Anchete
De ce se teme ASF de ”Spălarea Banilor”! Euroins, ”reasigurare” sau ”sifonare”?

(Preluare National – Catalin Tache):
Elena Doina Dascălu, ”mamă” pentru bulgarii de la Euroins
Iată că seria de dezvăluiri din ultimele zile produce primele efecte concrete, Autoritatea de Supraveghere Financiară dezicându-se oficial de ceea ce se dovedea a fi deja ”partenera de nădejde” din ultimii patru ani, societatea de Asigurare – Reasigurare Euroins SA. Astfel că ASF a fost nevoită să recunoască veridicitatea propriului raport de control și implicit a Deciziei de sancționare nr. 199/20.02.2020. Fără a mai explica însă și de ce, deși au fost constatate nu mai puțin de 17 abateri grave în activitatea Euroins, a fost aplicată o singură amendă! Și aceasta pe societate, persoanele fizice implicate fiind astfel exonerate din start de orice responsabilitate.
DOCUMENTE! ASF a identificat în abatere 12 nereguli privind reasigurarea, dar nu a dat nici măcar un avertisment
De asemenea, mai-marii ASF nu pomenesc niciun cuvințel, de zici că le-a mâncat DNA-ul limba, despre ”omisiunea” de a informa structurile abilitate ale statului cu privire la neregulile identificate și probate la Euroins. Mai ales de cele cu iz penal… Așa cum este și abaterea nr. 12 din Decizia de sancționare, acolo unde doar Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor putea stabili dacă este vorba de contracte de reasigurare sau contracte de ”sifonare” derulate de Euroins. Numai că Oficiul nu a mai fost informat, așa cum era obligația funcționarilor publici implicați în activitatea de control, de parcă ASF-ul s-ar fi temut că ”Spălarea Banilor” ar fi putut declanșa propria anchetă! Una penală, de această dată…
Probleme la contractele Clean Cut!
Astfel, abaterea nr. 12 din cadrul Deciziei de sancționare nu lasă loc de niciun dubiu în acest sens: ”Deși societatea a prezentat corespondența cu reasiguratorii din care rezultă că aceștia confirmă că suma care figurează în contabilitatea Euroins la capitolul Rezerve tehnice cedate aferente contractelor Clean Cut, care totalizează 50 % din rezervele tehnice, este acoperită de reasiguratori prin contract, acest aspect nu rezultă din contractele încheiate. Totodată, societatea nu conduce evidența contabilă în conturi analitice la nivel de reasiguratori.
De ce nu a fost sesizat Oficiul petru ”Spălarea banilor”?
Societatea nu a formulat obiecțiuni, ci doar a precizat că a efectuat înregistrări contabile în conformitate cu reglementările aplicabile, iar în contextul unei modificări va actualiza politicile contabile în concordanță cu acestea, fapt pentru care societatea trebuie să ia măsuri de îndată în vederea clarificării clauzelor contractelor Clean Cut, în sensul în care să rezulte că re-asumarea de către cedent a portofoliilor la terminarea contractului se face condiționată de onorarea prin plată a obligațiilor asumate de reasiguratori în confirmările soldurilor, astfel cum a fost susținut de reprezentanții societății”.
Zeci de milioane!
Numai că un contract de reasigurare de acest tip presupune cedarea unei părți din primele de asigurare încasate de către asigurator, către un reasigurator, acesta având obligația ca în momentul încasării primelor convenite prin contractul de reasigurare să susțină riscul și implicit despăgubirile aferente primelor încasate rezultate în urma producerii unor evenimente asigurate. De altfel, chiar echipa de control a ASF a observat faptul că societatea Euroins are un contract de reasigurare de tipul Clean Cut de ordinul zecilor de milioane de lei cu o societate de reasigurare. Contract din care însă nu rezultă faptul că reasiguratorul susține acel risc și implicit faptul că are obligația onorării unor obligații de plată față de societatea Euroins în cazul producerii evenimentelor asigurate, așa cum susțin reprezentanții firmei Euroins.
Drept urmare, trei mari lucuri rămân de evidențiat în Decizia de sancționare a Euroins pentru această faptă din partea ASF.
- Euroins nu a formulat obiecțiuni cu privire la această faptă!
- ASF nu a sesizat Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu toate că existau indicii rezonabile cu privire la săvârșirea unor posibile infracțiuni care intră în competența acestei instituții.
- Societatea Euroins nu a primit nici măcar un avertisment pentru această faptă din partea ASF!
Astfel că trebuie reamintit că responsabilul de modul, durata controlului, durata redactării raportului de control la societățile de asigurări și propunerile de sancționare ale acestora este Florin Golovatic, director de control al sectorului de asigurări. De asemenea, responsabilul pentru modul în care funcționează piața de asigurări din România este președintele de sector Cristian Roșu, vicepreședinte ASF. Iar din informațiile intrate în posesia noastră, responsabili cu amenzile disproporționat de blânde aplicate de către ASF firmelor de asigurări ar fi membrii Consiliului ASF, Elena Doina Dascălu, Cristian Roșu, Gabriel Grădinescu, Ștefan Daniel Armeanu, Jozsfef Birtalan, Ioan Gheorghe Țara și Aura Gabriela Socol. Cei care de altfel au și respins propunerea de majorare a sancțiunilor aplicate firmei Euroins…
Anchete
„Ați uitat de noi, venim peste voi”!!/ Polițiștii de penitenciare alături de colegii din poliție merg la Guvern!

Cerem sa fie respectată legea !!! Pe data de 24.03.2023 sindicate din poliția română, federații sindicale din sistemul penitenciar si rezerviștii militari vor organiza primul protest din acest an. Angajații penitenciarului de Femei Ploiești Targsorul Nou, membrii ai organizației reprezentative EQUITAS, din Penitenciarul de Femei Targsor vor fi prezenți pentru a cere Guvernului României aplicarea în integralitate a Legii-cadru a salarizării nr. 153 /2017 . „Nemulțumirile noastre vin în contextul în care aflam ca partidele aflate la guvernare doresc inițierea unui nou proiect de lege a salarizării, în situația în care nouă nu ni s-a aplicat nici actuala lege votată în Parlament în 2017, de către aceleași partide. Din 2017 și pana azi am fost duși de nas, păcăliți și furați în același timp . Au fost făcute discriminări , în sensul ca unor sectoare bugetare(administrație publica și deputați )li s-au aplicat legea în integralitate încă din anul 2017 , iar altora în tranșe . Sistemul de apărare se afla în situația de a mai primi o tranșa, dar se pare ca guvernul a uitat de ea . De o bună perioada se observa cu ochiul liber cum guvernantii neamului au pus tunurile pe sistemul de apărare și ma refer la salarizarea din sistem , la pensiile militarilor și la lipsa investițiilor în sistemul de apărare . Se pare că salarizarea polițiștilor și legea pensiilor militare au devenit o unealtă atunci când guvernantii aleargă după voturi . În apropierea alegerilor apar politicienii cu promisiuni, numai pentru a ne fura voturile, însă nu fac nimic în sprijinul militarilor . Trebuie să reamintim acestor politicieni ca cei care nu respecta legea se numesc INFRACTORI, iar dumnealor nu respectă legea salarizării nr.153 /2017 . Ne-am saturat sa fim furați și sa ni se ceară sa avem răbdare ca nu sunt bani , în schimb parlamentarii şi-au majorat, pe ascuns, în urmă cu două săptămâni, cu 7.500 de lei suma forfetară primită de la Parlament pentru cheltuielile lunare cu cabinetele parlamentare. Astfel, suma forfetară pe care o vor primi parlamentarii va fi de 35.500 de lei pe lună, iar alocația de stat pentru copii s-a mărit cu doar 13 lei, de la 1 ianuarie. O bătaie totala de joc . Îngrijorător este faptul ca tinerii nu mai doresc sa urmeze o cariera militară și asta este un fenomen care trebuie să dea gândit celor care conduc destinele tarii , exemplul cel mai concludent fiind lipsa de interes pentru școlile militare”. Protestul constă într-un marș, pornit de la Guvern către MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor și retur și ne gândim la un calendar de proteste pe parcursul întregului an. Așteptăm la acest protest cât mai mulți colegi . Adrian Grigoroiu – Președinte Sindicat EQUITAS
Anchete
Multi dau ca sigura numirea judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti in functia de judecator din partea Romaniei la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului (CEDO).

Cica Jderu s-ar bucura de o foarte mare sustinere in anumite zone politice, zone care ar face presiuni pentru numirea judecatoarei CAB la CEDO, in detrimentul celorlalti doi candidati, Sebastian Raduletu si Razvan Horatiu Radu, dezvaluie Lumea Justitiei. Primele semne despre impingerea lui Jderu catre CEDO au aparut cu mult timp in urma, prin toamna anului 2022, cand aceasta a fost scoasa de pe lista de rezerva, din motive chipurile de egalitate de gen, si pusa pe lista cu candidati, in locul lui Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti. Iar totul s-a intamplat desi Bogdan Iancu ar fi mult mai bine pregatit decat Jderu. De altfel, cei care ne-au semnalat ceea ce se pregateste sunt siderati de faptul ca judecatoarea Claudia Jderu ar putea ajunge la CEDO in pofida faptului ca din CV-ul si activitatea sa lipsesc, spre exemplu, “publicatiile academice impresionante” cerute pentru a fi numit in functia de judecator CEDO, aceasta avand lucrari, dar prea putine impresionante si cam fara legatura cu drepturile omului. Asadar: oare ce are Claudia Jderu atat de special incat trebuie sa ajunga neaparat la CEDO? (Irinel I.).
Anchete
Pentru anul I, învățământ postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne a fost aprobat un număr de 2.880 locuri.

Cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2022 – 2023 au fost aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 632/2022.
Guvernul României pregătește printr-un proiect de H.G. inițiat de Ministerul Educației la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea locurilor de școlarizare pentru învățământul postliceal militar.
Prin adresa nr. 340702/2023, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educației, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferența dintre intrările și ieșirile din sistem. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umane, o reprezintă școlarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituțiilor de învățământ postliceal proprii, școlarizare care poate fi organizată în sistem „suveică”, astfel încât o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică.
În acest context se impune suplimentarea numărului de locuri pentru anul școlar 2022-2023 a numărului de locuri pentru anul I la învățământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne, conform adresei Ministerului Afacerilor Interne nr. 340702/2023. Scopul prezentului proiect de act normativ în reprezintă suplimentarea cu 2.880 locuri pentru anul I la învățământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne în anul școlar 2022-2023, astfel încât cifra de școlarizare să fie de 5.760 locuri.
VEZI AICI NOTA DE FUNDAMENTARE
VEZI AICI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE
Chiar și în urma dublării numărului de locuri în școlile M.A.I., fapt ce va permite organizarea unei noi sesiune de admitere, deficitul de personal este de departe a fi acoperit mai ales în contextul în care se preconizează trecerea în rezervă a peste 3000 de cadre ale ministerului. Mai mult decât atât, chiar și cu o astfel de suplimentare succesivă și consistentă, concurența pe locurile disponibile este aproape de 1 la 1, înainte de susținerea oricărei probe sau evaluări. Unde duc toate astea? Spre colaps! Cauzele? Neaplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea unitară, militarii și polițiștii nefiind încadrați pe grila de salarizare și amânați de ani de zile, condiții de muncă jalnice, dotări inexistente, legislație ineficientă, etc, dezvaluie cei de la sindicatul SIDEPOL. (Irinel I.).
-
Exclusivacum 5 zile
,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV
-
Administratieacum 8 ore
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Exclusivacum 2 zile
Replica ,, Caracatiței”
-
Administratieacum 5 zile
La doar 33 de ani, a fost depistat cu o formă rară de cancer, iar tratamentul necesar depășește suma de 30000 euro/lunar
-
Exclusivacum 16 ore
Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!
-
Exclusivacum 2 zile
Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?
-
Featuredacum 5 zile
Până și luptele de la Bahmut pălesc față de ”Jihadul” declanșat la Primăria Sectorului 1
-
Exclusivacum 5 zile
Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023