Connect with us

Diverse

Ponta – Predoiu – Hăpău: Ținte în mișcare!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Lui Iohannis i s-a dat o nouă preocupare…

Klaus Iohannis scrâșnește din dinți după ce o parte a sistemului cel puțin i-a dat de înțeles că totuși este prea mult să creadă cu adevărat povestea cu ”masculul alfa”. Cel puțin în ceea ce privește serviciile secrete, că doar în relațiile cu clasa politică Iohannis este lăsat încă să se zburlească la cine vrea el. Dar, totuși, șeful statului resimte pe zi ce trece că sistemul nu îi mai acordă, odată cu intrarea în al doilea și ultimul mandat, decât ”libertatea tramvaiului”. Astfel că deși nu a fost lăsat să mute direct la vârful SIE, președintele a primit acum un premiu de consolare… Iar noua ”jucărie” este reprezentată, după cum susțin sursele noastre, de posibilitatea de a ”vâna” din plin trio-ul format din Victor Ponta, Silviu Predoiu și Marian Hăpău.

I se va lua ”brelocul” PRO România lui Ponta

Toți aceștia fiind deja ”marcați” ca și ”ținte în mișcare”, operațiunea de ”destructurare” a grupării coordonate din spate de ”cumetrii” Predoiu și Hăpău fiind deja girată, fie și tacit, de cam toată lumea bună a sistemului. Sătulă atât de aerele de ”fată mare” a lui Victor Ponta, cât mai ales de intrigile ”frustraților” generali Predoiu și Hăpău. Primul adaptându-se mai greu decât era de așteptat la civilie, după peste un deceniu petrecut la butoanele operative ale Serviciului de Informații Externe. În timp ce Hăpău suferă prin separeuri că a ajuns să nu mai reprezinte mare în lucru în sistem, după ”izolarea” sa de către ceilalți șefi de servicii. Și cu toate că atât fostul șef al SIE, cât și actualul comandant al Direcției Generale de Informații a  Armatei nu ratează un moment să epateze cu patriotismul lor extrem manifestat prin ”statutul locativ” reprezentat de către doar câte un apartament de bloc, uite că inițiații sistemului sunt gata să-i facă hatârul președintelui României.

Greu se mai adaptează la civilie rezervistul Silviu Predoiu

Și să îi ofere astfel acestuia posibilitatea de a se mai amăgi barem o bucată de vreme că încă reprezintă ceva în sistem. Pentru a a da astfel un semnal ”de orgoliu” și adevăraților oameni rămași loiali președintelui pe persoană fizică, deși nu mai sunt chiar atât de mulți. Drept urmare, pentru adevărații băieți deștepți ai sistemului Victor Ponta este deja istorie. La fel  ca și ”brelocul” PRO România, pe care generalul rezervist Silviu Predoiu și-l agățase deja la cheile apartamentului. Iar Hăpău este la rândul său în vrie, după ce președintele Iohannis a semnat decretul de retragere de la post a nu mai puțin de 26 de ambasadori dintr-un singur foc. Cam cu toții ajunși pe posturi pe vremea când generalul Silviu Predoiu avea încă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește numirile din ”Centrala” MAE… Ceea ce înseamnă implicit că urmeză o retragere masivă și a  atașaților militari, spre disperarea șefului DGIA, cel care își pierde astfel poate chiar ultima sa sferă de influență.

Se dărâmă ”șandramaua” rezerviștilor SIE

Puține, foarte puține mișcări s-au făcut în diplomația românească în ultimii ani. Ceea ce și explică ”nemurirea” pe  care deja o visau în diplomație unii ambasadori aflați și de aproape un deceniu pe posturi călduțe, deși erau cel puțin ”legendați” la nivelul sistemului drept ”conserve SIE”. Mai ales că tocmai acest statut ambiguu le-a asigurat de altfel ”permanența” pe posturi, prea puțini fiind liderii politici care să îndrăznească să stârnească astfel teribilul ”viespar” de la vârful Ministerului Afacerilor Externe. Numai că, așa după cum dezvăluiam în urmă cu ceva vreme, premierul Ludovic Orban s-a decis să acționeze și să deschidă un nou ”front de lucru” în complicata întreprindere de a își pune oameni loiali Cabinetului Orban în cât mai multe ministere. Iar retragerea consulului român de la Odesa, Emil Rapcea  a fost un prim semnal că premieurl nu glumește. Și că, așa după cum titram ”lovitura” din 16 august, ”Panică la MAE și SIE : Orban rade tot”!

Hăpău, prestanță de șef de serviciu secret la întâlnirile externe…

Și uite că, deși pârât inclusiv la Washington că ar vrea să umble la acoperiții din reprezentanțele României în străinătate, premierul nu a dat înapoi și a forțat, atât cât a trebuit, o ”decizie istorică” a lui Klaus Iohannis în acest sens. Astfel că Președintele României a provocat un ”tsunami” fără precedent în diplomația românească, după  retragerea celor 26 de ambasadori. Dintre care oamenii președintelui nici măcar nu ajungeau să fie numărați pe degetele de la o singură mână. În timp ce grosul celor retrași erau fie păstrați pe funcții încă de pe vremea ”tutelei” generalului Predoiu asupra ”Centralei” MAE, fie ”blaturi” transpartinice precum Ferdinand Nagy. Soțul șefei ONAC care se afla la post în Muntenegru deja de șapte ani de zile, pentru ca nu cumva să se supere UDMR-ul și să ”calce strâmb” la vreo moțiune de cenzură.

”Execuții în masă” și printre atașații militari

Și uite că de acum înainte pensionarul Silviu Predoiu va avea mai mult timp pentru a se ocupa de consilierea ”pupilului bătrân” Victor Ponta și de a se lăsa răscolit de amintirile de pe vremurile când încă era activ. Pentru că odată cu retragerea multora dintre ambasadorii din ”Lotul celor 26”, ultimele rămășițe de influență ale lui Predoiu în ”Centrala” MAE au cam dispărut și ele. Plus că este greu de crezut că un rezervist va mai avea influența de a mai ”muta căsuțele” prin ”Centrala” MAE, pentru ca ”sifoanele” sale arhicunoscute să mai prindă vreun post mai acătării pe undeva ”pe harta” lumii. Iar situația actuală nu este una mai roz nici pentru ”cumătrul” său, generalul Marian Hăpău. Pentru că, după ce ajunsese să se plângă la cine mai avea timp să îl asculte că de la Palatul Cotroceni i se returnează plicurile galbene cu informările DGIA, fără ca acestea să fie măcar deschise, acum ”Happy” are și un alt motiv să îl urască și mai mult pe președinte. Pentru că, așa după cum avertizam cu ceva vreme în urmă, după ambasadori urmează acum și atașații militari! Fiind anunțate adevărate ”execuții în masă” printre aceștia…

Aurescu mai are de făcut nominalizările și poate pleca liniștit la ONU

Iar fiecare rechemare din perioada următoare a unui atașat militar de pe lângă reprezentațele unde au fost deja schimbați ambasadorii reprezintă o nouă lovitură pentru Hăpău. Mai ales că acesta va fi cu siguranță scos din jocurile pentru numirea înlocuitorilor și rotirea cadrelor militare la acest nivel. Ceea ce înseamnă implicit că demnitarii, politicienii sau alți factori ai opiniei publice ”atârnători” de sejururi petrecute în discrete destinații externe nu mai au de acum înainte  de ce să apeleze la generalul Hăpău… Astfel că, per total, ministrul Bogdan Aurescu și-a îndeplinit deja bună parte din ultima misiune primită în fruntea Ministerului Afacerilor Externe. Drept urmare, nu îi mai rămâne decât să înainteze noile nominalizări pentru posturile vacantate și poate pleca liniștit la New York. Acolo unde îl va înlocui pe actualul ambasador al României la Organizația Națiunilor Unite, Ioan Jinga.

”Fumigena” cipriotă…

Desigur, cea mai ”surprinzătoare” rechemare de la post asumată de Iohannis este cea a lui Dan Mihalache de la Londra. Mai ales că acesta a fost, este și va continua să fie unul dintre cei mai apropiați oameni ai președintelui. Numai că ”legendarea” parcă ”prea ca la țară” cu care se forțează înșelarea vigilenței în rândul SIE cu o ”iminentă” numire a lui Mihalache drept ambasador în Cipru indică la un anumit nivel al sistemului că Mihalache nu a renunțat la votul său… Cel pe care a mai fost la un pas să și-l îndeplinească…  Numai că ”de vină a fost PSD-ul”… Iată însă că de această dată ”ciuma roșie” nu mai are puterea să influențeze regulile jocului la vârful serviciilor secrete. Și este totuși greu de crezut că Iohannis l-a retras pe Mihalache din Marea Britanie ca să îl trimită în Cipru.

Mihalache își pregătește vendeta personală pentru ”somnicul” de la Belgrad

Aceasta fiind probabil varianta de rezervă, ”planul B”, dacă Iohannis ratează din nou numirea unuia dintre proprii oameni de încredere în fruntea SIE, după ce Dan Motreanu pur și simplu s-a speriat de această oportunitate. Numai că în cazul lui Mihalache nu trebuie uitat că acesta are totuși polițe de plătit, după ”somnicul” surprins în deplasarea de la Belgrad, se știe doar atât de bine de către cine… Astfel că în timp ce în următoarea perioadă consumul de pop corn va crește odată cu intensificarea dezvăluirilor despre Victor Ponta și celelalte ”ținte în mișcare” ale noului sistem, generalii Predoiu și Hăpău, adevărata bătălie se poartă ”pe frontul” SIE. Mai ales că toată lumea așteaptă răspunsul ”izbăvitor” de la ”Înalta Poartă” a Washington-ului, pentru a se ști dacă mutările prevăzute sunt sau nu agreate…

 

Actualitate

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000 de exemplare care sunt si/sau au fost distribuite in judetul Prahova.

In mai multe localitati (Floresti, Brebu, Aricestii Rahtivani, Brazi, Filipestii de Padure, Slanic, etc), consilierii locali ai PNL blocheaza distribuirea legala a ziarului, mergand in urma celor care le distribuie si „stragand” ziarele pentru ca informatiile sa nu ajunga la alegatori.
Posta Română a distribuit niște materiale de campanie!
Dna Musat Mariana, actual consilier PNL Slanic si candidat la actualele alegeri le ” aduna”
Este infracțiune!


Avand in vedere cele de mai sus (disperarea este foarte mare), va invitam sa vizualizati ziarul de pe print si pe online. (Redactia Incisiv de Prahova)

Incisiv de Prahova

Citeste in continuare

Administratie

Prima școală publică, construită de la zero după 1990, în Ploiești- realizată de Consiliul Judetean Prahova, își va deschide porțile în curând!

Publicat

pe

De

Bogdan Toader: Am bucuria să vă informez că a fost finalizată construcția clădirii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești, cunoscută sub denumirea Școala Specială nr. 1.

Practic, aceasta devine primul imobil, cu destinația unitate de învățământ, construit de la zero în municipiul Ploiești, după anul 1990, cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, și de la bugetul local al Consiliului județean Prahova.
În scurt timp, aceasta va fi dotată și utilată cu tot ce este necesar pentru ca elevii cu nevoi speciale, diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist, cu sindromul Down, schizofrenie sau cu probleme locomotorii să poată învăța în condiții adaptate nevoilor lor, într-un sediu modern, cu săli de terapie educațională, kinetoterapie, logopedie etc, săli de educație fizică, laboratoare, săli de mese, cabinete medicale specifice și nu numai.
Pentru că învățământul special revine atribuțiilor Consiliului Județean Prahova, noi nu ne-am oprit aici! Ci avem în implementare construcția a alte două astfel de școli speciale în Breaza și Filipeștii de Târg, din fonduri europene deja accesate.
Elevii prahoveni cu nevoi speciale merită servicii de educație la standarde europene, adaptate pentru dezvoltarea lor armonioasă!

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate46 de minute ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Aveti un Pont7 ore ago

Soc!Alegerile locale din Prahova monitorizate de un serviciu secret, prin toate metodele si mijloacele/Informatii de mituire a alegatorilor in favoarea unui partid politic local

Informatii de ultima ora intrate in posesia redactiei Incisiv de Prahova releva ca, in zilele de vineri, 25, sâmbătă, 26,...

Exclusiv1 zi ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate2 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate2 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate2 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate2 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete2 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont2 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont3 zile ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Aveti un Pont5 zile ago

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni/PAMFLET

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

Exclusiv1 săptămână ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv