Exclusiv
Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE! Dezvaluiri pertinente si probate!
E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai multe organizații criminale în jurul mafiei deseurilor si gunoiului. Incisiv de Prahova a fost singura publicatie care a demarat un serial despre aceasta „molima” a crimei organizate.
Ultimul articol pe aceasta tema a fost cel publicat in data de 03.09.2021 – Vechile si noile jocuri strategice ale retelei rusesti care a penetrat sectoarele energetic si cel de mediu din Romania/Liderii retelei romane aservite: Florin Diaconu si omologii sai din ministerul si din conducerea agentiei de resort”, prin care dezvaluiam ca, CATASTROFA DE MEDIU IN ROMANIA, isi pregateste planurile sale strategice, cu iz politic-personal, prin Florin Diaconu.
In toate articolele nostre despre aceasta mafie am dezvaluit ilegalitatile grave savarsite de ”ECOMASTER & OIL DEPOL”, un adevarat atentat la siguranta nationala.
Sunt implcati mai multi factori de conducere din Rompetrol, Conpet SA Ploiesti, OMV, etc., obiect ce fac parte dintr-un dosar „mamut” cercetat de DIICOT si BCCO atat la nivel local, cat si la nivel central.
Iata ca dezvaluirile noastre sunt confirmate, in totalitate, de o investigatie a celor de la Cotidianul „Gandul” care au publicat, ieri, articolul „Ce se întâmplă în culisele unei licitații de 157 milioane de lei?! Multimilionarii Radu Merlă și Dănuț Florescu vor să pună mâna pe ”moștenirea” celebrului Dan Besciu”, articol care confirma dezvaluirile noastre.
https://www.gandul.ro/dezvaluiri/ce-se-intampla-in-culisele-unei-licitatii-de-157-milioane-de-lei-multimilionarii-radu-merla-si-danut-florescu-vor-sa-puna-mana-pe-mostenirea-celebrului-dan-besciu-19687550?fbclid=IwAR2PIvXDwbhKpN9Lr2xdXq5Kgs38uPEx3DPg0bdPplii5fcLtBrfdGCLMgs
Grupul de interese ”ECOMASTER & OIL DEPOL” a eliminat concurența/Depozit de deșeuri periculoase fără autorizație de mediu valabilă?!
„Ce se întâmplă în culisele unei licitații de 157 milioane de lei?! Multimilionarii Radu Merlă și Dănuț Florescu vor să pună mâna pe ”moștenirea” celebrului Dan Besciu”
Deșeurile toxice din zona Turda au o istorie veche, contractul de decontaminare a terenului de pe amplasamentul autostrăzii fiind, inițial, încredințat – în 2009 – celebrului Dan Besciu (Euroconstruct Trading 98) pentru suma de 24 milioane euro. O sumă aferentă unei cantități de 75.000 tone sol contaminat. Ulterior, contractul a fost suplimentat cu încă 70.000 tone sol contaminat, pentru care au fost solicitate alte 35 milioane euro. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a fost de acord cu această suplimentare, contractul devenind obiectul unei acțiuni în instanță. În consecință, solul contaminat a fost transportat în depozitul temporar de deșeuri, aflat la circa 6,5 km distanță. Acum însă, doi multimilionari, ”băieți deștepți”, vor să pună mâna pe întreaga afacere.
CNAIR publica – în luna ianuarie 2021 – procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului pentru ecologizarea depozitului de deșeuri prin care trece Autostrada A10 Sebeș-Turda. Contractul CNAIR cu o valoare maximă de 157.385.936 ron fără TVA are ca obiect ”Tratarea și eliminarea deșeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, secțiunea 2B, km 10+500 și depozitat în depozitul temporar de deșeuri periculoase de la Fața Dealului, comuna Moldovenești, județul Cluj”.
Intră în acțiune apropiații lui Radu Mazăre: Radu Merlă şi Dănuţ Florescu
În acest moment intră în acțiune ECOMASTER, companie care a aparținut grupului Rompetrol, și care – drept urmare a faptului că Guvernul Ponta a iertat-o, în ianuarie 2014, de plata unei datorii de peste 600 de milioane $ către stat – a fost vândută către OIL DEPOL, firmă deţinută de oamenii de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu, apropiaţi ai primarului de Constanţa, Radu Mazăre.
De-a lungul vremii, presa a scris pe larg despre afacerile lui Merlă şi Florescu, cei care se recomandă drept specialiști în domeniul tratării și eliminării deșeurilor. Printre contractele derulate de cei doi și care au făcut obiectul unor dezvăluiri jurnalistice s-au aflat și cele semnate cu Rompetrol, OMV Petrom sau EXXON.
Dar acestea fac parte din trecut. Prezentul este însă la fel de interesant. Fiindcă activitatea ECOMASTER și OIL DEPOL, ”perturbată” în timp de accidente și poluări, catastrofe ecologice, se dorește acum a fi îmbogățită cu un nou ”trofeu” din bani publici. Unul rezultat din participarea la procedura de ecologizare a solului contaminat cu substanțe extrem de nocive: hexaclorohexan (HCH) și mercur (Hg), o procedură organizată de CNAIR.
Așadar, tandemul Merlă-Florescu pregătește o mega-lovitură, iar pentru aceasta ei au notificat autoritatea contractantă că vor transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Potrivit surselor noastre, notificarea trimisă de ei nu se referă însă la modalitatea specifică de tratare a solurilor contaminate cu HCH și mercur.
Depozit de deșeuri periculoase fără autorizație de mediu valabilă?!
Dar acest fapt nu pare să conteze. Aceleași surse GÂNDUL arată că, în Prahova,
Acest sprijin ar fi făcut posibilă funcționarea depozitului de deșeuri periculoase fără o autorizație de mediu valabilă și, implicit, a făcut posibilă participarea la licitația organizată de CNAIR fără a deține o Autorizație Integrată de Mediu. Autorizație care să permită prestarea unor activități de desorbție termică în locația respectivă. GÂNDUL cere, pe această cale, șefului APM Prahova să răspundă dacă depozitul de deșeuri periculoase este, într-adevăr, unul neautorizat.
Pe de altă parte, deși în Acordul de Mediu nr. 10 din 2010, emis de APM Cluj, respectiv Regulamentul european nr. 1021/2019 POP, se stabilesc modalități clare de eliminare a deșeurilor periculoase în care se identifică mercur, ECOMASTER propune o metodă de eliminare ”toxică”, una care nu respectă obligațiile de mediu asumate european. Și nici nu face nicio precizare legată de modalitatea prin care mercurul toxic va fi recuperat și îndepărtat, specificând că solul contaminat poate fi incinerat. În ciuda Regulamentului UE 852/2017, care interzice negru pe alb acest aspect fără luarea unor măsuri specifice de neutralizare.
Solurile contaminate cu mercur nu se pot incinera direct, aceasta fiind o încălcare gravă a legii, cu consecințe dezastruoase asupra mediului. Mercurul trebuie recuperat într-o instalație specifică aferentă instalației de desorbție termică.
Sursele GÂNDUL susțin că, pentru a masca această situație, cei de la ECOMASTER au interpus o altă companie din grup, respectiv OIL DEPOL. Scopul a fost de a redacta un antecontract cu compania TARR MV din Iași, în ideea convertirii unui echipament care este destinat procesării de slamuri petroliere într-un echipament care procesează conținut de mercur. Dar, atenție!, fără ca respectiva companie producătoare să dețină autorizațiile necesare sau competența pentru a efectua o astfel de conversie. În aceste condiții, ar putea avea loc o adevărată catastrofă ecologică.
Grupul de interese ”ECOMASTER & OIL DEPOL” a eliminat concurența
Numele ECOMASTER nu apare însă acum, pentru prima dată, într-o conjunctură nefavorabilă. Presa a relatat și în trecut că societatea ar fi ”jucat” necurat inclusiv în raporturile comerciale cu compania OMV Petrom, respectiv rafinăria Petrobrazi și Arpechim. Unde – cu conivența unor angajați din interior – compania ar fi încheiat două contracte cadru pentru activități de mediu, decontaminare, ecologizare și prelucrare slamuri petroliere.
Practic, pentru același tip de deșeu periculos, aceștia aveau în cele două contracte cadru prețuri diferite (unul mai mare și unul diminuat), urmând ca, în funcție de potențiali competitori apăruți, să folosească pentru activitățile de preluare, tratare, eliminare și valorificare tariful mai avantajos.
Printr-o asemenea schemă, sursele noastre arată că același grup de companii, relaționat cu reprezentanți ai Ministerului Mediului, a impus, aproape 10 ani, un ”monopol” asupra prestării de servicii de decontaminare și ecologizare pentru CONPET. În acest fel, toți cei care se prezentau la licitațiile organizate erau eliminați de ofertele cu prețuri foarte mici înaintate de Radu Merlă și Dănuț Florescu. Ulterior, după semnarea contractelor, aceste prețuri unitare foarte mici erau însă modificate prin acte adiționale. Dar aceasta este altă poveste, alt subiect!
Incisiv de Prahova va reveni cu multe dezvaluiri pe aceasta tema. (Ec Adrian Radu).
Exclusiv
Oglinda abuzului: Cum hărțuirea afectează Poliția Română
Exclusiv
Incompetența și controversa conducătorilor din Poliția Română: Un sindicat dezvăluie realități ingrijorătoare

Structuri lipsă
Sindicatul Diamantul lansează acuzații grave la adresa conducerii Poliției Române, punând sub semnul întrebării competența lui Valentin Minoiu, conducător desemnat la DGMRU-Aparatul Central, și a lui Grecu Alexandru, conducător desemnat la DMRU-IGPR. Acești lideri par să fi lăsat gafe semnificative în urma lor, care afectează buna funcționare a instituției.
Asistență juridică controversată
În acest context, Alexandru Grecu beneficiază de ajutorul lui Marius – Claudiu IARU, șef al departamentului juridic din IGPR, cunoscut pentru experiența sa juridică dobândită într-o structură de arest. Sub îndrumarea lui Iaru, Grecu primește sfaturi în domeniul proprietății, împreună cu cei de la Direcția Control Intern, conduși de Bericica.
Ambiguitatea statutului
Iaru își asumă un rol de imputernicit pe diferite planuri, dar întrebarea rămâne: cum este posibil ca o astfel de persoană să funcționeze ca imputernicit din 2021 până în prezent? Prezentarea sa ca imputernicit pe pagina IGPR este considerată mincinoasă, generând îngrijorări cu privire la valorile și etica care guvernează Poliția Română.
Concluzie
Aceste situații ridică semne de întrebare grave asupra eficienței și integrității conducerii actuale a Poliției Române. Sindicatul Diamantul sugerează astfel că instituția are nevoie urgentă de reforme reale și de conducători competenți care să îmbunătățească imaginea și funcționarea sa. (Cristina T.).
Exclusiv
O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele

Corupție și abuzuri în fața justiției
După dezvăluirile anterioare ale ziarului nostru, Incisiv de Prahova, legate de corupția endemică de la Vălenii de Munte (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc, continuăm să expunem faptele grave care subminează integritatea instituțiilor statului. Printre cei vizați se numără procurorul Epurescu Ionuț și judecătorul Epurila, judecător de drepturi și libertăți, care sunt implicați în manipularea justiției în scopuri personale.
În spatele acestei mașinații, se află firma Lynodoris Impex SRL, patronată din umbră de judecătorul Epurila aka Dumitran Marius Andrei.
Fosta contabilă a firmei, o femeie puternică care nu se teme să vorbească despre realitățile înfiorătoare ale sistemului, confirma in totalitate dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova!
Strategii de răzbunare și hoție
Fosta contabilă a dezvăluit cum, de-a lungul anilor, s-au făcut aranjamente ilegale, fără respectarea legii, pentru a îmbogăți persoanele influente din Vălenii de Munte. Ea confirmă că, după fondarea firmei în 2003, sumele de bani obținute au fost împărțite între anturajul judecătorului, care, alături de necunoștințe din Poliție, a transformat această afacere într-o veritabilă sursă de profit ilicit. De asemenea, a dezvăluit că s-au fabricat acte antedatate pentru a proteja ofițerii de poliție și funcționarii publici implicați în diverse delicte.
„Din firma lui Epurila alias Dumitran Marius Andrei , bani nu ajungeau niciodată la ‘imparteala’, căci cei implicați trebuiau să își împartă prada, iar furtul de lemne continua nestingherit! Aceste lucruri se întâmplau cu binecuvântarea administrației din Vălenii de Munte!” – spune ea, cu o frustrare evidentă.
Presiuni asupra justiției și intimidări
Cererea de recuzare a lui Dumitran Marius Andrei, actual președinte al Judecătoriei Vălenii de Munte, depusă de fosta contabilă a evidențiat cum acest sistem corupt penetrează justiția.
„Asta nu este doar o răzbunare împotriva mea, ci un atac direct la proprietatea mea, iar instanța nu îmi garantează o judecată corectă!” – adaugă ea, subliniind presiunea excepțională exercitată de judecătorii și procurorii corupți din Valenii de Munte.
Aceasta dezvoltare nu este o simplă anomalie, ci o dovadă clară a complicității dintre Poliție, Justiție și Primărie, în care se conturează o rețea complexă menită să submineze ordinea de drept. Cert este că procurorul Epurescu și judecătorul Epurila aka Dumitran Marius Andrei sunt complice în tezaurizarea furtului și abuzului de putere.
Demersul urgent al DGA și DGIPI
Dezvăluirile recente ridică semne serioase de întrebare asupra eficienței Serviciului Județean Anticorupție Prahova și a Direcției Generale de Protecție Internă.
Cazurile de hărțuire și amenințări
După ani de abuzuri, ea face apel la autoritățile competente să își facă datoria: „Această hărțuire mi-a afectat grav sănătatea, iar familia mea este constant amenințată. A venit momentul ca toți acești indivizi să răspundă pentru faptele lor!” Aceste declarații sunt extrem de grave și subliniază starea de teroare în care trăiesc cei care contestă corupția din administrație.
-
Exclusivacum o zi
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 4 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 3 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 4 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum o zi
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
-
Exclusivacum 3 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum o zi
O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele
-
Exclusivacum 4 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție