Exclusiv
„Băieții de casă” trimiși în control au uitat să evidențieze în materialul care este pe cale să plece către Ministerul Justiției și lucrurile bune?
Transformarea Penitenciarului de Femei Ploiesti Targsorul Nou și măsurile de neînțeles ale Administrației Naționale a Penitenciarelor
In registrul istoric al domeniilor militare este consemnat faptul că, in 1857 un călugăr pe nume Rovin a ridicat o serie de construcții care alcătuiau Mănăstirea Crângul Teiului așezată pe locul actualului penitenciar de Femei Ploiesti Targsorul Nou.
Anii au trecut și mănăstirea a fost transformată în depozit de armament, in penitenciar pentru cazarea deținuților politici, închisoare civilă pentru bărbați iar în 1952 a fost transformată în penitenciar de femei.
In 1962 au fost construite secțiile 1 si 2 iar în 1975 au fost date în folosință secțiile 3 și 4.
După anul 2013 a fost construită și secția 6 regim deschis ,dar și secția de bărbați regim deschis.
De-a lungul timpului penitenciarul a avut la conducere mai mulți directori. Unii s-au remarcat mai mult prin problemele serioase avute cu legea, au existat pedepse cu suspendare(cazul Mihaela Pușcaș), suspendări din funcție, cercetări penale.
Sigur, administrația penitenciară are culpă pentru că de multe ori , atunci când problemele sunt ridicate de către presă, sindicate , angajați , ANP acționează în funcție de interes, in loc sa curețe putregaiul si să înlăture pe cei neprofesioniști, îi sprijină pentru a satisface nevoile sistemului și oamenilor politici.
Penitenciarul de Femei Ploiesti Targsorul Nou mereu a fost râvnit de către oamenii de casă, deoarece, pe ansamblu este un penitenciar ușor.
De aproximativ un an jumătate penitenciarul este manageriat de o conducere tânără și lucrurile au început cât de cât să intre pe un făgaș normal.
Angajații cu vechime încă își mai amintesc scamatoriile și derapajele de la regulament ale vechii conduceri.
Sursele noastre spun că nu este cazul să lăudăm conducerea actuală, mai sunt mulți pași de făcut cel puțin în zona condițiilor de muncă.
Aceleași surse susțin că în decursul a 7 luni penitenciarul Târgșor a fost supus la 3 controale din partea celor din ANP.
Cel din urmă control fiind unul amănunțit, cuprinzând toate sectoarele.
Demonstrat este faptul că ANP controlează ce vrea și când vrea, ziarul nostru având mari suspiciuni asupra obiectivității controalelor (vezi cazul penitenciarului Ploiesti, acolo unde tovarășul Matei se bucura de o protecție majoră) .
Nu spunem noi ce să controleze și când să controleze, dar normal ar fi ca „băieții de casă” trimiși în control să fie corecți și aici încă așteptăm intervenția Ministerului Justiției, a secretarului de stat domnul Ilea Bogdan dar și a consilierului Ungureanu .
In luna februarie 2023 a avut loc bilanțul regional al ANP, aflam că Penitenciarul de Femei Ploiesti Targsorul Nou, a ajuns pe un loc fruntaș în ceea ce privește realizarea de venituri, după ce ani in șir a ocupat ultimele poziții.
*Cu eforturi deosebite și implicare din partea întregului personal, penitenciarul a realizat din venituri aproape 230.000 EURO, bani ce au fost folosiți și pentru achiziții privind condițiile de muncă, iar din sponsorizări instituția a beneficiat de suma 20.000 de EURO.
*In perioada 2022-2023 a fost amenajată parcarea pentru personal, din fața penitenciarului, iluminată, dotată cu camere video și împrejmuită cu garduri , totul fiind făcut în regie proprie.
*Popota, care în trecut era mai mult închisă, a fost igienizata și modernizată, fiind dotată cu hotă nouă, cuptor cu microunde, cuptoare pe gaz, tv , frigidere noi și uscător de mâini.
*Sectorul VIZITĂ a fost schimbat în totalitate dotat cu mobilier nou, iar spațiul ” Mama și Copilul ” a devenit unul prietenos, special amenajat pentru întâlnirile dintre mamele deținute și copiii.
*Gospodăria agrozootehnica a revenit la ce era pe vremuri și ne aducem aminte că reamenajarea Gaz-urilor a fost unul din obiectivele domnului director general cms șef Dan Halchin.
*Pentru a sporii siguranța personalului la intrarea în penitenciar, cf 4800/regulament de pază a fost creat un spațiu tip ecluză.
*Aflam din comunicatul celor de la Târgșor că la momentul de față este in derulare un proiect(au fost începute lucrările) care presupune creșterea capacității de cazare cu 240 de locuri cu termen de finalizare in 2024 și cuprinde realizarea unor camere de deținere cf. standardelor europene, cabinete medicale, spații pentru activități în aer liber, baze sportive etc.
Am trecut în revistă aceste lucruri, cu gândul că „băieții de casă” trimiși în control au uitat să evidențieze în materialul care este pe cale să plece către Ministerul Justiției și lucrurile bune și ne dorim ca cei care răspund de activitatea sistemului penitenciar sa fie informați corect.
Și abia acum vine minunea, un cadou din partea conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor „TOATĂ CONDUCEREA PENITENCIARULUI TARGSOR DEMISA”.
Se dorește a fi demisă toată conducerea Penitenciarului de Femei Ploiesti Targsorul Nou, urmând să fie instalată alta, propunerea fiind a ANP.
Rămâne de văzut:
-care sunt argumentele care au dus la propunerea de schimbare a întregii conduceri?
-de ce a întârziat materialul de control aproape o lună jumătate, fără a fi trimis către penitenciar?
– care este forma finală a materialului trimis către Ministerul Justiției?
Redacția ziarului Incisiv de Prahova așteaptă răspunsurile! (Cristina T.).
Exclusiv
Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.
Exclusiv
Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor
Exclusiv
Dan Motreanu: UE sprijină un sector agricol și alimentar sustenabil pentru fermieri și cetățeni
Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă beneficii cetățenilor, dezvăluie eurodeputatul PNL Dan Motreanu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit raportul final al Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE. Propunerile formulate de cei 29 de membri ai dialogului, reprezentând organizații din întregul lanț agrolimentar, vor fi utilizate de Comisia Europeană pentru a elabora viziunea sa asupra agriculturii și alimentației.
Una dintre recomandările cheie este instituirea unei noi platforme care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și comunitatea științifică pentru a analiza strategiile de creștere a durabilității și rezistenței sistemelor agroalimentare.
Autorii raportului subliniază importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, asigurarea accesului la finanțare și evidențiază rolul comerțului și al standardelor internaționale.
Pentru a asigura finanțarea tranziției Politicii Agricole Comune (PAC) către sisteme mai durabile, este necesar să se mobilizeze atât capitalul public, cât și cel privat. Se propune crearea unui fond de tranziție justă în afara PAC, care să completeze sprijinul financiar destinat acestei tranziții.
Viitoarea PAC ar trebui să se concentreze pe sprijinirea mai țintită a fermierilor, în special a celor cu venituri mai mici, a celor care dețin ferme mici și mixte, a tinerilor agricultori și a fermelor din zonele cu constrângeri naturale.
Recomandările vizează promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv în ceea ce privește creșterea animalelor. O altă prioritate este reînnoirea generațiilor, dezvoltarea zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare, inclusiv protejarea lucrătorilor, a adăugat eurodeputatul Dan Motreanu.
-
Exclusivacum 4 zile
Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24
-
Exclusivacum 3 zile
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI
-
Exclusivacum 3 zile
Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă
-
Exclusivacum 4 zile
Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare
-
Exclusivacum 4 zile
Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință
-
Exclusivacum 4 zile
Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)
-
Exclusivacum 4 zile
În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților
-
Exclusivacum 5 zile
Controversă în justiție: un judecător cere recunoașterea vechimii în magistratură pentru activitatea la Garda Financiara