Connect with us

Exclusiv

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

Avatar

Publicat

pe

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa!
In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate vineri, la Bruxelles, de catre fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Prahova continua, sub ochii si cu acordul si sprijinul lui Florin Diaconu de la APM Prahova.
Comisia Europeana ii reproseaza Romaniei nerespectarea obligaliilor nationale, asumate prin directiva privind evaluarea strategică de mediu:

„ In cazul Romaniei, autoritatile nationale nu au fost în masură sa verifice efectiv operatorii si sa aplice sanctiuni corespunzatoare. Inconsecventele din legislatia natională nu permit interventia ferma a autoritatilor romane.”

Prin urmare, Comisia a decis miercuri sa trimita Romaniei o scrisoare de punere în
intarziere, acordandu-i un termen de o luna, pentru a lua masurile necesare în vederea remedierii deficientelor identificate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita autoritatilor romane un aviz motivat.

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a subliniat ca apreciaza deschiderea pe care actuala conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o manifesta catre societatea civila şi ca isi doreste sa viziteze cat mai curand România.
Pe fondul catastrofelor ecologice din judetul Prahova, problemele de poluare & deseuri se extind si se amplifica
Cei doi demnitari au abordat si aspecte privind conservarea biodiversitatii, extinderea retelei Natura 2000 în Romania, dezvoltarea sistemului de monitorizare a calitatii aerului, managementul deseurilor si programele de finantare din domeniul mediului.
Iata o mica sinteza la dezvaluiriele noastre privind aceasta mafie care a actionat la nivelul judetului Prahova, dezvaluiri efectuate in zeci de articole…
Asa cum anuntam cu ceva timp in urma, organele de cercetare penala cu atributii in domeniu au monitorizat aceste actiuni pe raza judetului Prahova, cu profesionalism! Iata ca, din nou, Incisiv de Prahova a avut dreptate!
Firma SC ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE  cat si SC OIL DEPOL SERVICE SRL  nu au efectuat lucrari si servicii in cadrul SC ROMPETROL SA astfel:
1.  Lucrari de ecologizare ale batalurilor din Rafinaria Vega: in anul 2010- 2012 au inceput lucrarile la batalul nr 18 pe care  nu l au ecologizat  carand tot gudronul acid din batal la o groapa de gunoi de langa Comuna  Valeni de Munte- in momentul de fata este deschis un Dosar Penal pe  numele lui Danut Florescu si Radu Merla iar Statul Roman se va indrepta  in cel mai scurt timp asupra SC ROMPETROL SA.
Toate aceste lucruri s au facut cu sprijinul angajatiilor SC ROMPETROL SA  cum ar fi: FELICIA ANDREI, CORINA RUGINA, DIANA THEODOR( IN  TRECUT A FOST ANGAJATA ROMEPTROL IAR ACUM ESTE DIRECTOAREA  GENERALA A SC ECOMASTER SOCIETATE CUMPARATA IN 2014 DE  CATRE OIL DEPOL SERVICE SI DANUT FLORESCU CAT SI DE RADU  MERLA), ROBERT IANAU, FELIX CRUDU TESLOVEANU, MIRELA  BAHAIANU, ADRIANA MINCU DE LA PROCURMENT.
Tot in anul 2012 au falsificat documente inclusiv depunerea lor la  autoritati precum ca: Batalul 18 este ecologizat total  si fiind inclusiv cu  geomembrana in el! A se citi ACORD MEDIU NR 1 din 2015 in care Batalul  18 este gol si ecologizat.
Toti acestia au fraudat ROMPETROL RAFINARE CU SUMA DE  11.MILIOANE USD.
2.In urma mai multor controale de la autoritati cum ar fi Garda de Mediu  si Agentia de Mediu, Apele Romane s a constatat ca respectivul batal nu  este ecologizat!
3. In anul 2018 in urma unui studiu de mediu realizat de o societate  abilitata s a constata ca in Batalul 18 este o cantitate de aproximativ  30.000 tone de gudron acid ingropate sub pamant si poluand inclusiv  panza de apa freatica .
4 Tot in anul 2018 ROMPETROL RAFINARE demareaza o licitatie pentru  BATALUL 18 DIN RAFINARIA VEGA! Castigatorul licitatiei fiind tot SC  ECOMASTER SI OIL DEPOL.
Aceasta licitatie a fost trucata de catre angajatii ROMPETROL RAFINARE  CUM AR FI: FELICIA ANDREI,CORINA RUGINA, ROBERT IANAU, FELIX  CRUDU CAT SI DE O PARTE DIN CONDUCEREA CAZAHA : ARMAND KULMANOV – SEF PROCURMENT.
In urma licitatiei toti acestia au petrectut in Spania in Grand Canaria-  organizatorul excursiei fii FIRMA ENVIROTECH DIN CONSTANTA  – PROPRIETAR FIIND DANUT FLORESCU SI RADU MERLA.
4. Nici pana in anul 2020 lucrarea nu s a efectuat deoarece la ordinele lui  Armand Kulmanov, si Robert Ianau , Felicia Andrei mai multi angajati  Romptrol au semnat lucrari suplimentare cat si fictive multe dintre ele de  peste 15 mil dolari firmei Ecomaster .
5.Ecologizarea batalului 18 nu s a facut corespunzator analizele de  laborator arata ca lucrarea nu este facuta corespunzator!
A se verifica toate aceste aspecte.
8. Un alt contract fictiv este cel DE LA VADU A ECOLOGIZARILOR CELOR 2  CASETE DE LANGA RAFINARIA MIDIA.
In anul 2011-2016 tot grupul de firme Oil Depol – Ecomaster- Envirotech au ecologizat fictiv doar pe hartie cele 2 casete.
De aici au fraudat Rompetrol cu aproximativ 27 mil usd.
Cele 2 casete care sunt descrise sunt subiect pe toate canalele tv si in  atentia tuturor autoritatilor romane
6. Un alt contract de importanta strategica a Rafinariei Midia este cel al  unui canal pentru apa impotriva stingerii incendiilor.
Aceasta lucrare nu este executata corespunzator, este neexecutata in  totalitate si platita inclusiv cu lucrari suplimentare de peste 2,5 mil usd  tot firmelor Ecomaster si Oil Depol Service.
7. In Romania Danut Florescu si Radu Merla sunt actionari la peste 13  societati comerciale. Toate aceste societati lucreaza cu Rompetrol.
8. Un alt contract fictiv facut de angajatii Rometrol catre grupul de firme  al lui Danut Florescu este acela al investigarii solului la Vadu in  vecinatatea Rafinariei Midia! Contractul este in valoare de 2,5 mil usd cu  posibilitatea suplimentarii lui cu 250%. S a incasat un avans de 500.000  usd ei nefacand nici o investigare iar in acest moment sunt facturi de  peste 600.000 usd  la plata.
Acest contract a fost incheiat in perioada pandemiei! Promotorii lui din  partea Rompetrol Rafinare au fost: Felicia Andrei, Corina Rugina,  ARMAND KULMANOV SEF PROCURMENT, Adriana Micu- Sef Procurment  Rafinaria Midia.
In momentul de fata pe terenul de la VADU NU ESTE EFECTUAT NICI UN  FEL DE INVESTIGARE A TERENULUI.
DIN CATE SE PARE ACEASTA FIRMA ARE CONTRACT SI CU OMV PETROM  TOT PENTRU TERENUL DE LA VADU.
Acest grup de angajati din ROMPETROL VOR CA IN CEL MAI SCURT  TIMP SA INCHEIE SI UN CONTRACT PENTRU ECOLOGIZAREA ZONEI TOT  CATRE UNA DIN SOCIETATILE LUI DANUT FLORESCU.
TOT DANUT FLORESCU A PROMIS REPREZENTANTIILOR OMV CA EL SE  VA OCUPA CA LA VADU OMV PETROM SA NU PLATEASCA NICI O SUMA  DE BANI PENTRU ECOLOGIZARE SI TOTUL VA FI IN SARCINA  ROMPETROL.
FIRMA OIL DEPOL ARE NUMEROASE CONTRACTE SI CU OMV PETROM  IAR IN SCHIMBUL ACESTUI LUCRU EL SA OBTINA MAI MULTE CONTRACTE LA OMV PETROM.
10. O alta legatura intre Corina Rugina si Grupul de firme al.lui Danut  Florescu este ca , sotul ei lucreaza Director in firma.Ecomaster si  Envirotech.
Baiatul D-nei Corina Rugina lucreaza in Rompetrol si raspunde fix de receptia contractelor al grupului de firme Ecomaster si Oil Depol.
Sotia D-lui Robert Ianau lucreaza chimist la Sc ECOMASTER SRL !
Sotul D-nei Felicia Andrei lucreaza consultant la OIL DEPOL SERVICE si manager de Proiect.


Rol Pivotal: Lucrarile de la Batalul LB, adjudicate de catre compania ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE.
Firma in speta, alaturi de Oil Depol Service sunt conduse de Danut Florescu si Radu Merla, ambii din Constanta. Ani Merla, sotia lui Radu Merla este, in preaent, director in Primaria Constanta, responsabil cu problematicile de mediu si, inca, executa, prin intermediari, dispozitiile grupului Radu Mazare, Sorin Struitunschi, Decebal Fagadau.
Sorin Strutinschi detine actiuni la purtator,.in cele doua formule de corporate, dirijandu-l si expunandu-l pe Danut Florescu.
Locotenentul acestuia este Marius Puscas, for angajat Petrotrans Constanta.
Strategia dejucata de autoritatile romane:
Ecomaster Servicii Ecologice a denaturant obligatiile contractuale cu Rompetrol, lea ignorant, nu le-a respectat, nu a aplicat si nu a implementat solutiile de compliance stabilite, pentru decontaminari & neutralizarea actiunii nocive de poluare, nu a tratat solurile infestate, poluate, actiunile clandestine fiind ticluite si stabilite cu anumiti reprezentanti ai beneficiarului Rompetrol-TRG Kaz Munai Gaz: Corina Rugina, Robert lanau, Felicia Andrei, Laurentiu Coltanel etc.
Valorile prejudiciilor aduse, atat Statului Roman, cat si Rompetrol, se ridica la peste 60 milioane de EURO, conform documentarii unor entitati europene.
Concret, situatia in speta a fost generata si creaza, in continuare, pe termen nelimitat, efecte catastrofale, intrucat:
” Acordul de mediu din.anul 2015, in zona batalurilor care contin gudroane acide are neconformitati. r’
” Batalul 18 figureazaZERO (0) gudron acid, fiind certificat ECOLOG|ZAf .
” Atestarea aspectului in speta este data de documentele ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE si de OIL DEPOL SERVICE.
‘Cele doua entitati sunt conduse de catre DANU FLORESCU si RADU MERLA, ambii domiciliati in Constanta.
” Sotia lui RADU MERLA, ANI MERLA, este, in prezent, director responsabil cu probematicile de mediu, in Primaria mun. Constanta.
” Cei doi soti au fost foarte apropiati de conducerea grupului clandestin si de crima organizata subordonat lui RADU MAZARE si SORIN STRUTINSCHI.
‘SORIN STRUTINSCHI detine „actiuni la purtator”, expunandu-l doar pe DANUT FLORESCU.
” ln Urma realizarii unor studii de mediu, in anul 201,9, s-a constatat, de catre expertii si specialistii romani si straini, in domeniu si in materie, ca in batalul l-8, mai erau aprox. 25.000 to gudron acid. (PH < 1), atat solul, cat si subsidiarul, fiind acoperite doar de un strat superficial, care sa ascunda catastrofa de mediu:
shallow cover.
” Tot in acel an, Grupul Rompetrol, la nivel de conducere, in urma acestor studii, a initiat o procedura de licitatii, in vederea adjudecarii unei solutii de ecologizare, pentru batalul 18 si care a fost castigata de ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE.
” Conform obiectivelor si rezultatelor consemnate in acte oficiale, tip buetine de analize, efectuate in acord si in conformitate (COMPLIANCE) cu prev si disp legale, metoda utilizata de firma castigatoare, care si-a adjudecat licitatia organizata de beneficiar, NU A FOST CORESPUNZATOARE’ SI Nici MACAR, lN PARTE, NU A FOST APLICATA.
” Ca atare, rezultatul analizelor in speta a confirmat netratarea corespunzatoare, batalul in cauza fiind neconform, in prezent, intrucat nu a fost tratat, curatat si nu corespunde, dupa lucrarile efectuate de castigatorul licitatiei (ESE) si firmele partenere ale acestuia.
„ln concuzie, batalul 18 nu corespunde normelorde mediu, chiar daca grupul Rompetrol a contractat solutia, a desemnat si a platit structura arhitecturala a grupului de firme romane, coordonat de operatorul ESE.
” Totodata, a fost demonstrat si faptul ca ESE a denaturant obligatiile contractuale asumate prin oferta si obiectul contractului, asa cum aceste documente au fost depuse pentru licitatie, nu a respectat, alaturi de subcontractorii si partenerii de proiect/contract ai ESE aceste obligatii si, pe cale de consecinta, cu acordul reprezentantilor beneficiarului TRG-Kaz Munai Gaz Rompetrol, prin implicarea filierei oculte Corina Rugina-Robert lanau-Felicia Andrei-Laurentiu Coltanel, au fraudat, atat Statul Roman, cat si Rompetrol, cu sume evaluate la dimensiunea milioanelor de euro.
” Datele tehnice atesta, in acest moment, un continut de pamant, alaturi de alti compusi chimici, foarte periculosi,30% -200%, in batalul 18.
” ln prezent, exista o cantitate de 80.000 to „lralal” de ESE; in realitate, ESE trebuia sa depuna si sa dispuna un volum de 26.000to, nu 80.000to, asa cum s-a procedat de grupul de fimre Prestatoare.
” ESE si partenerii de proiect au aruncat, pur si simplu pamant adus si nu au tratat corespunzator batalul in cauza’.


Redăm mai jos integral comunicatul DIICOT Ploiești:
“La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești efectuează un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județelor
Constanța și Prahova și a municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură şi înşelăciune.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, mai multe persoane, printre care și trei angajați în cadrul S.C Rompetrol Rafinare S.A, au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a înșela atât Statul Român, reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, în calitate de beneficiar al 44.69% din acțiunile Rompetrol
Rafinare, cât și pe ceilalți acționari ai companiei sus amintite.
În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, prin declarații false depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, membrii grupului infracțional organizat au creat aparența că Batalul nr. 18 din cadrul Rafinăriei Vega Ploiești a fost ecologizat în totalitate, extrăgânduse atât gudron acid cât și sol contaminat, în condițiile în care, în respectivul batal, gudronul acid fusese deja extras, operațiunea respectivă de extragere fiind finalizată în cursul anului 2009.
Gruparea infracțională organizată a funcționat pe două paliere, membrii acesteia având roluri bine definite.
Pe primul palier au activat reprezentanții legali ai beneficiarului Rompetrol Rafinare S.A. care au semnat contractul încheiat cu societatea comercială prestatoare, precum şi anexa la acesta, având ca obiect ecologizarea batalului 18, prin care se atesta în fals necesitatea eliminării gudronului acid existent în batal.
Prin activitatea întreprinsă în cadrul grupării, semnând contractul şi actul adițional la acesta, înscrisuri ce au stat la baza efectuării unor plăţi în valoare cumulată de 10.097.575,35 lei pentru eliminare gudron acid care în realitate nu exista depozitat în batal, pe adâncimea de un metru, au creat aparenţa existenţei respectivului deşeu, care ar fi trebuit eliminat.
Pe al doilea palier, au activat reprezentanții legali ai prestatorului care, de altfel, au şi semnat din partea acestuia contractul încheiat cu Rompetrol Rafinare S.A. şi anexa la acesta, precum și procesul-verbal de predare-primire amplasament în cuprinsul căruia se atesta în fals necesitatea efectuării unor lucrări de tratare, eliminare şi valorificare
gudroane acide, inclusiv din batalul 18, în condiţiile în care această materie nu mai exista în respectivul batal.
Aceștia au întocmit în fals un număr de 4 facturi fiscale emise de prestator către Rompetrol Rafinare S.A. şi anexele la acestea, respectiv a ichetelor false de cântar prin care se atesta aparenta transportare, în vederea ecologizării, a gudronului acid din batalul 18 prin efectuarea a 920 de curse.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” (Ec Adrian Radu).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Avatar

Publicat

pe

De

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată decât aceea generată de ”oaspetele” neanunțat de la Capitală, pentru care nu au avut timp să întindă binecunoscutul covor roșu, de la prag până la ușa inspectorului șef, destul cât să ascundă tot gunoiul ce ar putea tulbura fața cinstitului înstelat…
Dar să revenim la mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române, ba chiar a onor Ministerului. Consecința… zicea ceva domnul Bode despre porcul care zboară, pe principiul ”io te-am făcut, io te omor!”. Celebrul Șoric – zicea un mare boss venit de la București – rămânea încă mult și bine în funcție dacă jongla mai inspirat cu presa.
I-ați vazut și auzit, mulți dintre ei sunt comunicatori-dezastru, nu pot lega două cuvinte, fie el un șefuleț de servciu, un inspector șef ori un ditai director de direcție pe la circulație sau în altă parte! Sunt un deliciu pentru degustătorii de interviuri de gen. De asta, mulți dintre ei se feresc de microfoane, de camere video și preferă – în caz de extremă necesitate – interviuri înregistrate cu întrebări dinainte adresate. Și tot acesta este motivul pentru care orice apariție în presă este luată la creion, citită și răscitită de Biroul de Presă, apoi de șef, în așa fel încât să nu dea apă la moara presei. Decât să scrie ceva despre vreun șef – fie și de bine – e preferabil să nu se scrie deloc.
Îmi amintesc un șef de serviciu care s-a ascuns în birou de teama să nu dea ochii cu presa. M-am amuzat atunci pe seama lui și înțelesesem pe parcurs că nu era – de departe – singurul specimen. Teama în fața microfonului este – de cele mai multe ori – direct proporțională cu nesiguranța profesională.
Ei, uite că într-o asemenea cheie trebuie citită următoarea întâmplare cu iz anectodic, bazat pe evenimente reale, într-un mic și cochet orășel de provincie – cu rol de reședință de județ -, un fapt ce se putea rescrie în orice altă parte a țării, cu ”osebirea” că de aici s-a inspirat și marele Caragiale, pentru ”O scrisoare pierdută”. De aceea nici nu-i dăm numele și facem doar observația că protagoniștii cheie sunt cu toții împuterniciți pe funcție și degrabă ”râvnitoriu” de împământare (ca să înțeleagă și ministrul nostru) pe funcții…
Așadar, iaca se face un an deja de când presa de can-can și cam tot ce avem pe palierul ”paranormal/SF/masturbare intelectuală (vorba lui Eminescu)” făcea senzație cu un monolit apărut așa, ca din senin, în Utah-SUA. Și ca orice ”senzațional” care se respectă, brusc aflarăm că misteriosul obiect a dispărut, cam tot așa cum apăruse. Din nou, știri și povești…
Noi, românii, se vede că suntem destul de bine conectați la trendul în materie și brusc, ieșim ca păduchele în frunte, preluând și resuscitând b…na americanilor. Dintr-o dată, sărbătoarea națională lasă loc știrilor despre reapariția monolitului undeva pe un deal, în minunatul nostru orășel de provincie, cu istorie încărcată, tradiții, obiceiuri și cu… fraierii săi! Aceștia din urmă au făcut un adevărat pelerinaj la apariția ajunsă pe tărâm românesc tocmai din Utah. Indivizi conectați la lectura de gen susțin că a poposit printr-un canal de comunicare tip Vortex și… câte și mai câte! S-a format o imensă coloană de gură-cască, într-o mișcare de dute-vino până spre vârful dealului ca să vadă minunea, să posteze poze, filmulețe, să-și dea cu părerea…
Într-un gest de oarecare sobrietate, presa locală nici nu a băgat în seamă acest ”fenomen”, cu excepția unei redacții care a ales totuși să posteze un filmuleț în care arăta că ”monolitul” nostru este – nici mai mult, nici mai puțin – un stâlp din tablă, sudat la colțuri și decorat în onduleuri de flex… într-un cuvânt, o glumă proastă și nimic mai mult! ”Minunea” a ținut să rămână în micuțul orășel doar trei zile, după care – la fel ca în Utah, că nu suntem cu nimic mai prejos decât americanii – a dispărut!
Glumă-neglumă dar se pare că luase un rostogol destul de amplu, astfel încât știrea a ajuns înapoi în SUA și la Inspectoratul de Poliție se înregistra solicitarea de lămuriri a unui jurnalist de la USA Today. Dintr-o dată conducerea a fost pusă pe jar, cu ceva alimentare de la Serviciul Cabinet, și astfel se emite dispoziția rezolutivă a comandantului unității de verificare. Nu se acceptă nici o justificare, nici un argument, nici o ironie legată de această glumă de prost gust și – la insistența șefimii – se constituie echipa de cercetare la fața locului, cu judiciarist de la IPJ și criminalist de la Poliția Municipiu, ambii smulsi din lucrări ”mai puțin importante”.
Ce naiba să le scrii în raport? Că ai văzut o denivelare cu câteva pietre răscolite? Dacă o vorbă din bătrâni spune că fiecăruia trebuie să-i vorbești ”pre limba lui”… echipa noastră, vituperată prin penibilul situației și nivelul atât de jos al capacității de înțelegere a factorului de comandă, încropește un PeVeu… vedeți captura mai jos.
Jenat de penibilul lucrării născute, șeful de servciu încearcă să dreagă busuiocul și cere refacerea raportului, că se dă în bășcălie și brusc, Poliția e o instituție mult prea serioasă. ”Păi, fratele meu, voi ați fost serioși atunci când ați generat această lucrare?! Nu! Așa rămâne, dacă nu-ți convine constatarea noastră, te poftim să-ți antrenezi propriile simțuri, în teren, exact acolo unde ne-ai trimis pe noi…”.
S-a simțit nevoit să trimită o nouă echipă care, nu a făcut decât să se joace de-a poliția, îmbrâcând sobru o investigație, cu identificarea celor mai apropiate curți și a celor câteva camere de supraveghere de pe posibile căi de acces. Fix pârț, dar suficient cât să îngroape în clasare o b…nă de presă, care a trezit vigilența conducerii IPJ… și pentru care au trebuit scoși din producție trei ofițeri de județ și un criminalist. (Vitalie Josanu).

Citeste in continuare

Exclusiv

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Avatar

Publicat

pe

De

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în ceea ce privește Familia Ocupațională Apărare și Ordine Publică.

Dar acum nu putem risca să mai credem minciuni, tergiversări, amânări ale punerii în aplicare a Legii Unice a Salarizării 153/2017, și e momentul să ne cerem, din nou, drepturile în stradă!

E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE, pentru că doar împreună și doar cu un număr impresionant de manifestanți vom putea fi victorioși: orice manifestație cu un număr de sub 10.000 de voci va fi un fiasco, din punctul nostru de vedere.

În momentul de față, sub imperiul tuturor experiențelor trecute, nu mai putem avea încredere în nicio guvernare, indiferent de culoarea politică a acesteia și considerăm că politicienii trebuie sensibilizați. Cum altfel, dacă nu în stradă? Cum altfel dacă nu uniți împotriva batjocurei, a nedreptăților și a inechităților la care suntem supuși?!

Considerăm însă că de această dată se impune ca aceste proteste să aibă loc la unison, indiferent de simpatii, afinități sau apartenență sindicală. Motiv pentru care suntem deschiși să ne alăturăm oricăror forme legale de protest, chiar dacă acestea sunt inițiate de alte organizații sindicale, ceea ce îi sfătuim și pe colegii noștri. (Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS – Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie).

Citeste in continuare

Exclusiv

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Avatar

Publicat

pe

De

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”.
Avansarile inainte de termen reprezinta, din pacate, un alt instrument utilizat abuziv, obscur, in MAI pentru recompensarea/fidelizarea membrilor de clan, alaturi de instrumentul salariilor de excelenta.
Potrivit art.54 alin 2 din lege 360 din 2002:
(2) Pentru merite excepționale în atingerea unor obiective deosebite în activitatea poliției, polițistul poate fi avansat în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne.
Potrivit Art. 2. din anexa 6 la OMAI 140/2016
(2) Avansarea poliţistului înaintea împlinirii stagiului minim se face de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie sau în tot cursul anului, pentru merite excepţionale, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) a îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţine;
b) este apreciat în această perioadă cu calificativul de cel puţin „bine”;
c) postul pe care este încadrat în statul de organizare este prevăzut cu grad profesional superior celui pe care îl deţine;
d) a absolvit studiile sau/şi cursurile prevăzute de lege.
(3) În situaţii temeinic justificate, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, poliţistul poate fi avansat în gradul profesional următor, fără îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (2) lit. a).
Se observa de domeniul evidentei, din lectura normelor de mai sus ( in special a textului cu forta superioara din lege care fixeaza limitele ordinului de ministru inferior) , ca este conditie obligatorie si esentiala, existenta „meritelor exceptionale”, la care doar se adauga si alte conditii secundare (a îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţine; este apreciat în această perioadă cu calificativul de cel puţin „bine”; etc).
Desi conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere.
Pe langa clica celor care sunt avansati fara merite exceptionale, altele decat obedienta sau pilele, mai rasare ici si colo, cate un ratacit avansat pentru merite exceptionale reale, palpabile, care se pot dovedi, dezvaluie cei de la sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).
N.R  – Atentie ca alin 3 al art.2 din anexa 6 la OMAI 140/2016 nu se sustrage nici el de la conditia existentei meritelor exceptionale.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv8 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv8 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!