Connect with us

Anchete

Justitia, la un pas de o rusine imensa

Publicat

pe

Scandalos ce s-a intamplat miercuri, 14 septembrie 2022, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La instanta suprema a avut loc ultimul termen din dosarul in care a fost trimis in judecata fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti in legatura cu paradirea fostului deputat Vlad Cosma. Iar cu aceasta ocazie, atentie, PICCJ – prin procuroarea de sedinta Irina Kuglay – a pus concluzii de achitare a lui Negulescu. Va dati seama? Deci Parchetul General cere achitarea unui personaj despre care o tara intreaga a vazut cum isi desfasura activitatea, dezvaluie Lumea Justitiei. O achitare a lui Mircea Negulescu ar fi, din punctul nostru de vedere, o rusine imensa pentru Justitia din Romania si o batjocura la adresa victimelor acestui fost procuror.

Altfel, asta se intampla cand Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea, semnatara Protocolului PICCJ-SRI, a primit controlul pe dosarele cu magistrati, dupa desfiintarea SIIJ. (Irinel I.).

Anchete

Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau

Publicat

pe

De

N-a fost sa fie: desi spera ca va obtine o achitare in procesul in care a fost inculpat pentru ultragierea unor politisti cu ocazia vizitei unor jurnalisti italieni la Bucuresti, Silvestru Sosoaca (foto dreapta) a devenit condamnat penal definitiv. A primit o amenda penala de 18.000 de lei – ceea ce inseamna cazier in toata regula. Putea fi si mai rau: sa ajunga la bulau, dezvaluie Lumea Justitiei.

Va fi bucurie mare pe Diana Sosoaca (foto stanga), despre care suntem convinsi ca va gasi momentul prielnic sa anunte ca justitia si-a facut datoria si ca Silvestru (care credea ca va scapa daca o ataca pe ea si partidul ei, SOS) n-a fost facut scapat. Credem ca daca Silviu Sosoaca nu facea tot circul din ultimele saptamani, ar fi fost privit cu alti ochi de catre justitie. Cand vrei sa arati ca n-ai facut scandal si ca nu i-ai luat de guler pe politisti, nu faci scandal de dimineata pana seara la televizor.

Pacat de Silvestru, fiindca parea simpatic dupa ce a scapat de bratara de la picior, pusa printr-un ordin de restrictie! Despartirea de Diana insa i-a fost fatala.

In fine: joi, 11 aprilie 2024, judecatorii Mihaela-Raluca Andras si Valentin Mihai de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv sentinta din 28 aprilie 2023, prin care magistrata Corina Dumitru de la Judecatoria Sectorului 1 il condamnase pe Silvestru Sosoaca la o amenda penala de 18.000 de lei.

Iata minuta deciziei CAB nr. 423/2024 din dosarul nr. 4313/299/2022:

In temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 1 BUCURESTI si de apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU impotriva sentintei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti – Sectia Penala, pronuntate in dosarul nr. 4313/299/2022.

In temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obliga pe apelantul-intimat-inculpat SOSOACA DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in apel in cuantum de 1.000 lei.

Definitiva. Pronuntata prin punerea la dispozitia partilor si a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 11.04.2024”.

Redam minuta sentintei JS1 nr. 359/2023:

In temeiul art.396 alin.1 si 2 din C. proc. pen. rap. la 257 alin. 1 si 4 C. pen. rap. la art. 193 alin. 1 C. pen, cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b din C. pen. si art. 76 alin. 1 C. pen. condamna pe inculpatul Sosoaca Dumitru Silvestru la pedeapsa de 180 de zile-amenda inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj (fapta din 10.12.2021).

In temeiul art. 61 alin. 2 C. pen. stabileste cuantumul sumei corespunzatoare unei zile-amenda la valoarea de 100 lei, inculpatul urmand sa plateasca statului suma totala de 18.000 lei.

Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 C. pen., privind inlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa inchisorii in cazul neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte. Ia act ca persoana vatamata nu s-a constituit parte civila. Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparator ales. Conform art. 272 alin. 1 si art. 274, alin. 1 C. proc. pen. obliga inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel in zece zile de la comunicare. Pronuntata, astazi, 28.04.2023, prin punerea hotararii la dispozitia inculpatului, a partii civile, a persoanei vatamate si a procurorului prin mijlocirea grefei instantei”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Marti, 10 aprilie 2024, CCR i-a dat dreptate lui Bogdan Mateescu

Publicat

pe

De

A fost o zi incarcata la Curtea Constitutionala a Romaniei. Iar printre deciziile pronuntate, se numara si una ridicata de catre judecatorul Bogdan Mateescu, zis „Bobi” (foto), presedintele Tribunalului Valcea, pe vremea cand era membru in Consiliul Superior al Magistraturii, dezvaluie Lumea Justitiei.

In 2019, Mateescu a atacat la Curtea de Apel Pitesti Hotararea nr. 1074/2018, prin care Plenul CSM aprobase Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului pentru numirea sefului Inspectiei Judiciare. Este vorba despre concursul care avea sa-i aduca judecatorului Lucian Netejoru al doilea mandat in fruntea IJ.

De asemenea, „Bobi” a cerut suspendarea hotararii pana cand CA Pitesti urma sa se pronunte pe anularea ei. In cadrul procesului de suspendare (mai exact, dosarul nr. 169/46/2019), membrul CSM de la acel moment a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a art. 67 alin. 3/1 lit. a si b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Marti, 10 aprilie 2024, CCR i-a dat dreptate lui Bogdan Mateescu, constatand ca este constitutionala si litera c din art. 67 alin. 3/1 a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Totusi, trebuie spus ca intre timp Legea CSM a fost modificata, iar neregulile constatate de catre CCR nu se mai regasesc.

Dar iata minuta deciziei CCR:

“Cu unanimitate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.67 alin.(3) ind.1 lit.a)-c) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sunt neconstitutionale.

In esenta, Curtea a retinut ca, de vreme ce prevederile art.67 alin.(3) ind.1 lit.a) si b) din Legea nr.317/2004 impun conditia ca judecatorii si procurorii membri ai comisiei pentru numirea in functie a inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare sa fi functionat cel putin la tribunal, rezulta ca este blocata posibilitatea legala de a fi desemnati in componenta comisiei de concurs mentionate atat pentru judecatorii/procurorii care sunt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii si au rang de judecatorie/parchet de pe langa judecatorie, cat si pentru cei care au rang de tribunal sau curte de apel, dar nu au functionat efectiv la acele instante. Se creeaza asadar o diferentiere nejustificata intre membrii Consiliului Superior al Magistraturii, incompatibila cu prevederile art.16 si ale art.133 alin.(3) din Legea fundamentala.

Totodata, Curtea a constatat ca sunt neconstitutionale si prevederile art.67 alin.(3) ind.1 lit.c) din Legea nr.317/2004, care stabilesc ca in componenta comisiei amintite intra si un membru al Consiliului Superior al Magistraturii reprezentant al societatii civile, fiind contrare art.133 alin.(2) lit.b) teza a doua din Constitutie, care prevede in mod explicit faptul ca cei 2 reprezentanti ai societatii civile membri ai Consiliului Superior al Magistraturii participa numai la lucrarile in plen.

Curtea a constatat si neconstitutionalitatea modului de alcatuire a comisiei analizate din perspectiva faptului ca membrii acesteia participa si la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii in cadrul careia se ia in discutie validarea rezultatelor concursului, astfel cum acestea au fost stabilite de comisia de concurs, intrucat se ajunge la situatia in care cei 5 membri ai comisiei de concurs analizeaza rezultatul propriei lor activitati desfasurate in cadrul comisiei de concurs, ceea ce contravine art.1 alin.(5) din Constitutie care consacra obligativitatea respectarii legilor si care implica si o verificare impartiala a respectarii acestora”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Nimeni nu poate contesta ca DNA-ul de azi nu mai are nicio legatura cu ceea ce se intampla in perioada Laurei Kovesi sau chiar a lui Crin Nicu Bologa

Publicat

pe

De

Procurorii s-au schimbat, tintele sunt cele care ar trebui sa fie pentru un parchet de asemenea amploare, si anume marea coruptie, iar circul media din trecut a incetat. Totusi, din pacate, vechile metehne nu au disparut in totalitate, dezvaluie Lumea Justitiei.

Informatii extrem de grave au intrat in posesia noastra. De curand, Lumea Justitiei a scris despre cazul avocatului Alin Anton (foto) din Baroul Arges, retinut fara motiv (asa cum chiar ICCJ a decis) si apoi trimis in judecata de DNA Pitesti intr-un dosar in care denuntatoarea ar fi fost sunata de procuror si intrebata daca nu vrea sa faca un denunt, dosar in care Anton este acuzat ca in 2019 ar fi primit bani prin Western Union de la o clienta careia ii promisese ca va interveni pe langa judecatorii ICCJ sa-i obtina o solutie buna la recursul in casatie. Cazul este unul aiuritor, el fiind prezentat in detaliu deja de Lumea Justitiei.  Ei bine, fiind disperati probabil ca intreaga lume a vazut cum a fost fabricat dosarul impotriva lui Anton, dar si de faptul ca este clar ca o asemenea constructie judiciara nu are cum sa tina in instanta, cei care au pus la cale executia avocatului ar apela in prezent la alte metode pentru a-si duce planul la bun sfarsit. Auzim in acest sens ca fosti clienti ai avocatului ar fi fost contactati din partea DNA si intrebati daca nu cumva Alin Anton le-a cerut bani promitandu-le ca le poate obtine solutii favorabile in dosare. Adica aceeasi poveste vanturata deja in dosarul in care Anton a fost trimis in judecata. Cu alte detalii despre ampla operatiune judiciara care il vizeaza pe avocatul Alin Anton vom reveni in editiile viitoare. Ramane insa intrebarea: pe cine a suparat acesta, de atatea energii sunt consumate pentru linistirea sa? (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusivo zi ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv2 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv2 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv3 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusiv4 zile ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusiv4 zile ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Exclusiv4 zile ago

Asistăm neputincioși la eutanasierea Poliției Române!/G-ral maior rez Cristian Marian Gomoi: România nu își merită polițiștii!

„POLIṬIA ROMÂNĂ MACELĂRITĂ DE CLASA POLITICĂ , ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ! De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR”

Ce rețele mafiote ar fi trebuit să beneficieze de protecție? Raspunsul il gasim la IPJ Prahova!  Gruparea infracțională care a...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Exclusivo săptămână ago

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale.

După ce acum câteva zile, un angajat a sărit la gâtul directoarei economice, gravida in cinci luni, pentru anumite nemulțumiri,...

Exclusivo săptămână ago

FOTO /WHITE TOWER (XXVIII)/Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulante, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Exclusivo săptămână ago

In noul acord de serviciu la MAI, o taxa de smecherie, un bir asupra neafiliatilor sindicali, de 0,5% din salariul lunar, care sa fie impartita intre federatii?

Cum s-a transformat FSNPPC-ul lui Zelca in Federatia Haiducilor din MAI, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. „Zelca si...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!