Exclusiv
„Specialiștii” de la Conpet/De la agent de pază și ordine la director general cu un masterat la Academia SRI-ului

Conpet S.A. Ploiești este operatorul sistemului național de transport al țițeiului, o companie controlată de stat unde se plătește foarte bine. Motiv pentru care mulți dintre oamenii care sunt trimiși în poziții cheie au legături puternice cu politicul și foarte puține cu domeniul, scrie Valeriu Nicolae într-un articol pentru Libertatea.
Directorul General de la Conpet SA este domnul Dorin Tudora. A devenit inginer la 29 de ani. Până la intrarea în PDL a avut o carieră deloc strălucită, lucru care l-a făcut la 32 de ani să-și ia și un certificat de agent de pază și ordine (2006). Până în 2005 a fost subinginer la pază la Conpet.
E drept, între timp, ca orice inginer de gaze, omul a făcut și un masterat la Academia SRI-ului. A fost ales consilier din partea PNL și numit din nou director general în 2021. Salariul domniei sale probabil depășește lejer 600.000 de lei net pe an, căci directoarea adjunctă câștiga 550.518 lei anul trecut.
În ciuda faptului că domnul Tudora a făcut constant salarii de mii de euro pe lună în ultimii 12 ani, rubrica de conturi bancare a rămas de fiecare dată necompletată, genialul manager figurând doar cu datorii.
Două directoare Doamna Dumitrache Mihaela Anamaria, director general adjunct, a primit de la Conpet suma de 550. 518 lei în 2021. Net înseamnă peste 45.800 de lei lunar, peste 9.500 de euro. Soțul lucrează la SRI.
Dumitrache Mihaela Anamaria
Extras din declarația de avere din 2022 care evidențiază veniturile din 2021
Doamna Toader Sanda este directoare economică. Anul trecut a încasat net 762.250 de lei, pentru că în timpul liber se ocupă și de mici afaceri. Brut, numai de la Conpet a primit mai mult de 14.300 de euro pe lună.
Toader Sanda
Și doi consilieri Doamna Ioana Mădălina Lupea este consiliera directorului general. Fostă prefect PSD de Prahova și fost procuror, doamna Lupea a fost numărul 2 pe lista de la Pro România, primul pe listă fiind Alexandru Iacobescu.
Ioana Mădălina Lupea
Nu știm ce o califică pe poziția de consiler al directorului celei mai importante firme de transport petrolier din țară, căci din CV nu găsim nimic. Soțul este pensionar special, lucrând la Biroul de Control Intern (tot un fel de serviciu secret) al Poliției.
Tot la Conpet consiliază și domnul Gigi Giurcan. A lucrat pentru serviciile secrete din 1998 până în 2016 (SIPI și DIPI, fostul „Doi și un sfert”), fiind șeful acestei structuri la Călărași. Începând din 2010 este și doctor al domnului Pavel Abraham, un „milițian” cu un extraordinar succes după revoluție.
Gigi Giurcan | Foto: observatorcl
Soția domnului Giurcan a fost până acum câteva zile șefă la USR Călărași. El este consilierul directorului general de la Conpet, cu zero experiență în domeniu. Recent a fost numit și în consiliul de administrație la Registrul Autor Român, bine-cunoscut pentru remunerațiile substanțiale pe care le oferă.
Declarațiile de avere ale soției și ale soțului dovedesc că cel puțin unul dintre cei doi a săvârșit fals în acte publice. Pensia specială a domnului Giurcan la soție este de 112.392 iar la soț – de 63.168.
În două declarații precedente din acest an completate de soț, pensia era la nivelul completat de soție. O altă diferență care apare în ultima declarație de avere scrisă de domnul Giurcan, în iulie 2022, este apariția celor două sinecuri: consilier la Conpet și administrator la RAR. E greu de crezut că un doctor în științe uită cât a câștigat sau nu știe să completeze o declarație de avere. Și totuși…
„Specialiștii” din Consiliul de Administrație În Consiliul de Administrație o regăsim pe prietena Elenei Udrea – doamna Kohalmi-Szabo Luminița Doina. Ziaristă cu un CV care ridică multe semne de întrebare. A trecut de la poziția de ziaristă pentru Radio Orion Alba și colaboratoare la BBC România la cea de director general adjunct la Ministerul Apărării – Securitate şi Apărare Naţională.
Kohalmi-Szabo Luminița Doina și Elena Udrea Are și un doctorat la celebra fabrică de plagiate a Universității Naționale de Apărare, unde a fost și profesor asociat. Anul trecut, doamna Kohalmi a câștigat net, lunar, peste 5.800 de euro.
Domnul Cristian Florin Gheorghe a terminat greu Bioterra, la 25 de ani, în 2000, conform CV-ului. Universitatea a fost acreditată în 2002. Este licențiat, scrie el, în „inginerie economică”. Acum își face doctoratul la Valahia (școala doctorală de la Valahia este condusă de un șef de serviciu secret despre care am mai scris).
Cristian Florin Gheorghe Între 2013-2016 a fost consilier parlamentar al deputatului Remus Cernea, ales pe listele PSD. S-a ocupat cu deșeuri feroase și piese de mașini până în 2015, când brusc a ajuns într-o sinecură la stat. În 2017 a fost angajat la minister pe post de consilier și apoi, după numai un an, director general la țiței și gaze naturale, deși experiența lui profesională era zero în domeniu. Brut, a primit de la statul cel minunat anul trecut 637.568 de lei, adică 11.022 euro pe lună.
Extras din declarația de avere din 2018 care evidențiază veniturile din 2017 Domnul Iacob Cristian Ciprian are și el un doctorat tot la Valahia – Târgoviște, căci țara asta e plină de coincidențe. În momentul în care a fost numit la Conpet avea zero experiență în domeniu. Este avocat.
A câștigat din CA-ul de la Conpet anul trecut aproape dublu față de cât a încasat ca avocat.
Cel mai halucinant CV
Domnul Popa Claudiu Aurelian are probabil cel mai halucinant CV dintre toți. Desigur, și el își face un doctorat la Valahia – Târgoviște. A terminat o facultate privată de Drept și și-a luat cu greu licența. Dacă e să credem CV-ul domniei sale, s-a angajat imediat pe poziția de director general la Lukoil Ploiești pentru un an și apoi, logic, a trecut la Ministerul Agriculturii. După un an, a trecut la agenția națională care se ocupa de privatizarea activelor statului, iar apoi, la fel de firesc, a devenit președintele unei comisii la Federația Română de Fotbal.
Popa Claudiu Aurelian | Foto: Agerpres
Devine director la Rapid București pentru șase luni și apoi a lucrat pentru Astra Giurgiu (patronul Astrei, Ioan Nicolae, condamnat pentru că a dat ilegal bani PSD-ului, este un fost securist). La fel de logic, domnul Popa a trecut apoi la Ministerul Energiei. Anul trecut domnul Popa a încasat net 6.880 de euro pe lună.
Extras din declarația de avere din 2022 care evidențiază veniturile din 2021
Domnul Mihai Albulescu a fost secretar de stat și consilier PSD. Câștigul domniei sale pe anul trecut depășește cu mult salariul președintelui României, fiind de 5.130 de euro pe lună. În presă au apărut de câteva ori supoziții despre legăturile domnului Albulescu cu SRI-ul.
Mihai Albulescu
Extras din declarația de avere din 2022 care evidențiază veniturile din 2021
Problemele din declarațiile de avere ale domnului Buică Domnul Buică Nicușor Marian este absolvent al cursurilor Academiei SRI, căci nu se putea altfel. Este un om incredibil de bogat, cu un CV șocant prin numărul incredibil de sinecuri.
Buică Nicușor Marian | Foto: Agerpres
Până în 2003 a fost subinginer, dar odată cu intrarea în politică la PSD Slatina (organizație controlată de celebrul Vâlcov) cariera lui explodează. Comparația între averea domnului Buică la prima numire ca director de cabinet la un secretar de stat și acum este șocantă. Atunci, deși nu avea nimic la rubrica de conturi bancare, împrumutase o „persoană fizică” cu 80.000 de euro. Avea și datorii la bancă de 101.200 de euro. În următorii ani (până în 2016), familia Buică câștigă nu mai mult de 20.000 de euro pe an, omul fiind angajat în guvern cumva în 2018, apare că a împrumutat persoane fizice cu 138.000 de euro și mai are o datorie de doar 45.000 de euro, adică a reușit să economisească mai mult de 100.000 de euro. Nu numai asta, dar, în loc de apartamentul de 90 de metri pătrați, omul are acum trei apartamente în București, unul de 141 de metri pătrați, unul de 112 și unul de 71 de metri pătrați. Domnul Buică a primit bani anul trecut din șase locuri unde statul este acționar. A primit pentru poziția secretizată de director general un minim de 1.150.000 de lei brut (cf.raportului financiar al S.A.I Muntenia), deci în total brut un minim de 1.500.000, adică peste 26.000 de euro pe lună.
Extras din declarația de avere din 2022 care evidențiază veniturile din 2021
Sursa: Libertatea.ro
Exclusiv
O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele

Corupție și abuzuri în fața justiției
După dezvăluirile anterioare ale ziarului nostru, Incisiv de Prahova, legate de corupția endemică de la Vălenii de Munte (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc, continuăm să expunem faptele grave care subminează integritatea instituțiilor statului. Printre cei vizați se numără procurorul Epurescu Ionuț și judecătorul Epurila, judecător de drepturi și libertăți, care sunt implicați în manipularea justiției în scopuri personale.
În spatele acestei mașinații, se află firma Lynodoris Impex SRL, patronată din umbră de judecătorul Epurila aka Dumitran Marius Andrei.
Fosta contabilă a firmei, o femeie puternică care nu se teme să vorbească despre realitățile înfiorătoare ale sistemului, confirma in totalitate dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova!
Strategii de răzbunare și hoție
Fosta contabilă a dezvăluit cum, de-a lungul anilor, s-au făcut aranjamente ilegale, fără respectarea legii, pentru a îmbogăți persoanele influente din Vălenii de Munte. Ea confirmă că, după fondarea firmei în 2003, sumele de bani obținute au fost împărțite între anturajul judecătorului, care, alături de necunoștințe din Poliție, a transformat această afacere într-o veritabilă sursă de profit ilicit. De asemenea, a dezvăluit că s-au fabricat acte antedatate pentru a proteja ofițerii de poliție și funcționarii publici implicați în diverse delicte.
„Din firma lui Epurila alias Dumitran Marius Andrei , bani nu ajungeau niciodată la ‘imparteala’, căci cei implicați trebuiau să își împartă prada, iar furtul de lemne continua nestingherit! Aceste lucruri se întâmplau cu binecuvântarea administrației din Vălenii de Munte!” – spune ea, cu o frustrare evidentă.
Presiuni asupra justiției și intimidări
Cererea de recuzare a lui Dumitran Marius Andrei, actual președinte al Judecătoriei Vălenii de Munte, depusă de fosta contabilă a evidențiat cum acest sistem corupt penetrează justiția.
„Asta nu este doar o răzbunare împotriva mea, ci un atac direct la proprietatea mea, iar instanța nu îmi garantează o judecată corectă!” – adaugă ea, subliniind presiunea excepțională exercitată de judecătorii și procurorii corupți din Valenii de Munte.
Aceasta dezvoltare nu este o simplă anomalie, ci o dovadă clară a complicității dintre Poliție, Justiție și Primărie, în care se conturează o rețea complexă menită să submineze ordinea de drept. Cert este că procurorul Epurescu și judecătorul Epurila aka Dumitran Marius Andrei sunt complice în tezaurizarea furtului și abuzului de putere.
Demersul urgent al DGA și DGIPI
Dezvăluirile recente ridică semne serioase de întrebare asupra eficienței Serviciului Județean Anticorupție Prahova și a Direcției Generale de Protecție Internă.
Cazurile de hărțuire și amenințări
După ani de abuzuri, ea face apel la autoritățile competente să își facă datoria: „Această hărțuire mi-a afectat grav sănătatea, iar familia mea este constant amenințată. A venit momentul ca toți acești indivizi să răspundă pentru faptele lor!” Aceste declarații sunt extrem de grave și subliniază starea de teroare în care trăiesc cei care contestă corupția din administrație.
Exclusiv
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Magnatul Daniel Ștefănescu, audiat în megaescrocheria imobiliară WHITE TOWER
Ieri, magnatul Daniel Ștefănescu, recunoscut ca unul dintre cei mai mari importatori de telefoane mobile din România și proprietar al firmei Gersim, care deține în prezent City Gate Ploiești, a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești. Audierea a avut loc în contextul perchezițiilor și reținerilor ce vizează dosarul WHITE TOWER, cunoscut ca fiind una dintre cele mai mari escrocherii imobiliare din Ploiești, în care numeroase persoane s-au trezit fără apartamentele pe care le-au plătit, din cauza unei scheme infracționale bine planificate.
Publicația Incisiv de Prahova dezvaluie de cca 4 ani de zile despre aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata si a scris despre implicarea lui Dan Ștefănescu în scandalul WHITE TOWER și CITY GATE încă din luna februarie, precizând că Vlad Nichita se lăuda cu asocierea sa cu miliardarul.
Alina Nicolae, reținută pentru legături cu WHITE TOWER
Alina Nicolae, angajată a companiei Conpet, a fost reținută pentru 24 de ore, având legături suspecte cu afacerea WHITE TOWER. Percheziții au avut loc atât la locuința sa, cât și la sediul Conpet, unde s-a efectuat verificări informatice, fiind suspectată că a utilizat calculatorul de serviciu.
Se pare că Alina a fost manipulată de Vlad Nichita și Daniel Ștefănescu, care i-au promis că îi vor pune la dispoziție întreaga „echipă” de avocați. Când a avut loc percheziția la domiciliul său, niciun avocat din Baroul Prahova nu a dorit să intervină, astfel că a fost nevoită să angajeze un avocat din Târgoviște.
O zi aglomerată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
La PCA Ploiești, ziua de ieri a fost plină de activități intense, incluzând percheziții informatice și audieri în cazurile 221 și 282/P/2023. Printre persoanele audiate s-a numărat și multimilionarul Dan Ștefănescu, care nu este deloc încântat de trei lucruri: figura procurorului de caz, prezența la PCA Ploiești și apariția numelui său în presă.
Magnatul Daniel Ștefănescu iesind de la audierea de la PCA Ploiesti:
Alături de Ștefănescu, au mai fost audiați avocatul Vilciu, unul dintre avocații lui Gersim Holding, și avocatul Vlad Nichita, partener 50/50% în Gersim Development. O figură nouă în acest scandal este Alina Nicolae, economist în departamentul de Management al Investitiilor din cadrul Conpet SA. care, contrar așteptărilor, nu a depus plângere penală, ci s-a implicat direct în ridicarea sechestrului asigurător la blocul B1 din complexul rezidențial de apartamente. Această acțiune ar putea avea consecințe negative pentru toți ceilalți păgubiți din dosar.
Conexiuni și strategii în umbra scandalului
Potrivit unor surse, Alina Nicolae ar avea legături strânse cu foști funcționari din administrația locală sub Andrei Volosevici, ceea ce ar putea indica faptul că va beneficia de tot sprijinul lui Daniel Ștefănescu și al echipei sale de avocați. Ea este cercetată pentru folosirea fără drept a unei profesii, întrucât ar fi făcut servicii specifice avocatului, tentativă de înşelăciune şi favorizarea făptuitorului.
Nichita este cercetat in acest nou dosar penal pentru instigare la folosirea fără drept a unei profesii şi evaziune fiscală, fapte savarsite dupa inculparea sa si cand era sub control judiciar!
De asemenea, Gersim Imobiliare, reprezentată de Ștefănescu, a solicitat o adunare generală extraordinară cu ordinea de zi referitoare la retragerea firmei Gersim Development, într-o încercare de a justifica această mișcare ca o strategie legată de interesele lui Ștefănescu și Nichita. Sursa informațiilor sugerează că această manevră ar putea reprezenta o tactică de întârziere și o tentativă de a câștiga timp, astfel încât să se păcălească păgubiții și să se prelungească procesul.
Această situație complexă, care combină influența politică, corupția și manipularea, subliniază necesitatea unor investigații riguroase pentru a merge până la capăt în elucidarea întregii rețele de escrocherii imobiliare. Cu numeroși actori implicați, fiecare cu propriile sale agenda și tacticii, scandalul WHITE TOWER rămâne o temă de foc în societatea românească, în așteptarea justiției și a răspunderii legale pentru toți cei vinovați (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. (Cerasela N.).
Exclusiv
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 3 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 2 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 3 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum 5 ore
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 2 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum 3 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție
-
Exclusivacum 2 zile
Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou
-
Exclusivacum 5 ore
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești