Connect with us

Aveti un Pont

Ce este și la ce servește depozitarea cerealelor

Publicat

pe

Expertiza în depozitarea cerealelor: Sfaturi și tehnici moderne pentru conservarea calității boabelor

Un hambar este un complex de hale semirotunde pentru depozitarea pe termen lung și temporară a cerealelor. Un siloz cereale este conceput pentru a proteja culturile de cereale și produsele din cereale de ploaie, zăpadă, rouă, apa de suprafață, păsări, insecte și alți dăunători. 

Procesul de depozitare cereale este una dintre problemele cele mai mari la fermele mari. Potrivit studiilor, între 10 și 25% din totalul recoltei se pierde în timpul depozitării. Boabele se pot deteriora sau își pot pierde parțial calitatea, ceea ce duce în cele din urmă la o scădere a prețului și la pierderi pentru proprietari.

Ce este un siloz de cereale?

Un siloz cereale este o structură complexă care îți permite să pregătești cereale pentru depozitare și apoi să le menții calitatea. Construcția propriilor silozuri crește profitabilitatea afacerii: nu există costuri pentru plata depozitării culturii, proprietarul culturii are posibilitatea de a controla condițiile de depozitare.

Complexul de hale semirotunde protejează cultura de cereale de mirosurile străine și influențele mediului prin menținerea unui regim optim de temperatură în interiorul structurii. Construcția grânarului protejează boabele de supraîncălzire, caz în care va deveni putrezită, precum și de îngheț, atunci când își pierde capacitatea de a germina.

Într-un siloz cereale, cultura este separată după varietate, tip și conținut de umiditate. Dispozitivul tehnologizat este dotat cu echipamente și dispozitive speciale pentru mecanizarea maximă a procesului:

  • Să automatizeze încărcarea și descărcarea cerealelor;
  • Pentru transportul maselor de cereale în interiorul hambarului;
  • Pentru răcirea produsului în scopul conservării.

Complexul de hale semirotunde este o structură cu etaj care are podele înclinate, plate sau conice. Astfel de hale nu prevăd poduri, deschideri de ferestre sau lumină naturală. În schimb, sunt echipate cu un sistem de ventilație pentru a proteja împotriva condensului și a creșterii umidității aerului. Silozul este echipat cu ascensoare, transportoare, iar în interior, dacă este necesar, sunt instalate pubele separate pentru a separa diferitele soiuri și tipuri de cereale. 

Condiții importante pentru păstrarea proprietăților valoroase

În majoritatea hambarelor moderne sunt instalați senzori care controlează umiditatea și temperatura din interior. Durata de viață a unui siloz cereale modern poate ajunge până la 45 de ani sau mai mult. Halele semirotunde sunt împărțite în două. Un prim siloz este construit pentru prelucrarea primară a produselor și depozitarea temporară a acestora în timpul recoltării timp de una sau două luni.

Al doilea siloz include o serie de hale semirotunde pentru cereale, care diferă ca scop. Motivele principale pentru care ai nevoie de un siloz cereale sunt următoarele:

  • Achiziții: Un astfel de depozit de cereale este convenabil pentru fermele locale pentru a stoca producția recoltată.
  • Transbordare: Sunt concepute pentru a transfera culturile de la un transport la altul.
  • De bază: Într-un astfel de siloz, culturile sunt plasate pentru fabricile de prelucrare a cerealelor, precum și pentru export.
  • Stoc: Rezerva strategică de cereale este depozitată tot aici.
  • Producţie: Sunt eficiente pentru prelucrarea structurală a cerealelor.

O condiție importantă pentru conținutul de cereale este păstrarea proprietăților sale valoroase: germinare bună, putere mare de creștere, capacitatea de a forma anumite calități varietale ale unei culturi, etc. Pentru a face acest lucru, cultura recoltată trebuie să fie depozitată în silozuri cereale specializate, sub anumite condiţii care vor reduce semnificativ riscul pierderii cerealelor. 

Prin urmare, este necesar să organizezi cu atenție procesul de depozitare a unui produs brut, pentru a nu pierde profitul atunci când depozitul este complet umplut. În primul rând, silozurile trebuie să fie echipate cu sistemele tehnologice necesare: recepție, descărcare, controlul parametrilor de mediu în timpul depozitării. 

În al doilea rând, să se respecte normele și standardele: 

  • prezența unui sistem de drenaj a apelor de suprafață și subterane
  • camera și recipientele de depozitare trebuie să fie etanșe
  • respectarea standardelor sanitare și epidemiologice
  • disponibilitatea sistemelor de control al temperaturii și umidității.

Eficiență și caracteristici importante pentru depozitare cereale

Pentru depozitarea pe termen lung a cerealelor cu păstrarea calităților sale de consum, se folosește cel puțin un siloz cereale. Comparând tipurile de depozitare a cerealelor, un siloz cereale este mai scump de construit, dar este complet automatizat. 

Sunt instalate sisteme automate de încărcare și descărcare a cerealelor, control automat al nivelurilor de umiditate și temperatură. Automatizarea reduce semnificativ costurile cu forța de muncă în timpul funcționării.

Silozurile sunt hale semirotunde cu fundul drept sau conic (pentru descărcarea gravitațională a cerealelor). Transportorul cu lanț plasat la bază, servește la descărcarea cerealelor din silozuri. Caracteristicile distinctive ale silozurilor de cereale sunt:

  • Spațiul intern al depozitelor de acest tip este utilizat integral (cu 99,9%);
  • Diferite tipuri de culturi, cereale cu conținut diferit de umiditate, culturi de ani diferiți sunt depozitate separat;
  • Se realizează un grad ridicat de automatizare a procesului și siguranța culturilor de cereale;
  • Prețul ridicat al unui siloz se amortizează în 2-4 ani datorită conservării excelente a cerealelor și a calității sale ridicate.

Cerințele prevăd necesitatea unei construcții solide. În faza de proiectare a unui siloz, este important să se țină seama de toate sarcinile statice și dinamice: vânt, zăpadă, sarcina exercitată de masă de cereale pe pereții hambarului, precum și sarcina din echipament. Etanșeitatea silozului este de asemeni, esențială. Silozul trebuie protejat de pătrunderea umezelii și a dăunătorilor.

Confortul de operare este necesar, pentru ca silozul să aibă un schimb de transport convenabil (căi de acces). Un mare plus dacă depozitul este echipat cu sisteme de încărcare și descărcare a cerealelor. 

Siguranța la incendiu este necesară pentru a preveni incendiul și stingerea acestuia în cazul în care s-a produs. În hale semirotunde de depozitare cereale, este necesară dotarea sistemelor de aspirație, precum și a ventilației naturale sau forțate. Pe lângă costul construirii unui obiect, este important să se țină cont de costurile de întreținere și exploatare. În acest caz, imaginea cheltuielilor va fi completă, iar profitabilitatea activității economice va crește.

Administratie

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (VIII)/Dosarul WHITE TOWER intră în linie dreaptă! Nouă persoane duse la audieri după perchezițiile de la Primăria Ploiești

Publicat

pe

De

Cu procurorii la ușă, primarul Andrei Volosevici a încercat să deturneze atenția opiniei publice spre o altă problemă a municipiului Ploiești: criza gunoiului! Așa că de mână cu prefectul sef al PSD-ului județean Virgil Nanu, edilul a chemat presa la niscaiva declarații. Si au început lăudându-se cum au adus ei 53 de milioane de lei, ca mai apoi să se plângă de problema gunoiului. După ce a aruncat săgeți spre diverse personaje, prefectul Nanu a spus clar că…el nu are atribuții pentru a rezolva problema. Cu alte cuvinte, multă gargară, doar, doar  cineva uită de procurorii care adunaseră documente, ridicaseră calculatoare și luaseră mai mulți funcționari publici la audieri.

Dar revenind la subiectul zilei, PERCHEZIȚIILE DE LA PRIMĂRIE, procurorii au condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești nouă persoane pentru audieri. Subiectul dosarului este realizarea a zeci de apartamente în plus față de numărul prevăzut în autorizația de construire a blocului White Tower. Imobil care a obținut autorizația pentru…clădire de birouri administrative si nicidecum de locuințe. Scăparea este simplă: „dezvoltatorul” LUPU nu a fost nevoit să solicite PUZ si alte documente specifice, deci a făcut puțină economie și de bani, și de timp!

Printre persoanele aduse la audieri se numără VERONICA RĂDUNĂ, arhitectul șef al Ploieștiului, RITA NEAGU, adjunctul Direcției Urbanism din Primărie, COCA PĂTRAȘCU, șefa Serviciului Autorizații Construcții,  LUCIAN BĂLESCU seful Serviciului Verificare și Control Documentații Publice.

Adică șefii șefilor din DIRECȚIA DE URBANISM! În traducere cei care trebuiau să îl sancționeze pe MIHAI LUPU (pardon pe mămica septuagenară a acestuia MĂRIOARA LUPU, titulara PFA-ului cu pricina). Doar că nu poți sancționa pe nimeni, atâta timp cât zvonurile spun că toți șefii de la URBANISM dețin (prin interpuși) apartamente în WHITE TOWER!

Mai mult, surse din anchetă susțin că amenda primită de către VERONICA RĂDUNĂ, arhitecta șefă a Ploieștiului, din partea Inspectoratului Județean în Construcții Prahova, a fost plătită de către…MIHAI LUPU! Iar procurorii dețin documente în acest sens, pentru că plata amenzii a fost făcută direct din contul „dezvoltatorului”.

Primarul a făcut pe nevinovatul în conferința susținută alături de prefect și a susținut că „primarul nu are de unde să știe ce face femeia de serviciu….”, referindu-se la funcționarii de la URBANISM. Să compari directorii de la Urbanism cu femeia de serviciu, este puțin cam forțat, dar nu comentăm educația primarului, pentru că nu face obiectul acestui articol.

Cât despre RITA NEAGU, adjuncta Direcției de Urbanism, aceasta a fost extrem de apropiată de ANDREI VOLOSEVICI în primul mandat al acestuia, după ce SIMONA MUNTEANU a fost îndepărtată din funcția de arhitect sef a municipiului, la presiunile primarului. De altfel, declinul urbanistic al Ploieștiului a început după plecarea SIMONEI MUNTEANU în anul 2010. Din acel moment, nu a mai existat nici o ordine în ceea ce priveste urbanismul municipiului resedință de județ. Avem aglomerări de blocuri de locuințe în diverse zone, locurile de parcare lipsesc cu desăvârsire și totul în lipsa unui Plan Urbanistic General care ar fi reglementat toate aceste aspecte.

Deocamdată, surse judiciare susțin că în dosarul WHITE TOWER vor fi audiați, în perioada următoare, atât primarul ANDREI VOLOSEVICI, cât și nașa city manager SIMONA ALBU.

Să nu spuneți că nu v-am anunțat! Din timp! Vom reveni.!

„Spor la treaba” si/sau in  limbajul infractorilor narcomani: „A venit primavara”! Urmeaza ‘LOTUL II” si „LOTUL III”? Intrebam pentru niste prieteni, apropiati de infractorul narcoman si cap de „avorton” – cum este porecla acestuia (narcomanului dovedit), ca a lui „Portocala”- ! (Cerasela N.).

ADEVARUL PERCHEZITIILOR de la Urbanismul lui Volosevici si de pe strada Sondelor, la „numitul Paraschiv”!!!/Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (VII) Familia LUPU încearcă să spele putina! Si alti…INFRACTORI!

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

Ziarul Incisiv de Prahova vă urează LA MULŢI ANI! Să fiţi sănătoşi şi să ne citiţi şi în 2024!

Publicat

pe

De

Ziarul Incisiv de Prahova vă mulţumeşte pentru că aţi fost alături de noi şi în 2023, fie că sunteţi cititori, advertiseri, parteneri de afaceri sau personaje despre care scriem. Cu ajutorul vostru am putut să urmărim şi să vă transmitem ce se întâmplă în realitate, în urbea noastra şi în tara. Împreună, am putut să povestim despre voi, despre români, despre ilegalitati, despre grave derapaje de la lege si/sau legi, despre evoluţii, schimbări şi direcţii.

Noi am ţinut sub microscop anul 2023 cu sute de articole publicate zilnic, mii de analize, sute de ore de investigatii cu conţinut video.

Ne dorim să vă revedem în 2024, la fel de flămânzi după informaţie reala, la fel de dornici să vedeţi ce s-a mai întâmplat.

Vă mulţumim că aţi fost alături de noi şi vă dorim ca 2024 să fie un an profitabil pentru toti si sa nu mai avem parte de derapaje de la lege si abuzuri ale unor exponenti din cadrul autoritatilor statului.

(Redactia Incisiv de Prahova).

Citeste in continuare

Aveti un Pont

ÎNCĂRCAREA CARTELELOR PREPAY A DEVENIT MAI SIMPLĂ

Publicat

pe

De

reincarcare orange
REINCARCARE ORANGE

ÎNCĂRCAREA CARTELELOR PREPAY A DEVENIT MAI SIMPLĂ CA NICIODATĂ

Ne aducem aminte cu toții (cu nostalgie chiar) de momentul în care în urmă cu mulți ani, ne expirau minutele de pe cartela PrePay la ore incomode la care toate magazinele erau închise, nu mai zicem de punctele de lucru ale operatorilor de telefonie mobilă Orange, Vodafone sau Telekom. Singurele locații din care puteam face rost de o reîncărcare PrePay erau benzinăriile care reușeau mereu să ne șocheze cu prețurile mai mult decât uriașe pe care le practicau la absolut orice produs, nu doar la cartele reîncărcabile. Era oarecum o corvoadă în trecut să stai pe cartelă PrePay, erau vremurile în care abonamentele erau nu doar mai comode, dar aveau și mai multe beneficii față de cartela PrePay.

Astăzi însă, lucrurile s-au sucit la 180 de grade, abonamentele nu mai au beneficii suplimentare, întrucât beneficiile oferite de operatorii de telecomunicații au devenit aproape inutile în era internetului. Cu siguranță mulți dintre noi folosim mai des WhatsApp, Facebook Messenger atunci când dorim să discutăm cu cineva, decât să-l sunăm direct. În plus, și procesul de reîncărcare a fost foarte mult simplificat, astăzi dacă ai nevoie de o reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom, nu mai ești nevoit să te duci în oraș după ea, o poți cumpăra foarte simplu online, prin intermediul site-urilor de genul incarca.ro. Și partea cea mai bună la acest procedeu de achiziție este faptul că portalul este disponibil non stop.

Vremurile pe care le trăim sunt total diferite față de ce trăiam în urmă cu 20-25 de ani, internetul s-a dezvoltat fantastic și odată cu el, iată, au apărut soluții precum incarca.ro care ne fac efectiv viața mai ușoară. Cine dorește să cumpere o reîncărcare Orange spre exemplu de pe incarca.ro nu trebuie să facă altceva decât să intre pe site, să completeze câmpurile de pe prima pagină respectiv operatorul, tipul de reîncărcare adică credit sau extraopțiuni, valoarea reîncărcării, numărul de telefon pentru care se cumpără beneficiile, adresa de e-mail și cam atât. Bani pe card să fie suficienți pentru valoarea reîncărcării dorite și în maxim 2-3 minute de la finalizarea comenzii, se primesc beneficiile.

reincarcare orange

reincarcare orange

Așadar discutăm despre un proces de reîncărcare electronică devenit mai simplu ca niciodată. Nici măcar cont pe site nu trebuie să-ți faci. Pur și simplu introduci datele necesare pe prima pagină și în câteva minute îți încarci cartela PrePay direct de acasă, sau mai bine zis oriunde te-ai afla atât timp dacă ești conectat la internet pe telefonul mobil. Cei care utilizează acest serviciu de reîncărcare PrePay plătesc același preț pe care l-ar plăti și la centrele operatorilor Orange, Vodafone sau Telekom, nu se percep comisioane suplimentare sau alte taxe. Totul este super transparent și din cauza faptului că nu trebuie creat un cont de client, procedura de reîncărcareOrange, Vodafone sau Telekom durează 3 minute.

Trebuie să discutăm puțin și despre cei care se tem să facă cumpărături online, pe site-uri cu care nu au mai intrat în contact până acum, întrucât am observat cu toții faptul că încă există foarte mulți clienți PrePay care preferă să stea la coadă prin centrele operatorilor pentru o încărcare electronică. Site-ul incarca.ro beneficiază de criptare 100% a tranzacțiilor, este o funcție de securitate implementată de portal astfel încât să existe șanse 0 de pierdere a creditului sau de furt de date bancare. Portalul este super securizat așa că sunt șanse zero ca cineva să rămână ulterior fără bani pe card din pricina hackerilor. Înțelegem cu toții teama oamenilor dar dacă nu avem încredere în tehnologie, nu evoluăm, și iată, evoluția înseamnă să înlocuiești statul la coadă și timpul pierdut, cu 3 minute folosite din confortul casei.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusivo zi ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate2 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv2 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv2 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv3 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv4 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv4 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv4 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv5 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv5 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv5 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv6 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusiv6 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!