Connect with us

Actualitate

“Isarescu a aruncat degeaba, pe apa sambatei 800 de milioane de Euro din rezerva valutara in luna mai”

Incisiv

Publicat

pe

Daca Mugur Isarescu a simtit nevoia sa il puna in galeria de sustinatori ,,pro-NATO” alaturi de Adrian Severin, pe Valeriu Stoica, m-am gandit sa fac din asta un ARC. Pentru ca vista iti pune la dispozitie sageti. Confirmarea faptului ca Isarescu a aruncat degeaba, pe apa sambatei 800 de milioane de Euro din rezerva valutara in luna mai, am avut-o chiar astazi, prin intarirea leului fata de Euro (tendinta a valutelor din regiune din ultimele 8 zile). Pentru ca vor fi destui, inclusiv de la BNR, care vor pune aprecierea leului pe motiv de ,,puscarie Dragnia” eu va spun doar atat: leul se intareste nu pentru ca economia merge sau va merge mai bine acum, ci tocmai in ciuda faptului ca economia da semnale proaste. Iar Isarescu nu are nicio treaba cu intarirea asta. Asa ca, da, am mai tras niste sageti publicate in Psnews. , precizeaza pe pagina sa de socializare,  analistul economic Radu Soviani.

“Joacă prost rezerva valutară și continuă să speculeze politic”

Ieri, 6 iunie 2019, Banca Națională a României (BNR) a comunicat cel mai bun curs al leului față de euro, din ultimele 4 luni și jumătate: 4,7183. În acest context, PSnews.ro a luat legătura cu analistul economic Radu Soviani pentru a ne explica motivele acestei evoluții de pe piața bancară.

Astfel, Soviani a sținut să sublinieze, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că este evidentă o tendință de creștere a apetitului față de economiile din regiune, în principal pe fondul mesajelor de politică monetară transmise de Federal Reserve, anticipate de piață și concretizate în 4 iunie 2019 când șeful Rezervei Federale Americane (banca lor centrală) a anunțat că FED este pregătit să reducă rata de dobândă dacă escaladarea conflictelor comerciale dintre SUA pe de-o parte și China și Mexic pe de altă parte, vor amenința creșterea economică din SUA

,,Din punct de vedere economic, o anumită tendință de întărire se manifestă în regiune începând cu data de 28 mai 2019, în ultimele 8 ședințe leul întărindu-se cu aproape 1%, apreciere comparativă cu a coroanei cehe în aceeași perioadă, în timp ce forintul s-a întărit cu aproape 2%, iar zlotul polonez cu jumătate de procent. Deci este evidentă o tendință de creștere a apetitului față de economiile din regiune, în principal pe fondul mesajelor de politică monetară transmise de Federal Reserve, anticipate de piață și concretizate în 4 iunie 2019 când șeful Rezervei Federale Americane (banca lor centrală) a anunțat că FED este pregătit să reducă rata de dobândă dacă escaladarea conflictelor comerciale dintre SUA pe de-o parte și China și Mexic pe de altă parte, vor amenința creșterea economică din SUA.

Pe de altă parte, și datele privind inflația din Zona Euro, care a scăzut dramatic într-o singură lună, transmite pieței că Banca Centrală Europeană, văzând recesiune la orizont, foarte probabil va începe să pompeze din nou bani în economie. Acesta este principalul motiv pentru care statele periferice zonei Euro devin interesante din perspectiva cursului de schimb. Din acest punct de vedere și în acest context al ultimelor 8 zile. leul ar fi trebuit să se întărească cu mai mult de 1% în timp ce forintul a înregistrat o apreciere dublă, având în vedere și că în Ungaria dobânda cheie este 0,9% iar în România de 2,5% (cu perspective de creștere). Acesta este primul mesaj: economia României este  văzută mai riscantă chiar și decât Ungaria. Al doilea mesaj este că BNR joacă prost”, a declarat Radu Soviani.

Totodată, Soviani susține că „intervențiile din luna mai 2019 arată că BNR a jucat, din nou, prost, rezerva valutară a țării”.

Am arătat anterior că în luna mai 2019 BNR a prăpădit peste 800 de milioane de Euro din rezerva valutară, pentru a ține cursul apropiat de 4,75 de lei pentru un Euro. Spuneam într-un articol anterior pentru psnews că ,,BNR a aruncat cele 800 de milioane de Euro pe apa sâmbetei’’. Dacă BNR avea capacitatea să înțeleagă ce se întâmplă în zona Euro și în Statele Unite, cu siguranță nu ar fi făcut în luna mai aceste semnificative intervenții pe curs, bani prăpădiți, pentru că, leul s-ar fi întărit oricum, nu pentru că economia noastră merge mai bine, ci pentru că economia SUA e amenințată de un ,,razboi tarifar’’ și semnalează reducerea dobânzii, iar pentru că zona Euro este amenințată de recesiune. Ca să concluzionez, intervențiile din luna mai 2019 arată că BNR a jucat, din nou, prost, rezerva valutară a țării. Au intervenit atunci când nu era cazul.

Mi-e greu însă să cred că intervențiile pe curs din BNR nu țin cont de contextul extern (chiar să nu se uite la cele mai mari economii ale lumii?). Deci, mai degrabă țin cont, dar speculează politic, având în vedere și desele ieșiri ale guvernatorului în ultimele 8 zile, în căutarea unui nou mandat și alte altor,,foști’’. În această cheie concluzionez că Isărescu a aruncat 800 de milioane de Euro pe apa sâmbetei, ca să stopeze o depreciere care ar fi fost stopată oricum în perioada următoare de către piață, ca să dea senzația că lipsa sa de performanță în ceea ce privește stabilitatea prețurilor este exclusiv vina altora. Acum știm că Isărescu vrea încă un mandat și este dispus să pună la bătaie pentru asta, nu banii lui, ci banii din rezerva valutară”, a conchis analistul. (Sava N.).

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate20 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate20 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate20 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate20 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate20 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate3 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate3 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate3 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv