Connect with us

Featured

Aşteptându-i pe americani

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Deşi am avut alegeri la începutul lui decembrie (6.12.2020) şi scena politică românească ar fi trebuit să se limpezească, formarea unui nou guvern bazat în sfârşit pe o majoritate pare să necesite o muncă sisifică, e o ţintă aproape de neatins. Avem un guvern interimar după demisia precipitată şi aiuristică a lui Ludovic Orban, cu un amator în fruntea lui, generalul Nicolae Ciucă, pe care ambasadorul american, Adrian Zuckerman, îl vede eternizat la Palatul Victoria (Ciucă a primit o importantă medalie americană în mijlocul negocierilor pentru formarea noului guvern). Desigur, guvernul Nicolae Ciucă ar trebui să servească prioritar interesele Ambasadei Americane şi pe cele ale ambasadorului Zuckerman.

Dar confuzia politică din colonia România pare să fie o prelungire naturală a confuziei politice de la Washington şi din întreaga Americă. Va fi preşedinte Joe Biden, aşa cum rezultă clar din socoteala marilor electori de pe 14 decembrie? Va fi preşedinte în continuare Donald Trump, aşa cum cred înfocaţii săi suporteri, care insistă să afirme, împotriva evidenţei oficiale create de alegerea marilor electori (inclusiv în swing states, aflate încă în dispută), că alegerile americane au fost masiv fraudate? Donald Trump nu l-a recunoscut încă pe Joe Biden ca preşedinte ales. Sau nu va fi nici Joe Biden şi nici Donald Trump, iar SUA vor trăi o vreme sub lege marţială, cu un guvern militar interimar, până la repetarea alegerilor prezidenţiale? Generalul Michael Flynn, fost director DIA şi consilier pe securitate naţională al preşedintelui Trump, şi-a întărit ieri îndemnurile de a folosi armata pentru “noi alegeri” în statele-cheie (swing states). Şi a precizat că procedura legii marţiale nu e fără precedent, dimpotrivă, a fost folosită în SUA de 64 de ori (interviu dat la televiziunea Newsmax, 17.12.2020, citat de Daily Mail).

Amplele discuţii despre fraudarea alegerilor din 3 noiembrie 2020 făcute publice, cu toată blocada severă instituită de media mainstream, au avut un impact indiscutabil asupra alegerilor noastre parlamentare din 6 decembrie 2020. Aparatele şi softurile de provenienţă americană par să nu mai fi funcţionat aşa cum au funcţionat la toate alegerile din România din 2004 încoace. La noi s-a vorbit, eufemistic şi diversionist, doar despre responsabilitatea STS. Poate că şi rezultatele alegerilor europarlamentare de anul trecut au fost scoase tot din pălăria cu softuri. Rezultatele alegerilor europarlamentare din 2019 nu au fost confirmate de alegerile parlamentare din 2020, dar ne-au dat, în sinistrul an 2020, câteva guverne liberale Ludovic Orban, ultraminoritare, “guvernele mele”, scoase cu forcepsul de scamatori. Fără softuri şi maşini miraculoase de numărat voturi (Dominion, Hammer, Scorecard…), Traian Băsescu şi partiduleţul său de buzunar au rămas la doar câteva sutimi în afara Parlamentului. Şi dacă Traian Băsescu nu a câştigat, de fapt, nici un rând de alegeri? Despre referendumul din 2012 nu mai vorbim, el a fost câştigat pentru Traian Băsescu de Joe Biden, Hillary Clinton şi secretarul său, Philip Gordon. Tot în lipsa softurilor a fost posibilă şi apariţia partidului populist-naţionalist AUR. Avem astfel şi noi populiştii noştri!

Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să numească un prim-ministru pentru că nu ştie cine va fi preşedinte în SUA la 20 ianuarie 2021. Deşi l-a felicitat din primul moment pe Joe Biden. Nu e totuna dacă va fi instalat preşedinte Joe Biden sau dacă vor începe, pe scară largă, arestările pentru fraudarea alegerilor, pentru coluziune cu puteri străine (China, Iran, Rusia), pentru corupţie generalizată în “mlaştina” (swamp) de la Washington. “Statul profund” din România are tot interesul să treneze, să-şi târască picioarele, ca să vadă mai întâi cum se sfârşeşte confruntarea istorică, titanescă din SUA. Şi să se pună de partea bună a lucrurilor, de partea viitorului. Deocamdată, acuzaţiile aduse de echipa Trump întregii familii Biden, în primul rând lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, nu au dus la nici o trimitere în judecată, la nici o inculpare. Nici în cazul lui Hunter Biden şi cu atât mai puţin în cazul “preşedintelui ales” Joe Biden.

De altfel, acuzaţiile de corupţie şi, eventual, de înaltă trădare aduse până acum lui Joe Biden au fost refutate în bloc de Partidul Democrat, trecute aproape total sub tăcere de media mainstream şi de reţelele sociale ale Big Tech (Facebook, Twitter, platforma Youtube), şi ignorate şi de o bună parte a Partidului Republican. Există la Washington un consens politic bipartizan în privinţa ocultării unor afaceri ale întregii clase politice, afaceri care sunt confundate cu interesul de stat, cu interesul imperial. Atâta timp cât se achită impozitele, altfel mici, nu interesează natura unor fonduri provenite din străinătate, dacă nu e vorba de trafic de droguri, de persoane, de terorism etc.
După 14 decembrie, ziua desemnării oficiale a marilor electori, mai mulţi analişti americani de vârf au avansat pregnant ipoteza secesiunii unor state americane, în frunte cu Texasul, care nu-l recunosc pe Joe Biden preşedinte. Nu numai că jocurile nu sunt încă făcute în America, dar ele se îndreaptă spre cea mai periculoasă soluţie, aceea a secesiunii. Unii estimează că ar putea rezulta până la 11 state independente. Va repeta SUA soarta URSS?

Poetul grec din Alexandria Constatinos P. Kavafis, într-un faimos poem al său, “Aşteptîndu-i pe barbari”, descrie sfârşitul Imperiului Roman. Rămaşi fără soluţii, romanii şi-au pus nădejdea în barbari pentru a face să trăiască mai departe imperiul. La fel ca americanii cu China, Rusia, Iranul. Au trimis la hotare soli care s-au întors însă cu ştirea că nu mai există barbari. Concluzia e tristă: “Ce păcat! Oamenii aceştia erau totuşi o soluţie…
România politică e cu ochii fixaţi pe Washington în aşteptarea noului preşedinte. Joe Biden? Donald Trump? Generalul Michael Flynn? Care Americă? Coasta de Est? Texasul şi Sudul? Coasta de Vest, cu California? Midwest? Utah? (Petru Romoşan)

 

Exclusiv

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Publicat

pe

De

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică

Un anunț tragic

Papa Francisc, la 88 de ani, a murit pe 21 aprilie 2025, conform unei declarații oficiale de la Vatican. Fiind primul suveran pontif din America de Sud și prima alegere non-europeană în peste 1.300 de ani, pontificatul său a început în 2013, după abdicarea Papei Benedict al XVI-lea. Moartea sa, după 12 ani de conducere marcată prin reforme și angajamente sociale, reprezintă sfârșitul unei epoci definitorii pentru Biserica Catolică.

Ultimele zile ale Papei

Starea de sănătate a Papei s-a deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni, culminând cu o internare la spitalul Gemelli din Roma și diagnosticarea sa cu o pneumonie severă. După tratamentele medicale, a fost mutat la Casa Santa Marta, unde a primit îngrijiri paliative. Cu o zi înainte de moarte, Papa a participat simbolic la celebrarea Paștelui în Piața Sfântul Petru, bucurând mii de credincioși cu binecuvântarea Urbi et Orbi, demonstrându-și angajamentul până în ultima clipă.

O viață pentru umanitate

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de imigranți italieni, devenind preot iezuit în 1969. Urcând în ierarhia Bisericii, a devenit arhiepiscop al Buenos Aires și cardinal în 2001. Ales Papă la 76 de ani, a adoptat numele Francisc, inspirat de Sfântul din Assisi, simbol al smereniei și al ajutoarelor către cei defavorizați.

Reformele și controversele

Pontificatul său a fost marcat de inițiativele pentru o Biserică mai deschisă. A pledat pentru acceptarea persoanelor divorțate, a permis, în anumite condiții, binecuvântarea cuplurilor de același sex și a manifestat un angajament puternic față de problemele de mediu. Cu toate acestea, a menținut poziții ferme asupra unor subiecte precum avortul, evidențiind complexitatea dublată de compasiune a moralității.

O sănătate fragilă

Papa a suferit în ultimele sale luni de boli cronice, inclusiv bronșită și a necesitat intervenții chirurgicale, cu o sănătate precarizată din cauza complicațiilor anterioare. Această fragilitate i-a afectat din ce în ce mai mult calitățile de lider, dar nu i-a diminuat prezența în fața credincioșilor.

Moștenirea Papei Francisc

Francisc va rămâne în istorie ca un lider care a îmbrățișat umanitatea, apărând drepturile celor marginalizați și promovând dialogul interreligios. Eforturile sale de reformare a birocratiei Vaticanului și de combatere a abuzurilor sexuale în rândul clerului reprezintă priorități majore în timpul mandatului său.

Viitorul Bisericii Catolice

Perioada de doliu va dura cel puțin 15 zile, iar credincioșii vor avea ocazia să își ia rămas bun de la Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru. În conformitate cu tradiția, va urma un conclav, unde cardinalii se vor reuni pentru a alege următorul conducător al Bisericii Catolice, ponderând astfel viitorul unei instituții cu influență globală în schimbare.

Citeste in continuare

Exclusiv

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Publicat

pe

De

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat a refuzat să oprească la semnalul poliției din cadrul Brigăzii Rutiere. Evenimentul a avut loc astăzi, când, după ce a evitat stopul inițial, urmărirea s-a mutat pe centura care înconjoară Bucureștiul.

Urmărire și accident
În încercarea de a scăpa de polițiști, șoferul a lovit autospeciala, moment în care echipajul a reușit să-l blocheze. Comportamentul inconștient al acestui șofer, care ar fi putut provoca o tragedie în timpul urmăririi, evidențiază o problemă serioasă în rândul conducătorilor care ignoră regulile de circulație.

Critica sancțiunilor actuale
Autoritățile subliniază că sancțiunile actuale pentru astfel de comportamente sunt mult prea blânde. Această situație contribuie la un mediu în care mulți șoferi temerari sfidează cu ușurință poliția rutieră, punând în pericol viețile altora pe drumurile publice. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Femeie dispărută găsită moartă într-o acumulare de apă în satul Petreni

Publicat

pe

De

O femeie dată dispărută a fost găsită moartă duminică după-amiază într-o acumulare de apă din satul Petreni, județul Hunedoara. Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Hunedoara, polițiștii din Simeria au fost sesizați în cursul nopții de duminică, în jurul orei 2:30, de un bărbat care a anunțat dispariția concubinei sale, o femeie în vârstă de 51 de ani.

Detalii despre dispariție
Conform declarațiilor polițiștilor, femeia ar fi plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Băcia, satul Petreni, în seara de sâmbătă. De atunci, aceasta nu a mai revenit acasă și nu a putut fi contactată.

Odată cu primirea sesizării, polițiștii au demarat acțiuni de căutare.

Descoperirea corpului neînsuflețit
„Persoana a fost depistată decedată într-o acumulare de apă din satul Petreni, fără suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracțiuni cu violență,” a anunțat Poliția Hunedoara duminică după-amiază.

Circumstanțele în care s-a produs această tragedie rămân subiect de investigație, însă autoritățile nu suspectează implicarea unei infracțiuni violente. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv12 ore ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusivo zi ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusiv2 zile ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Exclusiv2 zile ago

Reflectii asupra indiferenței sociale

Provocare la meditație Vitalie Josanu, reprezentant al Sindicatului Diamantul, invită la o profundă meditație asupra valorilor morale și a responsabilității...

Exclusiv3 zile ago

Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției

Teatrul absurdității în afacerile cu deșeuri Un circ în jurul gunoaielor (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc Într-o...

Exclusiv3 zile ago

Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați

Considerații preliminare Analiza se concentrează asupra aplicabilității interdicțiilor incluse în proiectul de lege ce modifică diverse acte normative din domeniul...

Exclusiv3 zile ago

Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR

Context și scopul analizei În ultimele luni, Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” a identificat un model sistematic de dezinformare și disimulare a...

Exclusiv3 zile ago

Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România

Context internațional și precedent alarmant Recenta serie de atacuri asupra închisorilor din Franța a generat un semnal de alarmă în...

Exclusiv3 zile ago

Destructurarea unei rețele internaționale de inșelăciune în domeniul suplimentelor alimentare

Sprijin internațional în combaterea infracționalității Poliția Română, în colaborare cu specialiști din cadrul EUROPOL, a oferit asistență ofițerilor de investigație...

Exclusiv3 zile ago

Percheziții în Pogoanele: Trei persoane reținute pentru inșelăciune în domeniul relațiilor online

Acțiune coordonată împotriva infracțiunilor economice Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au...

Exclusiv4 zile ago

CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”

Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a emis un nou certificat de bună...

Exclusiv6 zile ago

Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine

Corupția în sistem: Legătura dintre INFRACTORUL – INCULPAT spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine Cum site-ul de...

Exclusiv6 zile ago

Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist  Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower

Scandalul White Tower: Între escrocherii și complicități neimaginabile Miza imobiliară care scoate la iveală colapsul moral al justiției Într-un nou...

Exclusiv6 zile ago

Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit informații intrigante privind un director din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv