Connect with us

Featured

La nuova mappa del crimine/”Famiglia mafiosa” cucereste „Republica Ploiesti”/Inculpata pentru fapte de coruptie, city managerul municipiului Ploiesti, Simona Albu, isi „trage”/”pune” sotul (Albu Catalin) pe functia de director general al Politiei Locale Ploiesti

Avatar

Publicat

pe

Mafia este o organizatie criminala secretă, fiind totodată una dintre cele mai periculoase și complexe grupări de crimă organizată din istoria recentă.

Dar, „CA LA NOI LA NIMENEA”, si nu, nu sunt versurile lui Mihai Eminescu din 12 septembrie 1878. Este purul adevar!

Organizație criminală semnifică activitățile infracționale ale unor grupuri constituite pe principii conspirative, în scopul obținerii unor importante venituri ilicite la cote deosebit de ridicate, traducem din dex, sa nu avem probleme in instanta!

Sau, sa specificam in clar – pentru toti cetatenii din Ploiesti

I. Prima la nuova mappa del crimine/”Famiglia mafiosa”

Pentru cei care nu stiu, Sanda Dragulea a fost consilier local PSD doua mandate la rand, iar anul trecut a trecut cu catel si purcel in PNL, dupa ce in prealabil primise un favor pentru fiica sa, din partea fostului primar Adrian Dobre.

Fiica Sandei Dragulea, pusa sefa de Andrei Volosevici. Care or fi criteriile?

Dupa cum vedeti in facsimil, Guzu Elena Sanda a devenit din acest an Sef Serviciu Publicate si Valorificare Patrimoniu, fapt care se pare ca a nemultumit vechii angajati care ar fi inceput sa plece. Nu mai surpinde pe nimeni ca atunci cand un primar vine in functie isi face o echipa a sa, poate parea chiar ceva normal, pana la un punct. Numai ca ideal ar fi ca sa-si ia langa el profesionisti, nu pentru sunt copiii unora care ii cer in functii doar pe prietenie, fara sa se fi remarcat personal cu ceva. Mai mult, se pare ca fiica Sandei Dragulea este pusa in functia de sefa provizoriu, pe 6 luni, prin dispozitie a primarului. Vom solicita conform Legii 544/2001 cu privire la liberul acces la informatiile publice date despre aceasta favoare facuta de Volosevici Sandei Dragulea, care ascunde e in ea ceva: un examen care sa arate masura in care Guzu Elena Sanda merita sa fie promovata. Ce studii are vom incerca sa flam si daca este necesar pentru a avea studii superioare pentru functia pe care a obtinut-o…, dezvaluiau cei de la Intrasigent.

Intransigent a depus a treia solicitare.Sanda Dragulea va fi protejata in continuare, impreuna cu fiica ei devenita sefa peste noapte in primarie?

II. A doua /”Famiglia mafiosa”

Zoia Staicu, actualul director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, ia un salariu cu 25% mai mare decât încasa fostul director Raul Petrescu. În timp ce, potrivit unor surse din cadrul RASP, Zoia Staicu “face pe fata bună” și spune tuturor că a renunțat la prima de 5.000 de euro pe care o încasa Petrescu, în realitate Zoia Staicu a avut grijă ca, la final de an, să încaseze mai mulți bani decât fostul director cu tot cu primă și, în plus, fără a fi condiționată să facă niciun fel de performanță la conducerea Regiei, dezvaluiau chiar unele site-uri de „casa”.

De altfel, și anterior postului de director al RASP Ploiești, Zoia Staicu a lucrat tot “la stat”, încasând tot bani publici. În trecut a lucrat la Poliția Locală Ploiești, până în 2012, când s-a transferat la RASP pe postul de șef birou dispecerat, funcție pe care o perioadă a deținut-o în paralel cu calitatea de consilier local (2016-2020).

Consiliul de Administrație al RASP Ploiești a desemnat-o pe Zoia Staicu drept director interimar al instituției. Postul a devenit vacant după demisia lui Raul Petrescu. Zoia Staicu este bună prietenă a primarului Andrei Volosevici și face parte dintr-o familie abonată la bani publici.

Astfel, noul director al Regiei Autonome de Servicii Publice  Ploiești lucrează dintotdeauna la stat, fiind în trecut angajată a Poliției Locale. În anul 2012 se transferă la RASP Ploiești pe postul de Șef Birou Dispecerat. Ajunge consilier local PNL în anul 2016, fiind bună prietenă cu edilul de atunci, Adrian Dobre. Mandatul său a fost controversat, fiind vorba despre o… ușoară incomatibilitate. Juriștii Primăriei Ploiești au decis că nu este nicio problemă, iar Zoia Staicu a rămas consilier local timp de patru ani, votând inclusiv bugetul insituției la care era angajată

Soțul – consilier personal al primarului Volosevici, titra Ziarul de investigatii

Dar să revenim la familia Staicu. Soțul proaspetei directoare este Cornel Staicu, Șef Birou Blocări Auto la SGU Ploiești. În prezent, postul lui Cornel Staicu este suspendat, deoarece acesta a devenit consilier personal al primarului Andrei Volosevici. Nu am reușit să aflăm ce atribuții are domnul Staicu pe lângă edilul Ploieștiului, dar probabil că noul job este o răsplată al faptului că acesta a fost umbra lui Volosevici în campania electorală, însoțindu-l permanent (chiar și în timpul orelor de program).

Nepoata – directoare în primărie, la Direcția Patrimoniu

Carmen Bucur

Nepoata Zoiei Staicu este directorul interimar al Direcției Patrimoniu din Primăria Ploiești. Carmen Bucur este fiica surorii directorului RASP Ploiești și conduce direcția care se ocupă cu întreg patrimoniul Ploieștiului.

Vorbim aici atât despre spații comerciale, cât și despre locuințe aflate în proprietatea primăriei.

Carmen Bucur a fost abonată la plimbările pe bani publici, făcând parte cam din toate delegațiile Primăriei Ploiești la diverse evenimente internaționale. Spre exemplu, a participat atât la semnarea înfrățirii Ploieștiului cu un oraș din Grecia, dar și la excursiile organizate în proiectul „Caută eroii la tine acasă”, proiect destinat liceenilor ploieșteni, care participau la excursii în orașe precum Alba Iulia, Iași, Chișinău, Praga sau Budapesta.

Fiica soților Staicu – subaltern verișoarei

Alexandra Staicu

Și cum ce se naște din pisică șoareci mănâncă, nu se putea ca fiica soților Staicu să lucreze în altă parte decât tot la stat.

Alexandra este subalterna verișoarei Carmen Bucur la Direcția Patrimoniu. Aceasta a fost angajată în anul 2018 pe un post de consilier în cadrul direcției, până în acel moment fiind angajata ROSAL Ploiești. ROSAL este operatorul care se ocupă cu salubritatea Ploiești, facturile pentru decontarea lucrărilor fiind verificare și vizate de către RASP Ploiești!

Este adevărat că fata mea a câștigat un concurs pentru un post la Direcția de gestiune a patrimoniului din cadrul Primăriei Ploiești. Este absolventă de ASE și are un master în combaterea infracțiunilor economice. Directorul direcției este nepoata mea

Declara în anul 2018 Zoia Staicu, pe atunci și consilier local, încercând să convingă ziariștii că nu există niciun fel de problemă în faptul că fiica sa tocmai fusese angajată în Primăria Ploiești

În plus, Zoia Staicu motiva atunci că nepoata-directoare nu a făcut parte din comisia de concurs, deci nu vorbim despre o angajare „pe pile”.

Familia Staicu și PNL-ul

Ascensiunea familiei Staicu a început în anul 2010 când, sătui să se chinuie  – fiind „maltratați” de diverși șefi – s-au apropiat de PDL-ul condus de primarul de atunci, Andrei Volosevici.

Zoia făcea parte din PNL, dar a cârmit ușor cariera politică spre pedeliștii aflați la conducerea orașului, fiind văzută în timp ce împărțea pachete cu cozonaci și vin din partea PDL pensionarilor ploieșteni.
În anul 2016 a apărut pe un loc pe lista de consilieri locali ai PNL. A prins mandatul, iar ascensiunea politică a familiei a început.

Bugetari înstăriți

Familia de bugetari Staicu deține, conform declarațiilor de avere, două terenuri agricole, unul în comuna Finta cu o suprafață de 10.500 metri pătrați (cotă parte 50%), iar celălalt în comuna Cornești cu o suprafață de 37.400 metri pătrați.

Mai au două terenuri intravilane, unul la Finta cu o suprafață de 2.000 metri pătrați (cotă parte 50%), iar celălalt la Cornești, cu o suprafață de 8.800 metri pătrați.

Mai dețin un apartament în Ploiești cu o suprafață de 80 metri pătrați (cotă parte 50%) și două case de locuit în comuna Cornești, una cu o suprafață de 30 metri pătrați și o alta cu o suprafață de 70 de metri pătrați.

III. A treia nuova mappa del crimine/”Famiglia mafiosa”/Regina Reginelor/Cireasa de pe tort

Inculpata pentru fapte de coruptie, city managerul municipiului Ploiesti, Simona Albu, isi „trage”/”pune” sotul (Albu Catalin) pe functia de director general al Politiei Locale Ploiesti.

Am asteptat sa apara macar o stire in presa locala despre noua schimbare, nimic, nada, embargo total pe presa locala.

Chiar eram hotarati si scarbiti sa nu mai pomenim despre Politia Locala Ploiesti ca ne-am saturat de 3-4 ani cate tone de articole am publicat.

Dar, niciodata sa nu zici nu…din nefericire!

a) Numirea “Cocosului” – sot al inculpatei pentru fapte de coruptie, Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, s-a efectuat pe data de 14.07.2021.

“Cocosul” Albu Catalin care pana acum era cu chilotii in vine, la propiu, cand saptamanal fostul primar Adrian Dobre ii solicita demisia pentru incompetenta, a simtit din plin “vanturile” trase” de inculpata sotie si si-a “suflecat” manecile pentru a conduce Politia Locala Ploiesti, chiar daca pana acum declara prin curtea instituitiei ca aceasta functie nu ii trebuie si o va refuza.

Reamintim ca, inculpata Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie si dosarul se afla la ICCJ, amanat de peste un an de zile, asteptand probabil alt „vant” in pupe, eventual ca MJ sa nu mai fie condus de cei de la USR.

Precizam pentru echidistanta ca, in prima faza, la fond, incuplata Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, a luat achitare dar a ramas cu toata averea, casa, masini sub sechestrul impus de DNA.

Probabil, in foamea de bani, inculpata Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, s-a riscat sa isi puna „Cocoselul – Sot”, Director General al Politiei Locale Ploiesti.

In prima zi, „Cocoselul” umflat in chilotii din vine a anuntat o sedinta cu toti sefii de birouri si Servicii, la orele 10.00.

La orele 09.30, „Cocoselul” fuge cu masina de serviciu din unitate, probabil la Primaria Ploiesti, tot probabil ca si-a uitat spiciul la consoarta inculpata, Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti.

Secretara Vasilescu ii anunta pe sefii chemati la sedinta ca aceasta s-a amanat la orele 12.00

La orele 12.00, in ziua de gratie 14.07.2021, a avut marea sedinta operativa condusa de „Cocoselul” uns director general de inculpata Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti.

Sedinta a durat 4 minute si lumea a ramas atat iritata cat si satisfacuta.

Marele „Cocosel” , uns director general de inculpata Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, nu a gasit alte cuvinte pentru o sedinta operativa decat sa declare ca „aceasta este o sedinta de „cunoastere” si sa declare ca el este noul director general al Politiei Locale Ploiesti”, un discurs de habarnist care mai mult a iritat pe majoritatea celor prezenti.

„Cocoselul”, marjand pe o eventuala impunere fata de cei prezenti in sedinta „operativa” a solicitat ca pana azi, 15.07.2021, fiecare birou/serviciu sa intocmeasca un raport privind disfunctiile din sectorul de activitate, precum si solutiile identificate.

In aceasta zi, pana la orele mentionate, toti s-au conformat si au comentat ca oricum acest habarnist se va uita la aceste „rapoarte” ca „mata in calendar”. Impresia a fost aproape unanima! (In afara unor putine persoane care ii sunt fidele si au de obtinut avantaje/avansari).

Ce se ascunde in spatele numirii la conducerea Politiei Locale Ploiesti a  „COCOSELULUI”- inculpatei Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti?

                                                                                                                          Simplu!

Deja „trepadusii” au inceput sa faca jocuri de glezne, „trepadusii” care au antamat deja investitiile cu cantec pe care le va face, in regim de urgenta „La nuova mappa del crimine” care l-a instalat pe „cocosel”.

In acest context, Incisiv de Prahova atrage atentia tuturor consilierilor locali din cadrul Consiliului Local Ploiesti sa fie atenti la investiile „fluviu” ce vor curge cu „dedicatie” pentru Politia Locala Ploiesti.

B) Numirea “Cocosului” – sot al inculpatei pentru fapte de coruptie, Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, mai are un alt obiectiv! Major! Atentie sindicatele care mai sunt reprezentative! Nu tragem clopotele de doua ori, ne facem datoria sa va avertizam, chiar daca v-am crticat! Asta inseamna impartialitate si obiectivitate, poate acum o sa realizati!

Avand un Consiliul Local care, cu siguranta, nu ii va aproba o noua organigrama, consilierii PNL demonstrand ca pot fi verticali si nu papusele unuia sau altuia, „Onor Cocosel” care nu mai are pantalonii in vine ca va fi demis si cu briza suflata de inculpata sotie in „chiloteii din vine care s-au ridicat in loc de masca”, Albu Simona, City managerul municipiului Ploiesti, incearca de urgenta sa formeze legal o Comisie de Disciplina formata din apropiati pentru a demite/ejacula din institutie pe Mirel Cazan de la O.P (persoana care tocmai a castigat reintegrare printr-o decizie definitiva), Pitariu Paula, Fanareanu, etc, cu alte cuvinte, pe toti „oamenii” lui Adrian Vaida, directorul general adjunct al Politiei Locale Ploiesti (Spunem director general adjunct pentru ca la fond a castigat procesul impotriva demiterii ilegale si cu siguranta se va intoarece pe post dupa ce va castiga apelul. Iata ca declaratiile lui Adrian Vaida date Cotidianului National par a se adeveri

https://www.national.ro/social/abuzuri-grosolane-ale-liberalilor-sefii-dati-afara-ca-sa-vina-cine-trebuie-719993.html ).

Oricum, Incisiv de Prahova declara public ca va lua apararea tuturor functionarilor publici din cadrul Politiei Locale Ploiesti care vor fi „potcoviti” de actuala conducere, prin metode neortodoxe, chiar daca pe acestia ii chema Pitariu, Fanareanu, Buligescu, etc, inclusiv prin acordarea de asistenta juridica.

Nu putem accepta atfel de metode, chiar daca despre anumite personaje am scris tone de articole. Am fost si vom fi impotriva abuzurilor, indiferent de persoanele abuzate.

In loc sa vedem explicatii despre aceste ”Famiglii mafiose” care au cucerit „Republica Ploiesti”  asistam la penibilul, penibilului. Cand credeam/speram ca mai jos de atata penibil nu se poate ajunge…

Oameni mici, foarte mici ataca si „improsca” ca taranii, cu noroi, in Presedintele Consiliului Judetean Prahova nu doar sub influenta lui „BAHUS”, ci dintr-o refulare evidenta si o impotenta crasa, vizibila din avion. GROTESC! Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

 

 

 

 

Administratie

Minciuni, dezinformări, îmbârligări, doar pentru ca Răchită să pună laba pe Petrolul!

Avatar

Publicat

pe

De

Sursa: Ştiri Actuale
Telenovela Petrolului pare a nu avea final. De câteva luni asistăm la un asalt cu toate mijloacele din partea primarului Andrei Volosevici, secondat de consilierul său personal Octav Preda şi consilierul local Dragoş Măchiţescu (care va face obiectul unor dezvăluiri uluitoare într-un material viitor!!!) asupra „moşuleţilor” care, spre nemulţumirea edilului şi a găştii sale, deţin CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă).

Într-o perioadă în care Ploieştiul este sufocat de gunoaie, în care nu avem marcaje rutiere şi în care străzile sunt pline de gropi, într-o perioadă în care siguranţa cetăţeanului nu mai există şi asistăm la crime, violuri, tâlhării, agenda publică a primarului ales al Ploieştiului are un singur punct: Petrolul Ploieşti!

Nu există săptămână în care să nu asistăm la noi aşa zise runde de discuţii între liberalii Volosevici, Nicodim, Preda şi Măchiţescu şi suporterii (cei care au mai rămas cu coloană vertebrală şi nu acceptă manipularea) sau reprezentanţii ACS Petrolul 52. Miza reală a acestei presiuni (fostele glorii ar putea să acuze în orice moment primarul de hărţuire şi încercare de intimidare) o reprezintă un singur personaj: Valeriu Răchită, care este musai să fie uns cel mai tare din parcarea Petrolului! De ce? Pentru că este prietenul lui Andrei Volosevici şi nu se mulţumeşte cu postul de…antrenor, director sportiv,director general, consilier al directorului sau ce o mai fi pe la CSM Ploieşti (multe dintre aceste posturi neexistând în organigrama postului, dar acest aspect îl va lămuri ancheta Poliţiei…). Nu, Răchită TREBUIE să fie şeful Petrolului şi punct!

Culmea este că în urmă cu vreo lună şi jumătate, marele manager publica pe pagina personala de Facebook o lacrimogenă renunţare la orice idee legată de Petrolul, explicând atunci (în termeni frumos meşteşugiţi de PR-ul lui Andrei Volosevici…) că nu doreşte să împiedice în niciun fel salvarea clubului…. Se aştepta probabil ca suporterii să se lege cu lanţuri de maşina lui şi să îl roage în genunchi să fie unicul şef al clubului. Cum nu s-a întâmplat aşa ceva, renunţarea a durat vreo două zile, după care şi-a reluat mai agresiv atacurile către actualii conducători ai clubului. Singurul care a scăpat de atacurile infecte ale managerului a fost Mircea Dridea, dar restul membrilor fondatori au fost făcuţi în toate felurile de către personajul care în 2016, atunci când era consilierul pe probleme de sport a primarului Adrian Dobre refuza orice colaborare cu noua echipă, motivând că are alte proiecte în derulare. Ba mai mult, îi lăsa pe Dridea & Co să îşi anunţe noul proiect în faţa statuii lui Ilie Oană, pe o căldură de 40 de grade, din simplul motiv că nu a dorit domnia sa să le permită accesul în sala de conferinţă. (Chiar dacă a încercat să demonteze acest incident, articolele şi înregistrările presei de la acel moment nu pot fi şterse şi stau mărturie a „iubirii necondiţionate” a lui Răchită faţă de Petrolul! )

Licitaţia refuzată din cauze economice!

Actualii conducători ai clubului sunt atacaţi pentru faptul că nu s-au prezentat la licitaţia pentru mărci. Orice om cu scaun la cap nu s-ar fi prezentat! Într-o perioadă în care firmele sunt extrem de slăbite de efectele economice ale pandemiei de coronavirus, să afirmi că era simplu de participat la licitaţie înseamnă că nu ai făcut niciodată afaceri. Prezenţa la licitaţie (alături de un club prieten, aşa cum bate câmpii Octav Preda pe pagina sa de Facebook) însemna să scoţi din buzunar 2 miliarde de lei, plus încă vreo 14.000 de lei costul caietului de sarcini şi taxa de participare la licitaţie. Alooo, domnilor! În România anului 2021, ca cineva să îşi permită să arunce peste 2 miliarde pe geam, doar pentru că aşa vor unii domni din conducerea oraşului, înseamnă că a cam pierdut legătura cu pământul. Sunt convinsă că mi se va spune că un miliard (garanţia firmei…prietene care ar fi participat la licitaţie doar pe post de …ajutor) urma a fi recuperat….Păi ştiţi cam în cât timp? Vă spun eu, în vreo trei luni! Gândire perfect economică!

Păi a fost mult mai simplu pentru actualii şefi ai clubului să înregistreze la OSIM brandul FCP, operaţiune care a costat mai puţin de o mie de euro, decât să arunce 14.000 de lei (aproximativ 3000 de euro) la gunoi! Şi aici sunt convinsă că mi se va transmite că FCP nu este Petrolul…Nu o fi, dar este un club care deţine dreptul de a juca la Liga a 2 a! Este un club pe care băieţii aia din Primăria Ploieşti şi-l doresc cu ardoare şi este un club care de bine, de rău duce tradiţia fotbalului din Prahova mai departe.

Răchită, veşnicul deştept!

O poza de „familie”- prietenii stiu de ce…

Dar să revenim la oile noastre sau mai bine spus ale managerului-juristului-inginerului Răchită! Băiatul ăla care plângea pe Facebook că se retrage din orice asociere cu brandul Petrolul şi că i-a comunicat acest lucru şi lui…Andrei, prietenul său. Deci, Răchită renunţacul se lăuda cu o zi înainte de întâlnirea cu suporterii, într-o emisiune la un post TV local, că în momentul în care va fi acceptat preşedinte al clubului are asigurată suma de 1,8 milioane de euro! De unde? Păi vreo 600.000 de euro de la Hale şi Pieţe (deci în loc să reabilităm mizeria aia de Piaţă Central, noi băgăm bani în fotbal, că aşa e la Ploieşti! ), vreo 700.000 de euro de la Primăria Ploieşti (domnilor consilieri ştiaţi că urmează să fiţi obligaţi să votaţi astfel de sume? ) şi 500.000 de euro de la Veolia. Plus, că ar fi o mulţime de firme prietene care aşteaptă doar instalarea lui Vivi ca să verse bani către club (Dle Răchită, pe lista asta sunt şi firmele cărora le-aţi impus să taie finanţarea către Stiri Actuale? Supravieţuim şi fără banii respectivi, spre supărarrea dvs şi a dlui primar Volosevici!!! ). Apoi, la întâlnirea cu suporterii, acelaşi Răchită bătea cu pumnul în masă şi le dicta consilierilor prezenţi (doar 3 la număr) să facă rapid o nouă hotărâre de consiliu pentru asocierea cu actualul club. Păi, oare i-a spus cineva juristului Vivi că o licitaţie aflată deja în derulare nu poate fi anulată? Că dacă o anulezi, se cam aude zgomot de cătuşe? (Bine nu vorbim nici despre faptul că prezenţa viceprimarului Dan Nicodim la întâlnirea respectivă seamănă uşor a conflict de interese, viceprimarul făcând parte şi din comisia de licitaţie a mărcilor…) Vivi a cerut o nouă hotărâre de consiliu, iar oamenii din Primărie, trebuie musai să îi respecte dorinţa!

În toată această încordare de muşchi, cei care pierd sunt iubitorii fenomenului fotbalistic, cei care vindeau mici pentru a plăti salariile jucătorilor la Liga a 4a (atunci când Vivi refuza alăturarea de proiect pentru că Liga a 4 a se joacă la ţară şi nu se putea ca managerul să îşi umple pantofii de noroi!!!). Orgoliile şi manipularea încercată de Andrei Volosevici, Vivi Răchită, Octav Preda şi Dragoş Măchiţescu ar cam trebui să înceteze! Nu de alta, dar ei au sacii în căruţă, au joburi plătite bine la Primărie, şi-au angajat rudele pe la CSM sau în diverse instituţii din subordinea municipalităţii şi se folosesc de acest scandal care întinde nervii doar pentru imaginea lor personală!

Şi poate, dle primar Volosevici convocaţi astfel de întâlniri săptămânale şi cu cei care se ocupă de curăţenia Ploieştiului sau cu cei care sunt victime ale accidentelor de circulaţie cauzate de lipsa marcajelor rutiere!

PS. Nu am înţeles în ce calitate a participat Vivi Răchită la întâlnirea cu suporterii. Nu de alta, dar la CSM Ploieşti mai sunt încă vreo 10 antrenori la fotbal şi nu i-am văzut în sală şi pe aceştia!!!!

Citeste in continuare

Administratie

𝗘𝗳𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗺 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁𝗮 𝗮 𝗗𝗝𝟭𝟬𝟭𝗜 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗳𝘁𝗮𝗻𝗲𝗶 – 𝗕𝗿𝗮𝗱𝗲𝘁 – 𝗦𝗮𝗰𝗲𝗹𝗲!

Avatar

Publicat

pe

De

Timpul este prea scump pentru a fi pierdut pe şoselele uzate şi depăşite de valorile de trafic din Prahova, un nod rutier cheie. Este principiul după care se ghidează noua conducere a Consiliului Judeţean Prahova care este decisă să nu mai lase lucrurile să curgă în voia sorţii, ci să găsească soluţii rapide şi eficiente care să mişte lucrările de infrastructură rutieră de la faza de „hârţogăraie“ la cea de şantier.
În acest sens, Consiliul Judeţean Prahova a găzduit, astăzi, o nouă şedinţă de lucru pentru analiza stadiului documentaţiei necesare realizării DJ 102I, Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov).
La întâlnire au participat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene din Prahova şi Braşov, ai BETA COPS (firma de proiectare), ai Direcţiei Silvice şi Ocolurilor Silvice Câmpina şi Doftana, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Administraţiei Naţionale Apele Române.
În cadrul şedinţei a fost adus în discuţie stadiul actual al documentaţiei depuse la autorităţile abilitate să elibereze avizele de mediu, o etapă importantă, premergătoare celei de expropriere şi demararea propriu-zisă a lucrărilor. De asemenea, au fost analizate şi potenţialele piedici care pot apărea în tot acest lanţ birocratic, dar şi soluţiile propuse de partenerii proiectului în vederea depăşirii lor. Nu mai este timp de pierdut, iar anul acesta atât reprezentanţii CJ Prahova, cât şi cei ai CJ Braşov şi-au exprimat dorinţa ca lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 102I să fie demarate.

DJ 102I vine în continuarea variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, una dintre priorităţile preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi va reprezenta o alternativă pentru traficul aglomerat de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN 1A (Valea Teleajenului).

Citeste in continuare

Exclusiv

Discursul dublu al primarului Andrei Volosevici/Pe de o parte, ataca nefondat Garda de Mediu ca nu isi face datoria, pe de alta parte, se pozeaza, la intimidare, spunem noi, cu directorul celui mai mare poluator din Ploiesti/Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Avatar

Publicat

pe

De

Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Probabil cand primarul Andrei Volosevici nu il va contrazice pe primarul Andrei Volosevici si cand omul politic Andrei Volosevici scapa de „frustari”, adica…NICIODATA!

In ultima conferinta de presa, primarul Andrei Volosevici a atacat nefondat Garda de Mediu Prahova pe considerentul, in opinia sa dubla (pana si opinia acestuia este dubla), ca nu si-ar face datoria, privind poluarea din Ploiesti.

„Miros insuportabil, vineri seara, in Bucov si Ploiesti. Lukoil continua sa otraveasca populatia”, sunt cateva titluri din ziarele locale.

„Mai multi cititori ne-au semnalat pe adresa redactiei faptul ca aerul este irespirabil in mai multe zone din municipiu, dar si la iesirea din Ploiesti, spre Bucov. „Duhoarea” vine, ca de obicei, de la cel mai mare poluator, Lukoil, campion la numarul de amenzi, nu si la valoarea acestora.

„In Mihai Bravu murim cu zile! La ora la care va scriu stam cu geamurile inchise din cauza mirosului infect, ni se imbolnavesc copiii!!!”, scrie un ploiestean.

Un alt cititor, care locuieste in cartierul „Mica Roma” spune ca abia poti respira: „Ne ustura ochii, gatul, nasul de la ce scoate Lukoil pe furnale. Am mama bolnava de astm iar fiica mea este alergica, ne chinuie ca pe animale! Chiar nimeni nu poate lua masuri pentru ca nenorocitii astia sa nu ne mai omoare cu zile?!?!”, este mesajul cititoarei.

Asteptam o reactie din partea autoritatilor competente si indemnam ploiestenii afectati de poluare ca in baza documentelor medicale care atesta impactul substantelor toxice asupra starii de sanatate sa actioneze in instanta organele de ancheta dar si rafinariile vinovate”, se precizeaza intr-un articol dintr-un ziar local.

Reamintim ca, institutia inferata de primarul Andrei Volosevici (Garda de Mediu) a amendat PETROTEL – LUKOIL S.A cu 2 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 55.000 lei, doar in ultima perioada.

Trei rafinării amplasate în municipiul Ploieşti şi comuna Brazi au fost amendate de comisarii de mediu, ca urmare a disconfortului olfactiv resimţit de ploieşteni în perioada 4-5 iulie, informează, miercuri, Garda Naţională de Mediu (GNM).

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a instituţiei, în raportul de monitorizare a calităţii aerului transmis de APM Prahova se arată că în perioada respectivă au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Pentru neregulile constatate în timpul inspecţiilor, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova a aplicat operatorilor verificaţi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 de lei.
Astfel, Rafinăria Vega a fost sancţionată cu trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 130.000 de lei, Rafinăria Petrotel Lukoil a primit două sancţiuni în valoare totală de 55.000 de lei, iar OMV Petrom Petrobrazi a primit două amenzi în valoare totală de 65.000 de lei.

Ne intrebam, pentru niste prieteni, de ce sunt atacurile astea nefondate la Garda de Mediu?

Doar ca a sanctionat un poluator care se „trage” in poze cu primarul Andrei Volosevici, pentru un capital politic inexistent? Sau, poate la intimidare? Totul este posibil…Vom reveni cu dezvaluiri din „subteranul” acestor atacuri.

Pana atunci, ii reamintim primarului Andrei Volosevici ca nu are dreptul si nici „prestanta” sa atace o institutie care isi face datoria pentru a proteja un poluator cu care se „trage in poze”! (Cerasela N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Discursul dublu al primarului Andrei Volosevici/Pe de o parte, ataca nefondat Garda de Mediu ca nu isi face datoria, pe de alta parte, se pozeaza, la intimidare, spunem noi, cu directorul celui mai mare poluator din Ploiesti/Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Cand este consecvent Andrei Volosevici? Probabil cand primarul Andrei Volosevici nu il va contrazice pe primarul Andrei Volosevici si cand...

Exclusiv2 zile ago

„Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința ilegală a Serviciilor secrete în Justiție?”

Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința...

Exclusiv2 zile ago

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici/Reactii pe banda video

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici. Precizam ca aceleasi reactii pertinente le...

Exclusiv3 zile ago

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor hoti.

Comisia le-a dat in cap cu cioaca de jumatate de miliard de Euro pentru GSP-Gabriel Comanescu, asa cum arata bratul...

Exclusiv4 zile ago

Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului

Ne-a atras atentia un articol din Incisiv National  -„BOMBA. Cristian Diaconescu a aflat cum se faceau alegerile la PMP: „liderii...

Exclusiv5 zile ago

Raportul Comisiei Europene pe statul de drept nu numai zici că e scris de bucătăreasa USR dar conține și falsuri grosiere.

 Comisia Europeană scrie că DNA a avut rezultate mai bune în condițiile în care chiar DNA în scrie în bilanțuri...

Exclusiv6 zile ago

Cu PNRR-ul esuat si cu cele mai mari dobanzi din UE, premierul Romaniei ne zice: “va vand…”

Iar a incurcat indicatorii! ,,Va vand un mic secret, urmează alte estimari, care vor duce creşterea economica aproape de două...

Exclusiv6 zile ago

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici, lucreaza de zor pentru alegerea sa la sefia PNL, adica intr-o chestiune absolut privata!

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici,...

Exclusiv1 săptămână ago

Deci, PNRR-ul de cioace al lui Ghinea/Barna/Citu va fi aprobat la 1900 toamna/Iulian Bulai este un tantalau/Tantalaul zice ca Bula si cu Drula au obtinut (deja) 5.1 miiiarde pentru autostrazi

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor...

Exclusiv1 săptămână ago

Bomba “ecologica”si…penala!/Personajul care “pastoreste” “La nuova mappa del crimine”, “Famiglia mafiosa” care a cucerit „Republica Ploiesti” este cercetat in doua dosare penale la DNA si sub “subpravegherea” mai multor servicii secrete, el si mentorii sai

Noi, cei de la Incisiv de Prahova, nu facem “misto” si nu anuntam pe reteaua “Facebook” personala a unui individ...

Exclusiv1 săptămână ago

Staţia de epurare, o bombă urat mirositoare pe banii Ploieştiului/Reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro

Șansele ca Ploieștiul să finalizeze „noua” stație de epurare sunt egale cu zero, având în vedere problemele legate de imposibilitatea...

Exclusiv1 săptămână ago

Din punct de vedere al banilor albi incasati, anul de criza 2020 a fost cel mai bun pentru turnatorul Securitatii, Manole.

Din punct de vedere al banilor albi incasati, anul de criza 2020 a fost cel mai bun pentru turnatorul Securitatii,...

Exclusiv1 săptămână ago

”Famiglia mafiosa”, parfumurile scumpe si un sejur in Turcia

Un membru dintr-o ”Famiglia mafiosa” (prezentata in articolul de ieri) a primit de la o vaduva mai multe parfumuri scumpe...

Exclusiv2 săptămâni ago

Faptul ca programul “Romania educata” este o flatulenta dospita 7 ani rezulta si din stahanovismele definite drept “tinte concrete”

Faptul ca programul “Romania educata” este o flatulenta dospita 7 ani rezulta si din stahanovismele definite drept “tinte concrete”. Gen:...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cea mai tipică manieră a ministrului academician în securitate națională Sorin Cîmpeanu: au fost puse în dezbatere aceste controversate modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a CNATDCU și a metodologiei de verificare a sesizărilor de plagiat

Ministerul Educației a pus ieri în dezbatere publică Ordinul de ministru care vizează modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!