Actualitate
EXCLUSIV/Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a inventat un nou Cod Penal propiu pentru acoperirea faptelor penale savarsite de procurorul Topala Bogdan Teodor, unelata procurorului ‘Portocala”

Prin adresa noastra nr 0182 din11 februarie 2019 am solicitat Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti date cu privire la bunurile ridicate de procurorul Topală Teodor-Bogdan, la data de 20.06.2016, in dosarul nr 1539/P/2016 .
Totodata, prin adresa 0279 din 21.02.2019, Incisiv de Prahova a revenit cu solicitari asemanatoare, cu date noi din investigatia jurnalistica.
Am specificat faptul ca, dupa finalizarea dosarului si trimiterea sa in instanta, conform procesului-verbal incheiat in data de 07.11.2016 se constata ca procurorul de caz a “omis” sa restituie toate bunurile mentionate in procesul verbal de perchezitie.
Astfel, procurorul de caz Topală Teodor-Bogdan a reusit performanta sa faca “disparate” urmatoarele bunuri:
– Un pistol marca Grand Power, calibru 10828, seria A 1040153 cu doua incarcatoare;
– Doua cutii a cate 25 de cartuse calibrul 10820, marca Magnum;
– Un telefon mobil marca Samsung, modelul lM-G9207, cu seria IMEI B15247507179;
– Un telefon mobil marca Galaxy 17 Edgl cu seria IMEI 358809070240410
– o cartela de telefon telekom cu nr alocat 0784.316.808.
Prin adresa de raspuns nr 23/VIII/3/2019, Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a precizat faptul ca:
1. “Motivul nerestituirii acestor bunuri a fost comunicat in scris persoanei de la care au fost ridicate bunurile inca din anul 2016, procurorul raspunzand astfel unei cereri de restituire”.
Precizam ca, din investigatiile noastre aceste aspecte sunt TOTAL nereale.
Mai mult, prin adresa Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti nr 26/VIII-3/2019 din data de 27.02.2019, “a respins in mod categoric” savarsirea de catre subordonatul sau a unor infractiuni, fara a preciza la aceea data unde se afla telefoanele mobile mentionate ca fiind disparute, specificand in mod nereal faptul ca solicitarile noastre exced solicitarilor Legii 544.2001, motivand in mod “suspect” dar nereal si hilar, probabil pentru acoperirea acestor infractiuni savarsite in cadrul unitatii dvs de parchet- faptul ca “se pericliteaza rezultatul anchetei”.
In urma investigatiilor complexe derulate de ziarul nostru au fost obtinute date si informatii de interes operativ, in ceea ce il priveste pe numitul Topala Bogdan Teodor, procuror de caz in dosarul 1539/P/2016 de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, procuror care l-a anchetat si a dispus efectuarea perchezitiei domiciliare la N.V.A, ocazie cu care i-au fost ridicate de la domiciliu o serie de bunuri, asa cum rezulta din procesul-verbal de ridicare incheiat in 29.06.2016, printre care si doua telefoane mobile, respectiv un telefon mobil marca Galaxy 17 Edgl cu seria IMEI 358809070240410 si un telefon mobil marca Samsung, modelul lM-G9207, cu seria IMEI B15247507179, asupra carora a dispus masuri asiguratorii.
Astfel, la data de 10.08.2016 a fost trimis in judecata prin Rechizitoriul nr 1539/P/2016 al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti prin care NU s-a dispus disjungerea fata de acesta, in vederea continuarii cercetarilor si nici nu i-a fost comunicata vre-o Ordonanta prin care se dispune cercetarea sa in alta cauza sau ca au fost oprite bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei in vederea continuarii cercetarii.
De altfel, obligatia organului de cercetare si urmarire penala, in afara celor doua sus mentionate este aceea de a atasa la dosarul de urmarire penala Ordonanta prin care a fost format un dosar penal nou, in conditiile in care acesta se formeaza “in rem”.
(Daca s-ar fi format “in personam”, trebuie sa se specifice aceste aspecte in cuprinsul Actului de sesizare, lucru care nu s-a realizat. Daca s-ar fi incepu in “in personam”, trebuia sa existe o Ordonanta. Daca s-ar fi fcaut in “in rem”, trebuia mentionat in cazul Rechiztoriului trimis in judecata).
La data de 12.03.2019, N.V.A a fost contactat telefonic de catre comisar sef Visan Cristina din cadrul DNA- Structura Centrala, ocazie cu care a fost invitat la sediul acestei institutii din strada Stirbei Voda- Bucuresti, in vederea restituirii celor doua telefoane mobile ce i-au fost ridicate la perchezitia efectuata sub indrumarea procurorului Topala Bogdan Teodor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, procuror de caz in dosarul 1539/P/2016, care urmare a repetatelor adrese inaintate de acesta prin care solicita, restituirea acestor bunuri, acesta nu a dat curs acestor solicitari, pur si simplu ignorandu-le, NU cum se preciza intr-o adresa oficiala de raspuns a Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti .
La data de 21.03.2019, N.V.A s-a prezentat la DNA Structura Centrala la comisar sef Visan Cristina care i-a restituit cele doua telefoane, conform procesului-verbal nr nr 703/P/2016, intr-un dosar penal despre a carui existenta nu o cunostea si nu cunoste absolut nimic, dosar care a fost clasat, urmand sa primeasca ordonanta de clasare.
Precizam faptul ca, pentru aceste doua telefoane, N.V.A nu a fost chemat si/sau instiintat in vederea efectuarii unei perchezitii informatice, asa cum rezulta din dosarele sus mentionate.
Mentionam faptul ca, unul dintre telefoanele in cauza, la momentul ridicarii se afla in cutia de la fabrica, sigiliat, nefiind utilizat niciodata.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2019/03/adi-raspuns.pdf” title=”adi raspuns”]
Prin adresa 29/VIII-3/2019 din 29.03.2019, Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti ne trimite alt raspuns halucinant la solicitarea nostra nr 0326 din 23.02.2019, astfel:
“Bunurile la care faceti referire au fost inaintate structurii specializate de parchet in urma dispunerii declinarii de competenta a cauzei, in conformitate cu prevederile codului de procedura penala”.
Reiteram ca, la data de 10.08.2016 a fost trimis in judecata Rechizitoriul nr 1539/P/2016 al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti prin care NU s-a dispus disjungerea fata de N.V.A, in vederea continuarii cercetarilor si nici nu i-a fost comunicata vre-o Ordonanta prin care se dispune cercetarea sa in alta cauza sau ca au fost oprite bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei in vederea continuarii cercetarii.
Deci, Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti lucreaza dupa un alt Cod Penal si/sau a inventat un nou Cod Penal propiu?
Vom reveni cu dezvaluiri socante si scandaloase privind incercari de musamalizari ordinare. (Cristina T.).
Actualitate
Marea Britanie, prima misiune pentru apărarea Europei împotriva Rusiei: „Operațiunea Chessman”
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 3 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Exclusivacum 3 zile
Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR
-
Exclusivacum 2 zile
Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi
-
Featuredacum 4 zile
Probleme în sistemul judiciar: Rata scăzută a dosarelor trimise în judecată și creșterea prescripțiilor
-
Exclusivacum 3 zile
Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați