Connect with us

Actualitate

Isărescu a mințit debitorii, în favoarea băncilor, zi de zi/Isărescu a mințit voalat și Parlamentul

Incisiv

Publicat

pe

Datele comunicate astăzi – ,,verisorul” dobanzii ROBOR, arată că Isărescu a mințit debitorii, în favoarea băncilor, zi de zi, prin punerea de costuri suplimentare în sarcina creditorilor. Isărescu a mințit voalat și Parlamentul, atunci când, la audierea din 12 februarie 2019, a lăsat impresia că ar fi costuri mai mari dacă ROBOR s-ar calcula la tranzacțiile efective. Am aflat astazi cat valoreaza, în mod real, cuvântul și garanțiile lui Isărescu. Si am mai aflat ceva: din datele comunicate astăzi: BNR cam scotea dobânzile raportate din pălărie și se cam juca cu dobânda plătită de debitori la fel cum se juca cineva la televizor, cu cartoful. Am detaliat pentru PSnews, in articolul “Isărescu își termină ultimul mandat mințind despre dobânzi”, precizeaza analistul si jurnalistul Radu Soviani pe pagina sa de socializare. (Paul D.).

“Isărescu își termină ultimul mandat mințind despre dobânzi”

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un indice de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), în funcţie de care sunt calculate dobânzile la creditele în lei, de 2,36%. Indicele ROBOR, pe care IRCC îl înlocuiește, era, în 30 aprilie, 3,37%, şi a scăzut, joi, la 3,32%.

Contactat de PSnews, analistul economic Radu Soviani a precizat că IRCC, ,,verișorul’’ corect al ROBOR, este calculat pe baza costurilor efective la care băncile se împrumută între ele pe piața interbancară. potrivit jurnalistului, acesta reprezintă, în fapt, costul atragerii de bani pe termen scurt de la băncile care își respectă prea puțin clienții, prin dobânzile real negative pe care le oferă la depozite – principala sursa de finanțare a creditelor.

”Datele comunicate astăzi (joi – n.r.) arată că Isărescu a mințit debitorii, în favoarea băncilor, zi de zi, prin punerea de costuri suplimentare în sarcina creditorilor. Isărescu a mințit voalat și Parlamentul, atunci când, la audierea din 12 februarie 2019, a lăsat impresia că ar fi costuri mai mari dacă ROBOR s-ar calcula la tranzacțiile efective. Isărescu a mințit în același în care minte și statistica atunci când anunță valori de PIB inventate: se bazează că, în esență, mai nimeni nu poate obține în afara BNR sau INS datele efective pe care se bazează statisticiel raportate.

Dar astăzi avem dovada miniciunii lui Isărescu, principalul efect benefic al OUG 114: băncile se împrumutau între ele la dobânzi mai mici decât cele avute ca referință în transmiterea costurilor către consumatori. În trimestrul IV 2018, pe tranzacțiile din ecran, a oscilat între minimul de 2,81% atins în 5 octombrie 2018 și maximul de 3,07% atins în 25 octombrie. Media ROBOR la 3 luni în trimestrul IV, pe baza tranzacțiilor din ecran a fost de 2,85%. Ceea ce înseamnă că dobânda avut în vedere ca referință a fost cu 20% pe baza tranzacțiilor din ecran a fost cu 20% mai mare decât ar fi fost pe baza tranzacțiilor efective”, a declarat Radu Soviani pentru PSnews.

Analistul consideră suspectă ”tăcerea îndelungată a lui isărescu de a constata că prețul creditelor în lei este manipulat prin umflarea referinței ROBOR în raport de tranzacțiile efective”.

”Reglementatorii americani și cu întârziere cei europeni au pus de mult problema stabilirii unei dobânzi reale de piață. Isărescu a tăcut. Iar când nu a mai putut să tacă, a mințit. Și a vrut să întârzie cât se poate de mult calculul dobânzilor în funcție de tranzacțiile reale.

Și încă ceva: din complicitatea BNR-Guvern în ceea ce privește exportarea incompetenței lor monetare și fiscale pe populație nu înseamnă deloc faptul că ratele vor scădea. Și nici automat că un credit acordat astăzi va fi mai ieftin decât un credit acordat alaltăieri. Pentru că, prin taxa pe active financiare s-a creat în mod ticălos un nou comision bancar pretextat chiar de această taxă. Pe care tot împrumutații îl vor plăti. Ceea ce trebuie să facă însă acum Comisia Economică din Senat este să ceara BNR datele istorice privind costul tranzacțiilor efective versus cele afișate. Pentru a aflat câte miliarde de lei au fost luate de la populație, în ultimii ani, prin nepăsarea complice a lui Isărescu de a supra-taxa creditele, dar nu în favoarea statului, ci în favoarea băncilor. Și a aflat în mod real câți bani valorează cuvântul lui Isărescu atunci când a garantat în Parlament că ROBOR nu a fost manipulat. Datele comunicate astăzi arată că BNR scotea dobânzile raportate din pălărie și că se juca cu dobânda plătită de debitori la fel cum se juca cineva la televizor, cu cartoful”, a conchis Radu Soviani.

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate21 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate21 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate21 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate21 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv