Actualitate
EXPLOZIV/ Dan Mihalache nu a renuntat la visul de a veni in fruntea SIE/Gata, Dragnea muta la SIE!
Pe tabla de sah pe care se joaca inca viitorul lider al Romaniei si soarta intregii tari deopotriva, Liviu Dragnea face o mutare spectaculoasa, desi la prima vedere pare un pas inapoi. Si inca pe fondul unei „dezmorteli” politice de ultima ora a lui Klaus Iohannis, „neamtul” hotarand sa-si joace al doilea mandat pe o singura carte, cea a intrarii la rupere la actuala putere pesedista. Iar strategia defensiva a lui Liviu Dragnea nu are cum sa fie salutata nici macar pe plan intern, acolo unde atat „fundamentalistii” din aparatul de partid, cat mai ales oamenii din sistem care l-au sprijinit intens din umbra, cu riscurile de rigoare, bineinteles, aratandu-se deja satui de„jocul de glezne” al liderului pesedist. Pentru ca, intr-adevar, desi instalata de mai bine de un an la butoanele Palatului Victoria si cu o larga majoritate in Parlament, actuala Putere pare incapabila de a clinti macar un singur fir de par din capul statului paralel. Astfel ca doar „amusineaza” perimetrul sistemului, neindraznind inca sa calce imaginara linie rosie care ii desparte de preluarea controlului asupra barem a unei singure structuri informative.
Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Liviu Dragnea s-ar fi decis sa mute exact acolo unde rivalii sai se asteptau mai putin , la varful SIE, punand deja presiune pe seful statului pentru a stopa „interimatul” fara de sfarsit al generalului Silviu Predoiu. Astfel ca, stiind foarte bine ca Eduard Hellvig ramane totusi singurul sef de serviciu secret girat de Iohannis iar Pahontu se agata inca de bruma de sprijin pe care o mai are peste Ocean, liderul PSD si-a instrumentat oamenii de incredere sa comunice, pe toate canalele mai mult sau mai putin oficiale deschise catre marile cancelarii occidentale ca Iohannis trebuie sa demonstreze ca nu este captivul statului paralel prin nominalizarea unui nou sef al Serviciului de Informatii Externe. Post care este vacant, sa nu uitam, inca din data de 26 septembrie 2016, cand orgoliosul Mihai Razvan Ungureanu a fost nevoit sa-si dea demisia ca sa nu-i bata mascatii dimineata la usa… Iar cum ambii conducatori operativi ai SIE, atat Silviu Predoiu cat si Vasilica Sarca tocmai ce implinesc „baremul” de pensionare de 60 de ani, Dragnea vrea sa profite la maxim de aceasta oportunitate, astfel ca a si declansat, prin intermediul ministrului de Externe, Teodor Melescanu o ampla operatiune de evaluare a personalului din ambasadele si consulatele romanesti din strainatate. Si desi multi s-au trezit urland ca vor fi retrasi de la posturi ambasadorii care nu au pupat papucul noului sultan politic, in fapt operatiunea priveste strict readucerea in tara a „acoperitilor” din vechea garda a SIE, oamenii generalului Predoiu urmand a fi inlocuiti cu cadrele de nadejde ale liderului pesedist.
Pactul de la Intercontinental
In aceste zile, la Hotelul Intercontinental din centrul Capitalei au avut loc runde decisive de negocieri neoficiale privind viitoarea strategie de politica externa a Romaniei. Iar dincolo de pasarea „cartofului fierbinte” al Ambasadei Romaniei in Israel s-a decis ca in mainile presedintelui Klaus Iohannis sa ajunga si decizia nominalizarii unui nou sef al Serviciului de Informatii Externe. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, una dintre principalele vederi ale „pactului de la Intercontinental” priveste tocmai scoaterea lui Iohannis din „carapacea” de la Cotroceni inainte de intrarea Romaniei in „Troica Europeana”, moment din care orice miscare brusca de strategie nu va mai fi posibila. Si cum „neamtul” deja a gafat de la prima iesire publica pe aceasta tema, strategii din umbra ai liderului pesedist Liviu Dragnea spera ca Iohannis „sa o ia prin balarii” si in continuare, mai ales atunci cand se va strange surubul asupra lui. Caci un Serviciu de Informatii Externe fara sef oficial inca din 2016 nu poate fi in niciun caz un semnal pozitiv ca sistemul din Romania nu sta pe un butoi de pulbere. Astfel ca, pozand in „impaciuitorul” neamului, Dragnea deja transmite pe toate canalele ca seful statului trebuie sa se pronunte cat mai rapid pe tema noului sef al SIE, mai ales ca implinirea varstei de pensionare de catre actualii conducatori va fi exploatata la maxim.
Experimentul Hellvig
Mai mult, Dragnea stie foarte bine ca daca ar face el primul pas pentru o numire politica la SIE, influentii generali de aici s-ar plange imediat partenerilor externi ca li se baga pe gat o marioneta care sa vina cu propriul „bagaj” de pile si cunostinte, ceea ce ar putea afecta grav buna activitate a serviciului. Unul care, totusi, sa nu uitam, a fost singura structura care a reusit sa se tina departe de tentatiile statului paralel aflat la apogeul sau… Insa cum generalul Silviu Predoiu este vazut totusi drept un „vanator de pesedisti”, fiind acuzat de „falanga stanga” a sistemului ca si-a „devorat” tocmai „creatorul”, generalul Adrian Isac, actuala Putere va face tot posibilul pentru a-i scurta interimatul. Mai ales ca „marota” revenirii lui Catalin Harnagea in fruntea serviciului pe care l-a mai condus intre 30 iulie 1997 si 1 iulie 2001 pare sa fi fost deja muscata de liderii ALDE, care agita deja, la randul lor, apele in acest sens… Si uite cum Iohannis, a carui pepiniera de cadre o fi ea sublima, dar lipseste cu desavarsire este impins de la spate sa repete experimentul numirii politicianului Eduard Hellvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii. Numai ca, de aceasta data, fiind vorba de SIE, partenerii strategici vor fi si mai atenti pe propunerea pe care Iohannis va fi presat sa o faca. Si cum Dan Mihalache nu a renuntat la visul de a veni in fruntea SIE, barem din spirit de vendetta pentru „episodul Belgrad”, avansarea numelui sau, fie si una bagata expres la inaintare, poate fi lovitura cu manta de care Dragnea are atata nevoie pentru a repurta apoi prima victorie de etapa in preluarea controlului sistemului pentru urmatorii sapte ani… (Catalin Tache).
Actualitate
Rheinmetall achiziționează Loc Performance: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața americană
Actualitate
USR, Lasconi și iluzia progresului: O analiză asupra influenței curentului ‘woke’ în România
O ideologie problematică importată
Într-o amplă analiză, Simona Tănăsescu discută despre impactul curentului „woke” în România, evidențiind cum această ideologie, promovată agresiv de partide precum USR, a adus mai mult rău decât bine. În special, Tănăsescu atrage atenția asupra efectelor negative asupra comunităților vulnerabile, inclusiv LGBTQ+, care, în lipsa speranței, s-au agățat de promisiunile unei ideologii care, în realitate, nu le va oferi salvarea.
Promisiuni înșelătoare
Adevărul, așa cum îl prezintă Tănăsescu, este că niciun partid sau niciun curent nu va salva comunitățile marginalizate. Iubirea și identitatea acestor persoane au fost folosite ca instrumente în jocurile politice. „În spatele zâmbetelor politicienilor și a discursurilor despre diversitate, realitatea este că sunteți manipulați,” scrie aceasta, subliniind că ideologia nu a oferit sprijin real, ci a perpetuat problemele.
Efectul devastator al curentului woke
Curentul „woke” nu numai că a eșuat în a aduce schimbări pozitive, dar a creat și mai multă divizare și ură. Sustinătorii acestuia sunt transformați în pioni pe tabla de şah a jocului politic, abandonati când nu mai sunt considerați utili. Exemplele date de Tănăsescu subliniază cum Lasconi a decis să se distanțeze de comunitate atunci când a realizat că nu poate câștiga alegerile folosind această susținere.
Scanarea realității emoționale
Tănăsescu afirmă că curentul „woke” a distrus nu doar relații, ci și conexiuni fundamentale între generații. Nicio lege nu va putea schimba sentimentele părinților sau va umple golurile lăsate de respingerea familială. „Realitatea care doare” nu poate fi ștearsă prin aprobări sociale avute în vedere de politici și campanii.
Fraza centrală a dezamăgirii
„Curentul woke a distrus mai mult decât a construit,” concluzionează Tănăsescu, subliniind tranziția iubirii în marfă de negociat pe scena politică. Comunitățile sunt invitate să se vadă nu ca statistici sau simboluri ale progresului, ci ca indivizi cu nevoi și aspiratii personale.
Apel la acțiune autentică
Tănăsescu face apel la cetățeni să recunoască această manipulare și să nu mai fie pioni într-un sistem care nu le oferă nimic în schimb. Schimbarea adevărată, spune ea, nu începe cu voturi sau petiții, ci cu curajul de a căuta validare interioară și reconectarea cu familiile lor.
Un drum anevoios, dar esențial
Calea spre schimbare reală este dureroasă și poate părea imposibilă, dar este considerată singura care merită efortul. „Restul e doar zgomot. Iar zgomotul, în cele din urmă, se stinge,” concluzionează Tănăsescu, invitând la reflecție asupra valorilor reale și a iubirii care contează cel mai mult.
Actualitate
Expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989 se deschide la 1 Decembrie, pentru elevii Timișoarei
În urmă cu 35 de ani, Timișoara a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc.
De aceea, nu avem voie să uităm, fiind datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie 1989. De a o lăsa moștenire copiilor noștri.
În acest context, Duminică, 1 Decembrie 2024, la ora 17:00, va avea loc, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății, deschiderea pentru elevi a expoziției „’35”, dedicată Revoluției din Decembrie 1989.
Expoziția, care este o producție comună a Societății Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, este adresată atât scenei de artă contemporană, cât și publicului larg, tinerilor – din dorința de a facilita aprofundarea subtilităților unui moment de schimbare a paradigmei socio-politice și culturale din România. Astfel, publicul este invitat și provocat să reflecteze la dinamica puterii, la interacțiuni pierdute, la anxietăți sociale, să privească simultan la trecut și la viitor.
Definită drept „un spațiu și un timp de trecere, între before and after 1989”, expoziția abordează, pe de o parte, divizarea asociată cu controlul și, pe de altă parte, solidaritatea și transformarea – teme relevante nu doar în societate și în politică, ci și în dinamica valorilor și principiilor umane fundamentale. În acest context, viziunea artistului Adrian Florin Pop este completată de experiența trăită a revoluționarului Cătălin Regea, precum și de interpretarea curatorilor Cristina Daju și Mihai Toth, care au resemnificat spațiul simbolic, al vechii Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății.
Lucrările de artă sunt realizate cu tehnici diverse de la pictură la video, sunet, instalație artistică, folosind ca punct de plecare fotografii și filmări originale.
Calendarul expoziției este următorul:
Duminică, 1 decembrie 2024, ora 17:00 Deschiderea expoziției, pentru elevi
2-16 decembrie 2024, orele 10:00-14:00 Vizite ghidate destinate elevilor
17 decembrie 2024, ora 17:00 Vernisajul oficial al expoziției
17 decembrie 2024-30 ianuarie 2025 Vizite ghidate destinate publicul larg
orele 16:00-20:00
În perioada 2-16 decembrie, vizitarea expoziției este deschisă exclusiv grupurilor de elevi. Aceasta se poate face de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, prin rezervare prealabilă, pe mailul office@ccmt.ro
Vizitele programate for fi ghidate de mediatori, prezenți în acest interval orar la sediul Garnizoanei, pentru a facilita înțelegerea, de către elevi, a intenției autorilor.
Parteneri:
Direcția pentru Cultura Timiș, Brigada 18 ISR „Decebal”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Școala Gimnazială 19 „Avram Iancu”
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa