Connect with us

Exclusiv

Poate se sesizeaza din oficiu vreo autoritate in drept a verifica aceasta ilegalitate produsa prin intermediul unei aplicatii informatice prin care se prelungeste cu o zi restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor deja vaccinati cu schema completa

Publicat

pe

Conform HG nr. 1.161 din 25 octombrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, constatam faptul ca cetatenii care s-au vaccinat “împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare” sunt exceptati de la o serie de restrangeri de drepturi si libertati fundamentale, masuri aplicabile prin norme infralegale tuturor celorlalti cetateni care nu sau vaccinat pana la 25 octombrie 2021.

Dar ce constatam este ca cei vaccinati cu schema completa (o doza sau doua doze, dupa caz) si carora li s-a eliberat certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, nu li se valideaza certificatul in sistemul informatic integrat al STS si Ministerului Sanatatii, adica trecerea datelor in format electronic vizualizate din culoarea rosie in cea verde decat dupa 11 zile de la data vaccinarii cu schema completa.

In fapt si in drept toti cetatenii vaccinati cu schema completa nu sunt inca execeptati de la restrictiile impuse prin HG –ul sus enuntat pe durata unei zile, contrar prevederii normative impuse de a trece 10 zile de la finalizarea schemei respective, situatie de natura a aduce prejudicii majoare celor in cauza prin restrangerile obligatorii aplicabile prin normele emise de actuala guvernare.

Pe acest fond, mai multi cetateni ne-au comunicat faptul ca nu au fost primiti in diverse locatii unde accesul este permis doar de catre “Organizatorii/Operatorii economici care desfășoară activități potrivit prezentei anexe” si care “au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne“ din aplicația mobilă „Check DCC“ pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.”, intrucat acestia cand au scanat codul QR al certificatului digital prezentat au constatat ca nu este valid, avand culoarea rosie continutul respectiv.

Astfel, daca luam ca exemplu un certificat digital eliberat dupa o schema completa in data de 18.10.2021, orele 10:00:00, ar trebui validat in culoarea verde, in baza normei publicate dupa ce au trecut fix 10 zile, adica pe data de 28.10.2021, orele 10:00:01 (nu dupa 10 zile si 2 ore, 11 zile, etc.), astfel incat sa fie acceptat de cei ce au fost indrituiti cu obligativitatea verificarii (in format electronic) a certificatelor digitale in cauza, in realitatea validarea acelui certificat se realizeaza abia in data de 29.10.2021, deci cu o zi mai tarziu. In aceasta situatie constatam cu tristete faptul ca autoritatile nu considera o zi data in care o persoana s-a vaccinat astfel incat nu este respecta, in realitatea noastra romaneasca, norma legala impusa de autoritati, adica trecerea a 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, si in mod smechereste, fara explicatii logice publice din partea celor in drept, cei ce au aprobat, dezvoltat si implementat aplicatia/sistemul informatic respectiv au reusit sa mai prelungeasca pentru inca o zi, mod parsiv si fara drept interzicerea exercitarilor drepturilor si libertatilor fundamentale restranse in baza unei HG, cetatenilor vaccinati legal cu schema completa.

https://www.sts.ro/ro/comunicate-de-presa/aplicatia-check-dcc-pentru-verificarea-certificatelor-digitale-ale-ue-privind-covid-19

Poate se sesizeaza din oficiu vreo autoritate in drept a verifica aceasta ilegalitate produsa prin intermediul unei aplicatii informatice prin care se prelungeste cu o zi restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor deja vaccinati cu schema completa, si sa se faca public cine sunt persoanele responasabile si vinovate de producerea unui astfel de abuz in serviciu, respectiv masurile intreprins epentru rezolvarea legala a situatiei negative generate persoanelor.

Mai mult, daca se suna la nr.tel 0214144425 pentru clarificari cu privire la certificatul digital UE eliberat de autoritatile romanesti, ti se raspunde cu nonsalanta ca termenul poate varia intre 10 -12 zile si ca nu stiu cum se poate rezolva o astfel de situatie, iar daca ai ghinionul sa suni dupa orele 16 un robot iti raspunde ca programul de lucru s-a terminat, sens in care ar trebui sa astepti pana a doua zi.

Iata cum astfel statul roman in stare de alerta intelege sa te ajute pe tine cetatean platitor de taxe si impozite sa clarifici situatii ce pot parea in gestionarea certificatului digital UE. (Ec Adrian Radu).

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/247652

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/247653

Exclusiv

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Publicat

pe

De

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte !

Modificarea codului muncii

Din 31 mai 2024, persoanele singure din familiile monoparentale, alături de femeile însărcinate, lăuze și cele care alăptează, pot refuza munca de noapte, conform Legii 161/2024. Această modificare a fost adusă articolului 128 alineat (2) din Codul Muncii, dezvaluie Prim-vicepreşedinte S.P.R. Diamantul – ANDREI Marius.

Scopul modificării

Incluzând persoanele singure din familiile monoparentale în categoria persoanelor care pot refuza mun ca de noapte, legiuitorul urmărește protejarea interesului superior al copilului.În cazul în care singurul părinte al copilului ar fi obligat să presteze muncă de noapte, copilul ar fi afectat de lipsa supravegherii și îngrijirii necesare.

Relevanța pentru polițiști

Modificarea legislativă este relevantă și pentru polițiștii cu familii monoparentale, întrucât aceștia sunt funcționari publici cu statut special.Deși Legea 360/2002 privind Statutul polițiștilor prevede o durată a programului de lucru de 8 ore pe zi și 5 zile pe săptămână, cu posibilitatea de a presta muncă suplimentară și muncă de noapte , modificarea Codului Muncii le oferă polițiștilor cu familii monoparentale dreptul de a refuza munca de noapte.

Dreptul de a refuza munca de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte, invocând modificarea adusă Codului Muncii. Acest drept nu constituie un beneficiu suplimentar, ci este o măsură menită să protejeze interesul superior al copilului.

Concluzie

Polițiștii cu familii monoparentale nu mai pot fi obligați să presteze muncă de noapte, având dreptul de a refuza o astfel de planificare.

Această modificare legislativă contribuie la o mai bună conciliere a vieții de familie cu programul de lucru al polițiștilor, protejând în același timp interesul superior al copiilor. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Publicat

pe

De

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo.

Directorul general al Romaqua Group si presedinte al Patronatului din industria apelor minerale, Radu Lazaroiu, sustine ca sistemul a fost implementat fara a fi pregatit, potrivit National.

Lazaroiu critica faptul ca RetuRO ar trebui sa fie o organizatie non-profit, insa este condus de 2 firme private, iar statul roman are o participare de doar 20%.

Micii comercianti considera RetuRO un cosmar

Lazaroiu atrage atentia ca micile magazine incep sa refuze flacoanele Retu Ro din cauza ratei scazute de recunoastere si acceptare la plata. Aceasta se datoreaza deteriorarii flacoanelor in timpul transportului.

SistemReturo: conceput pentru a specula

Lazaroiu sustine ca micii comercianti sunt obligati sa achizitioneze saci speciali RetuRo, la un cost semnificativ, care se deterioreaza in timpul transportului, generand pierderi suplimentare.

Clientii sunt nemultumiti de sistemul Returo

Lazaroiu critica si functionarea aparatelor de reciclare, care se blocheaza frecvent si genereaza cozi mari. Multi clienti renunta la reciclare din cauza acestor probleme.

Romaqua acuza SGR Returo de lipsa de transparenta si control

Lazaroiu se intreaba cine profita de banii colectati prin sistemul RetuRo si de ce nu se investeste in modernizarea infrastructurii.

Romaqua se alatura altor producatori care contesta sistemul Returo

Romaqua se alatura altor 16 companii care au cerut in instanta anularea sistemului Returo, considerandu-l nefunctional si ineficient.

Asa cum am dezvaluit pana in prezent:

  • Lipsa autorizatiilor de mediu pentru punctele de colectare
  • Transportul neautorizat al ambalajelor
  • Redefinirea sticlelor si dozelor ca „ambalaj” in loc de „deseu”

Vom reveni cu o serie de dezvaluiri si intrebari:

  • Legaturile dintre firma Geodis si Recop
  • Monopolul Grupului G si SGR Returo in Romania
  • Oamenii din spatele acestor afaceri
  • Cheltuirea fondurilor europene
  • Atitudinea Garzii de Mediu si a Consiliului Concurentei
  • Inactiunea DNA si a Parchetului European. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Diverse

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Publicat

pe

De

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul accelerat al ultimilor ani l-ar face până şi pe Galileo Galilei să-şi abată atenţia de la rotaţia Pământului la haosul care are loc pe acesta.

Pandemie, războaie, cutremure, fenomene meteo extreme, calamităţi, criza energiei, inflaţie, toate au un efect devastator asupra calităţii vieţii noastre. Chiar dacă vă număraţi printre fericiţii care nu au suferit pierderi obiective în urma acestor evenimente, cu siguranţă una dintre nevoile umane de bază v-au fost afectate.

După nevoile fiziologice, Maslow a considerat că securitatea este următoarea nevoie ca şi importantă. Şi cine îl poate contrazice? Pentru a putea supravieţui avem nevoie să ne simţim în siguranţă, iar locul unde avem cel mai des acest sentiment este acasă.

Acasă, locul unde petrecem cel mai mult timp, unde sunt persoanele cele mai dragi, unde ne creştem copiii, unde avem cele mai de preţ obiecte, unde lucrăm, unde trăim, aici, mai mult ca oriunde altundeva trebuie să avem sentimentul că nimic rău nu ni se poate întâmpla.

Ei bine acest lucru nu a fost niciodată mai tangibil! Noile tehnologii din domeniul construcţiilor au ca scop principal siguranţa ta, atât fizică cât şi financiară. Trendul de a ridica construcţii sigure şi durabile la standarde NZEB a ajuns de curând şi în România.

Construcţia pe piloni metalici, testată în Europa în ultimii ani, se extinde şi la nivelul ţării noastre atât în domeniul locuinţelor cât şi a lucrărilor de mai mare anvergură: infrastructură, centre comerciale, spaţii de depozitare, poduri, etc.

Pentru că tot ce începe bine se termină la fel, experţii trag un semnal de alarmă asupra importanţei pe care o are fundaţia: “În timpul construirii unei case, una dintre cele mai importante părţi ale procesului este construirea unei fundaţii solide şi eficiente energetic. Din păcate, mulţi beneficiari care aleg să construiască o fundaţie neeficientă energetic, executată cu neglijenţă, se confruntă cu o serie de probleme. Printre acestea se numără costurile ridicate pentru încălzirea sau răcirea locuinţei, disconfortul termic în timpul sezonului rece sau cald, probleme cu umiditatea şi chiar apariţia de boli respiratorii cauzate de o ventilaţie deficitară.”

Comparativ cu metodele convenţionale, şuruburile de fundaţie oferă o multitudine de avantaje: instalare rapidă, minimă perturbare a terenului, capacitate mare de încărcare şi versatilitate în diferite tipuri de sol, fundaţii fără vibraţii, fără turnare de beton şi deci fără timp de uscare, timp mic de montare, se poate monta şi în condiţii meteo nefavorabile (îngheţ), fără întreţinere şi cu o durată lungă de viaţă. Mai mult, acestea sunt o alegere eco-friendly, fiind reutilizabile şi reciclabile.

Fie că sunteţi un profesionist în domeniul construcţiilor sau un entuziast DIY, micropiloţii metalici înşurubaţi vin în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu soluţii personalizate. De la proiecte rezidenţiale, până la infrastructură şi instalaţii industriale, şuruburile reprezintă fundaţia solidă pe care v-aţi dorit-o mereu.

Veţi fi surprinşi de modul în care şuruburile de fundaţie pot revoluţiona proiectele dumneavoastră de construcţie şi contribui la un viitor mai sustenabil.

Nu lăsaţi tradiţia să vă împiedice progresul – alegeţi şuruburile de fundaţie pentru o construcţie rapidă, eficientă şi respectuoasă faţă de mediul înconjurător. Dacă vă sperie ideea de a porni în una dintre cele mai mari aventuri ale vieţii tale şi anume construcţia viitoarei locuinţe, află că nu trebuie să fii singur. O echipă de profesionişti îţi poate fi alături de la creionarea planului până la şampania de la finalul lucrărilor.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte ! Modificarea codului muncii Din 31 mai 2024, persoanele singure din...

Exclusiv21 de ore ago

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo. Directorul...

Diverse4 zile ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv5 zile ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv6 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv7 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo săptămână ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusivo săptămână ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv