Connect with us

Featured

Pahonțu o suspectează că ”a trădat” SPP-ul pentru SIE/Ghici cine a filat-o pe Delia Dinu și prietenele sale la Vama Veche!

Publicat

pe

Uite că ”nemuritorul de la Lerești” ar putea să regrete mult mai tare și mai curând decât s-ar fi așteptat decizia de a îl arunca ca pe o măsea stricată din Serviciul de Protecție și Pază pe colonelul Dumitru Voroneanu. Și mai ales că fostul ”cățelar” al Informațiilor Militare, așa cum îi plăcea șefului SPP să în umilească pe acesta nu a mai fost făcut general la trecerea în rezervă, așa cum i s-a tot promis. Numai că ”steaua aia mare” nu a mai venit, în ciuda obedienței totale dovedite de Voroneanu în fruntea SSI.

Delia Dinu, nelipsită de lângă familiile Băsescu și Iohannis

Astfel încât, de acum înainte, generalul Lucian Pahonțu ar cam trebui să se aștepte ca dezvăluirile despre ”serviciul paralel” pe care l-a constituit chiar în cadrul SPP-ului oficial să treacă la ”next level”. Acolo unde, ca să dăm doar un singur exemplu pentru astăzi, generalul Lucian Pahonțu ar putea să fie întrebat cine i-a spart casa Deliei Dinu! La propriu! Și chiar va fi întrebat, pentru că nici Delia Dinu, șefa Protocolului Administrației Prezidențiale atât pe mandatele lui Traian Băsescu, cât și pe ale actualului șef al statului nu este chiar singură ”pe strada sistemului”! Mai ales că, poate în afară de credulul Bălașa, nimeni de la vârful sistemului nu mai ia în serios auto-legendarea lui Pahonțu cu ”fata mea de lângă Iohannis”. Pentru că, în ciuda originilor într-adevăr SPP-iste ale longevivei sale cariere, Delia Dinu i-a întors de mult spatele ”liderului suprem”.

Dacă nici măcar Hăpău nu îl cheamă la ziua lui…

Astfel că oricând se pot cere niște explicații șefului SPP! Fie despre spargerea casei Deliei Dinu, cu tot cu operațiunea acoperită de ”extragere”a tehnicii sau chiar despre fotografiile ”ca fetele”, alea de la Vama Veche…

Ea conduce Cotroceniul!

Ceaușescu a fost cel mult un țăran șiret, dar niciodată nu a făcut vreo gafă majoră de protocol, atunci când s-a întâlnit cu principalii lideri mondiali ai vremii sale, indiferent că era vorba de președintele SUA sau de Regina Marii Britanii. Și asta pentru că l-a avut pe Sergiu Celac șef al Ceremonialului de Stat al Protocolului. Omul de la care nici măcar ”nea Nicu” nu își lua ochii atunci când participa la vreo ceremonie, urmând îndeaproape toate discretele indicații ale șefului Protocolului.

Pahonțu o suspectează că ”a trădat” SPP-ul pentru SIE

De asemenea, nici de Traian Băsescu nu se poate spune că îl dădeau manierele afară din Palatul Cotroceni. Însă, culmea, nici el nu a comis-o vreodată din cale afară de urât. Pentru că a avut-o întotdeauna aproape, pentru îndrumările necesare, pe Delia Dinu. De altfel, Delia fiind și ultimul om de la Cotroceni de la care familia Băsescu și-a luat un cordial rămas bun. Aceeași Delia Dinu fiind însă și cea care i-a întâmpinat și pe Klaus și Carmen Iohannis, făcându-le chiar turul de onoare al Palatului. Astfel că aceasta a fost păstrată până în ziua de astăzi pe funcția de consilier prezidențial și șefă a Departamentului de Protocol, devenind astfel cel mai vechi om de la Cotroceni. Și cea care conduce practic în bună măsură ”bucătăria internă” a întregului Palat. Ceea ce nu îi convine deloc celuilalt șef păstrat de Iohannis de la Băsescu, Lucian Pahonțu. Frustrarea celui din urmă crescând atât cu consolidarea influenței Deliei Dinu pe lângă familia prezidențală, cât și cu refuzul acesteia de a mai răspunde la ”cântecele de sirenă” informativă ale generalului Pahonțu. Cel care, după ce s-a lăudat cum a ”plantat-o” el pe ”SPP-ista noastră” pe lângă Președintele României, a început să se vaite cu ”mușcatul mâinii care a hrănit-o”. Mai ales după ce i-a intrat în cap că fosta lui sepepistă de suflet a devenit între timp ”omul SIE”…

Ați scos tehnica?

Desigur că este surprinzător că i-a fost spartă locuința celui mai apropiat om de șeful statului și fără de care Klaus Iohannis nu face practic niciun pas. Numai că, pentru inițiații sistemului cel puțin și mai suspectă este ”strania coincidență” a momentului în care a avut loc spargerea, la atât de scurt timp de la un tragic eveniment. Dar mai ales ”autismul” care l-a lovit brusc pe generalul Pahonțu, cel care în astfel de momente se oferea cu excesul de zel caracteristic să dea o mână de ajutor, fie ea și neoficială. Numai că, de această dată, Pahonțu a tăcut mâlc.

Ghici cine a filat-o pe Delia Dinu și prietenele sale la Vama Veche!

Iar cum spargerea locuinței șefei Protocolului lui Iohannis a fost una ”de manual”, practic ”chirurgicală” și fără nicio urmă lăsată, criminaliștii din cadrul anchetei s-au tot amuzat întrebându-i pe ”acoperiții” lui Pahonțu dacă au apucat barem să își scoată toată tenica de acolo! Însă gluma se poate îngroșa oricând pe acest subiect pe care Pahonțu îl considera probabil ”case closed”… La fel cum pe șeful SPP ar cam trebui să îl pună pe gânduri că nici măcar Marian Hăpău nu l-a invitat la ziua lui de pe 2 iulie… Astfel că dacă și șeful DGIA, în ciuda scandalurilor care zguduie ”șandarmaua” Informațiilor Militare a ajuns să îl considere ”nefrecventabil” spune multe despre izolarea informativă la care este supus șeful SPP. Cel care, alimentat de ura deja viscerală manifestată față de colegii mult mai rasați de la SIE nu își face decât rău dându-se prin restul sistemului victima Deliei Dinu. Mai ales că lucrurile ar putea sta cu totul invers, mai ales după ”shooting”-ul de la Vama Veche…

Exclusiv

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Publicat

pe

De

Punctul de vedere oficial al Guvernului

Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.

Provocările legate de autenticitate

Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.

Contextul legislativ

În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

Femeile-politician și feminismul extremist: O analiză critică

Publicat

pe

De

O dezbatere necesară

Într-un articol publicat în Cotidianul Național, jurnalista Claudia Marcu subliniază importanța unei discuții despre feminismul contemporan, evidențiind confuziile create de mișcarea feministă și de pretențiile auto-proclamate ale unor persoane care se consideră feministe. Potrivit ei, egalitatea de gen este adesea percepută în mod greșit, iar manipularea ideii de egalitate între femei și bărbați înrăutățește situația.

Egalitatea de gen: o ironie?

Marcu argumentează că atunci când femeile cer drepturi egale cu cele ale bărbaților, s-ar putea să nu realizeze că, în multe privințe, ele beneficiază deja de mai multe drepturi. Un exemplu dat este protecția specială pe care femeile o primesc în contexturi dificile, un avantaj pe care bărbații nu-l au. Ea consideră că trăsăturile și calitățile bărbaților și femeilor sunt diferite, fiecare având roluri specifice în societate.

Femeile în politică: o performanță contestată

Autoarea analizează necesitatea implicării femeilor în politică și dacă acestea pot cu adevărat aduce o schimbare pozitivă. Ea menționează exemple despre femei lideri precum Margaret Thatcher și Angela Merkel, subliniind că, deși au avut realizări semnificative, uneori aceste decizii au avut consecințe negative pentru societate.

Compromisuri și supraviețuire

Marcu își amintește de o oportunitate profesională din cariera sa timpurie, când a fost chemată să se alăture unui partid puternic. Ea a refuzat, conștientizând că politica presupune compromisuri care contravin idealismului ei personal. Potrivit ei, pentru a supraviețui în politică, multe femei își sacrificed calitățile feminine, intrând într-o luptă dură și confruntativă.

O lume ideală și nevoia de independență

Autoarea reflectează asupra rolului femeii în societate, subliniind faptul că, în trecut, femeile puteau rămâne acasă, fiind întreținute de bărbați. Acum, ambele sexe sunt nevoite să lucreze pentru a face față costurilor vieții. Marcu observă, de asemenea, că dorința de independență financiară a crescut în rândul femeilor, ceea ce a dus la o diminuare a rolului bărbatului și, implicit, la frustrări în relațiile romantice.

Impactul feminismului extremist

Feminismul dus la extrem, conform analizei, a dus la o criză a natalității și a diminuat simțul matern decât și dorința de a deveni mamă. Această căutare a puterii și carierei pare să fie o revenire la matriarhat, în timp ce nevoile fundamentale ale femeilor sunt neglijate.

Misoginism și meritocrație

Marcu abordează și subiectul egalității de gen în Uniunea Europeană, vizând salarizarea echitabilă. Deși recunoaște competențele femeilor în multe domenii, ea subliniază că este greșit să se impună salarii egale pentru competențe diferite. În opinia ei, meritocrația și obiectivitatea ar trebui să prevaleze, fără a ține cont de sexul persoanelor.

Citeste in continuare

Anchete

Tribunalul București, invadat de gândaci: Probleme de igienă la Sema Parc

Publicat

pe

De

O situație alarmantă la nivelul instanțelor comerciale

Publicația Lumea Justiției a relatat că Tribunalul București se confruntă cu o nouă problemă serioasă la sediul său din Sema Parc, unde funcționează două secții comerciale, respectiv a VI-a și a VII-a.

Invazie de gândaci în sălile de judecată

Conform informațiilor obținute, aceste două secții au fost afectate de o invazie de gândaci. Problema nu se restrânge doar la arhivele cu dosare, ci afectează și birourile judecătorilor, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile de muncă și igiena în instanțele din capitală.

Implicarea autorităților și reacții publice

Situația a generat îngrijorare în rândul personalului și al părților implicate în procesele judecătorești, care se așteaptă la măsuri rapide din partea autorităților pentru a remedia această problemă. Asemenea condiții pot avea un impact negativ asupra funcționării justiției și asupra încrederii cetățenilor în sistemul judiciar.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Exclusiv6 zile ago

Efectele schimbării de atitudine la IPJ Prahova

Introducerea unei persoane integre în funcția de inspector șef Se pare că numirea unei persoane integre în funcția de inspector...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii de Penitenciare, filmați de deținuți: Îngrijorări și critici din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Polițiștii de penitenciare au fost filmați de deținuți în timpul apelului, o activitate extrem de importantă în orice penitenciar. Filmările,...

Exclusiv6 zile ago

Calcularea gradațiilor salariilor conform Legii 153/2017: Exemplu practic

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul dezvăluie modul de calcul al gradațiilor de la 1 iunie 2023, conform articolului 11...

Exclusiv7 zile ago

Carmen Gheorghe revine la Poliția Locală Ploiești, in timp ce fostul director Cătălin Albu se confruntă cu probleme penale

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești Decizia instanței Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv