Connect with us

Exclusiv

Aici se vede în toată splendoare ei infamia lui Sorin Cîmpeanu, garantul aplicării proiectului România educată

Publicat

pe

Una dintre justificările pe care recent decoratul Sorin Cîmpeanu le-a folosit pentru a justifica modificările aduse Metodologiei de analiză a plagiatelor de către CNATDCU a fost volumul mare de muncă pe care membrii CNATDCU trebuie să îl depună.
Pe fond, Cîmpeanu are dreptate. CNATDCU are un volum mare de muncă, dar haide să ne uităm puțin de unde vine.
CNATDCU face în mod curent următoarele:
– evaluează tezele susținute în toate școlile doctorale din țară;
– evaluează tezele de abilitare ale tuturor celor care vor să devină conducători de doctorate de la toate universitățile din țară;
– evaluează în vederea recunoașterii/nerecunoașterii diplomele de doctor obținute în străinătate;
– evaluează dosarele pentru concursurile de cercetător științific (CS) I şi CS II din;
– evaluează sesizările pentru concursurile didactice de la toate universitățile din țară;
– analiză acordare indemnizației de merit;
– stabilește și validează comisiile pentru toate de mai sus
+ verifică sesizările de plagiat în tezele de doctorat.
Haide să vedem puțin în termeni de cifre ce înseamnă toate lucrurile de mai sus, raportându-ne, de exemplu, la ședința CNATDCU din 29 septembrie 2020:
– teze de doctorat evaluate: 440
– dosare de abilitare evaluate: 244
– teze obținute în străinătate: 26
– titluri de CS I și CS II: 44
– sesizări sau contestații concursuri didactice: 34
La toate aceste date, mai adăugați niște zeci de validări de comisii de contestații pentru punctele 1 – 4. Toate cifrele de mai sus au fost pe ordinea de zi ale unei singure ședințe, unele dintre cazuri fiind reportate pentru ședințele viitoare pentru că nu au putut fi încheiate.
Ministrul Cîmpeanu nu a propus NICIO modificare a celor două metodologii de evaluare a tezelor și abilitărilor pentru a fluidiza volumul de muncă al CNATDCU. Niciuna, nimic!
Cîmpeanu a modificat DOAR Metodologia de evaluare a plagiatelor, iar toate modificările propuse de el sunt în favoarea plagiatorilor, după cum am spus zilele trecute.
Și acum haide să ne uităm pe cifrele referitoare la plagiate. Analizarea plagiatelor a fost luată de la CNATDCU în 2012 de Victor Ponta cu mâna ministrului Educației Liviu Pop exact când CNATDCU se pregătea să emită verdict de plagiat pentru teza lui Ponta.
Din 2012 până în 2016, tezele plagiate au fost evaluate de Comisia Națională de Etică, formată din politruci pesediști, cu carnet de partid în buzunar sau doar în suflet.
Evaluarea doctoratelor a fost dată înapoi la CNATDCU în 2016. Din iunie 2016, când CNADTCU a fost reînființat, și până azi, au trecut exact cinci ani, timp în care au fost înregistrare, în total, 122 de sesizări!
Datele arată așa:
– 122 de sesizări înregistrate;
– 62 soluționate cu retragerea titlului;
– 26 soluționate cu menținerea titlului;
– 34 în lucru.
În acest moment, CNATDCU despre care Cîmpeanu spune că e sufocat din cauza plagiatelor are în lucru DOAR 34 de sesizări!
CNATDCU are în total 35 de comisii de specialitate, iar aceste 34 de sesizări sunt distribuite la DOAR 10 comisii, alte 25 neavând NICIO sesizare în lucru.
Statistic lucrurile stau așa:
– 19 sesizări de plagiat la Comisia de Științe politice + militare (două pe științe politice, 17 pe științe militare)
– 7 sesizări de plagiat la Comisia de Drept
– 2 sesizări de plagiat la Comisia de Management
– câte o sesizare la Comisia de Economie, Filologie, Medicină, Geologie, Inginerie civilă și Inginerie energetică.
Pentru a justifica introducerea modificării care zice că nu se pot accepta sesizări multiple sau reveniri pentru o teză de doctorat, Cîmpeanu a invocat faptul că CNATDCU e sufocat de reveniri sau sesizări multiple. Oare ar putea să mintă ministrul în legătură cu așa ceva? Eu aș zice că nu, că doar e ministru.
Ia să vedem ce zic cifrele, care sunt publice, pe site-ul CNATDCU. Sunt doar două persoane pentru care s-au făcute sesizări multiple: Bogdan Licu și Codruț Olaru. La amândoi au fost depuse câte două sesizări de plagiat. În plus, la Olaru s-a depus o sesizare nouă după ce inițial a avut verdict de plagiat. În baza acestei noi sesizări, CNATDCU i-a dat decizie de plagiat lui Olaru, însă Direcția juridică a Ministerului i-a dat aviz de nelegalitate, Direcția Juridică arogându-și, ilegal, dreptul de veto pe deciziile specialiștilor!
Bun, am înțeles acum cam pentru cine sau pentru ce tip de indivizi sunt gândite noile propuneri lansate de ministrul liberal al Educației.
Și dacă tot am scris mult, haide să mai vedem: de când zac fără decizie unele dintre cele 34 de sesizări pe care CNATDCU le are în lucru în acest moment, alea care în opinia ministrului sufocă activitatea Consiliului:
– prim-procurorul general al României Bogdan Licu – sesizare din iunie 2016 (5 ani);
– primarul Robert Negoiță – sesizare din iunie 2016 (5 ani);
– europarlamentarul Mihai Tudose – sesizare din iulie 2017 (4 ani);
– judecătorul George Dorel Matei – sesizare din septembrie 2017 (4 ani);
– șeful inspecției judiciare Lucian Netejoru – sesizare din septembrie 2018 (3 ani);
– șeful SIE Gabriel Vlase – sesizare din august 2019 (doi ani);
– secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu – sesizare din ianuarie 2020 (un an jumătate).
Aici se vede în toată splendoare ei infamia lui Sorin Cîmpeanu, garantul aplicării proiectului România educată: s-a folosit de o chestiune legitimă – aglomerarea activității CNATDCU pe evaluări de teze și abilitări – pentru a aplica modificări care să poată, la o adică, să amnistieze cei dintâi plagiatori ai țării, cu funcții și ranguri, dezvaluie Emilia Sercan. (Cristina T.).

 

Exclusiv

Poliția Română destructurează rețele infracționale în urma unor ample acțiuni de combatere a criminalității economice

Publicat

pe

De

Acțiuni de amploare 

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat 21 de acțiuni de amploare, rezultând instituirea de măsuri asigurătorii de peste 44 de milioane de lei. Au fost puse în aplicare 129 de mandate de percheziție domiciliară și 36 de mandate de aducere, dispunându-se măsuri preventive față de 18 persoane. Bunuri indisponibilizate includ bijuterii, țigarete, tutun, alcool, bani și produse alimentare, cu o valoare totală estimată la peste 45 de milioane de lei.

Exemple de acțiuni:

1. Dosar de corupere a alegătorilor (20 martie 2025): 17 percheziții domiciliare în București și nouă județe. Acțiunea a vizat documentarea activității infracționale a unor persoane suspectate de corupere a alegătorilor, cu participarea a numeroase unități de poliție și a Institutului Național de Criminalistică.

2. Dosar de delapidare (14 martie 2025): 15 percheziții domiciliare în Cernavodă și Hârșova, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliile a 11 persoane. Cercetările au vizat un director general și directorul economic, suspectați de delapidare prin însușirea unor avansuri salariale și întocmirea unor documente fictive. Au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, un laptop și 2.000 de euro (instituită măsura asigurătorie a sechestrului).

3. Dosar de infracțiuni silvice (20 martie 2025): 11 percheziții domiciliare în Dumitra și Tărpiu. Un pădurar a fost reținut pentru 24 de ore, apoi plasat sub arest la domiciliu, fiind suspectat de tăiere ilegală de arbori și falsificarea documentelor. Alte 16 persoane au fost aduse la audieri, iar 3 au fost plasate sub control judiciar. Au fost ridicate motoferăstraie, telefoane mobile și identificate mijloace de transport implicate în infracțiuni. Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

Cercetările continuă în toate cele trei cazuri, sub coordonarea procurorilor. (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time

Publicat

pe

De

Joc de culise în Vălenii de Munte

Stimați telespectatori/cititori, faceți-vă comozi și pregătiți popcornul, căci telenovela corupției din Vălenii de Munte continuă! „Blondul”, aka Alexandru Valentin, ne promite un spectacol de zile mari, în direct și în premieră. Ce să fie, ce să fie? Cineva a lăsat ușa deschisă la seiful secretelor și noi defilăm cu dovada supremă. E suficient să spunem că acest episod, în care polițiști, primari și amante intră în scenă, ar fi invidiat și de cele mai renumite case de producție de la Hollywood.

Caracatiță cu ochelari de soare și microbuz de lux (aici)

Super-polițistul nostru preferat, „Blondul”, a ajuns să fie un soi de Chuck Norris al Prahovei. Doar că, în loc de filme de acțiune, el regizează episoade de „Fuga de la locul faptei”. Cu o șapcă roșie pe cap și un microbuz pe post de cal de război, egalul nimănui se furisează printre cartofi și amenințări, în timp ce rețeaua lui de corupție ajunge până la stele și înapoi.

Luni, marea dezvăluire!

Pe cine nu lași să fugă, nu te lasă să dormi. Dar nu vă văitați! Luni, avem BOMBA care va face să tremure microbuzele la unison. Vom aduce dovezi VIDEO, atât de incontestabile încât să le poți pipăi cu mâna – polițiști, procurori, personaje misterioase din serviciile secrete, toți praf și pulbere!

Rețea de încredere cu cârnați și rețete secrete

Till then, stay tuned for more căci doar „Vălenii de Munte – The Real Story” îți aduce dramele reale ale orașului tău! Această saga nu este despre finaluri fericite, ci despre cum să furi cu stil, să ameninți cu clasă și să întorci microbuzele pe-o roată. Luni, dragilor, pregătiți-vă pentru o dezvăluire în toată splendoarea – cum să faci caracatița de Vălenii de Munte să piardă un tentacul sau două fără să i se strice coafura! Stay curious! (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Decizie crucială a ICCJ: Lipsa retroactivității majorărilor salariale pentru specialiști

Publicat

pe

De

Clarificări legale privind drepturile salariale

Prin Decizia 105 din 09.12.2024, publicată în Monitorul Oficial al României pe 14.02.2025, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis că titularii titlului de specialist de clasă sau domeniu funcțional nu vor beneficia de majorările salariale aferente pentru perioada anterioară intrării în vigoare a ordinului relevant emis de ordonatorul principal de credite. Acest ordin reglementează specialitățile, condițiile de acordare, criteriile și standardele de performanță necesare pentru a obține aceste drepturi salariale.

Implicatii pentru solicitări și instanțe

Sindicatul Europol a dezvăluit că, potrivit deciziei instanței supreme, orice cerere de acordare a acestor drepturi salariale pentru perioada anterioară datei de 01.01.2021 va fi respinsă. Această decizie este obligatorie pentru toate instanțele din România, clarificând aplicarea normelor privind retroactivitatea în privința salarizării specialiștilor de clasă.

Această hotărâre subliniază importanța înțelegerii și respectării cadrului legal actualizat pentru revendicările salariale și stabilește un precedent semnificativ privind retroactivitatea beneficiilor salariale. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Poliția Română destructurează rețele infracționale în urma unor ample acțiuni de combatere a criminalității economice

Acțiuni de amploare  Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat 21 de acțiuni de amploare, rezultând instituirea de măsuri...

Exclusiv2 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time

Joc de culise în Vălenii de Munte Stimați telespectatori/cititori, faceți-vă comozi și pregătiți popcornul, căci telenovela corupției din Vălenii de...

Exclusiv2 zile ago

Decizie crucială a ICCJ: Lipsa retroactivității majorărilor salariale pentru specialiști

Clarificări legale privind drepturile salariale Prin Decizia 105 din 09.12.2024, publicată în Monitorul Oficial al României pe 14.02.2025, Înalta Curte...

Exclusiv3 zile ago

Scandal la IPJ Mehedinți: Șef amendat, subalterni hărțuiți

Un comisar-șef amendat pentru nerespectarea regulilor de circulație declanșează un val de intimidare și hărțuire în cadrul IPJ Mehedinți. Sindicatul...

Exclusiv3 zile ago

Guvernul vrea să evite procesele privind salariile personalului din sistemul public de apărare, ordine publică și securitate

Un proiect de ordonanță de urgență, înregistrat la Consiliul Economic și Social la 20.03.2025, urmărește plata diferențelor salariale restante pentru...

Exclusiv3 zile ago

Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare

Dezvăluirile privind cheltuielile exorbitante ale ANP încep să prindă contur. În timp ce angajații din penitenciare se confruntă zilnic cu...

Exclusiv4 zile ago

Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr

Escrocheria imobiliară de milioane: O rețea de corupție la nivel inalt dezvăluită de Incisiv de Prahova Un act notarial fără...

Exclusiv4 zile ago

Concurs ANP: suspiciuni de nereguli la selecția directorilor adjuncți economico-administrativi

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director adjunct economico-administrativ în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) este marcat de suspiciuni privind...

Exclusiv4 zile ago

Sinfonia corupției – Blondu’, primarul și lemnul putred: O comedie neagră prahoveană – PAMFLET

Balada Prahoveană: Un cântec de porci, lemn, și mașini BBC Sunetul fanfarei se estompează, înlocuit de grunțâitul porcilor și scârțâitul...

Exclusiv4 zile ago

Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi

Un incident recent petrecut la Penitenciarul Botoșani scoate la iveală o problemă gravă de comportament și lipsă de disciplină în...

Exclusiv5 zile ago

Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor

Analiză critică a situației din sistemul penitenciar românesc Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a publicat o analiză...

Exclusiv5 zile ago

Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar

Angajament pentru condiții îmbunătățite de detenție și muncă Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a efectuat o vizită la Penitenciarul Deva, marcând...

Exclusiv5 zile ago

Sporuri salariale la MAI: SPR Diamantul acuză lipsă de transparență și interpretare abuzivă a legii

Vitalie Josanu denunță risipă de fonduri publice și responsabilitatea conducerii MAI Președintele SPR Diamantul, Vitalie Josanu, denunță nereguli grave în...

Exclusiv5 zile ago

Deficiențe grave în supravegherea privării de libertate în București

Probleme sistemice în penitenciare Un raport recent al Inspecției Judiciare scoate la lumină o serie de deficiențe alarmante în activitatea...

Exclusiv6 zile ago

Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni

Presiuni, dezinformare și implicarea deținuților într-un joc electoral murdar Un nou scandal zguduie sistemul penitenciar românesc. Informații obținute de la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv