Connect with us

Administratie

O nouă sesiune de admitere în școlile de poliție/1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!

Publicat

pe

Incepând cu 24 aprilie 2024, va începe o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române!
1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!
Cele 1.640 de locuri sunt distribuite astfel:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.340
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300
Detalii privind organizarea și desfășurarea concursurilor:
În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), candidații pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române;
Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare – până la data de 21 mai 2024;
Evaluarea psihologică a candidaților se realizează potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.
Susținerea probei de evaluare a performanței fizice – în perioada 25 – 31 mai 2024;
Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor – 15 iunie 2024;
Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.
Detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți aici: https://www.mai.gov.ro/…/institutii-de-invatamant…/
(Sava N.).

Administratie

Măsuri și sfaturi pentru o minivacanță în siguranță

Publicat

pe

De

Pentru asigurarea climatului de siguranță și legalitate pentru cetățeni în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei de 1 Mai și a Paștelui Ortodox, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse o serie de măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță în trafic, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor eficiente în situații de urgență.

Conduită preventivă

Pentru o minivacanță în siguranță, le recomandăm cetățenilor să manifeste un comportament preventiv și să respecte măsurile dispuse de autorități.

Călătorii fără evenimente

Având în vedere că mulți dintre români își vor petrece această perioadă în alte localități decât cele de domiciliu, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze în avans cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor din zonele în care urmează să se deplaseze și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum, neadaptarea vitezei fiind una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Totodată, aceștia trebuie să verifice starea tehnică a autoturismelor, iar în trafic să mențină față de autovehiculul din față o distanță care să le permită să frâneze în siguranță în caz de nevoie.

Atenție la candele și lumânări

De asemenea, persoanelor care vor participa la slujbele religioase le recomandăm să acorde o grijă sporită modului în care vor utiliza lumânările și a candelele aprinse atât în lăcașurile de cult, dar și la domiciliu, pentru a evita provocarea unor incendii. Nu folosiți lumânări aprinse în mașină!

Prudență sporită în stațiunile montane

Turiștilor care aleg să-și petreacă aceste zile în stațiunile montane, le recomandăm să manifeste prudență sporită, să se echipeze corespunzător și să evite drumețiile pe trasee dificile. Zilnic, jandarmii montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice, pregătiți să intervină pentru acordarea de sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Tranzitarea frontierei de stat  

În ceea ce privește traficul de persoane și vehicule la frontiera de stat, în contextul în care mulți cetățeni vor tranzita punctele de trecere a frontierei de stat, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară, recomandăm utilizarea aplicației Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, care afișează timpii de așteptare pentru fiecare punct de trecere a frontierei (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/).

Reamintim că, de la intrarea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen.

Totuși, polițiștii de frontieră, împreună cu alți reprezentanți ai MAI, vor desfășura acțiuni punctuale și inopinate pentru a verifica, cu ajutorul aplicației eDAC, identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, permițând efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și Schengen.

Orice situație de urgență poate fi anunțată la Numărul Unic de Urgență 112 (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

In perioada 23.04-01.05.2024, poliţiştii de frontieră au constatat 996 fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, prin care a fost încălcată legislaţia română.

Publicat

pe

De

Cu ocazia controlului de frontieră, în perioada analizată, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în România pentru 235 cetăţeni străini, ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de intrare în ţară. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.

De asemenea, nu s-a permis ieşirea din ţară pentru 63 de cetăţeni români şi cetăţeni străini, din diferite motive legale.

Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat 996 de fapte ilegale, dintre care 288 infracţiuni şi 708 contravenţii săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, prin care a fost încălcată legislaţia română.

De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare de 374.860 lei și au fost ridicate bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 3.381.450 lei.

Printre cazurile semnificative întegistrate menționăm:

* În data de 01.05.2024, în jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501.

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune.

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști de frontieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. În prezent starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă. Opt migranți au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte persoane suspecte de călăuzire.

Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Update 1: În urma activităților desfășurate în sistem integrat, au mai fost descoperiți doi cetățeni străini implicați în activitatea de migrație ilegală din cursul nopții.

Este vorba despre un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire și de o persoană de sex feminin din Guineea, care făcea parte din grupul de migranți care urma să fie îmbarcat într-un mijloc de transport marfă pentru a ieși ilegal din țară.

Referitor la persoanele reținute în cursul nopții, cei 8 cetățeni străini sunt din Nepal, Siria și Congo, iar călăuza din Nepal.

În ceea ce privește starea celor doi polițiști de frontieră răniți în cadrul acțiunii, menționăm următoarele: unul dintre ei a avut răni superficiale și a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea polițist de frontieră, care a fost rănit în zona unuia dintre picioare, se află în prezent la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara, pentru îngrijiri de specialitate.

Acțiunea de căutare și depistare a persoanelor implicate continuă, în sistem integrat, cu tehnică și personal din cadrul IPJ Timiș, IJJ Timiș și IGaV care oferă sprijin cu o aeronavă din dotare. Polițiști de frontieră din cadrul mai multor structuri de pe raza județului Timiș au fost mobilizați pentru a oferi sprijin colegilor din teren.

Update 2: În urmă cu puțin timp, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au depistat într-un imobil din municipiul Timișoara doi cetățeni străini, implicați în activitatea de migrației ilegală din cursul nopții. Unul dintre ei este agresorul polițiștilor de frontieră.

Aceștia urmează să fie predați Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

Pentru reținerea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională s-a acționat în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, sens în care mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat.

* În data de 27.04.2024, polițiștii de frontieră din Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră, ocazie cu care au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip ohane, cu o lungime de 1230 metri, fiind capturate în acestea cinci exemplare de sturion, specia păstrugă.

Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delict a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

În data de 27.04.2024,  în jurul orei 02.00, pe raza localității Lupcina, în apropierea frontierei de stat, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au observat pe un drum forestier, mai multe persoane care încărcau colete voluminoase în două autovehicule.

Drept urmare, colegii noștri au somat verbal persoanele să se oprească, însă acestea nu s-au conformat, au abandonat coletele și autoturismele și au încercat să fugă, moment în care au fost trase mai multe focuri de avetisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit, dispersându-se în direcții diferite.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în unul dintre autoturisme abandonate au putut fi observate mai multe baxuri cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 34.750 pachete de ţigări, în valoare de 406.575 lei. Autovehiculele, ambele estimate la o valoare de 60.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, mai transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

Publicat

pe

De

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 330 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare, au depistat 35 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 135 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 35 de persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 8 de documente, fiind găsite și 28 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 124 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 8 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 8 documente și 2 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune, mai transmite sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

Într-un gest de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – isi recunoaste incompetenta si solicita sa NU fie VOTAT! (I)

Într-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la...

Exclusiv20 de ore ago

Din păcate, în structurile de poliție exista şi chiar sunt promovați “șefi” care au mentalități de C.A.P.

Ne cerem scuze faț de cetțenii din Judetul Gorj, precizeaza cei de la sindicatul Europol. În “managementul” promovat de ei,...

Exclusiv2 zile ago

Cetățeanul afgan care a atacat pe cei doi polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara a fost capturat împreună cu cealaltă călăuză

Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job,...

Exclusiv2 zile ago

Odată cu căderea PSD-iștilor, Jandarmeria s-a ales și cu disprețul victorioșilor, mai ales a USR-Plus-iștilor, principalilii profitori, proletcultiști cu zel dar plini de teorii fără aplicații practice

Într-o ședință comună de lucru, in șef al unui inspectorat de poliție îl întreabă pe reprezentantul jandarmilor dacă au personal...

Exclusiv3 zile ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusiv4 zile ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusiv4 zile ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusiv4 zile ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv5 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv5 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv7 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv7 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitateo săptămână ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusivo săptămână ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!