Exclusiv
Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

Natura şi succesul acţiunilor ilicite ale reţelei de crimă organizată este condiţionat de aptitudinile şi performanţele individuale ale celor care aparţin acestor grupări. Devotamentul şi legăturile personale sunt esenţiale pentru bunul mers al reţelei şi sunt elementele cheie ale relaţiilor. Se remarcă faptul că nu toate persoanele care alcătuiesc o reţea sunt la fel de importante. De obicei, reţeaua este grupată în jurul unor indivizi cheie (sau nucleu), prin intermediul cărora se derulează majoritatea legăturilor reţelei. Grupul de crimă organizată poate fi privit ca o solidaritate instinctivă, brutală, interesată, care reuneşte în dauna statului, a legii şi a organismelor legale pe toţi acei indivizi care preferă să-şi câştige existenţa şi bunurile mai degrabă prin trafic de influenta, coruptie si santaj. Un membru al grupării de crimă organizată reprezintă o expresie a concepţiei exagerate a forţei individuale şi de aici nesupunerea faţă de superioritatea şi mai rău faţă de puterea altuia. Se poate vorbi de o adevărată traiectorie care se dezvoltă în planul socio-psihologic al structurii care se concretizează în apariţia unor sentimente de ataşament şi loialitate faţă de alţi membrii ai grupului, asemănătoare între soldaţii angajaţi într-o luptă.
Context:
Simona Albu contacteaza telefonic pe un sef din serviciile publice deconcentrate locale si ii solicita sa ii primeasca un “prieten” pentru “rezolvarea” unei probleme.
În continuare sunt descrise cu lux de amănunte fapte care potrivit Codului Penal se încadrează drept coruptie, trafic de influenta, șantaj și amenințare. Am decis să nu publicăm aceste detalii pentru a nu interfera în actul de justiție, publicând detalii date de acuzator în plangerea penala care ar putea fi folosite de persoanele acuzate în apărare, în momentul în care procurorul de caz va face audieri.
Totusi, pentru ca să vă faceți o idee despre modul în care se “opereaza” in “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici, publicam, momentan, doar print screen-uri dupa 3 convorbiri, urmand sa revenim cu detalii senzationale, inclusiv cu personajele care au mai fost angrenate in actiunile de santaj.

Vom reveni. (Cerasela N.).
Exclusiv
Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum o zi
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI