Connect with us

Aveti un Pont

Cioloș – Țiriac, război total!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Noaptea cuțitelor lungi” la Cluj este mai aproape decât oricând… Ce-i drept, și altădată atât de legendatul ”grup de la Cluj” a trecut prin alte momente grele, dar de fiecare dată ”motoarele” acestei longevive ”frății transpartinice” și-a păstrat până la urma turația. Chiar și atunci când a intervenit ruptura dintre Vasile Dîncu și Ioan Rus,cei doi ajungând chiar să se amenințe reciproc cu pușcăria, după cum devăluiam în exclusivitate la acea vreme.

Țiriac își strânge oamenii ca să pună pe Bolojan premier

Numai că de această dată zici că și-a băgat Vulpea” coada în toată povestea de succes, de a fost risipită până și ultima brumă a armistițiului intermediat se pare de mai mulți influenți oameni de afaceri ardeleni. Cei care, simțind că Emil Boc nu mai este în stare să le ofere nicio posibilitate de trecere la ”next level” al investițiilor imobiliare au încercat să convingă ”latura politică” a ”Grupului de la Cluj” să se mute la București. Acolo unde să se tragă sforile guvernamentale necesare pentru ca oameni de talia lui Ioan Popa, cel care a investit 15 milioane de euro într-un teren de golf parcă doar pentru a se trage în poze Klaus Iohannis cu potentații sistemului să își extindă afacerile derulate momentan doar în Transilvania.

Cioloș a beneficiat în trecut de delegațiile germane puse pe tavă de miliardar

Numai că de acum praful și pulberea par să se aleagă deja de acest plan, până și edilul Emil Boc făcându-se și mai mic decât este, pentru a nu fi prins în ”războiul total” care se anunță în perioada următoare între Dacian Cioloș și Ion Țiriac. Și asta într-un moment oricum delicat, în care liderii ”Grupului de la Cluj” ajunseseră nu doar să tragă unul ”hăis” și altul ”cea”, dar chiar să se spargă în patru! Vasile Dîncu mergând pe linia moderată a conducerii Partidului Social Democrat, ”Vulpea” Virgil Ardelean făcând un ”lobby deșănțat” pentru Dacian Cioloș, Ioan Rus văzându-și de afaceri, dar fără a trăda PRO România. În timp ce, mai nou, magnatul Ion Țiriac forțează să își impună hegemonia asupra întregului grup. Acesta susținând din toate puterile ajungerea la Palatul Victoria a actualului președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Dîncu și Rus s-au certat pe bani

În luna mai a anului 2018 intervenea ruptura definitivă între Vasile Dîncu și Ioan Rus. Iar între timp ”răceala” relațiilor dintre cei doi foști lideri de necontestat ai ”Grupului de la Cluj” s-a transformat într-un adevărat război pe viață și pe moarte. Nu doar din punct de vedere al afacerilor, ce-i drept, dar și al suirii în bărci politice diferite. Și cum cei mai vechi ”combinagii” din politica românească aflați încă în activitate și-au făcut și aliați pe măsură, aceștia ajunseseră deja să își transmită unii altora amenințări că se vor scoate reciproc din joc. Și uite cum, mai ales ținând cont de conexiunile încă extrem de puternice din serviciile secrete ale acestor ardeleni cu apucături de dâmbovițeni, mare parte a sistemului stă deja pe un adevărat butoi de pulbere.

Lui Ioan Rus afacerile îi merg din plin în mandatul lui Emil Boc

Mai ales că nimeni de la vârful sistemului nu este chiar atât de ”naiv” încât să creadă că ”jivine” politice de talia lui Vasile Dîncu sau Ioan Rus ar fi călcat în picioare o prietenie de atâtea decenii, doar din simple controverse de doctrină politică. Mai ales că, în fond și la urma urmei, cei doi nu au făcut niciun secret din disponibilitatea lor proverbială de a se alătura oricărei formule politice, numai să fie la masa Puterii. ”Fitilul” dinamitării relațiilor dintre cei doi fiind aprins de la o ”dublă recomandare” făcută pentru o poziție cu puternice conotații financiare. Ca să nu mai vorbim aici și de tensiunile apărute în jurul împărțelii ”prăduirii” fondului de investiții din Germania condus de ”victima” Abris Lelbach. ”Moftul” lui Dîncu de cumpărare a echipei de fotbal CFR Cluj sub paravanul Abris adâncind și mai mult falia dintre acesta și Ioan Rus. Mai ales că același fond reprezentat de Lelbach fusese deja atras și într-o campanie paralelă de sponsorizare a campaniei lui Victor Ponta. Și uite cum Dîncu a rămas la PSD iar Rus la PRO România.

Taie SIIJ ”nodul gordian” de la DNA Oradea?

Iar subiectul dușmăniei dintre Dîncu și Rus este unul atât de delicat, încât dacă ”strănută” unul dintre ei, ”răcește” imediat și celălalt… Astfel că apropiații ”ideologilor” compromisurilor politice au încercat cu disperare să îi împace, dar în zadar. Mai ales că ”falia” dintre ei a fost iremediabil adâncită și de un ”buclucaș” dosar al procurorilor anticorupție. este vorba de dosarul ”Volga Neagră”, în care însă liderii ”Grupului de la Cluj” au jucat la două capete.

Chiar a scăpat Dîncu cu totul de ”Volga Neagră”…?

Unul mergând pe mâna Structurii Teritoriale DNA – Oradea iar celălalt ”clonând” speța la Structura Centrală DNA. Numai că în urmă cu doar câteva zile, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a solicitat primele dosare instrumentate de DNA Oardea și în care sunt implicate nume grele ale politicii transilvănene. Astfel că deși efectul poate fi unul de ”sinucidere în masă” pentru politicienii afiliați de –a lungul timpului ”Grupului de la Cluj”, se pare că unul dintre ei a aruncat totuși primul piatra…

”Vulpea” și-a prins singur ”coada” în capcană

Spre deosebire de ”domn profesor” Vasile Dîncu, cel care preferă încă să se joace de-a ideologia, Ioan Rus se bucură din plin de afacerile familiei. Unele care îi merg din plin, ce-i drept, sub mandatele de primar ale liberalului Emil Boc. Și care a atras, logic, nenumărate invidii. Mai ales că ”Nucu” nu doar că nu se dezminte de ”balamaua” PRO România, dar ”o ”unge” și el cât ”poate” ca să nu ”scârțâie” negocierile purtate pentru alipirea la vreo nouă alianță politică. Astfel că încercarea ”Vulpii” Virgil Ardelean de a îl ”racola” pe Ioan Rus în tabăra ”nepotului” Dacian Cioloș s-a lovit de intransigența fostului ministru de Interne. Mai mult decât atât, se pare că demersul lui Ardelean ar fi fost făcut și fără acceptul miliardarului Ion Țiriac, cel al cărui holding pompează totuși milioane de euro în afacerea de ”business intelligence” a fostului șef al serviciului secret al Ministerului de Interne. Ceea ce a turnat deja gaz peste focul supărării miliardarului care îl vrea musai pe Ilie Bolojan în locul lui Ludovic Orban. Ca și Vasile Blaga, de altfel…

Și care astfel nu mai de ”concurența neloială” a lui Julien Dacian Cioloș nu mai are nevoie! Astfel că după dezvăluirea din ”NAȚIONAL” a ”puciului de la Cluj”, perfectat în cadrul unei întâlniri de taină a cărui logistică a fost asigurată de Ion Țiriac inclusiv prin punerea la dispoziția participanților a unor avioane private, acesta din urmă a tunat și fulgerat împotriva rezerviștilor de la ”Doi ș un sfert”. Prima oară acuzându-l pe Virgil Ardelean de incompetență. De-abia apoi urmând o cu totul altă pistă… Și anume că ”Vulpea” ar fi permis intenționat penetrarea întâlnirii de la Cluj – Napoca, tocmai pentru a îi afecta astfel șansele lui Ilie Bolojan de a coagula la nivelul liderilor ardeleni ai PNL o mișcare care să îl impună premier! Astfel că este de așteptat ca Țiriac să declanșeze oricum ”Jihad”-ul împotriva lui Dacian Cioloș. În timp ce rămâne de văzut dacă ”Vulpea” își va mai salva și de această dată ”coada” prinsă în propria-i capcană…

 

Aveti un Pont

Înmatriculări Auto Timisoara: Servicii Profesionale și Eficiente pentru Înmatricularea Autovehiculelor

Publicat

pe

Bun venit la www.inmatriculari-timisoara.com, firma de înmatriculări auto de top din Timișoara! Suntem dedicați să oferim servicii rapide, eficiente și fără bătăi de cap pentru toți clienții noștri care doresc să-și înmatriculeze autovehiculele în Timișoara și împrejurimi.

De ce să Alegi Serviciile Noastre de Înmatriculări Auto?

 1. Profesionalism și Experiență Cu ani de experiență în domeniu, echipa noastră este formată din profesioniști care cunosc în detaliu toate procedurile necesare pentru înmatricularea unui vehicul. Ne asigurăm că documentele dumneavoastră sunt complete și corecte, astfel încât să evitați orice probleme sau întârzieri.
 2. Servicii Complete Oferim o gamă completă de servicii, inclusiv:
  • Înmatriculări auto noi și second-hand
  • Transcrieri auto
  • Radieri auto
  • Obținerea numerelor provizorii
  • Consultanță personalizată
 3. Eficiență și Rapiditate Știm cât de prețios este timpul dumneavoastră. De aceea, ne străduim să procesăm înmatriculările cât mai rapid posibil, fără a compromite calitatea serviciilor.
 4. Prețuri Competitive Ne mândrim cu oferirea unor servicii de înaltă calitate la prețuri accesibile. Credem că înmatricularea auto nu ar trebui să fie un proces costisitor sau stresant.

Procesul de Înmatriculare Auto

La www.inmatriculari-timisoara.com, am simplificat procesul de înmatriculare pentru a fi cât mai facil pentru clienții noștri:

 1. Consultație Inițială Vom discuta nevoile și situația dumneavoastră specifică pentru a înțelege exact ce documente sunt necesare.
 2. Pregătirea Documentelor Ne ocupăm de colectarea și completarea tuturor documentelor necesare, inclusiv certificatul de autenticitate, cartea de identitate a vehiculului și asigurarea auto.
 3. Depunerea Actelor Echipa noastră va depune toate actele la autoritățile competente și va urmări stadiul procesului până la finalizare.
 4. Obținerea Plăcuțelor de Înmatriculare În final, ne asigurăm că primiți plăcuțele de înmatriculare în cel mai scurt timp posibil.

Contactează-ne

Dacă doriți să beneficiați de serviciile noastre de înmatriculări auto în Timișoara, nu ezitați să ne contactați. Suntem aici să vă ajutăm să treceți prin procesul de înmatriculare fără griji și într-un timp record.

Citeste in continuare

Administratie

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (VIII)/Dosarul WHITE TOWER intră în linie dreaptă! Nouă persoane duse la audieri după perchezițiile de la Primăria Ploiești

Publicat

pe

De

Cu procurorii la ușă, primarul Andrei Volosevici a încercat să deturneze atenția opiniei publice spre o altă problemă a municipiului Ploiești: criza gunoiului! Așa că de mână cu prefectul sef al PSD-ului județean Virgil Nanu, edilul a chemat presa la niscaiva declarații. Si au început lăudându-se cum au adus ei 53 de milioane de lei, ca mai apoi să se plângă de problema gunoiului. După ce a aruncat săgeți spre diverse personaje, prefectul Nanu a spus clar că…el nu are atribuții pentru a rezolva problema. Cu alte cuvinte, multă gargară, doar, doar  cineva uită de procurorii care adunaseră documente, ridicaseră calculatoare și luaseră mai mulți funcționari publici la audieri.

Dar revenind la subiectul zilei, PERCHEZIȚIILE DE LA PRIMĂRIE, procurorii au condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești nouă persoane pentru audieri. Subiectul dosarului este realizarea a zeci de apartamente în plus față de numărul prevăzut în autorizația de construire a blocului White Tower. Imobil care a obținut autorizația pentru…clădire de birouri administrative si nicidecum de locuințe. Scăparea este simplă: „dezvoltatorul” LUPU nu a fost nevoit să solicite PUZ si alte documente specifice, deci a făcut puțină economie și de bani, și de timp!

Printre persoanele aduse la audieri se numără VERONICA RĂDUNĂ, arhitectul șef al Ploieștiului, RITA NEAGU, adjunctul Direcției Urbanism din Primărie, COCA PĂTRAȘCU, șefa Serviciului Autorizații Construcții,  LUCIAN BĂLESCU seful Serviciului Verificare și Control Documentații Publice.

Adică șefii șefilor din DIRECȚIA DE URBANISM! În traducere cei care trebuiau să îl sancționeze pe MIHAI LUPU (pardon pe mămica septuagenară a acestuia MĂRIOARA LUPU, titulara PFA-ului cu pricina). Doar că nu poți sancționa pe nimeni, atâta timp cât zvonurile spun că toți șefii de la URBANISM dețin (prin interpuși) apartamente în WHITE TOWER!

Mai mult, surse din anchetă susțin că amenda primită de către VERONICA RĂDUNĂ, arhitecta șefă a Ploieștiului, din partea Inspectoratului Județean în Construcții Prahova, a fost plătită de către…MIHAI LUPU! Iar procurorii dețin documente în acest sens, pentru că plata amenzii a fost făcută direct din contul „dezvoltatorului”.

Primarul a făcut pe nevinovatul în conferința susținută alături de prefect și a susținut că „primarul nu are de unde să știe ce face femeia de serviciu….”, referindu-se la funcționarii de la URBANISM. Să compari directorii de la Urbanism cu femeia de serviciu, este puțin cam forțat, dar nu comentăm educația primarului, pentru că nu face obiectul acestui articol.

Cât despre RITA NEAGU, adjuncta Direcției de Urbanism, aceasta a fost extrem de apropiată de ANDREI VOLOSEVICI în primul mandat al acestuia, după ce SIMONA MUNTEANU a fost îndepărtată din funcția de arhitect sef a municipiului, la presiunile primarului. De altfel, declinul urbanistic al Ploieștiului a început după plecarea SIMONEI MUNTEANU în anul 2010. Din acel moment, nu a mai existat nici o ordine în ceea ce priveste urbanismul municipiului resedință de județ. Avem aglomerări de blocuri de locuințe în diverse zone, locurile de parcare lipsesc cu desăvârsire și totul în lipsa unui Plan Urbanistic General care ar fi reglementat toate aceste aspecte.

Deocamdată, surse judiciare susțin că în dosarul WHITE TOWER vor fi audiați, în perioada următoare, atât primarul ANDREI VOLOSEVICI, cât și nașa city manager SIMONA ALBU.

Să nu spuneți că nu v-am anunțat! Din timp! Vom reveni.!

„Spor la treaba” si/sau in  limbajul infractorilor narcomani: „A venit primavara”! Urmeaza ‘LOTUL II” si „LOTUL III”? Intrebam pentru niste prieteni, apropiati de infractorul narcoman si cap de „avorton” – cum este porecla acestuia (narcomanului dovedit), ca a lui „Portocala”- ! (Cerasela N.).

ADEVARUL PERCHEZITIILOR de la Urbanismul lui Volosevici si de pe strada Sondelor, la „numitul Paraschiv”!!!/Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (VII) Familia LUPU încearcă să spele putina! Si alti…INFRACTORI!

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

Ziarul Incisiv de Prahova vă urează LA MULŢI ANI! Să fiţi sănătoşi şi să ne citiţi şi în 2024!

Publicat

pe

De

Ziarul Incisiv de Prahova vă mulţumeşte pentru că aţi fost alături de noi şi în 2023, fie că sunteţi cititori, advertiseri, parteneri de afaceri sau personaje despre care scriem. Cu ajutorul vostru am putut să urmărim şi să vă transmitem ce se întâmplă în realitate, în urbea noastra şi în tara. Împreună, am putut să povestim despre voi, despre români, despre ilegalitati, despre grave derapaje de la lege si/sau legi, despre evoluţii, schimbări şi direcţii.

Noi am ţinut sub microscop anul 2023 cu sute de articole publicate zilnic, mii de analize, sute de ore de investigatii cu conţinut video.

Ne dorim să vă revedem în 2024, la fel de flămânzi după informaţie reala, la fel de dornici să vedeţi ce s-a mai întâmplat.

Vă mulţumim că aţi fost alături de noi şi vă dorim ca 2024 să fie un an profitabil pentru toti si sa nu mai avem parte de derapaje de la lege si abuzuri ale unor exponenti din cadrul autoritatilor statului.

(Redactia Incisiv de Prahova).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv5 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv10 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv