Connect with us

Featured

Direcția Cancelarie și Protecția Informațiilor Clasificate(DCPIC) – penetrată de exponenți identificați al cercurilor de influență rusești în România, în speță SVR!/Lista amantelor de la Externe!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Astăzi turnăm ”napalm” informativ peste ”cloaca” MAE! Pentru că altfel nu prea mai ai cum cataloga Ministerul Afacerilor Externe de sub mandatul lui Bogdan Aurescu. Cel care, de ciudă că i-am blocat ”transferul” la New York, făcând astfel zadarnice toate eforturile logistice depuse și obediența afișată față de americani pentru a fi confirmat drept ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite a preluat ministerul pe persoană fizică. Cu toată încrengătura halucinantă de relații, pile, rude, amante și acoperiți ai unor servicii secrete românești… Dar și străine, în frunte cu SVR, adică exact omologul rusesc al SIE!

Iohannis, izolat de Aurescu!

Ce-i drept, se știa că de prea multă vreme MAE fusese transfornat în cel mai râvnit ”cimitir al elefanților” din sistem. Dar și rampă de lansare pentru ”tinerele speranțe” aciuite pe lângă tot felul de politicieni slinoși sau libidinoși ai sistemului. Numai că, de această dată nu mai este vorba doar de astfel de sinecuri, oricât de multe și costisitoare ar fi acestea. Ci de adevărate vulnerabilități la adresa securității naționale, din moment ce în state cheie pentru negocierile diplomatice internaționale, Bogdan Aurescu a ajuns să trimită ambasadori care nu cunosc nici măcar o limbă străină! Iar diplomați de la vârful Centralei MAE au fost instrumentați ca întreținând legături mai mult decât primejdioase cu oligarhi ruși și chiar ofițeri de informații ai SVR! Numai că raportul contrainformativ care demască ”rețeaua Aurescu”, una care colcăie de ”ucenici” ai lui Adrian Năstase, acoperiți plantați de fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu și neo-marxiști useriști băgați pe gât de Dacian Cioloș nu a ajuns și la ”beneficiarul final”, Klaus Iohannis! Și asta în ciuda tuturor eforturilor și riscurilor asumate de ofițerii de contrainformații care și-au asumat această ingrată misiune. Cei care, în ciuda presiunilor exercitate asupra lor după definitivarea raportului susțin că sunt în măsură să îi probeze în orice clipă șefului statului cele conținute în acest document absolut devastator. Și a cărei primă parte o publicăm astăzi. Pentru că Președintele României este girantul politicii externe și cel mai în măsură să solicite verificările necesare.

MAE, condus de Adriana Romașcan!

”După eșecul plecării în SUA, Aurescu s-a retras din gestionarea eficientă a oricăror activități specifice funcției pe care o deține. La acest moment, MAE este condus de Adriana Romașcan, directorul de cabinet al acestuia, astfel încât o mare parte din propunerile de numiri ale ambasadorilor au fost gestionate de ea, aceasta contribuind la la numirile celor susținuți de USR, dar mai ales de PLUS.

Carmen Pantazi – promovată de Aurescu la Resurse Umane la cabinetul ministrului, consilier personal. Este soția lui Cristian Pantazi, fost la HOTNEWS, proprietar G4media.

Dan Octavian Bendei – fiul administratorului DIGI 24/ RCS/ RDS, Ioan Bendei, condamnat definitiv pentru corupție într-un dosar DNA, consul în cadrul Consulatului General al României la Sevilla – Spania – susținere mediatică alături de G4media.

MAE ”geme” de oamenii lui Adrian Năstase și Silviu Predoiu

Mihaela Cămărășan – angajată pe Guvernarea PSD – Grupul de la Cluj, fost director de cabinet al lui Titus Corlățean, eliberată din funcție odată cu acesta ca urmare a scandalului de la alegerile prezidențiale organizate în Diaspora în anul 2014. Promovată de Aurescu secretar general al MAE. Implicată în scandalul soțului Călin Cămărășan, dat afară din funcția de Consul general la Gyula/Ungaria , în 2012, pentru că ar fi angajat ca funcționar al Consulatului local un agent al serviciilor secrete ungare, motiv pentru care a fost rechemat de urgență de la post și i-a fost retras certificatul ORNISS. A fost avansat totuși de Aurescu în grad diplomatic la EXCEPȚIONAL, în ciuda declarațiilor privind problemele cu alcoolul date în cadrul anchetei interne. Călin Cămărășan a fost luat de Mihaela Cămărășan pe perioada cât a îndeplinit funcția de ambasador în Estonia (2016 – 2019) la Talin, pe post diplomatic, chiar dacă erau incompatibili( soția șef direct), cu salariul lunar de aproximativ 4.000 euro.

Sorin Moise- consilierul de taină și cea mai apropiată persoană de Aurescu, fost coleg de facultate. Apropiat PSD, fost secretar general al MAE în mandatul lui Corlățean, învinuit oficial de DNA și destituit după scandalul alegerilor din 2014. Momentan Aurescu evită să îi dea o funcție oficială, datorită acestei situații, însă face lobby pentru a îl numi în funcția de Director al Direcției Juridice, odată cu plecarea actualului director ca ambasador în Tunisia, eliberând astfel funcția. În prezent Sorin Moise l-a determinat pe Aurescu să sprijine numirea Oanei Raluca Gherghe, cu care se află în legătură de (…), director în cadrul Departamentului Consular, drept Consul General la Toronto/ Canada.

Dănuț Neculăescu – promovat de PSD și fiu al șefului Organizației Pensionarilor din PSD Dâmbovița, județ în care a candidat la alegerile parlamentare din 2004 ca deputat din partea PSD. Soția acestuia, Raluca Neculăescu și-a desfășurat o perioadă activitatea în cadrul Cabinetului lui Aurescu, când acesta era consilier prezidențial pe probleme de politică externă.

Ion Galea – director general în cadrul MAE, fost ambasador în Bulgaria, vechi prieten personal. Fiul lui Ion Galea, primul prefect FSN al Iașiului după Revoluție. Deloc întâmplător, Galea, Aurescu și Nineta Bărbulescu(nominalizată ambasador în Malaezia, direct din postura de ambasador în Australia, funcție în care a stat 8 ani) au fost toți trei asistenți ai profesorului universitar Adrian Năstase, în cadrul Facultății de Drept a Universității București.Toți trei se regăsesc în MAE, aduși și promovați pe rând de Adrian Năstase, fără examen de admitere, prin diverse subterfugii.

Mădălina Morariu ( director general) și Anamaria Fuduli (director general adjunct) – numite de Aurescu la conducerea Departamentului de Resurse Umane (DRU) direct pe funcții, fără nicio experiență în domeniu – specific postului pe care au fost angajate. Prima dintre persoanele amintite fiind anterior promovată în MAE de către Victor Ponta, în perioada în care acesta a deținut mandatul de prim –ministru. Având în vedere că DRU este o componentă foarte importantă prin prisma informațiilor privind personalul MAE precum și posibilitatea de a avea acces la informațiile ce privesc oportunitățile susținerii concursurilor de angajare există riscul angajării cu rolul strategic de a pregăti viitoarele concursuri de angajare. Directorul general Mădălina Morariu a fost promovată fără să susțină concurs pentru postul pe care îl ocupă (sau fără să se țină cont de criteriile de eligibilitate ale acesteia cu funcția ocupată). Singurul criteriu de care s-a ținut cont este poziția de șefă a ONG-ului ”personal” al lui Aurescu, PRO DIPLOMAȚIA.”

Consilier cu 2 ore/zi

”Răzvan Andrei Corboș – cadru universitar la ASE, apropiat PSD, teoretic nu are legătură cu MAE, delegat consilier cu 2 ore/zi. Legături cu organizarea unor examene din MAE în trecut, în guvernarea PSD, în 2017, când au fost angajate mai multe amante de politicieni. Suspiciuni :

Bogdan Stănescu – șeful Departamentului Consular de atunci, actual consul general la Sevilla/Spania(soț al ambasadoarei din Portugalia, Ioana Bivolaru, legături DGPI/MAI.

Dragoș Hotea – fost director de cabinet

Titov Gherghe – fost ofițer DGA (soția, Oana Raluca Gherghe , director în cadrul Departamentului Consular), a încercat anterior de 5 ori și a picat examenul. A reușit după ce soția s-a mutat în cadrul Departamentului. În legătură cu directorul general Bogdan Stănescu.

Maria Iuliana Niculae – în legătură cu Răzvan Corboș, momentan își desfășoară activitatea în SUA, în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU/New York.

Valentin Muntean – în legătură directă cu mentorul său informativ, generalul SIE – Silviu Predoiu, numit pe această filieră director general al Direcției Consulare – control pe toate numirile la exterior. Fost gardian (5 ani) la Penitenciarul Gherla, cunoscut drept nepotul lui Silviu Predoiu.

Cicerone Cursaru – fost ofițer MApN, identificat drept legătura operativă cu fostul comandant al SRI Prahova, Corneliu Păltînea, condamnat pentru corupție. Deconspirat de CNSAS ca elev al Liceului Militar Breaza ( clasa a 10-a), recrutat de fosta Securitate.

AVERTISMENT! Direcția Cancelarie și Protecția Informațiilor Clasificate(DCPIC) – penetrată de exponenți identificați al cercurilor de influență rusești în România, în speță SVR!

Exclusiv

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Publicat

pe

De

Punctul de vedere oficial al Guvernului

Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.

Provocările legate de autenticitate

Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.

Contextul legislativ

În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

Femeile-politician și feminismul extremist: O analiză critică

Publicat

pe

De

O dezbatere necesară

Într-un articol publicat în Cotidianul Național, jurnalista Claudia Marcu subliniază importanța unei discuții despre feminismul contemporan, evidențiind confuziile create de mișcarea feministă și de pretențiile auto-proclamate ale unor persoane care se consideră feministe. Potrivit ei, egalitatea de gen este adesea percepută în mod greșit, iar manipularea ideii de egalitate între femei și bărbați înrăutățește situația.

Egalitatea de gen: o ironie?

Marcu argumentează că atunci când femeile cer drepturi egale cu cele ale bărbaților, s-ar putea să nu realizeze că, în multe privințe, ele beneficiază deja de mai multe drepturi. Un exemplu dat este protecția specială pe care femeile o primesc în contexturi dificile, un avantaj pe care bărbații nu-l au. Ea consideră că trăsăturile și calitățile bărbaților și femeilor sunt diferite, fiecare având roluri specifice în societate.

Femeile în politică: o performanță contestată

Autoarea analizează necesitatea implicării femeilor în politică și dacă acestea pot cu adevărat aduce o schimbare pozitivă. Ea menționează exemple despre femei lideri precum Margaret Thatcher și Angela Merkel, subliniind că, deși au avut realizări semnificative, uneori aceste decizii au avut consecințe negative pentru societate.

Compromisuri și supraviețuire

Marcu își amintește de o oportunitate profesională din cariera sa timpurie, când a fost chemată să se alăture unui partid puternic. Ea a refuzat, conștientizând că politica presupune compromisuri care contravin idealismului ei personal. Potrivit ei, pentru a supraviețui în politică, multe femei își sacrificed calitățile feminine, intrând într-o luptă dură și confruntativă.

O lume ideală și nevoia de independență

Autoarea reflectează asupra rolului femeii în societate, subliniind faptul că, în trecut, femeile puteau rămâne acasă, fiind întreținute de bărbați. Acum, ambele sexe sunt nevoite să lucreze pentru a face față costurilor vieții. Marcu observă, de asemenea, că dorința de independență financiară a crescut în rândul femeilor, ceea ce a dus la o diminuare a rolului bărbatului și, implicit, la frustrări în relațiile romantice.

Impactul feminismului extremist

Feminismul dus la extrem, conform analizei, a dus la o criză a natalității și a diminuat simțul matern decât și dorința de a deveni mamă. Această căutare a puterii și carierei pare să fie o revenire la matriarhat, în timp ce nevoile fundamentale ale femeilor sunt neglijate.

Misoginism și meritocrație

Marcu abordează și subiectul egalității de gen în Uniunea Europeană, vizând salarizarea echitabilă. Deși recunoaște competențele femeilor în multe domenii, ea subliniază că este greșit să se impună salarii egale pentru competențe diferite. În opinia ei, meritocrația și obiectivitatea ar trebui să prevaleze, fără a ține cont de sexul persoanelor.

Citeste in continuare

Anchete

Tribunalul București, invadat de gândaci: Probleme de igienă la Sema Parc

Publicat

pe

De

O situație alarmantă la nivelul instanțelor comerciale

Publicația Lumea Justiției a relatat că Tribunalul București se confruntă cu o nouă problemă serioasă la sediul său din Sema Parc, unde funcționează două secții comerciale, respectiv a VI-a și a VII-a.

Invazie de gândaci în sălile de judecată

Conform informațiilor obținute, aceste două secții au fost afectate de o invazie de gândaci. Problema nu se restrânge doar la arhivele cu dosare, ci afectează și birourile judecătorilor, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile de muncă și igiena în instanțele din capitală.

Implicarea autorităților și reacții publice

Situația a generat îngrijorare în rândul personalului și al părților implicate în procesele judecătorești, care se așteaptă la măsuri rapide din partea autorităților pentru a remedia această problemă. Asemenea condiții pot avea un impact negativ asupra funcționării justiției și asupra încrederii cetățenilor în sistemul judiciar.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Exclusiv6 zile ago

Efectele schimbării de atitudine la IPJ Prahova

Introducerea unei persoane integre în funcția de inspector șef Se pare că numirea unei persoane integre în funcția de inspector...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii de Penitenciare, filmați de deținuți: Îngrijorări și critici din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Polițiștii de penitenciare au fost filmați de deținuți în timpul apelului, o activitate extrem de importantă în orice penitenciar. Filmările,...

Exclusiv6 zile ago

Calcularea gradațiilor salariilor conform Legii 153/2017: Exemplu practic

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul dezvăluie modul de calcul al gradațiilor de la 1 iunie 2023, conform articolului 11...

Exclusiv7 zile ago

Carmen Gheorghe revine la Poliția Locală Ploiești, in timp ce fostul director Cătălin Albu se confruntă cu probleme penale

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești Decizia instanței Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv