Exclusiv
Aproape un an de zile la Primăria Ploiesti/Administratia unui primar liberal in urbea lui „Caragiale”/Adrian Dobre versus administratia la „firul ierbii” a primarului Andrei Volosevici

În prima zi de la preluarea mandatului de primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici a ținut să aplice principiul enunțat pe parcursul campaniei electorale, acela de a face administrație ”la firul ierbii”. Acesta se incerca a fi nu doar un termen din fotbal pentru proaspătul edil al municipiului, ci și un mod de a administra urbea, asta pentru fraieri.
Primarul Volosevici postase în urmă cu puțin timp pe facebook de la preluarea manadatului câteva imagini din zona de Nord a Ploieștiului, precizau cei de la Fapt Divers, la data de 28.10.2020.
Noi, creduli, am zis… Doamne ajută!
În urmă cu aproape un an de zile, in Municipilul Ploiesti, s-a votat cu speranta.
Speranta ca, dupa primarul liberal Adrian Dobre, un alt primar mai slab ca acesta nu are de unde sa „rasara”.
Iata ca se poate si s-a putut…!
Deciziile primarului Andrei Volosevici au fost si sunt influentate de frustarea omului politic Andrei Volosevici: „Sunt cel mai prost din PNL”!
De la preluarea mandatului, timp de un an de zile, a avut doar doua teme: Rosal si Politia Locala Ploiesti. (Despre tema Rosal o sa revenim, poate, pentru a elucida TOATE aceste „atacuri” pornite de la BANI, atacuri subterane si pe fata pentru interese obscure, atacuri care au dus ca urbea noastra sa se confrunte cu un focar de infectie, fara a il interesa de populatie si de alte probleme sanitare).
In rest, zero barat!
Totusi, sa nu uitam ca, Andrei Volosevici este un traseist prin definitie, pur sange am zice noi, nu un liberal autentic!
Astfel, Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 din partea PDL.
În 2012, a fost ales senator, tot din partea PDL, însă în 2014 a plecat la PMP, iar apoi a părăsit şi acest partid şi a rămas senator independent, dar în 2015 s-a afiliat grupului PNL.
În septembrie 2016, Volosevici a anunţat că s-a înscris în ALDE şi a candidat pentru un mandat de deputat pe lista ALDE Prahova, aflându-se pe locul al doilea pe listă, însă nu a obţinut un mandat de parlamentar.
Andrei Volosevici, a fost învestit, in data de 27.10.2020, în funcţia de Primar al Municipiului Ploiesti. Fostul sau loc de munca fiind SC CONPET SA Ploiesti!
Sa facem o comparatie, pe probe, pe acte, intre administratia primarului liberal Adrian Dobre si „adminstratia la firul ierbii” a primarului Andrei Volosevici!
Facem mentiunea ca redactia Incisv de Prahova l-a atacat, din toate pozitiile si sub toate formele, pe primarul liberal Adrian Dobre (pe documente si pe situatii reale) si speram ca alt primar mai antipatic si mai prost pregatit Ploieștiul nu va avea parte!
Iata ca sunterm obligati sa ne cerem scuze, public, datele statistice ne-au contrazis!
Deci, singurul lucru bun facut de actualul edil, Andrei Volosevici, este ca „l-a garantat pe Adrian Dobre” pentru functia de primar iar edilul actual se „hraneste” cu PR-ul si comunicatele pe munca fostului edil. Probabil asta inseamna „administratie la firul ierbii” pentru Andrei Volosevici, in afara de a isi „planta” prietenii la sifonarea banilor publici, prin numiri foarte controversate.
Probabil ca, viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, seful primarului Andrei Volosevici pe linie de partid (prim-vicepreşedinte al PNL Ploieşti) va asigura o coerenta in administrarea urbei noastre dupa ce Andrei Volosevici va intra in Cartea Recordurilor, fiind singurul primar ales care va trebui sa renunte la mandat (dosarul din 07.10.2021 de la I.C.C.J), pardon al doilea, dupa primarul din comuna prahoveana Şotrile, cel condamnat pentru pornografie infantilă, pentru noi acestia sunt pe acelasi „calapod”!
Dar sa vedem realizarile dintre cei doi liberali si sa facem o paralela, pe documente, intre contractele semnate de U.A.T. Ploiesti, inainte si dupa data de 27 octombrie 2020 (cand Andrei Volosevici a aplicat metoda „administratia la firul ierbii”, versus Adrian Dobre):
Sa spunem doar asa:
Ne dor tastele la cate proiecte a lasat primarul liberal Adrian Dobre in derulare, proiecte cu care se lauda Primaria Ploiesti si primarul Andrei Volosevici (cine nu ne crede, ii rugam sa intre pe pagina Primariei Ploiesti, noi suntem scarbiti sa mai „etalam” acest PR…).
La cate proiecte a lasat „slabul si incopetentul” primar liberal Adrian Dobre, cel cu „adminstratia la firul ierbii” a reusit MAREA PERFORMANTA ca intr-un an de mandat sa acceseze UNA BUCATA DE CONTRACT:
Aproape un an de zile la Primăria Ploiesti/Administratia primarului liberal in urbea lui „Caragiale”/Adrian Dobre versus administratia la firul ierbii a primarului Andrei Volosevici
Astfel, conform adresei nr 18728/05.2021 trimisa de Agentia pentru Dezvoltare Regionala 3 SUD Muntenia, singurul contract „realizat” de „administratia la firul ierbii” Volosevici, dupa ce a fost ales primar – 27.10.2020 – este cel semnat in 4 februarie 2021, cu termen de finalizare in 30.10.2023 – „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Liceului Tehnologic „Sfantul Andrei” Municipiul Ploiesti, restul sunt PR-uri (probabil identice cu cele ale „plantatului” la Politia Locala Ploiesti), laude cu munca lui Adrian Dobre – cu contractele semnate de acesta pana ce actualul edil (Volosevici) sa depuna juramantul in cel de-al doilea mandat care, probabil, se va sfarsi mult mai rapid ca primul.
Sa fim realisti, totusi:
„Administratia la firul ierbii”
ADR SUD Muntenia ne precizeaza ca UAT Ploiesti a mai prezentat si doua fise de proiect prin care a solicitat fonduri nerambursabile pentru elaborarea documentatiei tehnice necesare DEPUNERII proiectelor 2021-2027, cu termen 31 decembrie 2021, le vedeti in tabelul atasat, nu confom minciunilor din comunicatele primarului (cine vrea sa verifice, noi nu ne murdarim tastele nici macar sa combatem aceste murdarii de promovari). Sunt simple FISE de PROIECTE….:
Raspuns Incisiv PH_ADR SM
In rest, preocuparea edilului a fost sa isi „ancoreze” – daca tot este de la fostul PDL – prietenii sa sifoneze bani publici (vedeti link-uri din arhiva ziarului). Vom reveni. (Paul D.).
ETC, studiati arhiva ziarului Incisiv de Prahova!
Exclusiv
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate pana si tirurilor stationate ilegal care mai efectueaza si manevre demne de Cartea Recordurilor, manevre care blocheaza circulatia cu orele.
Cativa „baieti” destepti, mari afaceristi si-au montat efectiv garaje ilegale in mijlocul drumului unde isi repara tirurile si/sau motoarele acestora blocand activitatea intregului parc.
Alaturi de masinile celor de la Kaufland care stationeaza ilegal si ingreuneaza activitatea tuturor investitorilor din acest parc industrial, baietii „destepti” stau cu nesimtire fix in mijlocul drumului de acces si isi repara motoarele, schimba filtre de ulei, etc ajungand sa puna o pata infecta pe imaginea acestui parc industrial.
„Orbul gainilor”.
Nu este pentru prima data cand dezvaluim ca, dupa decesul tragic al profesionistului Andrei Tudor – dezastrul si haosul a pus stapanire pe Parcul Industrial Ploieşti.
In fapt, acest parc nu poate fi condus si coordonat din „strainatate” si/sau prin lipsa repetata de la serviciu si/sau prin delegarea de sarcini.
Imaginile vorbesc de la sine despre incompetenta care a pus stapanire pe acest parc industrial:
Vom reveni cu amanunte „picante”. (Irinel I.).
Exclusiv
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc





Exclusiv
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

Modificările aduse Codului Fiscal începând cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului de odihnă, astfel că personalul MAI trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vor depune actele necesare în vederea punerii în plată a acestor drepturi, precizeaza cei de la sindicatul Europol.
- Decontarea serviciilor turistice:
a) în perioada concediului de odihnă – fără plata impozitului sau a contribuțiilor;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează integral.
b) în afara concediului de odihnă – se vor plăti impozit și contribuții sociale însumând 41,5 %;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează doar 848 lei ( până în anul 2022, pentru decontarea în afara concediului, se percepea doar impozit de 10%).
2. Decontarea transportului în concediu de odihnă – va fi de 637 lei, iar împreună cu decontarea serviciilor turistice de 1450lei va face parte din plafonul de 33% din salariu lunar, prevăzut de Codul Fiscal, care dacă va fi depășit în luna decontării, va fi supus impozitării și contribuțiilor sociale.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 4927 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 4927 lei = 1642 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -1642 lei= 445 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 445 = 260 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 1642+ 260= 1902 lei suma decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 1902= 185 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 4800 lei în cazul în care solicită în aceeași lună ambele deconturi.
Aceasta este valoarea brută a salariului unui agent de poliție cu 4 ani vechime, iar 33% din aceasta sumă care nu va fi supusă impozitului și contribuțiilor e de 1642 lei.
În cazul de față recomandăm politistilor ca:
- decontarea serviciilor turistice să nu se efectueze în aceeași lună cu decontarea transportului în concediu;
- decontarea serviciilor turistice să se efectueze în 2 tranșe, astfel încât, în cazul suprapunerii celor două decontări, să nu se depășească plafonul de 33% din salariu brut;
Odată cu creșterea cu 10% a salariului de funcție și actualizarea salariului de grad din luna februarie, unde valoarea brută va crește cu sume cuprinse între 700 și 1000 lei, salariul brut al unui agent de debutant va fi de aproximativ 5000 lei.
De asemenea e de menționat faptul că valoarea maximă de referință a plafonului de 33% este salariul mediu brut stabilit pentru anul 2023 care e de 6095 lei.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 6095 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 6095 lei = 2031 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -2031 lei= 56 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 56 = 33 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 2031+ 33= 2064 lei valoarea decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 2064= 23 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 6095 lei sau mai mare de atât, în cazul în care solicită în aceeași lună ambele decontări.
Având în vedere aceste modificări aduse Codului Fiscal, fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale în cazul în care solicită decontarea în aceeași lună a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
-
Administratieacum 4 zile
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici
-
Exclusivacum 4 zile
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc
-
Exclusivacum 4 zile
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 4 zile
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale
-
Featuredacum 4 zile
Altă năpastă pe capul polițiștilor/Băgați la înaintare în conflictele cu populația
-
Featuredacum 4 zile
„Dosarul de corupție al Laurei Kovesi nu ar trebui grăbit”
-
Administratieacum 4 zile
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?
-
Ancheteacum 4 zile
Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras