Connect with us

Actualitate

Mugur Isărescu, briliantul de hârtie al oamenilor ,,serioși’’

Incisiv

Publicat

pe

Noul brânci în funcția de guvernator BNR nu a fost atribuit de Isărescu propriilor calități, sieși, ci mai degrabă procesului de a ,,SeReInventa’’ în fața oamenilor ,,serioși’’ cărora le-a mulțumit cu recunoștință pentru șansa de a mai sta 5 ani la BNR, pentru a nu îi păsa de economie. Isărescu admitea asta în mod direct săptămâna trecută: ,,mai există oameni serioși în România’’ referitor la modul în care a ajuns să fie propus parlamentului pentru un nou mandat, în opinia mea, făcând referire la mai vechi colegi, paiațe ale vechii securități, încă nelustrate. Abia acum s-a apucat să dezvolte public legenda: profitul ,,istoric’’ al BNR. Cât este hârtie de împachetat brânza și cât este gestionară ,,briliantă” a rezervei valutare – am detaliat pentru psnews, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani.

Mugur Isărescu, briliantul de hârtie al oamenilor ,,serioși’’

Niciodată nu a simțit mai acut glonțul șuierându-i pe lângă urechea dreaptă fostul informator al Securității, Mugur Isărescu, reciclat în guvernator BNR după 1989, așa cum a simțit până la momentul întemnițării lui Liviu Dragnea în mai 2019, care, cel puțin declarativ, direct sau prin Vâlcov s-a pronunțat pentru nerămânarea lui Isărescu la cârma BNR.

Împingerea vechiului colaborator al Securității către un nou mandat de guvernator a fost o surpriză chiar și pentru Isărescu, după ce în urmă cu 2 ani a devenit publică informația că își turna colegii de la Institutul de economie mondială, la Securitate, așa cum făcea și cu ambasadorii statelor membre NATO. De altfel, e remarcabilă că acest nou brânci în funcția de guvernator BNR nu a fost atribuită de Isărescu sieși, ci mai degrabă procesului de a ,,SeReInventa’’ în fața oamenilor ,,serioși’’ cărora le-a mulțumit cu recunoștință pentru șansa de a mai sta 5 ani la BNR, pentru a nu îi păsa de economie. Isărescu admitea asta în mod direct săptămâna trecută: ,,mai există oameni serioși în România’’ referitor la modul în care a ajuns să fie propus parlamentului pentru un nou mandat, în opinia mea, făcând referire la mai vechi colegi, paiațe ale vechii securități, încă nelustrate.

Ca jurnalist, obișnuiesc să îl urmăresc cu atenția cuvenită pe singurul guvernator de bancă centrală din lume dintr-o țară în care este interzisă deținerea de funcții publice a unor foști colaboratori ai securității, falsul în declarații fiind pedepsibil penal. În această ipostază, de felcer în isărescologie (o știință care asemeni Concorde-ologiei se ocupă cu studierea modului cum ,,faima poate dispărea, iar ceea a fost odată atotputernic, poate fi uitat’’) am privit și singurele două intervenții publice ale bătrânului sicofant de după desemnarea pentru un nou mandat: săptămâna trecută, după decizia de politică monetară și astăzi, la prezentarea raportului anual al BNR pentru anul 2018. Urmărirea răbufnirilor guvernatorului mi-a permis să văd două atitudini succesive, la cald, după obținerea unui nou mandat. Prima, a fost dedicată manifestării mulțumirii, recunoștinței și gratitudinii veșnice la adresa ,,oamenilor serioși’’ care l-au ajutat, din nou. În această primă ieșire Isărescu s-a manifestat ca un bătrânel care nu a luptat cu sindromul impostorului (parcă încă se îndoia de cauzele și motivele reale ale realegerii sale trădând o frică internalizată că va fi devoalat ca o fraudă în următorul mandat). În cea de-a doua ieșire, de astăzi, Isărescu a dat dovadă mai degrabă de ignoranță pluralistică: deși se îndoiește de calitățile sale (,,am avut noroc cu inflația în 2018, poate avem noroc și în 2019), crede ferm că este singurul care se îndoiește de calitățile lui, întrucât, niciunul dintre ,,oamenii serioși’’ care l-au trimis spre un nou mandat nu a dat gândului glas. În afara oamenilor serioși, care nu externalizează ci capitalizează vulnerabilitățile lui Isărescu, pentru Isărescu mai există doar felceri și pitpalaci.

Așa s-a gândit Isărescu încă de săptămâna trecută că în noul mandat e bine să își reia practica decenală, de a prezenta negrul drept alb și de a servi lecții de înțelepciune post-factum. Întâi a făcut paradă de mediocritatea sa, prezentând-o drept ,,excelență’’. A folosit și un cuvânt pentru asta: ,,briliant’’ făcând referire încă de săptămâna trecută la ,,profitul record’’ al BNR din anul 2018, din administrarea rezervei valutare. ,,Profitul’’ a fost obținut de către ,,brilianții’’ 30 de lucrători ai BNR care administrează rezerva valutară, încercând astfel să transfere strălucirea otrăvită a profitului BNR, asupra sa. Dacă dânsul a adunat ,,brilianți’’, nu cumva domnia sa este mai briliant decât toți? Aparent au căzut în capcana lui Isărescu și agenții de presă străine, în esență, ele oferind doar o știre pentru a îi mai face să râdă pe adevărații brilianți, chiar dacă efectul temporar a fost ca Isărescu să se umfle în pene și, să se expună public, ca și când el însuși nu ar fi altceva decât un briliant de hârtie: cum să te lauzi ca guvernator de bancă centrală cu deprecierea monedei naționale?. Să explic:

Profitul istoric de care face paradă Mugur Isărescu este în suma de 1,18 miliarde de lei ,,de șase ori mai mare decât profitul anului trecut’’. Asta înseamnă un profit de 253 de milioane de Euro. Isărescu atribuie profitul ,,brilianților de la BNR’’ care au știut cum să administreze rezerva valutară. Dacă ne uităm în bilanț, într-adevăr profitul vine din poziția ,,administrarea activelor și pasivelor în valută’’, care a adus un plus de 2,08 miliarde de lei, sumă diminuată prin cele circa 455 de milioane de lei (costurile cu funcționarea BNR), cheltuieli de politică monetară (96 milioane de lei) și cheltuieli cu diferențe nefavorabile din reevaluare (313 milioane de lei). Isărescu ar vrea să ne oprim aici, dar eu nu mă opresc.

De unde sunt de fapt ,,profiturile’’ din administrarea activelor și pasivelor în valută? Pe scurt, veniturile din administrarea rezervei internaționale (valută plus aur). Și, sintetic profitul record se datorează deprecierii leului, care a generat cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, având ca efect diminuarea puterii de cumpărare a populației și companiilor. Cu alte cuvinte, Isărescu se laudă cu profit pentru motivul pentru care ar fi trebuit demis: ratarea țintei de inflație în 2018 și perspectiva unei noi ratări în 2019, în condițiile în care ținta este și anul acesta de 2,5%, iar inflația după primele 6 luni ale anului a ajuns deja la 2,98%. Această depășire a țintei după numai 6 luni Isărescu o consideră laconic ,,bună’’ mutând discuția spre falsa ,,brilianță’’ a administrării rezervei valutare, Aici, Isărescu a fost însă la fel de briliant ca o piatră fără valoare. Uitându-ne de unde provine, vedem și de ce:

La sfârșitul anului trecut, rezerva de aur s-a menținut ca și în 2017 la 104 tone. Dar scumpirea aurului pe plan internațional (nu Isărescu a generat-o și nici nu a făcut operațiuni de majorare a rezervei), s-a datorat exclusiv evoluției prețului internațional al aurului (scumpire cu 3% în Euro), iar aceasta valora la 31 decembrie 2018 cu 123 de milioane de Euro mai mult decât la finalul anului 2017 (+573,65 milioane de lei). Mai rămân astfel 1,5 miliarde de lei din ,,performanța’’ briliantului.

Tot la sfârșitul anului trecut, rezerva valutară (euro, dolar, alte valute) plasată în principal în obligațiuni guvernamentale (o treime fiind fără randament), a scăzut la 33,06 miliarde de Euro. Din această sumă, după estimările mele, 19 miliarde de Euro erau plasamente în Euro (circa 2 treimi), echivalentul a 7,73 de miliarde de Euro erau plasamente în dolari (aproape un sfert), iar restul în alte valute. Prin urmare, profitul din administrarea acestor rezerve provine EXCLUSIV din deprecierea leului atât față de Euro cât mai ales față de dolar, fiind un profit pe hârtie, așa cum și Isărescu se dovedește un briliant de hârtie. Leul s-a depreciat față de Euro în 2018 de la 4,6597 lei până la 4,6639 lei și doar din deprecierea leului față de Euro a adus un ,,profit’’ pe hârtie de 79 de milioane de lei. Pentru că banii au stat, fără vreo brilianță, mai rămân circa 1,4 miliarde de lei din rezultate ,,briliante’’. Iar surpriza vine față de dolar.

Pe fondul întăririi dolarului și prin aplicarea unei politici monetare păguboase, Isărescu privind și în 2018 în oglinda retrovizoare și nu în față, spre perspectivele inflaționiste și modificând dobânda la leu prea târziu și prea puțin, leul s-a depreciat față de dolar în 2018 de la 3,8915 la 31 decembrie 2017 până la 4,0738 lei (dolarul fiind mai scump, într-un singur an, cu 4,75%). 

Corespunzător deținerilor de dolari, deprecierea leului față de dolar  (și lipsă de performanță în raport cu diminuarea presiunilor inflaționiste dinspre energie, deci subminarea obiectivului fundamental al BNR), deținerile în dolari echivalent a 7,7 miliarde de Euro, au adus, dintr-o simplă conversie, o ,,performanță’’ de 1,4 miliarde de lei, e drept, tot pe hârtie, nefiind rezultatul unor super-plasamente și acestă performanță pe hârtie are ca și contraparte energie mai scumpă deci inflație pentru populație și companii.

Diminuând profitul ,,briliantului’’ și cu cele 1,4 miliarde de lei din deprecierea leului față de dolar, vedem adevărata performanță a lui Isărescu în 2018: zero lei din administrarea rezervelor internaționale ale BNR și presiuni inflaționiste aruncate în sarcina populației și companiilor, în timp ce alte bănci centrale și-au mărit atât expunerea pe dolari cât și pe aur și au avut profituri REALE. Nu ca BNR.

Prin urmare, profitul ,,istoric’’ al BNR nu reprezintă decât un simplul calcul contabil: cât reprezenta rezerva internațională la cursul din 31 decembrie 2017 și cât reprezenta un an mai târziu, Isărescu greșind și la calcule, așa cum voi arăta. 

Prin urmare apare întrebarea: dacă profitul BNR este mânat de deprecierea leului față de Euro și dolar (în dauna stabilității prețurilor – obiectivul fundamental al BNR), de ce ține Mugur Isărescu să prezinte drept ,,briliantă’’ administrarea rezervei valutare, care denotă în fapt politica sa deliberată de depreciere a leului și politica sa monetară păguboasă care a consolidat România pe primul loc al celor mai mari inflații din Uniunea Europeană. Doar ca să mai prindă un nou mandat? E mai mult decât atât și nu pot fi decât trei răspunsuri sau variațiuni ale acestora pentru care Isărescu, care se dovedește în plus o pietricică a politicii monetare, se vopsește în briliant.

În primul rând, după ce a obținut garanțiile ,,oamenilor serioși’’ pentru încă 5 ani la BNR, Isărescu nu mai dă doi bani pe realitate, deformând-o prin omisiune. Al doilea motiv decurge din cel anterior: parazitează prin lăudarea unor false performanțe activitatea unei bănci centrale independente pentru a menține starea de fapt, indiferent dacă este productivă sau nu și face paradă de propria mediocritate prezentând-o drept ,,excelență’’, ,,briliantism’’. El simulează performanța chiar dacă în mod paradoxal performanța simulată de el înseamnă chiar inflație, pe care ar trebui să o stăpânească.

Iar al treilea motiv ar putea fi unul contrainformativ. Țineți minte când în ajunul dezvăluirilor că Mugur Isărescu a turnat la Securitate sub numele ,,Manole’’ că a ieșit într-un interviu în Jurnalul Național, contrainformativ, sugerând că și-a mai turnat în scris colegii, dar doar în pauzele de masă. Ceea ce mă face să cred că, foarte curând, pe lângă analiza autorilor morali ai pierderii de către România a dreptului de poansona aurul, va fi făcut un audit serios și al administrării rezervelor internaționale. Contrainformativ, Isărescu anunță ,,brilianța’’ administrării, pentru a compensa lipsa de performanță din trecut. Mugur Isărescu nu a înțeles nici acum că rolul băncii centrale este să mențină stabilitatea prețurilor și nu să raporteze profituri, pe hârtie.

Ar mai putea fi și un al patrulea motiv: compromiterea lui Isărescu. A falsificat bilanțul BNR? Doar un răuvoitor poate spune acest lucru, însă eu pot afirmă ca academicianul are probleme la adunare și la scădere în bilanțul pe care îl certifică. Iată de ce: potrivit cifrelor oficiale ale BNR, prezentate astăzi de Isărescu, în 2017, rezultatul operațional al BNR era de 946,889 milioane lei și diminuat cu cheltuieli cu diferențe nefavorabile de reevaluare (760,174 milioane lei) conducea la profitul exercițiului financiar din 2017 de 186,715 milioane lei. Ieșea totalul. În 2018, calculul similar arată că rezultatul operațional al BNR (1495,698 milioane lei) din care se scade poziția de cheltuieli cu diferențe nefavorabile de reevaluare (313,795 milioane lei) ar trebui să conducă la profitul exercițiului financiar din 2018, de 1181,903 milioane lei. Doar că, lui Isărescu, în bilanț, i-a dat 1183,363 milioane lei, înregistrând o eroare în bilanțul oficial de 1,46 milioane de lei. Desigur, brilianții mai fac în acte oficiale și erori și mai și răspund pentru ele, dar nu mă pot abține să nu îl întreb pe Isărescu: de ce a simțit nevoia să umfle profitul BNR?

Răspunsul nu poate fi despărțit de motivul pentru care Isărescu a simțit nevoia să prezinte drept ,,brilianță’’ deprecierea leului față de Euro și dolar (în fapt o lipsă de performanță a sa cu efect în confiscarea prin inflație mai mare a unei părți din puterea de cumpărare a populației) și mai ales de faptul că, Isărescu, având susținerea ,,oamenilor serioși’’ îl doare în cot dacă vreunul s-au altul relevă că academicianul briliant are probleme de aritmetică, atâta timp cât domnia sa își consolidează statutul de cel mai longeviv guvernator de bancă centrală dintr-o țară NATO în care este interzisă ocuparea acestei funcții de către turnători ai securității. (Paul D.).

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 zi ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate1 zi ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate1 zi ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate1 zi ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate1 zi ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate3 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate3 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate3 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate3 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate3 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv