Connect with us

Administratie

Vela bellum interlopulus sugit est!

Avatar

Publicat

pe

Din titlul de mai sus, fiecare sa inteleaga ce vrea… n-are sens sa-i cautati o traducere corecta pe google din daco-latina (cu toate ca este destul de aproape de realitatea absconsa, ceea ce „suge”-reaza motorul de cautare, iar „interlopulus” e mai vizibil in contextul nostru argotic practicat de ministrul cu pricina, decat „interloper”-ul academic).

Este ceea ce mi-a venit vazand la „teve” declaratiile belicoase ale lui Marcel Vela, care ne anunta cum a pus el geana si spranceana pe gruparile interlope. Apropos, pe limba lui Publius Vergilius Maro, zis pe romaneste si Virgiliu, „vela” se traduce ca „voal”… Deci, sa devoalăm ceea ce e de „de-velat”.  Cat despre „Marcel” aflam din dictionar ca e derivat din numele latin Marcus, nu ala de trage cu arcu’, ci ala care era dat in onoarea zeului Marte, zeul razboiului. Avem toate ingredientele aici: dezvaluiri si razboaie cu interlopii „de supt” (cum zice google translate, care adevar graieste!), ceea ce l-ar face invidios si pe Caius Iulius Caesar, cu al sau „De bello gallico”, ca sa nu mai zic de Marcus (un soi de Marcel Vela al timpurilor trecute) Ulpius Nerva Traianus, care s-a dat mare cu „De bello dacico” (tot un fel de plagiat gen danubiano-victor-pontic!) după ce Decebalus per Scorillo i-a tras-o freză inainte de a fi tradat de odiosul Bicilis! Numai ca romanii de la Râm, sau de unde se trageau ei, faceau cohorte din interlopii vremii, si-i bagau la inaintare pentru sacrificiu… Poate ca si Vela e cu daravela!…

Prin urmare si-asa deci, nu e vorba despre greci! Dar intrebarile raman: Razboiul cu interlopii sa aiba vreo legatura cu alegerile din 6 decembrie? Perchezitiile astea, minunate altfel, care se fac tocmai acum, pe pandemie-meserie, sunt menite sa trezeasca legiunile de votanti dupa ce imperatorii PNL si cu centurionii USR se prabusesc in sondaje, mai rau ca armatele lui Fuscus la Tapae? Iata chestiuni la care n-a raspuns nici Virgiliu, nici Caius Pupus, nici nu sunt de gasit in statia de tramvai de la Nerva Traian, poate doar in statie la Lizeanu, vorba cantecului… Hai, ca sa fim clari de la inceput, ca nu tinem cu interlopii, sa le faca razii, perchezitii, sa-i prinda, sa-i aresteze, sa-i șifoneze si antifoneze ca la concurs, dar aici e treaba de cum e mesajul politic pentru mini-populatia aflata la putere, care desi isi tine sageata-n sus, in realitate e cu fundu’ la Marcu (ca tot vorbiram de tras cu arcu’)!

Carevasazica, Marcel Vela declanseaza la ordin operatiunea anti-interlopi si porneste un set de perchezitii ca la Vadu Lat, in urma carora, ca sa vezi, „cade” unul numit Alex Bodi, care cica a fost sotul Biancai Dragusanu, aia de zicea ca l-a facut barbat pe Botezatu. Aha, pai zi bre asa! Ca sa inteleaga si coafezele si alti deschizatori de tabloide, ca Bodi ăsta era „locotenentul” lui Tâmplaru, ca daca ziceai de „Clanul Tamplaru” – chiar daca e din Sibiul lui Iohannis – nu interesa pe nimeni. Insa, cu Bodi in funte, vom avea victorii multe! Votantii de tip tabloid-imbeciloid vor deduce ca potentatii pandemici au inchis ei pietele si scolile, dar asta numai ca sa se lupte cu interlopii… Plus ca interlopii, prin traditie daco-cinegetică, sunt ai PSD, ca uite la Baluta de la Sectorul 4, sau cum era Florea la 5, sau predecesorul Vanghelie, ca si altii – chiar Dragnea era pazit de clanuri -, astia fac presiuni la poporul local sa voteze „Jó napot kívánok, PSD”, mai dihai ca udemereu’. Ce mai conteaza ca Vali Capone si cu Migdale il sustineau pe Ciucu de la PNL?! Astia doi sunt „interlopii buni”, adică gigea, iar alde Bodi si Tâmplaru sunt „interlopii rai”. Chiar, Vela o fi cu ochii si pe Capone? De fapt, daca au inchis pietele, i-au tras-o y compris si lui Capone!

Si ce mai intelege el, interlopul – caruia, repetam, nu-i plangem de mila, dimpotriva – dupa ce te napustesti pe el cu perchezitiile si arestarile? Ca mai bine fuge din tara, acum, de alegeri! Ceea ce nu-i rau, sa fuga cu tot neamul lui! Doar ca, asa-zisul razboi al lui Vela cu interlopii cam „sucks”, cum se zice in carciuma la MandraVela! Daca doar nefericitul de Bodi e „varful de sageata” (liberala sau nu) al mult-meditizatei campanii anti-interlopi (care si asa sunt raspandaci de virus mai ceva ca adolescentii infierati de Orban), sau niste gealati de mana a treia ai Camatarilor, bașca niste fraieri de proxeneti ai unor hoașce cocoșate, atunci sa ne mai lase ministrul „geacă” in durerea noastra. Toate astea, insa, ca sa conspir precum teoreticienii „pamantului plat”, ma fac sa ma intreb si daca nu functioneaza biela-manivela-marcelvela si pe dos. Adica, si-or fi zis, stam asa de prost in sondaje si e mare pericol cu alegerile, incat avem noi nevoie de interlopi sa ne aduca votanti cu forta din cartierele si orasele rau famate si nu sa-i lasam, si pe unii si pe altii, la indemana PSD! Ca interlopii inteleg repede, mai ales daca-i sperii cu pârnaia… Oricum ar fi, tot de „sugit est!”

Bogdan Comaroni

 

Administratie

„Voi realizați sper că “șăful” ANRE, responsabilul pe facturi, este un baron analfabet funcțional al PSD pe care-l plătiți, pe lângă facturi, cu 12.000 de euro pe lună”

Avatar

Publicat

pe

De

„Voi realizați sper că “șăful” ANRE, responsabilul pe facturi, este un baron analfabet funcțional al PSD pe care-l plătiți, pe lângă facturi, cu 12.000 de euro pe lună. Ca atare, disperați, cei de la ANRE l-au scos la înaintare pe vice, de la UDMR/ 10.000 de euro pe lună :)), ca să răspundă dezastrului pentru că dacă oamenii îl văd și aud pe Chiriță de la PSD vor pocni televizoarele. Pe Chiriță de la PeSeDeu l-au pitit, dar e bine că a ieșit azi Tudos’ de la PSD SRI să urle cu facturile de care se ocupă…PeSeDe”, precizeaza Sorina Ruxandra Matei.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, între anii 1981 – 1990 noul șef al ANRE Dumitră Chiriță a fost electrician șef tură – IDEB.

CV-ul lui Chiriță:

 • Data şi locul naşterii: 07.04.1963, Com. Tărtăşeşti, Jud. Dîmboviţa
 • Domiciliul: Municipiul Bucureşti
 • Stare civilă: căsătorit, 2 copii

Studii şi specializări

 • Universitatea Nicolae Titulescu – Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale
 • Universitatea București – Facultatea de Drept – Master „Relaţii de muncă şi industriale”
Activitate profesională
 • 1981 – 1990 – Electrician Şef tură – IDEB
 • 1990 – 2000 – Preşedinte – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”
 • 1990 – 2011 – Preşedinte – Sindicatul Liber Independent „Energia”
 • 1996 – 1999 – Vicepreşedinte – Blocul Naţional Sindical
 • 2000 – 2004 – Deputat
 • 2004 – 2008 – Vicepreşedinte – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
 • decembrie 2008- prezent – Deputat
 • decembrie 2008- prezent – membru al Comisiei pentru industrii şi servicii

Citeste in continuare

Administratie

Noua uniformă a polițiștilor aprobată de Guvern

Avatar

Publicat

pe

De

Ieri, în ședința de guvern a fost adoptată hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști. După ce a trecut fix un an de la ultima ședință de dialog social din data de  01.09.2020 unde se  hotărâse de comun acord cu organizațiile sindicale forma proiectului de act normativ ce urma să fie promovat de către MAI.

Interesele economice, cât și anumite contracte încheiate cu anumite firme, au primat în fața intereselor polițiștilor de a beneficia de o uniformă adaptată la nevoile actuale. Reiterăm faptul că designul nu se schimbă, iar  modificările vor consta în faptul că articolele de echipament din compunerea uniformelor de poliție să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare.

De asemenea,  croiala va fi adaptată necesităților și eliminarea limitărilor de genul ”pulover cu ancheor, pantaloni din tercot sau pantofi din piele”, astfel descrierea articolelor de echipament să fie suficient de permisivă la schimbare. Vom monitoriza îndeaproape cum se va mișca MAI, astfel ca cel târziu în luna decembrie 2021 să putem avea primele elemente de uniformă din materiale tehnice. Astfel că, modelul noilor articole de echipament va fi stabilit de fiecare inspectorat general în parte IGPR, IGPF și IGI.

Care este situația de până acum:

 • există diferențe între structura normelor de echipare pentru ofițeri și pentru agenții de poliție în ceea ce privește cantitatea de articole ce se asigură, cât și durata de folosință, deși aceste articole sunt confecționate din aceleași materii prime și sunt folosite pentru aceleași activități;
 • în cadrul normelor de echipare sunt prevăzute articole de echipament care nu permit introducerea în procesul de confecționare al acestora a unor materiale cu proprietăți adaptate la specificul misiunilor,  pentru care se evidențiază următoarele denumiri de articole: pantaloni de tercot, pulover cu anchior, scurtă pentru iarnă cu mesadă și guler din blană naturală, pantofi din piele pentru vară;

Care sunt schimbările aduse:

 1. sancționarea contravențională a persoanelor fizice sau juridice care produc sau comercializează articole de echipament sau însemne distinctive din compunerea uniformelor de poliție, în afara procedurilor legale de achiziție publică;
 2. stabilirea unei structuri unice a normelor de echipament, atât pentru ofițeri cât și pentru agenții de politie;
 3. flexibiliatea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare care să contribuie la creșterea confortului în purtare;
 4. stabilirea duratei de folosință a uniformelor pentru elevii școlilor de poliție ca inventar de unitate, pentru a putea fi corelată cu durata de școlarizare, astfel încât echiparea elevilor din  anul I să se realizeze cu echipament nou;
 5. introducerea unor articole de echipament specific care să asigure confortul termic și protecția efectivelor participante la misiuni interne și internaționale, precizeaza cei de la sindicatul  Europol. (Sava N.).

Vezi AICI proiectul de hotărâre adoptat

 

Citeste in continuare

Administratie

Așa cum au fost introduse țigări în România, la fel de bine puteau fi introduse arme, droguri sau substanțe radioactive, având în vedere că acești contrabandiști nu pot fi reperați de radarele militare/Problema se muta in CSAT

Avatar

Publicat

pe

De

Premierul Cîțu a declarat în cadrul breiefingului de presă după ședința de guvern de ieri că a propus să ducă discuția în CSAT cu privire la problema avionului Antonov care a violat spațiul aerian românesc și a transportat peste frontiera de stat 100 baxuri cu țigări.

Un avion tip Antonov AN2 burdușit cu aproximativ 100 baxuri cu țigări, care ar fi survolat spațiul aerian românesc unde a și descărcat marfa de contrabanda, așa cum susțin autoritățile moldovene, însă fără a furniza informații exacte.

Nu este singurul caz, în luna august, un alt aparat AN2 al unor contrabandiști ucraineni a ajuns în spațiul aerian românesc în zona Sucevei, ceea ce arată că se încearcă prin orice mijloace introducerea de țigări în România, care aduce profit de milioane de euro contrabandiștilor.

Această problemă este una destul de gravă, ce tine de securitatea națională, iar CSAT-ul trebuie să intervină de îndată, ținând cont că spațiul aerian românesc este violat de aeronave străine, iar acesta nu este un caz singular.

Deși această problemă a fost aruncată în curtea Poliției de Frontieră Române, colegii noștri polițiști de frontieră nu au atribuții în acest sens și nici echipamentele necesare pentru intervenție, așa cum de altfel Codul Aerian prevede în mod explicit la art. 5 cine trebuie să intervină :” Ministerul Apărării Naționale, în calitate de organ de specialitate al administrației publice centrale și de autoritate aeronautică de stat, are competențe în următoarele domenii: organizarea spațiului aerian național în conformitate cu dispozițiile prezentului cod aerian și ale legislației în vigoare, reglementarea activităților aeronautice militare, certificarea personalului aeronautic militar, a agenților aeronautici care desfășoară activități aeronautice militare, precum și a tehnicii aeronautice și a infrastructurii necesare desfășurării activităților aeronautice militare, siguranța și supervizarea activităților aeronautice militare.”

Este destul de adevărat că acești contrabandiști se folosesc de tot felul de tertipuri pentru ca aceste aeronave folosite să nu poată fi reperate pe radare prin zbor la joasă înălțime sub 100m, însă CSAT-ul prin atribuțiile pe care le are, trebuie să intervină de îndată în acest caz pentru că astfel de situații se vor mai repeta.

Până una alta, colegii noștri se luptă în continuare cu acest fenomen al contrabandei care a luat amploare în ultima perioadă. Numai anul trecut, aceștia au indisponibilizat peste 56.000.000 de tigarete (280.000 de baxuri) si peste 20.000 de kilograme de tutun vrac (echivalentul a peste 29.000.000 de tigarete – sau 145.000 de baxuri), în urma acțiunilor pentru combaterea contrabandei, precizau cei de la sindicatul Europol. (Cerasela N.).

 

 

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv19 ore ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv2 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv3 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv4 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv7 zile ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv1 săptămână ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv1 săptămână ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv1 săptămână ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv2 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Noaptea, ca hoţii!”/Directorul general al Politiei Locale Ploiesti, Catalin Albu, schimba comisia de disciplina a institutiei/Actiunea a beneficiat de un nivel de secretizare – strict secret de importanţă deosebită, strict secret sau secret chiar fata de subordonati

In data de 24 iulie va dezvaluiam intentia celui „plantat” la conducerea Politiei Locale Ploiesti de a infiinta o noua...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!