Connect with us

Actualitate

BNR a fost nu supraveghetoarea băncilor, ci complicea lor

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

BNR a fost nu supraveghetoarea băncilor, ci complicea lor. Rol pe care și l-a dorit prea mult și guvernul României, care, prin taxa pe lăcomie a substituit BNR și a devenit complicea băncilor în scumpirea creditelor populației și majorarea chiar și mai mare a diferenței dintre dobânzile pasive și cele active, cu consecința unor credite mai scumpe și rate mai mari. Am explicat de ce și mai ales cum, in articolul “De ce râd complice băncile și Vâlcovii de noi: creditele în lei s-au scumpit, nu s-au ieftinit”, publicat in PS News, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul si jurnalistul Soviani Radu .

,,Dorin să vedem un nivel scăzut al ROBOR-ului și astfel ratele românilor să scadă cu 10-15%’’ ,,Efectul taxei pe lăcomie va fi în felul următor: o reducere a profiturilor și protejarea populației’’; ,,Băncile au marjă între dobânzile la depozite și cele la credite nevăzute în Europa’’,,Până la sfârșitul acestui an Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să scadă la jumătate’’.

Sunt declarațiile gogonate care au pretextat ,,taxa pe lăcomie’’ lansată de Vâlcov și Teodorovici. Să le luăm pe rând:

  1. ,,Dorim să vedem un nivel scăzut al ROBOR-ului și astfel ratele românilor să scadă cu 10-15%’’.

În fapt, ROBOR este acum la 3,31%. La momentul anunțării ,,taxei pe lăcomie’’ (20 decembrie 2018), ROBOR era la nivelul de 3,03%. Deci ROBOR este mai mare cu 10% față de nivelul pre-existent introducerii taxei pe lăcomie. Ceea ce arată că românii care sunt împrumutați în lei în funcție de ROBOR (și ale căror împrumuturi nu pot fi convertite automat la ,,verișorul ROBOR’’ – IRCC anunțat recent la 2,36%) vor plăti anul acesta rate mai mari decât anul trecut, pe vremea aceasta. Doar creditele noi vor fi indexate în funcție de noul IRCC, dar acolo băncile au început deja, pretextând OUG 114, să adauge puncte procentuale la marja de dobândă anuală și comisioane lunare. Concluziv, toți cei care aveau credite indexate în funcție de ROBOR înainte de introducerea ,,taxei pe lăcomie’’ plătesc azi rate mai mari. La fel până la sfârșitul anului.

  1. ,,Efectul taxei pe lăcomie va fi în felul următor: o reducere a profiturilor și protejarea populației’’. În privința protejării populației, am lămurit-o anterior. În privința reducerii profiturilor (aberantă țintirea aceasta având în vedere că statul impozit pe profit, deci are interesul unor profituri cât mai mari), avem rezultatele primului trimestru de la cele mai mari bănci din România: BCR a anunțat un profit net de 268 de milioane de lei în creștere cu 6% față de anul trecut pe vremea acesta, când nu exista taxa pe lăcomie. Impactul estimat pentru tot anul al ,,taxei pe active’’ este de circa 90 de milioane de lei. BRD, o altă bancă din top 3 a anunțat profit net de 301 milioane de lei (în scădere cu 27% față de perioada similară a anului trecut, scădere nemotivată însă de taxa pe lăcomie pe care BRD o estimează la 79 de milioane de lei pentru tot anul). Relevantă este însă evoluția veniturilor nete din dobânzi, care s-au majorat cu 10,3%. Deci taxa pe lăcomie nu a avut un impact asupra reducerii veniturile nete din dobânzi în primul trimestru de aplicare (singurele care puteau fi țintite real printr-o taxă pe active dimensionată în funcție de dobândă). Din contră, veniturile nete din dobânzi s-au majorat, de unde rezultă că populația a plătit dobânzi mai mari decât înainte de taxă.
  2. ,,Băncile au marjă între dobânzile la depozite și cele la credite nevăzute în Europa’’. Întrucât Vălcov și Tedorovici nu au avut niciodată argumente raționale (nu că nu ar fi existat), la un moment dat Vâlcov, ca ministru avizat de SRI, și-a adus aminte că a citit undeva că marja dintre dobânzile pasive (la depozite) și cele active (la credite) s-a majorat în recesiune s-a majorat și a rămas înaltă. Acest ecart era cel care trebuia urmărit dacă taxa pe active financiare nu urmărea, printr-o complicitate guvern-BNR-bănci comerciale un singur lucru: să pună incompetența politicii monetare și a celei fiscale în sarcina populației. Doar că, datele cele mai recente privind creditarea în lei (sold și dobândă) arată că inclusiv aici, ,,taxa pe lăcomie’’ a ratat reducerea ecartului. Din contră, l-a majorat.

Concret, în urmă cu un an, dobânda medie la depozite era de 0,96% iar dobânda medie la creditele în lei era de 7,32%. Ceea ce însemna o marjă de 6,36 puncte procentuale. Această marjă trebuia urmărită de taxa pe lăcomie, dar, în fapt, OUG114, dând pretexte băncilor să majoreze dobânda, a acționat în sensul creșterii marjei. Adică pentru fiecare leu atras ca depozit de la populație, băncile, după taxa pe lăcomie, încasează mai mult. Marja s-a majorat la finalul primului trimestru din 2019, la 6,45 puncte procentuale. Acum, dobânda medie la creditele în lei este de 7,92%, cu 0,6 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu un an. Adică băncile împrumută mai scump și ratele sunt mai mari.

Am făcut anterior pentru psnews calculul pentru ROBOR-ul afișat în trimestrul IV 2018. Pe tranzacții în ecran, ROBOR mediu a fost de 2,85%. Pe tranzacții efective, IRCC (verișorul ROBOR) a fost în aceeași perioadă de 2,36%. Adică o diferență de 0,5 puncte procentuale între efectiv și ecran. Și dacă toată populația și companiile românești s-ar refinanța la noua dobândă de referință IRCC (ceea ce nu e cazul), creșterea dobânzii cu 0,6 puncte procentuale în ultimul an este mai mare decât scăderea de 0,5 puncte procentuale. Din nou, credite mai scumpe, rate mai mari.

  1. ,,Până la sfârșitul acestui an Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să scadă la jumătate’

Această minciună gogonată este demontată integral de primele 3 expuneri și o voi folosi concluziv: creditele în lei aflate în sold sunt mai scumpe decât înainte de introducerea taxei pe lăcomie, marja băncilor între dobânda plătită la depozite și cea încasată l-a credite s-a majorat, ratele sunt mai mari pentru creditele în lei decât înainte de introducerea taxei pe lăcomie și vor deveni și mai mari. În plus, harcea-parcea cu OUG114 a condus la inflație suplimentară (prin deprecierea leului), la scumpirea creditelor în EURO (pentru care sunt necesari mai mulți lei astfel încât să fie plătite ratele lunare la bancă) și, în general, la o scădere a veniturilor disponibile ale populației, afectate de inflație și credite mai scumpe.

Rămâne însă meritul calculării ,,verișorului’’ ROBOR, așa numitul IRCC, dar în principal din perspectiva statistică, pentru a vedea cum, sub privirea BNR, băncile au umflat dobânzile la credite în funcție de dobânzi afișate pe ecran și nu de dobânzi reale. Am calculat media dobânzii ROBOR pe întreg anul 2018 și a rezultat 2,79%. Dacă se păstrează diferența anunțată de BNR pentru trimestrul IV între ROBOR din ecran și ROBOR efectiv, de la 2,85% – ecran la 2,36% -efectiv), simularea arată că pentru întreg anul 2018, tranzacțiile efective au fost la o dobândă medie de 2,32%. Adică cu aproape 0,5 puncte procentuale mai puțin decât referința folosită de bănci în 2018. Având un sold al creditelor în lei în 2018 de 165 de miliarde de lei, rezultă că băncile comerciale au încasat doar din această diferență aproape un miliard de lei numai în anul 2018 (din care 160 de milioane de lei a luat statul român).

Cum a fost posibil ca miliardul acesta să fie luat de la împrumutații în lei, sub privirea BNR, an de an?

De ce BNR nu a pus înaintea guvernului problema unei rate de referință la tranzacțiile efective știind că SUA au reușit asta încă din 2014 și că există o directivă europeană care impune și tuturor statelor Uniunii (inclusiv la nivelul zonei EURO exista dobânda EONIA calculată la tranzacțiile efective)?

Răspunsul este simplu: BNR a fost nu supraveghetoarea băncilor, ci complicea lor. Rol pe care și l-a dorit prea mult și guvernul României, care, prin taxa pe lăcomie a substituit BNR și a devenit complicea băncilor în scumpirea creditelor populației și majorarea chiar și mai mare a diferenței dintre dobânzile pasive și cele active, cu consecința unor credite mai scumpe și rate mai mari. Taxa pe lăcomie? Au încasat sub privirea BNR, ANAF și Ministerul de Finanțe, mult mai mult, în avans. Iar și noua taxă este deja exportată în ratele românilor. De asta râd și băncile și Vâlcovii, complice, de noi. (Paul D.).

 

Actualitate

Întâlniri cu Moș Crăciun și ateliere de decorațiuni festive

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Magia Sărbătorilor RĂSARE ÎN SUD

Crăciunul este la o… dorință distanță, dar Moșul deja a ajuns și și-a stabilit cartierul general la Sun Plaza. Între 9 și 11 decembrie și între 16 și 18 decembrie, în zona centrală de la etajul 1, se revarsă toată magia Sărbătorilor, care răsare în fiecare an din sud, desigur! Ateliere de decorațiuni, spectacole și personaje de poveste, întâlniri cu Moș Crăciun și Crăciunița, uimire și bucurie, emoție și încântare, toate vor fi prezente și vor anima cel mai iubit centru comercial din sudul Capitalei.
Sun Plaza îi așteaptă pe cei mici, dar și pe cei mari într-o atmosferă de poveste, creată în spiritul celei mai așteptate sărbători din an. Și, exact ca în fiecare an, intrarea va fi gratuită, pentru că bucuria vizitatorilor a fost, este și va rămâne neprețuită!
În fiecare zi a evenimentului dedicat micilor vizitatori, între orele 15:00 și 18:00, aceștia vor avea ocazia și toate cele necesare să confecționeze decorațiuni pentru Crăciun – globuri și coronițe, dar și să creeze noi amintiri cu ajutorul felicitărilor digitale în cadrul atelierelor creative. Între orele 17:00 și 21:00, Moș Crăciun și Crăciunița vor fi prezenți în căsuța lor, gata să se întâlnească cu toți copiii, nerăbdători și entuziasmați de această perioadă magică. Deși amintirile sunt păstrate cel mai bine în suflet, Sun Plaza a pregătit un loc în care clienții le pot imortaliza în fotografii holografice 3D.

Iată și programul complet al activităților care vor avea loc pe parcursul celor șase zile:
Vineri, 9 decembrie
15:00 – 18:00 – Ateliere de decorațiuni
17:-00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița
Sâmbătă, 10 decembrie
15:00 – 18:00 – Ateliere de decorațiuni și felicitări digitale
15:00 – 18:00 – Fotografii 3D
16:00 – 19:00 – Spectacol personaje pe picioroange
17:00 – 20:00 – Spectacole și momente magice cu personaje fantastice
17:-00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița
Duminică, 11 decembrie
15:00 – 18:00 – Atelier de felicitări digitale
15:00 – 18:00 – Fotografii 3D
16:00 – 19:00 – Spectacol personaje pe picioroange
17:00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița
Vineri, 16 decembrie
15:00 – 18:00 – Ateliere de decorațiuni
17:00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița
Sâmbătă, 17 decembrie
15:00 – 18:00 – Ateliere de decorațiuni și felicitări digitale
15:00 – 18:00 – Fotografii 3D
16:00 – 19:00 – Spectacol personaje pe picioroange
17:00 – 20:00 –Spectacole și momente magice cu personaje fantastice
17:00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița
Duminică, 18 decembrie
15:00 – 18:00 – Atelier de felicitări digitale
15:00 – 18:00 – Fotografii 3D
16:00 – 19:00 – Spectacol personaje pe picioroange
17:00 – 21:00 – Întâlnire cu Moș Crăciun și Crăciunița

Despre Sun Plaza
Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar și multe modificări la nivel de design. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Citeste in continuare

Actualitate

Etajul șapte al Clinicii Multifuncționale Dr. Calistrat Grozovici, unde îi e locul predestinat, e doar pe hârtie

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Se face că, după o criză fără precedent și un război nemilos, în care s-au folosit arme cu diferiți compuși toxici, iar stresul a provocat scăderea imunității de turmă, Bucureștiul are cel mai modern și cel mai performant laborator de nanomedicină, în stare să depisteze cancerele precoce, dar doar în formă de biblioraft cu șină.

Dosarul a îngălbenit în fișierele guvernului. Cel mai modern spital din România rămâne doar un vis frumos, deși a fost cuprins în planul strategic al Ministerului Sănătății, încă din perioada 2014-2020 și are undă verde de la guvern, care a promovat OUG nr. 39/2018, privind parteneriatul public – privat. Între timp, partenerii străini și-au căutat alte „fete” de măritat, peste mări și țări.

Investiția de 500 de milioane de Euro (proiectul de suflet al profesorului Adrian Streinu-Cercel) necesară proiectului, care are studiu de fezabilitate și tot ce derivă din acesta, depășește limita, arbitrar impusă de fostul șofer al Alinei Mungiu, ajuns ministru al fondurilor europene, care a redactat și trimis, în mare secret, Planul Național de Redresare și Reziliență la Bruxelles.

Oamenii de știință au documentat că nivelul radiațiilor din Balcani s-a ridicat cu 25 %, din cauza folosirii unor compuși chimici interziși și a emanațiilor toxice în urma bombardamentelor americane din fosta Iugoslavie. BBC raporta, citând un savant, prin 2004, că numărul bolilor de cancer s-au mărit cu 500 % în zonă. Bănățenii mei își mai aduc aminte de ploile acide și de norii radioactivi care au distrus nu numai recoltele, ani de zile, dar au și mărit rata îmbolnăvirilor de cancer. Autoritățile românești nu au dat însă publicității rezultatele studiilor privind poluarea României și afectarea populației, în urma trecerii norilor radioactivi prin partea de vest a țării. După douăzeci de ani de lupte ale oncologilor timișoreni, Guvernul a aprobat alocarea a 200 de milioane de Euro pentru Spitalul de Oncologie, construit pe o ruină a capitalismului multilateral dezvoltat.

Nanomedicina este considerată nu numai o vizionară cale spre un diagnostic de certitudine, de elecție, necesară unui tratament eficace particularizat, dar si un instrument de prevenție a diferitelor tipuri de cancer. Radioterapia funcționează de câțiva ani prin spitalele românești. Dar niciunul nu are un centru multifuncțional, cu circuite eficiente și cu paturi mobile, în stare să înlocuiască vechiul obicei al căutării „paturilor libere”. Dacă guvernanții ar găsi răgaz și ar avea „dare de mână”, pacientul ar fi plimbat cu patul mobil în secțiile de terapie, nu invers.

Proiectul aprobat de guvern, dar nefinanțat, „Clinica Multifuncțională Dr. Calistrat Grozovici”, care ar avea loc de construcție în incinta Spitalului Matei Balș din București, ar fi anticamera medicinii preventive, prospective și personalizate, cei trei „P” ai medicinei moderne.

Această facilitate este inclusă în zadar în Strategia Națională de Sănătate 2014-2020 și în Planul de Acțiune: 2014-2020. Suntem în 2022 și nimeni nu face lobby pe lângă decidenți pentru o clinică de excelență. Păi cine se facă? Dacă parlamentarii noștri fug în Turcia și pentru o liposupție, pentru a arăta electoratului că și-au pierdut burta muncind pe brânci, în folosul țării?

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” (INBIMB), cel mai mare centru național de tratare și prevenire a patologiei infecțioase, având o importanță strategică națională, este împărțit în secții multiple, distribuite în clădiri de modă veche. O parte dintre vestigii au fost renovate și modernizate, dar un complex multifuncțional ar fi atât în slujba pacienților, cât și a învățăceilor, doctorii de mâine.

Sistemul bolilor infecțioase se confruntă cu o schimbare dramatică, recunoscută ca „patomorfoză” (apariția de noi boli infecțioase, care necesită abordări imediate și soluții tehnologice noi, atât medicale, cât și chirurgicale).

Adăugarea de noi servicii medicale, în funcție de amploarea noilor patologii ale bolilor infecțioase, reprezintă o prioritate pentru conducerea Spitalului Matei Balș. Deși se zice că pandemia a cam trecut, zilnic peste 600 de pacienți iau cu asalt camerele de gardă. „Creșterea numărului de consultații în camera de urgență necesită o dezvoltare semnificativă a activității medicale” – explică raportul de prezentare al proiectului.

Clinica va avea 636 de paturi, cabinete de consultații, săli de operație, laboratoare de cercetare, dintre care cele de nanotehnologice și genetică moleculară, dotări pentru actul medical de înaltă calitate, pot face diferența. Noua instituție va asigura asistența medicală de specialitate pentru boli infecțioase, neurochirurgie, cardiologie, radioterapie, urmând a fi dotată inclusiv cu heliport. În plus, ar suplini lipsa de locuri la radioterapie, cea mai folosită procedură în tratamentul cancerului în Occident.

Nu în ultimul rând, ar fi locul ideal pentru cercetări care vor putea restarta faima medicinei românești de altădată. Clinica Multifuncțională „Dr. Calistrat Grozovici” are tot ce-i trebuie, Studiu de Fezabilitate, loc de construcție, PUZ etc. Specialiștii așteaptă doar milostenia guvernului. „Le dați, ori nu le dați!?” Iată cum vin colindătorii…

Marius Ghilezan

Citeste in continuare

Actualitate

PAPA FRANCISC: RĂZBOIUL DIN UCRAINA TREBUIE ÎNCHEIAT PÎNĂ LA PAȘTE!

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

Suveranul pontif face un nou apel la oprirea războiului din Ucraina, cu prilejul lansării unei cărți reunind discursurile sale de la izbucnirea invaziei ruse, și afirmă că ”fără pace suntem toți învinși”. El mai spune că războiul trebuie să se încheie pînă la Paște și avertizează ”nu trebuie să ne obișnuim cu acest război”.

”Războiul din Ucraina, chiar în ajunul începerii sale, ne-a pus pe fiecare dintre noi sub semnul întrebării. După anii dramatici ai pandemiei, când, nu fără mari dificultăți și multe tragedii, ieșim în sfârșit din faza cea mai acută a acesteia, de ce s-a ajuns la oroarea acestui conflict absurd și blasfemator, așa cum este orice război? Putem vorbi cu încredere de un război drept? Putem vorbi cu încredere despre un război sfânt?

Noi, oamenii lui Dumnezeu care proclamăm Evanghelia Celui Înviat, avem datoria de a striga acest adevăr de credință. Dumnezeu este un Dumnezeu al păcii, al iubirii și al speranței. Un Dumnezeu care vrea ca noi toți să fim frați, așa cum ne-a învățat Fiul Său, Isus Cristos. Ororile războiului, ale oricărui război, jignesc numele sfânt al lui Dumnezeu. Și Îl jignesc și mai mult atunci când se abuzează de numele Său pentru a justifica astfel de ravagii de nedescris.

„În această lume a globalizării, am căzut în globalizarea indiferenței”

Strigătul copiilor, al femeilor și bărbaților răniți de război se înalță către Dumnezeu ca o rugăciune emoționantă către inima Tatălui. La câte tragedii va trebui să mai fim martori până când toți cei implicați în fiecare dintre războaie vor înțelege că acesta este doar un drum spre moarte care îi amăgește doar pe câțiva, făcându-i să creadă că ei sunt învingătorii? Căci să fie clar: prin război suntem cu toții învinși! Chiar și cei care nu au luat parte la conflict și care, într-o indiferență lașă, au stat deoparte și au privit această oroare fără a interveni pentru a aduce pacea.

Cu toții, indiferent de rolul avut, suntem datori să fim oameni ai păcii. Nimeni nu este exclus! Nimeni nu are dreptul să privească în altă parte. „În această lume a globalizării, am căzut în globalizarea indiferenței. Ne-am obișnuit cu suferința celuilalt: aceasta nu ne privește, nu este treaba noastră! Revine personajul din romanul lui Manzoni, numit ‚Cel-fară-Nume’. Globalizarea indiferenței ne transformă pe toți în ”fără nume”, responsabili fără nume și fără chip.”

 În timp ce continuăm să ne rugăm cu insistență pentru pace în Ucraina, cu adevărat fără să obosim niciodată, nu trebuie să ne obișnuim cu acest război ca și cu oricare alt război. Nu trebuie să permitem ca inimile și mințile noastre să se anestezieze în fața repetării celor mai grave orori împotriva lui Dumnezeu și a oamenilor. Nu trebuie să ne obișnuim, pentru nici un motiv din lume, cu acest lucru și să considerăm ca fiind aproape normal acest al treilea război mondial dus pe bucăți care a devenit dramatic, sub ochii noștri, un al treilea război mondial total.

Să ne rugăm pentru pace! Să lucrăm pentru pace! Cu certitudinea că Domnul Isus, Prințul Păcii, va dărui Ucrainei și lumii întregi, mai ales acolo unde încă persistă atâtea focare de război, zorii dimineții de Paște.” a scris suveranul pontif în prefața cărții, conform Vaticannews.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Administratia Andrei Volosevici distruge documentele cu privire la mafia imobiliara

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn urma articolului nostru de ieri („De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat...

Exclusiv15 ore ago

„Bomba ecologica de la Pleasa” si „serviciile secrete”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv15 ore ago

Iesitul la pensie anticipata partiala, pentru cei cu afectiuni, beneficiari de certificat apt limitat si avand totodata conditia de vechime indeplinita, este, sa fim cinstiti, o oportunitate ( legala)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin De care profita atat cei mici cat si cei cu functii mari de conducere, din zona centrala. Prost...

Exclusiv2 zile ago

De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat locul procurorului “Portocala” pentru apararea mafiei si fabricarea de dosare penale?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAfacerea cu iz penal a unor afaceriști, notari publici și funcționari din Primăria Ploiești este protejata de IGPR. Mai...

Exclusiv2 zile ago

Albu Simona, nasa edilului si city manager al municipiului Ploiesti, în vizorul Agenției Naționale de Integritate (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPloieștiul este raiul familiilor bine instalate în administrația publică. Soți, unchi, nepoate, veri, nasi, fini si fine, dacă studiezi...

Exclusiv3 zile ago

Actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu ocazia acțiunilor de protest pe care le-am organizat am solicitat aplicarea în integralitate a prevederilor Legii salarizării, precum...

Exclusiv3 zile ago

Norma de hrana s-a actualizat, dar ramane nepusa in plata

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL rămâne în mod constant preocupat de punerea efectiv în plată a prevederilor ordinului ministrului...

Exclusiv4 zile ago

Adevaratele probleme pentru fostul procuror Negulescu Mircea si pentru Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti/ Falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinParchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti nu a raspuns niciodata cum s-a putut ca documente si bunuri confiscate intr-un...

Exclusiv5 zile ago

Dezastrul ecologic de la Constanta versus “Bomba ecologica de la Pleasa”/Garda de Mediu Constanta versus Garda de Mediu Prahova (1-0)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrimăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli grave în ceea ce...

Exclusiv1 săptămână ago

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNatura şi succesul acţiunilor ilicite ale reţelei de crimă organizată este condiţionat de aptitudinile şi performanţele individuale ale celor...

Exclusiv1 săptămână ago

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Acolo e Tara lui Papura Voda si ordinele ministrului sunt facultative

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin OMAI S/108/2011 prevede ca functiile de executie efectueaza serviciul de permanenta, in unitate. Ordinul este obligatoriu si executoriu,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinOrganele de cercetare penala din cadrul IPJ Prahova au confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la “Bomba...

Exclusiv2 săptămâni ago

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În cursul lunii octombrie 2022, Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul, a solicitat IGPR, să comunice aspecte legate de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!