Connect with us

Actualitate

Majorarea nominală a datoriei publice reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat

Incisiv

Publicat

pe

Majorarea nominală a datoriei publice reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat și nu am vreo reținere în a o denumi furt întrucât plusul de împrumuturi nu s-a transformat nici în școală, nici în stradă, nici în spital. Exclusiv salarii și pensii fără restructurare plătite din taxe și impozite prezente și mai ales viitoare, majorate. Într-o teorie pe care aș numi-o epigonic față de Einstein ,,teoria relativității economice’’, elementele ei pot fi definite astfel: steaua bugetară este cea care fură materie de la steaua privată într-un asemenea ritm încât anticipează iminența unei supernove, în care steaua bugetară va exploda sub presiunea materiei (datoriei) accumulate, precizeaza pe pagina sa de socializare cunoscutul jurnalist si analist economic, Radu Teodor Soviani.

Pentru  PS News, acesta a detaliat de ce bugetul din 2019 nu este o GAURĂ NEAGRĂ ci o SUPERNOVA:

A devenit viral pe Internet pretinsul demers de marketing al unei mari companii de prezervative al cărei trăgaci a fost fotografierea cele mai mari găuri negre din univers. Mesajul, indiferent dacă este sau nu al companiei (fotografia aici) este memorabil: ,,La fel ca toată lumea putem înțelege pe deplin fascinația și emoția creată de descoperirea unei găuri în univers. #Own YourSituation’’. Mesajul însoțește o fotografie stilizată a găurii negre recent descoperite și fotografiate multi-telescop, perfect circulară (spre deosebire de original) și sugerând acel strat subțire de cauciuc folosit contraceptiv sau ca mijloc de protecție împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.

Fotografierea cele mai mari găuri negre cunoscute are deja efecte economice. Companiile care au legătură cu producerea de telescoape spațiale au înregistrat deja pe piața din China salturi semnificative după ce fotografia a fost făcută publică. Potrivit Bloomberg (care numește evoluția drept ,,câștiguri stelare’’) într-o singură zi, acțiunile Phoenix Optical au înregistrat un avans de 9,9%, titlurile Zhejiang Southest Space s-au scumpit cu 10% înainte să închidă cu o creștere temperată de peste 3%, iar acțiunile Shanghai Moons Electric s-au scumpit inițial cu 4%.

Știrea este însă că omenirea a văzut pentru prima dată imaginea unei găuri negre, capturată de telescopul Event Horizon care interconectează mai multe telescoape din lume și care, potrivit cercetătorilor, validează teoria relativității a lui Einstein. Gaura neagră are o masă de până la 6,5 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui și o gravitație de 6,2-6,6 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui. A fost descrisă de oameni de știință că ar arata ca ,,porțile iadului’’. În mijlocul fotografiei este o umbră prin care lumina nu trece. Găurile negre se formează după ce o stea gigant moare în urma unei explozii Supernova. Potrivit NASA, găurile negre sunt orice mai puțin găuri, fiind în fapt a cantitate gigant de materie compresată într-un spațiu foarte redus. NASA ne spune că o gaură neagră de 10 ori mai masivă decât Soarele poate compresa toată această materie într-o sferă de diametrul orașului New York. Altfel spus, gaura neagră recent descoperită conține și compresează materia de pe întregul pământ, într-o mică biluță. Tot potrivit NASA, Supernova este o explozie a unei stele gigant și se întâmplă când apare o schimbare în nucleul stelei și se întâmplă fie când steaua rămâne fără combustibil nuclear sau când, într-un sistem binar, cu două stele care gravitează în jurul aceluiași punct una dintre stele fură materie de la cealaltă și acumulează atât de multă materie încât până la urmă explodează.

Am folosit această descoperire crucială, a găurii negre din centrul galaxiei Messier 87, pentru a încerca să fac o paralelă cu riscurile economiei în contextul evoluției bugetare actuale, pentru România. Și ca să argumentez că, așa cum arată economia și bugetul acum, mai degrabă ele pot fi descrise drept un preludiu de Supernova și nu drept o gaură neagră (cum sunt tentați să creadă și să acționeze politicienii, de orice culoare).

În acest moment economia României arată că sistemul binar de două stele: una dintre ele fură materie de la cealaltă, iar materia este banul. Steaua care fură materie este sectorul public iar cea de la care se fură este sectorul privat. Materia furată este depozitată contabil în ceea ce se numește ,,datorie publică’’, simplu spus, o sumă a tuturor deficitelor bugetare anuale la care se adaugă costurile anuale cu dobânzile pentru finanțarea datoriei publice. ,,Depozitul’’ reprezintă doar certitudinea unor viitoare taxe și impozite aplicate sectorului privat, cu alte cuvinte, certitudinea scăderea veniturilor disponibile pentru populație și companii.

Datoria publică a ajuns în acest moment undeva între 35 și 40% din PIB (depinde cum se măsoară), cu certitudine, peste 75 de miliarde de Euro. În 2007 eram la 12 miliarde de Euro. Într-un editorial anterior pentru PSNEWS numeam procesul de majorare a datoriei publice drept arme de distrugere în masă financiare. Am arătat cum din 2015 până în 2018, datoria publică s-a majorat cu peste 27 de miliarde de Euro. Mai adăugați încă minimum 6 miliarde de Euro plusul de deficit bugetar din 2019 și vom ajunge la un plus al datoriei publice de minimum 33 de miliarde de Euro, în numai 5 ani, bani care s-au dus exclusiv, din împrumuturi, pentru finanțarea majorării salariilor tuturor bugetarilor și fără restructurarea necesară, și pentru finanțarea majorării tuturor pensiilor, inclusiv ale celor speciale, deci tot fără o restructurare a sistemului de pensii speciale.

Această majorare de datorie publică reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat și nu am vreo reținere în a o denumi furt întrucât plusul de împrumuturi nu s-a transformat nici în școală, nici în stradă, nici în spital. Exclusiv salarii și pensii fără restructurare plătite din taxe și impozite prezente și mai ales viitoare, majorate.

Într-o teorie pe care aș numi-o epigonic față de Einstein ,,teoria relativității economice’’, elementele ei pot fi definite astfel: steaua bugetară este cea care fură materie de la steaua privată într-un asemenea ritm încât anticipează iminența unei supernove, în care steaua bugetară va exploda sub presiunea materiei (datoriei) acumulate. Cu alte cuvinte, vom avea curând, o SUPERNOVA.

Abia apoi urmează gaura neagră, după această explozie, în același proces de definire numind-o criză. Ca și gaura neagră, criza are o concentrare atât de puternică încât nu pătrunde lumina prin ea și nici nu este reflectată. Continuând această paralelă, ajung la convingerea că decidenții români sunt conștienți că manufacturează o criză de MARE amploare (criză bugetară peste care se va suprapune o criză de balanță de plăți și o criză valutară, urmată de criză a finanțării datoriei publice’). Rezultatul nu poate fi decât o gaură neagră, pentru că, așa cum s-a demonstrat la precedenta criză din 2008-2012 (în care România a înregistrat cea mai lungă recesiune din Uniunea Europeană, tratată cu cele mai draconice măsuri (amputare multiplă a puterii de cumpărare prin tăierea salariilor, majorarea TVA, deprecierea leului, majorarea ratelor de dobândă), criza a fost folosită ca o oportunitate nu pentru dezvoltare (stradă, școală, spital) ci pentru furtișaguri multiple, inclusiv menținere de poziții.

Vă întreb: nu este paradoxal că aceia care au refuzat să vadă criza în 2008 și nu au știut să o gestioneze, sunt încă la butoane în 2019? Și da, mă refer inclusiv la cei din Banca Națională, pentru care criza a reprezentat un bun pretext pentru a își da bonusuri și majorări de salarii (în timp ce salariile private și ale bugetarilor erau decimate), dar și a decidenților politici, de acum.

Aceiași, așteaptă cu emoție și înfrigurare acum SUPERNOVA pe care o ,,supraveghează’’ prin furtul permanent de materie in sectorul privat, sperând doar că explozia se va produce și transforma în gaură neagră, după alegeri, urmând să se înfrupte din nou, din ea.

Și încă ceva, în contextul teoriilor relativității și a ,,teoriei relativității economice’’, vă sugerez să vedeți ce a mărturisit că a învățat Mugur Isărescu de la Einstein în această DECLARAȚIE filmată, rară, din urmă cu 8 ani, pe care o găsiți aici). Și vă invit să reflectați: ce este definit va fiind așteptarea ca rezultatul să fie diferit, deși de fiecare dată faci același lucru, cu aceleași instrumente? (Irinel I.).

 

Actualitate

Se strâng donații pentru cei din linia întâi

Publicat

pe

De

Companiile Bitdefenter, Banca Transilvania, Mobexpert și eMAG au demarat campania „Donează pentru linia întâi”, ce vizează strângerea de fonduri pentru cadrele medicale, dar și pentru celelalte instituții implicate în combaterea virusului COVID-19. Până la acest moment, companiile au contribuit cu 4 milioane de lei și materiale medicale.

Pentru cei care doresc să efectueze donații pentru medici, www.emag.ro/doneaza este platforma care va redirecționa toate fondurile către Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Campania a demarat în data de 6 aprilie, iar primele 24 de ore au fost foarte promițătoare. Peste 2500 de oameni au contribuit cu peste 200.000 lei la cauză, iar pentru luna aprilie se urmărește strângerea a 50 de milioane de lei. La această campanie pot participa atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

 

Cele 4 companii au în plan transparența în comunicare, iar cei care doresc să urmărească progresul strângerii de fonduri o pot face prin intermediul paginii www.emag.ro/doneaza/live.

 

În ceea ce privește strângerea de materiale necesare medicilor, primele semne încep să se vadă. Primul transport de măști medicale a ajuns deja în România. 4.15 milioane de unități au fost livrate prin avion din China, iar următoarele transporturi vor fi realizate cu avioane Tarom. eMAG, Bitdefender, Banca Transilvania și Mobexpert sunt în permanentă căutare a celor mai utile materiale pentru medici.

 

Obiectivul inițiatorilor acestui demers este transmiterea unui mesaj de speranță, prin ajutorul acordat medicilor și celor care au grijă de noi, astfel încât să trecem cu bine de criza medicală, iar economia și societatea să își revină rapid la normal.

 

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Publicat

pe

De

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a presei din primele trei luni ale acestui an, cu dezvaluiri cutremuratoare care ar misca orice parchet si/sau procuror de bun simt, personajele spun deschis, pe șleau, ce cred despre ce au zis și ce au făcut X, Y si Z, dar și multe alte figuri politice, intrate deja în folclor, precum anumiti traseisti, „magari” si „magarite”. Oamenii vorbesc și despre televiziunile de știri, precum Pro Tv cu emisiunile sale de dezvaluiri.

Pentru că doar vorbele singure ar putea plictisi un cititor grăbit, care de cele mai multe ori nu are timp nici să se ducă să voteze, ziarul Incisiv de Prahova dezvaluie si va dezvalui, fara menajemente, toate „matrapazlacurile” politicienilor – indiferent de culoarea politica.
Şi plângea ”fata mea plângea, la icoane se ruga”, ca să parafrazăm o manea. Dar de ce, Salam, plângea? Şi de ce se şi ruga? Păi de milă ”de ţara mea”, cum ar zice o traseista, fosta şefa prin guvern pana de curand, dacă n-ar fi ocupată să repună de zor mafia pe care o coordoneaza „pe harta lumii” subsaharienne.
Pe ea, pe „Luminoasa” – ridicată ca o alpinistă din modesta pepinieră prahoveana de sfori şi infractori, cea suită ca pasărea măiastră în cer şi precum coafura de pavian pe crengile executivului român si al administratiei locale, o exaltă în nemuritoare vorbe ale unora care dormiteaza cu poza ei sub perna, gen militieni, procurori, judecatori si/sau din servicii.
Astfel edificaţi cu privire la prilejul istoricului speech o putem urmări în continuare, netulburaţi, pe reprezentanta PSD in Prahova, dupa ce a reprezentat, pe rand, cam toate partidele, incercand cu disperare sa promoveze candidati la primarie cu probleme penale.
Inca, precizam…o puteti urmari! Dinastia si puterea se pierd in timp si legea este lege pentru oricine, chiar si pentru „Luminoasa” cu al ei ‘Yubi”.
Potrivit ei, ”momentul în care a zis da” a fost după ce i-a ”urmărit pe actualii ei colegii pesedişti cum se luptă”…
Eteee, aici a început să-mi dea târcoale o lacrimă de patriot… Mi-am amintit de trădătorul Iscariot. Şi am realizat ce legătură strânsă este între mântuirea ţării, Peneş Curcanul, Dramele Parisului, cu tot cu Rocambole şi „Luminoasa” întruchipând-o pe ”Ana lui Manole”. M-a cotropit emoţia. Lacrimile mi-au ţâşnit şuvoaie de drag ce mi-e de Curcanul lui Alecsandri.
Oamenii, încă din antichitate, când se aflau neputincioşi în faţa unui sistem aparent imuabil şi indestructibil, recurgeau la unicul mijloc prin care puteau răsturna sistemul care îi oprima şi oamenii din fruntea acestuia, devenind totodată mai optimişti şi mai veseli. Aparent acest aspect nu prezintă o mare importanţă, dar starea generală de spirit a maselor este extrem de importantă în istoria unui popor, putând produce schimbări majore şi neaşteptate.
Incisiv de Prahova nu va recurge la PAMFLET, iar dezvaluirile vor fi asumate, ca de obicei, sub semnatura, dezvaluri bazate doar pe probe solide. Urmeaza dezvaluiri marca consacrata „Incisiv de Prahova”.

Citeste in continuare

Actualitate

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Publicat

pe

De

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii acestui partid de o colaborare sincera in beneficiul cititorilor!

Nemes Constantin din ALDE Prahova revine cu precizari la dezvaluirile noastre privind implicarea unor personaje in activitati circumscrise crimei organizate economico – financiare.:
„Stimata doamna, apreciez munca dumneavoastra de a face cunoscut opiniei publice aspecte din activitatea „subterana” a unor politicieni, activitate care nu le face cinste. Este adevarat ca activitatea lor descrisa de dumneavoastra a fost ajutata de functiile publice detinute prin intermediul partidului, dar faptele unui om cad in raspunderea sa, atata timp cat nu face parte dintr-o grupare infractionala construita in jurul structurilor de partid. Si in acel caz, membrii gruparii trebuiesc sanctionati, nu membrii partidului, fara deosebire. Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni. Pe masura identificarii celor care s-au abatut de la Statutul ALDE, ii vom sanctiona sau ii vom exclude fara rezerve. Dovada in copie a excluderii nu v-am trimis-o in postare, deoarece nu am postat ca imputernicit de partid, ci „ca simplu cetatean”. Mentin afirmatia ca au fost exclusi prin Hotararea BPT Ph ALDE din 12 martie 2020”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate12 ore ago

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a...

Actualitate12 ore ago

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii...

Actualitate12 ore ago

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. (…)...

Actualitate12 ore ago

Criză majoră de droguri în România!

(Preluare National – Catalin Tache): Se înmulțesc ”durerile de cap” pentru efectivele Poliției Române în plină pandemie de coronavirus, odată...

Actualitate12 ore ago

LOVITURA IN STAREA DE URGENTA: AVOCATUL POPORULUI SUGEREAZA ROMANILOR SA ATACE IN INSTANTA AMENZILE

(Preluare Inpolitics): Instituția Avocatului Poporului, extrem de activă în ultima perioadă, lucru salutar, este tot mai critică la adresa autorităților...

Actualitate12 ore ago

Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

Celebrul procuror #rezistent Bogdan Ciprian Pirlog – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – ne obliga sa marcam o premiera in istoria...

Actualitate12 ore ago

Frica de asumare

Președintele Klaus Iohannis ezită să-și asume răspunderea. Se teme. Dovedește nu bărbăție, ci lașitate. Își dorește să fie în poză....

Actualitate12 ore ago

Există și în România un loc în care accesul femeilor este strict interzis

Pe teritoriul țării noastre există un loc în care accesul femeilor nu este permis. Mai exact, locul cu pricina este...

Actualitate12 ore ago

Ce a spus Stephen Hawking în 2001 despre virusul care va decima omenirea?

Fizicianul Stephen Hawking a murit pe data de 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani. Omul de știință...

Actualitate12 ore ago

Studiu Google: Cum s-a schimbat comportamentul de ieșit din casă al românilor

Google a decis să folosească informațiile despre localizare pe care le preia din smartphone-urile oamenilor și să vadă cum s-a...

Actualitate1 zi ago

EDITORIAL/Cei care au obiceiul lui Dragnea ar trebui sa își poarte de grija si sa nu sfârșească ca el

As vrea sa facem un scurt remember unor politicieni din urbea noastra, încă aflați în funcții, ca acestea sunt trecatoare,...

Actualitate1 zi ago

România tratează criza economică cu politici de tip #IOC.

Bună dimineața Iohannis sau noapte bună Iohannis? ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la...

Actualitate1 zi ago

Isărescu îi face ”guvernul meu” lui Iohannis!/Isar și Cîțu, atac raider la BNR!

(Preluare National – Catalin Tache): ”Cîțu, interzis la BNR” titram pe 2 februarie, atunci când dezvăluiam că ministrul Finanțelor a...

Actualitate1 zi ago

URGENȚELE DE LA COTROCENI

Starea de urgență pe care a decretat-o i-a fugit cumva de sub picioare președintelui Klaus Iohannis. Acesta a constatat repede...

Actualitate1 zi ago

Nu înțeleg de ce mortul din 3.04 e raportat abia în seara asta. Or fi așteptat să vadă dacă rămâne mort sau învie?

Decesul 174 – ”Bărbat, 42 ani, internat în 22.03.2020 în Secția de Psihiatrie a SJU Satu Mare. Debut în 28.03.2020...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!