Connect with us

Actualitate

Majorarea nominală a datoriei publice reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat

Incisiv

Publicat

pe

Majorarea nominală a datoriei publice reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat și nu am vreo reținere în a o denumi furt întrucât plusul de împrumuturi nu s-a transformat nici în școală, nici în stradă, nici în spital. Exclusiv salarii și pensii fără restructurare plătite din taxe și impozite prezente și mai ales viitoare, majorate. Într-o teorie pe care aș numi-o epigonic față de Einstein ,,teoria relativității economice’’, elementele ei pot fi definite astfel: steaua bugetară este cea care fură materie de la steaua privată într-un asemenea ritm încât anticipează iminența unei supernove, în care steaua bugetară va exploda sub presiunea materiei (datoriei) accumulate, precizeaza pe pagina sa de socializare cunoscutul jurnalist si analist economic, Radu Teodor Soviani.

Pentru  PS News, acesta a detaliat de ce bugetul din 2019 nu este o GAURĂ NEAGRĂ ci o SUPERNOVA:

A devenit viral pe Internet pretinsul demers de marketing al unei mari companii de prezervative al cărei trăgaci a fost fotografierea cele mai mari găuri negre din univers. Mesajul, indiferent dacă este sau nu al companiei (fotografia aici) este memorabil: ,,La fel ca toată lumea putem înțelege pe deplin fascinația și emoția creată de descoperirea unei găuri în univers. #Own YourSituation’’. Mesajul însoțește o fotografie stilizată a găurii negre recent descoperite și fotografiate multi-telescop, perfect circulară (spre deosebire de original) și sugerând acel strat subțire de cauciuc folosit contraceptiv sau ca mijloc de protecție împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.

Fotografierea cele mai mari găuri negre cunoscute are deja efecte economice. Companiile care au legătură cu producerea de telescoape spațiale au înregistrat deja pe piața din China salturi semnificative după ce fotografia a fost făcută publică. Potrivit Bloomberg (care numește evoluția drept ,,câștiguri stelare’’) într-o singură zi, acțiunile Phoenix Optical au înregistrat un avans de 9,9%, titlurile Zhejiang Southest Space s-au scumpit cu 10% înainte să închidă cu o creștere temperată de peste 3%, iar acțiunile Shanghai Moons Electric s-au scumpit inițial cu 4%.

Știrea este însă că omenirea a văzut pentru prima dată imaginea unei găuri negre, capturată de telescopul Event Horizon care interconectează mai multe telescoape din lume și care, potrivit cercetătorilor, validează teoria relativității a lui Einstein. Gaura neagră are o masă de până la 6,5 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui și o gravitație de 6,2-6,6 miliarde de ori mai mare decât a Soarelui. A fost descrisă de oameni de știință că ar arata ca ,,porțile iadului’’. În mijlocul fotografiei este o umbră prin care lumina nu trece. Găurile negre se formează după ce o stea gigant moare în urma unei explozii Supernova. Potrivit NASA, găurile negre sunt orice mai puțin găuri, fiind în fapt a cantitate gigant de materie compresată într-un spațiu foarte redus. NASA ne spune că o gaură neagră de 10 ori mai masivă decât Soarele poate compresa toată această materie într-o sferă de diametrul orașului New York. Altfel spus, gaura neagră recent descoperită conține și compresează materia de pe întregul pământ, într-o mică biluță. Tot potrivit NASA, Supernova este o explozie a unei stele gigant și se întâmplă când apare o schimbare în nucleul stelei și se întâmplă fie când steaua rămâne fără combustibil nuclear sau când, într-un sistem binar, cu două stele care gravitează în jurul aceluiași punct una dintre stele fură materie de la cealaltă și acumulează atât de multă materie încât până la urmă explodează.

Am folosit această descoperire crucială, a găurii negre din centrul galaxiei Messier 87, pentru a încerca să fac o paralelă cu riscurile economiei în contextul evoluției bugetare actuale, pentru România. Și ca să argumentez că, așa cum arată economia și bugetul acum, mai degrabă ele pot fi descrise drept un preludiu de Supernova și nu drept o gaură neagră (cum sunt tentați să creadă și să acționeze politicienii, de orice culoare).

În acest moment economia României arată că sistemul binar de două stele: una dintre ele fură materie de la cealaltă, iar materia este banul. Steaua care fură materie este sectorul public iar cea de la care se fură este sectorul privat. Materia furată este depozitată contabil în ceea ce se numește ,,datorie publică’’, simplu spus, o sumă a tuturor deficitelor bugetare anuale la care se adaugă costurile anuale cu dobânzile pentru finanțarea datoriei publice. ,,Depozitul’’ reprezintă doar certitudinea unor viitoare taxe și impozite aplicate sectorului privat, cu alte cuvinte, certitudinea scăderea veniturilor disponibile pentru populație și companii.

Datoria publică a ajuns în acest moment undeva între 35 și 40% din PIB (depinde cum se măsoară), cu certitudine, peste 75 de miliarde de Euro. În 2007 eram la 12 miliarde de Euro. Într-un editorial anterior pentru PSNEWS numeam procesul de majorare a datoriei publice drept arme de distrugere în masă financiare. Am arătat cum din 2015 până în 2018, datoria publică s-a majorat cu peste 27 de miliarde de Euro. Mai adăugați încă minimum 6 miliarde de Euro plusul de deficit bugetar din 2019 și vom ajunge la un plus al datoriei publice de minimum 33 de miliarde de Euro, în numai 5 ani, bani care s-au dus exclusiv, din împrumuturi, pentru finanțarea majorării salariilor tuturor bugetarilor și fără restructurarea necesară, și pentru finanțarea majorării tuturor pensiilor, inclusiv ale celor speciale, deci tot fără o restructurare a sistemului de pensii speciale.

Această majorare de datorie publică reprezintă exclusiv furt de la sectorul privat și nu am vreo reținere în a o denumi furt întrucât plusul de împrumuturi nu s-a transformat nici în școală, nici în stradă, nici în spital. Exclusiv salarii și pensii fără restructurare plătite din taxe și impozite prezente și mai ales viitoare, majorate.

Într-o teorie pe care aș numi-o epigonic față de Einstein ,,teoria relativității economice’’, elementele ei pot fi definite astfel: steaua bugetară este cea care fură materie de la steaua privată într-un asemenea ritm încât anticipează iminența unei supernove, în care steaua bugetară va exploda sub presiunea materiei (datoriei) acumulate. Cu alte cuvinte, vom avea curând, o SUPERNOVA.

Abia apoi urmează gaura neagră, după această explozie, în același proces de definire numind-o criză. Ca și gaura neagră, criza are o concentrare atât de puternică încât nu pătrunde lumina prin ea și nici nu este reflectată. Continuând această paralelă, ajung la convingerea că decidenții români sunt conștienți că manufacturează o criză de MARE amploare (criză bugetară peste care se va suprapune o criză de balanță de plăți și o criză valutară, urmată de criză a finanțării datoriei publice’). Rezultatul nu poate fi decât o gaură neagră, pentru că, așa cum s-a demonstrat la precedenta criză din 2008-2012 (în care România a înregistrat cea mai lungă recesiune din Uniunea Europeană, tratată cu cele mai draconice măsuri (amputare multiplă a puterii de cumpărare prin tăierea salariilor, majorarea TVA, deprecierea leului, majorarea ratelor de dobândă), criza a fost folosită ca o oportunitate nu pentru dezvoltare (stradă, școală, spital) ci pentru furtișaguri multiple, inclusiv menținere de poziții.

Vă întreb: nu este paradoxal că aceia care au refuzat să vadă criza în 2008 și nu au știut să o gestioneze, sunt încă la butoane în 2019? Și da, mă refer inclusiv la cei din Banca Națională, pentru care criza a reprezentat un bun pretext pentru a își da bonusuri și majorări de salarii (în timp ce salariile private și ale bugetarilor erau decimate), dar și a decidenților politici, de acum.

Aceiași, așteaptă cu emoție și înfrigurare acum SUPERNOVA pe care o ,,supraveghează’’ prin furtul permanent de materie in sectorul privat, sperând doar că explozia se va produce și transforma în gaură neagră, după alegeri, urmând să se înfrupte din nou, din ea.

Și încă ceva, în contextul teoriilor relativității și a ,,teoriei relativității economice’’, vă sugerez să vedeți ce a mărturisit că a învățat Mugur Isărescu de la Einstein în această DECLARAȚIE filmată, rară, din urmă cu 8 ani, pe care o găsiți aici). Și vă invit să reflectați: ce este definit va fiind așteptarea ca rezultatul să fie diferit, deși de fiecare dată faci același lucru, cu aceleași instrumente? (Irinel I.).

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 zi ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate1 zi ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate1 zi ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate1 zi ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate1 zi ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate3 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate3 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate3 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate3 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate3 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv