Connect with us

Diverse

Ponta – Predoiu – Hăpău: Ținte în mișcare!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Lui Iohannis i s-a dat o nouă preocupare…

Klaus Iohannis scrâșnește din dinți după ce o parte a sistemului cel puțin i-a dat de înțeles că totuși este prea mult să creadă cu adevărat povestea cu ”masculul alfa”. Cel puțin în ceea ce privește serviciile secrete, că doar în relațiile cu clasa politică Iohannis este lăsat încă să se zburlească la cine vrea el. Dar, totuși, șeful statului resimte pe zi ce trece că sistemul nu îi mai acordă, odată cu intrarea în al doilea și ultimul mandat, decât ”libertatea tramvaiului”. Astfel că deși nu a fost lăsat să mute direct la vârful SIE, președintele a primit acum un premiu de consolare… Iar noua ”jucărie” este reprezentată, după cum susțin sursele noastre, de posibilitatea de a ”vâna” din plin trio-ul format din Victor Ponta, Silviu Predoiu și Marian Hăpău.

I se va lua ”brelocul” PRO România lui Ponta

Toți aceștia fiind deja ”marcați” ca și ”ținte în mișcare”, operațiunea de ”destructurare” a grupării coordonate din spate de ”cumetrii” Predoiu și Hăpău fiind deja girată, fie și tacit, de cam toată lumea bună a sistemului. Sătulă atât de aerele de ”fată mare” a lui Victor Ponta, cât mai ales de intrigile ”frustraților” generali Predoiu și Hăpău. Primul adaptându-se mai greu decât era de așteptat la civilie, după peste un deceniu petrecut la butoanele operative ale Serviciului de Informații Externe. În timp ce Hăpău suferă prin separeuri că a ajuns să nu mai reprezinte mare în lucru în sistem, după ”izolarea” sa de către ceilalți șefi de servicii. Și cu toate că atât fostul șef al SIE, cât și actualul comandant al Direcției Generale de Informații a  Armatei nu ratează un moment să epateze cu patriotismul lor extrem manifestat prin ”statutul locativ” reprezentat de către doar câte un apartament de bloc, uite că inițiații sistemului sunt gata să-i facă hatârul președintelui României.

Greu se mai adaptează la civilie rezervistul Silviu Predoiu

Și să îi ofere astfel acestuia posibilitatea de a se mai amăgi barem o bucată de vreme că încă reprezintă ceva în sistem. Pentru a a da astfel un semnal ”de orgoliu” și adevăraților oameni rămași loiali președintelui pe persoană fizică, deși nu mai sunt chiar atât de mulți. Drept urmare, pentru adevărații băieți deștepți ai sistemului Victor Ponta este deja istorie. La fel  ca și ”brelocul” PRO România, pe care generalul rezervist Silviu Predoiu și-l agățase deja la cheile apartamentului. Iar Hăpău este la rândul său în vrie, după ce președintele Iohannis a semnat decretul de retragere de la post a nu mai puțin de 26 de ambasadori dintr-un singur foc. Cam cu toții ajunși pe posturi pe vremea când generalul Silviu Predoiu avea încă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește numirile din ”Centrala” MAE… Ceea ce înseamnă implicit că urmeză o retragere masivă și a  atașaților militari, spre disperarea șefului DGIA, cel care își pierde astfel poate chiar ultima sa sferă de influență.

Se dărâmă ”șandramaua” rezerviștilor SIE

Puține, foarte puține mișcări s-au făcut în diplomația românească în ultimii ani. Ceea ce și explică ”nemurirea” pe  care deja o visau în diplomație unii ambasadori aflați și de aproape un deceniu pe posturi călduțe, deși erau cel puțin ”legendați” la nivelul sistemului drept ”conserve SIE”. Mai ales că tocmai acest statut ambiguu le-a asigurat de altfel ”permanența” pe posturi, prea puțini fiind liderii politici care să îndrăznească să stârnească astfel teribilul ”viespar” de la vârful Ministerului Afacerilor Externe. Numai că, așa după cum dezvăluiam în urmă cu ceva vreme, premierul Ludovic Orban s-a decis să acționeze și să deschidă un nou ”front de lucru” în complicata întreprindere de a își pune oameni loiali Cabinetului Orban în cât mai multe ministere. Iar retragerea consulului român de la Odesa, Emil Rapcea  a fost un prim semnal că premieurl nu glumește. Și că, așa după cum titram ”lovitura” din 16 august, ”Panică la MAE și SIE : Orban rade tot”!

Hăpău, prestanță de șef de serviciu secret la întâlnirile externe…

Și uite că, deși pârât inclusiv la Washington că ar vrea să umble la acoperiții din reprezentanțele României în străinătate, premierul nu a dat înapoi și a forțat, atât cât a trebuit, o ”decizie istorică” a lui Klaus Iohannis în acest sens. Astfel că Președintele României a provocat un ”tsunami” fără precedent în diplomația românească, după  retragerea celor 26 de ambasadori. Dintre care oamenii președintelui nici măcar nu ajungeau să fie numărați pe degetele de la o singură mână. În timp ce grosul celor retrași erau fie păstrați pe funcții încă de pe vremea ”tutelei” generalului Predoiu asupra ”Centralei” MAE, fie ”blaturi” transpartinice precum Ferdinand Nagy. Soțul șefei ONAC care se afla la post în Muntenegru deja de șapte ani de zile, pentru ca nu cumva să se supere UDMR-ul și să ”calce strâmb” la vreo moțiune de cenzură.

”Execuții în masă” și printre atașații militari

Și uite că de acum înainte pensionarul Silviu Predoiu va avea mai mult timp pentru a se ocupa de consilierea ”pupilului bătrân” Victor Ponta și de a se lăsa răscolit de amintirile de pe vremurile când încă era activ. Pentru că odată cu retragerea multora dintre ambasadorii din ”Lotul celor 26”, ultimele rămășițe de influență ale lui Predoiu în ”Centrala” MAE au cam dispărut și ele. Plus că este greu de crezut că un rezervist va mai avea influența de a mai ”muta căsuțele” prin ”Centrala” MAE, pentru ca ”sifoanele” sale arhicunoscute să mai prindă vreun post mai acătării pe undeva ”pe harta” lumii. Iar situația actuală nu este una mai roz nici pentru ”cumătrul” său, generalul Marian Hăpău. Pentru că, după ce ajunsese să se plângă la cine mai avea timp să îl asculte că de la Palatul Cotroceni i se returnează plicurile galbene cu informările DGIA, fără ca acestea să fie măcar deschise, acum ”Happy” are și un alt motiv să îl urască și mai mult pe președinte. Pentru că, așa după cum avertizam cu ceva vreme în urmă, după ambasadori urmează acum și atașații militari! Fiind anunțate adevărate ”execuții în masă” printre aceștia…

Aurescu mai are de făcut nominalizările și poate pleca liniștit la ONU

Iar fiecare rechemare din perioada următoare a unui atașat militar de pe lângă reprezentațele unde au fost deja schimbați ambasadorii reprezintă o nouă lovitură pentru Hăpău. Mai ales că acesta va fi cu siguranță scos din jocurile pentru numirea înlocuitorilor și rotirea cadrelor militare la acest nivel. Ceea ce înseamnă implicit că demnitarii, politicienii sau alți factori ai opiniei publice ”atârnători” de sejururi petrecute în discrete destinații externe nu mai au de acum înainte  de ce să apeleze la generalul Hăpău… Astfel că, per total, ministrul Bogdan Aurescu și-a îndeplinit deja bună parte din ultima misiune primită în fruntea Ministerului Afacerilor Externe. Drept urmare, nu îi mai rămâne decât să înainteze noile nominalizări pentru posturile vacantate și poate pleca liniștit la New York. Acolo unde îl va înlocui pe actualul ambasador al României la Organizația Națiunilor Unite, Ioan Jinga.

”Fumigena” cipriotă…

Desigur, cea mai ”surprinzătoare” rechemare de la post asumată de Iohannis este cea a lui Dan Mihalache de la Londra. Mai ales că acesta a fost, este și va continua să fie unul dintre cei mai apropiați oameni ai președintelui. Numai că ”legendarea” parcă ”prea ca la țară” cu care se forțează înșelarea vigilenței în rândul SIE cu o ”iminentă” numire a lui Mihalache drept ambasador în Cipru indică la un anumit nivel al sistemului că Mihalache nu a renunțat la votul său… Cel pe care a mai fost la un pas să și-l îndeplinească…  Numai că ”de vină a fost PSD-ul”… Iată însă că de această dată ”ciuma roșie” nu mai are puterea să influențeze regulile jocului la vârful serviciilor secrete. Și este totuși greu de crezut că Iohannis l-a retras pe Mihalache din Marea Britanie ca să îl trimită în Cipru.

Mihalache își pregătește vendeta personală pentru ”somnicul” de la Belgrad

Aceasta fiind probabil varianta de rezervă, ”planul B”, dacă Iohannis ratează din nou numirea unuia dintre proprii oameni de încredere în fruntea SIE, după ce Dan Motreanu pur și simplu s-a speriat de această oportunitate. Numai că în cazul lui Mihalache nu trebuie uitat că acesta are totuși polițe de plătit, după ”somnicul” surprins în deplasarea de la Belgrad, se știe doar atât de bine de către cine… Astfel că în timp ce în următoarea perioadă consumul de pop corn va crește odată cu intensificarea dezvăluirilor despre Victor Ponta și celelalte ”ținte în mișcare” ale noului sistem, generalii Predoiu și Hăpău, adevărata bătălie se poartă ”pe frontul” SIE. Mai ales că toată lumea așteaptă răspunsul ”izbăvitor” de la ”Înalta Poartă” a Washington-ului, pentru a se ști dacă mutările prevăzute sunt sau nu agreate…

 

Anchete

Voiculescu si o noua performanta: facultate de top facuta cu dictionarul

Publicat

pe

De

”Eternitatea a fost creată pentru cei care învață limba germană” spunea cu năduf Mark Twain în celebrul său eseu ”Îngrozitoarea limbă germană” în care ironiza limba lui Goethe. Și totuși, există subterfugii în fața chinuitoarei limbi, altfel nu ar fi fost posibilă excepționala reușită a lui Vlad Voiculescu, cel care ne informează că a făcut facultatea la Viena cu dicționarul, neștiind germana.

Într-o postare de campanie electorală excelent lucrată, în opinia noastră, pentru publicul țintă, și plasată pe Facebook, fostul ministru al Sănătății își prezintă un petec de biografie mai înduioșătoare decît a lui Remi din ”Singur pe lume” ori a lui Oliver Twist, relatînd o succes story mioritică a unui băiat sărac de la țară care face o carieră absolut furibundă într-o mare capitală europeană fără sprijinul nimănui.

De fapt, că vorbim de sprijin, el chiar spune că a luat un credit austriac de 140.000 de euro pentru a-și scoate familia din sărăcie. Doar că declarația sa de avere din 2016 pomenește de un singur credit de 6.400 de euro, luat în 2015 de la banca austriacă Erste, ceea ce înseamnă că Voiculescu a avut un alt credit, dar a achitat imensa datorie în doi și timpi și trei mișcări, din salariul lunar de 3.500 de euro, de la Erste Bank Viena, adică fix 40 de rate. Conform aceleiași declarații de avere, studentul sărac de odinioară adunase pînă în 2015 suma 102.522 de euro, cash și cont, acțiuni la o bancă de cîteva mii de euro și încă vreo 20.000 de euro în lei.

Mai înainte de a o prezenta integral mai jos, pentru că bate la scor orice telenovelă ori film indian, să spunem doar atît: Voiculescu este, foarte probabil, primul om care e acceptat din prima la o universitate de maxim prestigiu, care a dat lumii 15 laureați Nobel, fără a vorbi limba de predare, germana, decît la nivel de baltă, cum se spune în popor. O limbă pe care nici în școala de la Pucioasa nu a studiat-o, ci doar în oarece meditații private cu o profesoară de franceză, la care germana era doar limba a doua de specializare.
Și care om, țineți-vă bine, și-a trecut cursurile traducînd ”cuvînt cu cuvînt cu dicționarul” și învățînd germana din mers.
Vorbim aici nu de traducere din revista de puștani ”Bravo”, ci de o facultate grea, de economie, care presupune nenumărați termeni tehnici. O facultate pe care o termină sub 20% dintre cei care o încep, conform lui Voiculescu.

În treacăt să amintim că vicepremierul Raluca Turcan a urmat la Moscova o facultate dedicată studierii limbii ruse pentru afaceri, tocmai pentru că nu ajunge cunoașterea propriu-zisă a unei limbi străine pentru abordarea unor chestiuni de specialitate.
În plus, putem admite că Voiculescu ar fi învățat cuvintele limbii prin studiu personal, cu dicționarul, dar ar fi fost nițel mai greu cu vorbitul. Chiar nu a avut nevoie la începuturi tînărul student să vorbească cu cineva de la prestigioasa universitate? Chiar se poate descurca cineva într-o țară străină, la o mare universitate într-o limbă extrem de dificilă doar cu dicționarul??

Scriam recent că Vlad Voiculescu a fost angajat cu funcții de top la mari companii străine doar cu liceul din Pucioasa la bază; acum aflăm că și acolo trebuie să se fi descurcat tot cu dicționarul, cel puțin o vreme. Interesant cum a reușit. Studentul român a muncit teribil pentru a termina respectiva facultate, după cum aflăm de la el. Dar tot de la el am aflat deja că dacă nu se ținea iubita de capul lui, renunța la studii după 7-8 ani. Cam contradictorii atitudini, am zice.
La fel de interesant e că marea universitate vieneză nu doar că nu i-a perceput bani pentru cursuri, dar chiar a acceptat să îl angajeze cu plata la negru, conform mărturisirii lui Voiculescu, încălcînd sever legea(?!!). Ori că spune despre viza de Austria că și-a luat-o de la consulatul acestei țări, în România neexistînd vreodată alte consulate austriece decît onorifice, care nu au dreptul acordării de vize.

Iată postarea fostului ministru:

”Apar tot mai multe atacuri împotriva mea pornind de la studiile pe care le-am făcut la Universitatea de Economie din Viena – WU (Wirtschaftsuniversität Wien).

Pe scurt, sunt acuzat că am stat prea mulți ani la o facultate de prestigiu din Viena, că am ajuns în mod suspect pe posturi bune din instituții de top vieneze, că diploma de studii ar fi falsă. Ca de obicei, acuzele devin oglinda lor și a valorilor pe care le împărtășesc în anturajele lor, cu diplome obținute prin plagiat, cu studii de doctorat luate pe repede înainte, cu pile și nepotisme.

Cred că e de datoria mea să explic în detaliu cum stau lucrurile. Iată povestea pe larg a traseului meu de după absolvirea liceului, din comuna Brănești, la Viena, de la liceul din Pucioasa, la una dintre cele mai prestigioase universități europene.

Eram în clasa a XI-a când m-am gândit prima dată să plec la studii în străinătate, în 1999. Era mai degrabă o fantezie, fiindcă trăiam încă vremurile în care nu se putea ieși din țară fără viză.

Erau câțiva săteni care în anii ‘90 plecaseră la muncă în țări străine. La întoarcere deveniseră în sat ”neamțu”, ”americanu”, ”belgianu” iar noi, copiii, ne uitam la ei cu fascinație și un pic de invidie. Singurele rude pe care le aveam în străinătate erau la Viena, în Austria – mătușa la care am locuit în primele 6 luni de studii.

În Brănești sau Pucioasa nu aveam profesori de germană pe vremea aceea. La școală se preda engleza și franceza. Acesta fusese de altfel și motivul pentru care ai mei mă mutaseră de la școala din sat (unde mama era învățătoare și tatăl fusese profesor de sport) la școala din Pucioasa: să îmi ofere perspectivele celui care cunoaște limbi străine.

Din fericire, am găsit în județ o profesoară de limba franceză care studiase și germana în facultate, așa că a putut să mă ajute în încercarea mea de a învăța limba germană.

Mi-am ales facultatea și m-am înscris la studii de la un internet cafe din Târgoviște, în strigătele celor care jucau Doom, Descent și Mortal Kombat sau își căutau perechea pe mIRC. În satul meu încă nu aveam nici telefon direct (apelurile mergeau printr-o doamnă centralistă), de internet nici nu putea fi vorba.

Mi-am depus dosarul online la Facultatea de Administrarea Afacerilor (în germană Betriebswirtschaftslehre), nu mai știu exact toate documentele solicitate, dar îmi amintesc că deși procesul mi s-a părut simplu la vremea aceea, trăiam cu teama că sigur am făcut ceva greșit. Câteva săptămâni mai târziu, am primit o invitație în Austria pentru a depune documentele necesare (Einladungsbrief). Mi-am luat viza pe baza invitației, după multe ore de așteptat la Consulatul Austriei. A fost o întreagă aventură pînă am ajuns cu documentele în biroul de înscrieri al Universității, unde, după o discuție de câteva replici în germană, am aflat că am fost acceptat. Părea ireal.

Cursurile erau gratuite, nici pe cazare nu am plătit nimic în primul semestru, fiindcă am stat la ruda mea de acolo. Restul anilor i-am petrecut la cămin sau în apartamente închiriate împreună cu 1, 2 sau 3 alți studenți.

Faptul că nu știam limba la un nivel adecvat, altoit pe un fond de timiditate cruntă, nu m-a ajutat. Am învățat germana traducând cuvânt cu cuvânt cursurile și cărțile de la facultate.

Mi-am căutat de lucru din primul an, dar doar din anul doi am reușit să mă angajez pentru a mă susține: am lucrat într-un laborator de calculatoare al universității, am împărțit flyere pe stradă, am montat scene de concert, locuri de joacă pentru copii și am vândut bilete la concerte pe stradă. Am acceptat orice job pentru a-mi putea continua studiile. Job, mult spus: eram plătit la negru, românii nu aveau drept de muncă în Austria decât dacă depășeau un salariu de cca. 1.400 euro / lună. Nu era cazul meu în acei ani.

La 22 de ani am avut primul job serios: întors la București în vacanța de vară, am fost acceptat, cu examen, la câteva luni de practică în cadrul Deloitte. Acolo am lucrat cu profesioniști internaționali din domeniul bancar, care m-au îndemnat să aplic la un post dintr-o bancă specializată în finanțarea proiectelor publice de infrastructură din Europa Centrală și de Est. Așa am ajuns, tot la 22 de ani, să mă angajez și să lucrez într-un domeniu în care am rămas următorii 10 ani.

Când m-am angajat, deja terminasem toate examenele de la facultate, cu două excepții, și nu scrisesem încă lucrarea de Magister (așa se cheamă titlul universitar pe care l-am obținut ulterior – echivalentul unui Master). La Wirtschaftsuniversität Wien nu te presau să termini studiile – era strict responsabilitatea fiecărui student când se înscria la examene. Pe unii îi responsabiliza – ca mai devreme sau mai târziu să își finalizeze studiile, pe alții îi determina să renunțe. La Wirtschaftsuniversität Wien sub 20% dintre cei care începeau facultatea o și finalizau cu titlul de Magister. Și da, știu că pentru România acest lucru pare ne necrezut.

Și în cazul meu a durat până să predau lucrarea finală și să devin Magister. Și eu m-am gândit să renunț, fiindcă deja aveam un job bun. Am avut apoi al doilea job și mai bun. Am luat un credit de 140.000 de euro cu care am finanțat datoriile familiei.

Pe lângă serviciu, organizam tabere de limbă germană pentru copiii din satul meu natal și orașul în care făcusem liceul. Cred că proiectul s-a născut tocmai din frustrarea resimțită de mine în primii ani de studiu. Puțin mai târziu, când am aflat că lipsesc medicamente esențiale pentru copiii care suferă de cancer, am început să strâng bani, să le cumpăr din Viena, Ungaria și alte câteva țări și să le trimit în țară printr-o rețea care a devenit Rețeaua Citostaticelor și a ajutat vreo 2.500 de oameni să primească tratamentul de care aveau nevoie.

La serviciu mergea totul bine, făceam o mulțime de lucruri care îmi umpleau sufletul așa că dacă prietena mea de atunci nu m-ar fi convins să predau lucrarea finală, n-aș fi dobândit niciodată titlul de Magister. Lucrarea de Magister a primit notă maximă. Atașez aici diploma și prima mea fotografie de CV.

Nu mă simt rușinat de perioada studiilor și muncii mele la Viena, ci recunoscător. Și nu am absolut nimic de ascuns, ba din contră. Mă bucur să răspund și să lămuresc oricând orice aspect al educației sau al muncii mele din Austria.

A fost un drum greu pentru mine, drumul greu al fiecărui român care pleacă dintr-o familie modestă de la țară la studii sau la muncă în străinătate și care își construiește o lume pornind de la ceea ce este și ceea ce poate învăța să fie.

Cam asta e. Sigur, atacurile absurde și pe alocuri ridicole vor continua. Pentru că sistemul nu vrea să fie deranjat. Atacă prin orice cale, caută până la rude cu care aș putea să mă și însor de “apropiate” ce sunt, se duc chiar și fizic să afle cum stau lucrurile la Viena (le doresc succes și aștept cu interes să aflu ce idei amuzante mai scot “pe piață”).

Orice ar fi sunt aici să răspund, în detaliu, cum stau lucrurile de fapt. Vă mulțumesc pentru încredere” mai scrie fostul ministru în postare.

Un material lung, dar excelent realizat din punct de vedere strategic, țintind electoratul tînăr al USR-PLUS amator de povești siropoase de succes rapid în viață.

O glumă înțepătoare la adresa lui Michael Jackson spunea prin anii 90 că America e singurul loc în care un băiat negru, sărac, anonim și necăjit poate ajunge rapid o mare artistă albă, faimoasă și plină de bani.

Parafrazînd, Voiculescu și strategii USR-PLUS tocmai ne-au livrat povestea unui Martin Eden autohton, băiat sărac, de la țară, fără sprijin și neștiutor de limbi străine care dă lovitura fix în străinătate și se transformă rapid în tot ceea ce alți mulți tineri de la noi abia îndrăznesc să viseze.
Sigur, unii tineri mai cîrcotași nu ar înțelege de ce un asemenea tînăr de succes lasă vicepreședinția Erste Bank pentru a lucra pe post de secretară a unui ministru, dar cîrcotelile, știm cu toții, sunt mereu inevitabile.

 

Citeste in continuare

Diverse

Ne încadrăm în topul “cea mai bună și profesionistă clinica veterinara Suceava”

Publicat

pe

De

Ne încadrăm în topul cea mai bună și profesionistă clinica veterinara Suceava, cu atât mai mult cu cât dispunem de câte un veterinar sau un asistent pentru fiecare serviciu complex în parte. Ne place să excelăm și nu ezităm să arătăm acest lucru cât mai des cu putință. Astfel, dacă apelezi Nord Vet, fii sigur de faptul că îți vom oferi tot ceea ce este mai bun. Fii sigur de faptul că suntem soluția pe care ai căutat-o atât de mult timp!

De ce ne încadrăm în acest top și mai exact, cu ce anume ne putem mândri? Nu pleca, îți spunem chiar acum toate beneficiile pe care le poți avea apelând la experții din cadrul clinicii noastre veterinare.

Suntem o clinica veterinara Suceava foarte bună pentru că avem personal calificat în domeniu

Ne place să ne mândrim cu diplomele, dar și cu competențele specialiștilor noștri. Altfel spus, suntem o clinica veterinara Suceava foarte bună pentru că avem personal calificat în domeniu. Nu dispunem de orice medic veterinar, ci ne-am asigurat de faptul că putem să-ți oferim calitate!

Știm cât de importantă este aceasta pentru tine, dar și cât de mult ții să o regăsești în toate serviciile la care apelezi! Te asigurăm că nu întreprindem nimic fără să luăm în calcul fiecare detaliu. Ne place să lucrăm cu animalele, dar cel mai mult cochetăm cu ideea de a oferi ceea ce este mai bun.

Doar la asta trebui să te și aștepți, nu? La un personal care să-ți poată oferi servicii de calitate, cu atât mai mult cu cât clinica veterinara Suceava face parte dintr-un top! Nu vorbim despre orice top, ci despre topul celor mai bune clinici din județ.

Nord Vet – clinica veterinara Suceava cu cele mai vaste servicii în domeniul veterinar

Nord Vet ocupă un loc demn de apreciat în topul celor mai bune clinici pentru că ofere varietate. Suntem clinica veterinara Suceava cu cele mai vaste servicii în domeniul veterinar! Da, ai citit bine! Chiar ne place să oferim mai mult decât alte clinici pot oferi! Toate acestea pentru că ne gândim cum putem facilita tot mai mult procesul pe care trebuie să-l urmezi!

Care sunt aceste servicii la care poți apela? Ei bine, oferim consultații, tratamente, vaccinări, deparazitări și ecografii, realizate în cel mai profesionist mod. De altfel, excelăm și când vine vorba despre analize de laborator sau servicii de chirurgie!

Și asta nu este tot, întrucât niciodată nu este prea mult! Pentru a arăta că suntem o clinică în care poți avea încredere, am luat decizia de a angaja personal calificat și pe partea de oftalmologie, dermatologie și stomatologie.

Ne place tot ceea ce vine la pachet cu diversitatea, recunoaștem! Și tocmai datorită acestei premise pe care mizăm, astăzi poți apela la serviciile de calitate pe care ți le oferim. Poți apela cu încredere la Nord Vet pentru că suntem o clinică care mizează nu doar pe un veterinar profesionist, ci pe mai mulți și chiar ajutoare, precum asistenți!

Citeste in continuare

Diverse

10 sfaturi pentru a alege cele mai bune cadouri

Publicat

pe

De

Cadourile ajuta la definirea legaturilor si la consolidarea legaturilor cu familia si prietenii. Din acest motiv, va recomandam sa luati in considerare aceste sfaturi.

Actul daruirii a facut obiectul unor studii asupra comportamentului uman de catre specialisti din diverse domenii: ajuta la definirea legaturilor si la consolidarea legaturilor cu familia si prietenii. Din acest motiv, atunci cand alegem un cadou trebuie sa fim atenti la urmatoarele puncte:

Vezi lista cu cele mai bune magazine online cu cadouri.

1- Cand oferim cadouri, trebuie sa ne punem intrebarile de baza : Ce sa oferim? Pentru cine este darul? Cand trebuie dat un cadou? si Cum ar trebui sa facem acest cadou? Retineti ca, raspunzand la aceste intrebari simple, putem provoca efectul dorit cu darul nostru.

2- Pentru a personaliza cadoul, asezati-va si faceti o lista a intereselor si gusturilor persoanei . Incearca sa scrii destul de multe articole sau experiente pe care ti le-a spus ca ii plac sau ca stii ca ii place.

3- Aruncati cadourile personale pentru persoanele care nu sunt atat de apropiate.  De exemplu, varul acela indepartat pe care nu l-ai vazut niciodata, dar l-ai invitat la petrecere anul acesta. In aceste cazuri, cele mai potrivite cadouri sunt bomboanele, cafeaua sau ceaiul, o excursie la cinema sau un abonament Netflix (putini oameni carora nu le place sa mearga la filme sau sa se uite la televizor), un card cadou pentru un salon de infrumusetare (in cazul in care este o femeie) etc.

4- In cazul in care doriti sa surprindeti acea persoana care nu este atat de apropiata , putem incerca sa aflam, prin intermediul persoanelor apropiate acelei persoane (familie, prieteni, colegi de munca etc.) gusturile si hobby-urile lor.

5 – Pentru un copil. Atunci cand alegeti cadoul, trebuie sa evitati obiectele zgomotoase care pot provoca certuri si perturba linistea casei, obiecte care pot deranja un apartament mic sau jucarii care murdaresc si, prin urmare, provoaca tulburari parintilor copilului. Nici jucariile care ar putea fi periculoase nu trebuie selectate. Pentru aceasta trebuie sa luam in considerare varsta copilului si sa ne asiguram ca jucaria este adecvata varstei sale.

6 – Pentru adolescenti . Daca esti o persoana apropiata, probabil ca stii deja ce sporturi sau hobby-uri ii plac. Fie ca jucati un sport, o echipa noua, o piesa semnata de  o celebritate sau bilete la un meci, acestea sunt cadouri perfecte. Daca sunteti interesat de arta sau muzica, atunci unele consumabile de arta sau un echipament stereo pot fi idei bune. A face o activitate impreuna este, de asemenea, un cadou bun, deoarece presupune sa petreceti timp cu copilul. Poate fi o iesire pentru a manca la restaurantul tau preferat, un parc de distractii, urcare, etc.

7 – Reduceti potentialele idei de cadouri la trei. Daca aveti prea multe idei, ar trebui sa va restrangeti selectia. Ganditi-va ce ar aprecia cel mai mult persoana respectiva, ce ar folosi cel mai mult si ce se potriveste bugetului dvs.

8 – Un detaliu simplu este imbunatatit de un ambalaj frumos, decorat cu gust si eleganta. Nu trebuie sa uitam ca ambalajul este „rochia” cadoului. Nu oferi niciodata un cadou despachetat. Este un esantion al interesului mic pe care il are darul si destinatarul acestuia.

9- Daca aveti de gand sa rugati pe cineva sa cumpere un cadou pentru dvs., asigurati-va ca stiti ce este. Este foarte nepoliticos sa nu stim ce este trimis (si periculos, deoarece atunci cand vorbim despre acest lucru cu destinatarul, este posibil sa nu stim despre ce vorbesc).

10- Includeti un card in cadou. De multe ori acest detaliu este apreciat mai mult decat cadoul in sine. Va recomandam sa utilizati un card care sa exprime modul in care va simtiti in legatura cu persoana respectiva.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie1 zi ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv1 zi ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv3 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv3 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.5 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv5 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv6 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv6 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.7 zile ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv1 săptămână ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!