Administratie
Califul pandemiei, Raed Arafat, s-a dat din nou in spectacol
Mai exact, „Comandantul actiunii” a cerut nici mai mult, nici mai putin decat reducerea la tacere a celor care indraznesc sa puna la indoiala eficacitatea vaccinurilor anti-COVID.
Dupa cum spuneam, iata cum si-a dat in petic seful DSU sambata, 16 octombrie 2021 (click aici pentru video):
„Sa ne concentram pe a informa corect populatia! Eu, cu tot dreptul de libera exprimare, as taia microfonul la toti care vin si dezinformeaza si spun la oameni sa nu se vaccineze. Pur si simplu. Si i-as lasa pe oamenii care se pricep la acest domeniu sa explice de ce trebuie sa se vaccineze. Am trecut printr-o perioada grea, printr-o perioada de dezinformari, de toate posibilitatile prin care sa convingem oamenii sa nu respecte, sa n-aiba incredere in ce spun autoritatile.
Cred ca suntem la momentul in care trebuie sa facem invers acum. Macar pentru 2-3 luni. Dupa care, putem sa continuam cum vrem. Dar la acest moment trebuie oprit microfonul cel putin oficial (de la televiziuni, de la radiouri). Facebookul si Youtube o sa-i permita sa faca ce vor acolo. Dar macar la dezbateri si la tot sa ne indreptam catre a sfatui populatia corect, pe linie sanitara, cu sfaturile care sunt bazate stiintific si sa explicam de ce este mai bine sa te vaccinezi decat sa ramai nevaccinat si ce poate sa se intample cu tine si cu familia daca ramai nevaccinat. Variantele astea circula si nimeni nu stie ce alta varianta poate sa mai apara”.
Ati vazut, da?
Mai bine ii recomandam lui Arafat sa dea click aici si sa citeasca integral Constitutia Romaniei – in special articolul 30 (dedicat in integralitate libertatii de exprimare si care interzice cenzura in mod explicit si universal), precum si alte pasaje care consacra egalitatea dintre cetatenii romani.
I le punem pe tava „Comandantului actiuni”, ca sa nu se oboseasca prea tare, precizeaza cei de la Lumea Justitiei:
– Art. 30 – Libertatea de exprimare
„(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege”;
– Art. 16 – Egalitatea in drepturi (alin. 1 si 2)
„(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege”;
– Art. 4 – Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni (alin. 2)
„Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala”. (Paul D.).
Administratie
Întrevedere între Cătălin Predoiu și ambasadorul Cehiei la București pentru consolidarea cooperării în domeniul Afacerilor Interne
La sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a avut loc o întâlnire între domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, și E.S. domnul Martin Košatka, noul ambasador al Republicii Cehia la București.
Discuțiile au evidențiat caracterul excelent al cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne, concentrându-se pe domeniile prioritare cum ar fi combaterea criminalității organizate, lupta împotriva corupției și întărirea capacității statelor în gestionarea situațiilor de urgență. Aceste aspecte au fost deja abordate în cadrul întâlnirii recente de la Praga între ministrul Predoiu și omologul său ceh, Vít Rakušan.
Cătălin Predoiu a subliniat viziunile comune pe care cele două state le au în privința mai multor subiecte de interes european, inclusiv importanța securității interne, gestionarea eficientă a migrației și menținerea unității între statele membre UE, mai ales în actualul context geopolitic marcat de diverse amenințări.
Referitor la aderarea României la spațiul Schengen, ministrul Predoiu a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant oferit de Cehia, un sprijin reiterat de ministrul Rakušan în cadrul consultărilor recente de la Praga. Acest sprijin devine esențial în perioada actuală, în care România depune eforturi pentru finalizarea dosarului Schengen până la sfârșitul anului.
În continuare, ministrul Predoiu a prezentat un ansamblu de măsuri implementate de autoritățile române pentru întărirea cooperării și intensificarea schimbului de informații cu statele din regiune și partenerii europeni. De asemenea, România desfășoară proiecte comune cu toate țările vecine, având rezultate foarte bune în organizarea patrulelor mixte, schimbul de experiență, consolidarea schimbului de informații și elaborarea evaluărilor de risc. Predoiu a subliniat că România a demonstrat un nivel înalt de securizare a frontierelor europene, respectând legislția Schengen și folosind toate sistemele europene, fără nicio sincopă de la eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime.
În concluzie, cele două părți au convenit să mențină un dialog bilateral la un nivel ridicat, având ca obiectiv dezvoltarea continuării cooperării în domeniile de interes comun.
Administratie
Peste 1.100 de copii și tineri informați despre Siguranța Online la Bucharest Gaming Week
Peste 1.100 de copii și tineri au beneficiat de recomandări preventive la standul #SigurantaOnline în cadrul Bucharest Gaming Week, care a avut loc weekendul trecut la Palatul Parlamentului. Inițiativa, care își propune prevenirea criminalității informatice și educația digitală, a fost susținută de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB).
La stand, participanții au avut ocazia să interacționeze cu gamerii lor preferați și au primit informații esențiale despre cum să navigheze în siguranță în mediul virtual. Sub sloganul „Fii Cool, nu Credool!”, organizatorii au încurajat tinerii să rămână vigilenți și să nu aibă încredere în tot ce găsesc pe internet.
Pentru a atrage atenția asupra riscurilor online, au fost amplasate două totemuri-capcană, fiecare cu un cod QR ce promite câștiguri rapide. Aceste coduri au fost scanate de peste 3.000 de ori, iar cei care au accesat linkul au primit imediat un mesaj de avertizare: hackerii pot folosi astfel de metode pentru a fura datele, parolele și chiar fotografiile din telefon.
Organizatorii au transmis patru mesaje-cheie pentru a ajuta tinerii să se protejeze:
- Evită să furnizezi datele de pe card la cerere.
- Verifică linkurile suspecte cu soluții de securitate înainte de a da click.
- Folosește parole puternice, complexe și unice pentru fiecare cont.
- Activează autentificarea multifactorială oriunde este posibil.
Tinerii prezenți la stand au participat și la un concurs interactiv, unde au avut ocazia să învețe cum să se protejeze pe internet și care au demonstrat abilitatea de a naviga în siguranță au fost recompensați cu premii.
Despre Proiectul Siguranta Online
Proiectul național de prevenire a criminalității informatice și educație digitală Siguranta Online (sigurantaonline.ro) caută să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică pentru tineri și copii, ajutându-i să evite să devină victime ale fraudelor informatice, pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware. Această inițiativă este o colaborare între Poliția Română, DNSC și ARB, având ca scop protejarea copiilor și a adulților prin educație și informare în domeniul securității cibernetice.(Paul D.).
Administratie
Alina Gorghiu: 107 dosare de trafic de minori în primele 6 luni – justiția trebuie să fie făcută până la capăt
Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a dezvăluit că în România au fost înregistrate 107 dosare noi de trafic de minori în primele 6 luni ale anului, un număr care, deși pare simplu, reflectă realități alarmante și destine frânte ale unor tineri traumatizați pentru bani. „În spatele statisticii sunt destine frânte ale unor minori care au fost traumatizați pentru bani. Cu atât mai mult, în aceste cazuri, justiția trebuie făcută până la capăt,” a subliniat Gorghiu.
Un exemplu relevant în acest context este cazul Claudiei Cochioraș, o fugară implicată într-o rețea de exploatare a copiilor. Aceasta utiliza violența pentru a-și controla victimele, iar în urma judecării, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru trafic de minori. Deși a fugit de executarea pedepsei, Cochioraș a fost localizată și prinsă în Elveția.
Ieri seară, aceasta a fost adusă în țară și va își va executa pedeapsa într-un penitenciar, marcând un pas important în lupta împotriva traficului de minori și promovarea justiției în România.
-
Exclusivacum 2 zile
Corupție și imprumuturi ilegale în rândul poliției prahovene: un dosar penal incepe să se desfășoare
-
Exclusivacum 2 zile
Corupția din România: Scandalul White Tower și ilegalitățile dovedite
-
Exclusivacum 2 zile
Abuzuri și corupție în rândul Poliției: Cazul IPJ Prahova și rețeaua de ilegalități
-
Exclusivacum 2 zile
Criza din Penitenciare: Polițiștii de Penitenciare protestează impotriva condițiilor insalubre și a insecurității
-
Exclusivacum 2 zile
Cazul Tymbark: controversele grevei și implicațiile legale ale condițiilor de muncă
-
Exclusivacum 2 zile
Apel către magistrații români: curățați justiția de corupție!
-
Exclusivacum 3 zile
Un vis trăsnit la grătar: Emil Păscuț și soluții pentru pensiile militare
-
Exclusivacum 4 zile
Emil Pascut: Majorarea pensiei la Metrou ridică intrebări despre principiul contributivității în sistemul pensionării