Connect with us

Featured

Ionel Ciucă și Raed Arafat au bătut palma pe contractele de miliarde/Blat de 1,5 miliarde euro pe Sikorski

Avatar

Publicat

pe

Săptămâna aceasta influentul Guillaume Fury, președintele companiei Airbus descinde la București. Și cine credeți că îl va primi, în mod cu totul și cu totul neașteptat? Desigur, cu tradiționala ”ruptură a coloanei” îndelung exersată în fața partenerilor strategici… Nimeni altul decât Nicolae Ionel Ciucă! Ministrul Apărării Naționale insistând ca el să fie demnitarul care să îi dovedească înaltului oaspete farncez obediența extremă de care pot da dovadă la o adică conducătorii statului român.

Guillaume Fury descinde la București
Acum, firesc că se naște întrebarea că, fiind chiar și vorba de Airbus, de ce ditamai ministrul român al Apărării se înghesuie să se facă ”preș” în fața reprezentantului unei companii private. Mai ales a uneia care vrea să facă afaceri în România. Ceea ce, după cum o impune cutuma internațională, ar fi trebuit să facă ea eforturi pentru a intra în grațiile autorităților statului ”băștinaș”. Numai că și mai ciudată este reacția generalului Ciucă dacă ținem cont că, de la preluarea mandatului Apărării, acesta s-a dovedit ”inamicul public numărul 1” pentru Paris. Anulând licitația pentru baterii de coastă câștigată în primă fază de MBDA și încercând acum același ”șmen” și cu cea pentru corvete, câștigată definitiv de Naval Group. Adică două dintre cele mai puternice companii franceze. Numai că nu este chiar atât de greu de deslușit, cel puțin pentru cunoscătorii sistemului, care este de fapt resortul lăuntric care l-a împins pe generalul Ciucă la un astfel de gest de o ”tandrețe” stranie și care cert nu îl caracterizează. Dar uite că, totuși, există o explicație! Și anume faptul că ”eroul de la Kandahar” va face pe gazda bună pentru Guillaume Faury, corporate guvernance al Airbus, într-o încercare disperată, pe persoană fizică, de a arăta chipurile că nu are nimic de-a face cu Franța.
1,5 miliarde euro pentru elicopterele americane de la Sikorsky

Astfel că ”jocul de glezne” din ”baletul” cu Airbus nu este decât o nouă încercare jalnică de a îi spăla imaginea ministrului Apărării. Și la care acesta recurge, în ciuda orgoliului exacerbat al ”eroului de la Kandahar”, doar presat fiind de informațiile de ultimă oră care i-au parvenit privind situația explozivă de la Palatul Elysee!

Ghici cine îl aduce pe Fury la București!

Acum, ținând cont de poziționarea ministrului român al Apărării față de interesele geo-strategice ale Franței – că de cele ale industriei românești suntem deja lămuriți de mult! – nu oricine ar fi putut aranja surprinzătoarea întâlnire Ciucă – Fury. Mai ales că ”premierul de o săptămână” al lui Iohannis rămâne totuși cel mai apropiat om al președintelui din ”guvernul meu”. Astfel că pe fir s-a băgat un adevărat veteran al unor astfel de combinații transfrontaliere cu iz politic. Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră indicând că artizanul acestei încercări de ”spălare a păcatelor” generalului Ciucă ar fi nimeni altul decât Michael Schmidt! Astfel că nu ar trebui să mire dacă, mult mai curând decât se așteaptă unii, s-ar descoperi și oficial că noul consilier din umbră al Airbus pentru România ar putea fi Michael Schmidt.

Michael Schmidt, consilierul din umbra Airbus

Numai că tot la fel de bine ar putea afla și Fury, cu stupoarea pe măsură, că omul ”legendat” că îi poate deschide toate ușile actualei Puteri de la București și mai ales cele ale MApN are două dosare la DNA! Culmea ironiei, cumnatul lui Renato Usatîi ajungând în atenția procurorilor anticorupție tot pentru două ”consultări” eșuate în domeniul contractelor cu Ministerul Apărării din domeniul industriei de armament. Schmidt intrând în vizorul DNA după ce a preluat reprezentarea intereselor Rheinmetall în țara noastră. De fapt, după ce ”lăcomia” comisionarului Michael Schmidt l-a adus în postura ca, după ce a adus Rheinmetall în România, tot el să și distrugă proiectul de țară al companiei germane. Astfel că există și posibilitatea ca, până să ajungă la București, Guillaume Fury să fie avizat, informativ vorbind, despre adevăratul motiv al ”auto-exilării” noului său consilier la Viena. Astfel că marea întrebare a momentului rămâne dacă Michael Schimtd va veni și el la București, odată cu delegația Airbus… Sau va prefera să se țină departe de o Românie din care și-a extras deja, pentru orice eventualitate, întreaga familie…

Blat de 1,5 miliarde euro pe Sikorski

Și uite cum, după ce a făcut astfel încât companiile franceze să piardă toate licitațiile din România, inclusiv pe cele care le-a câștigat, să nu ne mirăm dacă Nicolae Ionel Ciucă, în mărinimia lui pe banii bugetului, va catadicsi să cumpere câteva elicoptere și de la Airbus. Mai ales că, oricum, contractul cel mare în valoare de 1,5 miliarde euro încă de la prima strigare va merge tot la americanii de la Sikorsky.

Naval Group luptă până la capăt pentru contractul corvetelor

Cei care deja au deschis ”balul”, câștigând parcă prea detașat, prea ca la țară, licitația pe fonduri europene de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI. Astfel că ”se merită” să se cumpere câteva elicoptere și de la Airbus, pentru a se întări astfel ”parteneriatul strategic” dintre generalul Ciucă și doctorul Arafat. Cei care formează astfel nou ”binom” al sistemului, cel puțin în ceea ce privește contractele de miliarde destinate înzestrării structurilor din cadrul MApN sau MAI.

Se închide cercul la Gorgan!

Deci ”sărutul franțuzesc” în care structurile contrainformative i-au surprins pe noii camarazi de contracte Nicolae Ionel Ciucă și Raed Arafat va fi întărit prin cumpărarea unor elicoptere de la Airbus. Dar ceva sub 100 de milioane de euro, ca să nu mai fie nevoie de aprobarea Parlamentului. În plus, după cum rezultă raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, nici patronul Deltamed, Dan Gorgan nu va fi străin de o viitoare ”pleașcă” Airbus în variantă medicală, pentru Armată!

Dan Gorgan își primește și el partea

Astfel că generalul Ciucă va avea grijă ca noul său aliat, Raed Arafat să fie și el mulțumit. Mai ales că, se știe, ”Doctorul” nu îi poate refuza nimic atât de intimului său colaborator, Dan Gorgan. Drept urmare, toată lumea ar trebui să fie mulțumită. Mai ales după ce ”comisia Incicaș” ar urma să își îndeplinească jenanta misiune de a bloca sub orice formă negocierile pentru semnarea ”contractului corvetelor” cu Naval Group. Însă ceea ce nu știe ”falanga militarizată” a sistemului care susține ”rețeaua Ciucă” este că Naval Group se pregătește cu tot ceea ce înseamnă establishment-ul francez în spate să se bată până la capăt pentru contractul câștigat în urma unei licitații confirmate definitiv de Curtea Supremă din România.

Exclusiv

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Avatar

Publicat

pe

De

  1. Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti ni le-a comunicat doar in baza unei sentinte definitive. Ca asa i-au invatat contabilii in uniforma din DGF. Sa nu dea din casa, de buna voie, nicio informatie care ne-ar ajuta sa pricepem cum se calculeaza salariile si pensiile militare, dezvaluie sindicatul Diamantul. ( Cerasela N).
precizarile MAI 43072 din 04.02.2017

https://drive.google.com/file/d/1gor7-2b_VpKIEiDXnRHRf7VYCQbE4ZoR/view?usp=drivesdk

Citeste in continuare

Exclusiv

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

Avatar

Publicat

pe

De

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române.
După ce zilele trecute auzeam cum un candidat nu a fost lăsat să își satisfacă nevoile fiziologice la toaletă și a fost nevoit să folosească o sticlă, chiar în sala de examen, acum vedem cum candidați notați inițial cu 2.50 au ajuns să fie admiși cu nota 10.
Pentru această situația există o singură soluție:
ori pleacă cei care au notat în primă instanță candidatul cu 2.50, ori cei care după contestație au acordat nota 10. Chiar nu vrem să credem că șefii din Jandarmerie     și-au făcut de cap și au „vândut” admiterea, în cel mai lipsit de scrupule mod, dezvaluie cei din sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre scopul real al majorarii facturilor la energie, in ritmuri duble sau triple fata de ceea ce se intampla in lume?

Avatar

Publicat

pe

De

 Oare de ce nimeni nu constata ca scopul real al acestei crize este sa anihileze si bruma de industrie care a mai ramas in Romania si sa impovareze populatia suplimentar intr-o perioada in care datoria publica s-a majorat ametitor? Oare de ce nimeni nu isi pune intrebarea daca asta nu este o actiune deliberata, in scopul atingerii cat mai rapide a falimentului statului roman si cel al populatiei? E, uite ca eu continui sa vorbesc. Si am vorbit si saptamana aceasta, in interventia mea video, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

De ce oamenii astia doresc, cu orice pret, anihilarea si a brumei de industrii care a mai ramas in Romania si insolventa de facto a populației?

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv7 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv5 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!