Connect with us

Featured

Zisu, executat! Ciucă își ia Senior Acquisition Advisor!

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare National – Catalin Tache):

Hăpău, vezi că-ți rupe capul Ciucă!” titram ”lovitura” din 9 ianuarie anul trecut. Atunci când îl avertizam pe generalul Marian Hăpău să nu mai fie chiar atât de ”Happy”, pentru că Nicolae Ionel Ciucă nu uită și nu iartă ! Mai ales că șeful Direcției Generale de Informațiia Armatei a vrut să îl ”ardă” atunci când îi era mai greu, la apogeul asaltului dezlănțuit împotriva sa de fostul ”el lider maximo” Liviu Dragnea. Atunci când generalul Hăpău a apăsat mai mult sau mai puțin la vedere toate ”butoanele” oficiale sau pe persoană fizică aflate la dispoziția sa. Șeful DGIA apelând la orice metodă, numai ca să îl impună în locul lui Ciucă, în fruntea Marelui Stat Major al Armatei Române, pe ”nemuritorul” general Cătălin Ștefăniță Zisu!

Zisu plătește pentru că a vrut să îi ia locul lui Ciucă

Și doar încăpățânarea oricum proverbială a lui Klaus Iohannis s-a dovedit în cele din urmă salvatoare pentru Ciucă, generalul considerat și acum cel mai loial ”iohannist” din întreg sistemul. Ciucă având de atunci și mai multe motive de recunoștință față de șeful statului. Dar și o sete mai mare de răzbunare față de ”siamezii” Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu. Cuplul care a încercat să îl documenteze ca pe atâția alți șefi ai Armatei Române sau chiar miniștri ai Apărării. Astfel că, așa după cum dezvăluiam în urmă cu un an, vremea vendetei tot va veni, până și generalul Hăpău fiind avertizat că, gata, Ciucă va face orice ca să îi ”rupă capul”, atunci când va putea…

Strănută Gherghe, răcește Hăpău

Iar după ce ”numărul doi” din DGIA, generalul Iulian ”Cristi” Gherghe a fost executat printr-un dosar care l-a ”îngropat” definitiv, aerul Informațiilor Militare a devenit deja ”irespirabil” pentru ”numărul unu”. Hăpău apelând deja la calculul ”proiecției de pensie”, dar ezitarea de ultim moment de a părăsi sistemul atât cât o mai putea face de bună voie și nesilit de nimeni s-ar putea să îl coste scump. Pentru că a dat deja cu subsemnatul la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție. Dar mai ales a aflat, din ”NAȚIONAL” – cam ”rușinos” pentru un ditamai serviciu de informații militare! – că generalul Gherghe a pus la bătaie pentru obținerea unui ARV( Acord de Recunoaștere a Vinovăției) informația unei tranșe de 480.000 dolari pe care ar fi încredințat-o superiorului ierarhic.

Conduce ”Frăția Intendenței” încă de pe vremea lui Oprea

El fiind ”numărul doi”… Însă nu doar generalul Hăpău a intrat în ”depresie” după arestarea adjunctului său, generalul Gherghe. Pentru că în fișa postului acestuia se regăsea și supervizarea tuturor activităților logistice și de achiziții ale Armatei Române! Adică Gherghe garanta că generalul Cătălin Ștefăniță Zisu ”nu făcea prostioare” la achzițiile de sute de milioane de euro ale Armatei Române!

Numai că procurorii anticorupție au obținut deja mărturisirea acestuia că ”băga mâna” în fondurile operative. Iar în ciuda tuturor promisiunilor neoficiale primite după reținerea sa de acum câteva luni, generalul Gherghe este încă în arest, instanța respingându-i încă o dată solicitarea eliberării condiționate. Astfel că, fiecare noapte petrecută în arest îi poate provoca insomnii și coșmaruri nu doar generalului Gherghe, dar și celorlalți generali care se tem că acesta ar putea plăti ”prețul corect” solicitat de către procurori pentru libertatea sa. Ceea ce ar și putea explica în bună măsură de ce, după cum susțin sursele noastre, acestuia i-a cam stat ”în gât”, în ultima vreme, celebra sa vișinată de casă… Mai ales că, în cluburile de fițe continuă să curgă dedicațiile însoțite de sticle de șampanii de mii de euro ”pentru Zisu, Zisu, Zisu”… Plus că sunt inițiați până la vârful sistemului care mai că ar băga mâna în foc că același nume ar trebui trecut pe lista celor mai bogați români…

Am trăit să o vedem și pe asta!

Multe controverse a mai iscat ”actul managerial” al generalului pensionar Nicolae Ionel Ciucă de la fruntea Ministerului Apărării Naționale, dar pe asta chiar nu credeam să o mai vedem! Pentru că, pur și simplu, de la București, compania americană Sincerus Gobal Solutions, Inc. a declanșat procedura de recrutare pentru funcția de ” Senior Acquisition Advisor to Romanian Ministry of Defense ( Global Defense Reform Program”!!! O mutare pe cât de surprinzătoare, pe atât de ”suspectă” pentru cei care deja se întreabă cum de viitorul ”rege al achizițiilor” pentru Armata Română va fi recrutat de o ”firmă mamă” americană… Și implicit ”pentru cine este postul dedicat”…

Cât o să mai ”curgă șampania” prin cluburi…?

Oricum, pentru ca agresiva propagandă operativă a ministrului Ciucă să nu mai aibă ce ”demonta” și cu speranța că generalii de la vârful MApN se descurcă barem cu ”Google translate”, publicăm în varianta originală ”fișa postului ” : ” Job description. Are you looking to make a difference in security cooperation? Sincerus is looking for an experienced Defense Acquisition professional to provide expert advisory services to the Romanian Ministry of Defense (MOD) in support of Global Defense Reform Program (GDRP) initiatives. GDRP is a US State Department – funded program that, in close coordination with US Department of Defense, focuses on assisting Partner Nations with defense reform and civil – military institutional capacity building efforts. Advisors will serve a twelve – month commitment abroad in the Host Nation”.

Cătăline, te încadrezi?

Și cum cam nimeni din clasa politică sau din sistem nu cred că mai are dubii cu privire la ”obediența” ministrului Ciucă față de așa-numitul parteneriat strategic, deja multora le este clar că tocmai un american va fi ”marele câștigător” care să ”supervizeze” viitoarele achiziții militare pentru Armata Română. Acum, desigur că sunt tot la fel de mulți și cei cărora nu le vine să creadă că generalul Zisu chiar poate fi vreodată detronat din postura de ”rege al achizițiilor” militare pe viață, una pe care o ocupă de atâta vreme, de când Gabriel Oprea i-a predat steagul ”Frăției Intendenței” din MApN.

Achizițiile militare vor fi ”consiliate” de un american

Însă ultima șansă pentru ca Zisu să rămână pe poziție ar fi ca acesta să câștige concursul în care deja zarurile par aruncate pentru vreun rezervist al ”Department of Defense” sau cel mult vreo ”săgeată” autohtonă a influentelor Agenții guvernamentale de peste Ocean.

Comandantul Suprem a decis…

Dar, pentru asta, Zisu ar trebui să se și încadreze condițiilor de înscriere la interviul de recrutare. Ceea ce pare a nu fi cazul, chiar și dacă generalul Zisu își face singur ”punctajul”, tot după ”Google translate”, bineînțeles :

” –Master’s degree AND at least SIX (6) years of U.S. military and/ or U.S. civilian experience in defense acquisition, including but not limited to personnel with experience as former officers or government offcials in the field of Armed Forces Acquisitions (Programming/ Execution), Strategist( Planning/ Programming), or Finance/ Comptroller ( Budgeting/ Execution), OR;

–    Bachelor’s degree and at least TEN (10) years of U.S. military and/or U.S. civilian experience in defense acquisition (…)

–    Reached, at a minimum, the rank of 0 – 5 in the military or equivalent in a civilian capacity (i.e. FS – 02/GS – 14);

–    Experience working either on Joint Staff or another Major Service Component Staff, or within the Office of the Secretary of Defense;

–    Prior experience working or living abroad for minimum of six (6) months;

–    Experience advising or mentoring foreign military or foreign government;

–    Experience working at U.S. European Command ( USEUCOM) or in the European Area of responsability;

–    Experience working on relevant issues in an interagency environment;

–    Strong communication skills;

–    Prior demonstrated professional experience writing reports at the strategic, executive level, such as SITREPs, briefings, AARs, memoranda, letters, and training material for consumption by military commanders or civilian leaders.”

Deci este destul de clar că generalul Cătălin Ștefăniță Zisu nu are cum să se încadreze în acest profil, zilele sale la ”butoanele operative” ale achizițiilor militare ale Armatei Române. Astfel că generalul Ciucă reușește să împuște mai mulți ”iepuri” dintr-o lovitură : le pune americanilor un om care să ”consilieze” achizițiile militare- ghici de la cine !-, îl ”execută” pe Zisu și îl izolează pe Hăpău, înaintea loviturii ”decisive”!

Hăpău, tot mai izolat…

Iar mai în glumă, mai în serios, noul ”senior advisor” ar putea intra ”în pâine” consiliindu-l pe ministrul Ciucă cum să iasă din dilema în care l-a băgat propria guvernare, cu prevederea – ce-i drept, una încă ambiguă – a imposibilității cumulării salariului cu pensia. Mai ales că acesta are o pensie de 215.880 lei și un salariu de ministru de ”doar” 168.613 lei. În timp ce pensia soției care a lucrat la ”Contrainformațiile” DGIA, în chiar subordinea generalului Gherghe este și ea de aproximativ 60.000 lei…

Exclusiv

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !…

ANP si MJ vor sa-l  facă uitat pe împuternicitul   în  postul de director al Penitenciarului Ploiești, comisarul șef Vali Matei?

Ziarul Incisiv de Prahova continua serialul privind furturile din bani publici si falsurile savarsite la Penitenciarul Ploiesti, azi la orele 19.00./DOCUMENTE!  (Redactia Incisiv de Prahova).

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

 

 

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze!

Aceasta descoperire „uluitoare” a mai fost descoperita si cercetata acum cativa ani de zile – cand BCCO Prahova (polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești), incinta de langa SSVAC, administrata de Ureche, ocazie cu care se confiscase anumite cantitati de produse petroliere.

Cu aceeasi ocazie, intr-un dosar penal stufos care curpindea si modus operandi, a fost descoperita si cum societatea sus mentionata a fost „capitalizata” cu cca 6 milioane de euro si, ulterior „privatizata” si vanduta unor oameni de „incredere”/pusi la inaintare, privatizare pe schema Turceni. Ulterior s-a dezvoltat metoda firmelor in „cascada”. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Cert este ca dosarul penal/sesizarea celor de la BCCO Prahova a fost musamalizata chiar de DNA ST Ploiesti. Doasrul a murit la DNA si rasfatatul sistemului, procurorul „Portocala”, ajunge angajat in … zona.

Cu aceasta ocazie intrebam public pe cei de la SSVAC cum s-au privatizat:

  1. Daca inainte de privatizare au fost realizate investitii in statie?
  2. Daca pretul obtinut la privatizare a fost la nivelul investitiilor si al valorii statiei?
  3. Daca SRL-ul care a achizitionat statia avea legatura direct sau prin interpusi cu conducerea de la aceea data a CFR? (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Featured

Producerea continuata a unor grave incidente de securitate/”Odraslele Sefului C’Asa Vreau – au primit aviz ORNISS”?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La IPJ Brăila își desfășoară activitatea un mare conducător de Serviciu Acțiuni Speciale – mascați, cum li se mai zice in popor. Cognomenul li se trage de la cagule dar la Braila, ar veni se pare si de la obisnuinta cu care aici se mascheaza mai multe nazdravanii cu iz de ilegalitate.

O sursa ce s-a vrut a ramane deplin anonima – si noi nu am avut nici un minim interes sa-i aflam identitatea (asta pentru colegii nostri scrupulosi de la Control Intern, care deschid ochii doar la comanda) – ne-a plasat un intreg material probatoriu legat de producerea continuata a unor grave incidente de securitate, chiar de ‘mnealui, distinsul Sef C’ Asa Vreau Eu.

Dupa cum este deja invederat, sefia in politie nu se mai ia demult pe competente profesionale, asa ca seful nostru s-a gandit sa inceapa de pe-acum obisnuirea … ulimii cu odraslele sale. Ca nu se stie, numai maine nu-i poimane si cine altul sa-i preia functia de conducere?!

Asa ca bravul nostru sef de SAS cauta sa-si dezobisnuiasca plozii, inca din frageda varsta cu parcurile si locurile de joaca, schimbandu-le direct cu “formarea la locul de munca”… al tatalui. Aici isi petrec toata ziulica, preiau din energiile conducatorului “iubit”, au chiar permisiunea sa dea toate hartiile la o parte ca sa-si faca temele, probabil au acces si la biblioteca politiei… Si atunci cand se decid, odraslele sefului invata conducerea preventiva, deocamdata prin birou si cu tricicletele, dar asa cum am zis, totul are un inceput! Atunci cand te plictisesti de tricicleta, e bun si un incarcator, ori chiar o pusca adevarata cum colegii lor nici ca viseaza!

Acum, pprobabil, habar nu au de asta bravii colegi de la Biroul Control Intern, probabil nici macar cei de la Structura de Securitate… La cat de atenti sunt, nu ne-ar mira sa aflam ca odraslele Sefului C’Asa Vreau Eu au primit chiar aviz ORNISS! Ca doar stiti cum se manipuleaza documentele clasificate!

Ce nu am aflat noi inca, este rolul pe care il mai au luptatorii SAS printre tricicletele micutilor, o fac pe palmasii, se mai joaca de-a Baba Oarba, se profileaza pe babysitter, ca tot suntem cu plata la nivel de 2009…. Probabil de asta, sefutul nostru isi permite sa trimita oamenii acasa, contrar planificarii. Argumentul “c’asa vreau eu” – de unde i se trage porecla – are totusi niste dedesubturi, ori nu mai incap de progeniturile sefului ori nu le-o fi ingaduit cu ceva si… mars acasa! Alteori, seful intrerupe cu de la sine putere programul vreunui subaltern ca, trebuie sa aiba grija cineva de “sefii aia mici”, nu?

Vedem deja cum copilutii trag de fiare, fac conducere preventiva, aproape sunt rastelurile cu armament, munitie. Se vede ca IPJ Braila inca nu le-a gasit un alt loc sau poate – cine stie – dragii de ei au deprins deja manuirea armamentului si nu mai prezinta nici un pericol.
Intelegem ca si seful a coborat nivelul de raportare spre clasele primare, astfel incat sa nu-i puna in inferioritate pe copiii sai, gata integrati in colectivul luptatorilor SAS. Prin urmare, toti trebuie sa raporteze BOSS-ului, in scris, ca la clasa a III-a (cum au invatat cei doi copilași), ce activități au efectuat efectiv in ziua respectivă. Nu credem ca a aflat de bază legală prin care soliciti un raport subordonatului precum și motivul verosimil.

Acum, noi prezentam doar cateva dintre ZECILE de fotografii si materiale inregistrate, ca sa nu fim banuiti cumva de vorbe aiurea. Restul, trimitem noi unde trebuie, in speranta ca nu va mai fi nevoie sa redeschidem povestea cu noi detalii, in caz ca Biroul Control Intern ar incerca sa ne ia de fazani, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv4 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv4 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv20 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!