Connect with us

Administratie

Cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru angajarea ca si consilier personal in aparatul domnului primar Andrei Volosevici si tot cele 3 kg de „faina” au fost de ajuns pentru numirea lui de catre Consiliul de Administrație al SGU Ploiești director adjunct al companiei consiliului local? Cam scumpa „faina” asta!

Publicat

pe

Consilierul USR Mihai Neagu ceruse demisia directorului SC Hidro Prahova SA, Adrian Semcu, pe care îl acuzase de management defectuos, solicitare efectuata in în ședința CJ Prahova din data de 26.02.2021.

La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova.

Pe principiul nimic nu se pierde, totul se recupereaza, Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului iar, fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.

https://cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/223689062_192717049539067_6418984182898426747_n.gif?_nc_cat=110&fallback=1&ccb=1-3&_nc_sid=041f46&_nc_eui2=AeFO4Op1XMK3lxW5RJOuAXvwAaOFlT7LnmYBo4WVPsueZuQDTqScpVsueFgI_-qIabzQrf8u0GM0hweSZtL3qM5Y&_nc_ohc=omkVap2_0CcAX9YrYJ_&_nc_ht=cdn.fbsbx.com&oh=a0225d6f4f99dee1500bb14cb37b8b71&oe=60FC9AF7

Putini isi mai aduc aminte ca, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost reţinut ÎN DOSARUL CUMNATULUI LUI PONTA.

Fostul senatorul Daniel Savu explica/declara la data de 10 iunie 2015, la vremea respectiva, într-o declaraţie, că stenogramele de pe piaţă nu au legătură cu premierul Ponta, ele fiind discuţii între Semcu şi Crin, „probabil, dar sunt despre pregătirea şi desemnarea candidaţilor USL pentru alegerile locale din 2012”.

„Am vazut stenogramele de pe piaţă şi, dacă ele sunt reale, nu par să conţină nimic în neregulă. Speculaţiile sunt nefondate – acolo, din ce îmi dau seama, Semcu şi Antonescu vorbesc despre candidaţii pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva. Acele discuţii, dacă vă aduceţi aminte, au fost multe şi intense. Liberalii voiau să aibă sşi ei cel puţin un candidat – PNL îl voia la judeţ pe Semcu în locul lui Cozma. Şi la municipiu o voiau pe Cătălina. Asta e tot. De aici până la alte speculaţii e drum lung. Colegii liberali, dacă sunt de bună credinţă, pot confirma acest lucru. S-a şi măsurat, în sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectiv”, a spus Daniel Savu.

Semcu a fost reţinut la finalul a peste şapte ore de audieri care au avut loc la DNA Ploieşti, notează Mediafax.

În acelaşi dosar, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele omului de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, firmă care a derulat afaceri cu Hidro Prahova, Boeru fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au pus în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe directorul general al Hidro Prahova, Adrian Semcu, în dosarul în care este inculpat Iulian Herţanu, fiind acuzat de trafic de influenţă, faptă care ar fi fost comisă în perioada în care deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Toate bune si frumoase, dar…opinia publica nu stie ca sunt stenograme din inregistrarile DNA de la vremea respectiva intre Andrei Volosevici si Adrian Semcu, prin care cel din urma ii transmitea pe telefon actualului primar sa vina sa isi ia cele 3 kg de „faina”.

Intrebam pentru un prieten, cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru angajarea ca si consilier personal in aparatul domnului primar Andrei Volosevici (spreram sa nu se incurce tot in primarul Andrei Volosevici si/sau in omul politic Andrei Volosevici) si tot cele 3 kg de „faina” au fost suficiente pentru numirea lui de catre Consiliul de Administrație al SGU Ploiești – director adjunct al companiei consiliului local?

De la Prefect la cimitire … e ceva ! Mai jos de atat se poate pentru cei doi?

Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Pana atunci, nu putem sa zicem decat ca sunt cam scumpe cele 3 kg de „faina”. (Cristina T.).

N.R – 1

Daca tot e gaura neagra, de ce sa nu mearga cele 3 kg de „faina”, ca doar capusarea este sanatoasa.

„SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește” titrau cei de la Observatorul Prahovean.

Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, va scăpa greu de problemele acumulate în anii trecuți, cele mai mari restanțe fiind înregistrate la ANAF. Valoarea datoriilor la 31 decembrie 2020 era de peste 15,9 milioane de lei. Iar pentru o imagine de ansamblu, tot anul trecut, salariile directorilor și indemnizația membrilor CA s-a cifrat la 584.299 lei brut. Societatea are în organigramă nu mai puțin de 31 de posturi de conducere!

UPDATE Reacția conducerii SGU Ploiești:

Având în vedere că datele prezentate de dvs. sunt incomplete, vă aducem la cunoștință că în momentul de față, prin respectarea cu strictețe a angajamentelor asumate, am reușit să eliminăm o mare parte a datoriilor acumulate de societate în perioada 2012-2017, în prezent au rămas de achitat numai 4.195.226 lei, respectiv 15 rate lunare de eșalonare. De asemenea, vă aducem la cunoștință că la încheierea anilor fiscali 2019 și 2020 societatea noastră a raportat profit.

Planul de eșalonare a datoriilor a fost stabilit, atât pentru a asigura derularea activității societății, astfel încât aceasta să nu genereze probleme la nivel administrativ, cât și pentru a redresa societatea, în scopul păstrării locurilor de muncă ale salariaților.

Tototată, cheltuielile cu salariile angajaților nu au suferit modificări în ultima perioadă, în afară de cele stabilite de legislația în vigoare, majorarea salariului minim pe economie și a componentei corespunzătoare vechimii în muncă, respectiv și a fluctuației personalului direct productiv.

Director General,Alin Dănilă

Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local, nu este nici pe departe într-o situație fericită.

Datorii uriașe la ANAF

De-a lungul timpului, SGU Ploiești a fost la un pas de închidere de mai multe ori, cea mai gravă situație fiind înregistrată la începutul mandatului trecut când societatea s-a trezit în situația de a acumula o datorie enormă la ANAF. Situația s-a deblocat în 2017, prin reeșalonarea datoriilor.

La 31 decembrie 2020, datoriile SGU Ploiești se cifrau la peste 15,9 milioane de lei, cea mai mare parte a datoriilor fiind către ANAF (15.506.746 lei).

Pentru o imagine de ansamblu, trebuie precizat că anul trecut valoarea salariilor directorilor și membrilor CA a fost de 584.299 lei brut.

31 de posturi de conducere

Organigrama societății prevede 679 de posturi, din care 31 de conducere. Numărul mediu de salariați în 2021 este de 570, cheltuielile cu personalul înregistrând în 2020 o creștere de 10,33%, respectiv de la peste 19,9 milioane de lei la peste 22 de milioane de lei.

N.R  2. – Pentru cei (ne)avizati facem precizarea ca din dosarul asta cu Hidro exista o disjungere la care se lucreaza, la greu, in DNA Central.

N.R 3 – Ne bucura faptul ca primarul urbei noastre vrea sa iasa din Cartea Recordurilor privind numarul de consilieri, prin numirea acestora in functii cheie. Spor la capusarea bugetului…

 

 

 

 

 

 

 

Administratie

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA: POLIȚIȘTII DIN CADRUL POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI, PREGĂTIȚI ÎN  DOMENIUL PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI  

Publicat

pe

De

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECAO) Prahova din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA) a continuat, în această săptămână, seria cursurilor de formare în domeniul drogurilor.

Astfel, 20 de polițiști din cadrul Poliției Locale Ploiești au participat la orele de curs, în vederea îmbunătățirii competențelor și abilităților de a desfășura activități în domeniul prevenirii consumului de droguri, la diferite niveluri: comunitate, școală, familie, individ.

Subiectele abordate în cadrul sesiunii de formare au constat în cunoașterea problematicii drogurilor în România, familiarizarea cu principalele categorii de substanțe și efectele acestora, dobândirea unor cunoștințe referitoare la cadrul legal și sistemul de coordonare a răspunsului intituțional în domeniul drogurilor precum și noțiuni privind sistemul de asistență destinat consumatorilor de droguri.

Sesiunea de formare destinată polițistilor locali a fost susținută de formatori acreditați din cadrul CPECA Prahova și reprezintă rezultatul unei cooperări constante și eficiente de-a lungul timpului între Agenția Națională Antidrog și instituțiile partenere participante.

.CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au depistat 52 de cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ascunși în două autoutilitare înmatriculate în România, fiind transportați de trei tineri din județul Argeș

Publicat

pe

De

Cei trei cetățeni români au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 01.00, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Petea, polițiștii de frontieră au depistat două autoutilitare, înmatriculate în România.

Una dintre ele era condusă de un cetățean român în vârstă de 29 de ani, din județul Argeș, fiind însoțit de un concetățean în vârstă de 18 ani, din același județ. La solicitarea colegilor noștri, șoferul, care a declarat că transportă marfă spre Polonia, a deschis compartimentul de marfă al mașinii, în interiorul căruia se aflau 30 de cetățeni străini.

Cea de-a doua autoutilitară era condusă de un cetățean român în vârstă de 20 de ani, tot din județul Argeș, care a prezentat polițiștilor de frontieră documente conform cărora ar transporta marfă tot în Polonia. Însă nici în acest caz mașina nu era încărcată cu bunuri, în interior aflându-se 22 de cetățeni străini.

Dat fiind numărul mare de migrați, a fost nevoie de implicarea politistilor din subunitățile sătmărene ale Poliției de Frontieră pentru desfășurarea cercetărilor care se impun în astfel de cazuri.

În urma verificărilor desfășurate la sediul STPF Satu Mare, polițiștii de frontieră au stabilit că 51 dintre ei sunt cetățeni din Bangladesh, iar unul din Egipt, au vârste cuprinse între 19 și 48 de ani și toți au intrat legal în România, având premise de muncă. Cetățenii străini intenționau să ajungă în state din vestul Europei (Italia și Germania), dar pentru că nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Cei trei cetățeni români au declarat că pentru transportul migranţilor urmau să primească sume de bani cuprinse între 1.000 şi 3.000 euro.

Cei 52 de cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, cei trei cetățeni români sunt cercetați, sub coordonarea procurorului din Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. În cursul zilei de ieri, aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cei trei cetățeni români au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, comunica sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Viaţa de aerodrom, cu uşor iz de kerosen, este complexă, dar trăită cu pasiune de meserie şi zbor.

Publicat

pe

De

Orice bază aeriană are specificul ei. Viaţa de aerodrom nu poate fi trăită aşa cum trebuie decât de cei care pun suflet în ceea ce fac, indiferent de gradul de pe epoleţi.

Am găsit în Baza 71 Aeriană acest spirit, indiferent că vorbim de cei care slujesc legendarul cavaler de dural MiG-21 LanceR sau elicopterele IAR-330 Puma şi SOCAT.

Instrucţia are alte valenţe în lumea aviaţiei. Nimic nu este ușor. Din contră, se depune mult efort, este multă muncă și dedicare.

Serviciul de Luptă Permanent-Poliţie Aeriană este executat cu regularitate şi multă responsabilitate de toţi cei implicaţi, fie ei piloţi, personal tehnico-ingineresc, controlori de trafic aerian şi mulţi alţii implicaţi în activitatea de zbor.

Antrenamentele pentru executarea acestei misiuni sunt realizate cu regularitate de piloţii operaţionali ai bazei. Recent, un avion civil a avut nevoie de ajutorul aviatorilor Bazei 71 Aeriană.

Cavalerii transilvani au fost la datorie şi au executat cu succes misiunea. În spatele reuşitelor stau zile şi nopţi de pregătire şi zbor. Abia după ce vorbeşti cu mulţi militari implicaţi în Serviciul de Luptă Permanent-Poliţie Aeriană realizezi că este pasiune şi multă responsabilitate.

Elicopterele IAR-330 Puma şi SOCAT sunt şi ele implicate în foarte multe misiuni. Pe lângă activităţile specifice se colaborează intens cu alte categorii de forţe. Se zboară ziua şi noaptea. La sol, echipele de tehnicieni au grijă ca sistemele aeronavelor să funcţioneze în parametri.

Repară repede incidentele apărute, uneori cu sprijinul celor de la hangar. Şi iar, zbor. Misiunile sunt executate la termen, iar cooperare întrunită dă o încredere sporită atât aviatorilor, cât şi camarazilor de la sol.

 

La hangar sunt alte activităţi extrem de importante. Aeronavele intră în ciclul de mentenanţă şi sunt verificate minuţios. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. În tot ceea ce se face există implicare şi seriozitate.

Aşa că toate aeronavele zboară în siguranţă. Lucruri bune făcute de mâini de aur bătătorite de ulei, lichide speciale, dispozitive de lucru şi multă muncă.

 

În preajma tuturor militarilor de la Baza 71 Aeriană nu realizezi când trece ziua. Da, este o viaţă de aerodrom pe care toţi care o trăiesc lângă aeronave și aviatori o simt din plin.

Activitățile în Baza 71 Aeriană se desfăşoară în ritm susținut. În ciuda capriciilor vremii primăvăratice activitățile aeronautice se derulează conform planificărilor, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de securitate şi siguranță aeronautică.

Desfăşurăm misiuni de zbor, antrenamente cu colegii din forțele terestre şi forțele pentru operații speciale cu toate aeronavele din dotare, elicoptere IAR- 330 SOCAT, legendarul MIG-21 LanceR și elicoptere IAR-330 Puma.

Deşi fideli dezideratului Cine crede în zbor e stăpân peste zare, suntem pe deplin conştienți că doar împreună cu colegii din celelalte categorii de forțe, doar fiind interoperabili, putem îndeplini cu succes misiunile încredințate.

 Secretul nostru este puterea echipei dată de eforturi susținute, continue, implicarea tuturor, seriozitate, integritate, devotament și tenacitate, a declarat comandantul Bazei 71 Aeriană, general de flotilă aeriană Leonard Baraboi. (Lucian Irimia, foto – Alexandru Aioanei)

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Sfidare cu ocazia Zilei Poliției Române/ Congresul Extraordinar al PMP a demosntrat ca se sterge la „cur” cu instanta  

Congres Extraordinar PMP Partidul Mișcarea Populară s-a reunit sâmbătă, 25.03.2023, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar....

Exclusiv2 zile ago

Ziua Poliției Române – 25 martie 2023

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei...

Exclusiv2 zile ago

„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Exclusiv3 zile ago

Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat!

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

Exclusiv3 zile ago

Se continua acțiunile de protest pentru acordarea restanțelor salariale

Nu putem decât să constatăm că la acest moment Guvernul României dorește ca angajații din sistemul național de apărare, ordine...

Exclusiv4 zile ago

„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”

Cunoscutul avocat George Botez este recunoscut pentru intransigenta sa pentru legalitate si pentru luarile sale de pozitii pe aceasta tema....

Exclusiv4 zile ago

Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?

Cu un tupeu iesit din comun s-a trecut la un next level: de albire si scapare de penal al edilului...

Exclusiv4 zile ago

Pentru că ASF nu a impus administrarea specială a Euroins încă din 2021, după 2 ani, gaura de la societate, plătită de asigurați și buget este de cel puțin 2 miliarde de lei

Legea obligă Autoritatea de Supraveghere FInanciară ca atunci când indicatorii de solvabilitate și lichiditate devin subunitari (sau cu corespondentul lor...

Exclusiv5 zile ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv5 zile ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv6 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv6 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv6 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv6 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusivo săptămână ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!