Connect with us

Actualitate

Mugur Isărescu, briliantul de hârtie al oamenilor ,,serioși’’

Incisiv

Publicat

pe

Noul brânci în funcția de guvernator BNR nu a fost atribuit de Isărescu propriilor calități, sieși, ci mai degrabă procesului de a ,,SeReInventa’’ în fața oamenilor ,,serioși’’ cărora le-a mulțumit cu recunoștință pentru șansa de a mai sta 5 ani la BNR, pentru a nu îi păsa de economie. Isărescu admitea asta în mod direct săptămâna trecută: ,,mai există oameni serioși în România’’ referitor la modul în care a ajuns să fie propus parlamentului pentru un nou mandat, în opinia mea, făcând referire la mai vechi colegi, paiațe ale vechii securități, încă nelustrate. Abia acum s-a apucat să dezvolte public legenda: profitul ,,istoric’’ al BNR. Cât este hârtie de împachetat brânza și cât este gestionară ,,briliantă” a rezervei valutare – am detaliat pentru psnews, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani.

Mugur Isărescu, briliantul de hârtie al oamenilor ,,serioși’’

Niciodată nu a simțit mai acut glonțul șuierându-i pe lângă urechea dreaptă fostul informator al Securității, Mugur Isărescu, reciclat în guvernator BNR după 1989, așa cum a simțit până la momentul întemnițării lui Liviu Dragnea în mai 2019, care, cel puțin declarativ, direct sau prin Vâlcov s-a pronunțat pentru nerămânarea lui Isărescu la cârma BNR.

Împingerea vechiului colaborator al Securității către un nou mandat de guvernator a fost o surpriză chiar și pentru Isărescu, după ce în urmă cu 2 ani a devenit publică informația că își turna colegii de la Institutul de economie mondială, la Securitate, așa cum făcea și cu ambasadorii statelor membre NATO. De altfel, e remarcabilă că acest nou brânci în funcția de guvernator BNR nu a fost atribuită de Isărescu sieși, ci mai degrabă procesului de a ,,SeReInventa’’ în fața oamenilor ,,serioși’’ cărora le-a mulțumit cu recunoștință pentru șansa de a mai sta 5 ani la BNR, pentru a nu îi păsa de economie. Isărescu admitea asta în mod direct săptămâna trecută: ,,mai există oameni serioși în România’’ referitor la modul în care a ajuns să fie propus parlamentului pentru un nou mandat, în opinia mea, făcând referire la mai vechi colegi, paiațe ale vechii securități, încă nelustrate.

Ca jurnalist, obișnuiesc să îl urmăresc cu atenția cuvenită pe singurul guvernator de bancă centrală din lume dintr-o țară în care este interzisă deținerea de funcții publice a unor foști colaboratori ai securității, falsul în declarații fiind pedepsibil penal. În această ipostază, de felcer în isărescologie (o știință care asemeni Concorde-ologiei se ocupă cu studierea modului cum ,,faima poate dispărea, iar ceea a fost odată atotputernic, poate fi uitat’’) am privit și singurele două intervenții publice ale bătrânului sicofant de după desemnarea pentru un nou mandat: săptămâna trecută, după decizia de politică monetară și astăzi, la prezentarea raportului anual al BNR pentru anul 2018. Urmărirea răbufnirilor guvernatorului mi-a permis să văd două atitudini succesive, la cald, după obținerea unui nou mandat. Prima, a fost dedicată manifestării mulțumirii, recunoștinței și gratitudinii veșnice la adresa ,,oamenilor serioși’’ care l-au ajutat, din nou. În această primă ieșire Isărescu s-a manifestat ca un bătrânel care nu a luptat cu sindromul impostorului (parcă încă se îndoia de cauzele și motivele reale ale realegerii sale trădând o frică internalizată că va fi devoalat ca o fraudă în următorul mandat). În cea de-a doua ieșire, de astăzi, Isărescu a dat dovadă mai degrabă de ignoranță pluralistică: deși se îndoiește de calitățile sale (,,am avut noroc cu inflația în 2018, poate avem noroc și în 2019), crede ferm că este singurul care se îndoiește de calitățile lui, întrucât, niciunul dintre ,,oamenii serioși’’ care l-au trimis spre un nou mandat nu a dat gândului glas. În afara oamenilor serioși, care nu externalizează ci capitalizează vulnerabilitățile lui Isărescu, pentru Isărescu mai există doar felceri și pitpalaci.

Așa s-a gândit Isărescu încă de săptămâna trecută că în noul mandat e bine să își reia practica decenală, de a prezenta negrul drept alb și de a servi lecții de înțelepciune post-factum. Întâi a făcut paradă de mediocritatea sa, prezentând-o drept ,,excelență’’. A folosit și un cuvânt pentru asta: ,,briliant’’ făcând referire încă de săptămâna trecută la ,,profitul record’’ al BNR din anul 2018, din administrarea rezervei valutare. ,,Profitul’’ a fost obținut de către ,,brilianții’’ 30 de lucrători ai BNR care administrează rezerva valutară, încercând astfel să transfere strălucirea otrăvită a profitului BNR, asupra sa. Dacă dânsul a adunat ,,brilianți’’, nu cumva domnia sa este mai briliant decât toți? Aparent au căzut în capcana lui Isărescu și agenții de presă străine, în esență, ele oferind doar o știre pentru a îi mai face să râdă pe adevărații brilianți, chiar dacă efectul temporar a fost ca Isărescu să se umfle în pene și, să se expună public, ca și când el însuși nu ar fi altceva decât un briliant de hârtie: cum să te lauzi ca guvernator de bancă centrală cu deprecierea monedei naționale?. Să explic:

Profitul istoric de care face paradă Mugur Isărescu este în suma de 1,18 miliarde de lei ,,de șase ori mai mare decât profitul anului trecut’’. Asta înseamnă un profit de 253 de milioane de Euro. Isărescu atribuie profitul ,,brilianților de la BNR’’ care au știut cum să administreze rezerva valutară. Dacă ne uităm în bilanț, într-adevăr profitul vine din poziția ,,administrarea activelor și pasivelor în valută’’, care a adus un plus de 2,08 miliarde de lei, sumă diminuată prin cele circa 455 de milioane de lei (costurile cu funcționarea BNR), cheltuieli de politică monetară (96 milioane de lei) și cheltuieli cu diferențe nefavorabile din reevaluare (313 milioane de lei). Isărescu ar vrea să ne oprim aici, dar eu nu mă opresc.

De unde sunt de fapt ,,profiturile’’ din administrarea activelor și pasivelor în valută? Pe scurt, veniturile din administrarea rezervei internaționale (valută plus aur). Și, sintetic profitul record se datorează deprecierii leului, care a generat cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, având ca efect diminuarea puterii de cumpărare a populației și companiilor. Cu alte cuvinte, Isărescu se laudă cu profit pentru motivul pentru care ar fi trebuit demis: ratarea țintei de inflație în 2018 și perspectiva unei noi ratări în 2019, în condițiile în care ținta este și anul acesta de 2,5%, iar inflația după primele 6 luni ale anului a ajuns deja la 2,98%. Această depășire a țintei după numai 6 luni Isărescu o consideră laconic ,,bună’’ mutând discuția spre falsa ,,brilianță’’ a administrării rezervei valutare, Aici, Isărescu a fost însă la fel de briliant ca o piatră fără valoare. Uitându-ne de unde provine, vedem și de ce:

La sfârșitul anului trecut, rezerva de aur s-a menținut ca și în 2017 la 104 tone. Dar scumpirea aurului pe plan internațional (nu Isărescu a generat-o și nici nu a făcut operațiuni de majorare a rezervei), s-a datorat exclusiv evoluției prețului internațional al aurului (scumpire cu 3% în Euro), iar aceasta valora la 31 decembrie 2018 cu 123 de milioane de Euro mai mult decât la finalul anului 2017 (+573,65 milioane de lei). Mai rămân astfel 1,5 miliarde de lei din ,,performanța’’ briliantului.

Tot la sfârșitul anului trecut, rezerva valutară (euro, dolar, alte valute) plasată în principal în obligațiuni guvernamentale (o treime fiind fără randament), a scăzut la 33,06 miliarde de Euro. Din această sumă, după estimările mele, 19 miliarde de Euro erau plasamente în Euro (circa 2 treimi), echivalentul a 7,73 de miliarde de Euro erau plasamente în dolari (aproape un sfert), iar restul în alte valute. Prin urmare, profitul din administrarea acestor rezerve provine EXCLUSIV din deprecierea leului atât față de Euro cât mai ales față de dolar, fiind un profit pe hârtie, așa cum și Isărescu se dovedește un briliant de hârtie. Leul s-a depreciat față de Euro în 2018 de la 4,6597 lei până la 4,6639 lei și doar din deprecierea leului față de Euro a adus un ,,profit’’ pe hârtie de 79 de milioane de lei. Pentru că banii au stat, fără vreo brilianță, mai rămân circa 1,4 miliarde de lei din rezultate ,,briliante’’. Iar surpriza vine față de dolar.

Pe fondul întăririi dolarului și prin aplicarea unei politici monetare păguboase, Isărescu privind și în 2018 în oglinda retrovizoare și nu în față, spre perspectivele inflaționiste și modificând dobânda la leu prea târziu și prea puțin, leul s-a depreciat față de dolar în 2018 de la 3,8915 la 31 decembrie 2017 până la 4,0738 lei (dolarul fiind mai scump, într-un singur an, cu 4,75%). 

Corespunzător deținerilor de dolari, deprecierea leului față de dolar  (și lipsă de performanță în raport cu diminuarea presiunilor inflaționiste dinspre energie, deci subminarea obiectivului fundamental al BNR), deținerile în dolari echivalent a 7,7 miliarde de Euro, au adus, dintr-o simplă conversie, o ,,performanță’’ de 1,4 miliarde de lei, e drept, tot pe hârtie, nefiind rezultatul unor super-plasamente și acestă performanță pe hârtie are ca și contraparte energie mai scumpă deci inflație pentru populație și companii.

Diminuând profitul ,,briliantului’’ și cu cele 1,4 miliarde de lei din deprecierea leului față de dolar, vedem adevărata performanță a lui Isărescu în 2018: zero lei din administrarea rezervelor internaționale ale BNR și presiuni inflaționiste aruncate în sarcina populației și companiilor, în timp ce alte bănci centrale și-au mărit atât expunerea pe dolari cât și pe aur și au avut profituri REALE. Nu ca BNR.

Prin urmare, profitul ,,istoric’’ al BNR nu reprezintă decât un simplul calcul contabil: cât reprezenta rezerva internațională la cursul din 31 decembrie 2017 și cât reprezenta un an mai târziu, Isărescu greșind și la calcule, așa cum voi arăta. 

Prin urmare apare întrebarea: dacă profitul BNR este mânat de deprecierea leului față de Euro și dolar (în dauna stabilității prețurilor – obiectivul fundamental al BNR), de ce ține Mugur Isărescu să prezinte drept ,,briliantă’’ administrarea rezervei valutare, care denotă în fapt politica sa deliberată de depreciere a leului și politica sa monetară păguboasă care a consolidat România pe primul loc al celor mai mari inflații din Uniunea Europeană. Doar ca să mai prindă un nou mandat? E mai mult decât atât și nu pot fi decât trei răspunsuri sau variațiuni ale acestora pentru care Isărescu, care se dovedește în plus o pietricică a politicii monetare, se vopsește în briliant.

În primul rând, după ce a obținut garanțiile ,,oamenilor serioși’’ pentru încă 5 ani la BNR, Isărescu nu mai dă doi bani pe realitate, deformând-o prin omisiune. Al doilea motiv decurge din cel anterior: parazitează prin lăudarea unor false performanțe activitatea unei bănci centrale independente pentru a menține starea de fapt, indiferent dacă este productivă sau nu și face paradă de propria mediocritate prezentând-o drept ,,excelență’’, ,,briliantism’’. El simulează performanța chiar dacă în mod paradoxal performanța simulată de el înseamnă chiar inflație, pe care ar trebui să o stăpânească.

Iar al treilea motiv ar putea fi unul contrainformativ. Țineți minte când în ajunul dezvăluirilor că Mugur Isărescu a turnat la Securitate sub numele ,,Manole’’ că a ieșit într-un interviu în Jurnalul Național, contrainformativ, sugerând că și-a mai turnat în scris colegii, dar doar în pauzele de masă. Ceea ce mă face să cred că, foarte curând, pe lângă analiza autorilor morali ai pierderii de către România a dreptului de poansona aurul, va fi făcut un audit serios și al administrării rezervelor internaționale. Contrainformativ, Isărescu anunță ,,brilianța’’ administrării, pentru a compensa lipsa de performanță din trecut. Mugur Isărescu nu a înțeles nici acum că rolul băncii centrale este să mențină stabilitatea prețurilor și nu să raporteze profituri, pe hârtie.

Ar mai putea fi și un al patrulea motiv: compromiterea lui Isărescu. A falsificat bilanțul BNR? Doar un răuvoitor poate spune acest lucru, însă eu pot afirmă ca academicianul are probleme la adunare și la scădere în bilanțul pe care îl certifică. Iată de ce: potrivit cifrelor oficiale ale BNR, prezentate astăzi de Isărescu, în 2017, rezultatul operațional al BNR era de 946,889 milioane lei și diminuat cu cheltuieli cu diferențe nefavorabile de reevaluare (760,174 milioane lei) conducea la profitul exercițiului financiar din 2017 de 186,715 milioane lei. Ieșea totalul. În 2018, calculul similar arată că rezultatul operațional al BNR (1495,698 milioane lei) din care se scade poziția de cheltuieli cu diferențe nefavorabile de reevaluare (313,795 milioane lei) ar trebui să conducă la profitul exercițiului financiar din 2018, de 1181,903 milioane lei. Doar că, lui Isărescu, în bilanț, i-a dat 1183,363 milioane lei, înregistrând o eroare în bilanțul oficial de 1,46 milioane de lei. Desigur, brilianții mai fac în acte oficiale și erori și mai și răspund pentru ele, dar nu mă pot abține să nu îl întreb pe Isărescu: de ce a simțit nevoia să umfle profitul BNR?

Răspunsul nu poate fi despărțit de motivul pentru care Isărescu a simțit nevoia să prezinte drept ,,brilianță’’ deprecierea leului față de Euro și dolar (în fapt o lipsă de performanță a sa cu efect în confiscarea prin inflație mai mare a unei părți din puterea de cumpărare a populației) și mai ales de faptul că, Isărescu, având susținerea ,,oamenilor serioși’’ îl doare în cot dacă vreunul s-au altul relevă că academicianul briliant are probleme de aritmetică, atâta timp cât domnia sa își consolidează statutul de cel mai longeviv guvernator de bancă centrală dintr-o țară NATO în care este interzisă ocuparea acestei funcții de către turnători ai securității. (Paul D.).

 

Actualitate

Imbatranirea celulara – o problema care ne afecteaza pe toti

Anabell

Publicat

pe

De

Cu totii imbatranim, iar imbatranirea este considerata a fi ceva firesc in viata unui om. Cu toate acestea, procesul biologic de imbatranire pare a fi mai accelerat la unele persoane si mai lent la altele. Acest proces duce la aparitia unor modificari functionale dar si la nivelul celular.

Imbatranirea este, inainte de toate, un proces genetic, insa totodata poate fi accelerata de un stil de viata nesanatos. In ceea ce priveste imbatranirea celulara, aceasta reprezinta o problema care ne afecteaza pe toti si este explicata cel mai bine de teoria pasiva a radicalilor liberi.

Celulele au nevoie de oxigen pentru a functiona corect, insa oxigenul poate avea si efecte negative. Mai exact, studiile spun ca o cantitate de 2% din oxigenul pe care il respiram se transforma in radicali liberi, acestia avand efecte negative pentru organism. Cauzeaza un sir de reactii in lant care duc la degradarea celulara. Despre radicalii liberi ar mai trebui sa stii ca se pot dovedi a fi si utili pentru remedierea unor infectii. Cantitatea de radicali liberi ar trebui sa fie insa cat mai redusa.

De ce apare imbatranirea prematura

Asa cum spuneam, cauza principala a imbatranirii celulare este prezenta radicalilor liberi de oxigen. Practic, printre daunele acestora se regaseste afectarea tesuturilor, ducand la oxidarea lipidelor si a proteinelor. Prezenta radicalilor liberi de oxigen mai poate duce si la aparitia unor boli grave, asa cum este cancerul.

Suplimentele anti-imbatranire – o solutie la indemana tuturor

Din fericire exista masuri pe care le putem lua pentru a preveni dar si pentru a intarzia imbatranirea prematura. Una dintre ele este reprezentata de suplimentele anti-imbatranire , cu rol antioxidant.

RevidoxUn supliment alimentar cu rol anti imbatranire este si Revidox, disponibil pe Farmacia-Arsene.ro. Acesta are un continut foarte bogat de Resveratrol 100% bioactiv (sub forma de stilvid). Rolul acestui ingredient este de a preveni semnele imbatranirii la exterior, in timp ce la interior combate imbatranirea celulara.

Mai mult decat atat, Revidox este un supliment cu activitate in procesele fiziologice asociate acestei probleme. Practic, in urma administrarii acestui supliment alimentar va fi imbunatatita memoria, vederea dar si mobilitatea.

Este importanta si adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos. Sportul si dietele echilibrate fac o echipa foarte buna impreuna, reusind sa incetineasca imbatranirea prematura.

Practic, sportul are efectul de combatere a oxidarii celulare, elimina stresul si relaxeaza organismul. Mai mult decat atat, in urma activitatii fizice regulate, sistemul imunitar va deveni mai puternic, iar pielea se va bucura de tonifiere.

Consumate zilnic, fructele si legumele reusesc sa intarzie imbatranirea, favorizand longevitatea. Acestea au un continut foarte generos de antioxidanti care vor lupta cu radicalii liberi.

Antioxidantii mai pot fi obtinuti foarte usor si cu ajutorul suplimentelor alimentare, asa cum este Revidox. Practic, in urma unor cercetari s-a ajuns la concluzia ca produsul Revidox poate reduce stresul oxidativ cu pana la 60% iar calitatea antioxidanta a pielii va urca cu pana la 89%, ceea ce nu e deloc putin.

Exista o multime de teorii care vorbesc despre imbatranirea celulara, insa putem concluziona faptul ca un stil de viata sanatos, o dieta cat mai echilibrata dar si folosirea suplimentelor alimentare pot ajuta considerabil la intarzierea imbatranirii celulare.

Citeste in continuare

Actualitate

Tipuri de încălțăminte pe care orice femeie ar trebui să le aibă în garderobă!

Anabell

Publicat

pe

De

Femeile iubesc pantofii, însă, atunci când cardul de credit începe să arate din ce în ce mai puține zerouri, e un semn că trebuie să ne oprim din goana după cumpărături și să calculăm mai bine situația.

Ce femeie nu adoră să meargă la cumpărături? Pentru ce femeie shoppingul nu este o adevărată desfătare sau un mod de a se calma? După o zi stresantă la muncă, ce alt mod mai frumos de relaxare decât o scurtă vizită prin magazinele preferate? Cu toate că această idee sună foarte frumos și uneori este fix ceea ce are nevoie orice femeie, nu ar trebui să uităm de limitele pe care le impune cardul.

papuci-tocmania   Lumea pantofilor e ca un univers infinit. Atât de multe modele, atât de multe categorii, cum le putem alege pe cele mai bune și pe cele de care avem cu adevărat nevoie? Multe femei au acea pereche de încălțăminte rămasă și acum în cutie, pe motiv că nu-i mai place sau nu-i mai vine. Încă un motiv pentru care ar trebui să ne facem un plan și o listă concretă atunci când mergem la cumpărături.

Care sunt tipurile de încălțăminte pe care ar trebui să le aibă orice femeie în garderobă? Care să o ajute indiferent de vreme, de eveniment sau de starea ei? În topul următor, vă prezentăm câteva perechi de încălțăminte ce nu ar trebui să lipsească din garderoba nimănui!

Pantofii cu toc

Orice femeie are nevoie măcar de o singură pereche de pantofi cu toc. Anumite evenimente și anumite ținute, le obligă să fie elegante din cap până în picioare, să fie la patru ace, iar pentru asta au nevoie de o pereche de pantofi pe măsură.

Varietatea pantofilor cu toc le poate induce în eroare deseori pe femei, însă principalul aspect este comoditatea, urmat de eleganță și raport calitate preț bun.

Pantofii sport sau casual

Există momente în care o femeie trebuie să petreacă mult timp în picioare, sau în care are de parcurs pe jos o distanță însemnată. Pantofii sport sau casual sunt alegerea perfectă pentru astfel de situații. Fie că vorbim de clasicii adidași, fie că ne raportăm la o pereche de pantofi casual mai eleganți, aceștia trebuie să fie un must-have!

Cizmele

    Și cizmele se împart în foarte multe categorii. Putem vorbi despre clasicele cizme de iarnă, dar și cizmele de vară, sau cizmele impermeabile atunci când e vreme ploiasă. Noi ne referim preponderent la cizmele de iarnă, groase și îmblănite suficient de mult astfel încât să apere picioarele de temperaturile scăzute.

Nici ideea cizmelor impermeabile nu ar trebui să fie ignorată, mai ales pe timpul verii când ploile abundente și inundațiile sunt la ordinea zilei.

botine  Botinele

Fie că ne raportăm la sfârșitul verii și începutul toamnei, fie că ne raportăm la sfârșitul toamnei și începutul iernii, ori la sfârșitul iernii și începutul primăverii, o pereche de botine ar trebui să te scoată din orice impas.

Sunt foarte fiabile și potrivite pentru diferite condiții meteorologice, ceea ce le face să fie indispensabile din garderoba unei femei.

 

 

Sandalele

Când temperaturile din termometre stau să explodeze, iar hainele pe care le alegem sunt foarte lejere, ar trebui să avem la fel de multă grijă și de picioarele noastre și să le lăsăm să respire. Astfel, pentru zilele toride de vară, sandalele sunt cea mai bună soluție. Cu cât piciorul este mai liber, cu atât mai mult va împiedica transpirația excesivă.

Indiferent de câte clasificări am încerca să facem, pantofii vor fi mereu un punct sensibil pentru femei. Atâta timp cât cardul de cumpărături este de acord, nimeni și nimic nu mai poate sta în calea fericirii!

Citeste in continuare

Actualitate

Militianul paraditorilor de la DNA ST Ploiesti, muzica greceasca si dosarul fabricat directorului ziarului Incisiv de Prahova (I)

Incisiv

Publicat

pe

De

Politistul judiciar TOMA Ciprian de la DNA ST Ploisti este un politist obscur, din Campina, un „sifon” care a fost si in legatura  “Cainelui Rosu”, respectiv Seful de la Economic din IPJ Prahova, Popescu Ion. Sifona la oricine si la orice institutie doar sa ramana in “schema” lor…Pana si la SRI „sifona” de zor…

Pe acesta legatura, militianul a distrus mai multe firme din Campina si a fost in atentia celor de la DGA Prahova reusind sa se strecoare si sa scape pana in prezent.

Pentru aceste “merite” deosebite, militianul judiciar TOMA Ciprian a fost “recuperat” de DNA ST Ploiesti, personal de Onea Lucian si Negulescu Mircea unde a fost repartizat procurorului Savu Alfred Daniel.

Despre Toma Ciprian stim ca este finul lui Marian Manole, un personaj pe care politistul   l-a folosit pe post de “denuntator” cu identitate protejata, pentru a-l ajuta pe Onea sa “paradeasca” dupa bunul plac, precizau cei de la  Ph-online.
“Am prezentat, ieri, cazul fostului prefect al judetului Buzau, Paul Beganu, care a fost haituit de gasca de la “Haules” si anchetat abuziv, fara temei, doar pentru a-l determina sa faca denunturi mincinoase “despre grei de la Bucuresti”. Pe parcursul anchetei, Beganu a fost victima practicilor abuzive ale procurorului Onea si a subalternilor sai de la DNA Ploiesti, printre care si politistul Ciprian Toma.
“Pe parcursul solutionarii acestui dosar am aflat faptul ca cms. Sef Toma Ciprian, probabil la solicitarea si indemnul procurorului sef Onea Lucian Gabriel si a procurorului de caz s-a folosit de nasul sau, Manole Marian (despre care din presa am inteles ca ar fi fost audiat ca martor in mai multe dosare ale DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti) pe care l-a audiat in cauza cu identitatea protejata Ionescu Marcel,obtinand astfel o marturie mincinoasa cu privire la anumite situatii factuale referitoare si la persoana mea. Modul in care s-a comportat la audierea in instanta de fond, fac aici referire la cele declarate de catre Ionescu Marcel in momentul in care a fost audiat la Curtea de Apel Ploiesti, ma conduce la ideea ca acesta a fost manipulat in mod evident, fie spunand neadevaruri usor verificabile sau evitand a raspunde intrebarilor inculpatilor vizati. Nu exclud, fara a avea dovezi clare, ca in spatiul in care era audiat conform procedurii sa mai fi fost o alta persoana care sa ii dirijeze comportamentul pe timpul audierii. Fac precizarea in legatura cu acest martor protejat ca este singura persoana de la care parchetul a preluat informatia cu eu am primit mita si care a dat doua declaratii pe timpul urmaririi penale fara ca eu sau aparatorul meu sa avem posibilitatea de a-i adresa intrebari.”, se arata in plangerea pe care Beganu Paul a depus-o la SIIJ.
Aceasta marturie vine ca o confirmare a faptului ca politistul Ciprian Toma era parte activa la abuzurile “paraditorilor” de la DNA Ploiesti, insa ramane de vazut daca Toma actiona la comanda, sub amenintarea procurorilor Savu si Onea, sau o facea de buna voie, pentru a se remarca in fata sefilor.
Reamintim ca Toma Ciprian este politistul judiciar care s-a ocupat de rechizitoriile mai multor dosare deschise de procurorul Alfred Savu, precum dosarul Tony Blair, dosarul tigailor Savu-Ghita, dosarul Hidro Prahova sau dosarul Andreei Cosma. In toate aceste cauze, Sectia de investigare a infractiunilor din justitie a constatat savarsirea unor abuzuri inimaginabile, aducandu-le celor implicati acuzatii precum cercetare abuziva, represiune nedreapta, compromiterea interselor justitiei, influentarea declaratiilor s.a.m.d.”

Daca pana in prezent in aceste dosare nu a fost pus sub acuzare, iata ca va dezvaluim azi un dosar fabricat de militianul “meloman” Toma Ciprian, militian care a contribuit la fabricarea probelor in dosarul inscenat directorului ziarului Incisiv de Prahova, ec Adrian Radu, dosar in care cercetarile sunt aproape de final.

In calitate de director al ziarului Comisarul de Prahova si in urma anchetelor derulate de echipa sa din subordine, acesta a inceput sa dezvaluie initial “MAFIA DE LA BRAVO”, cum a fost denumita generic, inca din anul 2015.

Aceasta denumire generica a fost data deorece in locatia unui bar numit “Bravo” din  Ploiesti aveau loc intaliniri intre oameni de afaceri, camatari, procurori si/sau judecatori care sub influenta bauturilor alocoolice stabileau ce dosare se mai fabrica si/sau ce plangeri penale sunt musamalizate iar beneficiarii deveneau martori protejati si/sau martori ale dosarelor penale intreprinse de DNA ST Ploiesti, in special cele intreprinse de procurorul Negulescu Mircea, membru din aceasta “Mafie de la Bravo”.

Astfel, prin ziarul Comisarul de Prahova directorul Adrian Radu a fost primul jurnalist care a devoalat ilegalitatile si gravele derapaje de la lege efectuate de procurorii de la DNA ST Ploiesti, cu precadere ale procurorului Negulescu Mircea, procuror care fabrica dosare bazate pe denuntatori mincinosi si/sau pe probe falsificate, incepand sa dezvaluie identitatea acestora, ale manevrelor dolosive utilzate si/sau ale dosarelor fabricate.

Fiind cunoscut in bransa jurnalistica din Bucuresti si din tara ca un jurnalist care are simtul raspunderii si a faptului ca metodele si mijloacele acestuia sunt superioare unui jurnalist de investigatii (acesta fiind ofiter SRI ® care a devoalat intotdeauna mafia din sisteme), imediat a fost preluat pe plan central, in cotidianele Evenimentul Zilei, Romania Libera, fluxurile de stiri, Flux 24, Stiripesurse.ro , Antena 3 , Nasul TV, B1 Tv si/sau Romania Tv.

Acest fapt a deranjat enorm de mult caracatita de la DNA ST Ploiesti iar procurorul Negulescu Mircea a inceput prin actiuni de intimidare, amenintari, santaj, etc, sa il determine pe denuntatorul acestuia sa il provoace si sa ii insceneze un presupus trafic de influenta si mita doar de a il determina sa inceteze cu aceste dezvaluiri care ajungeau la nivel national si desconspirau abaterile grave de la lege ale caractitei de la DNA ST Ploiesti.

In acest sens, personal, procurorul Negulescu Mircea l-a determinat pe denuntatorul S. C. D. sub teroare si santaje sa ii depuna un denunt, denunt dictat de el personal, conform declaratiei denuntatorului data in fata instantei la data de 29.01.2019.

De asemenea, mai multi martori au precizat in fata instantei in cursul anului 2018 faptul ca, acestia au fost de fata in repetate randuri cand denuntatorul directorului Adrian Radu a fost presat psihologic si santajat sa ii depuna denunt, santajat cu arestarea si/sau cu dat drumul unui dosar penal in care denuntatorul era acuzat in fals de fapte penale unde martor era unul dintre denunatorii mincinosi si martori utilizati de Negulescu Mircea in mai multe cauze penale, in schimbul unei protectii totale fata de planegerile penale pe care le avea pe numele sau, atat acesta cat si ceilati martori utilizati ( n.r. – este vorba de directorul interimar al Politiei Locale Ploiesti, Adrian Vaida).

Pentru a creea o aparenta de ilegalitate din partea directorului Adrian Radu si a ii inscena fapte ilegale, procurorul Negulescu Mircea l-a determinat prin amenintari si santaje psihologice chiar cu retinerea pentru fapte inchipuite sa il inregistreze ambietal, cu instrumente si tehnica data de la DNA ST Ploiesti.

Dupa depunerea denuntului dictat de procurorul Negulescu Mircea la dansul in birou, l-a determinat pe procurorul Savu Alfred Daniel ca prin Ordonanta nr 241/P/2016 sa isi decline cauza la Parchetul de pe langa Tribunlul Prahova, cauza care a ajuns doar printr-o simpla “intamplare” la prietenul procurorului Negulescu Mircea, respectiv la procurorul   Stasie Eduard.

Totodata, in cardasie a unei retele de crima organizata, procurorul  Stasie Eduard a confirmat inregistrarile ca fiind originale fara a avea instrumentele de pe care s-au facut aceste asa zisele inregistrari, confirmand ca valabile un fals efectuat de prietenii sai, procurorul Negulescu Mircea si procurorul Savu Alfred Daniel.

Mai mult, inregistrarile sus mentionate au fost efectuate cu aparatura DNA ST Ploiesti, aparatura pusa la dispozitie de Negulescu Mircea denuntatorului sub teroare si santaj.

Toate asa zisele probe din inregistrari aflate la dosar au fost fabricate  personal la ordinul lui Negulescu Mircea de catre doi politisti judiciari pentru a crea o aparenta de ilegalitate savarsita de directorul Adrian Radu  si puse la dispozitia denunatorului pentru a le preda procurorului Stasie Eduard care stia despre aceste fapte.

S-a urmarit ca prin  doua-trei termene la Camera Preliminara si ulterior pe fond directorul Adrian Radu sa fie condamnat urgent pentru a il decribiliza si dezvaluirile sale sa nu fie luate in seama.

La singura audiere avuta in acest caz, procurorul Stasie Eduard a incercat sa il intimideze spunandu-i (in timpul cand isi cauta un avocat) ca mai “bine     si-ar lua un avocat din oficiu, ar economisi din bani ca tot va fi retinut si/sau arestat”.

Initial, procurorul Stasie Eduard avea ca tema retinerea si arestarea directorului Adrian Radu, lucru care nu s-a mai realizat deoarece probabil ca   l-a auzit pe acesta la telefon vorbind cu mai multi jurnalisti/patroni de Cotidiene nationale si/sau cu mai multi realizatori de TV, precum B1, Nasul Tv, etc pentru a dezvalui la ce inscenari este supus si ameninat.

A fost singura audiere in acest asa –zis dosar penal.

Pe perioada scurta cat dosarul a stat la procurorul Stasie Eduard avocatul directorului Adrian Radu a solicitat sa acceseze dosarul si probele din dosar pentru a putea face anumite acte premergatoare acestei sutuatii de urmarire penala.

Acest acces a fost refuzat de procurorul Stasie Eduard probabil datorita falsurilor asumate de acesta la probele fabricate de militienii din DNA ST Ploiesti la ordinului lui Negulescu Mircea cu privire la inregistrarile depuse.

Ca o proba ca era pe “culoarul” procurorului Negulescu Mircea facut din procurori si judecatori pentru a fi condamnat in regim de urgenta cu aceste probe falsificate la ordinul lui  Negulescu Mircea este Referatul Tribunalului Prahova din 13 septembrie 2016, referat semnat de un alt prieten al procurorului Negulescu Mircea, respectiv Nita Constantin – sef Sectie Penala- prin care dosarul directorului Adrian Radu urmeaza a fi “exceptat de la repartizarea aleatorie’’. Pe bune bre’?

Singura salvare in fata condamnarii cu probe falsificate a fost ca ICCJ a decis si aprobat stramutarea dosarului sau deoarece a constatat ca directorul Adrian Radu nu poate fi judecat impartial in acest judet.

Ca o remarca, NICIODATA directorul Adrian Radu nu a dezvaluit public, in interventiile sale de la tv, in cotidienele la care era colaborator si/sau in cele 73 de ziare ale sale ceva despre situatia sa si a probelor falsficate de militienii de la DNA ST Ploiesti la ordinul procurorului Negulescu Mircea, considerand pe de o parte ca justitia nu se face public, pe de alta parte pentru a nu fi acuzat ca ar dori sa puna presiune pe instanta si/sau pe martori).

Astfel, la sfarsitul lunii ianuarie 2019, aprope dupa trei ani de la inscenare, in baza marturiilor din dosarul din instanta si a probelor administrate, directorul ziarului Incisiv de Prahova a depus plangere penala impotriva procuroilor Negulescu Mircea, Stasie Eduard si Savu Alfred Daniel Mircea, plangere adresata Sectiei pentru Investigarea Infracfiunilor din Justifie. Intre timp, aflam pe surse ca numarul procurorilor si judecatorilor din aceasta gasca de crima organizata s-a marit (un procuror de la DIICOT ST Ploiesti, altul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova si cativa judecatori).

Cu ocazia cercetarilor din acest dosar prin coroborarea mai multor acte de procedura penala s-ar fi stabilit ca probele impotriva directorului Adrian Radu ar fi  fost falsificate de politistii judiciari Mihai Iordache si Ciprian Toma, acesta din urma fiind politistul judiciar al procurolului de caz, Savu Alfred Daniel Mircea.

De altfel, in instanta exista un Raport de expertiza care confirma ca aceste probe au fost grav viciate.

Trebuie precizat ca, sambata am inaintat directoului Adrian Radu, spre avizare, investigatiile ce urmeaza a fi publicate luni.

Contactat telefonic (acesta fiind la Londra in interes de serviciu),  ne-a precizat urmatoarele:

“Cristina, cu un ochi plang si cu altul rad. Nu degeaba am decis sa iti las ziarul Incisiv de Prahova sa il coordonezi dar continui sa ma uimesti si pe mine. Sunt reale cele descrise in investigatia voastra dar va rog sa nu publicati documente trimise spre verificare deoarece este o ancheta in curs. Pe de o parte este si un lucru bun in toata aceasta dezvaluire. Niciodata nu am refuzat publicarea unei anchete si/sau investigatii ceea ce demonstreaza ca acest ziar este un ziar independent sub toate aspectele. Nici acum nu pot refuza publicarea acestei dezvaluiri din aceleasi considerente cu toate ca este bizar pentru mine, personal, sa publicati o investigatie chiar despre directorul dumneavoastra. Referitor la intrebarea cu concubina si/sau fosta concubina a politistului judiciar Ciprian Toma va rog sa imi dati voie sa nu comentez, fiind o problema din viata personala. Doar atat pot sa afirm, am fost avertizat si stiam… dar am dorit sa vad pana unde merge ipocrizia unora si sa las impresia “gastii” de la DNA ST Ploiesti ca pot fi controlat. Acum poate imi inteleg  multi reactiile mele din ultimul timp. Poate…Totul a fost un joc „operativ”, asta specific pentru cei din „sistem” care cunosc astfel de actiuni…”.

Ce putem sa mai spunem in aceste conditii?

Doar despre tupeul militianului Ciprian Toma care spera ca a scapat de toate problemele penale…

Pe data de 10 iulie, militianul „meloman” publica pe pagina sa de socializare o melodie greceasca:

“ Aleg sa traiesc, nu sa supravietuiesc, aleg sa fiu un om simplu, pentru ca omul simplu este o valoare…”

Tupeu, nu? Vom reveni in episodul urmator cu alte dezvaluiri senzationale despre implicarea militianului „meloman” in fabricarea unor probe in alte dosare penale, precum si cu dezvaluiri de unde are o anumita “placere” pentru muzica greceasca. (Cristina T.).

Aleg să trăiesc nu să supraviețuiesc …

Aleg să trăiesc nu să supraviețuiesc ….

Publicată de Ceva deosebit pe Vineri, 5 iulie 2019

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri


Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 zi ago

Militianul paraditorilor de la DNA ST Ploiesti, muzica greceasca si dosarul fabricat directorului ziarului Incisiv de Prahova (I)

Politistul judiciar TOMA Ciprian de la DNA ST Ploisti este un politist obscur, din Campina, un „sifon” care a fost...

Actualitate1 zi ago

Troc la DNA pentru Adina Florea!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că ”mimările” ministrului Justiției de a impune oficializarea Adinei Florea în fruntea Secției pentru...

Actualitate1 zi ago

Saracul primar…bogat!

Ceea ce urmează să vă dezvaluim în acest articol, cu siguranță va genera o undă de șoc la nivelul comunei...

Actualitate1 zi ago

Iata cum unii nu au simtul realitatii si se cred mesianici!/Vai de Romania cu astfel de candidati arivisti

Asa ni se prezinta Barna care, dupa cum spunea chiar el, pana acum trei era un antreprenor si gustul “guvernarii”...

Actualitate1 zi ago

De ce a inițiat el Ordonanța de urgență care a pus un serviciu militarizat să ne numere voturile?

Știe cumva cineva de ce domnul Mitulețu-Buică, care apreciază că STS e perfect să manevreze sistemul de contabilizare a voturilor...

Actualitate1 zi ago

“Dacă vreţi să aderaţi la UE, opriţi exportul de copii. România opreşte exportul de copii, doamna Coman zboară…”

*În 2004, România primeşte ultimatum din partea UE. Dacă vreţi să aderaţi la UE, opriţi exportul de copii. România opreşte...

Actualitate1 zi ago

In Romania, nu se mai respecta dreptul la aparare deoarece avocatura a fost confiscata de o gasca de ordinari si de mitomani

Dragi colegi si colege, oameni buni ! 1) Suntem cetatenii unui stat de drept in care drepturile si libertatile fundamentale...

Actualitate1 zi ago

Amplificarea nepăsării din preajma prezidențialelor din 2019 pare să îi fi afectat generalizat pe decidenți

“Principala caracteristică a forțelor politice în ajunul alegerilor prezidențiele este că partidele, care în general demonstrează pe perioada dintre alegeri...

Actualitate1 zi ago

Comunicat/Ioana Ramona Bruynseels – candidat pentru functia de Presedinte al României

Excelenta Sa, doamna Ioana Ramona Bruynseels – candidat pentru functia de Presedinte al României a avut o intâlnirea în data...

Actualitate1 zi ago

Gabriela Firea, la mâna lui Victor Ponta

Parcă-parcă ar încerca și Gabriela Firea. Alt colac de salvare pentru PSD. Dacă trece cu bine de domnul Pandele, soțul...

Actualitate1 zi ago

Remember: sase ani de la mega-scandalul statului-paralel nasit de Juncker

(PRELUARE INPOLITICS.RO): S-au împlinit zilele acestea șase ani de la un eveniment care a zguduit Europa: în iulie 2013, Jean...

Actualitate4 zile ago

Creierul lui Kovesi in dosarul paraditorilor

Hai, ca poate se misca lucrurile in dosarul lui Lucica Onea si al lui Mircea „Portocala” Negulescu, unde cei doi...

Actualitate4 zile ago

Doar in subsolul unei pagini se poate regasi interesul unei institutii europene in raport cu ingerintele grave in actul de justitie din Romania!

In subsolul pag.18, deci la finele documentului, putem identifica o referire la protocoalele clasificate si stabilite prin decizie CCR ca...

Actualitate4 zile ago

“Decizia sectiei de procurori a CSM arata ca o proportie majoritara din aceasta NU DA DOI BANI PE LEGE”

Inteleg ca CSM, sectia de procurori, a respins cererea de suspendare a doamnei procuror Piturca, cea care, in baza unui...

Actualitate4 zile ago

POLIȚISTUL “CORECT”, ADMINISTRATOR AL UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE!/O UNDĂ DE ȘOC PENTRU M.A.I.

ȘEFUL POSTULUI DE POLIȚIE BRĂNEȘTI DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI ILFOV, A „JONGLAT ” LA DUBLU VREME DE...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv