situatia juridica a autorului care a prezentat o situatie care (aici), din putinele informatii pe care le detinem, are legatura cu faptele pentru care este acuzat in dosarul penal instrumentat de domnul procuror Mihaila Mihai, Seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pentru care a fost cazat in arestul IPJ Prahova si/sau IPJ Dambovita, sa fim mai exacti.
Poate infractorul incearca vigilenta domnului procuror!
De aceea se impune verificarea modului de respectare a obligatiilor impuse prin masura preventiva a controlului judiciar si daca aceste abordari constituie o incalcare a obligatiilor.
Încercarea de a se adapta noilor condiții
Un al doilea semn de intrebare vizeaza incercarea de repozitionare in siajul noii administratii, acesta uitand, in maniera caracteristica unui tradator, faptul ca aceste tipuri de situatii erau cele care ii confereau un atu in relationarea cu fosta administratie condusa de primarul Volosevici Andrei, care la randul sau fusese avertizat, la inceputul mandatului, de legatura nefireasca si asocierea nepotrivita cu acest tradator.
Un trecut marcat de cunoștințe dubioase
Asocierea de la care se pare ca i s-a tras atat sfarsitul politic dar si inceputul problemelor judiciare.
Daca ar fi manifestat putina atentie si ar fi pus cap la cap toate informatiile publice, macar cele publice, si-ar fi dat seama ca nu era decat o chestiune de timp pana cand acesta va fi victima gruparii infractionale, grupare care a actionat si in timpul fostului procuror Negulescu, care ii furniza informatii cu privire la persoanele cercetate in dosarele penale instrumentate si cu privire la masurile, in special preventive, care urmau a fi dispuse in privinta acestora.
Cu toate ca ascensiunea infractorului i s-a datorat exclusiv procurorului Negulescu, acesta nu a ezitat sa intoarca miseleste armele impotriva acestuia in momentul in care Negulescu a avut primele probleme judiciare.
Caracterul infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Bine ca macar el nu a avut tupeul inimaginabil sa il minta privindu-l pe acesta in ochi, preferand sa ii intoarca spatele precum o curva.
Acesta este caracterul, acesta este omul.
Aceasta este adevărata față a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri ale cărui acțiuni reflectă degringolada morală și etică. În loc să manifeste loialitate și respect, a ales să se războiască cu cei care i-au fost aliați, dovadă că trădarea este un risc inerent în carierele marcate de crima organizată și corupție (aici).
Această situație subliniază nevoia urgentă de a restaura integritatea în administrația publică și de a acționa împotriva corupției, asigurând un climat de transparență și responsabilitate în comunitate. (Cristina T.).
Exclusiv
Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar
Exclusiv
Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale
Relații complicate și scandaluri personale
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa