Connect with us

Anchete

Tsunami de arestări în Vamă la Otopeni!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Nu va mai trece chiar atât de multă vreme și, cel mai probabil chiar până la sfârșitul anului, aceasta va fi știrea zilei! Pentru că prea mulți au confundat repoziționarea colaborării interinstituționale din ultima vreme drept o slăbiciune cronică a structurilor statului român. Unele care, ce-i drept, încă ”scârțâie” de prea multe ori atunci când trebuie să își tureze motoarele la maxim, dar care oricum nu aveau cum să treacă cu vederea jaful aproape generalizat de pe Aeroportul Otopeni. Acolo unde, după cum recunoaște o vorbă de duh de la chiar vârful sistemului, angajații nu prea au cum să întrețină relații sexuale între ei, pentru că atunci ar fi vorba de un veritabil incest generalizat. Atât de extinsă fiind caracatița pilelor de familie la acest nivel.

Este gata pentru audieri noul ”lot al vameșilor!

Iată însă că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, chiar nu se putea asista cu ochii închiși la operațiunea ”Made in China” prin care diverse firme cu legături mai mult legendate decât reale în zona gri a serviciilor au penetrat sistemul vamal de pe Aeroportul Otopeni. Și nu vorbim aici neapărat doar de ”afacerea de familie” în care s-a transformat TAROM-ul. Compania de stat devenită ”sora mai mică” a Aeroportului Otopeni , un adevărat fief financiar unde au fost documentate neverosimile ”aglomerări ” de rude peste rude, scaune de șefi blocate cu anii și un nesfârșit cumul de salarii și funcții. Și unde degeaba par a fi fost plantate nenumărate ”birouri” de la MAE, DIPI și chiar SPP! Cu angajați care culeg și exploatează orice informație, ce-i drept…

La Otopeni au fost documentate transporturile cargo cu marfă ”made in China”

Numai că acum depinde și de cine este beneficiarul real al acestor informații… Și uite așa s-a ajuns la situația explozivă a monitorizării importului masiv de materiale de protecție medicală din ultimele luni. Importuri realizate de firme care de care mai obscure și procesate toate prin aceeași firmă. Astfel că întârzierile bine calculate ale declarațiilor vamale și a ”AWB”-urilor acestor transporturi nu aveau cum să nu atragă atenția structurilor contrainformative. Cele care acum tocmai ce pregătesc un contraatac de-a dreptul năucitor. Iar dacă această informație deja a fost ”detonată” înseamnă nu doar că ”documentarea” este gata, dar și că dosarul se anunță unul ”beton”.

Și care va duce mult , dar mult mai curând decât se așteaptă unii ”gușteri” ai sistemului care chiar se cred intangibili la un adevărat ”tsunami” de arestări la Otopeni! Mai ales pe segmentul atât de sensibil al operațiunilor de import marfă din China!

Veriga slabă de la Menzies Cargo!

Acum, departe de a poza tocmai românii în unii mai catolici decât Papa, când astfel de ”lanțuri ale slăbiciunilor” nu doar că funcționează de atâta amar de vreme, dar chiar sunt tolerate de autorități pe cam toate marile aeroporturi ale lumii. Astfel că Otopeniul chiar că nu avea cum face excepție! Numai că, după cum reiese negru pe alb din rapoartele contrainformative intrate în posesia noastră, unii chiar au ajuns să se comporte ”ca și Ciobanu” și să transforme procedurizarea operațiunilor de import a mărfurilor din China într-o veritabilă ”afacere de famile”. Și încă una ”tată – fiu”… Astfel că, în ciuda auto-legendării intens propagate a ”tutelei” intangibile sub care chipurile s-ar acționa, Menzies Cargo Aviation România s-a documentat totuși a fi ”veriga slabă” a acestui veritabil ”lanț al slăbiciunilor” care leagă activitatea vamală de pe Aeroportul Otopeni de prea multă vreme!

De la ”AWB” li se trage…

După cum subliniam mai sus, documentarea operațiunii ”Made in China by Otopeni” este nu doar finalizată, dar și una făcută ca la carte. Astfel că orice eventuală măsură de prevedere este deja una tardivă. Totuși, ținând cont de stadiul încă incipient al anchetei, nu vom dezvălui încă toate numele grele – inclusiv de la vârful sistemului! – implicate în acest scandal care va zgudui Otopeniul în perioada următoare. Precizând deocamdată doar că au fost deja probate atât declarațiile vamale care apar cu întârziere a doua zi, cât mai ales ”AWB”-urile acestor transporturi. Unele care apar de asemenea cu întârzieri bine calculate… Și mai ales în cazurile importurilor de materiale de protecție medicală din perioada pandemiei!

 

Anchete

Raed Arafat a făcut anunţul! Autorităţile au ales între starea de urgenţă şi starea de alertă: „Vin perioade grele”

Publicat

pe

De

(Preluare National):

Raed Arafat a făcut anunţul! Autorităţile au ales între starea de urgenţă şi starea de alertă: „Vin perioade grele”

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, a vorbit despre ce se va întâmpla în România, în perioada următoare.

Acesta a precizat că autorităţile au ales între starea de urgenţă şi starea de alertă. Ce vom avea, începând cu data de 14 decembrie? Stare de alertă.

Raed Arafat exclude carantina totală, preferând-o însă pe cea zonală. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai zis că în prezent se constată o scădere a cazurilor de coronavirus în România, dar dacă acest trend va continua sau nu în perioada următoare depinde de populație.

Într-o medie de 7 zile, se constată o scădere a pandemiei

Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi. Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației.

La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim„, a spus Arafat la postul Digi24.

De ce în unele zone nu scade numărul de cazuri?

Atunci trebuie să vedem de ce: nu se aplică regulile? Nu se controlează carantinarea? Sau fiecare scrie o hârtie pe proprie răspundere în care zice că face ceva și merge de fapt și face altceva?

Inclusiv OMS și toată lumea vorbește de măsuri locale, zonale, nu măsuri generale, naționale, adică nu lockdown național, ci mai degrabă măsuri care să se concentreze pe zonele care sunt mai afectate, până se rezolvă problema acolo și bănuiesc că aceasta va fi și abordarea noastră mai departe. Eu n-am auzit pe cineva care dorește să se întoarcă la un lockdonw generalizat, fără diferențiere.

Depinde foarte mult de noi toți, pentru că vin perioade grele, vin perioadele sărbătorilor de iarnă, oamenii vor să se plimbe, vor să socializeze. Aici, din nou, depinde dacă acceptăm în perioada asta să reducem mobilitatea, să reducem contactele, să rămânem în interiorul familiei foarte apropiate, cu care trăim în casă.

Atunci e posibil să evităm o situație mult mai serioasă, care să revină, chiar dacă acum scădem ca și cifră, dar să ne trezim că începe să crească după sărbători, în ianuarie-februarie.

Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători„, a mai zis Arafat pentzru sursa amintită.

Vineri, au fost raportate 8.062 de noi cazuri

8.062 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din 35.467 de teste efectuate. Alți 176 de români au murit după ce s-au infectat cu COVID-19. La Terapie Intensivă sunt internați în prezent 1.275 de pacienți, cel mai mare număr de până acum.

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 500.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), potrivit autorităților. 390.212 pacienți au fost declarați vindecați.

 

Citeste in continuare

Administratie

Alianța PNL+USR ar putea dăuna grav sănătății/Alina Mungiu-Pippidi DISTRUGE alianța PNL-USR-PLUS/’Așa au decis Klaus Iohannis și Serviciile Secrete’

Publicat

pe

De

Iată analiza integrală a sursei citate:

A cui o fi vina că în România crește numărul de internați la terapie intensivă, în vreme ce infecțiile scad? Evident, a manipulatorilor care în preziua alegerilor fac mai puține teste, deși testarea e unicul instrument de control al epidemiei mai puțin orb – trebuie să testezi ca să izolezi, nu poți izola pe toată lumea. Dacă la Colectiv nu a fost vina lui Bănicioiu și la Piatra Neamț nu a fost vina lui Tătaru (că mai sunt și accidente pe lume), porcăria de a organiza alegeri pe pandemie și în timp ce scazi numărul de testări este pur și simplu penală, și imputabilă PNL, care indiferent ce performanță va avea la alegeri va forma guvernul, ca într-o țară bananieră cotată de Freedom House ca parțial liberă.

Dar ce se va întîmpla cu sănătatea după alegeri, dacă acum vedem așa ceva și dacă publicul nu sancționează o manipulare care afectează direct moartea oamenilor? O privire rapidă prin programele PNL-USR-PLUS, despre care șeful statului ne informează că vin la guvernare (că așa au decis el și serviciile secrete patrimonializate) ne arată cum stau lucrurile. Iar în ultimele două săptămîni, i-am auzit pe Claudiu Năsui și chiar pe Dacian Cioloș spunînd lucruri enorme despre Sănătate. Pe Vlad Voiculescu l-am auzit mai demult și m-am convins că nu are nici o idee (despre intențiile lui bune sau rele nu comentez, că nu știu destule, îl creditez ca fiind bune).

Incompetenții lui Cioloș i-au băgat în cap că nu subfinanțarea e principala problemă a sistemului sanitar, ci organizarea. Claudiu Năsui e principala creație de la care emană diverse aproximări care la o minimă cercetare se dovedesc a fi erori periculoase. El pretinde că are o platformă de open budget care a funcționat din 2014 – la o minimă cercetare vezi că nu e nici un open budget din familia internațională cu acest nume, nici vreo platformă de scrapping care să permită online tracking expenditures pe model estonian sau sloven, cum mi-au promis două guverne că vor face și nu au reușit, ci doar un infografic pentru cine nu folosește Eurostat sau platformele mult mai în detaliu de la Finanțe (și publice). Nici un scrupul în a-l prezenta ca mai mult! Un infografic!

Eurostat a publicat azi datele comparative pe sănătate din România. Statul român alocă cel mai puțin proporțional din buget din EU-28 pentru acest sector (5.6 la o medie de 9.9, bulgarii alocă 7.4). Vorbim de un an cînd PSD începea deja să crească salariile la medici, după minime istorice ale bugetului. În figură vedeți cum asta se reflectă, evident, în cea mai mică cheltuială pe cap de locuitor, ducînd la asistente și tehnicieni ATI care pleacă în Germania (11.5%) alocație bugetară, lăsînd pe Dorel – care nu are unde pleca – să pună prize la Piatra Neamț. 524 de euro pe cap de locuitor față de 4627 în Germania poate explică puțin de ce la ATI în Germania mor din totalul bolnavilor de Corona 23% iar restul se vindecă, în vreme ce în România mor practic TOȚI (astfel că fatalitatea e cea mai rea din Europa).

Să înțelegem de la Năsui, Voiculescu și presa tabloidă că românii sunt cei mai proști organizatori din Europa că nu fac din rahat bici și să soluția e să trimitem arșii și pneumoniile COVID în străinătate, sau să aducem citostatice pentru care de fapt nu avem bani, cheltuind de fiecare dată bugetul pentru mii de oameni pentru unul singur și lăsînd sistemul și mai pauper? Nu știu, or fi românii slabi organizatori în general, dar nu e cam greu să ne dăm seama aici în special, unde nu au ce organiza, fiind masiv subfinanțați? Cine în Europa s-ar descurca mai bine cu așa puțini bani? Cînd vezi cîte infecții avem și cum se descurcă spitalele mai că îmi vine să cred că Arafat, Streinu Cercel și compania sunt niște genii ale organizării – în Franța, care nu stă așa rău ca noi se fac greve ca să oblige statul să dea mai multe resurse. La noi, doctorii ard cu pacienții, dar greve nu fac.

Acum, că USR-PLUS a produs și un program de sănătate trebuie să spun răspicat că programul lor e periculos pentru sănătate, iar în eventualitatea că acesta ar fi un minister cerut de ei riscurile ar fi mai mari decît oricînd în ultimii zece ani pentru sistemul și așa greu pus la încercare. Nu că PNL sunt vreo bucurie- cînd au venit la guvernare s-au repezit imediat să deschidă un canal la bani publici pentru sectorul privat, dar măcar ce au pus pe hîrtie e mai adecvat și mai prudent ca USR. PSD are un program decent – are marele merit că a crescut salariul la doctori, și marea lipsă de merit că a provocat distorsiunea pieței și penurii dramatice prin subvenția lor generală și stupidă pentru medicamente (Ponta). Și PNL e OK, spun că vor crește alocarea bugetară, foarte bine. Imaginație n-au nici unii (e mai ușor să cumperi un spital privat cu totul într-o țară unde multe sunt la limita falimentului decît să construiești unul complet nou, și sunt mai bune spitalele mijlocii decît cele uriașe, trendul s-a inversat de vreo zece ani). Dar să lăsăm asta.

PNL propune ”Dezvoltarea asigurărilor complementare şi suplimentare de sănătate cu creșterea fondurilor private ca sursă alternativă de finanțare”. Ei, dacă e așa,e foarte bine, deși nu se știe ce mai poate face statul în această privință, România e deja lider european cu sisteme medicale paralele finanțate direct de abonați (ca Medlife), unele companii de succes listate la bursă. Problema e cu cei care nu-și pot permite să se aboneze la Medlife. Banii puțini sunt cauza majorității problemelor (adică infecțiile nosocomiale, lipsa de secții ATI, lipsa de personal tehnic de calitate și materiale care să nu ia foc, etc) și ei nu trebuie să fie iarăși întinși și mai subțire, prin împărțire cu sectorul privat.

Că despre asta e vorba. În țara în care cheltuielile private pe sănătate sunt enorme, și cele prin operatori privați, și cele directe (ca automedicația) ce vrem este ca măcar în parte acești bani cheltuiți pe lîngă bugetul public de sănătate să devină parte din el. Acest lucru trebuie însă făcut rezolvînd ce nu a rezolvat PSD, cu tot meritul său de a fi crescut salariile și a fi întrerupt hemoragia dramatică de personal sanitar spre Occident, și anume creînd o bună separație public-privat. Absența ei, ca în cazul recent al doctorului Musta amendat de ANI (bravo, ANI!) duce la profit din conflict de interese și subțiază suplimentar resursele. Nu e vorba de a privi sectorul privat cu suspiciune, ci doar de a-l separa de cel de stat cu desăvîrșire. Și să nu mai privim nici sectorul de stat cu suspiciune: în continuare acolo merg oamenii pentru tot ce e mai grav, și mai ales acolo merge cine nu are bani să meargă în altă parte. Sectorul public din România a luptat eroic cu pandemia, acest lucru trebuie recunoscut. Sectorul privat poate oferi servicii plătite de asigurarea publică oricît, dar numai cu disciplina acelorași prețuri. Mie asiguratorul meu public de sănătate îmi scrie atunci cînd merg la un spital public din Berlin că acoperă doar costurile standard, nu pe cele la prețuri comerciale, pe care marele spital de prestigiu le practică pe scară largă (pentru cine nu e asigurat în Germania). Dacă această disciplină există, nu contează cine e operatorul, public sau privat. Dar regula întîi!

USR vrea însă să liberalizeze sistemul de asigurări de sănătate, să nu mai existe doar CNAS, și evită estimările legate de bani. Asta sună dubios de aproape de ideea lui Băsescu susținută de lobbyul companiilor de asigurări private, și anume să ia acestea în operare o parte din banii publici pentru sănătate.

Pentru asta a căzut guvernul Boc, și e o idee proastă.

Nimeni nu are nimic împotrivă ca asiguratorii privați să strîngă bani suplimentari, totul e să nu căpușeze banii strînși de stat în bugetul de sănătate. CNAS nu o fi cea mai eficientă instituție, de acord, dar cum știu situația din alte țări nici aici nu trebuie exagerat. Nu avem situații ca în Columbia, unde asiguratorul și cînd era privat, și cînd era public scotea din sistem sute de milioane pentru partidele aflate la guvernare, și de altfel s-a văzut acolo că nu forma de proprietate era de vină (au fost întîi privatizați, pe urmă renaționalizați, și tot aia, unde nu există reprezentanți reali ai comunității în consilii de administrație tot nu există responsabilizare). Nici nu mai merg modelele ca în Chile, unde treizeci de ani de liberalism au dus la implozia unei țări cîndva de succes, cu enorme fracturi sociale. Tot ce am copiat noi, pensii private, vouchere în educație și sănătate, etc. a dispărut sau dispare acolo unde a fost inventat.

Populația vrea acces universal și egal pe cît se poate, iar asta presupune alt tip de organizare.

Statul, sigur, trebuie să devină mai bun la menținut standarde, dar aici trebuie bani și reformate partidele, nu statul: cîți au citit studiul echipei Paveliu, singura care au încercat să contruiască un sistem de evaluare a costurilor reale din sănătate, măcar dintre autorii acestor programe pe sănătate, deși a fost făcut în cooperare cu ministerul și cu bani europeni?

Pe scurt, nu aștept mare lucru de la guvernarea PNL-USR-PLUS, acești profitori fără merit ai luptei altora pentru integritate, dar văd cu groază că ar putea fi chiar dăunători sănătății”, spune Mungiu în analiza sa.

 

Citeste in continuare

Administratie

Am dus mesajele dumneavoastră în Parlament și, parte dintre ele, le-am și promovat ca propuneri legislative/Grațiela Leocadia Gavrilescu candidează la Camera Deputaților din partea echipei PSD Prahova!

Publicat

pe

De

Se încheie, iată, și ultima campanie electorală din acest cumplit an al pandemiei, în care, direct sau indirect, fiecare dintre noi am plătit tribut incompetenței guvernanților

Am încercat în acest an să fiu prezentă cât mai mult în colegiu și să ajut, cât a fost posibil, pe toate căile… Am dus mesajele dumneavoastră în Parlament și, parte dintre ele, le-am și promovat ca propuneri legislative. Între noi, în toți acești ani, s-a creat o chimie, o relație de încredere reciprocă mai presus de politică pentru care vă mulțumesc! Vă mulțumesc că, la locale, ați înțeles că trebuie să maximizăm șansele oamenilor noștri buni. Și sunt convinsă că ați înțeles că același lucru trebuie făcut și duminică: dacă vrem să scăpăm de abuzurile, hoția și incompetența PNL, nu putem irosi votul pentru partide mici, cu șanse reduse de îndeplinire a pragului. Singurul partid care va avea puterea să se opună este PSD, iar acest lucru va fi în interesul democrației! Vă mulțumesc pentru toți acești ani în care, reprezentându-vă, m-am simțit onorată, utilă, eficientă și îndrăgită! Vă aștept la vot! Cu toate măsurile de prevedere îndeplinite, vom putea vota în siguranță! Nu vă fie frică! Vom trece și peste această încercare, cu ajutorul Lui Dumnezeu!

Grațiela Leocadia Gavrilescu este  prahoveancă 100%: s-a născut și trăiește în Ploiești, este inginer petrochmist, absolvent al Universității de Petrol și Gaze, a fost viceprimar al municipiului reședință de județ și și-a început activitatea parlamentară, în 2007, în Colegiul 3 Băicoi.

Experiența antreprenorială, seriozitatea, spiritul de echipă, inițiativa, curajul și, nu în ultimul rând, empatia au fost atuurile sale în ascensiunea profesională și politică.

A fost ministru pentru relația cu parlamentul, ministru al mediului și viceprim-ministru în guvernele PSD și membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

În pofida climatului politic agitat, Grațiela Gavrilescu și-a respectat, de fiecare dată, mandatul asumat și promisiunile făcute cetățenilor și a făcut față, cu brio, presiunilor, urmărind, punct cu punct, îndeplinirea obiectivelor Programului de guvernare și ale președinției rotative a CE, asigurată de România în prima jumătate a anului 2019..

De ce? Pentru că doream să demonstrez că se poate face administrație și altfel: între oameni și pentru ei. Fără aroganță! Fără promisiuni mincinoase!

Probabil că cel mai bun slogan pe care l-aș fi putut alege, atunci, ar fi fost: ”La Primărie, cu suflet, știință de carte și prietenie!”… pentru că exact așa a și fost primul meu mandat, în slujba ploieștenilor.

Au urmat candidaturile succesive pentru Camera Deputaților, Colegiul 3 Băicoi devenind a doua mea casă.

În 2015 și, apoi, în 2017-2019, am avut onoarea de a face parte din guvernele conduse de PSD, ca ministru al mediului, ministru pentru relația cu Parlamentul și viceprim-ministru.

De fiecare dată când am rostit, cu mâna pe Biblie, Jurământul de învestitură, am făcut-o cu gândul la dumneavoastră, cei care mi-ați acordat încredere pentru că mă cunoșteați ca om sau doar pentru că ați sperat ca proiectele electorale pe care vi le-am prezentat le voi și pune în operă.

Și m-am ținut de cuvânt! Până la capăt!

Acum, deși ne aflăm într-o situație sanitară îngrijorătoare, suntem în fața unui nou scrutin, prin care vom decide configurația Parlamentului și, implicit pe cea a viitorului guvern.

Este o responsabilitate enormă, pentru că nu mai este nici un minut de pierdut! Sănătatea noastră, reluarea educației copiilor noștri, salvarea economiei românești sunt priorități absolute, care se cer gestionate de un guvern profesionist, susținut de un Parlament a cărui legitimitate să nu poată fi pusă sub semnul întrebării!

Pe 6 decembrie, alegeți, deci, candidații Partidului Social Democrat!

Parlamentarii și guvernele PSD și-au dat, deja, măsura valorii și a competenței și au demonstrat că au voința politică și știința de a lucra în interesul și spre binele românilor.

Activitatea parlamentară

În acest mandat, am avut 29 de Propuneri legislative inițiate, 9 dintre acestea devenind legi deja promulgate. Iată câteva dintre aceste inițiative:

Propunere legislativă privind achiziționarea produselor alimentare din producție autohtonă

Propunere legislativă privind înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”

Propunerea legislativă privind venitul minim în sistemul public de pensii

Propunere legislativă privind reintegrarea pe piaţa muncii a pensionarilor care doresc să îşi continue activitatea în domeniile în care au activat anterior pensionării

Inițiativa legislativă privind modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011

Propunere legislativă privind completarea Legii nr. 508/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea, în cadrul Ministerului Public, a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în sensul că toate infracțiunile de mediu să fie date în competența DIICOT, cu suplimentarea, corespunzător necesităților, a numărului de procurori și specializarea acestora, prin CSM, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor .

Propunere legislativă privind instituirea Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

Proiect de Lege pentru plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, a Legii nr.46/2008 – Codul silvic, precum şi a Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice

Activitatea în Guvernul României

ÎN DOMENIUL GESTIONĂRII DEȘEURILOR

În decembrie 2017- am aprobat Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD)- condiționalitate ex-ante, cu termen- depășit- 2016.

Am elaborat și adoptat legislația privind instrumentele economice, necesară aplicării PNGD, respectiv OUG74/2018:

–     ”Plătești pentru cât arunci”- de la 01.07.2019

–     Sistemul garanție-returnare- de la 31.03.2019

       Interzicerea pungilor subțiri din plastic

–     Producția- de la 01.07.2018

–     Comercializarea- de la 01.01.2019

–     + Taxarea diferențiată a tuturor pungilor din plastic, indiferent de formă, mărime, grosime- de la 01.07.2019

 • Modificarea și completarea Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic (la toate activitățile autorizate a se desfășura pe domeniul public seinterzic plasticele de unică folosință și sunt obligatorii colectarea separată a deșeurilor și salubrizarea imediată a zonelor).

– Legea privind gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate- aprobată în guvern la 28.06.2019, adoptată de Parlament, drept Legea 74/ 2019.

CALITATEA AERULUI:

–     Legea EIA- impactul anumitor proiecte publice și private asupra mediului

–     Legea instalațiilor medii de ardere

–     Legea zgomotului ambiant

–     Viza anuală de mediu

–     Proiect POIM- Creșterea nivelului de evaluare și monitorizare a aerului la nivel național- 20 milioane euro- depunere octombrie 2018

BIODIVERSITATE:

–     Operaționalizarea Agenției Naționale pentru Ariile Naționale Protejate

–     3 proiecte pe fonduri europene POIM, 2- cu durată de 3 ani și unul- de 4, dedicate monitorizării și conservării biodiversității

–     și un al patrulea proiect, ”Implementarea măsurilor cuprinse în planul național de acțiune pentru URSUL BRUN”- aflat în evaluare, durată 5 ani, buget- 46,6 milioane lei.

ü   2 proiecte privind reducerea/ eliminarea impactului negativ al investițiilor existente în ZONE PROTEJATE (conservarea biodiversității din Defileul Valea Jiului- 2 milioane euro și gestionarea deșeurilor care ajung în apele de suprafață- 10 milioane lei)

METEO

–     Proiect cu finanțare europeană dedicat managementului situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase- cca 25. milioane lei- dotare aparatură performantă ANM

PROIECTE FINANȚATE DIN FONDUL PENTRU MEDIU

180 milioane lei pentru investiții în instalații de reciclare și tratare a deșeurilor

20 milioane lei pentru suplimentarea Programului Rabla Plus – persoane juridice

400 milioane lei pentru Programul Termoficare

135 milioane lei pentru returnarea taxei auto

Am finanțat prin AFM:

PROGRAMUL RABLA CLASIC

PROGRAMUL RABLA PLUS

PROGRAMUL RABLA ELECTROCASNICE

PRIZE PENTRU MAȘINI ELECTRICE

TRANSPORT PUBLIC ECOLOGIC

CELULE FOTOVOLTAICE

CENTENARUL LUMINII

–     Sisteme solare fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice- Buget: 230 milioane lei- 7.400 gospodării

Am asigurat, pe segmentul mediu, exercitarea PREȘEDINȚIEI rotative CE

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2384277488559763&type=3

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1114292522359972&id=100013377035461

Studii și specializări

 • 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică – Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești;
 • 1992 Studii postuniversitare de marketing industrial – Institutul de Management București;
 • 1994 Specializare probleme de medicina muncii – Institutul de Medicină București;
 • 2007 Studii postuniversitare management în administrația publică locală – I.N.A. București

Activitate profesională

 • august 2019- prezent: deputat
 • aprilie 2017 – august 2019: deputat ALDE, viceprim-ministru- ministrul Mediului
 • ianuarie 2017 – aprilie 2017: deputat ALDE, ministrul pentru Relația cu Parlamentul
 • decembrie 2015- ianuarie 2017: deputat ALDE
 • decembrie 2014 – noiembrie 2015: deputat ALDE, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
 • Iunie 2015 – decembrie 2016 : deputat ALDE
 • decembrie 2007 – Iunie 2015: deputat PNL
 • 2004-2007 Viceprimar al municipiului Ploiești
 • 1996 – 2004 Director General – SC ARPAROM SA Bucov;
 • 1994 – 1996 Responsabil toxicologie și protecția mediului – SC ARPACOR SA Bucov;
 • 1990 – 1994 Inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului – SC ARPACOR SA Bucov.

Funcții, activități într-o organizație sindicală, patronală etc.

 • 2000-2004 Membru în Consiliul Director al AJOFM Prahova și Vicepreședinte al CNIMM Ploiești

Funcții, activități într-o organizație din administrația publică centrală sau locală

 • 2004-2007 Viceprimar al municipiului Ploiești.

 

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

Băieţi, o ştiţi pe aia cu săpatul gropii pentru altul?

Traian Basescu, acum 25 minute, pe Facebook: În această campanie, una din ţintele PNL a fost demobilizarea electoratului PMP şi...

Administratie1 zi ago

Alianța PNL+USR ar putea dăuna grav sănătății/Alina Mungiu-Pippidi DISTRUGE alianța PNL-USR-PLUS/’Așa au decis Klaus Iohannis și Serviciile Secrete’

Iată analiza integrală a sursei citate: A cui o fi vina că în România crește numărul de internați la terapie...

Administratie1 zi ago

Am dus mesajele dumneavoastră în Parlament și, parte dintre ele, le-am și promovat ca propuneri legislative/Grațiela Leocadia Gavrilescu candidează la Camera Deputaților din partea echipei PSD Prahova!

Se încheie, iată, și ultima campanie electorală din acest cumplit an al pandemiei, în care, direct sau indirect, fiecare dintre...

Exclusiv3 zile ago

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României/Au decorat-o ilegal pe pisi”

O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi...

Exclusiv4 zile ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie5 zile ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv5 zile ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv7 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv7 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.1 săptămână ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv1 săptămână ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv1 săptămână ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv1 săptămână ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.2 săptămâni ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!