Connect with us

Exclusiv

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Publicat

pe

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump, intrucat incepe sa realizeze ca sub presedintia SUA a lui Donald Trump, pentru prima oara alianta NATO a inceput sa ii slobozeasca pe fostii turnatori din tarile partenere, aflati in pozitii cheie.

Gen Petrov si gen Manole, maestrii ai imposturii si ai spoielii, cu “cariere” cladite pe turnatorii si pe servit interesele fostei securitati, in dauna interesului national. Rabufnirea lui Petrov vine la foarte putin timp dupa ce seful autointitulatului “al doilea serviciu NATO ca intelligence”, ma refer la SRI, a incercat sa spoiasca tolerararea pentru 30 de ani a ocuparii de fosti turnatori ai Securitatii a unor pozitii cheie in statul roman – membru NATO si UE si partener strategic al SUA, domnul Hellwig gasindu-si timp in noiembrie 2020 sa condamne crimele Securitatii, dar nu si crimele financiare ale paiatelor nascute din fosta securitate, cu care suntem contemporani. Rabufnirea lui Petrov vine deasemenea la foarte putin timp dupa ce paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

 

Exclusiv

Angajații Arhivelor Naționale primesc noi atribuții, dar fără soluții pentru inechitatea salarială.

Publicat

pe

De

Angajații din Arhivele Naționale au primit, peste noapte, noi atribuții, fără a fi consultate, conform Sindicatului Europol. O modificare puțin cunoscută și cu un impact semnificativ asupra rolului și atribuțiilor acestora a avut loc în Legea Arhivelor Naționale, fără o dezbatere publică adecvată. Aceasta influențează inclusiv operatorii economici care oferă servicii arhivistice contra cost, servicii ce sunt esențiale pentru cetățeni, fie că este vorba despre documente legate de vechimea în muncă, acte de stare civilă sau acte de proprietate.

Anterior modificării legii, tarifele pentru serviciile de arhivă erau stabilite de Casa Națională de Pensii Publice, prin Ordinul 299/29.05.2023. Cu toate acestea, recent, Parlamentul a adoptat tacit o modificare a art. 29 alin. (3) din Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, care stipulează acum că „serviciile arhivistice prestate de operatorii economici autorizați în prestarea de servicii arhivistice se efectuează contra cost, pe baza unor tarife ale căror limite maxime sunt stabilite anual de către Arhivele Naționale, după consultarea operatorilor economici”.

Aceasta înseamnă că responsabilitatea stabilirii tarifelor a fost transferată angajaților Arhivelor Naționale, iar Casa Națională de Pensii nu mai are nicio responsabilitate în acest domeniu, așa cum a avut anterior. Această schimbare a venit fără ca angajații să beneficieze de vreun drept salarial suplimentar, iar inechitatea salarială existentă din 2017 între angajații structurilor județene și cele centrale rămâne nerezolvată. Este surprinzător cum atribuțiile angajaților Arhivelor Naționale s-au schimbat atât de rapid, în timp ce discriminările salariale persistă de la an la an, cu dificultăți legislative în abordarea acestor probleme.

În contrast, angajații Casei Naționale de Pensii beneficiază de salarii corecte și echitabile, în timp ce la Arhivele Naționale continuă discriminarea salarială între aparatul central și structurile teritoriale. Deși angajații serviciilor județene au inițiat demersuri începând cu luna ianuarie pentru a elimina aceste inechități, nu au obținut rezultate favorabile, a mai precizat Sindicatul Europol. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Publicat

pe

De

Gemevo

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat dentar sau au lucrări dentare complexe. Aparatele ortodontice și lucrările dentare pot crea zone greu accesibile pentru periuța de dinți obișnuită, favorizând acumularea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare, care pot duce la carii, boli ale gingiilor și alte probleme de sănătate orală.

Irigatorul bucal este un dispozitiv care utilizează un jet de apă pulsatoriu pentru a curăța dinții și spațiile interdentare, oferind o modalitate eficientă de a completa periajul obișnuit și de a îmbunătăți semnificativ igiena orală.

Beneficiile irigatorului bucal pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare complexe

 • Eliminarea eficientă a resturilor alimentare și a plăcii bacteriene: Irigatorul bucal poate ajunge în zonele greu accesibile pentru periuța de dinți, cum ar fi sub brackeții aparatului ortodontic, în jurul implanturilor dentare și între punțile dentare, îndepărtând eficient resturile alimentare și placa bacteriană care se pot acumula în aceste spații.
 • Reducerea riscului de apariție a cariilor și a gingivitei: Acumularea plăcii bacteriene în jurul aparatului ortodontic sau a lucrărilor dentare poate duce la apariția cariilor și a bolilor gingiilor. Irigatorul bucal ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, reducând semnificativ riscul apariției acestor probleme.
 • Îmbunătățirea stării generale a sănătății orale: O igienă orală adecvată este esențială pentru menținerea sănătății gingiilor și a dinților pe parcursul tratamentului ortodontic sau al lucrărilor dentare. Irigatorul bucal contribuie la menținerea unei igiene orale optime, prevenind apariția problemelor și menținând un zâmbet sănătos.

Cum să alegi cel mai potrivit irigator bucal pentru nevoile tale

Atunci când alegeți un irigator bucal (consultă gama de irigatoare bucale Gemevo pentru detalii suplimentare), este important să luați în considerare următoarele caracteristici:

 • Reglarea puterii de curățare: Există modele care permit ajustarea presiunii apei, ideal pentru adaptarea igienei orale după nevoile individuale. Optați pentru un irigator bucal care oferă opțiuni de reglare a puterii de curățare pentru a asigura confortul și eficiența maximă în utilizare.
 • Rezervorul de apă: Alegeți un irigator cu un rezervor de apă suficient de mare pentru a vă permite să îl utilizați timp de cel puțin un minut fără a fi nevoie să îl reumpleți.
 • Dimensiunea și designul: Unele modele sunt mai compacte și mai ușor de manevrat, ceea ce poate fi util pentru călătorii sau pentru spații de depozitare limitate în baie.
 • Durata de viață a bateriei sau autonomia: Dacă irigatorul bucal funcționează pe baterii, este important să verificați cât timp poate fi folosit înainte de a fi nevoie să îl reîncărcați sau să înlocuiți bateriile.
 • Accesoriile incluse: Unele irigatoare bucale vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi diferite tipuri de duze de curățare pentru diverse nevoi sau un suport de perete pentru a facilita depozitarea și accesibilitatea dispozitivului.

Recomandări și sfaturi practice

Consultați-vă cu medicul dentist sau ortodontul pentru a primi recomandări specifice cu privire la cel mai potrivit irigator bucal pentru nevoile dumneavoastră.

 • Citiți recenziile online ale diferitelor modele de irigatoare bucale pentru a vă face o idee despre performanța și satisfacția utilizatorilor.
 • Alegeți un irigator bucal de la o marcă de renume pentru a vă asigura că obțineți un produs de calitate.

Cum să folosești corect un irigator bucal pentru rezultate optime

 1. Umpleți rezervorul de apă cu apă caldă.
 2. Alegeți un jet potrivit pentru nevoile dumneavoastră.
 3. Înclinați-vă deasupra chiuvetei și așezați capătul irigatorului la un unghi de 45 de grade față de linia gingiilor și porniți irigatorul.
 4. Direcționați jetul de apă spre marginea gingiei și deplasați lent capătul irigatorului pe tot conturul dinților și al aparatului dentar/lucrărilor dentare, asigurându-vă că curățați toate suprafețele.
 5. Acordați o atenție deosebită zonelor greu accesibile, cum ar fi sub brațele aparatului ortodontic, în jurul implanturilor și punților dentare.
 6. Continuați timp de cel puțin un minut, asigurându-vă că ați curățat toate zonele cavității bucale.
 7. Goliți rezervorul după utilizare și clătiți bine capătul irigatorului.

Tehnici de utilizare pentru a maximiza beneficiile și pentru a evita eventualele disconforturi sau complicații

 • Începeți cu o presiune scăzută a apei și creșteți-o treptat pe măsură ce vă obișnuiți cu utilizarea irigatorului bucal.
 • Nu îndreptați jetul de apă direct spre gingii, deoarece acest lucru poate provoca iritații.
 • Nu vă așteptați ca irigatorul bucal să înlocuiască periajul pe dinți. Continuați să vă periați dinții de două ori pe zi timp de cel puțin două minute.
 • Dacă aveți gingii sensibile sau folosiți anticoagulante, discutați cu medicul dentist înainte de a utiliza un irigator bucal.

În concluzie, utilizarea unui irigator bucal poate fi o soluție ideală pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare complexe, ajutând la menținerea unei igiene orale optime și la prevenirea problemelor dentare. Discutați cu medicul dentist pentru a afla dacă irigatorul bucal este potrivit pentru dumneavoastră și alegeți un model care să corespundă nevoilor dumneavoastră individuale. Prin integrarea irigatorului bucal în rutina zilnică de igienă orală, puteți contribui la menținerea unui zâmbet sănătos și frumos pe parcursul tratamentului ortodontic sau al lucrărilor dentare.

Citeste in continuare

Exclusiv

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

Publicat

pe

De

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii locali sau a obține aprobarea hotărârii de consiliu local necesare pentru acest demers. După patru ani în care Andrei Volosevici a transformat CSM Ploiești într-un fel de „cimitir” pentru consilierii săi personali, acesta pare să fie mulțumit de activitatea unuia dintre protejații săi, militianul Dănuț Burghelea, și a decis să-l recompenseze prin lansarea acestui concurs pentru o funcție cu contract pe perioadă nedeterminată.

În cei patru ani de mandat, Volosevici a schimbat șapte directori la conducerea CSM, iar cel din urmă, considerat potrivit de primar, ar trebui să fie numit în funcție. Burghelea a demonstrat un impact negativ asupra sportului ploieștean, având în vedere că a distrus secția de gimnastică ritmică, una dintre cele mai prestigioase din cadrul instituției. Stabilirea salariilor pentru antrenori în funcție de relațiile personale și nu de performanță a fost o practică tot mai evidentă.

Condițiile de organizare a concursului par a fi personalizate pentru militianul Burghelea, astfel încât acesta să nu fie lăsat pe tușă după plecarea lui Volosevici. Anunțul publicat de Primăria Ploiești specifică faptul că este necesară o persoană cu studii superioare, plus un master în administrație publică, management sau în domeniul relevant, cu vechime de doar cinci ani și cunoștințe medii de operare pe calculator. Niciun cuvânt nu este menționat despre experiența în domeniul sportului sau despre roluri de fost sportiv de performanță, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la selecția unei astfel de persoane pentru o funcție atât de importantă.

Organizarea acestui concurs la doar două luni înainte de preluarea mandatului de către noul primar al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, este o acțiune considerată de mulți drept o bătaie de joc la adresa autorității care va conduce orașul în următorii patru ani. Aceasta reflectă stilul clasic al lui Andrei Volosevici și demonstrează neglijarea opiniei publice și a consilierilor locali. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Angajații Arhivelor Naționale primesc noi atribuții, dar fără soluții pentru inechitatea salarială.

Angajații din Arhivele Naționale au primit, peste noapte, noi atribuții, fără a fi consultate, conform Sindicatului Europol. O modificare puțin...

Gemevo Gemevo
Exclusivo zi ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv2 zile ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusiv3 zile ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv3 zile ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv3 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv4 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv4 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv4 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv4 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv4 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv4 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv5 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv5 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv