Connect with us

Actualitate

Practici ale Securităţii care se perpetuează și astăzi

Incisiv

Publicat

pe

Practici ale Securităţii care se perpetuează și astăzi. Pentru cei care nu înțeleg de ce politia politica nu e doar „un ordin”, executat naivitate de unii sau de altii. E un sistem care a acaparat cu totul Tara noastra si care garantează tuturor colaboratorilor săi impunitatea (lipsa răspunderii juridice) pentru ticalosiile executate la ordinele ei, precizeaza pe pagina sa de socializare judecatorul Mihaela Ciocea  cu referire la dezvaluirile lui Silviu Dancu.

“Că tot văd că v-ați cam supărat unii pe mine pentru statusul cu Cioloș, de ieri, revin oleacă. Vreau să spun că vă înțeleg. Chiar vă înțeleg. Și zău dacă vă spun în vreun fel să nu votați cu el. Ba să votați dacă asta vreți, dacă asta credeți că e cel mai bine. E dreptul vostru. Și nimeni nu are de ce să vă ia acest drept, iar mie nici prin cap nu-mi trece să o fac.

Până la urmă, chiar e cam nasol. E un aer sufocant în politica de pe la noi. Iar voi, abia de v-ați instalat în ideea că – în sfârșit – aveți cu cine vota, când – hop – vin eu cu bruiajul. Nu e deloc comod. E chiar neplăcut. ȘTIU asta.

Doar că, dragilor, confortul vostru nu e deloc, dar deloc, treaba mea. Așa cum nici confortul meu nu e deloc, dar deloc, treaba voastră. Nu ne mângâiem pe creștete, aici, punem pe masă ce știm, ce auzim, ce credem. Dezbatem. Învârtim probleme. Subiecte. Informații. Ce facem cu ele? E treaba fiecăruia dintre noi. Eu, sincer, am convingerea că fiecare va face ce crede că este mai bine. Da, chiar pornesc de la premiza asta. Și mai cred că ideea de ”bine” poate suna diferit în cazul fiecăruia, dar eu aplaud asta ca pe o dovadă a pluralismului și a libertății.

Așa că am să prezint aici și din alt unghi ceea ce-am zis ieri. Ar suna cam așa:

Ne aflăm la jumătatea anilor 80. Anii 80 au fost cei mai duri ani ai dictaturii ceaușiste. Subliniez ”ceaușiste” pentru că la nivel de regim comunist, au existat și alte perioade groaznice: a existat și naționalizarea prin forță, pauker-iană și a fost și chestia aia înfiorătoare, eufemistic numită ”experimentul Pitești” (între 1949 și 1952). A existat și ”Canalul”, un lagăr de exterminare prin muncă forțată, în care peste 80% dintre cei obligați să muncească acolo erau deținuți politic – asta cam în aceeași perioadă cu ”experimentul Pitești” (doar că pe o durată ceva mai lungă). Și ar mai fi și alte chestii sinistre, în care a fost siluită o întreagă națiune, în care a fost ras cât mai temeinic orice putea însemna un cuvânt sau chiar un gând împotrivă. În comunism, un moment de relativă relaxare a fost doar între jumătatea anilor 60 și 70.
Dar, revenim la Ceaușescu: La modul incontestabil, anii 80 au fost cei mai siniștri. Mai ales în comparație cu ce se întâmpla deja la nivel de URSS și cu statele comuniste din jur. Nici măcar nostalgicii nu îndrăznesc să pună prea mult roz peste griul acelor ani. Vorbim despre o Românie sărăcită în așa hal, încât ceea ce azi numim ”sărăcie” e – prin comparație – un belșug, de-a dreptul. Vorbim despre o Românie atât de izolată, încât era o uriașă închisoare (în interiorul căreia se aflau alte închisori). Carnea pe masă? Era adesea rezultatul unei întregi rețele de pile și de relații, de ”corupție” dacă vă place atât de mult termenul. Pentru că în epocă, granița dintre corupție și supraviețuire nu mai era deloc clară.

Vorbim despre ani (ani!) cu mâncare raționalizată, pe cartelă, ca în război, cu apartamente înghețate și fără curent. Vorbim despre inexistența dreptului de a protesta, de a vorbi, de a gândi și de a acționa politic. Vorbim despre imposibilitatea de a călători liber. Vorbim despre distrugerea în proporție uriașă (și într-un proces ireversibil!) a centrului Capitalei țării, pentru a fi croit după imaginarul unei dictaturi de tip asiatic. Vorbim despre cea mai aprigă cenzură, despre cele mai evidente abuzuri împotriva libertății de exprimare (de mult devenită un soi de idee abstractă). Vorbim despre vremea în care fratele, soțul, soția, sora, vecinul, colegul de bancă sau de birou, prietenul cel mai bun, poștașul sau vânzătoarea de la alimentara pustie putea fi dacă nu securist, cel puțin un colaborator al Securității. Exista un singur ”partid” și un singur conducător ”iubit”. Și exista rețeaua vastă, densă, complexă, malefic de eficientă a sistemului de control, de coerciție și de reprimare (Securitatea fiind în linia întâi, Miliția fiind partea ”văzută” a sistemului).

Ei bine, în mijlocul acelui deceniu înfiorător, se trezește Doinea Cornea că e o ființă liberă. Pur și simplu, ei nu i se pare normal. Ba i se pare atroce. Așa că încă de la începutul deceniului înghețat, ea se apucă să vorbească. Să scrie. Să se facă auzită. A riscat? ENORM! Avea o carieră universitară. Avea un soț. Avea copii. Locuia într-o casă cu curte, plină de verdeață, aproape de centrul Clujului. 99,99% dintre românii de atunci n-ar fi riscat nici în ruptul capului să pericliteze o astfel de poziție. Și mulți dintre ei ar fi acceptat lesne să colaboreze cu sistemul pentru a-și păstra starea de bine (atât cât putea fi de ”bine” într-o țară în care totul mergea rău). Nu și Doina Cornea. Nici familie, nici carieră universitară, nici casă cu curte nu i-au fost mai presus de nevoia de a vorbi, de a spune adevărul, de a fi, prin aceasta, liberă.

A scris zeci de texte care au fost citite la Radio Europa Liberă, un post interzis și bruiat de Securitate, care se asculta anevoios, printre impurități și cu volumul la minimum, de un procent mai degrabă mic de români. Erai apt de pușcărie, doar pentru că se afla că ascultai acel post. Inclusiv textele Doinei Cornea. Așa că și-a pierdut locul de muncă. În 1983. A fost anchetată, interogată, amenințată. Bătută. Dar nu s-a dat bătută. A continuat să scrie. I-a scris chiar și lui Ceaușescu, spunându-i în față cine este. Replica era încă o serie de abuzuri. O apăra doar faptul că vocea ei se auzise la nivel internațional, iar sistemul încă se mai prefăcea că vrea să pară democratic. Vorba ceea, România semnase Declarația Universală a Drepturilor Omului. Iar în constituția epocii se prefăcea că cetățenilor li se garantează drepturi. Ambasade și politicieni din Occident o susțineau moral, prin vizite rare (mereu controlate și cu acordul Puterii). Asta nu împiedica sistemul să o persecute fără probleme.

În 1987, muncitorii din Brașov, de la Steagul Roșu, s-au revoltat împotriva sistemului. Solicitările lor? Ne-ar amuza dacă nu ne-ar îngrozi, azi, prin banalitatea lor: „Vrem mâncare și căldură!”,„Vrem mâncare la copii!”, „Vrem lumină și căldură!”, ”Vrem banii noștri!”. „Vrem pâine fără cartelă!” PÂINE FĂRĂ CARTELĂ! Voi realizați dimensiunile falimentului țării??
O parte din studențime li s-a alăturat. Revolta a fost reprimată rapid, iar anchetele au fost dure.

Doina Cornea s-a solidarizat imediat cu protestatarii. Demisă, interogată, anchetată și bătută, cu doar câțiva ani înainte, ea a găsit potrivit să-și ia fiul, Leontin, și să împartă manifeste pro-muncitori și anti-Ceaușescu! În 1987, când și un banc putea însemna arestare și anchetă, ea împărțea manifeste cu mesaj politic! Cu fiul ei! Evident, a fost arestată. Și ea, și fiul ei! Au stat 5 săptămâni în arest unde au primit tratament ”preferențial” (nu, nu semăna deloc cu ce primesc corupții de azi).

După ce-au fost eliberați din arestul propriu-zis, arestul a continuat la domiciliu. Imaginați-vă că sunteți în casă și că nu mai aveți voie să ieșiți. Pur și simplu, nu vi se dă voie. La poartă e milițianul și e securistul de serviciu. Rolul lor? Să vă intimideze, să vă spună că nu aveți voie să ieșiți pe poartă, nici măcar la piață, să vă înjure, insulte și, dacă e nevoie, să vă lovească. Cu pumnii și cu cizmele. Să vă puteți deplasa doar cu ”escortă” în cazurile rare în care vi se permite. Să vi se urmărească orice gest. Imaginați-vă că nu mai aveți vecini. Că nu aveți voie să vorbiți cu ei sau că, dacă o faceți, să nu vi se răspundă. Imaginați-vă că toată strada pe care locuiți e blocată în capete. E fantomă. Că oricine vrea să intre pe ea e legitimat de milițieni și de securiști. Că nu mai puteți primi vizita rudelor sau a prietenilor, fără voia sistemului. Imaginați-vă că nu mai aveți telefon (pentru că e decuplat, deși îl plătiți). Și, în fine, imaginați-vă că toate acestea vi se întâmplă timp de vreo 2 ani. FĂRĂ vreo judecată, fără vreo apărare, fără o decizie judecătorească. Vi se întâmplă pur și simplu pentru că așa vrea sistemul. Și pentru că poate.

Prin acestea, toate, a trecut Doina Cornea. Iar printre cei care se asigurau că toate aceste abuzuri funcționează împotriva unei persoane care a îndrăznit să vorbească era și tânărul Cioloș. Eu înțelesesem că în uniforma de Miliție. Mi s-a atras atenția că era în cea a Securității. Sincer, nici nu mi se mai pare relevant. Relevant e că el însuși spune că trebuia să o urmărească să nu împartă manifeste! Adică să se exprime. Să fie liberă. Să fie om! El, fiul unuia dintre cei care aveau funcții de conducere în aparatul de represiune.

Voi ieșiți în Piața Victoriei și pretindeți că luptați împotriva ”dictaturii”. Dictatură? Dacă voi înfrunați dictatura, Doina Cornea ce-a înfruntat? Voi, care vă organizați fără probleme pe social media, care puteți urla ”Muie!” celui pe care-l numiți ”dictator”, voi care puteți filma și transmite în direct protestul vostru, voi care vă vedeți la televizor pe o mie de posturi de televiziune, voi care puteți avea blog, vlog, live-uri… voi care vă puteți plictisi oricând și puteți pleca a doua zi, cu primul low cost într-o țară ”ca afară”, unde veți avea și drept de muncă… voi înfruntați dictatura? Voi rezistați? Dacă voi rezistați, Doina Cornea ce-a făcut? Cum numim rezistența ei, dacă ieșirile voastre hip, în grup și de weekend, la vedere, într-una dintre cele mai vizibile piețe ale Capitalei și în fața Executivului se cheamă ”rezistență”?

Haștag Rezist? Da! Există. Și poartă numele Doinei Cornea. Nu vă supărați, dar nu pot pune semnul egal între țâfna voastră alintată (chiar dacă are temei) și riscurile enorme pe care și le-a asumat, cu familia ei, acea femeie admirabilă.

Dar cel mai grav e că, la un moment dat, și în aplauzele voastre, a apărut între voi, Cioloș! Omul care acum 31 de ani executa ordinele de reducere la tăcere a celei care ar trebui să vă fie simbol! Omul care nu cunoștea mare parte dintre problemele întâmpinate de majoritatea populației de atunci, pentru că era privilegiat ca fiu de maior de Miliție. Omul care, urmând tatălui, a ajuns ”la post”, în ”misiune”, la poarta singurei persoane cu adevărat libere din Clujul acelor ani. Pentru a-i îngrădi libertatea. El nu era echivalentul jandarmilor din 10 august. Era cu MULT mai rău și mai mult de atât. Nu, nu voi spune că a lovit-o pe Doina Cornea. Aș minți. Nu am nici o informație în acest sens. Nu voi spune că a scuipat-o, că a insultat-o personal. Aș fi ridicol. Dar voi spune că nici nu era nevoie. Era acolo, sub geamurile ei sau în capul străzii, legitimând oamenii, având grijă ca nimeni să nu o viziteze sau să-i vorbească. Sigur, executa ordine. Ca jandarmii pe care-i urâm azi. Doar că mult mai grav. Și dacă primea ordinul să o lovească? Ce credeți că ar fi făcut tânărul securist, fiu de milițian gradat, pe care-l azi îl apărați că doar ”executa ordine”?

Și iată-l, azi, în Piață! Iată-l speranță a ”haștag Rezist”. Fostul element din aparatul de reprimare a unui om liber ni se propune ca speranță. Și voi l-ați acceptat. Îl țineți în brațe. Îl purtați pe umeri. Așa cum o faceți și cu stilatul Șora, om de încredere în comunismul cela sinistru din perioada experimentului Pitești și a Anei Pauker. Chiar nu vă cutremură nici un fior? Nu vă neliniștește deloc treaba asta? Nu contează trecutul celor pe care-i afișați ca reprezentanți simbolici sau, iată, politici?

”Și cu cine să votăm?” m-ați întrebat, unii dintre voi. Treaba voastră, vă răspund. Eu știu un lucru – și-l știu pentru mine și în numele meu: NU e vorba dacă trebuie să alegem între Cioloș și Dragnea. Este vorba dacă alegem între Cioloș și Doina Cornea, între fostul executant de ordine ale abuzului și cea care merită pe deplin haștagul sub care spuneți că vă adunați. Și votul meu se duce, nemijlocit, spre Doina Cornea. Cioloș? Este doar întruparea stilată a unui Dragnea. Doina Cornea? E cea care nu veți fi voi, niciodată, cât timp ridicați în slăvi un Cioloș și un Șora”. (Paul D.).

 

Actualitate

Top avantaje ale centralelor pe lemne

Anabell

Publicat

pe

De

avantaje ale centralelor pe lemne

Atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei, exista cu siguranta multe solutii atragatoare. Una dintre ele este si folosirea unei centrale termice pe lemne, o varianta la care apeleaza tot mai multi romani.

Daca ofertele sunt multe, alegerea este mai greu de facut. Oamenii isi incalzesc casele cu ajutorul centralelor pe gaz, unii folosesc energia electrica pentru a-si garanta confortul termic, altii au optat pentru instalarea unei pompe de caldura, dar la fel de multe persoane utilizeaza in continuare combustibilul solid.

Cand spunem combustibil solid ne referim in principal la lemne. Cu toate acestea, nu putem ignora potentialul altor categorii de combustibil solid, precum carbunii, brichetele de rumegus sau peletii.

Avantajele – factorul decisiv care te ajuta sa iei o decizie buna

Atunci cand trebuie sa faci o alegere, indiferent ca este vorba despre alegerea sistemului de incalzire sau orice alt aparat sau gadget, decizia este mai usor de luat atunci cand analizezi atat avantajele cat si dezavantajele produsului dorit.

In acest articol ne propunem sa discutam despre avantajele de top ale centralelor pe lemne. Speram sa te convingem astfel ca o centrala termica cu combustibil solid de la Liepsnele poate fi solutia ideala de incalzire si pentru tine.

Iata deci care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa iti achizitionezi si tu o centrala pe lemne pentru incalzirea casei tale:

Sunt solide, sigure si durabile

Asa cum spuneam, exista multe surse de incalzire. Spre deosebire de celelalte sisteme de incalzire, centralele pe lemne prezinta insa avantaje peste care este greu de trecut cu vederea.

Acestea isi incanta proprietarii cu o durabilitate care promite o durata de viata foarte mare. Practic, producatorul Liepsnele garanteaza o durata de functionare de minim 25 de ani pentru modelele comercializate de ei. In acest sens, garantia oferita de producator este, de asemenea, extinsa.

Eficienta maxima si un mod de incalzire ecologic

Centralele pe lemne mai sunt apreciate si pentru faptul ca garanteaza o eficienta maxima in timpul arderii. In cazul modelelor Liepsnele, acestea incalzesc cu succes intreaga casa timp de 30 de ore cu doar o singura incarcare.

In schimb, gradul de poluare provocat de arderea lemnului este aproape infim. Iar cenusa care ramane in centrala este de asemenea foarte putina.

Nivel de siguranta ridicat

Centralele care folosesc lemnul, carbunele sau alte deseuri lemnoase pentru incalzirea locuintei se instaleaza intr-o anexa, la o distanta sigura de casa. Drept urmare, nivelul de siguranta creste si el considerabil.

Riscul unui incendiu este astfel minim, la fel si cel de explozie sau de intoxicare. Nu acelasi lucru poate fi spus si in cazul unei centrale pe gaz, de exemplu.

Costuri reduse pentru incalzire

Ultimul, dar nu cel din urma, avantaj al centralelor pe lemne este legat de costuri. De fapt, acesta este motivul pentru care tot mai multe persoane aleg sa renunte la metodele de incalzire „comode”, precum sunt centralele pe gaz, pentru a-si instala un cazan pe lemne.

In ciuda faptului ca are un pret de achizitie destul de mare, iar instalarea unei centrale pe lemne necesita echipament suplimentar precum si de cunostintele unui instalator specialist, ceea ce se poate dovedi a fi destul de costisitor, investitia este recuperata in timp.

Costurile pentru incalzire atunci cand folosesti o centrala pe lemne sunt mult mai mici, iar economiile facute in timp iti vor permite sa afirmi faptul ca ai facut o alegere inspirata.

Alege o centrala Liepsnele, iar satisfactia incalzirii cu costuri putine va fi enorma!

Citeste in continuare

Actualitate

Mutarea în casă nouă: cum să te organizezi pas cu pas

Publicat

pe

mutari-firme-sprintmove.ro

 

Mutarea într-o nouă locuință (sau la un nou sediu) poate fi destul de obositoare dacă nu te organizezi bine. În plus, lipsa atenției poate fi costisitoare în cazul în care unele lucruri se pierd sau sunt distruse. Tocmai de aceea o trecere prin cei mai importanți pași atunci când vine vorba de mutări este extrem de importantă înainte de a te apuca de strâns lucurile.

Pasul 1: organizarea ca la carte

Așa cum era de așteptat, organizarea este unul dintre cei mai importanți factori atunci când te apuci de strâns în vederea unei mutări. Poți începe totul cu o listă și poți inventaria obiectele așa cum vor fi ele organizate în cutii. Pune totul la îndemână și pregătește-te să notezi pe fiecare cutie ce conține. Acest lucru te va ajuta atât cu organizarea în timpul transportului, cât și cu despachetatul atunci când ajungi la destinație.

Când să apelăm la firme de mutări?

Pentru obiectele grele de mobilier poți apela la firme de mutari care te vor ajuta atât cu logistica și cu organizarea acestora, cât și cu protecția și garanția în timpul transportului.

Pasul 2: împachetarea obiectelor

Împachetarea tuturor obiectelor din casă este procesul de cea mai lungă durată, însă acesta este extrem de important pentru mutare, tocmai de aceea este absolut necesar să îl faci cât se poate de bine. Încearcă să faci totul din timp și nu lăsa totul pe ultima sută de metri, eventual poți împărți mutarea pe mai multe etape, astfel încât să poți împacheta totul cu răbdare.

Îți recomandăm să ai totul pregătit din timp: cutii, hârtii, eventual bureți sau alte materiale care să amortizeze șocul în timpul transportului. Poți începe împachetarea cu vesela pentru că la început vei avea mai multă răbdare și vei pune totul cu grijă în cutii. Nu lăsa lucrurile complicate în ultima parte a procesului de împachetare, s-ar putea să devină un haos.

Poți apela la firme mutari Bucuresti pentru a ajunge cu brio la destinație. Astfel vei beneficia de consultanța unui expert în logistică, dar și de alte servicii precum:

  • demontarea pieselor de mobilier;
  • protejarea acestora pe durata manipulării și a transportului;
  • transportul la destinație, fie ea reședința sau sediul;
  • asamblarea mobilierului și plasarea pe poziția finală la destinație;
  • despachetarea și reciclarea materialelor folosite în urma procesului de mutări mobila.

În unele cazuri, precum cel al comodelor sau al corpurilor de mobilier cu sertare, poți lăsa obiectele chiar acolo unde le este locul și poți împacheta ceva mai bine. Acest truc îți va scuti din timp și te va ajuta la despachetare, pentru că vei avea totul pregătit, chiar acolo unde trebuia să se afle.

Pasul 3: Transportul și despachetarea

După ce totul este pus la loc în cutii, nu mai rămâne decât să fie organizat în vehiculul cu care vei transporta obiectele dintr-un loc în altul. Ai grijă cum aranjezi totul în maișină astfel încât să nu existe niciun risc de distrugere în cazul unui șoc. Chiar și cu firme mutari Bucuresti care au echipe de experti, nu poți miza pe traficul din capitală atunci când transporți ceva fragil.

De asemenea, transportarea de la mașină la destinație sunt la fel de importante. Vei vedea că o bună organizare te va ajuta să despachetezi mult mai ușor. Gruparea tuturor obiectelor în cutii și aranjarea lor în mod organizat în dubă sau mașină vor face totul mult mai simplu. În plus, alegând firme de mutari vei beneficia de despachetarea și plasarea în poziția dorită a obiectelor transportate.

Ține cont de acești pași și vei vedea că mutarea e mai simplă decât pare. Iar dacă te gândești că serviciile unor firme de mutari sunt extrem de costisitoare, nu-ți face griji, costurile sunt calculate în funcție de volumul și complexitatea mobilierului/al documentelor/obiectelor personale, existența sau absența liftului, distanța dintre locațiile de preluare și de destinație, dar și materialele de protecție necesare. Poți contacta chiar acum un specialist pentru a face o treabă excepțională la următoarea ta mutare.

Ce mai aștepți?

Citeste in continuare

Actualitate

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Incisiv

Publicat

pe

De

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci de sesizari. Nu dorim sa intram in can-canuri si nu ne vom lega in acest articol de vila pe care o construieste pe la Constanta (intelegem ca este la nivelul de mobilare, inclusiv cu tablouri-speram sa nu ajunga la performanta lui Darius Valcov cu o galerie de 180 de tablouri din bani negri) si/sau cum ii barfeste pe toti din Ministrul Mediului, de la secretari de stat in sus. Este problema lor daca il tin, inca, in “brate”.

Florin Diaconu a intrat, insa, in atentia noastra prin aceea ca isi utilizeaza functia si institutia in interese personale si/sau de grup.

Spicuim dintr-o plangere a unei societati comerciale:

Utilizarea atribuţiilor funcţiei dar si resurselor unei instituţii publice (APM Prahova) de către dl. Florin Diaconu – director executiv, in interes personal, cu favorizarea in mod explicit a unor operatori economici

Cu privire la promovarea intereselor personale ale dlui Florin Diaconu înţelegem sa probam starea de fapt astfel :

Prin adresa 15465/23.10.2018 a APM PRAHOVA, semnata doar de dl. Florin Diaconu, comunicata Ministerului dar si ANPM prin corespondenta anterioara, eram somaţi sa indicam date de colaborare cu dr.ing Viorica Avram care intocmeste documentarii de obţinere si /sau revizuire a autorizaţiilor de mediu, conform acestei adrese.

“ Îngrijorarea” dlui. Florin Diaconu cu privire la potenţialul conflict de interese coroborata cu cererile mai mult sau mai puţin voalate de revizuire a autorizaţiilor de mediu in cazul ALLIED GREEN CO SRL si KLT CO INDUSTRIES SRL, ne fac sa credem ca o eventuala documentaţie de revizuire va fi acceptata de dl. Florin Diaconu – director al APM PRAHOVA doar daca este intocmita de o persoana si / sau companie, care NU este intr-un “ eventual conflict de interese “ cu interésele personale ale dlui Diaconu Florin.

La data prezentei APM PRAHOVA NU poate furniza nici o autorizaţie de mediu emisa strict pentru un sistem mobil tip pompa cu furtun si / sau furtun echipamente utilizate la descărcarea unor fluide inclusiv uleiuri uzate , produse petroliere, din autovehiculele utilizate la transport ( inclusiv.

La data prezentei APM PRAHOVA, in mandatul dlui Florin Diaconu au fost emise cel puţin 5 autorizaţii de mediu posesorilor de centrale pe ulei uzat – ELCANI SRL, NAIROM SERV COM SRL, IATSA CAMPIÑA SA, INDECO GRUP SRL, PEX SRL.

Nici o autorizaţie nu are inclusa analiza parametrilor prevăzuţi de legea nr.278/2013 Anexa 6 partea a 3 a punctul 1, inclusiv metale grele. De remarcat faptul ca INDECO GRUP SRL pentru punctul de lucru din localitatea Bucov, sat Pleasa, jud. Prahova deţine autorizaţia de mediu nr. PH 61/20.04.2015 revizuita in mandatul dlui. Diaconu Florin – 29.08.2017 – autorizaţie care la fila 17 include o centrala pe ulei uzat. Evident ca nu sunt incluse analizele prevăzute de ANEXA 6 partea a 3 apunctul 1 din legea 278/2013.

Agenţia Naţionala de Protecţia Mediului, dar si persoanelor implicate, indicate in mod explicit in prezenta, care, folosindu-se de atribuţiile funcţiei, fara a indica insa vreo prevedere legala/ text de lege refuza aprobarea ANEXA 1 formular de transport, generator SOCEP SA, RATB , ECOMOCAR SRL,colector ALLIED GREEN CO SRL si valorificator societatea noastra”.

Intelegem din aceasta plangere ca sunt  destule elemente constitutive pentru savarsirea a mai multor infractiuni prevazute in legea penala. Poate se va sesiza si adormitele noastre organe de cercetare penala….

Chiar daca a fost un „control” al Directiei Corp Control Integritate si Antrifrauda din cadrul Ministerului Mediului- rezultatul acestuia a ramas „secret” chiar si pentru petitionari (probabil si pentru conducerea Ministerului Mediului).

Interesele economice ale  „vatafului” Florin Diaconu se pare ca NU se opresc aici.Nu ne vom referi in acest numar nici la NAC INDUSTRY, ca ar fi prea mult din primul articol, vom reveni cu acest subiect si promitem ceva cutremure!

Recent, un alt operator economic a intrat in linia sa de „ochire” (nu facem o referire la o probabila apartenta a sa la un serviciu secret, nu de altceva, specificam sa nu avem probleme in instanta).

Astfel, chiar daca  in Comisia de Analiza Tehnica s-a ajuns la o alta concluzie, „vataful” nostru a publicat pe site-ul institutiei o alta hotarare a sa, aceea de inchidere a operatorului in cauza.

In numarul viitor vom publica inregistrarea audio a sedintei Comisiei de Analiza Tehnica si decizia sa personala contrara celor stabilite in aceasta comisie, ca doar e „vataf” si institutia pe care o conduce este personala. Nu? (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate5 ore ago

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci...

Actualitate5 ore ago

Traficul de influenta, Serviciul Juridic al Politiei Locale Ploiesti si instanta

La data de 05.03.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “EXCLUSIV/TRAFICUL DE INFLUENTA SI NESIMTIREA CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI PLOIESTI, ADRIAN...

Actualitate5 ore ago

Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ Prahova este locul “optim” unde se “ingroapa” dosare/FALSURI-DOCUMENTE

DJFP PRAHOVA  a emis  avizul de inspectie fiscala nr . F-PH 122 DIN 29.10.2014  sub doua forme, unul cu 10...

Actualitate5 ore ago

Ministerul de Interne cu “parfum” de femeie/Amante, abuzuri si banii publici

Politisti platiti sa o terorizeze pe amanta unui sef din Ministerul de Interne, titrau colegii de la SPY News. Astfel,...

Actualitate5 ore ago

Puterea judecatoreasca este furata de la statul de drept si folosita de mafie

Mafia din justitie a cauzat atrocitati mai mari oamenilor normali decat Al Capone si toti gansterii impotriva gansterilor pe toata...

Actualitate5 ore ago

S-a detonat Hapau! Soc in sistem!

(Preluare National  – Catalin Tache): Cu toate ca a fost constant clamat drept inamicul public numarul unu al noii Puteri...

Actualitate5 ore ago

In paralel, a ramas si polițistă, de-asta, cu zurgălăi, și face ”cercetări”

Ce-avem noi aici? O polițistă care trebuia dată de mult timp afară din poliție, cercetată penal și condamnată. De ce?...

Actualitate5 ore ago

O PIEDICA IN CALEA UITARII/Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România

Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt,...

Actualitate5 ore ago

De ce nu voia #rezistenta din justitie infiintarea Sectiei Speciale?

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat, vineri seară, că instituţia pe care o conduce a finalizat controlul la DNA...

Actualitate5 ore ago

Liviu Dragnea a declanșat o bombă cu ceas

Bomba remanierii. Pe care mai întâi a trimis-o la Cotroceni. Ultimativ. Președintele a avut la dispoziție doar două zile. Termenul...

Actualitate3 zile ago

Protejarea sefilor SRI/Dosarul nr 104/P/2017, tergiversat la DNA Structura Centrala – Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor savarsite de militari

V-am promis in articolele precedente ca vom mai publica extrase din petitiile, sesizarile, plangerile etc. celor doi ofiteri SRI de...

Actualitate3 zile ago

George Maior a lezat interesele partidelor politice si/sau ale persoanelor fizice ori juridice/A MINTIT Comisia de control

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Actualitate3 zile ago

Iohannis, lovit in punctual slab…/Gata, acum i-o pot salta pe Carmen!

(Preluare National  – Catalin Tache): Dupa cum dezvaluiam chiar ieri, Klaus Iohannis a facut o mutare cel putin surprinzatoare prin...

Actualitate3 zile ago

A ignorat si nu a actionat concret pentru eliminarea efectelor toxice in justitie produse de SRI in campul tactic al justitiei

Cred ca “profesionistul” T.T, acum la sfarsitul mandatului sau de ministru, ramane un zero al justitiei intrucat nu a facut...

Actualitate3 zile ago

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific (Meritul Militar)!

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific ( Meritul Militar)! Dupa stabilirea pensiei, in procent din pensie si nu cum...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv