Connect with us

Administratie

Cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru angajarea ca si consilier personal in aparatul domnului primar Andrei Volosevici si tot cele 3 kg de „faina” au fost de ajuns pentru numirea lui de catre Consiliul de Administrație al SGU Ploiești director adjunct al companiei consiliului local? Cam scumpa „faina” asta!

Publicat

pe

Consilierul USR Mihai Neagu ceruse demisia directorului SC Hidro Prahova SA, Adrian Semcu, pe care îl acuzase de management defectuos, solicitare efectuata in în ședința CJ Prahova din data de 26.02.2021.

La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova.

Pe principiul nimic nu se pierde, totul se recupereaza, Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului iar, fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.

https://cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/223689062_192717049539067_6418984182898426747_n.gif?_nc_cat=110&fallback=1&ccb=1-3&_nc_sid=041f46&_nc_eui2=AeFO4Op1XMK3lxW5RJOuAXvwAaOFlT7LnmYBo4WVPsueZuQDTqScpVsueFgI_-qIabzQrf8u0GM0hweSZtL3qM5Y&_nc_ohc=omkVap2_0CcAX9YrYJ_&_nc_ht=cdn.fbsbx.com&oh=a0225d6f4f99dee1500bb14cb37b8b71&oe=60FC9AF7

Putini isi mai aduc aminte ca, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost reţinut ÎN DOSARUL CUMNATULUI LUI PONTA.

Fostul senatorul Daniel Savu explica/declara la data de 10 iunie 2015, la vremea respectiva, într-o declaraţie, că stenogramele de pe piaţă nu au legătură cu premierul Ponta, ele fiind discuţii între Semcu şi Crin, „probabil, dar sunt despre pregătirea şi desemnarea candidaţilor USL pentru alegerile locale din 2012”.

„Am vazut stenogramele de pe piaţă şi, dacă ele sunt reale, nu par să conţină nimic în neregulă. Speculaţiile sunt nefondate – acolo, din ce îmi dau seama, Semcu şi Antonescu vorbesc despre candidaţii pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva. Acele discuţii, dacă vă aduceţi aminte, au fost multe şi intense. Liberalii voiau să aibă sşi ei cel puţin un candidat – PNL îl voia la judeţ pe Semcu în locul lui Cozma. Şi la municipiu o voiau pe Cătălina. Asta e tot. De aici până la alte speculaţii e drum lung. Colegii liberali, dacă sunt de bună credinţă, pot confirma acest lucru. S-a şi măsurat, în sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectiv”, a spus Daniel Savu.

Semcu a fost reţinut la finalul a peste şapte ore de audieri care au avut loc la DNA Ploieşti, notează Mediafax.

În acelaşi dosar, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele omului de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, firmă care a derulat afaceri cu Hidro Prahova, Boeru fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au pus în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe directorul general al Hidro Prahova, Adrian Semcu, în dosarul în care este inculpat Iulian Herţanu, fiind acuzat de trafic de influenţă, faptă care ar fi fost comisă în perioada în care deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Toate bune si frumoase, dar…opinia publica nu stie ca sunt stenograme din inregistrarile DNA de la vremea respectiva intre Andrei Volosevici si Adrian Semcu, prin care cel din urma ii transmitea pe telefon actualului primar sa vina sa isi ia cele 3 kg de „faina”.

Intrebam pentru un prieten, cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru angajarea ca si consilier personal in aparatul domnului primar Andrei Volosevici (spreram sa nu se incurce tot in primarul Andrei Volosevici si/sau in omul politic Andrei Volosevici) si tot cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru numirea lui de catre Consiliul de Administrație al SGU Ploiești – director adjunct al companiei consiliului local?

De la Prefect la cimitire … e ceva ! Mai jos de atat se poate pentru cei doi?

Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Pana atunci, nu putem sa zicem decat ca sunt cam scumpe cele 3 kg de „faina”. (Cristina T.).

N.R – 1

Daca tot e gaura neagra, de ce sa nu mearga cele 3 kg de „faina”, ca doar capusarea este sanatoasa.

„SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește” titrau cei de la Observatorul Prahovean.

Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, va scăpa greu de problemele acumulate în anii trecuți, cele mai mari restanțe fiind înregistrate la ANAF. Valoarea datoriilor la 31 decembrie 2020 era de peste 15,9 milioane de lei. Iar pentru o imagine de ansamblu, tot anul trecut, salariile directorilor și indemnizația membrilor CA s-a cifrat la 584.299 lei brut. Societatea are în organigramă nu mai puțin de 31 de posturi de conducere!

UPDATE Reacția conducerii SGU Ploiești:

Având în vedere că datele prezentate de dvs. sunt incomplete, vă aducem la cunoștință că în momentul de față, prin respectarea cu strictețe a angajamentelor asumate, am reușit să eliminăm o mare parte a datoriilor acumulate de societate în perioada 2012-2017, în prezent au rămas de achitat numai 4.195.226 lei, respectiv 15 rate lunare de eșalonare. De asemenea, vă aducem la cunoștință că la încheierea anilor fiscali 2019 și 2020 societatea noastră a raportat profit.

Planul de eșalonare a datoriilor a fost stabilit, atât pentru a asigura derularea activității societății, astfel încât aceasta să nu genereze probleme la nivel administrativ, cât și pentru a redresa societatea, în scopul păstrării locurilor de muncă ale salariaților.

Tototată, cheltuielile cu salariile angajaților nu au suferit modificări în ultima perioadă, în afară de cele stabilite de legislația în vigoare, majorarea salariului minim pe economie și a componentei corespunzătoare vechimii în muncă, respectiv și a fluctuației personalului direct productiv.

Director General,Alin Dănilă

Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local, nu este nici pe departe într-o situație fericită.

Datorii uriașe la ANAF

De-a lungul timpului, SGU Ploiești a fost la un pas de închidere de mai multe ori, cea mai gravă situație fiind înregistrată la începutul mandatului trecut când societatea s-a trezit în situația de a acumula o datorie enormă la ANAF. Situația s-a deblocat în 2017, prin reeșalonarea datoriilor.

La 31 decembrie 2020, datoriile SGU Ploiești se cifrau la peste 15,9 milioane de lei, cea mai mare parte a datoriilor fiind către ANAF (15.506.746 lei).

Pentru o imagine de ansamblu, trebuie precizat că anul trecut valoarea salariilor directorilor și membrilor CA a fost de 584.299 lei brut.

31 de posturi de conducere

Organigrama societății prevede 679 de posturi, din care 31 de conducere. Numărul mediu de salariați în 2021 este de 570, cheltuielile cu personalul înregistrând în 2020 o creștere de 10,33%, respectiv de la peste 19,9 milioane de lei la peste 22 de milioane de lei.

N.R  2. – Pentru cei (ne)avizati facem precizarea ca din dosarul asta cu Hidro exista o disjungere la care se lucreaza, la greu, in DNA Central.

N.R 3 – Ne bucura faptul ca primarul urbei noastre vrea sa iasa din Cartea Recordurilor privind numarul de consilieri, prin numirea acestora in functii cheie. Spor la capusarea bugetului…

 

 

 

 

 

 

 

Administratie

Pana la sfarsitul anului, oamenii de pe Valea Slanicului vor avea gaze in casele lor

Publicat

pe

De

„Am fost pe Valea Slănicului și oamenii sunt îngrijorați că PSD  va bloca proiectul de alimentare cu gaze.
Clanul Cosma, care conduce de facto PSD Prahova, și marionetele lor – Nanu, prefectul și mulți alții – au încercat din toate puterile să stopeze acest proiect.
I-am asigurat pe oamenii din Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și Slănic că proiectul meu de suflet continuă și că, până la sfârșitul anului, vor avea gaze în casele lor.
În 9 iunie, pentru a continua proiectele importante din Prahova, votați Iulian Dimitrescu președinte al Consiliului Județean Prahova și candidații PNL.”
Citeste in continuare

Administratie

Poliţiştii de frontieră au depistat cinci cetăţeni din Vietnam, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Publicat

pe

De

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, la aproximativ 500 m, într-un autoturism înmatriculat în România, cinci cetățeni străini.

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Vietnam şi au vârste cuprinse între 39 și 53 de ani.

Din declarațiile acestora a rezultat că șoferul, cetățean din Vietnam, urma să îi ajute pe ceilalți patru conaționali în încercarea lor de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, șoferul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar ceilalți patru cetățeni din Vietnam pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, pe numele șoferului din Vietnam, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590), mai transmite sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

În zilele de duminică și luni circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că se celebrează Rusaliile Catolice.

Publicat

pe

De

Circulaţia pentru acest tip de vehicule va fi restricționată astfel:

  • 05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00 (ora României)
  • 05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00 (ora României).

Restricțiile NU se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

Precizăm faptul că în intervalul orar respectiv, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale, iar Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru derularea unui trafic fluent si asigurarea unui control operativ şi fluent.

Recomandări:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, funcție de capacitatea permisă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si   pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2  , transmite sursa citata. (Paul D. ).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv