Connect with us

CCR

Câteva semnificații importante ale deciziei CCR de ieri/Așa funcționează democrația și Constituția

Avatar

Publicat

pe

CCR a demonstrat din nou că este garantul supremației Constituției iar Legea fundamentală a României, Constituția, este un mecanism cu adevărat funcțional, nu o hârtie de aruncat la gunoi. În speță, este pentru prima oară când CCR repune pe funcție un Ombusman al drepturilor și libertăților românilor, așa cum în urmă cu ceva timp a revocat din funcție un șef de instituție, în urma unui conflict juridic constituțional.
 Este de altfel și pentru prima oară, după mult timp, când CCR – unica instanță constituțională din România- constată că Legiuitorul principal – în speță Parlamentul – a încălcat nu numai legile, Constituția ci și statul de drept în România.
 S-a întâmplat asta pentru că – din nou – România este singurul!!! stat din UE care și-a revocat gardianul drepturilor și libertăților cetățenilor de 2 ori în mai puțin de 10 ani.
Și asta pentru că politicienii români, indiferent de culoarea politică, au demonstrat că nu înțeleg sub nicio formă că rolul Avocatului Poporului într-o democrație este să apere cetățenii de abuzul statului și nu să apere statul de cetățeni.
Tocmai de aceea, pusă în fața acestei situații de recidivă, CCR a produs în unanimitate un reviriment jurisprudențial, dând o decizie bornă – peste care oricum nu se mai poate trece, pentru că este definitivă și obligatorie pentru toate instituțiile și autoritățile statului român.
De acum înainte, practic Avocatul Poporului va avea un statut similar cu al judecătorilor constituționali, fiind numit de Parlament, dar revocat doar în situații clare, pe proceduri exacte și în urma unor motive precise, cu drept de recurs.
Potrivit legii în vigoare, dacă nu știți, Avocatul Poporului nu are nici mandat imperativ, nici reprezentativ, el neputând fi obligat să se supună niciunor instrucțiuni sau dispoziții, de la nimeni.
Așa funcționează democrația și Constituția, precizeaza Sorina Ruxandra Matei. (Cerasela N.).
https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-29-iunie-2021/?fbclid=IwAR0pipcQvrx3JV8k9pig-uxB1hnO7qzjpic9A5teSnBEJcO1wpTGOEPg27Q

 

Anchete

Azi, 7.10.2021, avem un cos mare de exceptii pe salarizare care se judeca la CCR/”Dezghetam” salarizarea politistilor!

Avatar

Publicat

pe

De

LEGEA nr.285/2010 art.1, O.U.G. nr.1/2010 art.5 alin.1 lit.a, lit.b, O.U.G. nr.80/2010 art.1 alin.1, O.U.G. nr.103/2013 art.1 alin.1, O.U.G. nr.83/2014 art.1 alin.1, O.U.G. nr.57/2015 art.1 alin.1, O.U.G. nr.99/2016 art.1, O.U.G. nr.9/2017 art.1 alin.1, LEGEA nr.153/2017 art.38 alin.2 lit.A
Daca  avem macar una dintre ele admisa, „dezghetam” salarizarea politistilor!
Avem sperante prudente. Sansele sunt mici spre micute, avand in vedere ca in ultimii 10 ani, judecatorii de instante dar si CCR, actionand parca la comanda, ne-au respins toate procesele importante, cu miza mare financiara, pe salarizare sau pe pensii, dezvaluie Sindicatul „Diamantul”. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Anchete

Daca m-a reclamat la Inspectia Judiciara nu il mai pot judeca obiectiv

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

O judecătoare de la Tribunalul Bacău formulează afirmații stupefiante într-o adresă către Inspecția Judiciară, urmare a unei plîngeri împotriva ei formulate de un un inculpat. Mai precis, magistratul scrie negru pe alb că plîngerea celui pe care îl judecă îi va afecta ”obiectivitatea și imparțialitatea” în judecarea acestuia. Un caz, probabil, fără precedent în istoria magistraturii românești.

Judecat la Bacău în baza unui rechizitoriu al DNA privind trafic de influență, șeful C.J. Neamț, Ionel Arsene, a formulat o sesizare la Inspecția Judiciară (IJ) împotrivă judecătoarei după ce aceasta a dispus amendarea avocatului său, fiind acuzată în același timp că a încercat să influențeze un martor și a făcut afirmații privind probitatea morală și conduita socială a unui alt martor. Plângerea a fost clasată de Inspecția Judiciara în mai 2020, soluție menținută ulterior de șeful IJ Lucian Netejoru. Clasarea dispusă de Inspecția Judiciară a fost atacata în instanță însă de Ionel Arsene, la Curtea de Apel București, relatează siteul Luju.ro

”În cadrul dosarului de la Curtea de Apel București, prin care se contestă soluția Inspecției Judiciare, judecătoarea Daniela Rusu Donighevici a formulat întâmpinare prin care a dorit: “Să expun punctul de vedere cu privire la plângerea formulta de d-l av. Ciolacu Vladimir, apărător ales al inculpatului Arsene Ionel”. Grav este că întâmpinarea conține elemente care, credem noi, demonstrează cât se poate de clar faptul că judecătoarea Daniela Rusu Donighevici nu mai poate fi imparțială în dosarul în care îl judeca pe Ionel Arsene. Enumarăm în acest sens doar două aspecte.

Primul este de-a dreptul halucinant și nu lasă loc la nicio interpretare, în opinia noastră. Astfel, judecătoarea Daniela Rusu Donighevici recunoaște ea însăși că nu mai poate fi obiectivă și imparțială în dosarul în care îl judecă pe Ionel Arsene, iar asta din cauza plângerii pe care acesta i-a făcut-o la Inspecția Judiciara: “Este regretabil că se formulează astfel de plângeri către Inspecția Judiciară, întrucât ele sunt de natură să afecteze actul de justiție, împiedică aflarea adevărului, prin afectarea obiectivității și imparțialității judecătorului, judecător desemnat aleatoriu să soluționeze cauza”(…) Cu alte cuvinte, exact cum menționam, Daniela Rusu Donighevici a recunoscut că nu mai poate fi imparțială și obiectivă în dosarul lui Arsene.

De asemenea, un pasaj frapant din întâmpinarea judecătoarei este cel în care aceasta vorbește despre condamnarea lui Ionel Arsene, deși procesul este în derulare. Mai exact, Daniela Rusu Donighevici a precizat că Arsene se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, pe motiv că – atenție – acesta va avea la dispoziție cai de atac împotrivă unei eventuale sentințe de condamnare pe care ea ar putea să o pronunțe: “Prezumția de nevinovăție a inculpatului nu a fost răsturnată. Inculpatul are în continuare posibilitatea exercitării căilor ordinare și extraordinare de atac, în ipoteza în care va fi găsit vinovat și condamnat”. O mențiune care ne face să ne întrebăm dacă nu cumva judecătoarea are deja în cap verdictul, căci altfel nu se explică de ce din punctul său de vedere Ionel Arsene beneficiază de prezumție de nevinovăție prin faptul că vă putea ataca sentința pe care o va putea primi. Iar Arsene ar ataca sentința, logic, doar daca aceasta ar fi una de condamnare” mai scriu ziariștii de la Luju.ro.

 

Citeste in continuare

CCR

Stat de drepți, nu glumă

Avatar

Publicat

pe

De

Observ că toată lumea bună, inclusiv Dogioiu, face o similitidune și susține că ceea ce au făcut cele două dudui angajate la Cancelaria premierului, seamănă izbitor cu duduile angajate la instigarea lui Dragnea, care ar fi lucrat la partid.
Politicienii fără corupți susțin că nu e vreo problemă penală, iar DNA este pe mucles… Don Bologa e ocupat cu CCR-ul și îl ”gelozește” pe Morar.
Există totuși două diferențe față de cazul ”dragniiia”:
– ”Dragnia” susținea că nu a instigat el la fapta respectivă, în sensul că nu ar fi existat probe în acest sens, nu că nu era faptă, dacă ar fi fost reală (la duduile actuale este deja probată fapta cu numele autorului din document)
– nu s-a probat, nici măcar nu s-a afirmat, că duduile ”di la Teleorman” s-ar fi implicat în vreo campanie electorală, nici măcar la nivel intern, de partid.
Stat de drepți, nu glumă, conchide Ingrid Mocanu. (Sava N.).

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!