Connect with us

Administratie

Conferirea titlului de Cetățean de Onoare maestrului Constantin Chiriac, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director al Teatrului Național „Radu Stanca”.

Publicat

pe

” Felicit Primăria Municipiului Sibiu și consiliul local pentru această decizie.
Maestrul Constantin Chiriac este un fenomen, un om cu o viziune atat de puternică și cu un angajament atât de ferm față de artă și societate, încât a devenit realmente unul dintre motoarele de dezvoltare ale Sibiului.
Evoluția spectaculoasă a Sibiului ca oraș cultural se suprapune cu existenta FITS, devenind un model de dezvoltare prin cultură și totodată un pol important în lumea artistică, la nivel național și internațional.
Acest rezultat a fost posibil printr-o veritabilă sinergie, pe care Maestrul Constantin Chiriac a știut să o creeze între talentul și creativitatea Domniei sale, oamenii pe care a știut sa-i atragă in jur, implicarea autorităților locale și centrale pe care, de multe ori, tot domnia sa a reușit să le aducă împreună. Buna colaborare și urmărirea unui scop comun caracterizează implicarea maestrului Constantin Chiriac.
Maestrul a reușit prin performanțele actoricești și regizorale remarcabile, prin viziunea mereu inovatoare, să așeze scena teatrală românească pe un piedestal mondial și, implicit, să angreneze Sibiul într-un proces de dezvoltare economică continuă, ce se reflectă, în definitiv, în calitatea vieții sibienilor.
Recunoașterea internațională confirmă personalitatea artistică monumentală. Recent i-au fost apreciate meritele și de către International Society for the Performing Arts, cea mai prestigioasă structură de artele spectacolului din lume, din New York, unde i-a fost oferită cea mai înaltă distincție, The Angel Award. Acesta este, cu siguranță, un moment fără precedent în sfera artistică est-europeană, însemnând o recunoaștere a forței, a impactului Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu, în lume.
Dincolo de performanțele artistice remarcabile, maestrul Chiriac a contribuit semnificativ la dezvoltarea teatrului, la valorificarea și crearea unei noi generații de artiști, oferindu-le o platformă de expresie și dezvoltare. A inițiat parteneriate de excepție cu instituții de prestigiu din țară și din străinătate, a obținut patronajul Președintelui României pentru FITS și parteneriatul strategic al Ministerului Culturii. A fost decorat cu Ordinul Național pentru Merit, în grad de ofițer, de către Președintele României, Klaus Johannis. Dar, mai presus de toate, este aplaudat de publicul sibian și apreciat pe marile scene ale României și ale lumii culturale internaționale.
Ministerul Culturii a fost partener în proiectele culturale ale teatrului “Radu Stanca”, desfășurate în 2023 în Franța și Republica Moldova. Sunt convinsă că în anul 2024 urmează și alte scene din lumea culturală mondială.
În calitatea mea de ministru al Culturii, îmi doresc ca miracolul Constantin Chiriac și FITS să meargă mai departe, an de an. Îmi mai doresc ca în fiecare oraș din România să se întâmple miracole de anvergura Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu și încurajez cu fermitate inițiativele susținute de viziune și potențial, a declarat Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Administratie

Conferința Științifică Internațională a Studenților la programele de licență, eveniment organizat în parteneriat cu Academia “Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Publicat

pe

De

În perioada 24-25 aprilie 2024 a avut loc Conferința Științifică Internațională a Studenților la programele de licență, eveniment organizat în parteneriat cu Academia “Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
Obiectivul evenimentului s-a axat pe dezvoltarea infrastructurii cognitive şi de cercetare din cadrul Academiei, astfel încât, pe parcursul celor două zile, să se realizeze, la nivelul facultăților, un sistem de cercetare ştiinţifică integrat, care să genereze tinerilor studenți capabilităţi şi capacităţi de cercetare coerente, complementare, competitive şi eficiente în domeniul ordinii publice și securității naționale, științelor juridice și managementului în situații de urgență. La activitate au participat cadre didactice și studenți din cadrul instituțiilor similare din țară și străinătate, respectiv Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Academia Ministerului de Interne din Bulgaria, Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanța, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, Institutul Medico – Militar București și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. (Paul D.).
Citeste in continuare

Administratie

Depunerea jurământului de credință de către „Promoţia de agenţi de poliţie de frontieră „

Publicat

pe

De

Ceremonialul absolvirii s-a desfăşurat în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, domnul Petru BLEDEA, a adjunctului inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, domnul chestor de poliție
Daniel-Traian TACHE
, precum și a reprezentanților autorităților locale şi structurilor de ordine publică din municipiul Oradea.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Aura SIMA, care le-a urat, în cuvântul de deschidere, tinerilor absolvenți:  ”succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării”.

A fost o zi importantă atât pentru absolvenţi, cât și pentru părinți, o zi încărcată de emoții, deoarece, după o perioadă intensă de pregătire se vor bucura de rezultatele muncii lor și îşi vor vedea răsplătite eforturile pe care le-au făcut în această perioadă. Totodată, este începutul unei cariere pline de provocări și responsabilități în slujba comunității, o carieră începută în anul bicentenar al celebrării eroului national Avram Iancu, patronul spiritual al școlii noastre.

Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii au fost amplificate de momentul depunerii jurământului de credință faţă de ţară, în prezența părinților, rudelor și prietenilor absolvenților. A fost, de asemenea, momentul conștientizării față de misiunea importantă pe care o au față de patrie, de arma nobilă căreia s-au angajat să-i servească, dar și față de cei dragi.

În cadrul festivității, cu ocazia depunerii jurământului de credință, domnul subsecretar de stat Petru Bledea le-a transmis tinerilor polițiști de frontieră următorul mesaj: “Vă îndemn să faceți tot posibilul ca forma de învățământ pe care tocmai ați absolvit-o să nu rămână un efort singular în parcursul profesional. Sunteți o generație a provocărilor, acceptați provocarea mea: continuați-vă instruirea, dezvoltați-vă personal și profesional, fiți profesioniștii ai Poliției de Frontieră și ai României!

De asemenea, adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontieră Române, domnul chestor de poliție Daniel-Traian Tache, şi-a manifestat bucuria că a avut prilejul de a fi alături de tinerii absolvenţi în aceste clipe speciale:
 începând de astăzi, voi avea 108 colegi tineri şi am toată încrederea că, indiferent unde vă veţi desfăşura activitatea, ne putem bizui pe voi pentru îndeplinirea obiectivelor instituţionale”.

A fost o zi specială și pentru instituția de învățământ care încheie pregătirea unei noi serii de elevi care a absolvit cu rezultate bune și foarte bune acest ciclu de pregătire, în domeniul formării agenților de poliție de frontieră. Desfășurarea festivității în Piața Unirii din Oradea, în mijlocul comunității din care au făcut parte, a adus un plus de emoție și de responsabilitate acestui moment unic în viața fiecăruia dintre tinerii absolvenți. Este o zi importantă și pentru Poliția de Frontieră Română, deoarece o nouă promoție de absolvenți este pregătită să-și asume responsabilitățile specifice supravegherii graniţelor ţării.

Aceasta este cea de-a 36-a promoţie de elevi pe care a pregătit-o şcoala orădeană și este formată din 108 elevi, 10 de fete și 98 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.

La finalizarea și centralizarea rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei aprilie 2024 este de 8,46. Pentru recompensarea eforturilor în cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii obținute la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.

Primii trei clasaţi au fost:

  • şef promoţie – agent MESEȘAN PAUL  media 9,52
  • locul 2 – agent TIMOFTE ANDREI – media 9,40
  • locul 3 – agent TOMOIOAGĂ IOAN BOGDAN – media 9,35

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor și a opțiunilor fiecăruia, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, a Gărzii de Coastă și punctelor de trecere aeroportuare, ca debutanţi în primele şase luni, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

România fără UE nu ar mai fi ceea ce este acum

Publicat

pe

De

Totuși, acest lucru nu înseamnă că noi, ca țară, ar trebui să adoptăm o politică prin care să acceptăm orice și oricum, așa cum nici vreun alt stat membru al UE nu admite într-o manieră docilă dictatele UE. Clasa politică românească nu se bazează pe sprijinul electoratului românesc, ci pe sprijinul pe care îl primește din diferite structuri ale UE. Tocmai acesta este motivul pentru care se acceptă cu o atât de mare ușurință anumite măsuri aberante sau nepotrivite pentru România.

Ar trebui să se creeze anumite instrumente de negociere între România și UE. Actualul grup de europarlamentari este cu totul și cu totul lipsit de putere și de importanță, pentru că nu a avut niciun rezultat notabil în acest plan. Echipa care ar trebui să lucreze pentru România la Bruxelles este foarte slab pregătită, este politizată, este formată prin relații de prietenie sau chiar rudenie, unii chiar votează, pe față, împotriva României. Guvernul român, la rândul său, negociază foarte rar și foarte slab. Un exemplu recent este negocierea recompensei României pentru că a primit în țară tone de grâu ucrainean.

Se fac fel de fel de concesii, pe care nu ar trebui să le facem, pentru a obține o poziție mai bună pentru fel de fel de personaje din România. Acestea dezavantajează România și pe cetățenii ei. Politicienii ajunși în funcții la Bruxelles prin astfel de concesii își văd de propriile interese și chiar ajung să lucreze în slujba Europei, evitând să voteze măsuri care ar fi benefice pentru România de teama de a nu fi catalogați drept partizani ai țării de proveniență. Din punct de vedere instituțional sau material nu există niciun avantaj al mandatelor acestor persoane pentru țară. Așadar, toată reprezentarea noastră externă la toate nivelurile este de prisos, inutilă și doar consumă resurse importante fără a apăra vreun interes al României.

Una dintre cele mai grave greșeli săvârșite de reprezentanții noștri, cu bună știință sau din incompetență, este graba cu care adoptăm anumite măsuri, fără a judeca posibilele consecințe. România este prima și singura țară (momentan) care a aplicat ad literam programul de decarbonare Green Deal al Europei, deși este un proiect profund greșit. Așa s-a ajuns ca România să aibă cel mai mare cost la energie.

Creșterea economiei românești nu are niciun efect, pentru că deficitele structurale pe care le avem, ca țară, exportă în afara țării creșterea economică. Deși UE ne-a ajutat mult în dezvoltarea noastră pe toate planurile, nu reușim să fructificăm suficient această alianță și nici să ne afirmăm mai mult în cadrul ei. De altfel, ritmul de creștere economică al României este unul foarte lent, lipsit de „sclipiri” și de performanțe cu adevărat admirabile, spre deosebire de vecinii noștri mult mai dezavantajați din punct de vedere geografic și nu numai.

România trăiește pe datorie, iar cel mai mult au de suferit cetățenii de rând. Acest fapt se datorează inclusiv politicii de reducere a ponderii capitalului național. În perioada Statului Paralel s-a desfășurat o luptă permanentă împotriva capitalului autohton, ceea ce a generat diminuarea puterii acestuia. Pe de altă parte, incapacitatea profesională a unora care conduc astăzi politica financiară a țării, incapacitatea de a crea valoare adăugată prin propria economie face ca țara să alunece pe panta impozitării, care duce, până la urmă, la reducerea activității economice. În România, îngrijorător de multe societăți comerciale sau afaceri dispar, pentru că nu mai pot susține povara economică și fiscală pusă pe umerii lor.

Neputând să alimentăm bugetul din surse interne, suntem forțați să ne împrumutăm la nesfârșit. Creșterea economică în România este mai înceată decât rata de îndatorare. Creșterea de investiții din perioada recentă este datorată achiziționării de armament, dar nu aduce plus valoare. Creșterea pe care România o are se datorează creșterii calității activității de management din sectorul privat (care s-a adaptat la condițiile vitrege și rezistă, în pofida pierderilor) și împrumuturilor. Ritmul de împrumutare va continua până când sumele vor fi atât de mari încât nu le vom mai putea susține, caz în care România va trebui să apeleze la împrumuturile ieftine ale FMI, situație extrem de periculoasă pentru țară. În acest caz, se va instala astfel o perioadă de austeritate cu adevărat dură și România va fi nevoită să tranzacționeze active ale statului.

E foarte complicat să ai o soluție economică internă, pentru că asta ar însemna să faci o reformă foarte costisitoare, care va cere acordul populației și nu știu dacă se va obține, pentru că oamenii și-au pierdut încrederea în cei care conduc. Există, însă, un factor de speranță, care este, paradoxal, războiul. Faptul că România devine un reper foarte important în zona asta care se încălzește, Marea Neagră – Orient, faptul că vom avea una dintre cele mai importante baze NATO, în special americane, în România va face ca partenerii noștri strategici să nu lase România să cadă, pentru că nu au niciun interes să aibă o destabilizare politică aici, nu vor să repete istoria Iranului cu șahul, dar vor învăța ceva din istoria Turciei, care, având bazele militare americane acolo, cunoaște o dezvoltare industrială fantastică, chiar dacă din punctul de vedere al condițiilor de trai lucrurile sunt mai puțin satisfăcătoare. Deci noi am putea să avem investiții importante în viitor, în viitorul apropiat chiar.

Mircea Coșea

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv4 ore ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate18 ore ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusivo zi ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusivo zi ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv2 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv2 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv2 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv2 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv3 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv3 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv4 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv4 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!