Connect with us

Diverse

Nu era mai frumos ca domnu’ Lazea sa ne explice, macar la 4 ani dupa fapte, cum a fost posibil ca un fost turnator la securitate sa isi dea prima de pensionare fara sa se pensioneze?

Publicat

pe

“Geniile” de la BNR, pe care le lasa nervii, continua sa bagabonteasca in spatiul media. Astazi, economistul sef al BNR, Valentin Lazea, a chiulit de la BNR (motiv pentru care fostul turnator al Securitatii, Manole, ar trebui sa ii taie o zi din salariu) pentru a bagabonti prin politica fiscala. In loc ca BNR sa reduca substantial dobanzile, e mai usot sa bagabontesti despre fiscalitate,. Asa-i? Eu insa ma intreb: cat tupeu sa exista pe briliantii astia care nu ai fost nemuritori (doar turnatori) nici inainte de Covid si nici dupa? Nu era mai frumos ca domnu’ Lazea sa ne explice, macar la 4 ani dupa fapte, cum a fost posibil ca un fost turnator la securitate sa isi dea prima de pensionare fara sa se pensioneze? Pentru ca eu de 4 ani intreb asta, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani.

Epopeea ascunderii veniturilor reale de către guvernatorul BNR, domnul Mugur Isarescu continua:

 1. In 2014, eram asigurati ca guvernatorul BNR nu castiga mai mult de 12.000 de Euro pe luna (da, recunosc ca i-am provocat pe #ceimaipresusdelege (a se citi BNR), atunci cand am spus, si am avut dreptate, in 2014, ca veniturile conducerii ASF, pe care le-am comunicat transprent, inca din mai 2013, prin comunicat de presa, sunt sub cele ale conducerii BNR. ,,Adevarul” salariului de ,,cel mult 12.000 de Euro pe luna, cu tot cu indemnizatii”, a durat 2 ani, pana a fi demonstrat ca nu este real. A mintit conducerea BNR prin acest mesaj? Pana cand nu voi vedea declaratia de avere pentru anul 2014, pe baza datelor comunicate in prezent, inclin sa cred ca am avut de-a face cu un neadevar.
 2. In urma cu mai putin de o luna, in 4 august 2016, guvernatorul BNR mima transparenta zicand ca are un venit salarial de 13.601 Euro/luna. Acest ,,adevar” a durat mai putin de o luna. Ieri, 1 septembrie 2016, in conferinta de presa đe la BNR, purtatorul de cuvant al BNR marturisea ca in fapt veniturile guvernatorului ajung la 16.000 de Euro/luna (net). Ceea ce a oferit o viata de 28 de zile ,,noului adevar”. A mintit conducerea BNR cand a declarat, prin Mugur Isarescu ca domnia sa castiga 13.601 Euro/luna? Pai daca acum zice ca are 16.000, sigur ca a mintit!
 3. ,,Noul adevar” – cel de ieri, a durat mai putin de 24 de ore. Intr-un demers de transparenta care merita aplaudat, Agentia Nationala de Integritate a publicat veniturile nete din 2015 ale guvernatorului Isarescu. Surpriza: 1.144.069 lei net. Adică 95.339 lei pe luna. La cursul mediu al anului 2015 (4.4450 lei/Euro), asta inseamna, rotunjit, 21.450 de Euro net pe luna. Deci ,,noul adevar” arata ca in fiecare luna din 2016, domnul guvernator a incasat, pe medie, inca 5.450 de Euro fata de cei 16.000 de Euro declarati. In total, 5450*12 luni = 65.400 de Euro. Oricum ai da-o, suma asta nu reprezinta indemnizatia de pensionare a lui Mugur Isarescu din anul 2015, daca privim chiar datele BNR. Intrucat domnul Isarescu a lucrat la BNR (mult) mai mult de 5 ani, iar potrivit BNR, angajatii care au lucrat mai mult de 5 ani, ar avea voie sa incaseze 10 salarii nete (ca bonus de pensionare – revin), pentru cele 10 salarii, domnul guvernator ar fi fost inditruit 42.727 lei (9500 Euro) * 10, adica 427.727 lei / 4,5 lei/Euro = 95.000 Euro. Deci fie salariul domnului Isarescu a fost taiat pentru ca nu si-a atins obiectivele de performanta, fie e ceva putred (in fapt veniturile care ar fi inclus inca 2 salarii +participatii la profit ar fi trebuit sa fie mai mari, sau domnul Isarescu si-a platit bonusurile pentru 2015 in 2016).

Deci, domnul Isarescu a incasat, FARA SA SE PENSIONEZE, o indemnizatie de 95.000 de Euro în anul 2015. De aici trebuie sa intervina Curtea de Conturi, care ar trebui sa se autosesize si sa il puna sa dea banii inapoi. De ce?

Pentru ca, in 4 august 2016, domnul Isarescu declara:

,,Nu am depus cerere de pensie la casa teritoriala de pensii si ca urmare nu mi s-a  calculat, nu mi s-a stabilit, nu am incasat pensie si nu s-a cumulat pensia cu salariul”

Și atunci, daca domnul Isărescu nici macar nu a depus cerere de pensionare, pe baza a ce i-a platit BNR, condusa de domnia sa, indemnizatia de pensionare? Pe baza varstei biologice? Pentru ca parea genul predispus la pensionare (intre noi, chiar nu pare). Nu pe baza dosarului inaintat pentru pensionare? Eu nu pot sa concluzionez decat atat: Mugur Isarescu si-a platit indemnizatia de pensionare fara sa se pensioneze,PENTRU CA A PUTUT. Ramane de stabilit de catre Curtea de Conturi daca acest lucru este legal, si daca nu cumva domnul Isarescu va trebui sa returneze BNR suma de 95.000 de Euro (plus penalitati) pentru ca incasat un drept care i se cuvenea doar daca se pensiona (si nu un drept de varsta de pensionare), dar in fapt, nu s-a pensionat. Intr-un stat de drept, opinia mea este ca domnul Isarescu trebuie sa aduca inapoi la BNR cei 95.000 de Euro, intrucat domnia sa a incasat banii FARA SA ISI INAINTEZE DOSARUL DE PENSIONARE, conform propriilor declaratii.

In continuare nu pot sa fac decat o judecata de opinie, pornind de la faptul ca BNR nu a comunicat CAND a incasat Isarescu cei 95.000 de Euro. A fost o tentativa de manipulare prin presa cum ca ar fi incasat suma intrucat nu era sigur ca va mai prinde un mandat de guvernator BNR. Aici apar semnele de intrebare:

 1. a) domnul Isarescu a implinit varsta de 65 de ani in data de 1 august 2014. Anterior, in 14 iunie 2014, domnul Isarescu fusese re-validat, anticipat, ca si guvernator al BNR. Deci domnia sa, daca nu intentiona sa se pensioneze si sa cumuleze pensia cu salariul (asa cum face Misu Negritoiu, care a incasat in 2015 venituri din salarii de la ASF de 708.932 lei (157.540 Euro/luna, respectiv 13.128 Euro/luna) plus pensie pentru 7 luni de 52.137 lei (11.586 Euro deci 1.655 Euro pe luna din pensie), nu avea niciun motiv sa incaseze suma dupa 14 iunie 2014. A incasat domnul Isarescu indemnizatia de pensie (in 2015) fara a se pensiona inainte de 14 iunie 2014? Daca a incasat-o dupa, explicatia ca nu ar fi intentionat sa cumuleze pensia cu salariul – NU MAI TINE, intrucat tocmai primise, anticipat, un nou mandat de 5 ani (la fel ca Bogdan Olteanu).
 2. b) are vreo reglementare speciala BNR care ii scoate la pensie pe membrii conducerii BNR cu 80% din media lunara a veniturilor din ultimele 12 luni? Pentru ca, in opinia mea, doar asa se explica faptul ca Mugur Isarescu s-a repezit la cei 95.000 de Euro. Incasand indemnizatia fara sa se pensioneze, domnia sa si-a facut un calcul rece, de bancher, astfel incat pensia sa i se calculeze la o valoare medie lunara a veniturilor de 21.450 Euro pe luna, si nu de 13.601 Euro sau 16.000 de Euro/luna. Daca exista aceasta prevedere, potrivit carora angajatii BNR, la fel ca alte categorii, nu tin cont de principiul contributivitatii si isi calculeaza pensia in functie de veniturile ultimului an (spre exemplu 80%), domnul Isarescu si-ar fi putut face un calcul prin care sa mai ciupeasca de la bugetul de pensii niste mii de Euro, in fiecare luna, pana la sfarsitul celor 117 ani pe care ii va trai, din care minimum 50 ca Guvernator BNR. Spre exemplu, daca pensia i s-ar fi calculat ca 80% din 13.601 Euro, domnul Isarescu ar fi avut pensie lunara de 10.880 de Euro. Daca s-ar fi calculat ca 80% din 21.450 de Euro, pensia domnului Isarescu s-ar fi majorat la 17.160 de Euro lunar), deci, domnul Isarescu ar mai fi ciupit de la bugetul de pensii, lunar, inca 6.880 de Euro, pentru tot restul vietii. In cazul in care BNR nu are vreo astfel de prevedere (regim special de pensii) si domnul Isarescu este un umil beneficiar al principiului contributivitatii, imi cer inca de pe acum scuze. Daca nu, nu imi cer scuze intrucat nu reies decat 2 variante:
 3. Domnul Isarescu a incasat cei 95.000 de Euro nelegal, fara sa se pensioneze, caz in care va trebui sa dea explicatii Curtii de Conturi;
 4. Domnul Isarescu a mai dorit sa ciupeasca de la bugetul public de pensii niste mii de Euro suplimentar, si asta in fiecare luna, pana la implinirea varstei de 117 ani (pana in 2067), din care macar 50 de ani sa fi fost guvernator BNR.

Toate aceste speculatii ar putea fi spulberate/confirmate daca:

 1. a) Guvernatorul si-ar publica toate declaratiile de avere din 2007 pana in prezent, sau daca ANI ar face acest lucru, compensand lipsa de transparenta a BNR;
 2. b) Guvernatorul ar declara public cand a incasat cei 95.000 de Euro, si de ce i-a incasat daca nu si-a inaintat dosarul de pensionare;
 3. c) BNR ar transmite defalcat structura veniturilor din 2015/2016 a Guvenratorului BNR;
 4. d) BNR ar face public sistemul prin care li se calculeaza pensia si efectul indemnizatiei de pensionare asupra pensiei.

Pana cand BNR nu va raspunde public la aceste 4 intrebari (iar in momentul in care va raspunde le voi publica deindata aici pe blog), nu pot sa trag decat o concluzie: daca nu este parte a aceluiasi mecanism nelustrat, functionarii Curtii de Conturi ar trebui sa investigheze CUM a incasat domnul Isarescu cei 95.000 de Euro ca indemnizatie de pensionare – FARA SA ISI FI INAINTAT DOSARUL DE PENSIE.

Deocamdata, atat. (Cristina T.).

 

Actualitate

Beneficiile jucăriilor muzicale în dezvoltarea copiilor

Publicat

pe

Sursă foto Unsplash

Copiii se bucură în mod natural de muzică și încep să reacționeze la sunete de la o vârstă foarte fragedă, fiindcă sunt expuși de timpuriu sunetelor. Fie că le sunt interpretate cântece de leagăn ca să adoarmă sau pur și simplu aud fragmente de melodii din emisiunea TV preferată a părinților, expunerea la muzică este prezentă.

Nu doar adulții, cât și copii se exprimă prin muzică. Chiar și sugarii se leagănă, sar sau își mișcă mâinile ca răspuns la muzică. Mulți preșcolari alcătuiesc cântece și, fără să își dea seama, cântă singuri în timp ce se joacă. În școala generală, cei mici învață să cânte împreună în grup și, eventual, învață să cânte și la un instrument muzical. Copiii mai mari dansează pe muzica trupelor lor preferate și folosesc muzica pentru a forma prieteni și a împărtăși sentimente. Deci este un semn clar că muzica face parte, fără doar și poate, în viețile noastre încă din copilărie.m să faci acest lucru dacă nu prin intermediul unor jucării muzicale?  Dacă nu ai luat în considerare un carusel muzical până acum, poate că ar fi momentul să parcurgi acest articol și  să înțelegi că muzica are o mulțime de beneficii în dezvoltarea celui mic.

Există multe avantaje ale muzicii în dezvoltarea juniorului tău, așa că este bine să îi insufli această pasiune pentru cântat și pentru instrumente cât mai devreme. Și cu să înțelegi că muzica are o mulțime de beneficii în dezvoltarea celui mic.

 1. Ajută la îmbunătățirea abilităților cerebrale

Poate că nu știai, dar muzica ajută la stimularea părții creierului care este responsabilă de lectură, matematică și dezvoltare emoțională! Nu-i așa că e o motivație suficient de mare pentru a-l implica pe cel mic în activități muzicale?

Cățelușa Sis este pufoasă, moale și este gata să se asigure că distracția și procesul de învățare nu se termină niciodată! Ea răspunde la atingerea micuțului tău cu cântece și fraze interesante care introduc mai mult de 100 de cuvinte în vocabularul copilului tău, părți ale corpului, culori, forme și multe altele! Și pentru că fiecare copil se dezvoltă în ritmul său, jucăria Sis vine cu tehnologia Smart Stages, astfel încât să poți alege nivelul cel mai potrivit pentru copilul tău. Există o varietate de cântece, sunete și fraze în fiecare dintre cele trei niveluri de joc:

Nivelul 1 – Explorează – Copilul poate apăsa pe mâinile, picioarele, inima sau urechile lui Sis pentru a auzi primele cuvinte, culori, alfabetul, părțile corpului și multe altele!

Nivelul 2 – Încurajează – În acest nivel, frazele distractive îi recompensează pe cei mici, fiind încurajați să numere, să găsească culori și să identifice părți ale corpului!

Nivelul 3 – Stimulează imaginația – Sis este gata să îl implice pe cel mic cu cântece și fraze educative într-un joc captivant și imaginativ.

 1. Dezvoltă abilitățile sociale ale celui mic

Copilăria este perioada în care cei mai mulți copii se confruntă cu provocarea adaptării sociale, iar cel mai bun mod de a-i ajuta să depășească această etapă a dezvoltării lor este prin a-i încuraja să facă parte dintr-un cor.

Participarea într-un cor cu alți copii îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte abilități sociale, cum ar fi relaționarea cu alți copii de vârsta lui, lucrul în echipă, dar și cum să aprecieze recompensele și realizările.

O altă modalitate prin care îi poți dezvolta abilitățile sociale ar fi să înființezi un „club” de karaoke chiar la voi acasă și să chemi câțiva prieteni ai copilului tău pentru a se distra împreună. Piesa de rezistență va fi, bineînțeles, stația de karaoke ce va aduce distracția copiilor, întrucât are diferite imagini și efecte sonore și este dotată atât cu funcție de karaoke, cât și cu funcție de înregistrare și redare. Această jucărie redă sunetele a diferite instrumente muzicale, iar ledul aprins indică faptul că înregistrarea este pornită.

 1. Muzica îl ajută să își construiască încrederea de sine

Chiar și de la o vârstă fragedă, copilul tău poate dezvolta probleme de încredere. Fie că îi sunt insuflate de la școală, de către alți copii sau pur și simplu această neputință vine din interiorul său, îl poți face să uite de aceste probleme prin investirea în lecții de diferite instrumente muzicale.

Când copilul tău își va da seama că își poate dezvolta abilitățile pe cont propriu, acel impuls îi va oferi încrederea de care are nevoie pentru a crede în propriile sale puteri. Poate nu va excela de la început, însă cu trecerea timpului își va șlefui abilitățile și va deveni și mai încrezător în abilitățile sale.

 1. Muzica îl îndeamnă să fie creativ de mic

Muzicienii sunt, poate, unii dintre cei mai creativi oameni de astăzi. Dacă îi vei insufla copilului tău din etape încă foarte precoce pasiunea pentru muzică, acesta va deprinde o apetență pentru spiritul creativ destul de devreme. Așa că, indiferent dacă va ajunge să scrie versurile unei melodii sau va practică o nouă modalitate de a cânta la chitară, copilul tău își va dezvolta spiritul creativ dacă este expus de mic la ce înseamnă muzică și instrumente muzicale.

Acest articol este realizat de AdSem.ro

Citeste in continuare

Administratie

Blana ursului din pădure

Publicat

pe

De

Domn Nelu Tătaru zice că suntem într-o fază de stabilizare a numărului de infectări, la 9 – 10.000 zilnic. Eforturile de atingere a acestui obiectiv se văd. De vreo câteva zile comunicatele GCS întârzie, semn că mai sunt socoteli de făcut înainte de a fi date publicității.

Ceea ce înseamnă că numărul de infectați poate fi ținut sub control din calculator și că se iau în considerare doar cazurile care nu pot fi excluse din alte motive. Singurul lucru mai greu de ținut sub control este numărul deceselor. Chiar dacă acum se recurge la procedura inversă, de a nu mai fi adunați laolaltă morții din toate categoriile. Încep deci să mai moară oameni și din cauză comorbidităților, fără să mai fie nevoie să li se acorde beneficiul covid-ului. Dar asta esteo altă statistică, cu alte scopuri.

Prin declarația sa ministrul Tătaru dezvăluie strategia de campanie electorală a liberalilor. Trebuie oprit cu orice preț avansul numărului de infectați, măcar până la 6 decembrie. Câți sunt până acum sunt deajuns. Fixarea pe platoul celor 10.000 poate face mai suportabil fenomenul, inclusiv pentru opinia publică, excesiv bombardată de știrile și previziunile catastrofice. De aici, de pe platou, se poate pune în discuție subiectul salvator: vaccinul!

Deocamdată acesta este ca blana ursului din pădure, din care Comisia Europeană croiește câte un petic, mai mare sau mai mic, pentru fiecare țară membră, iar acestea, odată ce îl primesc, încep să îl împartă la rândul lor. Intră în joc tehnologia împărțelii, cu atribuții, proceduri de manipulare, priorități și justificări. Este palierul pe care Guvernul și președintele său încearcă să fixeze dezbaterea publică, arogându-și meritele pentru obținerea celei mai bine repartiții posibile. Asta până în 6 decembrie. După aceea, se poate reveni la chestiunea de fond, cu posibilitatea ca măsurile extreme necesare în situația scăpării de sub control a epidemiei să poate fi luate de noua majoritate netoxică, care se presupune că se va instala la butoane.

Imi trece prin cap o idee trăsnită:ce s-ar întâmpla dacă, absolut întâmplător, vreo instituție medicală oarecare, va ajunge să descopere un tratament ieftin și eficient, de genul celui cu 16 pastile luate deodată, experimentat deja la Timișoaara ? Și când se va constata că va fi mai suportabil și mai sigur să te imunizezi trecând prin infecție, decât să riști efectele secundare ale oricărui vaccin făcut pe grabă, fără a fi trecut prin fazele clinice necesare, cu gândul doar la marea lovitură financiară? Nu ar fi o catastrofă pentru toate marile concerne care au riscat și supralicitat pentru producerea lor, dar și pentru guvernele și entitățile care au contractat produsele pe sume imense? Iată de ce cred că orice astfel de inițiativă va fi ucisă din fașă și că unica noastră nădejde va trebui să fie VACCINUL. În varianta sa obligatorie…

Octavian Andronic

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Marile diversiuni de campanie: vaccinarea Romaniei si lupta anti-PSD

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Campania electorală încă în derulare stă sub semnul a două mari diversiuni ale puterii, ambele menite să acopere mediatic două probleme majore: incendiul de la Piatra Neamț și ascensiunea USR-PLUS în ultimele sondaje. Actorul principal e Klaus Iohannis, care nu ezită să își ofere și o ”compensație” zdravănă pentru acest rol, arogîndu-și direct și tăios prim-planul politic și rezervînd PNL doar un loc secundar.

Pentru a acoperi tragedia de la Piatra Neamț, care trimitea teribil la cea de la Colectiv, cu deosebirea că acum erau la putere liberalii și nu pesediștii, Iohannis și sfetnicii săi au ales tema vaccinării populației, care în doar cîteva zile a ajuns de la ceva abia întrezărit la o certitudine absolută și la o urgență de proporții, de parcă stivele de vaccinuri ar adăsta deja la granițe.

Să o luăm metodic:

În prima zi a campaniei electorale, pe 6 noiembrie, Iohannis iese la rampă cu o deplasare în țară și cu declarații de presă, dar nu suflă un cuvînt despre vaccinuri.
Pe 10 noiembrie, e lipsit de entuziasm:
”Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realiști și să înțelegem că mai sunt încă de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă”.

Pe 12, la fel de rezervat: nimic mai devreme de primăvara anului viitor.

”La final, dați-mi voie să vă spun că există și un licăr de speranță: ați observat probabil cu toții că în ultimele zile au apărut știri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu știm în ce zi, nici măcar în ce săptămână, acestea vor fi disponibile, însă este foarte probabil ca ele să devină posibile și să fie la dispoziția noastră în România începând din primul trimestru al anului 2021, în tranșe”.

Pe 17 noiembrie, însă, la trei zile după incendiu, Iohannis începe brusc să se agite. La Cotroceni e organizată o ședință cu autoritățile și experții în domeniu pentru că ”România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”.
Cel mai spectaculos lucru, aflăm că a fost deja desemnat un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana lui Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.
”Așa cum am mai menționat, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente” anunță președintele.

Pe 20 noiembrie, ”intrăm” în linie dreaptă cu vaccinarea națională:

”În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”.

Pe 22, aflăm că ”Până la apariția vaccinului anti-COVID-19 și la folosirea lui la scară largă, la scară națională, doar respectarea normelor sanitare – atenție – doar respectarea normelor sanitare și a măsurilor de restricție este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus”.

Ieri, aflăm de la președinte că:

”Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală. Acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții. La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID(…) Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința CSAT, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”.

Trecem peste micul amănunt că ministrul Sănătății nu e membru al CSAT.

Pînă la această oră nu există niciun vaccin anti-Covid finalizat, care să fi trecut de faza testelor și a aprobării, deși sunt mai mulți giganți farmaceutici cu rezultate promițătoare. Să nu uităm, însă, că aprobările de pe piața americană, rusească, israeliană ori chinezească vor trebui reconfirmate ulterior și din partea Agenției Europene a Medicamentului, mai înainte de a se discuta despre fabricarea, transportul, depozitarea, distribuirea și aplicarea vaccinurilor.
Mai e mult pînă departe,

Și totuși, de 10 zile încoace, președintele Iohannis se comportă, cum spuneam, de parcă stivele de vaccinuri stau în vamă și trebuie musai să ne organizăm iute pentru distribuirea lor.
Mesajele cotroceniste din două în două zile sunt dublate de alte voci din PNL, guvern, grupul lui Arafat șamd, mai nou și de proaspătul coordonator al campaniei de vaccinare, devenit vedetă a presei peste noapte.
Apar controverse în spațiul public, dezbateri aprinse în online, vor fi obligatorii sau nu, or să ajungă la toată lumea?… Și tot așa.

Așa zisa vaccinarea în masă a românilor, în fapt, blana ursului din pădure, a acoperit perfect tragedia de la Piatra Neamț, în urma căreia nu a căzut nici un cap guvernamental după 14 morți.
O primă mare problemă electorală ”rezolvată”.

A doua mare problemă: sondajele din ultima vreme dau PSD, dar mai ales USR-PLUS în creștere, cei din urmă în dauna directă a PNL.

Chestie care îl obligă pe Iohannis la a doua mare diversiune: discursul său devine tot mai agresiv și repetat anti-PSD. Din sculare în culcare, social-democrații sunt în gura președintelui pe toate posturile și cu toate ocaziile. La polul opus, la fel de prezent, PNL. Dar laudativ la extrem.
Problema e că discursul prezidențial ține permanent în prim plan doar două partide, în timp ce restul sunt deplin ignorate. Iar într-o campanie și așa inexistentă, petnru partidele mici e catastrofală dispariția din prim-planul mediatic.

Azi, bunăoară, Iohannis a rostit cel mai dur discurs anti-PSD de pînă acum fix în ziua în care USR-PLUS a anunțat o manevră electorală ieftină, dar cu mare priză la public: demisiile din parlament pentru renunțarea la pensiile speciale de parlamentari. O cacealma mare, despre care am scris deja, dar, repetăm, seducătoare pentru alegători.
Ca să îngroape mesajul electoral al USR-PLUS, Iohannis a jucat iar o piesă ultra-mediatizată de teatru bulevardier. L-a secondat cu brio PSD, prin manevra cu demisia similară a lui Ciolacu, pentru a lua fața useriștilor.

Jocul său avantajează PNL, mai tămîiat decît moaștele, și avantajează și PSD prin ridicarea la rangul de unic adversar, mare și puternic, și prin mobilizarea susținătorilor social-democrației în fața iureșului prezidențial. Un iureș în care și-a arogat deja felia maximă de importanță, vorbind despre sine ca despre omul care va cîștiga alegerile pentru liberali și va reface România cu sprijinul lor.

Un iureș care dezavantajează, în schimb, USR-PLUS, Pro România sau PMP, prinse între două partide mari care și-au dat mîna, voit sau nu, pentru împărțirea scenei politice după alegeri.

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

D.N.A.12 ore ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont2 zile ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv2 zile ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv3 zile ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv5 zile ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv7 zile ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Legăturilor subterane între fosta „elită” DNA ST. Ploiești și judecătoarea Zamfirescu Anca Corina/Zidul de protecție creat in jurul „elitelor” de la DNA ST. Ploiești ce actioneaza ca un grup de crimă organizată

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Pierre Auguste Renoir, înainte de a muri, a spus: „Cred că am început să înţeleg anumite lucruri” Ziarul Incisiv de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Exact ca foștii informatori ai Securității comuniste cocoțați încă în poziții cheie în statul român, a ales să rămână cocoțat

,,Îmi este RUȘINE pentru că m-am alăturat celor vinovați și responsabili de faptul că în anul 2020 pacienți încuiați la...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Evadare ca-n filme la Penitenciarul Giurgiu.

La data de 30.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul „Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în...

Exclusiv1 săptămână ago

Atenție, urmează poze care vă pot afecta emoțional- in articol!/”Ati pierdut ocazia sa taceti!/ Bagati-va dracu cuvintele’ n dos ! Macar astazi!”

Ati pierdut ocazia sa taceti ! Cu totii! Politicieni actuali, fosti, simpatizanti si aspiranti la „scaune la stat”! Pentru ca...

Exclusiv1 săptămână ago

Să îți fie RUȘINE Nelu Tătaru – ministrul sănătății din România!

Să îți fie rușine pentru că în loc să îți ceri iertare familiilor victimelor celor pe care i-ați omorât în...

Administratie2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Pierre Auguste Renoir, înainte de a muri, a spus: „Cred că am început să înţeleg anumite lucruri” Ziarul Incisiv de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Riscul materializat ca Institutul Național de Statistică să fie subordonat guvernului iar la comanda ,,sari”, statistica nationala sa raspunda: ,,Cat de sus”?

,Avem confirmarea ca economia a crescut in al treilea trimestru”, a declarat ieri, 12 noiembrie 2020, Florin, ministrul finantelor publice....

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!